Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πτωση μαλλιών μετα τον τοκετο?

froufrou

Recommended Posts

Τελικά ρώτησα δερματολόγο και μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσικό να έχεις τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη, γιατί κατά τη διάρκειά της δεν πέφτουν τα μαλλιά και μετά τα χάνεις όλα μαζί. Αν όμως συνεχίζεται πέραν των 9 μηνών μετά τον τοκετό, ίσως οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου.

9bRHp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 121
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγω που εκανα εξετασεις αιματος που μου εδωσε η δερματολογος φανηκε το προβλημα σιδηρου, ηταν 20% κατω απ το μινιμουμ + η φεριτινη στα χαμηλοτερα ορια

εξου βεβαια και η κοπωση... και οι αφθες στο στομα, τα βαρια ποδια (ερειπιο σκετο μιλαμε!!)

Τελικά ρώτησα δερματολόγο και μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσικό να έχεις τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη, γιατί κατά τη διάρκειά της δεν πέφτουν τα μαλλιά και μετά τα χάνεις όλα μαζί. Αν όμως συνεχίζεται πέραν των 9 μηνών μετά τον τοκετό, ίσως οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου.

Λογικό ακούγεται. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση :)

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό μετα απο τρεις μηνες + να μου πέφτουν έντονα τα μαλλιά.Συμβαίνει? ή πρεπει να ψάξω αλλού την αιτία και αν ναι ποτε σταματάει η πτωση?

και μενα μου ειχε συμβει αλλα ηταν λογο πτωσης σιδηρου μου ειχε πει ο γιατρος

• 11 months later...

καλησπερα κοριτσια!!!εχω ακριβως το ιδιο προβλημα λι εγω..γεννησα πριν 3 μηνες περιοδος μου ηρθε στις 38 ημερες γιατι ειμαι και πολυ τυχερος ανθρωπος και επισης εδω και λιγες μερες αφηνω σημαδια μου παντου!!!!λετε εαν αρχισω παλι σιδηρο και ασβεστιο να γλυτωσω τα μαλλια μου;;;ειχα λιγα μαλλια πριν και τωρα με την εγκυμοσυνη φουντωσα και φοβαμαι μην μεινω γλομπος τωρα!!!!!!τι λετε;;;

Διαφημίσεις

απ'ότι γνωρίζω κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν χάνουμε μαλλιά σχεδόν καθόλου-τουλάχιστον σε εμένα συμβαίνει.μετά τη γέννα αρχίζουν κ πέφτουν κ γι'αυτό μερικές γυναίκες συνεχίζουν κ μετά να παίρνουν σίδηρο...

ntRCp3.png

Εμένα ευτυχώς στάματησαν να πέφτουν τα μαλλάκια στους 6 μήνες ακριβώς... και έχω γεμίσει φύτρες. Είναι φυσιολογικό και ο οργανισμός γνωρίζει και ανακάμπτει...

jTosp2.png

• 8 months later...

Καλησπέρα κι απο εμένα!Έχω γεννήσει τον Νοέμβριο και ξαφνικά εδώ και 3 εβδομάδες έχω έντονη τριχόπτωση.Τούφες ολόκληρες οταν κάνω μπάνιο..ενώ κατα τη διάρκεια της μέρας είμαι γεμάτη τρίχες...Τι μου προτείνεται?

Dwra Εγω γεννησα πριν 7 μηνες και μεχρι πριν λιγες μερες ειχα το ιδιο προβλημα......μου επεφταν μαλλια.....ειναι απο ελλειψη σιδηρου λογω εγκυμοσυνης και τοκετου οποτε μην σκας....σταδιακα και συνηθως πανω στο εξαμηνο διορθωνεται το προβλημα....και αν θελεις παρε και λιγο σιδηρο αλλα μιλα με τον γιατρο σου πρωτα, εγω ετσι εκανα και μεχρι τωρα παιρνω αμπουλες οι οποιες τελειωνουν σε λιγες μερες.....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Καλησπέρα κι απο εμένα!Έχω γεννήσει τον Νοέμβριο και ξαφνικά εδώ και 3 εβδομάδες έχω έντονη τριχόπτωση.Τούφες ολόκληρες οταν κάνω μπάνιο..ενώ κατα τη διάρκεια της μέρας είμαι γεμάτη τρίχες...Τι μου προτείνεται?

