Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τα μούλιασα από λίγο παραπάνω από όλο το βράδυ.. μετά όπως πάντα τα έβαλα στο φουρνο μισή μέρα χτες, λίγες ώρες διακόπη το βράδυ κ το πρωί παλι κ τώρα που άνοιξα να δω αν είναι τραγανα είδα δύο να έχουν σαν μπαμπάκι γυρω τους κ να έιναι νιανια..

Μάλλον γι' αυτό μούχλιασαν. Δεν έπρεπε να σβήσεις το φούρνο.

Εγώ δεν τον σβήνω ποτέ όταν αφυδατώνω ξηρούς καρπούς.

Αν δεν νιώθεις καλά ν' αφήνεις το φούρνο αναμμένο και να πηγαίνεις για ύπνο τουλάχιστον άφηνε το φως του φούρνου αναμμένο για να διατηρείται κάπως η θερμότητα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό είχα κι εγώ ακραία συμπεριφορά με ακραίες αντιδράσεις κ πάρα πολλά ξεσπάσματα...Ακόμα κ γιατροι (όχι ειδικοι επί του θέματος) μου είχαν πει οτι δεν είναι κ πολύ φυσιολογική τέτοια συμπεριφορα βλέποντας τους γονεις εμας δηλαδή... Είχα αρχίσει να ανησυχώ πολύ αλλά όλοι μου το απέδιδαν στον ίσχυρο χαρακτήρα που ακόμη βάβαια έχει αλλά αυτές οι συμπεριφορές σχεδόν έχουν εξαφανιστει κ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα..

Αυτή πλέον είναι η κλασική ατάκα όλων όταν πρόκειται για κάποιο δύσκολο και πεισματάρικο παιδάκι... ακόμη και των ομοιοπαθητικών που τα αποδίδουνε στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού :rolleyes:

Εμένα η κόρη μου είναι γενικά ήρεμο παιδάκι, αλλά όταν πέρασε ο χρόνος και εξακολουθούσε να μην δέχεται στερεές τροφές και να θηλάζει όλη νύχτα άρχισα να ψάχνομαι πολύ και ν' ανησυχώ.

Όλοι μου λέγανε ότι είναι φυσιολογικό, ότι πολλά παιδάκια είναι έτσι και δεν τα πάνε καλά με τον ύπνο κτλ.

Αλλά το ένστικτό μου μου έλεγε άλλα, δεν είναι δυνατό ένα μωράκι να μην θέλει να φάει και να θηλάζει όλο το βράδυ, παρόλο που παραήτανε υπέρβαρη!

Τελικά από τότε που αρχίσαμε την GAPS όλα άρχισαν να διορθώνονται, τρώει με όρεξη και κοιμάται σχεδόν όλο το βράδυ! :D

Και ακόμη δεν κάνει την GAPS 100%, έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμη...

εμενα μπορει κανεις να μου εξηγησει γιατι ενω κανω τη διατροφη εδω κ εναμιση μηνα εχω ενα μηνα με σπυρακια στη γλωσσα (καντιντα δεν ειναι αυτο;;; )που εμφανιζονται και εξαφανιζονται καθημερινα; μονο μελι ετρωγα, ουτε φρουτα....κ τα τηρω ολα ευλαβικα...μηπως μου λειπει καμια βιταμινη; ειχε κ ο συζυγος κ η μικρη, η οποιοι ομως δεν κανουν διατροφη. η μικρη ειναι καλυτερα, ο συζυγος εχει λιγο ακομα, εγω ειμαι χαλια!3-4 στη γλωσσα και καθε μερα σε διαφορετικη θεση!. τρωω μονο ζωμους, κρεας, ψάρι, αυγα, αβοκαντο, κολοκυθα, ξηρους καρπους και μαγειρεμενα λαχανικα..........

Στην αρχή σου φαίνεται βουνό αλλά τα περισσότερα είναι μια ιδέα. Πχ πόσο χρόνο θέλεις για να ετοιμάσεις όλες τις σαλάτες της εβδομάδας; Αν ετοιμάζεις 10 σαλάτες στο 1/10 του χρόνου, ετοιμάζεις το τουρσί όλης της εβδομάδας και μπορείς να το τρως για σαλάτα, γλιτώνοντας χρόνο από την προετοιμασία και από το συμμάζεμα. Πολλά πράγματα μπορείς να τα μαγειρέψει σε διπλή ποσότητα ή να τα ετοιμάσεις σε μεγάλη ποσότητα και να τα βάλεις στον καταψύκτη.

