Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://www.iherb.com/Search?kw=Colloidal+Silver+&x=9&y=10

πιο απο ολα?

Αυτο μας κανει που εχει λογικη τιμη?

http://www.iherb.com/Morningstar-Minerals-Silver-Boost-Colloidal-Silver-8-oz-236-ml/16751

Πανω στην ωρα, που εχω προβλημα με τα ουλα μου. Προβληματιστηκα με το γεγονος οτι δεν συνιστα πλυσεις με οξυζενε σε οποιον εχει μεταλλικα σφραγισματα. Ξερετε κατι σχετικα γιατι μου σηκωθηκε η τριχα! Εχω κανει πολλες φορες πλυσεις με οξυζενε.

Βέρα η πληροφορία κυκλοφορεί σε πολλά μέρη και είναι επιβεβαιώμενη, όσοι έχουμε σφραγίσματα υδραργύρου ΔΕΝ χρησιμοποιούμε για καμία χρήση υπεροξείδιο. Αντιδρά με τα αμαλγάματα και απελευθερώνει τον υδράργυρο.

Δεν ξέρω ούτε εγώ ποιο σκεύασμα colloidal silver είναι καλό, το ψάχνω. Ο Mercola έχει άρθρο που λέει ότι όλα δεν είναι ίδια και είναι σημαντικό να παρεις το σωστό.

Μόλις καταλήξω κάπου θα ενημερώσω. Εκτός αν κάποιος το έχει ψάξει ήδη.

Προς το παρόν ο Mercola δίνει αυτο το λινκ

http://silver-colloids.com/Reports/truecolloids-products.html

και το τελευταίο προιον στην λίστα το έχει το iherb

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Wellness-Colloidal-Silver-30-PPM-8-fl-oz-236-56-ml/1492

Δεν την αναφέρει πουθενά. Χθες είδα το μεγαλύτερο μέρος από το wise traditions 2012 presentation. Τα έχει βάλει σε ακόμα μεγαλύτερη τάξη όλα ;)

Mesastoura το υλικό είναι ελεύθερο ή προς πώληση; Έχει κανενα link;

http://nourishedandnurtured.blogspot.gr/2012/02/connection-between-grains-and-child.html

Δημητριακα και συμπεριφορα

Ακριβως ο μεγαλος μου γιος που τρωει μονο δημητριακα.

Να σου πω, εγώ ακόμη και στο γιο μου που δεν κάνει την GAPS 100% πρόσεξα μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Σταμάτησε να είναι επιθετικός προς την αδερφή του, είναι γενικά πιο ήρεμος, ευγενικός και υπάκουος.

Θα έλεγα ότι όταν είμαστε στο σπίτι τρώει κατά 99% GAPS μια και δεν μαγειρεύω ποτέ δημητριακά - πατάτες κτλ, ακόμη και το παγωτό που του φτιάχνω είναι legal.

Μόνο καμιά φορά μπορεί να φάει προζυμένιο ψωμί ή αυτό με τις φύτρες, αυτή είναι η μοναδική "παρανομία" του.

Προσπάθησε να τον μάθεις να τρώει ό,τι τρως κι εσύ με το μικρό, σιγά-σιγά θα μάθει και δεν θα ζητάει τίποτα άλλο.

Τώρα το άλλο που έχω προσέξει με την κόρη μου είναι ότι είναι πολύ εξελιγμένη στη γλώσσα και διανοητικά/εκφραστικά σε σχέση με το γιο μου σ' αυτή την ηλικία, καμία μα καμία σχέση σας λέω... μιλάει σχεδόν άπτεστα με προτάσεις κανονικές, αναγνωρίζει τα χρώματα και μετράει μέχρι το πέντε - όχι απλά μετράει, χθες πχ μου είπε ότι πήρε 4 κάσιους για το μπωλάκι της και από περιέργεια τα μέτρησα και ήτανε όντως τέσσερα, το ίδιο κάνει και με τα καλαμάκια (δεν της έχουμε διδάξει τίποτα απ' όλα αυτά, μόνο με την παρατήρηση από τον αδερφό της), κατανοεί αφηρημένες έννοιες όπως η αγάπη, η στεναχώρια και η ζήλεια και τις εκφράζει πολύ καλά, και πολλά άλλα που ούτε ονειρευόμουνα ότι θα έκανε ένα δίχρονο!