Δεν έχω γεννήσει ακόμα, έχω ΠΗΤ 4/4. αλλά η μαία μου με έχει ήδη προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό, για ένα διάστημα μετά τον τοκετό, να παρατηρήσω τριχόπτωση. Μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και να μην ανησυχήσω αν συμβεί και σε εμένα. Για αυτό άλλωστε μας χορηγούν σίδηρο και μετά, ιδίως μάλιστα αν θηλάζουμε. Μίλα με το γιατρό σου, το πιθανότερο είναι να σου πει να πάρεις σίδηρο, και μην αγχώνεσαι!

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Για να αντιμετωπίσω τη τριχόπτωση αλλά και για να ενισχύσω τον οργανισμό μου τους μήνες του θηλασμού συνέχισα να παίρνω σίδερο, να τρώω καθημερινά πορτοκάλια και γιαούρτι. Έτσι είχα απίθανο, μακρύ και πλούσιο μαλλί για τρία χρόνια. Αλλά όταν όλα αυτά σταματήσαν ... μαδούσα για 2,5 μήνες και σχεδόν επανήλθα ... Μπορούμε να καθυστερήσουμε την πτώση αλλά ίσως όχι να την αποφύγουμε.

• 1 month later...

Τρεις μήνες ακριβώς μετά τον τοκετό (φ.τ.) ξεκίνησαν να πέφτουν τα μαλλιά μου και ενώ θηλάζω αποκλειστικά και δεν έχω ακόμα περίοδο.Μιλάμε όμως για πολύ τρίχα.Έχω βαρεθεί να τις μαζεύω ακόμη και πάνω στο μωρό πέφτουν.Με είχε προειδοποιήσει όμως και η μαία στα μαθήματα τοκετού και η κομμώτρια μου οπότε ήμουν προετοιμασμένη.

Xxq5p2.pngaDstp2.png

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ. Φεύγανε τα μαλλιά τούφες τούφες...απίστευτη τριχόπτωση! Νόμιζα οτι θα μείνω καραφλή. Τους έκανα ένα καλό κούρεμα (δεν νομίζω οτι βοήθησε αυτό βέβαια) και πήρα και λίγο σίδηρο κάποια στιγμή και σιγά σιγά συνήρθα. Γέμισα και φύτρες. Στη βάφτιση βέβαια χρειάστηκε τρέσα γιατί δεν είχε τι να χτενίσει η κομμώτρια. Χαχαχαχα!

κορίτσια πότε σταματάει αυτό το θεμα με την τριχόπτωση??

είναι στον πέμπτο η μικρη μου και ακομα μου πεφτουν τουφες.. τι θα κανω?

σε λιγο θα καραφλιάσω :shock: εχω αρχισει και ανησυχω...

παιζει ρολο που θηλαζω?

Διαφημίσεις

Εγώ έχω μακριά, σγουρά και πολύ πυκνά μαλλιά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γέμισα φύτρες και τα μαλλιά μου πύκνωσαν και άλλο (είχα γίνει λίγο αφάνα:rolleyes:) Μετά τον τοκετό άρχισαν να πέφτουν πάρα πολύ. Το σπίτι είχε παντού τρίχες...μία αηδία. Περίπου 4-5 μήνες μετά τον τοκετό σταμάτησε επιτέλους η τριχόπτωση (χωρίς να κάνω τίποτα) και τα μαλλιά μου ήταν πάλι όπως πριν μείνω έγκυος.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ έχω μακριά, σγουρά και πολύ πυκνά μαλλιά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γέμισα φύτρες και τα μαλλιά μου πύκνωσαν και άλλο (είχα γίνει λίγο αφάνα:rolleyes:) Μετά τον τοκετό άρχισαν να πέφτουν πάρα πολύ. Το σπίτι είχε παντού τρίχες...μία αηδία.QUOTE]

μάλλον είμαστε το ιδιο κεφαλι....

θα περιμενω λιγο ακομα να δω πως θα παει..

προς το παρόν ολη μερα σκουπίζω και ξεβουλωνω σιφόνια :shock:

Εγώ έχω μακριά, σγουρά και πολύ πυκνά μαλλιά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γέμισα φύτρες και τα μαλλιά μου πύκνωσαν και άλλο (είχα γίνει λίγο αφάνα:rolleyes:) Μετά τον τοκετό άρχισαν να πέφτουν πάρα πολύ. Το σπίτι είχε παντού τρίχες...μία αηδία.QUOTE]

μάλλον είμαστε το ιδιο κεφαλι....

θα περιμενω λιγο ακομα να δω πως θα παει..

