Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Fairy's mom εσύ όταν είχες κόψει την διατροφή πως αντέδρασε το σωμα σου?

Επίσης Vera νομίζω οτί είχες πει πως παλαιότερα έκανες atkins όταν την σταμάτησες τί έγινε?

Θα μου πείτε βιάζομαι να μάθω εεε? Απλά να μην μ'ένω με τις απορίες στο κεφάλι μου :lol::lol::lol: Ακόμη δεν την κόβω την διατροφή ;).

Δεν θελω να σε τρομαξω αλλά εγώ δεν έπρεπε να την σταματήσω οπότε οι συνεπειες είναι αρκετές

Κατ αρχας φούσκωμα, που περιεγραψες κι εσύ και νομίζω ότι δυναμωσε παλι η κυτταρίτιδα

Μετά με εχει επηρεασε πολύ στην ενεργεια και στην ψυχολογια μου. Χαμηλή ενεργεια και λίγες αντοχές τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Και φανταστείτε ότι τα γεύματα μου δεν περιλαμβάνουν πατάτες ρύζια ψωμιά κλπ, απλά κάποιες μέρες τρώω και από αυτά. Ή θα παω επίσκεψη και θα φάω και λίγο illegal χωρίς να το πολυσκεφτώ. Αλλά μην φανταστείτε καταχρήσεις τρελές. Και όμως...

Το έκζεμα δεν ξέρω αν πρέπει να το αξιολογήσω γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει. Απλά φετος δεν έχει την φοβερή έξαρση και αυτό λίγο με ανησυχεί. Εμφανίστηκε και σε νέες περιοχές πιο πάνω στο σώμα, ενώ μέχρι τώρα περιοριζοταν στα πόδια

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με αυτα τα αρχικα θα με τρελλανετε!!! Τι ειναι το SCD ?

Με έκανες και γέλασα ρε Βερα!

Specific Carbohydrate Diet πάνω στην οποία στηρίχτηκε η Καμπελ κι εβγαλε την γκαπς.

Τα ξέρεις αλλά ξεχνάς...Σύμπτωμα γκαπς να υποθέσω? :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν θελω να σε τρομαξω αλλά εγώ δεν έπρεπε να την σταματήσω οπότε οι συνεπειες είναι αρκετές

Κατ αρχας φούσκωμα' date=' που περιεγραψες κι εσύ και νομίζω ότι δυναμωσε παλι η κυτταρίτιδα

Μετά με εχει επηρεασε πολύ στην ενεργεια και στην ψυχολογια μου. Χαμηλή ενεργεια και λίγες αντοχές τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Και φανταστείτε ότι τα γεύματα μου δεν περιλαμβάνουν πατάτες ρύζια ψωμιά κλπ, απλά κάποιες μέρες τρώω και από αυτά. Ή θα παω επίσκεψη και θα φάω και λίγο illegal χωρίς να το πολυσκεφτώ. Αλλά μην φανταστείτε καταχρήσεις τρελές. Και όμως...

Το έκζεμα δεν ξέρω αν πρέπει να το αξιολογήσω γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει. Απλά φετος δεν έχει την φοβερή έξαρση και αυτό λίγο με ανησυχεί. Εμφανίστηκε και σε νέες περιοχές πιο πάνω στο σώμα, ενώ μέχρι τώρα περιοριζοταν στα πόδια[/quote']

Ειχες τοσο εντονα συμπτωματα ε ? Δεν τα εισηγαγες σταδιακα να υποθεσω? Το αποφασισες μια μερα και τα πηρες ολα σβαρνα χαχα? Ποσο καιρο κρατησες την gaps?

Εγω παντως ακομα την απολαμβανω.......τρωω ενα σωρο ωραια πραγματα δε νιωθω οτι στερουμαι και κανω σαφως καλυτερη διατροφη απο οταν απλα απειχα απο τα γαλακτοκομικα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα έχω με τη νεραϊδομαμά. Μάλιστα πλέον έχω συνδέσει ευθέως την κατανάλωση γλυκού με τρομερό φούσκωμα. Όταν συμβεί παραπάνω από δύο, τρεις φορές δεν είναι σύμπτωση.