Δεν πιστεύω ότι είναι πιο έξυπνη από το γιο μου, ούτε ότι είναι γονιδιακό (άλλωστε τα γονίδια εκφράζονται μόνο όταν βρούνε τις κατάλληλες συνθήκες), δεν ξέρω το γιατί, προβληματίζομαι και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η διαφορετική διατροφή και ιδιαίτερα οι τροφές προβιοτικών που τρώει. Έχει άλλωστε σχεδόν χρόνο που κάνουμε την GAPS μαζί.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Παίζει τεράστιο ρόλο ότι είναι δεύτερη και έχει τον αδερφό της να λάμβάνει επιπλέον ερεθίσματα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει διάμεσου της παρατήρησης. Σϊγουρα κάποιο ρόλο παίζει και η gaps αλλά πιστεύω είναι πολύ πιο ισχυρή η ώση που λαμβάνει απο τον αδερφό της.

Διαφημίσεις

Ναι ΟΚ το σκέφτηκα κι αυτό, αλλά μ' αυτήν δεν ασχολούμαι σχεδόν καθόλου, ενώ με το γιο μου μια και ήτανε ο πρώτος είχα μπόλικο χρόνο για παραμυθάκια, εκπαιδευτικά παιγνίδια κτλ...

Έχω δει και άλλα παιδάκια που είναι δεύτερα στη σειρά αλλά δεν είναι τόσο "ξύπνια"... δεν πιστεύω ότι υπάρχουνε έξυπνα και χαζά παιδάκια, όλα έχουνε απίστευτο potential φτάνει το περιβάλλον τους να είναι "φιλικό" και σίγουρα η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.

Η μαμά μου λέει ότι είναι από το πολύ μουρουνέλαιο, who knows? :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Βέρα η πληροφορία κυκλοφορεί σε πολλά μέρη και είναι επιβεβαιώμενη, όσοι έχουμε σφραγίσματα υδραργύρου ΔΕΝ χρησιμοποιούμε για καμία χρήση υπεροξείδιο. Αντιδρά με τα αμαλγάματα και απελευθερώνει τον υδράργυρο.

Δεν ξέρω ούτε εγώ ποιο σκεύασμα colloidal silver είναι καλό, το ψάχνω. Ο Mercola έχει άρθρο που λέει ότι όλα δεν είναι ίδια και είναι σημαντικό να παρεις το σωστό.

Μόλις καταλήξω κάπου θα ενημερώσω. Εκτός αν κάποιος το έχει ψάξει ήδη.

Προς το παρόν ο Mercola δίνει αυτο το λινκ

http://silver-colloids.com/Reports/truecolloids-products.html

και το τελευταίο προιον στην λίστα το έχει το iherb

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Wellness-Colloidal-Silver-30-PPM-8-fl-oz-236-56-ml/1492

Αχ αυτη η μανα μου, ολο μπουρδες μου λεει! Εχει τετοια λατρεια στο οξυζενε που θα το πινε κιολας. Το βαζει σε μασχαλες και κανει συνεχεια πλυσεις στοματικες με αυτο. Οποτε εχω προβλημα με ουλα μου λεγε να το χρησιμοποιω αλλα δεν ειδα ποτε να βοηθα, το γυρισα λοιπον στο αλατονερο.

Πολυ ακριβο ειναι αυτο το προιον. Για δες μηπως βολευτουμε με κανα φθηνοτερο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Να σου πω, εγώ ακόμη και στο γιο μου που δεν κάνει την GAPS 100% πρόσεξα μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά του.

Σταμάτησε να είναι επιθετικός προς την αδερφή του, είναι γενικά πιο ήρεμος, ευγενικός και υπάκουος.

Θα έλεγα ότι όταν είμαστε στο σπίτι τρώει κατά 99% GAPS μια και δεν μαγειρεύω ποτέ δημητριακά - πατάτες κτλ, ακόμη και το παγωτό που του φτιάχνω είναι legal.

