Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπιρουλίνα.

Aggeloudia

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Είναι ένα πράσινο φύκι, το οποίο φυτρώνει σε λίμνες.

Περιέχει βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, Β1,Β12, Β3, Β6 και β-καροτίνη.

Ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το ιώδιο, το χλώριο, ο χαλκός.

Πρωτείνες και αμινοξέα και 5%λιπίδια.

Έχει 58 φορές παραπάνω σίδηρο από το σπανάκι και 28 φορές από το βοδινό κρέας.

Επίσης, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ρυθμιστική δράση για την χοληστερίνη, ενισχυτική δράση για το ανοσοποιητικό, αντιγηραντική και αναζωογονητική επίδραση στον οργανισμό.

Κάνει καλό κ σε διάφορα άλλα θέματα του οργανισμού, απλά δεν τα θυμάμαι για να σου τα γράψω. Ψάξε κ στο ίντερνετ για περισσότερες πληροφορίες, καλύτερα.

Αυτό που έχω εγώ να πώ είναι ότι το πέρνουν η μητέρα μου κ η γιαγιά μου σε μορφή κάψουλας. Και οι δυό τους έχουν εμφανή διαφορά, ακόμα κ στην ψυχολογία. Αν μπεις σε φαρμακείο, ζήτα να σου δώσουν φυλλάδιο με πληροφορίες για τη σπιρουλίνα, έχουνε σε όλα τα φαρμακεία και παρεπιπτόντως την συστήνουν κ πολλοί γιατροί, ακόμα κ η γυναικολόγος μου για βοήθεια στην εγκυμοσύνη.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που καλλιεργείται είναι κοντά στην Νιγρήτα Σερρών και ότι αποτελεί (με κατάλληλη επεξεργασία) τροφή των...αστροναυτών!!! :shock:

Είχαν υποδείξει και στην μαμά μου να πάρει αλλά όπως πάντα εκείνη θεώρησε καλό να κλείσει την συνταγή στο ...χρονοντούλαπο της...ιστορίας!!!

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

Προσοχή προκαλεί τυμπανισμό και συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα :)

Λένε πάντως ότι ειναι καλό...το πέρναμε στο σπίτι αλλά το κόψαμε λόγω των προαναφερθείσων!

Διαφημίσεις

Τα γενικά τα γνωριζω. Αλλά σαν σκέβασμα εμπορέυσιμο και αυτό δεν μπορεί να εξαιρεθει απο το marketing της πώλησης και αρα κάποια υπερτονισμένα χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι απλώς υπερβολές ή και ...μούφα. Γιαυτό και ρωτάω εσας που πιθανώς το έχετε πάρει και άρα φάνηκαν τα αποτελέσματα.

Ακουσα για τονοση αλλά μια συνάδελφος που το παίρνει 3 μήνες τωρα...ακόμα πτώμα ειναι και σερνεται στο γραφείο. Δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Προφανώς κορίτσια είναι κ θέμα οργανισμού τελικά, κάτι που ομολογώ ότι δεν ήξερα...

Κάποιες παραπάνω γράφετε ότι δεν σας βοήθησε...

Στη μητέρα μου κ την γιαγιά μου πάντως έκανε κ κάνει καλή δουλειά...

Γι αυτό, εγώ προσωπικά, βγάζω το συμπέρασμα ότι είναι θέμα οργανισμού...

Καλή σας μέρα...

emena mou eipan oti tha me voithisei gia ti meiosi tis trixopotosis alla 2 mines tora poy perno den vlepo megali diafora. ofeilo onos na omologiso oti to problima poy eixa me tin toyaleta (oxi kai toso sixni) mou to taktopoise.

parenergeies alles den exo paratirisei. mexri kai aima me afise o giatros na doso (eimai emodotis)

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα. Εγώ παίρνω σπιρουλίνα και μου έκανε αρκετά καλό. Φυσικά μην περιμένετε θαύματα. Από τότε που τα παίρνω το βράδυ δεν είμαι εντελώς κουρέλι, είμαι απλώς κουρασμένη. Ο άντρας μου δεν είδε διαφορά. Σ' αυτόν έκανε πολύ καλό το Υποφαές. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, θα το βρείτε στα φαρμακεία και στα βιολογικά τρόφιμα.:D

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Η Σπιρουλινα ειναι μάλλον υπερτιμημένη ως συμπλήρωμα λόγω του NASA hype,πάντως κακό δεν κάνει.