Τα καλά νέα είναι ότι το μπίρι μπίρι αρχίζει να πιάνει. Βέρα θέλω να σε ευχαριστήσω για την ιδέα να μην κρυβόμαστε. Πραγματικά ο μικρός πλέον έχει αρχίσει και ρωτάει, εγώ το τρώω αυτό; και όταν παίρνει την απάντηση "όχι ακόμη, πρέπει να πιεις πολλούς ζωμούς και να φας τουρσάκι κλπ" το δέχεται και μάλιστα ζητάει προβιοτικό στα καπάκια. Του εξηγώ συχνά πώς ο ζωμός χαϊδεύει την κοιλίτσα του και τον κάνει δυνατό κι έτσι το χειμώνα θα μπορεί μερικές φορές να τρώει από τα απαγορευμένα. Είναι πολύ πιο εύκολα έτσι, με λιγότερη πίεση και άγχος. Βοηθάει και το ότι εδώ που είμαστε, είμαστε πολλοί μέσα στο σπίτι και ο καθένας τελικά τρώει διαφορετικά πράγματα, κάτι που του επισημαίνω με κάθε ευκαιρία (ομολογώ ότι κι εγώ τώρα το παρατήρησα). Οπότε πια αρχίζει να γίνεται κάτι φυσιολογικό και όχι κάτι εξωπραγματικό και απαγορευτικό. Σίγουρα βοηθάει και το "εμείς" (εκείνος κι εγώ) που έλεγε η Βέρα. Εννοείται βέβαια ότι δεν τηρούμε τη διατροφή απλά πασαλείμματα κάνουμε, αλλά θα επιστρέψουμε δριμύτεροι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και όλες γιατί οι εμπειρίες σας και οι πληροφορίες που παραθέσατε είναι εξαιρετικά παρηγορητικές.

Πάντως έχει τσακίσει το τζατζίκι......

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Miriki ki εγώ 2-3 φορες που έφαγα γλυκο με χάλασε απίστευτα στο στομάχι! Μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή!

Από την άλλη είναι παρήγορο...Παλιότερα σαβούριαζα χωρίς ίχνος ενόχλησης!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μα μισό τουλουμπάκι; Μικρό κιόλας; Πάει καταστράφηκα πια πρέπει να ζω σε άλλο κόσμο τελείως από αυτόν που ζούσα μέχρι τώρα...... Δύσκολη πίστα ομολογουμένως.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κατ αρχας φούσκωμα' date=' που περιεγραψες κι εσύ και νομίζω ότι δυναμωσε παλι η κυτταρίτιδα

Το έκζεμα δεν ξέρω αν πρέπει να το αξιολογήσω γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πιάνει. Απλά φετος δεν έχει την φοβερή έξαρση και αυτό λίγο με ανησυχεί. Εμφανίστηκε και σε νέες περιοχές πιο πάνω στο σώμα, ενώ μέχρι τώρα περιοριζοταν στα πόδια[/quote']

Τί να με τρομάξεις καλέ!?! Απλά για να μαζεύουμε εμπειρίες και να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Λογικά αν θεραπευτεί πλήρως το έντερο τότε δεν θα έχουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα στο σωμα και στην ψυχολογία... Επίσης σημαντική θα είναι και η σταδιακή επανένταξη και όχι κατεθυείαν γλυκά και ψωμιά αβέρτα...;)

Yugup3.png

Επίσης σημαντική θα είναι και η σταδιακή επανένταξη και όχι κατεθυείαν γλυκά και ψωμιά αβέρτα...;)

Λαλαλαλα! Πού είναι το φατσάκι που σφυρίζει αδιάφορα; ;)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Ασε και σκουρα τα πραγματα! Διαβαστε πως τελικα και τα λευκα σφραγισματα ειναι επικινδυνα λογω BPA (μαλιστα απο οτι λεει ακομα περισσοτερο επικινδυνα απο τα υδραργυρου)!

