Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Αγλαΐα ευχαριστώ.

Rosie εμείς για πρωινό τρώμε ταχινόμελο με γιαούρτι (σα κρεμούλα γίνεται) και μέσα προσθέτουμε ό,τι ξηρό καρπό ή αποξηραμένο φρούτο μας αρέσει.

Τα διάφορα μάφινς που φτιάχνεις

φρούτα,

"ψωμάκι" με τυράκι κι κάποιο ξερό ή φρέσκο φρούτο,

αβγουλάκι βραστό (πρέπει να είναι σφιχτό όμως χμμμμ) αν αφήνει η δασκάλα (εγώ δεν το ενθαρρύνω στην τάξη μου γιατί αν εμφανιστούν τρία- τέσσερα αβγά μετά η τάξη δεν ξεμυρίζει με τίποτα αλλά αν υπάρχει τραπεζαρία δε σε πολυνοιάζει)

γιαούρτι με μέλι

Αυτά μπορώ να σκεφτώ.

Αχ το ρημαδοκέιμλινγκ..... Αυτή τη φορά θα κάνω πάσο, γιατί η κάρτα μου.... άστα....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο πώς ζεσταίνουν το φαγητό των παιδιών στο σχολείο. Σε κάποια σχολεία υπάρχουν ακόμη φούρνοι μικροκυμάτων, αν και στα δημόσια έχουν απαγορευτεί εδώ και κάποια χρόνια, για κάντε μια ερώτηση.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ξεκινάει η σχολική χρονιά και θέλω να εφοδιαστώ με κάποια πράγματα, φέτος θα πρέπει να στέλνω και το πρόγευμα του μαζί εκτός από το κολατσιό του, τι να του βάζω που να είναι και legal?

Επίσης την έβαλα να ρωτήσει για τη σοκολάτα των 1200γρ 100% Zotter αν μπορούμε να την πάρουμε σύντομα. Zaharini αν θες σου παραγγέλνω κι εσένα και τη στέλνω μαζί με τα κεφίρ!

Προβλημα το πρωινο και για μας! Εμενα δινουν στο σχολειο κλασσικα ψωμι με βουτυρο και μελι ή μαρμελαδα, σαντουιτς, κεικ και ισως μια μερα αβγο δε θυμαμαι. Θελω να δινω κατι παρομοιο...Οποτε να με δω πως θα τα δινω ολα αυτα legal..Σκεφτομαι αντι για μαρμελαδα να βαλω αμυγδαλοβουτυρο ή ενα μιξ απο μουλιασμενους χουρμαδες με φρουτο.

Τη σοκολατα τη διατηρειτε στο ψυγειο;

Λέω να κάνω μια παραγγελία από το keimling μέσω της κουμπάρας μου.

Αν χρειάζεστε κάτι επικοινωνήστε μ' αυτή κατευθείαν σύντομα.

Ξεκινάει η σχολική χρονιά και θέλω να εφοδιαστώ με κάποια πράγματα, φέτος θα πρέπει να στέλνω και το πρόγευμα του μαζί εκτός από το κολατσιό του, τι να του βάζω που να είναι και legal?

Επίσης την έβαλα να ρωτήσει για τη σοκολάτα των 1200γρ 100% Zotter αν μπορούμε να την πάρουμε σύντομα. Zaharini αν θες σου παραγγέλνω κι εσένα και τη στέλνω μαζί με τα κεφίρ!

Ναι θέλω, να'σαι καλά που με σκέφτηκες:)

Όχι, σκληραίνει πολύ στο ψυγείο.

Ακόμη και τώρα το καλοκαίρι την είχα έξω από το ψυγείο και ήτανε ΟΚ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Προβλημα το πρωινο και για μας! Εμενα δινουν στο σχολειο κλασσικα ψωμι με βουτυρο και μελι ή μαρμελαδα, σαντουιτς, κεικ και ισως μια μερα αβγο δε θυμαμαι. Θελω να δινω κατι παρομοιο...Οποτε να με δω πως θα τα δινω ολα αυτα legal..Σκεφτομαι αντι για μαρμελαδα να βαλω αμυγδαλοβουτυρο ή ενα μιξ απο μουλιασμενους χουρμαδες με φρουτο.

Δυστυχώς πρέπει να φτιάχνουμε συνέχεια ψητά ψωμάκια, άρα χρειαζόμαστε απόθεμα σε αμύγδαλα....

