Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

α να πω οτι τα κρεατα που παιρνω απο τον κυριο που παιρνει κ η κατερινα ειναθ παρα πολυ καλα.μονο που παιρνω μπολικα κ πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου αλλα οκ αξιζει τον κοπο.

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα υδρογονωμένα είναι ιδιαίτερα σταθερά, βοηθούν τα αρτοσκευάσματα να λήγουν πολύ αργότερα, τα τηγανέλαια να μην απορροφούν μυρωδιές και να επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές.

 

Θα ήταν αιφνιδιαστικό να γνώριζε τη διαφορά!

 

Αγλαία σε ποια αρτοσκευάσματα εννοείς?

 

Σε ρωτώ, γιατί πχ το ψωμί που φτιιάχνω σπίτι, παρατηρώ ότι διατηρείται φρέσκο περισσότερες μέρες από ότι του αρτοποιείου.

Djccp2.png

67KIp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ελίνα μην τον πάρεις ακόμα. Μου είχε πει ότι τελη Σεπτεμβρη θα έχει διαθέσιμα. Πληροφοραικά τα στέλνει με κτελ και συμφέρει η ομαδική παραγγελία' date=' [b']γιατί είναι τσιμπημένα τα μεταφορικά[/b].

 

Γιατί πόσα σου είπε με ΚΤΕΛ;

Εγώ πλήρωσα γύρω στα 10 Ευρώ με τα ΕΛΤΑ και πήρα 10 κιλά αν θυμάμαι καλά.

 

Ποιος θα πάει να τα πάρει με το ΚΤΕΛ; Είναι και αυτό ένα πρόβλημα...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Σε ρωτώ, γιατί πχ το ψωμί που φτιιάχνω σπίτι, παρατηρώ ότι διατηρείται φρέσκο περισσότερες μέρες από ότι του αρτοποιείου.

 

Με προζύμι το φτιάχνεις στο σπίτι; Αν ναι αυτός είναι ο λόγος που διατηρείται πιο πολύ από του αρτοποιείου, εκεί βάζουνε μαγιά, ακόμη και στα "προζυμένια" τους.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ευχαριστω για τις απαντησεις!κοριτσια οποια κανει παραγγελιες απεξω αλευρι καρυδας και λαδι να μου πει μηπως μπορει να παρει κ για μενα κ να της στειλω τα λεφτα.βρηκα κατι μαφινς τελεια για μενα πιυ δεν τρωω κ τα φτιαχνω συνεχεια κ το αλευρι προβλεπεται να μου τελειωσει γρηγορα!επισης θελω κ γω να παρω υγδαλα απο αυτον στις σερρες που λετε..οποια μπορει να μου δωσει τα ατοιχεια του να τον παρω

 

Για δώσε μας κι εμάς τη συνταγή σε παρακαλώ, περιμένω μια φίλη σήμερα και θέλω να φτιάξω μάφινς, δεν κάνει GAPS αλλά θέλω να φτιάξω κάτι που να μπορώ να το φάω κι εγώ και η μικρή.

Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές μάφινς και κανένα δεν με ενθουσίασε μέχρι τώρα, συνήθως είναι και πολύ γλυκά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα καλωσόρισες, μας έλειψες πολύ!

[Πριν ξεχάσω στείλε μου σε παρακαλώ τη σελίδα του μαγαζιού του άντρα σου, τη θέλει ο άντρας μου ψάχνει να πάρει κάτι]

 

Kάνω αυτή τη συνταγή που είχε ανεβάσει η Κατερινούλα. Τελευταία τα χρησιμοποιούμε πολυ σε ντοματοσαλάτες!!!

 

Λύσε μου την απορία σε παρακαλώ, δεν παραέχουνε σκορδάτη γεύση;

Δεν τα έχω φτιάξει γιατί με τρομάζουνε οι τρεις σκελίδες σκόρδου, έχω φτιάξει τα άλλα από το Mark's Daily Apple που είχανε μόνο μια σκελίδα και μου φάνηκε έντονη η γεύση του σκόρδου...