Για να μην πελαγώνεις, μπορείς να εισάγεις κάτι καινούργιο κάθε 2 ή 3 εβδομάδες, όταν το ένα θα σου έχει γίνει συνήθεια και δεν θα σου φαίνεται ότι κάνεις κάτι ιδιαίτερο, μπορείς να κάνεις κάτι καινούργιο.

οκ, καλη ιδεα...Θα ξεκινησω απο τα ευκολα και προχωραμε..

Το αγελαδινό γάλα αυτό καθ' αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, πρόβλημα αποτελεί η άθλια διατροφή των αγελάδων (αντί να βόσκουνε χορταράκι τις έχουνε σε κλειστές μονάδες και τις ταϊζουνε δημητριακά) και η μεγάλη επεξεργασία του γάλακτος.

Επειδή στην Ελλάδα δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχουνε αγελάδες που βόσκουνε ελεύθερα σε καταπράσινα λειβάδια (όπως πχ στη Βόρειο Αγγλία όπου έμενα πριν έρθω Ελλάδα, άνοιγα το παράθυρο μου και μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι μου έβλεπα αγελαδίτσες που βόσκανε ελεύθερα σε τεράστιες καταπράσινες εκτάσεις!), ελληνικά αγελαδινά προϊόντα δεν αγοράζω.

Πάντα παίρνω παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι για τα παιδιά (σε κεσεδάκι αν βρω και όχι σε πλαστικό) και από τυράκια (και βούτυρο) συνήθως επιλέγω εισαγωγής, αγγλικά (πχ cheddar και Kerrygold Regato) και τα γαλλικά του Carrefour από ωμό γάλα.

ναι εχω διαβασει για το γαλα και τους δινω βιολογικο (χωρις βεβαια αυταπατη οτι ειναι αγνο..). Αλλα για να φτιαξω γιαουρτι πρεπει να βαλω γαλα, εκει δεν θα επιβαρυνθει το γιαουρτι με τα αντιβιοτικα και τα αλλα βλαβερα του γαλακτος; Με τι γαλα το φτιαχνουμε;

Rosie είχα διαβάσει σε παλαιότερο post οτι δίνει την βιταμινη Aquasol?? Την δίνεις ακόμα κ μετά τον 1,5 χρόνο?? Απλ΄α σκεφτόμουν τώρα που χειμωιάζει να της έδινα πάλι..

Αύτή δίνω, 2 σταγονίτσες τη μέρα:

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Baby-Ddrops-400-IU-11-ml/13932?at=0

Η Aquasol έχει τη συνθετική D2 και επιπλέον βιταμίνη Α.

Αλλά αν της δίνεις Cod Liver Oil δεν χρειάζεται, εγώ δεν το πήρα ακόμη.

Διαφημίσεις

εμενα μπορει κανεις να μου εξηγησει γιατι ενω κανω τη διατροφη εδω κ εναμιση μηνα εχω ενα μηνα με σπυρακια στη γλωσσα (καντιντα δεν ειναι αυτο;;; )που εμφανιζονται και εξαφανιζονται καθημερινα; μονο μελι ετρωγα, ουτε φρουτα....κ τα τηρω ολα ευλαβικα...μηπως μου λειπει καμια βιταμινη; ειχε κ ο συζυγος κ η μικρη, η οποιοι ομως δεν κανουν διατροφη. η μικρη ειναι καλυτερα, ο συζυγος εχει λιγο ακομα, εγω ειμαι χαλια!3-4 στη γλωσσα και καθε μερα σε διαφορετικη θεση!. τρωω μονο ζωμους, κρεας, ψάρι, αυγα, αβοκαντο, κολοκυθα, ξηρους καρπους και μαγειρεμενα λαχανικα..........

Μπορείς να βρεις κάποιο φώτο στο google να μας τη βάλεις;

Απ' ό,τι ξέρω η κάντιτα εκδηλώνεται με λευκή γλώσσα, δεν έχω ακούσει για σπυράκια.

ναι εχω διαβασει για το γαλα και τους δινω βιολογικο (χωρις βεβαια αυταπατη οτι ειναι αγνο..). Αλλα για να φτιαξω γιαουρτι πρεπει να βαλω γαλα, εκει δεν θα επιβαρυνθει το γιαουρτι με τα αντιβιοτικα και τα αλλα βλαβερα του γαλακτος; Με τι γαλα το φτιαχνουμε;

Για τους λόγους που αναφέρεις και ανέφερα κι εγώ πιο πάνω γιαούρτι δεν φτιάχνω.