Μόνο καμιά φορά μπορεί να φάει προζυμένιο ψωμί ή αυτό με τις φύτρες, αυτή είναι η μοναδική "παρανομία" του.

Προσπάθησε να τον μάθεις να τρώει ό,τι τρως κι εσύ με το μικρό, σιγά-σιγά θα μάθει και δεν θα ζητάει τίποτα άλλο.

Τι τραβαμε με το φαγητο του ειναι μεγαλο προβλημα! Αυτο ελεγα στον αντρα μου σημερα, οτι πρεπει να δοκιμασουμε να του τα κοψουμε. Του χουμε κοψει τα γλυκα (με πολυ κοπο εξαιτιας των παπουδων) και δεν τα ζηταει πια.

Απειλω τους παππουδες να μη ξαναστειλουν γιαουρτακια με φρουτα αλλα μετα απο ενα διαστημα υποτροπιαζουν. Απο φαι θελει να τρωει μονο ψωμι με τυρι και κετσαπ, τοστ και μακαρονια με φετα. Μια στο τοσο πιτσα και πολυ πολυ σπανια θα φαει κρεας. Τρωει φρουτα και λαχανικα με ευχαριστηση. Δεν ακουμπα αλλα φαγητα. Καποτε ετρωγε λιγο ρυζι με σαλτσα αλλα οχι πια.

Τα γκαπς ψωμια, γλυκα κλπ δεν τα δοκιμαζει καν.

Σκεφτομαι να παρω μακαρονια ανευ γλουτενης να δω αν θα τα φαει. Με το ψωμι ομως εχουμε θεμα γιατι αφου δεν το κοβει ο αντρας μου αναγκαστικα μπαινει σπιτι και ετσι θα το τρωει. Κλαιει αν δεν του δωσεις αυτα που θελει και αρνειται να φαει. Δεν τρωει καν πατατες....ειναι πολυ πεισματαρης δυστυχως. Και φυσικα καθε μερα του κουβαλα ο παππους κατι παιδικα δηθεν μπισκοτακια που τα καταβροχθιζει.

Αυριο αναγκαστικα θα τους παω το απογευμα στους παππουδες μονους γιατι εχουμε δουλεια και τρεμω τι θα χλαπακιασουν παλι! Οι γονεις μου δεν λενε να καταλαβουν, προβληματιζονται με τη συμπεριφορα του αλλα δεν λενε να ξεκολλησουν απο τα φαγητα-σκουπιδια! Εδω οσο τρομαξαν με το αντιψυκτικο στα παγωτα, παλι τετοια παγωτα του πλασαρουν. Ακομα κι οταν τους μαλωσε η παιδιατρος παλι τα δικα τους συνεχισαν να κανουν.

GAPS FAQ: I canʼt eat Eggs, I canʼt eat Nuts, can I still do GAPS?

http://www.healthhomehappy.com/2012/08/gaps-faq-i-cant-eat-eggs-i-cant-eat-nuts-can-i-still-do-gaps.html?

Διαφημίσεις

Τελικα οι κραμπες συνεχιζονται και πρεπει να οφειλονται σε ελλειψη ασβεστιου (λογω αποχης απο γαλακτοκομικα) Θα παρω ταχινι αυριο, ειπατε οτι επιτρεπετε ε?

Εχω ενα ταχινι αλλα ειναι με μελι και οχι βιολογικο, οποτε λεω να μη το φαω.

http://nourishedandnurtured.blogspot.gr/2012/02/connection-between-grains-and-child.html

Δημητριακα και συμπεριφορα

Ακριβως ο μεγαλος μου γιος που τρωει μονο δημητριακα.

Ελπιζω να μην ισχυει τοσο μεγαλη συνδεση! Εγω τη συμπεριφορα την αποδιδω και στην ηλικια και στις συνθηκες που επικρατουν στη ζωη του παιδιου. Δεν ειχα παρατηρησει διαφορα οταν τους ειχα κοψει τελειως τα δημητριακα σε σχεση με τωρα που τρωνε που και που πατατες και ρυζι. Ειναι και αλλα που συμβαινουν - πχ ξεκινησαν παιδικο, δεν κοιμαμαι μαζι τους - και δε μπορεις να ερμηνευσεις τις αντιδρασεις τους.

