Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Όσο για τα κρεατόζουμα, να πω ότι η σουπίτσα παραδοσιακά θεωρείται άριστη τροφή όταν είσαι άρρωστος, αν αυτό λέει κάτι.

μαζι γραφαμε

συμφωνω, ολες οι τροφες που προτεινει η Καμπελ δε χρειαζεται ειδικος να σου πει οτι κανουν καλο. Στο κατω κατω οι εξωτικες τροφες καρυδα κλπ δεν ειναι απαραιτητες για τη διατροφη. Η ελληνικη γη εχει πολλες γκαπς λιγκαλ τροφες.

...Ουτε και εγω καταλαβαινω την επιθεση...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να δει το συσχετισμό της gaps με τον αυτισμό δεν έχει παρά να γκουγκλάρει gaps curing autism και θα δει πολλά δεδομένα.

Σε αυτό το θέμα ασχολούμαστε με ελαφρύτερες περιπτώσεις που έχουν θέμα τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες, όπως θέλετε πέστε το.

0A53p3.png

oC8dp2.png

μαζι γραφαμε

συμφωνω, ολες οι τροφες που προτεινει η Καμπελ δε χρειαζεται ειδικος να σου πει οτι κανουν καλο. Στο κατω κατω οι εξωτικες τροφες καρυδα κλπ δεν ειναι απαραιτητες για τη διατροφη. Η ελληνικη γη εχει πολλες γκαπς λιγκαλ τροφες.

...Ουτε και εγω καταλαβαινω την επιθεση...

Συμφωνώ απόλυτα! Ηθελα να το γράψω οτι η ϊδια η γιατρος δεν προτείνει ούτε αλευρι καρύδας, ούτε σολομό αλάσκας ούτε τίποτα περίεργο. Ακόμη κ για τα λίπη προτείνει ζωικά (για το μαγείρεμα κ μόνο, εξυμνεί το ελαιολαδο ωμο ) κ ως εναλλακτική το coconut oil.

Yugup3.png

Και τέλος, γιατί θεωρώ ότι είμαστε οφ τόπικ.

Τίποτα από αυτά που προτείνονται από την Καμπελ δεν είναι επιβλαβή. Μετά από συζητήσεις με γιατρούς (ο ένας κάνει μεταπτυχιακό στην γαστρεντερολογία) διαπίστωσα ότι δεν θα πάθεις τίποτα αν αφαιρέσεις ζάχαρη και υδατανθρακες από άλευρα, πατάτες και ρύζι.

Μια μικρή επιφύλαξη έχω ακόμη για τα πολλά λίπη αλλά ένας από τους γιατρούς μου είπε ότι παίζουν μεγάλη σημασία και οι συνδυασμοί τροφών. Δηλαδή αν καταναλώνεις πολλά λίπη παράλληλα με πολλούς υδατανθράκες πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα. Όμως επειδή τους έχεις αφαιρέσει ο οργανισμός μεταβολίζει διαφορετικά και έτσι δεν έχεις πρόβλημα.

Το άλλο που έμαθα και κατάλαβα πόσο μπροστα είναι η Καμπελ είναι το θέμα με τα προβιοτικά που προτείνει κατά κόρον. Ο φίλος γιατρός που σπουδάζει στην Αγγλία μου είπε ότι τα προβιοτικά είναι μεγάλο ρεύμα τώρα στη σύγχρονη γαστρεντερολογία και αναμένεται μεγάλη πρόοδος σε πολλούς τομείς και όχι μόνο για το πεπτικό. Οι μελετές βέβαια δεν δείχνουν ότι πετυχαίνουν σε όλα αλλά το ζουμί είναι ότι υπάρχει μεγάλος αναβρασμός πάνω σε αυτό το θέμα τώρα.

Όταν τον δω από κοντά θα τον ρωτήσω λεπτομέρειες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Η μικρή επιτέλους τρώει κάποια γαλακτοκομικά (κεφίρ, γιαούρτι, κίτρινα τυριά) χωρίς να την πειράζουν.

η σταδιακή εισαγωγή τροφών δεν καθυερώθηκε από τη γκαπσ είναι τεχνική προ ετών γνωστή....

πχ: επανασσίτιση μετά από γαστρεντερίτιδα, επανασσίτιση μετά από απεργεία πείνας, αποθηλασμός μωρών κ.α.

