Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατί δεν αντιδρά ο Έλληνας (ακόμη;)

Stellinula

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλά μην ακούω τώρα για τους αγανακτησμένους πριν το καλοκαίρι. Ήταν αστείοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό μαντεύω πως πήγαινε εκεί για να πάρουν μάτι κανα γκομενάκι (και το άλλο φύλο το αντίστοιχο) και να πουν καμιά βλακεία. Ήταν σα να βγαίνει για κανα ποτάκι το βράδυ. Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά εξαφανίστηκαν το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι που χτυπούσαν κατσαρόλες (που σημειολογικά σημαίνει "πεινάω") πήγαν τις διακοπές τους μια χαρά και είπαν "Ραντεβού το Σεπτέμβρη".

Ε κι εμείς ας μην ξαναψηφίσουμε ΠΟΤΕ αυτούς που νιώθουμε πως δεν κάνουν τη δουλειά τους. Πόσους θα βάλουν στο επικρατείας για να τους γλυτώσουν? Ε οι υπόλοιποι, γεια σας. Ας βάλουμε πιο νέους ανθρώπους μηπως. Δοκιμάζοντας πάει το πράμα δυστυχώς.

Οι ίδιοι άνθρωποι ήταν κύριε/α Rasputin, το ότι εσείς δεν βρεθήκατε ποτέ εκεί δεν σημαίνει ότι ήταν άσκοπες οι προσπάθειες τους. Ίσα ίσα την αρχή πολλοί την θεωρούν εξαιρετικά σημαντική και σίγουρα πιο δύσκολη.

Το κείμενο του Κου Βαξεβάνη το βρίσκω εξαιρετικό και άκρως αποκαλυπτικό και αληθινό!

Το βίντεο των Γάλλων το βρίσκω αληθινό. Δεν μας κακολογούν την αλήθεια σατυρίζουν απλά...

Το κείμενο του Κου Βαξεβάνη το βρίσκω εξαιρετικό και άκρως αποκαλυπτικό και αληθινό!

Το βίντεο των Γάλλων το βρίσκω αληθινό. Δεν μας κακολογούν την αλήθεια σατυρίζουν απλά...

ακριβώς!!!

H αλήθεια είναι ότι πρέπει να βγούμε στους δρόμους ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ και όχι να καθόμαστε στα σπιτάκια μας να κρίνουμε όσους το κάνουν και αν είναι αληθινοί ή όχι!!!! Γενικός ξεσηκωμός χρειάζεται για να ανατρέψουμε το βίντεο που μας σατηρίζει!!! Τι περιμένουμε πια??????????????????????

Διαφημίσεις

συμφωνώ απόλυτα και με τις δύο διαπιστώσεις. το βιντεάκι δε σατιρίζει την αδράνεια των ελλήνων αλλά τη νέα παγκόσμια τάξη που πάει να επιβληθεί. Η Ελλάδα είναι το μεγάλο πείραμα!

να αντιδρασουμε?

ποιος να βγει να τραγουδησει?

με το ρ της ελευθεριας, ειχε προβλημα κ ο δημοσθενης.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Το βιντεάκι το Γάλλων, μια χαρά το βρίσκω και καθόλου πρσβλητικο. Το αντίθετο θα έλεγα, δίνει και μία νότα συμπαράστασης.

Αυτό που πραγματικά με θύμωσε είναι το βιντεάκι των Ολλανδων. Το έχετε δει? Είναι άκρως προσβλητικο για τους Έλληνες.

Και δεν θύμωσα βέβαια με τους Ολλανδους.

Θύμωσα με εμάς που τους δώσαμε το δικαίωμα...

Για όσοες και όσους δεν το έχουν δει...

http://palamidi.wordpress.com/2011/06/29/%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B5%CF%8D/

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Το βιντεάκι το Γάλλων, μια χαρά το βρίσκω και καθόλου πρσβλητικο. Το αντίθετο θα έλεγα, δίνει και μία νότα συμπαράστασης.

Αυτό που πραγματικά με θύμωσε είναι το βιντεάκι των Ολλανδων. Το έχετε δει? Είναι άκρως προσβλητικο για τους Έλληνες.

Και δεν θύμωσα βέβαια με τους Ολλανδους.

Θύμωσα με εμάς που τους δώσαμε το δικαίωμα...

