Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Ναι, πράγματι έτσι είναι. Το διάβασα εκ των υστέρων σε κάποια σάιτ ότι είναι λίγο επίφοβο το αλεύρι καρύδας σε μεγάλη ποσότητα...

Daf και εγώ έχω θέμα με τη γλώσσα. Νομίζω ότι είναι άφθες. Πλέον βγάζω σπάνια όμως. Από αυτά που λες ότι τρως, έχω παρατηρήσει ότι με πειράζουν οι ξηροί καρποί αλλά οχι πάντα. Επίσης τα 'παλιά τυριά' όπως λέει και η αμαρετο, ειδικά όσα είναι πολύ αλμυρά.

Έχω και μια ερώτηση προς όσες έχουν εντρυφήσει στα τουρσιά. Έφτιαξα για τρίτη φορά τουρσί, καρότο και λάχανο αυτή τη φορά (ψιλοκομμένα στο μουλτί) και το μοίρασα σε δύο γυάλες. Μετά από 8-9 μέρες η μία γυάλα οκ, την έβαλα ψυγείο. Στην άλλη όμως το νερό έχει γίνει κάπως, σαν μύξα:oops: Το τρώω ή το πετάω:?: Φοβάμαι ότι έχει χαλάσει αλλά δεν είμαι σίγουρη. Και γιατί να χάλασε το ένα μόνο από τα δύο αφού μαζί τα έφτιαξα;;;

Πρέπει να αποστειρώνεις τις γυάλες πριν τη χρήση; Αν ναι, μήπως η μια δεν αποστειρώθηκε σωστά;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παρά να επιβαρύνω τα παιδιά μου προτιμώ να επιβαρύνω το περιβάλλον! :rolleyes:

Ότι δλδ ο οργανισμός των παιδιών δεν επιδεινώνεται από ένα περιβάλλον που εμείς επιβαρύνουμε για να μην επιβαρύνουμε τα παιδιά μας.:roll:

Παρακαλώ, αν μπορείτε βεβαίως, να μου εξηγήσετε τη λογική που υπάρχει στο παραπάνω...έχω υπάρξει ξανθιά και αδυνατώ να το καταλάβω:lol:

Προσωπικά, ίσως επειδή προφανώς δεν είμαι και δε δηλώνω τόσο ευσυνείδητη όσον αφοράτο περιβάλλον, προτιμώ να παραγγέλνω απέξω κάτι υγιεινό για τα παιδιά μου, το οποίο εδώ θα το βρω διπλή και τριπλή τιμή

Djccp2.png

67KIp2.png

Κι εγώ "ψιλοτσαντίζομαι" που τα περισσότερα τα παίρνουμε απ'εξω αλλά σε μερικά προιόντα είναι μονόδρομος!! Τι να κάνουμε???

Αν τα έφερναν κι εδώ θα τα ψώνιζα από το τοπικό μαγαζι κι ας ήταν λιγάκι ακριβότερα..Οι ενδιάμεσοι είναι που κάνουν τη ζημιά:mad:

Τώρα που λέμε για προιοντα elderberries ξέρει κάποιος να μου πει που θα μπορούσα να βρώ??? Ψάχνω αλλά όλο σε μορφή μαρμελάδας βρίσκω... Η Campbell λέει οτι υπαρχουν παντου σε όλα τα κλιματα ευδοκιμουν αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοιο δέντρο... μου μοιάζει λιγάκι με την μαυρη σταφίδα που έχουν στη Ζακυνθο αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό..

Οσο για τα λίπη ναι είναι ένα σοκ όταν ανατρέπονται όλα όσα ξέρεις μέσα από αυτό το κεφάλαιο...όσο κ να το εξηγώ στην οικογένεια μου αρνείται να το δεχτεί..μόνο ο σύζυγος που μου έχει τυφλή εμπιστοσύνη το πιστευει.. για τους γονείς μου ούτε λόγος!! Πραπέρα δεν τολμώ να μιλήσω:lol::lol:

Αν γράφει αυτ'ο το βιβλίο Rosie πιο αναλυτικά αυτό το θέμα με τα λίπη θα ήθελα να το πάρω..

Yugup3.png

Τώρα που λέμε για προιοντα elderberries ξέρει κάποιος να μου πει που θα μπορούσα να βρώ??? Ψάχνω αλλά όλο σε μορφή μαρμελάδας βρίσκω... Η Campbell λέει οτι υπαρχουν παντου σε όλα τα κλιματα ευδοκιμουν αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοιο δέντρο... μου μοιάζει λιγάκι με την μαυρη σταφίδα που έχουν στη Ζακυνθο αλλά δεν πρέπει να είναι αυτό..