Όσο για τα κρεατόζουμα, να πω ότι η σουπίτσα παραδοσιακά θεωρείται άριστη τροφή όταν είσαι άρρωστος, αν αυτό λέει κάτι.

επειδή είναι εύπεπτη, και τρώγεται εύκολα παρά την εξάντληση δεν έχει καμιά μαγική ιδιότητα....

Διαφημίσεις

ολες οι τροφες που προτεινει η Καμπελ δε χρειαζεται ειδικος να σου πει οτι κανουν καλο.

έχεις άδικο...

η κάμπελ προτείνει στη βάση της διατροφικής πυραμίδας το κρέας και τα ζωικά λίπη... είναι απόλυτα γνωστό ότι η τόσο μεγάλη κατανάλωσή τους, προκαλεί χοληστερίνη και αυτή με τη σειρά της πλήθος προβλημάτων (πχ εμφράγματα, εγκεφαλικά)

πως υποστηρίζεις λοιπόν ότι οφελεί;

όποια έχει απορίες ας διαβάσει αυτη τη συνέντευξη, όπου τα εξηγεί αρκετά αναλυτικά

http://mercola.fileburst.com/PDF/ExpertInterviewTranscripts/InterviewNatashaCampbell-McBrideGAPS.pdf

Ανεξάρτητα τι γράφει ο τίτλος του θέματος, η ουσία είναι ότι η συζήτηση περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την εφαρμογή της gaps (για αυτό ενώ έγραφα στην αρχή σταμάτησα να τό κάνω, δεν έχω να προσφέρω τίποτα στη συζήτηση).

Και ναι η Camble ισχυρίζεται ότι θεράπευσε τον γιο της

My first born son was diagnosed autistic at the age of three ... As a

result, my son fully recovered. He is not autistic anymore. He is living a normal life.

όποια έχει απορίες ας διαβάσει αυτη τη συνέντευξη, όπου τα εξηγεί αρκετά αναλυτικά

http://mercola.fileburst.com/PDF/ExpertInterviewTranscripts/InterviewNatashaCampbell-McBrideGAPS.pdf

Ανεξάρτητα τι γράφει ο τίτλος του θέματος, η ουσία είναι ότι η συζήτηση περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από την εφαρμογή της gaps (για αυτό ενώ έγραφα στην αρχή σταμάτησα να τό κάνω, δεν έχω να προσφέρω τίποτα στη συζήτηση).

Και ναι η Camble ισχυρίζεται ότι θεράπευσε τον γιο της

Αυτό το αναφέρει στο παραπάνω λινκ του μερκόλα?

έντιτ: το βρήκα, σε ευχαριστώ!

Djccp2.png

67KIp2.png

Τι λέτε λοιπόν κορίτσια για τον άντρα μου;

Είναι σίγουρο ότι με 2 μήνες διατροφής, και μάλιστα φουλ, αποκλείεται να θεραπεύτηκε. Λέτε λοιπόν να τον πείραξε το αλεύρι και η μαγιά;

Να θυμίσω ότι φαγώθηκε με τη στέρηση του ψωμιού και του έφτιαξα ντίνκελ με ξηρή μαγιά. Μετά από 3 μέρες κατανάλωσης (μη φανταστείτε ποσότητες, κάτι μπουκίτσες), σήμερα έχει αέρια, φούσκωμα και πόνο στην κοιλιά.

Δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο στη διατροφή του.

Λέτε να δοκιμάσω άλλο αλεύρι; Σήμερα πήρα ρυζιού αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει δουλειά και αν θα βγει ψωμί.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Μήπως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις κανονικό σταρένιο ψωμί αλλά με προζύμι αντί να χρησιμοποιείς μαγιά;

Συμφωνώ για την μαγιά. Είναι πολύ δύσπεπτη ειδικά οταν έχει να φάει 2 μήνες.

Yugup3.png

Γιωτα εγω θα δοκιμαζα κατι χωρις γλουτενη, αλλα οχι ρυζιου, το φαγοπυρο νομιζω κανει, αλλα δεν ειμαι βεβαιη. Μπορεις ισως να κανεις κρεπουλες αντι για ψωμι, πχ αλευρι ρυζιου κ αυγα, για να μπει πιο σταδιακα. η κ να ακολουθησεις αυτο που λεει για το fermentation αυτων των υλικων, που εισαγονται κανονικα οταν ολοκληρωθει η διατροφη.

