Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ονομαστική γιορτή που συνήθως δεν έρχονται επισκέψεις, οικονομικές λύσεις;;;

Mamid

Recommended Posts

Καλημέρα

να ρωτήσω το εξής. Πλησιάσει η ονομαστική μου γιορτή. Ξέρω ότι δεν καλούν, άρα ποτέ δεν ξέρω ποιος θα έρθει και πόσοι. Με αποτέλεσμα να φτιάχνω διάφορα και τελικά να έρχονται μόνο 2 με 4 άτομα. Στο τηλέφωνο πάντα λένε κάποιοι πως θα έρθουν το βράδυ και δυστυχώς πάντα τα τελευταία χρόνια κάτι γίνεται και έρχονται λιγότεροι από ότι υπολόγισα.

Μια και οι καιροί είναι δύσκολοι, θέλω φέτος να φτιάξω κάτι που αν τελικά πάλι λίγοι να έρθουν, θα μπορώ να το βάλω στην κατάψυξη ή να τρώγεται την άλλη μέρα. Αλλά από την άλλη, θέλω να φτιάξω πράγματα, μην τυχόν έρθει κόσμος και εγώ δεν έχω τη να βγάλω.

Λοιπόν τι ιδέες έχετε;;;

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ δεν συνηθίζω να φτιάχνω φαγητό στην ονομαστική εορτή.Βασικά σε όσες γιορτές έχω πάει,ποτέ δεν έχουν φαγητό. Από γλυκό,μπορείς να φτιάξεις ένα ταψί καρυδόπιτα και να την σερβίρεις με σαντυγί.Είναι αρκετό για μεγάλο αριθμό ατόμων και διαρκεί για μέρες

[/url]

Koιτα συνηθως δεν καλεις...αλλα εχεις δυο επιλογες...ειτε εισαι σπιτι και εχεις μονο ενα γλυκο και ποτα ειτε λες οτι δεν γιορταζεις και λειπεις απ το σπιτι σου...

Εαν ομως θελεις να γιορτασεις και κανεις ετοιμασιες....ειτε καλεις ειτε μεταφερεις την μερα σε μια πιο βολικη και παλι καλεις ..συνηθως εκει ξερεις ποσοι περιπου θα ερθουν (ειδικα αν μεταφερθει η μερα...ερχονται πιο πολλοι.

Αν δεν κάνεις τραπέζι, μπορείς να κάνεις μια τυρόπιτα κι ένα γλυκό, η καρυδόπιτα είναι πολύ καλή ιδέα, ή γαλακτομπούρεκο. Αυτά τα δύο με ποτά και ξηρούς καρπούς, νομίζω είναι μια χαρά κέρασμα.

Χρόνια πολλά, έχεις παιδάκια?

Μπορείς να κάνεις φαγητά που "σερβίρονται" κρύα, έτσι τα φτιάχνεις, τα αφήνεις στο τραπέζι στολισμένα και ό,τι περισσέψει μπαίνει ψυγείο ή κατάψυξη. Νομίζω η εποχή είναι ό,τι πρέπει και δεν θα πάθουν τίποτε εκτός ψυγείου, ίσα που θα προλάβουν να κρυώσουν.

Κάποια πρόχειρα φαγητά που μου έρχονται, πατάτες ογκρατέν, σαλάτα ζυμαρικών, διάφορες πίτες, πίτσα σπιτική, κρέπες φούρνου (αυτές τις βάζεις ψυγείο και τρώγονται την επόμενη, αν έχεις παιδιά δε θα προλάβουν να μείνουν), μπομπάκια (αυτά που έχουν και στα παιδικά παρτυ σαν σαντουιτσάκια μπορεί να πάρει και το παιδί στο σχολείο την επόμενη-μεθεπόμενη)

και όπως είπαν και οι κοπέλες γλυκά ταψιού! >Ελπίζω να βοήθησα :roll:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Koιτα συνηθως δεν καλεις...αλλα εχεις δυο επιλογες...ειτε εισαι σπιτι και εχεις μονο ενα γλυκο και ποτα ειτε λες οτι δεν γιορταζεις και λειπεις απ το σπιτι σου...

