Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Eρωτηση. Συζητησα με τη Σαρα σχετικα με την ιντρο εν μεσω θηλασμου και μου δωσε καποιες συμβουλες (την εκανε δυο φορες ενω θηλαζε)

Μου πε αρχικα να σταματησω τα προβιοτικα πριν ξεκινησω ιντρο και μετα να τα εισαγω πολυ σταδιακα. Μετα μου γραφει το εξης που με προβληματισε

If possible, do the full dairy progression before you do intro. That way, you can keep enjoying cultured dairy during intro and that gives way more options for quick and easy snacks.

Τι εννοει ακριβως? Τι ειναι η full dairy progression? Σταδιακη εισαγωγη γαλακτοκομικων δεν ειναι?

Εγω πινω ηδη κεφιρ και τρωω τυρια

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως κι εγώ δεν έχω δει να την πειράζουν και τα έχω χρησιμοποιησει και στην ιντρο. Για την ακριβεια με έχουν σώσει από δυνατό die off που πέρναγε...

Ti της εδωσες? Ειναι γενικης χρησης η ιδιοσυγκρασιακο?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Σχετικα με το αλλο που λετε, πως θα επανελθουμε στην κανονικη διατροφη. Σκεφτομαι οτι πρεπει να περιοριστει πολυ το ψωμι. Εσεις που βαλατε αποτομα βαρος τρωγατε ψωμί με το φαγητο?

Μεταφορά ερώτησης:

Καλησπέρα, Αναστάσιε και υπόλοιποι, μια ερώτηση, έχει κάποιο διάστημα που μιλήσαμε για τα μαύρα σφραγίσματα και το πως είναι πολύ σημαντικό να αφαιρεθούν , με τι υλικό αλήθεια, τα έχετε αντικαταστήσει, η πρόκειται να τα αντικαταστήσετε, και γιατί καταλήξατε σε αυτό;

υ.γ.Ίσως βέβαια, να το έχετε αναφέρει κάπου, εγώ όμως δεν το έχω διαβάσει!

----------------------

Σχετικα με το αλλο που λετε, πως θα επανελθουμε στην κανονικη διατροφη. Σκεφτομαι οτι πρεπει να περιοριστει πολυ το ψωμι. Εσεις που βαλατε αποτομα βαρος τρωγατε ψωμί με το φαγητο?

Νομιζω και ο μερκολα εχει γραψει αρκετα αρθρα που αναφερει οτι οι υδατανθρακες σε παχαινουν και οχι το λιπος. Επισης και τα γλυκα, καθε ειδους (δηλ οτιδηποτε αυξανει τη γλυκοζη στο αιμα), αν τρως ολη μερα λιγα-λιγα (ή πολλα πολλα :shock::shock:) τοτε δε μπορει ο οργανισμος σου να μεταβολισει τη γλυκοζη (απ'οτι καταλαβα). Οποτε για το αδυνατισμα υδατανθρακες κομμενοι και γλυκα περιορισμενα (και εγω μολις αρχισω γλυκα ή/και υδατανθρακες παιρνω τα πανω μου)

Διαφημίσεις

Ki εγω 5 κιλα που ειχα παρει απο περσι το καλοκαιρι τα αποδιδω στο ψωμι......αμα το τρως πρωι μεσημερι βραδυ θα παχυνεις! Απορω πραγματικα πως ζω χωρις αυτο και δεν το επιθυμω!

Μεταφορά ερώτησης:

Καλησπέρα' date=' Αναστάσιε και υπόλοιποι, μια ερώτηση, έχει κάποιο διάστημα που μιλήσαμε για τα μαύρα σφραγίσματα και το πως είναι πολύ σημαντικό να αφαιρεθούν , με τι υλικό αλήθεια, τα έχετε αντικαταστήσει, η πρόκειται να τα αντικαταστήσετε, και γιατί καταλήξατε σε αυτό;

υ.γ.Ίσως βέβαια, να το έχετε αναφέρει κάπου, εγώ όμως δεν το έχω διαβάσει![/quote']

Ασε και σκουρα τα πραγματα! Διαβαστε πως τελικα και τα λευκα σφραγισματα ειναι επικινδυνα λογω BPA (μαλιστα απο οτι λεει ακομα περισσοτερο επικινδυνα απο τα υδραργυρου)!