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/behavior-problems-higher-in-children-with-composite-fillings/

Καλα το ελεγε ο Μερκολα καπου οτι αντε και αλλαζουμε τα μεταλλικα σφραγισματα....ποιος μας λεει οτι οι αντικαταστατες τους ειναι λιγοτερο επικινδυνοι?

Για τα λευκά έτσι είναι, το είχα επισημάνει και εγώ, και έθεσα ερώτημα μάλιστα σε μια κοπέλα εδώ μέσα, η οποία δήλωσε οδοντίατρος, δεν πήρα όμως απάντηση, ούτε εγώ, αλλά ούτε και κάποια άλλη θαμώνας που ρωτούσε για την φθορίωση.

Στην Δανία, ξέρω απο πρώτο χέρι, πως χρησιμοποιούν χρυσό, όχι στα μπροστινά, αλλά στα πίσω.Επίσης υπάρχουν και τα σφραγίσματα τιτανίου.

Αν και πριν κανά χρόνο άκουσα πως υπάρχουν λευκά, αλλά χωρίς την δισφαινόλη Α.

Πάντως ,η προσέγγιση και η ενημέρωση που έχουν οι συμβατικοί οδοντίατροι, είναι απίστευτα αποκαρδιωτική, δεν βγάζεις άκρη με τίποτα!!!

----------------------

Δεν έχω αφαιρέσει τα παλιά μου σφραγίσματα (προς το παρόν). Εϊναι μία επίπονη διαδικασία που σε εκθέτει σε ακόμα περισσότερο υδραργυρο, ταλαιπωρεί το δόντι και πρέπει ο οργανισμός μας να έχει τα φυσικά συστήματα αποτοξίνωσης σε άψογη λειτουργία για να καταφέρει να αποβάλλει τα επιπλέον βαρέα μέταλλα της εξαγωγής. Αντί για καλό μπορεί να καταλήξει κακό.

Εφόσον τελειώσω ίντρο, και μετά από διεξοδική έρευνα για το υλικό της αντικατάστασης (ποτέ δεν θα είναι σίγουρο) και εφόσν βρεθεί οδοντίατρος που εφαρμόζει πρωτόκολλο προστασία τότε θα αποφασίσω.

Αν κανείς άλλος εδώ μέσα έχει αντικαταστήσει τα σφαγίσματά του θα ήθελα να ακούσω την γνώμη του. H Rosie πάντως είναι ευχαριστημένη.

Ναι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι μήνες διαφορά από κάθε εξαγωγή, όσο σκέφτομαι μια φίλη που αποφάσισε να τα βγάλει όλα (καμιά 6-7) λίγο πριν μείνει έγκυος, γιατί άκουσε πως τα δόντια χαλάνε στην εγκυμοσύνη (άλλος μύθος αυτός) με πιάνει σύγκρυο, φανταστείτε πόση επιβάρυνση και τοξικότητα δέχτηκαν και οι δύο, μητέρα και παιδί. Εν τω μεταξύ, το παιδάκι πάντα φιλάσθενο, με ένα πολύ ισχυρό περιστατικό επιληψίας πριν μερικά χρόνια, τώρα στα 13 συνεχίζει με φαρμακευτική αγωγή, δεν νομίζω όλα αυτά πάντως πως είναι τυχαία.

Και εγώ θέλω να μάθω πολύ, πείτε βρε παιδιά, μοιραστείτε την εμπειρία σας σχετικά !:)

----------------------

Αναστασιε επειδή τώρα το ξαναδιαβασα... Αφησες το μανιτάρι μέσα στη μαγιά για 2 χρόνια;; Χωρίς να το τρεφεις καθόλου;; Πολυ εντυπωσιακό!

Το έτοιμο τσάι πόσες μέρες το κρατάμε;; Επειδή θα αρχίσω να πινω λίγο λίγο.