Το πιστευω και εγω οτι ωφελουνται και διανοητικα απο μια σωστη διατροφη. Βεβαια τα κοριτσακια, για την περιπτωση σου Ροζυ, συνηθως ειναι πολυ πιο εξελιγμενα απο τα αγορακια, εκει γυρω στα 2 μιλανε πολυ καλα και λογω 'ζηλιας' συνηθως τα δευτερα παιδακια καταφερνουν πιο πολλα πραματα πιο γρηγορα.

Camouflage σίγουρα τα παιδιά επηρεάζονται και από άλλες καταστάσεις, αλλά εγώ πρόσεξα ότι η συμπεριφορά τους είναι πιο "ομαλοποιημένη" όταν η διατροφή τους είναι σωστή.

Όλα τα παιδάκια έχουνε πια σ' ένα βαθμό δυσβίωση του εντέρου, αυτό είναι το norm, έτσι καταλήξαμε να ψάχνουμε άλλα αίτια για τη δύσκολη συμπεριφορά τους και να μην κάνουμε τη σύνδεση με τη διατροφή.

Βέρα για ασβέστιο ζωμούς από κόκαλα, δεν πιστεύω ότι είναι και πολύ απορροφήσιμο το ασβέστιο από φυτικές τροφές.

Mesastoura το υλικό είναι ελεύθερο ή προς πώληση; Έχει κανενα link;

Εγώ τα αγόρασα από Amazon.

..

1. Σκεφτομαι να παρω μακαρονια ανευ γλουτενης να δω αν θα τα φαει. ...

2. Εδω οσο τρομαξαν με το αντιψυκτικο στα παγωτα, παλι τετοια παγωτα του πλασαρουν. Ακομα κι οταν τους μαλωσε η παιδιατρος παλι τα δικα τους συνεχισαν να κανουν.

1. Μπά, άσε αυτά.

2. Πάρε νταντά αν αντέχεις οικονομικά ή τουλάχιστον απείλησε τους πως θα το κάνεις :P

Αν και δεν αμφισβητώ την Sarah θα ήθελα μια επιβεβαίωση για το αντιψυκτικό για τους ... τρίτους

Τελικα οι κραμπες συνεχιζονται και πρεπει να οφειλονται σε ελλειψη ασβεστιου (λογω αποχης απο γαλακτοκομικα) Θα παρω ταχινι αυριο, ειπατε οτι επιτρεπετε ε?

Τέλειο το ταχίνι με μέλι, γιατί όχι; Αλλά γιατί απέχεις; Τουλάχιστον ζυμωμένα μπορείς (π.χ. κεφίρ) ... (δεν θα έχουν λακτόζη αλλά αντιθέτως άλλα ωφέλημα). Σήμερα για πρωινό είμαι με ... grana padano... :P μόνο. Φοβάμαι πως έχει δίκιο η Rosie σχετικά με την απορρόφηση από φυτικές πηγές.

πᾶν μέτρον ἄριστον

• Επιστημονική συνεργάτιδα

συνήθως οι κράμπες σχετίζονται με έλλειψη μαγνησίου

το μαγνήσιο όπως και το ασβέστιο, αποθηκεύονται κυρίως στα οστά

απά αυτά μπορείς να τα πάρεις, δηλαδή από ζωμούς που έχουν βράσει πολλές ώρες, για να μπορείς να εκχυλίσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

νΟΜΙΖΩ οτι μαγνησιο παιρνω απο τροφες που τρωω...μπανανες (δεν εχουν μαγνησιο αυτες? Λαθος θυμαμαι?) Κατι τρωω, δεν μου ρχεται τωρα που διαβασα οτι εχει μαγνησιο. Ποτασιο εχουν σιγουρα (διαβασα στο γιαχου γκρουπ οτι ελλειψη απο μαγνησιο, ποτασιο και ασβεστιο προκαλει κραμπες)

Ζωμους απο κοκκαλα ξεκινησα παλι να πινω (12 ωρες τα βραζω του κοτοπουλου) στο χωριο δεν επινα.