Για την καταπτωση (φανταζομαι εννοεις την εντονη κουραση ή κατι αντίστοιχο) συστήνω ZMA (πατενταρισμένος συνδυασμός μετάλλων είναι, μην ψαρώνετε από το όνομα) λήψη ενός δισκίου περίπου 1 ώρα πριν τον ύπνο με άδειο στομάχι,το έχω δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα.

Αν είστε έγκυες μην παρετε κατι τετοιο χωρις την συμφωνη γνωμη του ιατρου σας,αν σας έχει γράψει κι άλλες βιταμινες κτλ μπορεί να βρεθείτε να παίρνετε υπερδοσολογία μετάλλων (όχι τοσο πιθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΑΡΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΦΥΣΙΚΑ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΕΣ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟ FEMALE FORMULA ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ SOLGAR ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑ.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Παιδιά εγώ είμαι υπέρ της σπιρουλίνας αλλά όπως κάθε τρόφιμο / φάρμακο / βότανο οι απόψεις περισσεύουν.

Προσωπικά με βοηθάει ενώ σε μια φίλη μου φέρνει αϋπνία... Εγώ είμαι φανατική μιας και είναι φυσικό φύκι χωρι χημικά κτλ...

Και πάντα προτιμώ Ελληνική σπιρουλίνα από την Νιγρίτα Σερρών, πιστοποιημένη από το Αριστοτέλειο.

Δείτε :

Πληροφορίες σπιρουλίνας από wikipedia (με πληροφορίες απο Αριστοτέλειο)

Ελληνική Spirulina απο Νιγρίτα Σερρών

Μια και το έφερε η συζήτηση έψαξα και βρήκα και άλλες πληροφορίες.

Ορίστε λοιπόν επιπλέον πληροφορίες για την σπιρουλίνα και μάλιστα σε ένα γυναικείο blog.

Αν μπεις σε φαρμακείο, ζήτα να σου δώσουν φυλλάδιο με πληροφορίες για τη σπιρουλίνα, έχουνε σε όλα τα φαρμακεία και παρεπιπτόντως την συστήνουν κ πολλοί γιατροί, ακόμα κ η γυναικολόγος μου για βοήθεια στην εγκυμοσύνη.

Καλημέρα κορίτσια! Ξέρετε αν επιτρέπεται η σπιρουλίνα στην εγκυμοσύνη;Ευχαριστώ!

Μήπως ξέρει καμιά σας ή να μας πει η Αγλαϊα αν επιτρέπεται η σπιρουλίνα την περίοδο του θηλασμου?

Στην εγκυμοσυνη και στο θηλασμο η σπιρουλινα ΔΕΝ επιτρεπεται.

Το γραφουν τα ιδια τα σκευασματα επανω.

k9Tap3.png

• 4 months later...
Κορίσια τι ξέρουμε για την σπιρουλίνα;Κάνει τιποτα στην κατάπτωση;;;

Σχετικά με την σπιρουλίνα αυτό που γνωρίζω είναι ότι

Η Σπιρουλίνα αποτελεί από μόνη της μια πλήρη τροφή αφού περιέχει πάνω από 100 ενεργά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία του οργανισμού με πολλούς τρόπους. Αποτελεί την καλύτερη πηγή πρόσληψης πρωτεϊνών από τον οργανισμό αφού περιέχει κατά 65% περίπου πρωτεΐνη, γεγονός που την κάνει ιδανική και για χορτοφάγους. Επίσης περιέχει το σύμπλεγμα της βιταμίνης Β, που ενδυναμώνει την υγεία και χαρίζει αντιοξειδωτική δράση χάρη στα καροτένια και την ουσία φυκοκυανίνη στην οποία οφείλει και το χρώμα της.