Μαρμελάδα κάτι παρόμοιο σκέφτομαι και εγώ και αν δεν προλαβαίνω υπάρχει μία μαρμέλαδα st dalfour χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά. για μερέντα μέλι με κακάο ίσως.. Και πάλι βέβαια θα τρώει αρκετά baking goods και γλυκά (μέλι και αποξηραμένα φρουτα). Ουσιαστικά σε καθημερινή βάση:cry::cry:

Πολυ ενδιαφερον! Οχι ρυζαλευρα και δημητριακα στα μωρα γιατ προκαλουν αυτοανοσα και φλεγμονες. Αντιθετα συστηνει ζωμο κοκκαλων, κροκο αυγου και συκωτι. Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα!

3 First Foods That Your Baby Needs and Your Doctor Wonʼt Mention

http://www.holistickid.com/3-first-foods-that-your-baby-needs/

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

οι μπανάνες είναι σημαντική πηγή καλίου (potasium) περιέχουν λίγο μαγνήσιο αλλά όταν έχεις κράμπες σημαίνει ότι δεν παίρνεις ή δεν αφομοιώνεις αρκετό

οι ζωμοί περιέχουν περισσότερο και σε πιο αφομοιώσιμη μορφή γιατί συνδυάζεται με το ασβέστιο και τον ψευδάργυρο αλλά κυρίως συνδυάζεται με το κολλαγόνο των χόνδρων που αυξάνει την αφομοιωσιμότητα από το πεπτικό

Ευχαριστω!

Οι κραμπες ξεκινησαν στο χωριο, που δεν επινα ζωμους. Θα δουμε πως θα παω τωρα που ξεκινησα παλι να πινω. Εντωμεταξυ εκει πονουσα πολυ τα πρωινα, στην Αθηνα πολυ λιγοτερο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Εκανα πιτσα με ζυμη απο αλευρι καρυδας και την καταβροχθισε ο μικρος. Δεν αφησε ψιχουλο! Ηθελε πιθανον να ειναι λιγο χοντρυτερη η να την ψησω περισσοτερο γιατι βγηκε καπως μαλακη και επρεπε να την κρατας προσεχτικα για να φας. Αλλα φοβηθηκα μη μου καει.

Δε μου λετε, εμεις ξεκιναμε πρωτοκολλο εισαγωγης γαλακτοκομικων απο μεθαυριο. Ποσο λετε πρεπει να κρατησει καθε τροφη? Βασικα βιαζομαι λιγο, δεν θελω να τραβηξει μηνες, πρεπει να μπουμε.

Καλά Βέρα παθαίνω εγκεφαλικό κάθε φορά με τις ώρες που μπαίνεις (κι εγώ ξύπνια είμαι τότε, αλλά αδυνατώ να κομπιουτεριστώ....).

Το πόσο θα σου πάρει η εισαγωγή εξαρτάται από τις αντιδράσεις σας. Δεν υπάρχει κανόνας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς πρέπει να φτιάχνουμε συνέχεια ψητά ψωμάκια, άρα χρειαζόμαστε απόθεμα σε αμύγδαλα....

Μαρμελάδα κάτι παρόμοιο σκέφτομαι και εγώ και αν δεν προλαβαίνω υπάρχει μία μαρμέλαδα st dalfour χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά. για μερέντα μέλι με κακάο ίσως.. Και πάλι βέβαια θα τρώει αρκετά baking goods και γλυκά (μέλι και αποξηραμένα φρουτα). Ουσιαστικά σε καθημερινή βάση:cry::cry:

τα αμυγδαλα δε θελουν αρκετα δυνατο αλεσμα για να τα κανεις ψιλο αλευρι που χρειαζεται το ψωμι; Εντωμεταξυ τα μαφινς και κεικ απο αλευρι καρυδας ουτε να τα δουν! Οποτε μου μενει να τους δινω αυτο με το αλευρι αμυγδαλου που δεν εχω φτιαξει ποτε.

Αληθεια σε γιορτες-γενεθλια που τα παιδακια πανε κερασμα τι μπορω να τους δωσω να κερασουν; :?::?::?:

Δεν ξερω αν εχει να κάνει με gaps..