Φτιάχνω όμως πολλά τουρσιά, τα τρώμε καθημερινά αλλά τα παιδιά ακόμη δεν τα δέχονται :(

Σε μένα συνέβαινε αυτό, σε τρόφιμα με μικρά σπόρια - φρούτα του δάσους, ντομάτες (άγουρες μάλλον), μελιτζάνες κοκ. Επίσης, "παλιά" τυριά, κάποια κρασιά κτλ. Ακόμη και μήλα και διάφορα άλλα. Όταν έκανα αποχή από τα γαλακτοκομικά, στα περισσότερα, σταμάτησα να εχω συμπτώματα.

Ψάξε για "Στοματική αλλεργία", ενδεικτικά δες εδώ: http://www.gelis.gr/index.php/medarticles/mnustomatology/70-sindromostomatikisallergias.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αύτή δίνω, 2 σταγονίτσες τη μέρα:

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Baby-Ddrops-400-IU-11-ml/13932?at=0

Η Aquasol έχει τη συνθετική D2 και επιπλέον βιταμίνη Α.

Αλλά αν της δίνεις Cod Liver Oil δεν χρειάζεται, εγώ δεν το πήρα ακόμη.

Δεν ξέρω πιο να πάρω κ επιπλέον φοβάμαι οτί δεν θα το πίνει...ήδη με το ζόρι πίνει το ομοιο κ τα προβιοτικά..

Σκεφτόμουν αν βρίσκαμε ζυμωμένο καλής ποιότητας που λεει κ η Campbell να της το άπλωνα στην περιοχή της πάνας που λέει...λέει για μωρά κ πολύ μικρά παιδιά..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω πιο να πάρω κ επιπλέον φοβάμαι οτί δεν θα το πίνει...ήδη με το ζόρι πίνει το ομοιο κ τα προβιοτικά..

Σκεφτόμουν αν βρίσκαμε ζυμωμένο καλής ποιότητας που λεει κ η Campbell να της το άπλωνα στην περιοχή της πάνας που λέει...λέει για μωρά κ πολύ μικρά παιδιά..

http://www.radiantlifecatalog.com/product/fermented_cod_liver_oil/raw-milk-infant-formula

Απ' εδώ έχω ψωνίσει αρκετές φορές. Πάρε κάποιο σε υγρή μορφή και βάζε το στο φαγητό της.

Cod-liver oil άρχισα να δίνω στο γιο μου από 5.5 μηνών!

Αυτή πλέον είναι η κλασική ατάκα όλων όταν πρόκειται για κάποιο δύσκολο και πεισματάρικο παιδάκι... ακόμη και των ομοιοπαθητικών που τα αποδίδουνε στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού :rolleyes:

Εμένα η κόρη μου είναι γενικά ήρεμο παιδάκι, αλλά όταν πέρασε ο χρόνος και εξακολουθούσε να μην δέχεται στερεές τροφές και να θηλάζει όλη νύχτα άρχισα να ψάχνομαι πολύ και ν' ανησυχώ.

Όλοι μου λέγανε ότι είναι φυσιολογικό, ότι πολλά παιδάκια είναι έτσι και δεν τα πάνε καλά με τον ύπνο κτλ.

Αλλά το ένστικτό μου μου έλεγε άλλα, δεν είναι δυνατό ένα μωράκι να μην θέλει να φάει και να θηλάζει όλο το βράδυ, παρόλο που παραήτανε υπέρβαρη!

Τελικά από τότε που αρχίσαμε την GAPS όλα άρχισαν να διορθώνονται, τρώει με όρεξη και κοιμάται σχεδόν όλο το βράδυ! :D

Και ακόμη δεν κάνει την GAPS 100%, έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμη...

Rosie,δηλαδή με αυτά που έχεις διαβάσει οι νυχτερινοί θηλασμοί μετά το έτος σε παιδάκι που είχε δείγματα αλλεργίας παλιά μπορεί να σημαίνει ότι ακόμη κάτι δε πάει καλά?

Συγνώμη που σας ζαλίζω, καταλαβαίνω ότι η κουβέντα σας έχει φύγει από το κομμάτι της διάγνωσης αλλά είστε οι πλέον αρμόδιες μανούλες να μου λύσετε πιθανό κάποιες απορίες.Έχω ήδη παραγγείλει το βιβλίο της Cambell!:roll:

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα καθώς το τελευταίο διάστημα με το μωρό προσπαθώ να ψαχνομαι όσο αφορά τη διατροφή.

Ανήκω και εγώ στην κατηγορία των μητέρων που είχα θέμα με Candida στην εγκυμοσύνη και αργότερα τους πρώτους μήνες του θηλασμού με μυκητίαση θηλών και τέλος το μωρό παρουσίασε σημάδια αλλεργίας (με αίμα στα κακά) όταν ήταν 3 μηνών.