Για όσοες και όσους δεν το έχουν δει...

http://palamidi.wordpress.com/2011/06/29/%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B5%CF%8D/

και εγω συμφωνω των Γάλλων νομιζω οτι ειναι η πραγματικοτητα δυστυχως, για τους ολλανδους μονο που δεν εσπασα την οθονη απο τα νευρα μου.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Βρε παιδιά ξέρετε κανέναν που να του χρωστάς και να είναι καλός;

Τώρα που χρωστάμε παντού όλοι θα μας φαίνονται κακοί. Εμένα ακόμα και το βιντεάκι των ολλανδών δεν μου φάνηκε τραγικό, αυτά τα στερεότυπα έχουν εκεί για τους έλληνες. Τραγική μου φάνηκε η Μέρκελ εχθές που προανείγγειλε μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας και διαρκή έλεγχο. Αυτό είναι κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας και είμαστε δυστυχώς για κλάματα, όχι για γέλια...

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά ξέρετε κανέναν που να του χρωστάς και να είναι καλός;

Τώρα που χρωστάμε παντού όλοι θα μας φαίνονται κακοί. Εμένα ακόμα και το βιντεάκι των ολλανδών δεν μου φάνηκε τραγικό, αυτά τα στερεότυπα έχουν εκεί για τους έλληνες. Τραγική μου φάνηκε η Μέρκελ εχθές που προανείγγειλε μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας και διαρκή έλεγχο.

Αυτό είναι κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας και είμαστε δυστυχώς για κλάματα, όχι για γέλια...

Είπα ότι θυμώνω ΟΧΙ με του Ολλανδούς. ΜΕ ΕΜΑΣ που το επιτρέψαμε. Εμάς που φτάσαμε εδώ με ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευθύνη....

Οι κάθε Ολλανδοί, καλά κάνουν και διασκεδάζουν.

Η κάθε Μέρκελ, καλά κάνει και κοιτάζει το συμφέρον της.

Εμείς τι κάναμε? Τι κάνουμε? Οτι χειροτερο μπορούμε....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

λοιπον ας μιλησω για εμενα:

δεν καταβαινω στους δρομους για συγκεκριμενους λογους.

Η δικαιολογια που και καλα εχω καραμελα ειναι οτι ειμαι σε επαρχια και ουτως η αλλως οι πορειες μας ειναι υποτονικές, εκει παω μια βολτα ετσι για το γαμοτο.

Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω την γενναιοτητα των προγονων μου, δεν μπορω να βαλω σε κινδυνο την σωματική μου ακεραιοτητα δεν μπορω να εμπλεξω τα παιδια μου σε τετοιες καταστασεις.δεν μπορω να θυσιασω την οικογενειακή μου γαληνη.

δεν ειναι οτι δεν πιστευω σε πατριδα κλπ απλα δεν μπορω....

και να σας πω οτι αν γινουν σκουρα τα πραγματα περισσοτερο σκεφτομαι να φυγω να δουν τα παιδια μου μια ασπρη μερα γιατι η ευθυνη μου ειναι κυριως απεναντι σε αυτα.

δεν ειμαι γεννημενη ηρωας και μπραβο σε αυτους που ειναι τους θαυμαζω αφανταστα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

λοιπον ας μιλησω για εμενα:

δεν καταβαινω στους δρομους για συγκεκριμενους λογους.

Η δικαιολογια που και καλα εχω καραμελα ειναι οτι ειμαι σε επαρχια και ουτως η αλλως οι πορειες μας ειναι υποτονικές, εκει παω μια βολτα ετσι για το γαμοτο.

Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχω την γενναιοτητα των προγονων μου, δεν μπορω να βαλω σε κινδυνο την σωματική μου ακεραιοτητα δεν μπορω να εμπλεξω τα παιδια μου σε τετοιες καταστασεις.δεν μπορω να θυσιασω την οικογενειακή μου γαληνη.

δεν ειναι οτι δεν πιστευω σε πατριδα κλπ απλα δεν μπορω....

και να σας πω οτι αν γινουν σκουρα τα πραγματα περισσοτερο σκεφτομαι να φυγω να δουν τα παιδια μου μια ασπρη μερα γιατι η ευθυνη μου ειναι κυριως απεναντι σε αυτα.

δεν ειμαι γεννημενη ηρωας και μπραβο σε αυτους που ειναι τους θαυμαζω αφανταστα.

ναι αλλα εχεις σκεφτει οτι ετσι αφηνεις να παρουν οι ξενοι τσαμπα αυτα που εσυ εχεις πληρωσει με αιμα??

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ναι αλλα εχεις σκεφτει οτι ετσι αφηνεις να παρουν οι ξενοι τσαμπα αυτα που εσυ εχεις πληρωσει με αιμα??

ναι το εχω σκεφτει αλλλα τι να πω στα λογια ειμαι καλή....στις πραξεις πασχω και νομιζω οτι ηρθε ο καιρος να το παραδεχτω μηπως και ακουγοντας το αλλαξω....

l86Tp3.png d6AUp3.png

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102648&catid=1

Η δυσαρέσκεια και ο θυμός της κοινωνίας εκφράζεται πλέον και στα γήπεδα. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Κρήτη οι οπαδοί κρέμασαν πολιτικά πανό αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ποιος θα το περίμενε πως οπαδοί όλων των ομάδων θα φωνάζουν τα ίδια συνθήματα κατά ενός κοινού “εχθρού”. Κι όμως έγινε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να ενώσει κόκκινους, πράσινους, κίτρινους, ασπρόμαυρους και κάθε απόχρωσης οπαδούς.