Εχω μια φιλη που κανει τελευταια ωμοφαγία και ψαχνει χειροκίνητο αποχυμωτή σιταρόχορτου..σε καλη τιμη..(gia

Αν καποιος πουλαει το μηχανημα αυτο ή ξερει πού μπορουμε να το βρουμε σε καλη τιμη..ας μου στειλει pm

p7z6p3.pngsQqep3.png

Αληθεια σε γιορτες-γενεθλια που τα παιδακια πανε κερασμα τι μπορω να τους δωσω να κερασουν; :?::?::?:

Χουρμάδες με τρμμένο αμύγδαλο, καρύδα και κακάο πλασμένα σοκολατάκια! Τέλειο!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αν και δεν αμφισβητώ την Sarah θα ήθελα μια επιβεβαίωση για το αντιψυκτικό για τους ... τρίτους

Αναφερει αναλυτικά στο Nourishing Traditions η κάθε γεύση παγωτού τι πλαστικό και τι αντιψυκτικό περιέχει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λέω να κάνω μια παραγγελία από το keimling μέσω της κουμπάρας μου.

Αν χρειάζεστε κάτι επικοινωνήστε μ' αυτή κατευθείαν σύντομα.

Κάτι λίγα θέλω κι εγώ. Θα την πάρω τηλ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

....

Μαρμελάδα κάτι παρόμοιο σκέφτομαι και εγώ και αν δεν προλαβαίνω υπάρχει μία μαρμέλαδα st dalfour χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά.

στο άλλο θέμα έχω βάλει συνταγή για φυσική πηκτίνη από μήλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και ο Παρλιάρος έχει μια συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο χωρίς ζάχαρη η οποία γίνεται με αποξηραμένα βερύκοκα

Είμαι πολύ περήφανη!!! Μόλις έφτιαξα το πρώτο μου ghee! Όλο έλεγα θα φτιάξω και όλο το ανέβαλα:)

Επειδή δεν έχουμε πρόσβαση σε βιολογική λαϊκή ψάχνουμε διάφορα προϊοντα από παραγωγούς μέσω νετ. Θα σας βάλω λοιπόν κάποια λινκ αν τυχόν σας ενδιαφέρουν.

1) http://www.sotirali.gr/

Από εδώ έχουμε πάρει βιολογικό λάδι, πολύ καλό. Ο άνδρας μου που έχει δική του παραγωγή ελαιολάδου στην Πελοπόννησο (είναι χωρίς φυτοφάρμακα αλλά δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε ελαιοτριβείο για ψυχρή έκθλιψη ακόμη οπότε δεν πολυδίνω στην μικρή) λέει ότι γεύστικα είναι καλύτερο από το βιολογικό Γαία. Συμφέρει η συσκευασία των 5 λίτρων όχι τα μικρά..

Πήραμε και μέλι από τον ίδιο. Αρκετά νόστιμο αλλά δεν είναι βιολογικό.

2) http://www.sfel.gr/

Πολύ εύγεστο βιολογικό μέλι, πιστοποιημένο. 12 ευρώ το κιλό. το ρείκι τέλειο αλλά και τα άλλα πολύ καλά.

3) http://www.melifasilis.gr/ http://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CE%A6%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%82/161276043939788?sk=map&activecategory=%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82&session_id=1333738976

Επίσης βιολογικό μέλι. Πήραμε διάφορες γεύσεις. Μας αρέσε κυρίως το ανθέων.

4)Τέλος, από μέλι μας άρεσε και το άξιον εστί. Το πήραμε από εδώ σε σχετικά καλές τιμές.

Εκτός από το άξιον εστί που ήρθε με κούριερ, τα άλλα μας τα στείλανε με ΚΤΕΛ ή με πρακτορείο μεταφορών για να μην είναι μεγάλο το κόστος των μεταφορικών. Για Αθήνα φαντάζομαι ότι θα είναι ποιο εύκολη η μεταφορά.

Είμαι πολύ περήφανη!!! Μόλις έφτιαξα το πρώτο μου ghee! Όλο έλεγα θα φτιάξω και όλο το ανέβαλα:-)

Εφτιαξα και εγώ για πολλοστή φορά χθες, αλλά αυτή την φορά χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το Kerrygold. To λιωμένο υγρό είναι πορτοκαλί !! Τις προηγούμενες φορές είχα Adoro και Adoro Bio. Κάθε φορά είχε το κλασσικό κίτρινο χρώμα.

Το Kerrygold ομως έγινε τελείως πορτοκαλί !! Καροτένιο απο την πρασινάδα που καταπίνουν οι αγελαδίτσες! ¨Οταν πάγωσε έγινε ένα λίγο πιο πυκνό κίτρινο. Περίεργο.

Επειδή δεν έχουμε πρόσβαση σε βιολογική λαϊκή ψάχνουμε διάφορα προϊοντα από παραγωγούς μέσω νετ. Θα σας βάλω λοιπόν κάποια λινκ αν τυχόν σας ενδιαφέρουν.