Γιωτα εγω θα δοκιμαζα κατι χωρις γλουτενη, αλλα οχι ρυζιου, το φαγοπυρο νομιζω κανει, αλλα δεν ειμαι βεβαιη. Μπορεις ισως να κανεις κρεπουλες αντι για ψωμι, πχ αλευρι ρυζιου κ αυγα, για να μπει πιο σταδιακα. η κ να ακολουθησεις αυτο που λεει για το fermentation αυτων των υλικων, που εισαγονται κανονικα οταν ολοκληρωθει η διατροφη.

Για αυτό πήρα το ντίνκελ.

Το θέμα είναι το ψωμί. Κρεπούλες ήδη τρώει και τις έχει βαρεθεί. Το ψωμί του λείπει δυστυχώς.

Αυτό με το fermentation δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ευχαριστώ πολύ.

Θα το κοιτάξω πιο αναλυτικά να δω πώς γίνεται και θα το κάνω.

Επίσης μάλλον θα κάνω προζύμι τελικά.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες σας. Κάποια στιγμή κολλάμε και χρειαζόμαστε ιδέες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για το ψωμί με προζύμι στον αρτοπαρασκευαστή είχα βρει παλιότερα διάφορες μεθόδους, αν και δεν δοκίμασα τελικά, αν ψάξετε "sourdough + breadmaker" και πιθανώς και το μοντέλο του αρτοπαρασκευαστή σας, θα βρείτε συγκεκριμένες μεθόδους και συνταγές. Νομίζω ότι το πιο ενδεδειγμένο είναι να κάνετε τη διαδικασία με το προζύμι μέχρι πριν το τελικό ζύμωμα και ψήσιμο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Έπεσα πάνω σε αυτό http://autoimmunethyroid.wordpress.com/category/how-to-be-scientific/quacktitioners/probiotics-dont-work/ και αναρωτιέμαι αν ... στέκει καθόλου ...

Mesastoura μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιο σημείο. Ακριβώς αναφέρεται εκει που λες αν στέκει;;; Γιατι απο όσο διάβασα ο άνθρωπος μόνο σχόλια στις μαρτυρίες των άλλων κάνει κ τίποτα άλλο... Μου ξέφυγε κάτι;;

Yugup3.png

Κορίτσια να ρωτησω για τους χουρμάδες...

Την προηγουμενη φορα που πήρα απο keimling παρηγγειλα πολλα κιλά. Απο τους mejool k τους απλούς με το κουκουτσι κ αυτούς με την καρύδα ( μας αρέσουν όλοι :P). Τέλος πάντων τώρα κατι υπολείμματα που εχουν μείνει εχουν μελωσει κ ειναι παρα πολυ γλυκοι. Πειραζει που εχουν γινει ετσι; Η μικρη βέβαια δεν τρώει καθολου όσες φορες κι αν της έχω δώσει αρνείται να δοκιμάσει.

Yugup3.png

Σήμερα εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε μια ιατρική συζήτηση στην τηλεόραση για την αποτοξίνωση του οργανισμού και σ' αυτήν συμμετείχανε και δύο γιατροί που ασχολούνται με την ομοτοξικολογία, όπως και ένας βοτανολόγος και μια διαιτολόγος η οποία δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βλακείες είπε σε διάστημα 5 λεπτών... πχ ότι δεν χρειαζόμαστε αποτοξίνωση και η ίδια η λέξη είναι λανθασμένη γιατί ο οργανισμός μας έχει μηχανισμό που αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα μας!

Τέλοσπαντων, να μην κολλήσω στη διατροφολόγο, ευτυχώς τη διορθώσανε οι γιατροί οι οποίοι μιλήσανε πολύ ωραία και κατανοητά.

Ένας απ' αυτούς μίλησε για τη σημαντικότητα του εντέρου στην υγεία μας, το μύκητα κάντιτα και τη συσχέτισή του με τα αυτοάνοσα σύνδομα (απόλυτη είναι η συσχέτιση όπως είπε).