Έκανα για ένα εξάμηνο αποχή από τα γαλακτοκομικά (και τα κρυφά) παράλληλα με anti-candida διατροφή.Τους τελευταίους μήνες τρώω πάλι σχεδόν από όλα με εξαίρεση τα αγελαδινά προιόντα και ο μικρός είναι πολύ δεκτικός στις νέες τροφές με εξαίρεση το γιαούρτι.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

Το μωρό μου ενώ φαινομενικά δεν παρουσιάζει πλέον κάποιο τρανταχτό σημάδι αλλεργίας συνεχίζει να θηλάζει πολλές φορές τη νύχτα και έχει πολλά αέρια ενώ οι κενώσεις του είναι μαλακές (όχι διαρροικές) και δύσοσμες.

Υπάρχει περίπτωση να ανήκουμε και εμείς στην κατηγορία των ασθενών gaps(sorry αν κάνω λάθος την ορολογία) και να πρέπει

να ψαχτώ περισσότερο?

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα:oops:

Ευχαριστώ!

Μαριέττα με βάση τα πιο πάνω θα έλεγα ότι σίγουρα το μωράκι σου είναι μωράκι GAPS.

Αλλά αφού παρήγγειλες το βιβλίο να το διαβάσεις κι εσύ και θα καταλήξεις στα δικά σου συμπεράσματα.

Σε ευχαριστώ πολύ Rosie για την άμεση απάντηση.Θα το ψάξω περισσότερο..:-(

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

Με αφορμή αυτό που έγραψε η amaretto... έχεις το βιβλίο της GAPS; Κάπου αναφέρει κάτι τέτοιο η Campbell! Αν δεν κάνω λάθος είναι κάτι σαν το die off effect, δηλαδή "αναμενόμενη" αντίδραση. Μη σε πάρω στο λαιμό μου κι είναι κάτι άλλο, αλλά αν έχεις το βιβλίο (δεν το έχω πρόχειρο) ψάξτο λίγο... (νομίζω πάντως ότι έτσι όπως το περιγράφεις μοιάζει με άφθες...)

Διαφημίσεις

http://www.radiantlifecatalog.com/product/fermented_cod_liver_oil/raw-milk-infant-formula

Απ' εδώ έχω ψωνίσει αρκετές φορές. Πάρε κάποιο σε υγρή μορφή και βάζε το στο φαγητό της.

προσοχη μονο στη γευση κανελλας

Please Note: This product contains stevia. Stevia is not recommended on the GAPS diet. This product is offered due to customer request.

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=11&categoryId=2

Ροζυ εσυ ποιο παιρνεις για τα παιδια? Μου ειπαν οτι η κανελα ηταν το πιο γευστικο αλλά δεν το θελω λογω της στεβιας. Προτείνεις κάτι άλλο?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Με αφορμή αυτό που έγραψε η amaretto... έχεις το βιβλίο της GAPS; Κάπου αναφέρει κάτι τέτοιο η Campbell! Αν δεν κάνω λάθος είναι κάτι σαν το die off effect, δηλαδή "αναμενόμενη" αντίδραση. Μη σε πάρω στο λαιμό μου κι είναι κάτι άλλο, αλλά αν έχεις το βιβλίο (δεν το έχω πρόχειρο) ψάξτο λίγο... (νομίζω πάντως ότι έτσι όπως το περιγράφεις μοιάζει με άφθες...)

Έτσι όπως το περιγράφει είναι αντίστοιχο με το αλλεργικό πρήξιμο της γλώσσας αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Δεν υπάρχει "πληγή" παρόμοια με της άφθας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ροζυ εσυ ποιο παιρνεις για τα παιδια? Μου ειπαν οτι η κανελα ηταν το πιο γευστικο αλλά δεν το θελω λογω της στεβιας. Προτείνεις κάτι άλλο?

Ο γιος μου δεν έχει πρόβλημα με τις γεύσεις και έτσι πάντα παίρνω τα κλασικά προϊόντα. Να σκεφτείς μασάει άνετα κάθε μέρα 2 καψουλίτσες Krill Oil!

Η κόρη μου φαντάζομαι πως όποια γεύση και αν της πάρω δεν θα το θέλει... :-(

προσοχη μονο στη γευση κανελλας

Please Note: This product contains stevia. Stevia is not recommended on the GAPS diet. This product is offered due to customer request.

http://www.shop.gapsdiet.com/product.sc?productId=11&categoryId=2

Συγκεκριμένα λέει organic stevia leaf... Κ οχι πχ sirup...αν ηταν βλαβερο θα υπήρχε στο site της gaps???:confused:

Yugup3.png

Βρε κορίτσια τώρα το διάβασα...λέει να το παιρνουμε 2 ώρες μετα το φαγητό κ μετα να περιμένουμε 45' για το επόμενο γεύμα... Γινεται αυτο με τον θηλασμο;;;

Yugup3.png

Κοπέλες μόλις ανακάλυψα ότι το feelunique έχει τα biokult, και μάλιστα πιο φθηνά από το άλλο site που βάλατε, και χωρίς μεταφορικά!