Εγώ χρησιμοποιώ σπιρουλίνα gold eubias καθώς όμως και ιπποφαές από την ίδια εταιρεία.

Έχω δει αρκετή διαφορά όσον αφορά την διαθεσή μου και τα ενεργειακά αποθέματα. Τέλος το Ιπποφαές κάνει καλό στα μαλιά και το δέρμα. Ο φαρμακοποιός μου λέει οτι έχει πελάτες που του λένε οτι βγάζουν νέες φύτρες.

Εγώ μόλις παράγγειλα σπιρουλίνα αυτή http://hellenic-biospirulina.gr/ που την ειδα το ΣΚ σε μια εκθεση στο συνταγμα και μαλιστα με επεισε οτι ειναι καλή και για μένα που εχω προβλημα με τον θυροειδή μιας και ειναι η ελληνική βιοσπιρουλινα που δεν εχει ιώδιο αφού δεν χρησιμοποιειται θαλασσινό νερό αλλα μεταλλικο γλυκο νερο απο την νιγριτα σερρών.

Επισης παραγγειλα και σε σκονη για το παιδι που ολο αυτο το χειμωνα ήταν αρρωστος με αναπνευστικα σοβαρα προβληματα και μου το συστησε και ο παιδιατρος μιας και βοηθαει στο ανοσοποιητικο και στο ασθμα.

Θα σας πω σε μερικους μήνες τα αποτελεσματα!!!

Εγώ μόλις παράγγειλα σπιρουλίνα αυτή http://hellenic-biospirulina.gr/ που την ειδα το ΣΚ σε μια εκθεση στο συνταγμα και μαλιστα με επεισε οτι ειναι καλή και για μένα που εχω προβλημα με τον θυροειδή μιας και ειναι η ελληνική βιοσπιρουλινα που δεν εχει ιώδιο αφού δεν χρησιμοποιειται θαλασσινό νερό αλλα μεταλλικο γλυκο νερο απο την νιγριτα σερρών.

Επισης παραγγειλα και σε σκονη για το παιδι που ολο αυτο το χειμωνα ήταν αρρωστος με αναπνευστικα σοβαρα προβληματα και μου το συστησε και ο παιδιατρος μιας και βοηθαει στο ανοσοποιητικο και στο ασθμα.

Θα σας πω σε μερικους μήνες τα αποτελεσματα!!!

Ρώτησες τον παιδίατρο; τι σου είπε: για τι ηλικία μιλάμε; εμείς δινουμε kindervital.:roll:

κοριτσια εμενα η σπιρουλινα μου προκαλεσε θεματακια στο εντερο, διαρροιες κλπ, οσο την επαιρνα κι ετσι την σταματησα.. παντως μου την ειχε συστησει ο γυναικολογος μου..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 1 month later...
ΆΣΕ που βρομάει κιόλας όταν ανοιγεις το κουτί!!!!

Βρωμάει όντως αλλα κάνει και καλό. Εδώ και 2 εβδομάδες έκοψα την σπιρουλίνα τελείως και συνεχίζω μόνο με Ιπποφαές (τα έπαιρνα και τα 2) για να δω πραγματικά τι διαφορές παρουσίάζουν.

Το Ιπποφαές περιέχει βιταμίνη C, άλφα-τοκοφερόλη, μεγάλο μέρος καροτενοειδών και βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία (K, Na, Mg, Ca, Fe, Zn, Se), μονοσακχαρίτες, οργανικά οξέα, ελεύθερα αμινοξέα, πτητικές ενώσεις, διάφορα φλαβονοειδή (κερκετίνη, μυρισετίνη, καμπφερόλη), λιπαρά οξέα, τριγλυκερίδια, γλυκεροφωσφολιπίδια, φυτοστερόλες, εστέρες, ζεαξανθίνη και άλλες φαινολικές ενωσεις. Λόγω όλων των παραπάνω, το Ιπποφαές παρουσιάζει εξαίρετες ευεργετικές δράσεις: αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, ηπατο-προστατευτική, ανοσο-ρυθμιστική και έναντι της αύξησης ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Εγω χρησιμοποιώ το Ιπποφαές Eubias.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...