Εαν ομως θελεις να γιορτασεις και κανεις ετοιμασιες....ειτε καλεις ειτε μεταφερεις την μερα σε μια πιο βολικη και παλι καλεις ..συνηθως εκει ξερεις ποσοι περιπου θα ερθουν (ειδικα αν μεταφερθει η μερα...ερχονται πιο πολλοι.

Γεια χαρά!

Μόνο γλυκό και ποτό φτάνουν; Εννοώ με αυτό είμαι εντάξει, χωρίς να θεωρούμε του τύπου "καλά δεν έχει να μας κεράσει κάτι;"

Πάντως αφού το γράφετε, μου ακούγεται καλό. Όπως και καλό μου ακούγεται να μεταφέρω την ημέρα, ώστε πραγματικά να ξέρω ποιοι να έρθουν. Σας ευχαριστώ όλες/όλους!

Χρόνια πολλά, έχεις παιδάκια?

Μπορείς να κάνεις φαγητά που "σερβίρονται" κρύα, έτσι τα φτιάχνεις, τα αφήνεις στο τραπέζι στολισμένα και ό,τι περισσέψει μπαίνει ψυγείο ή κατάψυξη. Νομίζω η εποχή είναι ό,τι πρέπει και δεν θα πάθουν τίποτε εκτός ψυγείου, ίσα που θα προλάβουν να κρυώσουν.

Κάποια πρόχειρα φαγητά που μου έρχονται, πατάτες ογκρατέν, σαλάτα ζυμαρικών, διάφορες πίτες, πίτσα σπιτική, κρέπες φούρνου (αυτές τις βάζεις ψυγείο και τρώγονται την επόμενη, αν έχεις παιδιά δε θα προλάβουν να μείνουν), μπομπάκια (αυτά που έχουν και στα παιδικά παρτυ σαν σαντουιτσάκια μπορεί να πάρει και το παιδί στο σχολείο την επόμενη-μεθεπόμενη)

και όπως είπαν και οι κοπέλες γλυκά ταψιού! >Ελπίζω να βοήθησα :roll:

Σε ευχαριστώ! Βοήθησες! Μάλλον θα κάνω αυτό που προτείνετε:

Δηλαδή ένα γλυκό, μια αλμυρή πίτα και ποτό. Και ίσως και μια σπιτική πίτσα που σίγουρα θα τη φάνε τα παιδιά μου.:-D

Να'στε καλά!

Γλυκό, ποτό, κανένα ξηρό καρπό, καμιά πιτούλα και πάνω από όλα καλή καρδιά...

Αυτά φτάνουν...

Στην τελική αν δεις ότι έρχονται παρήγγειλε καμιά πίτσα...έχουν πολλές προσφορές

rQGhp3.png

Γλυκό, ποτό, κανένα ξηρό καρπό, καμιά πιτούλα και πάνω από όλα καλή καρδιά...

Αυτά φτάνουν...

Στην τελική αν δεις ότι έρχονται παρήγγειλε καμιά πίτσα...έχουν πολλές προσφορές

Και αυτο που λεει η Νταλια... ξηρους καρπους (τους ξεχασα) και ακομα πιο καλη ιδεα ειναι αντι να παιδευεσαι... στο τελος οσοι ειστε σπιτι κανεις επισης αυτο που προτινει η νταλια...μια πιτσα ή κατι αλλο που σας αρεσει

Εγω ξερω οτι συνηθως στις απλες γιορτες...ο κοσμος εχει απλα πραγματα... και οταν εχει και φαι...συνηθως καλουν και λενε και ποτε (και τοτε κανουν και μπουφε )

μπορεις νακανεις και ενα παστιτσιο για το τσακιρ κεφι βρε παιδι μου αντι για πιτσα!!!! κι ανετα μπαινει στη καταψυξη η τρωγεται την επομενη! το χω δοκιμασει παααρα πολλες φορες!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

μπορεις νακανεις και ενα παστιτσιο για το τσακιρ κεφι βρε παιδι μου αντι για πιτσα!!!! κι ανετα μπαινει στη καταψυξη η τρωγεται την επομενη! το χω δοκιμασει παααρα πολλες φορες!

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Ενα ξεκαρφωτο παστιτσιο μονο του?...για γιορτη?!!