Συγκεκριμένα έκανε quote ένα γνωστό αμερικάνο καθηγητή ιατρικής (του οποίου επίσης το όνομα δεν συγκράτησα!) ο οποίος υποστηρίζει ότι "The sunshine comes from the gut!" και όχι από την ανατολή δηλαδή! ;)

Μίλησε για το έκζεμα και υποστήριξε ότι τα παιδιά που έχουνε τάση προς σ' αυτό έχουνε συνήθως και άλλα (ήπια) νευρολογικά προβλήματα, πχ υπερκινητικότητα και εκρήξεις θυμού. Αν δεν κάνω λάθος το χαρακτήρισε ως νευροεκζεματικό σύνδρομο.

Πολύ χαίρομαι που επιτέλους η σημαντικότητα της λειτουργίας του εντέρου αρχίζει να πηγαίνει και mainstream!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

μια διαιτολόγος η οποία δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βλακείες είπε σε διάστημα 5 λεπτών... πχ ότι δεν χρειαζόμαστε αποτοξίνωση και η ίδια η λέξη είναι λανθασμένη γιατί ο οργανισμός μας έχει μηχανισμό που αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα μας!

Έχω ακούσει μόνο για έναν αξιολόγο διατροφολόγο (φίλης μου) ο οποίος την βοηθάει να θεραπεύσει παθήσεις με την διατροφή και συγχρόνως δεν ακολουθεί την πεπατημένη πχ τις μαργαρίνες τις έχει απαγορεύσει δια ροπάλου. Το ίδιο και την χρήση φρούτων και λαχανικών που δεν είναι η εποχή τους. Και άλλα ελπιδοφόρα..Αλλά είναι μετά παό πολύ έρευνα δική του.

Ξεκινησα το βιβλίο της Gottschall και λέει ότι υπάρχει μία synthetic Elemental Diet με χημικά θρεπτικα στοιχεία και πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά μόλις την σταματήσει ο ασθενής μετά από 6-8 βδομάδες ξανακυλάει. Το κοινό της με την SCD είναι ότι κυριαρχούν οι μονοσαγχαρίτες όσον αφορά τους υδατάνθρανκες. Γιατί να ακολουθησεις λοιπόν μία συνθετικη διατροφή, όταν μπορείς να ακολουθήσεις μία φυσική και μάλιστα με μόνιμα αποτελέσματα!

Εμάς μας πείραξαν τα λαχανικά. Μου έκανε ψιλομους πάλι σήμερα. Και τώρα το βράδυ (3η φορά) άλλαξαν και χρώμα. Έγιναν της άμμου το χρώμα. Ενώ ήταν πάντα σκούρα. Λέω να ακολουθησω την ίντρο της SCD για 2 μέρες όσο αφορά τα λαχανικά. Να δω μήπως...Προτείνει καρότο βρασμένο για 4 ώρες. Και μετά κολοκύθα butternut.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

νεραιδομαμα σε ποιο σταδιο ειστε;

σε μενα συνεβη κατι περιεργο. ειμαι στο σταδιο 2 της ιντρο (ναι ναι ξανα) και μου προκαλεσε μια απιστευτη αηδια ο ζωμος με τα βρασμενα λαχανικα και ειχα ολο το απογευμα χτες ταση για εμετο. φρεσκος ζωμος, με κολοκυθακι κ καροτο ετσι; τιποτα αλλο. και εφαγα τελικα ψητο κρεας κ ψητα λαχανικα (μανιταρια και φινοκιο) για βραδυ κ ημουν μια χαρα. σημερα που εκανα ενα ωραιο casserole με βραστο κοτοπουλο και τριμμενο κολοκυθι, καροτο κ κουνουπιδι, μαζι με λιγα μπαχαρικα, παλι ειμαι μια χαρα. δεν ηθελα σκετο ζωμο με τιποτα, τον εβλεπα κ αναγουλιαζα. καλα ειμαι παντως, δεν εχω αλλο συμπτωμα. (μεχρι στιγμης τουλαχιστον!!)

θελω να ρωτησω κατι σχετικα με τα μανιταρια. τον σεπτεμβρη που εκανα την αποπειρα μιας αντικαντιντα διατροφης, απαγορευονταν τα μανιταρια, η καμπελ ομως τα βαζει κανονικα. τελικα αμα εχεις ενεργο μυκητιαση τι πρεπει να κανεις; πχ κ το μελι το βαζει η καμπελ αλλα προτεινει μια μεγαλη αποχη μερικων εβδομαδων αν θες να 'καθαρισεις'. για πειτε μου γνωμες παρακαλω...