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/behavior-problems-higher-in-children-with-composite-fillings/

Καλα το ελεγε ο Μερκολα καπου οτι αντε και αλλαζουμε τα μεταλλικα σφραγισματα....ποιος μας λεει οτι οι αντικαταστατες τους ειναι λιγοτερο επικινδυνοι?

Αληθεια κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη διαφορετικου ειδους λευκα σφραγισματα? Αντε να ρωτησεις τον οδοντιατρο τωρα αν το σφραγισμα του περιεχει BPA, θα γελασει και το παρδαλο κατσικι! Εδω τους φαινεται αστειο οτι δεν θελουμε να κανουμε φθοριωση η οτι φοβομαστε τα μεταλλικα σφραγισματα.

Η Σαρα λεει οτι οι σττεγανωτικες ουσιες (sealants) πρεπει να αποφευγονται οπωσδηποτε γιατι περιεχουν BPA. Επισης οτι οι ολιστικοι οδοντιατροι κατεχουν το θεμα και αποφευγουν τα επικινδυνα σφραγισματα. Οποτε τα παιδια μας πλεον μονο σε ολιστικο οδοντιατρο.

Εγω παντως την αποστροφη στο λιπος την εχω παντα...χαχα......μηπως ειμαι εντελως καλα και δεν εχω αναγκη απο θεραπειες? Και ο μικρος με το ζορι πινει το ζωμο ακομα....και πολυ κλαμμα.

Αυτο που θα δυσκολευτουμε να κρατησουμε τρωγοντας εξω θα ειναι ο τροπος μαγειρεματος, δλδ θα ειναι σιγουρα με λαδια. Πειραζει πολυ αυτο?

Ή είσαι εντελώς καλά ή δεν μπορείς να το πέψεις και ο οργανισμός σου το αποφεύγει ;)

Για τις διακοπές σκέφτομαι αν τρώμε έξω μπριζολιτσες, ψαράκια, θαλασσινά και τέλος πάντων όσο γίνεται ψητά για να αποφύγουμε τα σπορελαια κλπ!

Yugup3.png

Η Σαρα στο είπε αυτο γιατί πολλοι έχουν δυσανεξιες στα γαλακτοκομικά ( όπως εμείς με τις αλλεργίες ) οπότε είναι πολυ πιο δύσκολη η ιντρο χωρίς αυτά.

Όσο για τα κιλά μην φανταστείς ότι έκανα και πολλές μέρες ατασθαλίες, 8 μέρες που είμαστε στο Παρίσι και πως να αντισταθείς στα μακαρον, τα κρουασαν και τα γαλλικά ψωμακια;;;;;:oops::oops::oops: αλλα αν δείτε φωτό που πήγα και φωτο που γύρισα θα καταλάβετε!!! Πιο πολυ πριξιμο θα το έλεγα γιατί εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα....Αλλα πως να είσαι low carb μια ζωή;;;

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Ή είσαι εντελώς καλά ή δεν μπορείς να το πέψεις και ο οργανισμός σου το αποφεύγει ;)

Για τις διακοπές σκέφτομαι αν τρώμε έξω μπριζολιτσες, ψαράκια, θαλασσινά και τέλος πάντων όσο γίνεται ψητά για να αποφύγουμε τα σπορελαια κλπ!

Χαχα...μπα καλα δεν ειμαι! Δυο χρονια ειμαι ετσι, απο τοτε που εμεινα εγκυος και πλεον αρχισαν να παρουσιαζονται προβληματα, ειχε ξεκινησει καποιο αυτοανοσο πριν λιγο καιρο αλλα ευτυχως υποχωρησε. Αυτο δυστυχως συμβαινει οταν υπαρχει τετοιο θεμα και το αγνοεις. Κατι πρεπει να γινει.......αλλα βρε παιδι μου το λιπος παντα το σιχαινομουνα.....θα απορησω πραγματικα αν ποτε το αγαπησω!

Εμεις τωρα στο χωριο θα φαμε μερικες φορες εξω, και θα εστιασω στα κρεατα, κεμπαπ δλδ που πιστευω θα αρεσουν και στο μικρο.