Παιδιά κι εγώ έχω όμως σφραγισματα:-( βέβαια είναι καλυμμένα με άσπρα απο πάνω δεν ξέρω αν παίζει και καθόλου ρόλο :-()

To έχω ακόμα!! Άλλα 3 χρόνια μέσα σε πυκνό διάλυμα ζάχαρης τσαγιού. Οπτικά φαίνεται εντάξει, το φθινόπωρο ίσως το ξαναξεκινήσω, θα δούμε αν θα πάρει μπρός.

Το έτοιμο τσάι δεν έχει ημερομηνία λήξης, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα ωριμάζει σαν το κρασί, χρόνια λέμε.

Για κομπούχα λένε ότι καλόν είναι να μην έχεις σφραγίσματα. Ξεκίνα με πολύ μικρή ποσότητα και αποφασίζεις μόνη σου.

Αναστασιε η διαδικασια dairy progression απο οτι καταλαβα αφορα οσους δειχνουν να εχουν θεμα με τα γαλακτοκομικα. Εγω δεν την εκανα ποτε, πινω κεφιρ απο κοριτσακι. Υπαρχει λογoς ξαφνικα να την κανω μετα απο 1 μηνα gaps?

Αν δεν κάνεις την ίντρο το dairy progression είναι ιντρο light μέσα στην full gaps. Αν αντέχεις το δοκιμάζεις.

Όταν εγκαταλείπετε την Gaps είστε πιο ευαίσθητοι στο να εντοπίσετε τις παρενέργειες της συμβατικής διατροφής. Οι ίδιες παρενέργειες υπήρχαν και πριν απλά όταν τις έχεις διαρκώς συνηθίζεις και δεν τις παρατηρείς.

Διαφημίσεις

Για κομπούχα λένε ότι καλόν είναι να μην έχεις σφραγίσματα. Ξεκίνα με πολύ μικρή ποσότητα και αποφασίζεις μόνη σου.

Εχω μπερδευτει με αυτο. Διαβασα βασικα οτι το προβλημα με την κομπουχα και τον υδραργυρο ειναι οτι καθως σκοτωνει την καντιντα ελευθερωνεται στον οργανισμο ο υδραργυρος που δεσμευει η καντιντα. Και πως οταν υπαρχει καντιντα στον οργανισμο συνηθως υπαρχει λογος, πχ για να δεσμευτει ο υδραργυρος λεω εγω.

Σε σχεση με τα ασφραγισματα ομως τι συμβαινει? Ελευθερωνει η κομπουχα τον υδραργυρο απο τα σφραγισματα? Πως το κανει αυτο?

Αναρρωτιεμαι γι αυτο επειδη σφραγισματα με υδραργυρο εχει ολη η δικη μας γενια και η προηγουμενη, οποτε θα μας ειχε αποδεκατισει η κομπουχα, οσους τουλαχιστον δηλωνουν φαν της.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Αν δεν κάνεις την ίντρο το dairy progression είναι ιντρο light μέσα στην full gaps. Αν αντέχεις το δοκιμάζεις.

Όταν εγκαταλείπετε την Gaps είστε πιο ευαίσθητοι στο να εντοπίσετε τις παρενέργειες της συμβατικής διατροφής. Οι ίδιες παρενέργειες υπήρχαν και πριν απλά όταν τις έχεις διαρκώς συνηθίζεις και δεν τις παρατηρείς.

Πιστευεις δλδ οτι χρειαζεται η dairy progression τη στιγμη που θα κανω την ιντρο?

Και θα επρεπε να κανω τι ακριβως? Να σταματησω τα γαλακτοκομικα για ποσο καιρο πριν κανω τη διαδικασια?

Εχεις δικιο σto αλλο, οτι μπορει κατι να σε ενοχλει αλλα να μη το καταλαβαινεις μεχρι να το αποφυγεις. Οταν εκανα αποχη απο γαλακτοκομικα παρολο που δεν τρεφομουν με τον καλυτερο τροπο (ετρωγα καθε πρωι ψωμι με μαρμελαδες) ειχε βελτιωθει πολυ η υγεια μου, εχασα πολλα κιλα, ελευθερωθηκε ο μεταβολισμος μου και το εντερο μοπυ πηγαινε πολυ καλα. Επισης και τωρα το εντερο μου ειναι καλα απο αποψη φουσκωματος και αεριων. μΕ προληματισες τωρα.........και αν σταματησω τα γαλακτοκομικα θα μου ρθει καπως γιατι καταναλωνω αρκετο κεφιρ. Για ποσο καιρο πιστευεις θα πρεπει να κανω αποχη μεχρι να ξεκινησω τη διαδικασια?