Ευχαριστούμε για τα λινκς. Πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς. Πλέον εμπιστεύομαι τον παραγωγό και πολύ λιγότερο αν είναι ή όχι βιολογικό πιστοποιημένο.

Το μέλι ρεικι είναι και μένα το αγαπημένο μου και με διαφορά. Θα το βρείτε και με το όνομα ρικόμελο. Σκετη καραμέλα. Δοκιμάστε το αν το βρείτε.

Κι εμένα μου αρέσει το ρεϊκόμελο, το καλύτερο που δοκίμασα ήτανε ένα από την Τήνο, αλλά είναι πανάκριβο και δεν το βρίσκεις εύκολα.

Ο ιδιοκτήτης του Άξιον Εστί είναι πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός. Το μέλι του δεν μ' αρέσει ιδιαίτερα αλλά του παρήγγειλα ποσότητα από κεράκια μέλισσας - tealights (για να μην καίω παραφίνη στο σπίτι που είναι τοξική) και μου τα έφερε ο ίδιος στο σπίτι μου μια φορά που ανέβηκε Αθήνα και μου δώρησε και μερικά από τα σαπουνάκια τους.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Θέλω να σας πω πόσο περήφανη είμαι για την κόρη μου!

Επαιζε στην πλατεία του χωριού και βλέπω μία κυρία να της προσφέρει καραμέλες που έδινε και στα εγγόνια της. Και η κόρη μου της απαντάει χωρίς καν να με ψάξει με το βλέμα της "δεν κάνει"! Και η άλλη επέμενε, οπότε της το ξαναλέει! Και τότε παρενέβη γιατί θα το συνέχιζε, και της εξηγησα ότι έχει αλλεργίες. Δεν φαντάζεστε πόσο περήφανη με έκανε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ελπιζω να μην ισχυει τοσο μεγαλη συνδεση! Εγω τη συμπεριφορα την αποδιδω και στην ηλικια και στις συνθηκες που επικρατουν στη ζωη του παιδιου. Δεν ειχα παρατηρησει διαφορα οταν τους ειχα κοψει τελειως τα δημητριακα σε σχεση με τωρα που τρωνε που και που πατατες και ρυζι. Ειναι και αλλα που συμβαινουν - πχ ξεκινησαν παιδικο, δεν κοιμαμαι μαζι τους - και δε μπορεις να ερμηνευσεις τις αντιδρασεις τους.

Συζητούσαμε με τον άντρα μου και μου θύμισε πόσο δύσκολη ήταν η μεγάλη μας προ γκαπς και στην αρχή της γκαπς.

Ειλικρινά κάθε πρωί φοβομουν μην ξυπνήσει "αναποδα". Αν ξύπναγε έτσι, ήταν όλο κλάματα χωρίς λόγο , ήθελε αγκαλιά, την έπαιρνα και μετά έκλαιγε γιατί δεν ήθελε αγκαλιά, και γενικά είχε πολλά ξεσπάσματα άνευ λόγου.

Μετά από 8 μήνες στην γκαπς ξυπνάει ήρεμη καθε πρωί και οι αναποδιές είναι αυτές που το μητρικό μου ένστικτο θεωρεί ως φυσιολογικές και της ηλικίας. Παλιότερα καταλάβαινα ότι αυτό που έχω απέναντί μου δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά.

Πλέον είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η κόρη μου αργότερα θα είχε πρόβλημα σοβαρό αν δεν ξεκινούσαμε την γκαπς.

Το καλύτερο όμως όλων είναι ότι ο σύζυγος έχει πειστεί τόσο για την γκαπς που πήρε την απόφαση να ξεκινήσει και αυτός. Αυτήν την βδομάδα έχει κόψει την ζάχαρι και από βδομάδα πάμε για γλουτένη. Και όταν λέω ζάχαρι εννοω και την κρυμμένη. Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρη ότι θα το κρατήσει αυστηρά και σε βάθος χρόνου, αλλά τουλάχιστον ελπίζω ότι θα κάνει μία σημαντική στροφή στη διατροφη του.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλά Βέρα παθαίνω εγκεφαλικό κάθε φορά με τις ώρες που μπαίνεις (κι εγώ ξύπνια είμαι τότε, αλλά αδυνατώ να κομπιουτεριστώ....).