Η Σαρα στο είπε αυτο γιατί πολλοι έχουν δυσανεξιες στα γαλακτοκομικά ( όπως εμείς με τις αλλεργίες ) οπότε είναι πολυ πιο δύσκολη η ιντρο χωρίς αυτά.

Όσο για τα κιλά μην φανταστείς ότι έκανα και πολλές μέρες ατασθαλίες, 8 μέρες που είμαστε στο Παρίσι και πως να αντισταθείς στα μακαρον, τα κρουασαν και τα γαλλικά ψωμακια;;;;;:oops::oops::oops: αλλα αν δείτε φωτό που πήγα και φωτο που γύρισα θα καταλάβετε!!! Πιο πολυ πριξιμο θα το έλεγα γιατί εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα....Αλλα πως να είσαι low carb μια ζωή;;;

Αυτο εννουοσε λες? Γιατι εμενα το σκεπτικο μου ειναι πως να μην επιβαρυνω το μικρο με το δικο μου τοξικο φορτιο κανοντας ταυτοχρονα με αυτον ιντρο. Και σκεφτομουν μηπως θα επρεπε να σταματησω τα προβιοτικα για να εμποδισω ας πουμε το die off. Βεβαια προβιοτικα ειναι και τα κεφιρ. Και εδω η Σαρα μου λεει να σταματησω μεν τα προβιοτικα και να τα εισαγω πολυ σιγα κατα τη διαρκεια της ιντρο. Αλλα με μπερδεψε με το θεμα των γαλακτοκομικων και ζητησα διευκρινηση. Σκεφτηκα μηπως νομιζε οτι δεν εχω ξεκινησει γαλακτοκομικα ακομα.

Αυτη εκανε λεει ιντρο δυο φορες, την πρωτη ηταν 6 μηνων το μωρο και ηταν πολυ δυσκολα, εξουθενωθηκε με τοσο θηλασμο. Τη δευτερη φορα ηταν πιο ευκολα αφου το παιδι ετρωγε στερεες.

Καλα τωρα, να πας Παρισι και να κανεις τη δυσκολη στα μακαρον δεν λεει!!! Κι εγω θα τα τσακιζα!!!

Αυτο εννουοσε λες? Γιατι εμενα το σκεπτικο μου ειναι πως να μην επιβαρυνω το μικρο με το δικο μου τοξικο φορτιο κανοντας ταυτοχρονα με αυτον ιντρο. Και σκεφτομουν μηπως θα επρεπε να σταματησω τα προβιοτικα για να εμποδισω ας πουμε το die off. Βεβαια προβιοτικα ειναι και τα κεφιρ. Και εδω η Σαρα μου λεει να σταματησω μεν τα προβιοτικα και να τα εισαγω πολυ σιγα κατα τη διαρκεια της ιντρο. Αλλα με μπερδεψε με το θεμα των γαλακτοκομικων και ζητησα διευκρινηση. Σκεφτηκα μηπως νομιζε οτι δεν εχω ξεκινησει γαλακτοκομικα ακομα.

Αυτη εκανε λεει ιντρο δυο φορες, την πρωτη ηταν 6 μηνων το μωρο και ηταν πολυ δυσκολα, εξουθενωθηκε με τοσο θηλασμο. Τη δευτερη φορα ηταν πιο ευκολα αφου το παιδι ετρωγε στερεες.

Αυτο το dairy progression έτσι το κατάλαβα, τώρα με τα προβιοτικα αυτο που λες κι εσύ εννοούσε. Να τα κόψεις για να μην πράξεις ισχυρό die off απο την αρχή και περάσει και στο γάλα.

Αλλα ρε παιδι μου 2 φορές ιντρο και με μωρό που θηλαζει;;;;;; Πολυ τσαγανο!!!! Μπράβο της βγάζω το καπέλο! Πάντως οι γνώμες διίστανται για την ιντρο. Πχ απο αυτά που έχω ψιλό διαβάσει μερικοί όπως η Καμπελ λένε καλύτερα όχι ιντρο και θηλασμος αλλα απο την άλλη σου λένε άλλοι πάντα είναι κατάλληλη ώρα για αποτοξινωση γιατί έτσι θεραπευεσαι γρήγορα και "καθαριζεται" και το γάλα γρηγορότερα ( έχεις διαβάσει το κεφάλαιο της Καμπελ για τον θηλασμο απο gaps μαμα ).