Και εγώ θέλω να μάθω πολύ' date=' πείτε βρε παιδιά, μοιραστείτε την εμπειρία σας σχετικά !:)[/quote']

Θα μας ενημερωσει η ροζι οταν γυρισει απο τις διακοπες της.

Πηγα το βραδακι επισκεψη στους δικους μου. Η μητερα μου ειχε κανει πιτσα και προσπαθουσε να πεισει τον μεγαλο να φαει. Ο μικρος με το που φθασαμε εκει ξεκινησε να ψαχνει για φαι (το προβλημα που λεγαμε με τα ξενα σπιτια). Εντοπιζει την πιτσα στη κουζινα και ζηταει. του λεω οτι δεν ειναι για μας. Μου δινει εκεινη την ωρα η μητερα μου ενα κομματι να παω στον αδερφο του στο σαλονι. Ποσο να εκανα? 6-8 δευτερολεπτα? Μολις γυριζω τον βρισκω να φτυνει ενα κομματι πιτσα απο το στομα του. Η αχαρακτηριστη μανα μου βρηκε την ευκαιρια να του χωσει στο στομα ενα κομματι. Και μολις την τσακωνω λεει ψεμματα οτι ζητουσε επιτακτικα. Ζητημα να εκανε εστω ενα νευμα το παιδι αφου δεν ακουστηκε ΚΙΧ το ελαχιστο διαστημα που ελειψα!!!

Και φυσικα αρχισε το μοιρολογημα πως τυρανναω το παιδι και δεν το βασταει η καρδια τους. Το γεγονος οτι εκει που εχει δεχθει τις αλλαγες του χωνουν τροφιμα στο στομα και τον κανουν να υποφερει δεν ειναι βασανιστηριο??

Μου χαλασαν ολη τη διαθεση. Μετανοιωσα και που πηγα και πραγματικα δεν τους εμπιστευομαι πλεον. Ενα μηνα τωρα κανουμε προσπαθεια και την χαλανε ανευ λογου και γκρινιας. Υποπτευομαι δλδ οτι θα χει ξαναγινει πολλες φορες και μου λενε επιτηδες ψεμματα. Γι αυτο τα κακα του μυριζουν μερικες φορες και δεν μπορω να καταλαβω το λογο. Αντε να βγαλεις συμπερασματα ασφαλη με τετοιους ψευτες για γονεις. Πως μπορω να τους εμπιστευτω να τον κρατησουν αν χρειαστει? Γιατι οταν της το ειπα μου λεει "Μα τι λες τωρα! Φυσικα δεν θα του δωσω τιποτα!"

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Πιο παλιά που τις έκανα στο δικό μου τηγάνι της Le Creuset χαράμιζα μισό λίτρο λάδι και πάλι κολλούσανε!

στο τηγάνι έχει κάνει seasoning?

http://gnowfglins.com/2010/03/12/how-to-season-cast-iron/

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Πηγα το βραδακι επισκεψη στους δικους μου. Η μητερα μου ειχε κανει πιτσα και προσπαθουσε να πεισει τον μεγαλο να φαει. Ο μικρος με το που φθασαμε εκει ξεκινησε να ψαχνει για φαι (το προβλημα που λεγαμε με τα ξενα σπιτια). Εντοπιζει την πιτσα στη κουζινα και ζηταει. του λεω οτι δεν ειναι για μας. Μου δινει εκεινη την ωρα η μητερα μου ενα κομματι να παω στον αδερφο του στο σαλονι. Ποσο να εκανα? 6-8 δευτερολεπτα? Μολις γυριζω τον βρισκω να φτυνει ενα κομματι πιτσα απο το στομα του. Η αχαρακτηριστη μανα μου βρηκε την ευκαιρια να του χωσει στο στομα ενα κομματι. Και μολις την τσακωνω λεει ψεμματα οτι ζητουσε επιτακτικα. Ζητημα να εκανε εστω ενα νευμα το παιδι αφου δεν ακουστηκε ΚΙΧ το ελαχιστο διαστημα που ελειψα!!!