προς το παρόν ολη μερα σκουπίζω και ξεβουλωνω σιφόνια :shock:

Σε νιώθω..πάντως εγώ θηλάζω ακόμα (ο μικρός είναι 19 μηνών) οπότε σε εμένα τουλάχιστον δεν έπαιξε ρόλο ο θηλασμός. Μήπως να έκανες μία ανάλυση αίματος μήπως χρειάζεσαι σίδηρο;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Σε νιώθω..πάντως εγώ θηλάζω ακόμα (ο μικρός είναι 19 μηνών) οπότε σε εμένα τουλάχιστον δεν έπαιξε ρόλο ο θηλασμός. Μήπως να έκανες μία ανάλυση αίματος μήπως χρειάζεσαι σίδηρο;

Δεν ηξερα ότι παιζει ρολο. Μπορει να κανω αν δω και συνεχιζεται ουφ..

ακριβώς επειδή στην κύηση λαμβάνουμε σίδηρο και δε χάνουμε καμία τρίχα όπως συμβαίνει υπό κανονικές συνθήκες,μετά τον τοκετό και αφού σταματήσουμε τα συμπληρώματα χάνουμε τόσες τρίχες όσες δε χάσαμε όλο το εννιάμηνο!;) επανέρχεται όμως αυτό τους πρώτους 6 μήνες!δε θαταν βέβαια κακό να κάνεις κάποια εξέταση ή να μιλήσεις με το γιατρό σου καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική!

Κοριτσια ειχα κ εγω το ιδιο θεμα ενω θηλαζα.Πηγα δερματολογο κ μου εδωσε χαπια τηε frezyderm για τριχοπτωση κ μου ειπε να κανω κ εξεταση σιδηρου.

Δεν ξερω αν βοηθησαν τα χαπια που τα πηρα όχι όλα αλλα μου σταματησε σχετικα ευκολα.Και η φαρμακοποιος παντως μου ειπε πως αυτα επαιρνε μετα την εγκυμοσυνη κ εινα ιπολυ καλα.Ρωτησα κ την παιδιατρο γιατι θηλαζα κ μου ειπε πως ειναι φυτικα κ ειναι οκ

• 5 months later...

κορίτσια σας έχω update. Μην ανησυχείτε, τώρα τα μωρά είναι 10 μηνών και εχω τόσες φύτρες που δεν μπορώ να τις στρώσω! Μιλάμε έβγαλα πολύ μαλλί. Μέχρι και φαβορίτα έκανα.. χιχι :rolleyes::rolleyes: Δεν μπορώ να το στρώσω με τίποτα, πετάνε τριχούλες των 2 εκατοστών παντού μέσα από τα υπόλοιπα μαλλιά μου! Απλά έπρεπε να κάνει τον κύκλο του...

D2Ixp3.png

κοριτσια κι εμενα ετσι εγιναν τα πραγματα οταν γεννησα! μαδημα τοσο που δε φανταζομουν, και νεες φυτρες που ακομα και τωρα (21 μηνες μετα τη γεννα) δε μπορω να τις κανω καλα. Η τριχοπτωση ειναι φυσικη μετα την εγκυμοσυνη ειδικα για τις θηλαζουσες. Εμενα σταματησαν να πεφτουν περιπου οταν το μωρο μου ηταν 10 μηνων.

Οι άντρες της ζωής μου...

εμενα εχει λιγο καιρο που εχει ξεκινησει φοβερη τριχοπτωση:(.φανταστειτε εχω μαλλι μεχρι κατω απο την μεση οποτε καταλαβαινετε για τι τριχες μιλαμε στο πατωμα...ελπιζω να σταματησει γρηγορα γιατι θα καραφλιασω ετσι οπως παει...

εμενα εχει λιγο καιρο που εχει ξεκινησει φοβερη τριχοπτωση:(.φανταστειτε εχω μαλλι μεχρι κατω απο την μεση οποτε καταλαβαινετε για τι τριχες μιλαμε στο πατωμα...ελπιζω να σταματησει γρηγορα γιατι θα καραφλιασω ετσι οπως παει...

Δες λίγο και το σίδηρό σου... και εγώ είχα μακριά μαλλιά να σου πω την αλήθεια τα έκοψα γιατί όσο πιο μακρύ μαλλί τόσο πιο βαριά η τρίχα.. ο σίδηρός μου καλός, πήρα κάτι αμπούλες για κανενα 2μηνο για τριχόπτωση, δεν ξέρω εάν βοήθησαν πραγματικά, το θέμα έιναι πως ενώ είχε αραιώσει πολύ το μαλλί μετά επανήλθε.. μετά από μηνες όμως....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...