Yugup3.png

Απαντήσεις:

Δεν έχω αφαιρέσει τα παλιά μου σφραγίσματα (προς το παρόν). Εϊναι μία επίπονη διαδικασία που σε εκθέτει σε ακόμα περισσότερο υδραργυρο, ταλαιπωρεί το δόντι και πρέπει ο οργανισμός μας να έχει τα φυσικά συστήματα αποτοξίνωσης σε άψογη λειτουργία για να καταφέρει να αποβάλλει τα επιπλέον βαρέα μέταλλα της εξαγωγής. Αντί για καλό μπορεί να καταλήξει κακό.

Εφόσον τελειώσω ίντρο, και μετά από διεξοδική έρευνα για το υλικό της αντικατάστασης (ποτέ δεν θα είναι σίγουρο) και εφόσν βρεθεί οδοντίατρος που εφαρμόζει πρωτόκολλο προστασία τότε θα αποφασίσω.

Αν κανείς άλλος εδώ μέσα έχει αντικαταστήσει τα σφαγίσματά του θα ήθελα να ακούσω την γνώμη του. H Rosie πάντως είναι ευχαριστημένη.

Dairy progression που έγραψε η Σαρα και το γράφει και η Cambell στο βιβλίο της είναι:

0 γαλακτοκομικά ->

ghee ->

ghee + γιαούρτι ->

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι + βούτυρο->

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι + βούτυρο + κεφιρ ->

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι + βούτυρο + κεφιρ + sour cream ζυμωμένη απο κεφίρ ->

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι + βούτυρο + κεφιρ + sour cream ζυμωμένη απο κεφίρ + cheddar ->

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι + βούτυρο + κεφιρ + sour cream ζυμωμένη απο κεφίρ + cheddar + σκληρα τυριά ->

ghee + γιαουρτι + sour cream ζυμωμένη απο γιαούρτι + βούτυρο + κεφιρ + sour cream ζυμωμένη απο κεφίρ + cheddar + σκληρα τυριά + raw milk ->

*δεν χρησιμοποιούμε ποτέ προιόντα UHT

Για την προσθήκη κιλών σε διαστήματα κάτω των 15 ημερών:

Το να βάζεις κιλά, άμεσα, λόγω ενός ταξιδιού, ΔΕΝ είναι φυσιολογικό. ΔΕΝ συμβαίνει σε ένα υγιή οργανισμό. Αν εξαιρέσουμε παθολογικές καταστάσεις βουλιμίας που η ποσοτήτα φαγητού είναι συγκλονιστική, ΔΕΝ γίνεται τρώγοντας αρκετά μακαρόν ή παγωτα ή μπακέτες (και εφόσον καταναλώνεται και λίγο κανονικό φαγητό) καθημερινά, στο τέλος της βδομάδας ή του 10ημέρου να έχετε παχύνει. Κάτι δεν δουλεύει καλά, ο μεταβολισμός και η έκκριση ινσουλίνης και φυσικά το πεπτικό απλά έχουν πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Εμμ Αναστασιε γι αυτο κάνουμε gaps!!:lol::lol::lol:

Εμείς οι γυναίκες έχουμε τον εχθρό μας ( κυτταριτιδα) που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα τοξινες στο σώμα και γι αυτο δεν αποθηκευεται σωστά το λίπος. Όταν λέω παχυνα δεν εννοώ ότι πήρα κιλά ( καλά μέχρι να επανενταχτω στην διατροφή πέρασαν κάποιες μέρες ακόμη ) αλλα φουσκωσα, κατακράτηση ίσως;;; Γιατί τα έχασα πάλι αμέσως.;) Πάντως κάτι δεν παει καλά είναι σίγουρο γι αυτο και συνεχίζω την διατροφή.