Και φυσικα αρχισε το μοιρολογημα πως τυρανναω το παιδι και δεν το βασταει η καρδια τους. Το γεγονος οτι εκει που εχει δεχθει τις αλλαγες του χωνουν τροφιμα στο στομα και τον κανουν να υποφερει δεν ειναι βασανιστηριο??

Μου χαλασαν ολη τη διαθεση. Μετανοιωσα και που πηγα και πραγματικα δεν τους εμπιστευομαι πλεον. Ενα μηνα τωρα κανουμε προσπαθεια και την χαλανε ανευ λογου και γκρινιας. Υποπτευομαι δλδ οτι θα χει ξαναγινει πολλες φορες και μου λενε επιτηδες ψεμματα. Γι αυτο τα κακα του μυριζουν μερικες φορες και δεν μπορω να καταλαβω το λογο. Αντε να βγαλεις συμπερασματα ασφαλη με τετοιους ψευτες για γονεις. Πως μπορω να τους εμπιστευτω να τον κρατησουν αν χρειαστει? Γιατι οταν της το ειπα μου λεει "Μα τι λες τωρα! Φυσικα δεν θα του δωσω τιποτα!"

Πω πω βρε Βερα τί περνάς?? Ολοι οι συγγενείς αντιδρούν αλλά τουλάχιστον οι δικοί μου σεβάστηκαν την αποψη μου και δεν έδιναν τίποτα. Εμένα ναι με έπριζαν αλλά ποτέ να χώσουν στο στόμα του παιδιού. Δυστυχώς θα πρέπει να γινεις πιο σκληρή :-(. Θα πρέπει να πεις οτί το παιδί θα κινδυνεύσει να πάθει κάτι χειρότερο και οτί όταν πάτε εκεί να την παρακαλέσεις-επιβάλλεις να έχει φτιάξει κάτι legal γιατί τυρρανιέστε. Βρες ένα τρόπο που να τους ταιριάζει. Η΄ πες οτί σας το επέβαλε η Μαρία η παιδίατρος (που είναι και σύμφωνη με την gaps) ή κάτι ότιδήποτε μπορέι να τους πείσει οτί το κάνεις υποχρεωτικά και όσο κι αν διαφωνούν είναι για την θεραπεία του παιδιού. Πρέπει να γίνεις πιο απόλυτη γιατί αν τους επισκέπτεσαι συχνά με τόσες παρασπονδίες δεν γίνεται δουλειά. Ενταξει αν ήταν μια φορά στο τόσο επιτρέπεται και κανένα cheat αλλά πόσο? Εσύ πρέπει να κρίνεις...

Yugup3.png

στο τηγάνι έχει κάνει seasoning?

http://gnowfglins.com/2010/03/12/how-to-season-cast-iron/

Αγλαία έχεις δοκιμάσει αυτή τη διαδικασία; Γιατί εμένα όλα τα τηγάνια μου είναι με πλαστικό χερούλι και δεν μπαίνουνε στο φούρνο. Και κάτι άλλο. ΑΑναφέρεται μόνο σε αντικολλητικά τηγάνια ή μπορείς να εφαρμόσεις τη διαδικασία σε όλα για να τα κάνεις αντικολλητικά;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Για το τελευταίο που λες...

Η πρωτεϊνη και το λίπος είναι θρεπτικές (όπως τις λέει η Καμπελ nourishing ) τροφές. Στον καρκίνο απαγορέυονται αυτές οι τροφές γιατί τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα και φυσικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Ετσι αν υπάρχει αρχή του προβλήματος η Καμπελ από μόνη της δεν προτείνει την διατροφή καθώς χρειάζεται νηστιολόγος. Η διατροφή αυτή είναι για να σε προφυλάξει από τέτοιες καταστάσεις και όχι αν ηδη έχουν ξεκινησει.