ροζυ παρα πολυ ενδιαφερον αυτο που μετεφερες. οσο για τους/τις διαιτολογους, ειμαι τοσο προκατειλλημενη που συνηθως δεν διαβαζω τιποτα απο οσα λενε ή αν τα διαβασω θα ειναι απο περιεργεια. ειναι τρομερο πως συστηνουν ολα αυτα τα 'λαιτ' προιοντα με το υφος ξερολα..

DaF τις μέρες που διάβαζα περισσότερο για το κεφίρ (ακόμη έχω die-off, θα γράψω πιο κάτω) έπεσα και πάνω σε άρθρα που μιλούσανε γενικά για τους καλούς μύκητες μια και οι σπόροι του κεφίρ αποτελούνται και από μύκητες εκτός από καλά βακτήρια.

Στους καλούς μύκητες επίσης περιλαμβάνονται και τα μανιτάρια, όπως και το γνωστό τσάι kombucha.

Bασικά ένα από τα προβλήματα της κλασικής δίαιτας αντι-καντίτα είναι ο αποκλεισμός των καλών μύκητων, δηλαδή τους βάζει όλους σ' ένα καζάνι και αυτό είναι λάθος όχι μόνο κατά τη Campbell.

DaF τις μέρες που διάβαζα περισσότερο για το κεφίρ (ακόμη έχω die-off, θα γράψω πιο κάτω) έπεσα και πάνω σε άρθρα που μιλούσανε γενικά για τους καλούς μύκητες μια και οι σπόροι του κεφίρ αποτελούνται και από μύκητες εκτός από καλά βακτήρια.

Στους καλούς μύκητες επίσης περιλαμβάνονται και τα μανιτάρια, όπως και το γνωστό τσάι kombucha.

Bασικά ένα από τα προβλήματα της κλασικής δίαιτας αντι-καντίτα είναι ο αποκλεισμός των καλών μύκητων, δηλαδή τους βάζει όλους σ' ένα καζάνι και αυτό είναι λάθος όχι μόνο κατά τη Campbell.

καλα νεα αυτα! ευχαριστω!λατρευω τα μανιταρια και δεν με ενοχλουν κιολας καθολου (στο εντερο εννοω).

υγ.το δικο μου die off κρατησε 10 μερες περιπου και ηταν ενα χαλι. πρεπει να βρω χρονο να σας τα γραψω αναλυτικα....

Εγώ ακόμη έχω μύκητες από το die-off του κεφίρ!

Όμως δεν έχω σταματήσει το κεφίρ, πάιρνω 2-3 κουταλάκια τη μέρα και πίνω και whey του κεφίρ.

Επίσης αύξησα πολύ την ποσότητα του τουρσιού που τρώω με τα γεύματά μου και του ωμού σκόρδου.

Θέλω να απαλλαγώ από τους μύκητες μια και καλή αν γίνεται έστω και αν αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία για κάποιο διάστημα.

Δεν έχω κάποια άλλα συμπτώματα αλλά πρόσεξα ότι έχω ανήσυχο ύπνο αυτές τις μέρες και είμαι και πιο ευέξαπτη!

Είναι τελικά πολύ ύπουλοι οι μύκητες... τόσο καιρό με την GAPS, τα τουρσιά και τα προβιοτικά πίστευα ότι είχα απαλλαγεί απ' αυτούς μια και δεν είχα κάποια εξωτερικά συμπτώματα.

Εγώ για χρόνια υπέφερα με πολύ άσχημες ημικρανίες και εκ των υστέρων έμαθα ότι οφείλονται στην κάντιτα. Είχα δοκιμάσει σχεδόν όλες τις εναλλακτικές θεραπείες που υπάρχουνε χωρίς αποτέλεσμα, γι' αυτό με βλέπετε καχύποπτη όσον αφορά την ομοιοπαθητική, το βελονισμό κτλ.

Τους πρώτους μήνες της GAPS κατά διαστήματα είχα ημικρανίες, κάποιες φορές και για μια βδομάδα αλλά ήπιας μορφής, δηλ. έπαιρνα μια ασπιρίνη και έφευγε ο πονοκέφαλος.

Αργότερα μόνο στην περίοδο αλλά και πάλι ήπιες.

Τώρα τελευταία καθόλου!

Ελπίζω να συνέλθει το έντερό μου τώρα μετά το die-off!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...