μου κανει λιγο....το εχω απο το μεσημερι για τα παιδια και φατε και εσεις λιγο!!!

sorry..χωρις παρεξηγησει,αλλα αυτο σκεφτηκα.Εκτως αν κανει και κατι αλλο μαζι...σαλατες,ισως?!!!!

jyjdp3.png

sWN4p3.png

xaxaxxaxa ναι ναι καλα το λες...πολυ γελασα ετσι οπως το πες

....το εχω απο το μεσημερι για τα παιδια και φατε και εσεις λιγο!!!

εννοουσα μαζι με την πιτα και τα αλλα που ειπαν οι κοπελες πιο πανω. νομιζω τη σαλατα την ειπαν η λαθος εκανα!!???χαχα

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

xaxaxxaxa ναι ναι καλα το λες...πολυ γελασα ετσι οπως το πες

εννοουσα μαζι με την πιτα και τα αλλα που ειπαν οι κοπελες πιο πανω. νομιζω τη σαλατα την ειπαν η λαθος εκανα!!???χαχα

τωρα με εκανες και γελασα εγω:lol::lol::lol:!!!

που να ξερω οτι εννοουσες και μαζι με την πιτα?

Ναι...ετσι καλο ειναι τελικα. Οχι ξεροσφυρι(που λενε).

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ε! ενταξει μωρέ, αν μαζευτει κόσμος στο σπίτι, βγάζει το παστιτσιο (που θα έχει ήδη ετοιμο), φτιάχνει μανι μανι και 1 - 2 σαλάτες , λίγο ψωμί και κάνει το τραπέζι....Αν δεν ερθει κανενας το τρωει η οικογένεια αυριο....

Για φαντασου όμως να μην το έχει έτοιμο? Εχει δίκιο η v & a

Ειναι ένα φαγητο που μπορεί να φαγωθει ανετα και την άλλη μέρα και αν αποθηκευτει σωστά (κατάψηξη) και μετα απο 1 εβδομάδα....Δεν θα πάει χαμένο!

Με αυτο το σκεπτικό μπορεί να φτιάξει και καμιά πιτούλα (σπανακόπιτα, πρασόπιτα, τυρόπιτα, όπου τρωγετε άνετα τις επόμενες μέρες)

Μπορεί να φτιάξει και ένα Παρα πολύ γρηγορο γλυκάκι (χιονούλες) όπου βγάζει 15-18 η δόση και δεν χρειάζετε να πετάξει λεφτα αδικα και να ξοδεψει και πολύ χρόνο....Εγω τις κανω κάθε χρόνο στην γιορτή μου και τρελενονται....Όταν πλησιαζει καθε φορα η γιορτη μου μου λένε αντε να φάμε χιονούλες....

Συνταγη:

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)

1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (τριμμενη καρύδα) (περίπου 1 φλ.)

Αναμιγνύεις καλά σε ένα σκεύος τα υλικά (κρατήσε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσεις τα μπαλάκια μετά) και κατόπιν τα πλάθεις σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό είναι. Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει. Κυλάς την κάθε χιονούλα σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο για επικάλυψη.

Φιλια πολυχρονη και καλή επιτυχια!

Για να μαγειρέψεις κανονικό φαγητό, να μην έρθουν επίσκεψη, και να σου μείνει, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, ειδικά αυτή την εποχή της κρίσης. Ένας μπουφές είναι ότι πρέπει, με τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, σαλάτα ή πατατοσαλάτα (που συντηρείται στο ψυγείο), κανά πεινιρλί, κανά καναπεδάκι ή και κεφτεδάκια μπορείς να φτιάξεις.

Διαφημίσεις

Μπορεί να φτιάξει και ένα Παρα πολύ γρηγορο γλυκάκι (χιονούλες) όπου βγάζει 15-18 η δόση και δεν χρειάζετε να πετάξει λεφτα αδικα και να ξοδεψει και πολύ χρόνο....Εγω τις κανω κάθε χρόνο στην γιορτή μου και τρελενονται....Όταν πλησιαζει καθε φορα η γιορτη μου μου λένε αντε να φάμε χιονούλες....

Συνταγη:

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)

1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (τριμμενη καρύδα) (περίπου 1 φλ.)