 

Αναστάσιε το λάδι φοίνικα στα αυγά το έβαλα και δεν τα φάγανε :(

Ψάρια δεν μαγειρεύω ποτέ, αλλά συστείνω κι εγώ τις γαρίδες με το λάδι καρύδας και σκορδάκι, η μαμά μου τις φτιάχνει έτσι και τρώω ΠΑΡΑ πολλές!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Το είχα γράψει στο άλλο θέμα πρόσφατα που συζητούσαμε για τη μόλυνση στο Αιγαίο... τα σιχαίνομαι και δεν θέλω να τα δίνω στα παιδιά συχνά (αν και ο άντρας μου έχει για χόμπυ το ψάρεμα :-P).

 

Αν μας τα προσφέρουνε σε κάποιο άλλο σπίτι θα τα φάμε, το ίδιο και έξω, φτάνει να μην είναι ιχθυοτροφείου.

 

Και επιπλέον σιχαίνομαι και τη μυρωδιά της ψαρίλας που μένει στο σπίτι για μέρες μετά...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Με προζύμι το φτιάχνεις στο σπίτι; Αν ναι αυτός είναι ο λόγος που διατηρείται πιο πολύ από του αρτοποιείου, εκεί βάζουνε μαγιά, ακόμη και στα "προζυμένια" τους.

 

Είχα προσπαθήσει επαννηλειμένα και με ιδαίτερη αποτυχία να φτιάξω τη συνταγή της Αγλαίας με προζύμι. Τα παράτησα το καλοκαίρι με τα 2 μωρά και θα την ξαναπροσπαθήσω μόλις ξεκινήσουν οι παιδικοί την άλλη εβδομάδα.

 

Το φτιάχνω επομένως με μαγιά στον αρτοπαρασκευαστή. Έχω δε παρατηρήσει ότι παίζει ρόλο και το αλεύρι. Εγώ φτιάχνω ψωμί με 3 είδη. Ολικής, Κούλα και Σίκαλης. Και τα 3 τα παίρνω από τη λαϊκή (όχι βιολογικά). Και το ψωμί διατηρείται φρέσκο αρκετές μέρες. Τελευταία που είχα πάει λαϊκή και είχε τελειώσει το ολικής, πήρα ολικής από το σούπερ Μάννα...ε...το πρωί το έφτιαξα το ψωμί, το απόγευμα κατάξερο...

Djccp2.png

67KIp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι από τον ίδιο. χαχα είναι υπερβόρειος!!! Του τηλεφώνησα πριν μία εβδομάδα αλλά μου είπε ότι δεν εχει ακόμη. Θέλω να πάρω και σουσάμι. Κάνω κρακεράκια και βγαίνει πολύ φθηνά. 4 ευρώ το κιλό νομίζω. Δεν μιλήσαμε πολύ βέβαια, πέρυσι είχε μιλήσει μαζί του ο συνάδελφος μου που ήταν επίσης βόρειος!!! Αν χρειαστείς κάτι πες μου.

 

Και εγω ενδιαφερομαι για τα αμυγδαλα! Οταν μαθετε ενημερωστε και απο εδω ;)

Link to comment
Share on other sites

camouflage εγώ τα κάνω αλεύρι με αυτό τον πολυκόφτη. Δεν γίνονται τελείως σκόνη αλλά ότι έχω φτιάξει μας βγήκε εντάξει και η μικρή το καταβρόχθισε.