Μπήκα να πάρω μια υδατική Neal's Yard και εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στα Biokult, ποτέ δεν θα φανταζόμουνα ότι θα τα πούλαγε και το feelunique!

http://www.feelunique.com/brands/bio-kult?curr=EUR

Η γλυκοριζα τι γεύση ειναι;;;

Εσυ Rosie παίρνεις αυτο που λέει antioxidant free?? μυρίζει σαν το κλασσικό μουρουν΄ελαιο;;; Θυμαμαι όταν ημουν μικρη είχα ζητήσει απο την μαμα μου να μου πάρει καψουλες gel :?

Yugup3.png

Κοπέλες μόλις ανακάλυψα ότι το feelunique έχει τα biokult, και μάλιστα πιο φθηνά από το άλλο site που βάλατε, και χωρίς μεταφορικά!

Μπήκα να πάρω μια υδατική Neal's Yard και εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στα Biokult, ποτέ δεν θα φανταζόμουνα ότι θα τα πούλαγε και το feelunique!

http://www.feelunique.com/brands/bio-kult?curr=EUR

και λιιιγο ακομα φθηνοτερα αν επιλεξετε currency GBP ;)

τα έφτιαξα και εγώ όπως τα περιγράφει στην συνταγή αλλά... μας πειράξανε :(:( και εμένα και τη μικρή.... Συγκεκριμένη είχαμε διάρροια... Από τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει γάλα καρύδας (της biona) και σόδα. Λέτε να έφταιγε κάποιο από αυτά ή απλά να μας έπεσε βαρύ το αλεύρι καρύδας σε μεγάλη ποσότητα;; Κριμα και ήταν μια αλλαγη....

Λοιπόν ξαναδιάβαζα νωρίτερα προσεκτικά κάποιες συνταγές του βιβλίου της Campbell και πρόσεξα ότι στη σελίδα 208 αναφέρει ότι η καρύδα είναι πολύ ινώδης και γι' αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τη διάρροια σε κάποια άτομα!

Γι' αυτό προσοχή σε όσες κοπέλες ή παιδάκια είναι επιρρεπή στη διάρροια, με μέτρο το αλεύρι καρύδας μέχρι να επουλωθεί περισσότερο το έντερο.

Η γλυκοριζα τι γεύση ειναι;;;

Εσυ Rosie παίρνεις αυτο που λέει antioxidant free?? μυρίζει σαν το κλασσικό μουρουν΄ελαιο;;; Θυμαμαι όταν ημουν μικρη είχα ζητήσει απο την μαμα μου να μου πάρει καψουλες gel :?

Κατερινούλα τα καλής ποιότητος μουρουνέλαια και ιχθυέλαια δεν βρωμάνε ψαρίλα, αντίθετα είναι ευχάριστα στη γεύση και την οσμή.

Παλαιότερα (αλλά ακόμη και σήμερα συμβαίνει αυτό σε κατώτερης ποιότητας μουρουνέλαια) η επεξεργασία που γινότανε στο μουρονέλαιο κατέστρεφε τα ωμέγα-3 λιπαρά του και γι' αυτό βρώμαγε.

H αλήθεια είναι ότι είναι καλύτερα να παίρνουμε κάψουλες γιατί το λαδάκι μ΄αυτό τον τρόπο δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα για να οξειδωθεί, αλλά είναι δύσκολο να τις δώσουμε σε μικρά παιδάκια.

Ο Mercola μάλιστα λέει ότι αν πάρουμε μπουκάλι θα πρέπει να βγάζουμε κάθε φορά πριν το κλείσουμε τον αέρα με ένα ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιούνε στα κρασιά!

Η γλυκόριζα έχει πολύ ωραία γλυκιά γεύση.

Η Campbell την επιτρέπει.

Αν περάσεις από κάποιο βοτανοπωλείο ή ακόμη και από ομοιοπαθητικό φαρμακείο ζήτα γλυκόριζα σε σκόνη.

Ανάμυξέ την σε καυτό νερό (και κακάο αν τρως) και θα έχεις ένα πολύ "ζεστό" και ωφέλιμο ρόφημα, ό,τι πρέπει για τώρα το χειμώνα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...