Αναμιγνύεις καλά σε ένα σκεύος τα υλικά (κρατήσε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσεις τα μπαλάκια μετά) και κατόπιν τα πλάθεις σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό είναι. Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει. Κυλάς την κάθε χιονούλα σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο για επικάλυψη.

Φιλια πολυχρονη και καλή επιτυχια!

Λοιπόν, οι ιδέες σας είναι απίθανες και το παστίτσιο αλλά και η συνταγή για τις χιονούλες, λατρεύω το ινδοκάρυδο. Θα το κάνω σίγουρα!

Ευχαριστώ, σίγουρα θα είμαι εντάξει στη γιορτή, είτε με γλυκό και παστίτσιο και πιτούλα είτε με γλυκό και πίτα και πίτσα και σαλάτα!

Ενθουσιάστηκα!

Ευχαριστώ!!!

αν θέλεις φαγητό μπορείς να ψήσεις ένα ρολό στο φούρνο. Τρώγεται άνετα και την επόμενη ημέρα.

η να τηγανίσεις κοτομπουκίτσες και να σερβίρεις σε μπουφέ με σως μουσταρδομαγιονέζας. Πανεύκολο , χωρίς κόπο. καλύτερα κάνε πιτάκια ατομικά ή χρησιμοποίησε έτοιμα σφολιατοειδή ούτως ώστε να τα ψήσεις εκέινη την ώρα. Μέχρι να βγάλεις το γλυκό θα είναι έτοιμα και αν δεν χρειαστούν όλα ,τα υπόλοιπα κατάψυξη.

η να τηγανίσεις κοτομπουκίτσες και να σερβίρεις σε μπουφέ με σως μουσταρδομαγιονέζας.

Αντι της μουσταρδομαγιονέζας θα πρότεινα honey mustard sauce η οποία πάει τέλεια με κοτομπουκες....

Υλικα για honey mustard

2 κουτ Σουπας μέλι

2 κουτ Σουπας μουσταρδα

1 κουτ Σουπας μαγιονέζα

Ανακατευτεις πάρα παρα πολυ καλά μέχρι να λιωσει καλά το μελι και βουτας τις κοτομπουκιτσες και μετα απο τον γευστικό οργασμό πας στον παραδεισο...

χαχα:D:D:D

αν θέλεις φαγητό μπορείς να ψήσεις ένα ρολό στο φούρνο. Τρώγεται άνετα και την επόμενη ημέρα.

η να τηγανίσεις κοτομπουκίτσες και να σερβίρεις σε μπουφέ με σως μουσταρδομαγιονέζας. Πανεύκολο , χωρίς κόπο. καλύτερα κάνε πιτάκια ατομικά ή χρησιμοποίησε έτοιμα σφολιατοειδή ούτως ώστε να τα ψήσεις εκέινη την ώρα. Μέχρι να βγάλεις το γλυκό θα είναι έτοιμα και αν δεν χρειαστούν όλα ,τα υπόλοιπα κατάψυξη.

Ούτε καν τηγάνι δεν θέλουν οι κοτομπουκιές. Θα πάρεις έτοιμες παναρισμένες κατεψυγμένες, τις οποίες θα τις βγάλεις από την κατάψυξη ακριβώς πριν τις βάλεις στο φούρνο. Θέλουν μόνο 20 λεπτά ψήσιμο.

Κι εγώ τα ίδια πάθαινα με την γιορτή του άντρα μου που είναι καλοκαίρι. Ή που θα ερχόντουσαν όλοι ή δεν θα ερχόταν σχεδόν κανείς ή γιατί θα είχαν φύγει διακοπές ή γιατί θα έπεφτε καθημερινή. Κι εγώ μαγείρευα ένα σωρό πράγματα και κουραζόμουν, τα οποία μου έμεναν αν δεν ερχοντουσαν αυτοί που περίμενα και τσάμπα ο κόπος μου.

Τελικά αυτό που κάνω τώρα είναι,γλυκάκια, ξηροί καρποί, κερακεράκια και τα συναφή, ποτάκι, κρασάκι και χειροποίητη πίτσα απο τα χεράκια μου, πανεύκολη και νόστιμη. Έτσι όλοι μενουν ευχαριστημένοι και πίνουν και τρώνε ( και ποσο μάλλον εγώ που δεν κουραζομαι καθόλου).