Μεσαστουρα κανω αποχη απο γαλακτοκομικα ενα μηνα τωρα και θα ξεκινησω απο σεπτεμβρη εισαγωγη σταδιακη για να μπουμε μετα ιντρο.

Τελειο το ταχινι με μελι αλλα δεν ειναι βιολογικο και αθερμο το μελι που περιεχει.

Σχετικα με το ταχινι, ενα χρονο που εκανα αποχη απο γαλακτοκομικα μονο αυτο ετρωγα και ειχα πολυ καλο ασβεστιο. Και μου πε φιλη οτι ξεπερασε την οστεοπορωση τρωγοντας καθε μερα ταχινι. Κατι θα κανει κι αυτο.

Zaxarini έχεις δοκιμάσει Biona ποτέ; Έχει έντονη γεύση καρύδας, προσωπικά δεν μ' αρέσει αλλά γούστα είναι αυτά.

ωχ... ελπίζω να μου αρέσει... είχα πάρει ένα πριν από πολλούς μήνες... το είχα χρησιμοποιήσει σε κάτι ψωμοειδές και δεν θυμάμαι καν πως ήταν

Before I Start GAPS, What Should I Do to Prepare?

http://www.ournourishingroots.com/before-i-start-gaps-what-should-i-do-to-prepare/

ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΟΣ!!!!

Έχουν συμπέσει και αρκετές αλλαγές, αλλά δεν παλεύεται! Τελικά δε χρειάστηκα απονεύρωση, αλλά έχω φάει μπολικο υδράργυρο μάλλον......

Τις αιτίες της γκρίνιας τις ξέρω/ φαντάζομαι, αλλάααααααα, φρίκη.

Α, και ποιος αποθηλασμός;

Γιώτα δε σε ξέχασα, απλά είμαι λίγο πηγμένη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

mesastoura δοκίμασε παραμεζανα με ξερά σύκα. (η και χλωρά). Η απόλυτη γκουρμεδιά.

Αγλαΐα, το πετιμέζι είναι legal τελικά;

Eίναι, αν στην ετικέτα γράφει συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιού και τίποτα άλλο.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Λέω να κάνω μια παραγγελία από το keimling μέσω της κουμπάρας μου.

Αν χρειάζεστε κάτι επικοινωνήστε μ' αυτή κατευθείαν σύντομα.

Ξεκινάει η σχολική χρονιά και θέλω να εφοδιαστώ με κάποια πράγματα, φέτος θα πρέπει να στέλνω και το πρόγευμα του μαζί εκτός από το κολατσιό του, τι να του βάζω που να είναι και legal?

Επίσης την έβαλα να ρωτήσει για τη σοκολάτα των 1200γρ 100% Zotter αν μπορούμε να την πάρουμε σύντομα. Zaharini αν θες σου παραγγέλνω κι εσένα και τη στέλνω μαζί με τα κεφίρ!

νΟΜΙΖΩ οτι μαγνησιο παιρνω απο τροφες που τρωω...μπανανες (δεν εχουν μαγνησιο αυτες? Λαθος θυμαμαι?) Κατι τρωω, δεν μου ρχεται τωρα που διαβασα οτι εχει μαγνησιο. Ποτασιο εχουν σιγουρα (διαβασα στο γιαχου γκρουπ οτι ελλειψη απο μαγνησιο, ποτασιο και ασβεστιο προκαλει κραμπες)

Ζωμους απο κοκκαλα ξεκινησα παλι να πινω (12 ωρες τα βραζω του κοτοπουλου) στο χωριο δεν επινα.

οι μπανάνες είναι σημαντική πηγή καλίου (potasium) περιέχουν λίγο μαγνήσιο αλλά όταν έχεις κράμπες σημαίνει ότι δεν παίρνεις ή δεν αφομοιώνεις αρκετό

οι ζωμοί περιέχουν περισσότερο και σε πιο αφομοιώσιμη μορφή γιατί συνδυάζεται με το ασβέστιο και τον ψευδάργυρο αλλά κυρίως συνδυάζεται με το κολλαγόνο των χόνδρων που αυξάνει την αφομοιωσιμότητα από το πεπτικό

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...