Σε ένα πρωτοφανές σκηνικό τα πολιτικά πανό στα ελληνικά γήπεδα ολοένα και πληθαίνουν. Η αρχή έγινε μεσοβδόμαδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Στο “Γ. Καραϊσκάκης” ακούστηκαν συνθήματα για τους Γερμανούς, το δάνειο και το ελληνικό χρέος, ενώ μία ημέρα αργότερα στην Τούμπα τα συνθήματα κατά του πρωθυπουργού ήταν έντονα.

....................

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

π... γιέ πρωθυπουργέ.

αφού δεν ξυπνάνε οι πολιτικοί μας με τίποτα άλλο ας τους ξυπνήσει αυτό... το ότι κατάφεραν να ενώσουν ολυμπιακούς και παναθηναϊκούς. εεε οοο...

eNortjKzUjI0NDQ2slCyBlwwFVcCzQ,,48.pngeNortjKzUjI0NDQ2slSyBlwwFVoCzg,,98.png

ναι, αλλά είδατε επίσης ότι τα ΜΑΤ έσπευσαν να τους βάλουν να κατεβάσουν τα πανό?

Οταν σπαν τα αύτοκίνητα του κοσμάκη και τα μαγαζιά, τα ΜΑΤ κάθονται και κοιτάνε. Είδατε τώρα πόσο γρήγορα αντέδρασαν?

http://www.aixmi.gr/index.php/exarthmenoi-me-daneika-h-draxmoviotoi-eleftheroi/

Εξαρτημένοι με δανεικά ή δραχμοβίωτοι και «ελεύθεροι» ;

Από την ίδρυσή του (1827) το νεοελληνικό κράτος έχει σχέσεις εξάρτησης – και, σε ορισμένες περιόδους, υποτέλειας – με τους ξένους. Άλλωστε, στα πολύ παλιά χρόνια ακόμα και τα κόμματα είχαν πλήρη αντιστοιχία με τους ξένους υποστηρικτές τους (το αγγλόφιλο, το ρωσόφιλο κλπ). Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα πέρασε στην αμερικανική επιρροή, η οποία κράτησε μέχρι την πτώση της δικτατορίας (1974).

Από τότε και μετά η σχέση αυτή άρχισε να αλλάζει, μολονότι ίσχυε πάντα η καραμανλική ρήση «ανήκομεν εις την Δύσιν«. Η αμερικανική επιρροή υπήρχε και υπάρχει, όμως αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή, ιδιαίτερα μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (1981) και, πολύ περισσότερο, στην ευρωζώνη (2001).

Στα χρόνια της λεγόμενης Μεταπολίτευσης, λοιπόν, η Ελλάδα είχε τη μικρότερη από ποτέ πολιτική εξάρτηση, καθώς κατάφερνε να κινείται μεταξύ της υπερατλαντικής υπερδύναμης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ισχύει, όμως, αυτό όταν ερχόμαστε στο πεδίο της οικονομίας. Στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, οι οικονομικές τύχες της Ελλάδας είναι σχεδόν απολύτως συνδεδεμένες με τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι.

Ίσως ο αναγνώστης διερωτηθεί προς τι η υπενθύμιση αυτών των αυτονόητων δεδομένων. Εξηγούμαι: επειδή σήμερα γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος για μείωση (κατ’ άλλους παράδοση) της εθνικής κυριαρχίας της χώρας , πρέπει να καταστεί σαφές ότι κάτι τέτοιο (μείωση κυριαρχίας) ισχύει όλες αυτές τις δεκαετίες, εφόσον η χώρα υπακούει (;) στους ευρωπαϊκούς κανόνες και έχει αντίστοιχους περιορισμούς. Το ερώτημα είναι αν αυτή η μείωση μπορεί να εξελιχθεί σε παράδοση (όλης) της κυριαρχίας της, με ποιούς όρους και ποιός θα τη διαχειριστεί πολιτικά.