Σε ποια μορφή τα θες;

Εμείς όταν είμαστε άρρωστοι παίρνουμε αυτό (το δίνω και στα παιδιά σε μικρότερη δόση):

http://www.iherb.com/Gaia-Herbs-Elderberry-Organic-1-fl-oz-30-ml/10067?at=0

Έχω και τσάι για το κρύωμα που περιέχει elderberry:http://www.etsy.com/listing/61904523/cold-relief-tea

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Αν γράφει αυτ'ο το βιβλίο Rosie πιο αναλυτικά αυτό το θέμα με τα λίπη θα ήθελα να το πάρω..

Αυτό είναι: http://www.bookdepository.com/Real-Food-Nina-Planck/9781596913424

(το σύστησε ο άντρας μου σε μια συνάδερφό του που άρχισε να γίνεται χορτοφάγος, το πήρε και ενθουσιάστηκε και φυσικά άλλαξε γνώμη!)

Σε ποια μορφή τα θες;

Εμείς όταν είμαστε άρρωστοι παίρνουμε αυτό (το δίνω και στα παιδιά σε μικρότερη δόση):

http://www.iherb.com/Gaia-Herbs-Elderberry-Organic-1-fl-oz-30-ml/10067?at=0

Έχω και τσάι για το κρύωμα που περιέχει elderberry:http://www.etsy.com/listing/61904523/cold-relief-tea

Ελεγα μήπως έβρισκα φρέσκα ή κατεψυγμένα ή αποξηραμένα...

Είδα οτι το iherb έχει αυτά τα είδη...μάλλον εκεί θα καταλήξω..

Yugup3.png

Αυτό είναι: http://www.bookdepository.com/Real-Food-Nina-Planck/9781596913424

(το σύστησε ο άντρας μου σε μια συνάδερφό του που άρχισε να γίνεται χορτοφάγος, το πήρε και ενθουσιάστηκε και φυσικά άλλαξε γνώμη!)

Ευχαριστώ!!:D

Yugup3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα
να επισημάνω ότι το ότι τα ψάρια είναι άγρια συνήθως δεν είναι εγγύηση για το ότι δεν έχουν υδράργυρο, αν δεν ελέγχονται από κάποιο φορέα. Ο αρμόδιος φορέας για τον υδράργυρο συστήνει να ελέγχει ο καταναλωτής (στην Αμερική τουλάχιστον) τις επίσημες συστάσεις κάθε πολιτείας για το ποια ψάρια είναι ασφαλή, κυρίως όταν ψαρεύουν μόνοι τους από λίμνες κλπ. Δείτε κι εδώ το state fish advisories (πάντως όλα τα είδη σολωμού αλάσκας θεωρούνται ασφαλή με βάση την τελευταία ανακοίνωση του 2007)

Για την Αλάσκα

http://www.epi.hss.state.ak.us/bulletins/docs/rr2007_04.pdf

Στη σελίδα 31 έχει έναν πίνακα με την προτεινόμενη κατανάλωση ψαριών από τις εγκύους, όλα τα είδη σολωμών είναι στην πρώτη κατηγορία, όπου μπορούν να καταναλώνονται απεριοριστα.:wink:

(αυτό το state fish advisories, μου θυμίζει αυτό της Ελλάδας, όπου γίνονται συνεχείς μελέτες, εδίδονται οδηγίες...:rolleyes: ... και μετά ξυπνήσαμε!)

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Για την Αλάσκα

http://www.epi.hss.state.ak.us/bulletins/docs/rr2007_04.pdf

Στη σελίδα 31 έχει έναν πίνακα με την προτεινόμενη κατανάλωση ψαριών από τις εγκύους, όλα τα είδη σολωμών είναι στην πρώτη κατηγορία, όπου μπορούν να καταναλώνονται απεριοριστα.:wink:

(αυτό το state fish advisories, μου θυμίζει αυτό της Ελλάδας, όπου γίνονται συνεχείς μελέτες, εδίδονται οδηγίες...:rolleyes: ... και μετά ξυπνήσαμε!)

Αγλαια μου αυτός ο σολομος είναι στα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα( δεν έχω δοκιμάσει ποτε:confused:)..? Στα carrefour..