Εννοούσα ότι το λίπος και το κόκκινο κρέας θεωρείται ότι προκαλεί τον καρκίνο του παχέως εντέρου και όχι να μην τρώμε όταν ήδη τον έχουμε.

http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1897

0A53p3.png

oC8dp2.png

Παραθέτω και αυτό:

1/Διατροφή

Ο καρκίνος του παχέος είναι σπάνιος σε χώρες με χαμηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή σε χορτοφάγους πληθυσμούς. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι παράγοντες που ενοχοποιούνται, αλλά πιθανώς ευθύνεται το ζωικό λίπος ή καρκινογόνα που παράγονται κατά το μαγείρεμα ζωικών πρωτεϊνών σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα παρατηρήθηκε μια προστατευτική ιδιότητα των φυτικών ινών, όπως και των λαχανικών και των φρούτων. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) που βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά έχει επίσης μεγάλη προστατευτική δράση! Αντίθετα η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει την προδιάθεση για καρκίνο του παχέος.

Γενικές συστάσεις για την πρόληψη:

Τρώτε κόκκινο κρέας μια φορά την εβδομάδα. Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου.

Να έχετε ποικιλία στη διατροφή με τουλάχιστον 5 γεύματα πράσινων λαχανικών και φρούτων την ημέρα.

Καταναλώστε 2 φορές την εβδομάδα ψάρι και 2 φορές άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι).

Αποφεύγετε τα κατεργασμένα κρέατα όπως ζαμπόν, σαλάμι, μπέικον, λουκάνικα.

Να προσέχετε το βάρος σας! Σε περίπτωση που έχετε περιττά κιλά επιλέξτε μια υγιεινή διατροφή για να τα χάσετε η οποία θα σας καλύπτει πλήρως σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Μη ψήνετε υπερβολικά τα κρεατικά, και μην πίνετε πολύ αλκοόλ.

Από εδώhttp://cambridgeweightplan.gr/blog/2012/07/02/colorectal-cancer/

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τρώτε κόκκινο κρέας μια φορά την εβδομάδα. Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου.

Να έχετε ποικιλία στη διατροφή με τουλάχιστον 5 γεύματα πράσινων λαχανικών και φρούτων την ημέρα.

Καταναλώστε 2 φορές την εβδομάδα ψάρι και 2 φορές άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι).

Αποφεύγετε τα κατεργασμένα κρέατα όπως ζαμπόν, σαλάμι, μπέικον, λουκάνικα.

Μα η Καμπελ δε λεει καθε μερα κοκκινο κρεας. Αν θες ποικιλια, θα φας ακριβως ο,τι συστηνεται, μια φορα κρεας και τις υπολοιπες ψαρι, κοτοπουλο, οσπρια...Το ιδιο και το λιπος, δε θα προερχεται μονο απο το μοσχαρι. Και πολλα λαχανικα τρως αναγκαστικα (ετσι κι αλλιως χωρις πατατες-μακαρονια-ρυζι τι αλλο μενει συνοδεια;) και φρουτα-χυμους (που προστατευουν απο τον καρκινο). Δηλ αν θες ποικιλια αναγκαστικα τρως πολλα υγειινα τροφιμα και αν κανεις σωστα τη διατροφη τοτε δε νομιζω οτι αυξανεις τον κινδυνο καρκινου. Εγω εχω ακουσει περιπτωση που ετρωγε μεγαλες ποσοτητες απο φρουτα-λαχανικα και τελικα επαθε καρκινο παχεος εντερου. Και αλλοι παραγοντες παιζουν ρολο αλλα κατα τη γνωμη μου καρκινογονα ειναι περισσοτερο τα επεξεργασμενα τροφιμα παρα το κοκκινο κρεας (αν ειναι βιολογικο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...