Μέχρι και πριν από δυο χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχειρίζονταν κατά το δοκούν (δηλαδή εντελώς ανεξέλεγκτα) τα δημόσια οικονομικά, τα οποία στηρίζονταν σε δανεικό χρήμα. Έκτοτε, αφού διαπιστώθηκε ότι η χώρα έχει φτάσει σε ένα προ-πτωχευτικό στάδιο, άρχισαν να μπαίνουν οι πρώτοι περιορισμοί. Έχει κανείς την αυταπάτη ότι τώρα, που οι δανειστές της αποφάσισαν να της «κουρέψουν» το ανεξέλεγκτο χρέος, δεν θα μπει σε αυστηρότερη επιτήρηση;

Έτσι, όσοι ξαφνικά έγιναν «ευαίσθητοι» στο θέμα της κυριαρχίας (από υπουργούς και βουλευτές μέχρι συνδικαλιστές, τραπεζίτες και φωνασκούντες στα τηλεοπτικά παράθυρα) «ξεχνούν» ότι μια χώρα που τρέχει συνεχώς με απλωμένο το χέρι για δανεικά δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη. Αυτή τη στιγμή και για κάμποσα ακόμη χρόνια η Ελλάδα – δηλαδή, οι μισθοί και οι συντάξεις της, η Υγεία και η Παιδεία της, οι επιχειρήσεις της κλπ – εξαρτώνται από τα δάνεια των ξένων.

Αν θέλουμε να είμαστε «κυρίαρχοι«, μπορούμε να τα αρνηθούμε και να ζήσουμε με όσα έχουμε. Μπορούμε, επίσης, για να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη «κυριαρχία«, να επιστρέψουμε στο δικό μας νόμισμα (δραχμή). Αρκεί να γνωρίζουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για το δικό μας σήμερα και για το αύριο των παιδιών μας.

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε χώρος για τζάμπα μάγκες. Το δίλημμα είναι σαφές και αμείλικτο: θα ζήσουμε με δανεικά ευρώ και εξάρτηση ή δραχμοβίωτοι και «ελεύθεροι» ;

Εννοείται ότι μια τόσο καθοριστική απόφαση δεν μπορεί να την πάρει μόνη της καμία κυβέρνηση. Και δεν θα την πάρει. Θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι. Μόνο που, ειδικά αυτή τη φορά, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, δεν θα αναγνωριστεί κανένα λάθος. Κάθε λάθος ισοδυναμεί, πλέον, με βαρύ έγκλημα.

και εγω συμφωνω των Γάλλων νομιζω οτι ειναι η πραγματικοτητα δυστυχως, για τους ολλανδους μονο που δεν εσπασα την οθονη απο τα νευρα μου.

Δε διαβασα τα αλλα, οποτε συγνωμη αν επαναλαβω κατι. Ειδα το βιντεο και ναι, εξοργιστηκα, αλλα...Ειναι εξοργιστικοι...αλλα ο πρωθυπουργος μας ηταν ακομη περισσοτερο, μαζι με τους υπουργους του, που μας διεσυραν σε αυτον το συρμο. Γιατι δεν ημασταν οι μονοι που χρωστουσαμε στην Ευρωπη και οχι μονο, αλλα γιναμε οι μονοι, που χασαμε την αξιοπρεπεια μας.

Γιατι ο...κυριος γυρισε ολη την Ευρωπη, ολο τον κοσμο αν μπορουσε, για να μας ξεβρακωσει. Και μαζι με το χερι που απλωνε,εσκυβε το κεφαλι με υποταγη και δουλικοτητα. Αυτην την εικονα αποκομισαν και οι ξενοι, αυτην την εικονα αποκομισα και εγω οταν ακουγα να μιλαει ο πρωθυπουργος στους ξενους και δεν ηξερα τι να κανω απο τα νευρα μου, ο Παγκαλος και οι αλλοι, με μπροσταρη των Οικονομικων που εκανε τεμεναδες ωσαν να ειναι ακομη υπαλληλακος των Βρυξελων.

Την Ιρλανδια δεν τη βλεπετε; Μας λειπουν τετοια στελεχη κουβερνησης...Να εμπνευσουν το λαο, με το σεβασμο και το κυρος που του αποδιδουν και οχι να το διασυρουν. Δεν ψηφιστηκαν γι' αυτο.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

O Έλληνας δεν αντιδρά διότι...

http://ellas2012.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html

Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό, βεβαίως, αν γνωρίζαμε στοιχειώδη ιστορία θα αντιδρούσαμε για πολλά. Το επίπεδό μας όμως περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό μεταφορικά πάντα στην παραπάνω έκθεση (τρισχαριτωμένη κατά τα άλλα και άκρως διασκεδαστική).

Πραγματικά έχω βαρεθεί τα κροκοδείλια δάκρυα όσων μας έφεραν μέχρι εδώ.

Όσο για τα βιντεάκια...η σάτυρα κατ'εμέ είναι αποδεκτή, κι αν βλέπω αλήθειες μέσα της που με πονούν, ας σηκωθώ από τον καναπέ μου και το λάπτοπ μου να κάνω επιτέλους κάτι.

Οτιδήποτε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...