Ανεξάρτητα όμως απο μένα είναι γενικώς γνωστό ότι με τέτοιου είδους διατροφής χάνεις εύκολα και μετά μπορει να τα πάρεις πολυ απότομα. Φαίνεται και λογικό εξάλλου.

Παιδιά για πείτε μου για τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα ματια. Θυμάμαι που η Καμπελ λέει ότι είναι σημάδι εντερικης δυσβιωσης αλλα ξέρετε συγκεκριμένα τί έλλειψη δηλώνει; ( έψαξα λίγο στο google και μπερδεύτηκα )

Επίσης η κομπουχα για πόσες μέρες διατηρείται; ( και το τσάι και το μανιτάρι σε μια ζύμωση )

Yugup3.png

Αναστασιε επειδή τώρα το ξαναδιαβασα... Αφησες το μανιτάρι μέσα στη μαγιά για 2 χρόνια;; Χωρίς να το τρεφεις καθόλου;; Πολυ εντυπωσιακό!

Το έτοιμο τσάι πόσες μέρες το κρατάμε;; Επειδή θα αρχίσω να πινω λίγο λίγο.

Παιδιά κι εγώ έχω όμως σφραγισματα:-( βέβαια είναι καλυμμένα με άσπρα απο πάνω δεν ξέρω αν παίζει και καθόλου ρόλο :-()

Yugup3.png

H Ροζι λειπει διακοπες οποτε δνε μπορει να μας ενημερωσει για τα σφραγισματα της.

Αναστασιε η διαδικασια dairy progression απο οτι καταλαβα αφορα οσους δειχνουν να εχουν θεμα με τα γαλακτοκομικα. Εγω δεν την εκανα ποτε, πινω κεφιρ απο κοριτσακι. Υπαρχει λογoς ξαφνικα να την κανω μετα απο 1 μηνα gaps?

Αυτο το dairy progression έτσι το κατάλαβα, τώρα με τα προβιοτικα αυτο που λες κι εσύ εννοούσε. Να τα κόψεις για να μην πράξεις ισχυρό die off απο την αρχή και περάσει και στο γάλα.

Αλλα ρε παιδι μου 2 φορές ιντρο και με μωρό που θηλαζει;;;;;; Πολυ τσαγανο!!!! Μπράβο της βγάζω το καπέλο! Πάντως οι γνώμες διίστανται για την ιντρο. Πχ απο αυτά που έχω ψιλό διαβάσει μερικοί όπως η Καμπελ λένε καλύτερα όχι ιντρο και θηλασμος αλλα απο την άλλη σου λένε άλλοι πάντα είναι κατάλληλη ώρα για αποτοξινωση γιατί έτσι θεραπευεσαι γρήγορα και "καθαριζεται" και το γάλα γρηγορότερα ( έχεις διαβάσει το κεφάλαιο της Καμπελ για τον θηλασμο απο gaps μαμα ).

Den to diabasa ayto akoma. Απο οτι διαβαζω στα μπλογκ υπαρχουν αρκετες μητερες που εκαναν ιντρο θηλαζοντας αλλα δηλωνουν παντα οτι κανονικα δεν πρεπει συμφωνα με το πρωτοκολλο κλπ. Και η Καμπελ απο τη μια λεει οτι ο θηλασμος βοηθαει πολυ αυτα τα παιδια και οτι τα προβληματα ξεκινουν οτι αποθηλασουν κι αΠΟ την αλλη σου λεει κοφτο πριν την ιντρο. Εγω δεν θελω σε τοσο μικρο παιδι, που εχει περασει πολλα κι εχει παρει ενα καρο φαρμακα. Ασε που και να θελα θα ηταν ενας γολγοθας κατι τετοιο αφου οποια θηλαζει νηπιο ξερει οτι δεν μπορεις να το κοψεις απο δικη σου πρωτοβουλια, οσο προσπαθεις τοσο περισσοτερο προσκολλονται πανω σου. Θα επαιρνε μηνες και θα εχανα πολυτιμο χρονο μιας και ηδη ειμαι οριακα να τον καταφερω να κανει την gaps οσο με παιρνει ακομα. Ευτυχως δεν χρειαστηκε να του κοψω πολλες τροφες γιατι ηδη δεν ετρωγε ρυζι, κριθαρακι και πατατες και ημουν στο τσακ για να σταματησω γλυκα και παγωτα που του εδιναν οι δικοι μου και ο πατερας του. Γιατι να χασω περισσοτερο χρονο και να τον αφησω να μπουκωνεται σε ψωμια και γλυκα και μετα που θα εχει ξεπεταχτει περισσοτερο να πρεπει να τον καταπιεσω και να του τα απαγορευσω ολα? Ισα ισα σκεφτομαι οτι ο θηλασμος θα του ειναι μεγαλη παρηγορια στην ιντρο. Το πολυ πολυ να σαμποταρω τη δικη μου ιντρο για να μην επιβαρρυνω αυτον. Οσο πιο μικρα ειναι τα παιδια τοσο πιο ευκολη ειναι η διατροφη πιστευω. Μακαρι να την ηξερα και να του την εκανα οταν μπηκε στις στερεες τροφες.