Το πόσο θα σου πάρει η εισαγωγή εξαρτάται από τις αντιδράσεις σας. Δεν υπάρχει κανόνας.

Και που να ακουσεις τι κανω πριν κομπιουτεριστω.

Μολις κοιμισω τα μικρα καθαριζω κουζίνα, σφουγγαριζω σπιτι (αποψε εκανα και τα μπανια) σιδερώνω πλένω και με ότι κουραγιο μενει κομπιουτεριζομαι με τα μπλογκ μου. Αν δεν εχω πολλες δουλειες κανω τις κατασκευες μου αν ειμαι κουρασμενη εχω κουραγιο μονο για να χαζεψω στο νετ.

Ναι αλλα ποσες μερες να φησω για να δω αν θα υπαρξουν αντιδρασεις? Στο βιβλιο το παει πολυ αραια. Μιρικι εσυ εκανες το πρωτοκολλο?

Θέλω να σας πω πόσο περήφανη είμαι για την κόρη μου!

Επαιζε στην πλατεία του χωριού και βλέπω μία κυρία να της προσφέρει καραμέλες που έδινε και στα εγγόνια της. Και η κόρη μου της απαντάει χωρίς καν να με ψάξει με το βλέμα της "δεν κάνει"! Και η άλλη επέμενε' date=' οπότε της το ξαναλέει! Και τότε παρενέβη γιατί θα το συνέχιζε, και της εξηγησα ότι έχει αλλεργίες. Δεν φαντάζεστε πόσο περήφανη με έκανε![/quote']

Μπραβο!!! Εκει στοχευουμε, να εκπαιδευτουν ωστε να μην υπαρχουν προβληματα οταν ειναι μακρια μας. Δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα στον παιδικο.

Ο μικρος μου οταν βρισκει στο πατωμα η στο τραπεζι κανα κομματακι ψωμι ερχεται και μου το δινει, δεν το τρωει.

Μιρικι εσυ εκανες το πρωτοκολλο?

Όχι είμαι η προσωποποίηση του πασαλείμματος!

Σκέφτομαι τώρα να κανονίσω με τη νεραϊδομαμά να βρεθούν οι άντρες μας :roll: μπας και κολλήσει κι ο δικός μου γιατί είναι εντελώς αντίθετος να ξαναρχίσουμε. Εντωμεταξύ συνειδητοποίησα ότι πια και ο ίδιος έχει άμεση ανάγκη από κάποια παρέμβαση (αν όχι γκαπσ κάτι άλλο). Είναι μονίμως κουρασμένος πτώμα (ναι δουλεύει πολύ, αλλά είναι εντελώς λιώμα) και πολλά άλλα.

Ο δε μικρός έχει συνέχεια ξεσπάσματα γκρίνιας, το έκζεμα έχει αρχίσει να τον φαγουρίζει κτλ.

Υποτίθεται ότι θα κλείσουμε ένα ραντεβού με την παιδίατρο της Rosie και της fairy 's mom που γνωρίζει σχετικά με τη gaps και από ό,τι κατάλαβα είναι και κάπως αρνητική, αλλά μέχρι τότε εγώ στοκάρω ό,τι μπορώ σχετικό με τη διατροφή.

Από αύριο εγώ κόβω τα γαλακτοκομικά (εκτός το κεφίρ γάλακτος που το θέλω για τους μύκητες αλλά δεν θα το πίνω) για να κάνω κι εγώ το πρωτόκολλο. Ο μικρός θα συνεχίσει σε φουλ μέχρι νεοτέρας.

fairy 's mom συγχαρητήρια! Ο δικός μου πάλι, πήγε σε ένα άλλο τραπέζι στον παιδότοπο και ΖΗΤΗΣΕ ένα μπισκότο μιράντα το οποίο βέβαια του έδωσαν και κατασπάραξε. :oops: Σκοπεύω λοιπόν να κάτσω και να του κάνω πολύ σοβαρή συζήτηση να του πω και το παραμυθάκι όπως το σκέφτομαι και ν' αρχίσουμε. Ξεκινά και το καινούριο σχολείο από Δευτέρα, οπότε θα μαντρωθούμε κανονικά στη ρουτίνα μας να τελειώνουμε.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

στο άλλο θέμα έχω βάλει συνταγή για φυσική πηκτίνη από μήλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και ο Παρλιάρος έχει μια συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο χωρίς ζάχαρη η οποία γίνεται με αποξηραμένα βερύκοκα

Maggie ευχαριστούμε! Μήπως έχεις και τα λινκ πρόχειρα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...