Yugup3.png

Το Sambucus nigra το συναντάμε συνήθως σαν θάμνο παρά σαν δέντρο. Είναι φυτό που συναντάμε συχνά άγριο. Τα άνθη του γίνονται τσάι που το βρίσκεις στα βοτανοπωλεία.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διάβαζα στο βιβλίο της Planck ότι η Αλάσκα είναι η μόνη πολιτεία που απαγορεύει τις ιχθυοκαλλιέργειες!

Συνήθως από τα ιχθυοτροφεία "δραπετεύουνε" ψάρια και επιμολύνουνε τα άγρια της περιοχής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το σολωμό.

Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος κονσερβοποιημένος σολωμός, δυστυχώς διέκοψαν την παραγωγή του (αυτό μου είπανε από το iherb), αλλά ελπίζω ότι είναι προσωρινό.

http://www.iherb.com/Henry-Lisa-s-Wild-Alaskan-Pink-Salmon-6-oz-170-g-Discontinued-Item/33392?at=0

Έχει ανεξάρτητες πιστοποιήσεις για την περιεκτικότητά του σε βαρέα μέταλλα κτλ και είναι "frozen at sea", και πάλι πολύ σημαντικό αν διαβάσετε το βιβλίο της Planck.

εδώ πέρα αυτοί οι οργανισμοί δουλεύουν, γιατί στην Αμερική έχουν πολύ σοβαρότερο πρόβλημα βαρέων μετάλλων από ό,τι στην Ελλάδα. Τα μωρά εξετάζονται κάθε χρόνο για μόλυβδο, υπάρχουν συστάσεις για τις εγκύους για τον υδράργυρο, υπάρχουν συστάσεις ανά πολιτεία για τον υδροφόρο ορίζοντα (π.χ. θυμάμαι η παιδίατρος μας είχε πει ότι αν παίρνουμε ζαρζαβατικά από λαϊκές να είναι μόνο πολιτείας ΝΥ που είναι ασφαλές το νερό) γενικά έχει γίνει περισσότερη δουλειά γιατί έχουν αντιμετωπίσει και περισσότερα προβλήματα...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διάβαζα στο βιβλίο της Planck ότι η Αλάσκα είναι η μόνη πολιτεία που απαγορεύει τις ιχθυοκαλλιέργειες!

Συνήθως από τα ιχθυοτροφεία "δραπετεύουνε" ψάρια και επιμολύνουνε τα άγρια της περιοχής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το σολωμό.

Αυτό γίνεται για να προστατευθεί το γενετικό απόθεμα των φυσικών πληθυσμών.

(προστασία γενετικών πόρων, για τη διασφάλιση του μέλλοντος...)

Διαφημίσεις

Rosie λυπάμαι αν σε εκνεύρισα δεν είχα τέτοια πρόθεση. Τους προβληματισμούς μου καταθέτω, γιατί έχω να αντιμετωπίσω πολύ μεγάλο πόλεμο. Αποτελώ μέλος μιας οικογένειας που δε διαβάζει καν τις ετικέτες στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ και θεωρεί αδιανόητο το να μη θέλω να φάει το αγοράκι μου το κέικ που με τόση αγάπη έφτιαξε η γιαγιά του με βιτάμ, λευκή ζάχαρη και αβγά κλωβοστοιχίας. Ήδη είμαι η τρελή που θηλάζει το νήπιο και δεν του δίνει "γάλα" (μα τι του δίνω πετρέλαιο; ).

Εδώ μ' εσάς τουλάχιστον μπορώ να πω αυτά που με απασχολούν, γιατί κι ο δικός μου κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω με αυτή την κα Campbel. Ειδικά όταν βλέπω πόσα πράγματα που συγκλόνισαν την οικογένειά μου θα μπορούσαν ίσως να είχαν και τελείως διαφορετική έκβαση. Προσπαθώ λοιπόν να μάθω όσα περισσότερα μπορώ. Αυτά συγγνώμη για το εκτός θέματος.

Αχ βρε kinkajoujou κατάθλιψη με πιάνει κάθε φορά με τις όποιες προδιαγραφές και διαδικασίες.