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Το λάδι καρύδας και το λάδι φοίνικα συνήθως κυκλοφορούνε στο εμπόριο στην υδρογονοποιημένη τους μορφή (hydrogenated coconut/palm oil) και είναι το αγαπημένο λίπος της βιομηχανίας επεξεργασμένων προϊόντων και κυρίως των φούρνων/ζαχαροπλαστίων/φασφουτάδικων. Έχουμε φίλο που ασχολείται με την προμήθεια πρώτων υλών σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία και μας έχει πει τροματικά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι αυτά τα υδρογονοποιημένα λίπη που κυκλοφορούνε.

 

Για γραψε καμια πληροφορια για αυτο να τα πω στους παπουδες που μας πρηζουν με τα προιοντα απο φουρνους καθε μα καθε βδομαδα.

Link to comment
Share on other sites

Ta amygdala νομίζω τα είχε 7 ευρώ το κιλό. Και μεταφορικά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί μιλήσαμε στην αρχή του καλοκαιριού.

Θα τον ρωτήσω πάλι πώς τα στέλνει όταν πάρω τηλ σε κανά 20μερο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

καλό μας μήνα, θα κάνουμε κάτι με βούτυρο απο macro εμείς στην Αθήνα;

Έλα ντε? Εγώ σίγουρα θέλω.

Ας δηλώσει ενδιαφέρον και όποιος άλλος θελει και αν είναι το προχωράμε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λύσε μου την απορία σε παρακαλώ, δεν παραέχουνε σκορδάτη γεύση;

Δεν τα έχω φτιάξει γιατί με τρομάζουνε οι τρεις σκελίδες σκόρδου, έχω φτιάξει τα άλλα από το Mark's Daily Apple που είχανε μόνο μια σκελίδα και μου φάνηκε έντονη η γεύση του σκόρδου...

Είναι πολύ έντονη! Τουλάχιστον εμάς έτσι μας φάνηκε. Μόνο εγώ τα έφαγα. Αλλά νόμιζα ότι ίσως έπαιξε ρόλο ο διαφορετικός τρόπος παρασκευής. Τα είχα βάλει στον αφυγραντήρα. Λέω να τα κάνω και στον φούρνο μια μέρα για πιο γρήγορα και να δω αν θα έχει διαφορά στην γεύση.

 

Σε κάποια είχα προσθέσει και πάπρικα και τους πήγαινε πολύ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λύσε μου την απορία σε παρακαλώ, δεν παραέχουνε σκορδάτη γεύση;

Δεν τα έχω φτιάξει γιατί με τρομάζουνε οι τρεις σκελίδες σκόρδου, έχω φτιάξει τα άλλα από το Mark's Daily Apple που είχανε μόνο μια σκελίδα και μου φάνηκε έντονη η γεύση του σκόρδου...

 

Αν βάλεις λιγότερο ή και καθόλου; Η αλήθεια είναι ότι εχουν αρκετά έντονη γεύση αλλά μας αρέσουνε.

Link to comment
Share on other sites

Αν βάλεις λιγότερο ή και καθόλου; Η αλήθεια είναι ότι εχουν αρκετά έντονη γεύση αλλά μας αρέσουνε.

 

Eγώ δεν βάζω τόσο σκόρδο :P. Βασικά σχεδον πάντα τροποποιώ τις συνταγές που μου φαίνονται υπερβολικές.

 

Παιδιά δεν σας προλαβαίνω! :D. Ειδικά στις συνταγές έχετε αναρτήσει τόσες πολλές!! Αυτές τις μέρες θα επιχειρήσω μια gaps legal τάρτα σοκολάτας και θα την γράψω αν πετύχει.

 

Εχω ξεμείνει και από τα ΠΑΝΤΑ! Πρέπει να κάνω παραγγελίες μπολικες...

 

Αχ το μόνο gaps legal ετοιμο που απόλαυσα ήταν παραδοσιακό μαντολάτο από την Ζακυνθο! Μόνο ασπράδια, μέλι και αμύγδαλα! Πήρα ποσότητα για να έχω στο σπίτι και θα επιχειρήσω να το φτιάξω μόνη μου κάποια στιγμή όταν συγκροτηθώ..:rolleyes:

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε? Εγώ σίγουρα θέλω.