Αυτο που θα δυσκολευτουμε να κρατησουμε τρωγοντας εξω θα ειναι ο τροπος μαγειρεματος, δλδ θα ειναι σιγουρα με λαδια. Πειραζει πολυ αυτο?

Stin SCD επιτρεπεται το μαγειρεμα με ελαιολαδο, γι αυτό και δεν το θεωρώ τόσο τραγικό αν χρειαστεί να το χρησιμοποιησω. Κατά τα άλλα τα ψητά συφωνώ με την Κατερίνα ότι είναι μία σχετικά ασφαλής επιλογή

Ειναι ενα βοτανο του Bogel. Eξαιρετικο για ουρολοιμωξεις και κυστιτιδες. Μου το συστησε η παιδιατρος μας και κανει οντως πολυ καλη δουλεια. Παλιοτερα υπεφερα συνεχεια απο κυστιτιδες και ουρολοιμωξεις και φετος το καλοκαιρι φαινεται σαν να υποτροπιαζουν. Μολις πιω ενα ποτηρι νερο με τις σταγονες μεσα σε 20 λεπτα εξαφανιζονται τα συμπτωματα! Ειναι πολυ καλο για οποιον εχει τετοια προβληματα.

Α ευχαριστώ! Καλά η Μαρία σε αυτά είναι φοβερή! Ξέρει πολλά εναλλακτικά για να γλυτώσεις την βαριά χημικούρα

Ti της εδωσες? Ειναι γενικης χρησης η ιδιοσυγκρασιακο?

Ιδιοσυγκρασιακό

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Fairy's mom εσύ όταν είχες κόψει την διατροφή πως αντέδρασε το σωμα σου?

Επίσης Vera νομίζω οτί είχες πει πως παλαιότερα έκανες atkins όταν την σταμάτησες τί έγινε?

Θα μου πείτε βιάζομαι να μάθω εεε? Απλά να μην μ'ένω με τις απορίες στο κεφάλι μου :lol::lol::lol: Ακόμη δεν την κόβω την διατροφή ;).

Yugup3.png

Ατκινς εκανα 3 μερες και την τριτη κοντεψα να πεσω σε κωμα. Δεν μπορουσα ουτε να σηκωθω απο το κρεββατι. Εν τω μεταξυ δεν περιμενα κατι τετοιο και τρομαξα! Δεν καταλαβαινα τι ειχα παθει και ξαφνικα μου ρθε φλας οτι ηταν απο τη διαιτα. Ειχα κι εξαφανισει ολα τα απαγορευμενα τροφιμα απο το σπιτι (ετοιμαζομασταν για διακοπες) και βρηκα ενα πακετο μονο αμυγδαλωτα και τα τσακισα! Συνηλθα και ουδεποτε την ξανατολμησα.

Stin SCD επιτρεπεται το μαγειρεμα με ελαιολαδο' date=' γι αυτό και δεν το θεωρώ τόσο τραγικό αν χρειαστεί να το χρησιμοποιησω. Κατά τα άλλα τα ψητά συφωνώ με την Κατερίνα ότι είναι μία σχετικά ασφαλής επιλογή

[/quote']

Με αυτα τα αρχικα θα με τρελλανετε!!! Τι ειναι το SCD ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...