Αγλαΐα έτσι είναι όπως τα λες για την ευαισθησία (και τελικά και την επιχειρηματικότητα) του "έξυπνου" Έλληνα παραγωγού.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Rosie λυπάμαι αν σε εκνεύρισα δεν είχα τέτοια πρόθεση. Τους προβληματισμούς μου καταθέτω, γιατί έχω να αντιμετωπίσω πολύ μεγάλο πόλεμο. Αποτελώ μέλος μιας οικογένειας που δε διαβάζει καν τις ετικέτες στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ και θεωρεί αδιανόητο το να μη θέλω να φάει το αγοράκι μου το κέικ που με τόση αγάπη έφτιαξε η γιαγιά του με βιτάμ, λευκή ζάχαρη και αβγά κλωβοστοιχίας. Ήδη είμαι η τρελή που θηλάζει το νήπιο και δεν του δίνει "γάλα" (μα τι του δίνω πετρέλαιο; ).

Μα από πού συμπέρανες καλέ ότι με εκνεύρισες;

Απλά βιαζόμουνα και έγραψα συνοπτικά ό,τι είχα να πω.

Και εξάλλου είμαστε και off-topic με το περιβάλλον, το συζητήσαμε πολλες φορές σε άλλα τόπικς το θέμα της επιβάρυνσης και των τιμών.

Το μόνο που έχω να προτείνω σε όσες κλονίζονται από το στενό τους (και όχι μόνο) περιβάλλον είναι να ενημερωθούνε για τα θέματα της διατροφής όσο πιο πολύ μπορούνε, για να μην είστε ευάλωτες στα όσα λένε.

Το ίδιο φαντάζομαι ότι κάνατε και με το θηλασμό, σωστά; Άστε τους να λένε τα δικά τους, who cares? ;)

Miriki δεν βγαίνεις off topic!! Αυτός ο φαυλος κύκλος είναι η αιτία που περναμε όσα περνάμε χάρη του κέρδους κ της απλήστίας...

Η Campbell το γράφει πολλές φορές πόσα πραγματα μας έχουν πασσαρει ως υγιεινά κ τελικά όλα για να βγαλουν αυτοί κέρδος...αν όλα ήταν αγνα δεν θα υπηρχε θέμα ούτε μόλυνσης του περιβάλλοντος όυτε τίποτε τέτοιο...

Οσον αφορά στο άλλο θέμα εγώ έχω βρει μια λύση όταν δεν πιάνει η απλή συζήτηση...:cool: Η τρομοκρατία:mrgreen:

Τους λέω απλά έξω από τα δόντια οτί " Με αυτές τις τροφές οχι μόνο δεν βοηθάτε την επούλωση αλλά της κάνετε κακο!!! Τι Θέλετε να πάθει χειρότερα?? Ειναι προσφατες μελέτες κλπ"

Ετσι πάνε πάσσο...:P

Yugup3.png

Αγλαια μου αυτός ο σολομος είναι στα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα( δεν έχω δοκιμάσει ποτε:confused:)..? Στα carrefour..

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Είναι στα ψυγεία, εκεί που έχει σολωμό καπνιστό. Αυτός δεν θυμάμαι αν είναι καπνιστός ή όχι γιατί έχω να τον δω από πέρυσι.

Επειδή δεν έχει καταψυχθεί σε προηγούμενη φάση επεξεργασίας, αν και όταν τον βρεις, μπορείς να στοκάρεις. Συνήθως φέρνουν μέσα στις γιορτές, όπως φέρνουν και κάποια επιπλέον τυριά από ωμό γάλα.

Συγκεκριμένα λέει organic stevia leaf... Κ οχι πχ sirup...αν ηταν βλαβερο θα υπήρχε στο site της gaps???:confused:

Τοτε γιατι εχει την προειδοποιηση πανω πάνω? Εγω παντως δεν θα το προτιμησω για καλο και για κακο.

Κοπέλες μόλις ανακάλυψα ότι το feelunique έχει τα biokult, και μάλιστα πιο φθηνά από το άλλο site που βάλατε, και χωρίς μεταφορικά!

και λιιιγο ακομα φθηνοτερα αν επιλεξετε currency GBP ;)

Ειστε αστέρια! :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λοιπόν σύμφωνα με την Campbell καλό είναι να δίνουμε λιπαρα ψαρια κ έχει κ συνταγές με τόνο κ σολομό κλπ...το θέμα είναι πως αυτά έχουν κατηγορηθεί για βαρέα μέταλλα που περνουν μέσω της τροφικής αλυσίδας κλπ.. τι κάνουμε εμείς?? Μήπως αν δίνουμε το cod liver oil είμαστε καλυμμένοι?? Αλλά από την άλλη αυτά τα ψάρια είναι πεντανοστιμα!!:mrgreen:

Εναλλακτικά μπορούμε να προτιμάμε τα μικρότερα ψάρια (σαρδέλες) που δεν είναι τόσο επιβαρυμένα όσο τα μεγαλύτερα. Και φυσικά τις κονσέρβες που μας έμαθε η Rosie από το i-herb

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τελείωσα και αυτό το μικρό βιβλίο

http://gapsguide.wordpress.com/book/

αλλά πολύ χρήσιμο για όποιον θέλει να ξεκινήσει την γκαπς. Είναι γραμμένο από μία μαμά, σε γλώσσα μίας μαμάς, με τις πρακτικές συμβουλές που μπορεί να προσφέρει μία πεπειραμένη νοικοκυρά που ακολουθεί γκαπς γι αυτήν και το παιδί της.