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Ούτε καν τηγάνι δεν θέλουν οι κοτομπουκιές. Θα πάρεις έτοιμες παναρισμένες κατεψυγμένες, τις οποίες θα τις βγάλεις από την κατάψυξη ακριβώς πριν τις βάλεις στο φούρνο. Θέλουν μόνο 20 λεπτά ψήσιμο.

:D:D:D

Κι εγώ τα ίδια πάθαινα με την γιορτή του άντρα μου που είναι καλοκαίρι. Ή που θα ερχόντουσαν όλοι ή δεν θα ερχόταν σχεδόν κανείς ή γιατί θα είχαν φύγει διακοπές ή γιατί θα έπεφτε καθημερινή. Κι εγώ μαγείρευα ένα σωρό πράγματα και κουραζόμουν, τα οποία μου έμεναν αν δεν ερχοντουσαν αυτοί που περίμενα και τσάμπα ο κόπος μου.

Τελικά αυτό που κάνω τώρα είναι,γλυκάκια, ξηροί καρποί, κερακεράκια και τα συναφή, ποτάκι, κρασάκι και χειροποίητη πίτσα απο τα χεράκια μου, πανεύκολη και νόστιμη. Έτσι όλοι μενουν ευχαριστημένοι και πίνουν και τρώνε ( και ποσο μάλλον εγώ που δεν κουραζομαι καθόλου).

Ανακουφίστηκα, πως τελικά δεν είμαι η μόνη που το παθαίνει... Να'σαι καλά για τις συμβουλές!

Η ιδέα με τις κοτομπουκιές μου αρέσει πολύ, θα τις φάνε και τα παιδιά μου!!! Και η ιδέα της σος της Stellinula είναι πολύ ωραία.

Τελικά να δω που θα καταλήξω με τόσες ωραίες συμβουλές!!!

Και μενα γιορτάζει αυριο η μικρή μου (ονομαστική) δεν ξέρω ποιοι θα έρθουν κ τι ωρα

για αυτο εχω ήδη φτιαξει ενα μεγάλο Μπανανοκεικ με γλάσο αχνης για το σχολειο της

Για το σπιτι μας θα φτιαξω πιτσα μια λαμαρινα (που κ να μην ερθει κανεις -καλα οι γονεις μου θα ερθουν κ εμεις αλλοι τρεις...ε. - μπορω να την δινω στον αντρουλη για κολατσιο στη δουλεια του αρεσει η χθεσινη-προχθεσινη πιτσα)Πιτσα Hut

Θα κανω μια πλεχτή τυροπιτα με φετα ελιες κ ντοματουλα Τυροπιτα πλεχτή

Ενα εκμεκ καταιφι -μενει στο ψυγειο κ τρωγεται για μερες (εχω αντρα γλυκατζη οποτε δεν ανησυχώ) Εκμεκ καταίφι αλλά θα το κάνω με ετοιμη κρεμα

Λιγα αυγά γεμιστά - τα αγαπημένα μου -επισης μενουν στο ψυγειο για 3μερες κ τρωγωνται ανετα κ κρυα

Γεμιστά αυγά

Αρα εχουμε κ λεμε 2 πιτοειδή ενα ορεκτικό ενα γλυκό κρασάκι ποτάκια κ ξηροκάρπια κ ειμαστε κομπλέ!

Βεβαια οι επιλογές μου ειναι βαση του τι εχω στο ψυγειο μου σε αφθονια για να μη χρειαστω να αγοράσω πολλά κ να ξοδευτω.

Βρε κορίτσια, εγώ νομίζω ότι σε ονομαστική γιορτή έχεις μόνο γλυκό, ποτό και ξηρούς καρπούς.

Εάν πρόκειται να βγάλω φαγητό είμαι πάντα σαφής στην πρόσκληση. Παίρνω τηλ. και καλώ για φαγητό, οπότε δεν τίθεται θέμα να μην έρθουν. Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ καλού κακού, ούτε περιμένω να βρω φαγητό εάν παω στο σπίτι κάποιου για την ονομαστική του γιορτή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...