Ας δηλώσει ενδιαφέρον και όποιος άλλος θελει και αν είναι το προχωράμε.

 

Ειπαμε θελω εγω και μια φιλη ακομα. 5 και 5 αν βγαινουν τα κιλα

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παρήγγειλα να μου φέρουνε από την Κύπρο γιατί ξέμεινα τελείως, Kerrygold και Double Devon (και φρέσκιες κρέμες - double cream :D ) αλλά μπορώ να πάρω και 2-3 κιλά με την ομαδική παραγγελία εδώ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παρήγγειλα να μου φέρουνε από την Κύπρο γιατί ξέμεινα τελείως, Kerrygold και Double Devon (και φρέσκιες κρέμες - double cream :D ) αλλά μπορώ να πάρω και 2-3 κιλά με την ομαδική παραγγελία εδώ.

 

Ποιά μάρκα κρέμα πήρες για να πάρω κι εγώ όταν πάω? Λες δεν θα χαλάσει αν δεν βρίσκεται στο ψυγείο κατά την μεταφορά? Β'εβαια εγώ μάλλον για Οκτώβριο το βλέπω να πηγαίνουμε οπότε δεν θα έχει και αυτές τις τρελές θερμοκρασίες (ας ελπίσουμε :rolleyes:)

 

Γιώτα μου καλό κουράγιο με τον μπαμπά σου....

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Ετσι για την ιστορία αντιγραφω την απαντηση στην απορία που είχα για το τυρί αν καταψύχεται

 

Question: My local grocery store is currently running a special on cheddar cheese. Is it a good idea to stock up and freeze it?

Answer: You can freeze cheese successfully if youʼre planning to use it for cooking purposes.

Frozen cheese will remain safe to consume, but it will typically change texture and often become crumbly once thawed, says the National Dairy Council.

For that reason, you shouldn't count on serving the frozen cheddar at your next cocktail party. But it should be fine for use in cooked dishes like sauces, soups and casseroles.

While you can freeze just about any type of cheese, the firmer varieties such as cheddar, gouda and Swiss tend to come through the freezing process with the least damage to texture and flavor. For best results, keep cheese frozen for no more than 6 months.

When freezing cheese, cut it into portions no larger than 1/2 pound each, and wrap tightly in airtight wrapping or place inside a heavy-duty freezer bag. You can also grate cheese before freezing and place it in a freezer bag.

Be sure to thaw the frozen cheese in your refrigerator, and plan to use it within two or three days.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ καταψύχω μόνο τριμμένη παρμεζάνα αλλά τη χρησιμοποιώ μόνο στα κρακεράκια που τα ψήνω, για ωμή από μόνη της ή πάνω από λαχανικά κτλ δεν κάνει, χάνει τη γεύση και το άρωμά της.

 

Ποιά μάρκα κρέμα πήρες για να πάρω κι εγώ όταν πάω? Λες δεν θα χαλάσει αν δεν βρίσκεται στο ψυγείο κατά την μεταφορά?

 

Όχι, δεν χαλάει, είναι πολύ σύντομη η πτήση άλλωστε. Αλλά αν κάνει ζέστη να χρησιμοποιήσεις καλύτερα παγοκύστες.

Εγώ ακόμη και από την Αγγλία τη φέρνω ως έχει και είναι μια χαρά, το ίδιο και τα τυριά.

Double Devon Double Cream ή Clotted Cream, ίδια μάρκα με το βούτυρο παίρνω.

 

Αχ θυμήθηκα τώρα που ζήτησα από μια φίλη μου που μένει στο Devon να μου φέρει φρέσκια αυθεντική Clotted Cream, μου πήρε δύο βαζάκια, αλλά όταν ήρθε στην Ελλάδα τα ξέχασε στη βαλίτσα δύο μέρες... :cry:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...