Κατά την γνώμη μου είναι σαν ο 2ος τόμος από το βιβλίο της Κάμπελ.

Πιστεύω θα σας λύσει όλες τις απορίες, ακόμα και αυτές που αφορούν το οικονομικό.

Σε αυτό διάβασα -γιατί είχα ξεχάσει- αυτό που έγραψες εσύ Rosie για το αλεύρι καρύδας και πήγα να σας το γράψω σήμερα, αλλά με πρόλαβες :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαβάζω τη συζήτησή σας για τα ψάρια και έχω την εξής απορία:

Από την Ελλάδα φρέσκο ψάρι δεν μπορούμε να φάμε όσοι κάνουμε gaps;

Πρέπει απαραίτητα να παραγγείλουμε από έξω; Μήπως αυτό ισχύει για όσους μένουν εξωτερικό όπου δεν έχουν πρόσβαση σε άλλα ψάρια όπως εμείς;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το βιβλίο της Campbell δεν το διαβάσατε; Υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο πάνω στο θέμα αυτό, Fats: the good and the bad.

Και αν το διαβάσατε και δεν πειστήκατε τότε γιατί κάνετε τη δίαιτα;

Γιατί προσωπικά δεν θα έκανα καμία "θεραπευτική" διατροφή αν πίστευα ότι ταυτόχρονα κάνει κακό σε κάποια άλλα όργανα του σώματός μου!

ΥΓ. Αν κάποια ενδιαφέρεται περισσότερο για το θέμα αυτό, δηλ του λίπους και της χοληστερίνης, προτείνω να διαβάσει το βιβλίο της Nina Planck "Real Food", ένα από τα καλύτερα, πιο ψαγμένα και καλογραμμένα βιβλία που διάβασα πάνω στο θέμα της παραδοσιακής διατροφής.

δεν το διαβασα πολυ απλα γιατι μετα απο την αντικαντιντα που εκανα για ενα μηνα κ ειχα πεθανει στην πεινα και ενω μου ειχαν βγει τα ματια να διαβαζω για αυτην στο λιγοστο χρονο που εχω (κανω δυο δουλειες) δεν ειχα κουραγιο ουτε για αλλους πειραματισμους μονη μου, ουτε ομως και για τεκμηριωση σε βαθος. ετσι, ο,τι 'ρουφηξα' απο εσας και τη βερα, σε αλλο φορουμ.

εν καιρω τω δεοντι.... περιμενω τα χριστουγεννα κ τη φιλη μιρικι να κανουμε ανταλλαγες βιβλιων :) thank you για τη 2η προταση!:)

Daf και εγώ έχω θέμα με τη γλώσσα. Νομίζω ότι είναι άφθες. Πλέον βγάζω σπάνια όμως. Από αυτά που λες ότι τρως, έχω παρατηρήσει ότι με πειράζουν οι ξηροί καρποί αλλά οχι πάντα. Επίσης τα 'παλιά τυριά' όπως λέει και η αμαρετο, ειδικά όσα είναι πολύ αλμυρά.
ναι ειναι κατι σαν αφθες. δεν εβαλα φωτο γιατι αηδιασα με τις φωτο του γουγλη, σορι...! παντως δεν ειναι η ασπρη γλωσσα της καντιντα, σε καμια περιπτωση. απλα κατι μικροσκοπικα σπιθουρακια που τσουζουν. εγω εκοψα 3η μερα σημερα το μελι και τα ξηροκαρπια και εκανα πλυσεις με σοδα και ειμαι σουπερ. θα ξαναβαλω το μελι σε 2-3 μερες σταδιακα, να δω τι παιζει. ελπιζω να ειναι απλα τυχαιο γιατι και τα δυο (ξηροκαρπια κ μελι) τα λατρευω γμτ!!

α για τη μυξα στο τουρσι δεν ξερω κατι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...