Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Κατερίνα σε τι λάδι ήτανε τηγανισμένη η πατάτα; Γιατί η μαμά μου τις τηγανίζει σε λάδι καρύδας και καμιά φορά τρώω κι εγώ, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ, αλλά δεν με πειράζουνε καθόλου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερίνα σε τι λάδι ήτανε τηγανισμένη η πατάτα; Γιατί η μαμά μου τις τηγανίζει σε λάδι καρύδας και καμιά φορά τρώω κι εγώ, μου είναι αδύνατον να αντισταθώ, αλλά δεν με πειράζουνε καθόλου.

Για το άντρα μου ήταν....:rolleyes: ελαιόλαδο! Του είπα να τις κάνουμε σε λάδι καρύδας και έφριξε λιγάκι... Εχουν καρυδέ γεύση άραγε? Ισως δοκιμάσω μια μέρα σε μικρή ποσότητα μήπως του αρέσουν. Γενικά δεν τηγανίζω ούτε τηγάνιζα ποτε. Πχ μία φορά στο 3μηνο αλλά μου τις ζήτησε σήμερα...

Yugup3.png

Σ' όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ υπάρχει Αναστάσιε, στο deli.

Πήρα σήμερα το απόγευμα 20 φέτες Cheddar Kerrygold από το Βερόπουλο, φαντάζομαι ότι αν θες σου πουλάνε και όλο το "τούβλο".

Μόλις είδα την τιμή, 7.84 το κιλό το έχει ο Βερόπουλος.

Κατερίνα τι να σου πω... ίσως έχω συνηθίσει πια τη γεύση της καρύδας αλλά καρυδέ δεν θα τις χαρακτήριζα!

Το λάδι του Mercola βάζουμε, και η μαμά μου έχει ένα πολύ καλό οικολογικό αντικολλητικό τηγάνι και χρειάζεται ελάχιστο λάδι.

Πιο παλιά που τις έκανα στο δικό μου τηγάνι της Le Creuset χαράμιζα μισό λίτρο λάδι και πάλι κολλούσανε!

Διαφημίσεις

Ναι, τα ξέρει όλα πλέον η μαμά μου, μαγειρεύει τα όσπρια με ζωμούς, χρησιμοποιεί λάδι καρύδας και στα ψητά μόνο βούτυρο κτλ.

Μόνο που απλά υπακούει και συμμορφώνεται αλλά δεν τα πιστεύει μάλλον γιατί γι' αυτήν και τον μπαμπά μου φτιάχνει διαφορετική κατσαρόλα φαγητό καρασυμβατική! :?

Δλδ κανατε μονο σταδιο 1? Επαθε και το παιδι σοκ?

Ο δικος μου ειχε πρασινες υδαρεις κενωσεις αλλα σταματησαν με την αποχη απο τα γαλακτοκομικα. Ομως μια κιτρινιλα παντα τη διατηρησαν, ποτε δεν ειχαν φυσιολογικο χρωμα. με το που σταματησαμε τα απαγορευμενα τωρα υπηρξε μια βελτιωση στο χρωμα (περα απο την εξαφανιση της βρωμας) αλλα αυτη παιζει αναλογα με τις τροφες. Χθες που τον κρατησαν οι γονεις μου το απογευμα (και του δωσαν γαλα!) εφαγε κατι μαυρα μουρα που εφεραν απο το χωριο. Τα κακα που εκανε εκει ηταν μεν μουσταρδι αλλα σφιχτα. Μετα ξανακανει τα ιδια το βραδυ σε μας και μιαμισι ωρα αργοτερα εκανε μια πανα κακα να φρικαρεις! Μαυρα εντελως και γεματα απο τα φλουδια μουρων κι αλλες περιεργες τροφες.....να τα κοιταω για ωρα προσπαθωντας να καταλαβω τι του εδωσαν να φαει!!!!

Σημερα προσπαθουσα να κανω τη μανα μου να καταλαβει οτι υπαρχει προβλημα και πρεπει να γινει η θεραπεια......μερικες μερες με κρεας και ζωμο δεν καταλαβαινω γιατι την τρομαζει τοσο....πιστευω θα αντιδρουσε λιγοτερο αν της ελεγα οτι θα τρωει ολη μερα μονο καραμελες!

Ναι μόνο το πρώτο στάδιο... τον παν είναι η προετοιμασία! Φαντάσου οτί τότε προσπαθούσα να συνδιάσω gaps με διατροφή αλλεργιολόγου! Δηλαδή δεν έμενε και τίποτα για να φάμε...Οσο για την μικρή δέχτηκε καλά τους ζωμούς δεν μου έφερε αντίρρηση αλλά είχε πάρα πολύ γκρίνια. Σίγουρα όμως επηραζόταν και από εμένα που είχα πέσει πολύ ψυχολογικά. Γενικώς τότε ήμουν πάρα πολύ απελπισμένη με την πορεία του παιδιού μου, γιατί παρ'όλη την αποχή δεν έβλεπα βελτίωση και δεν αντεχα να το βλέπω να υποφέρει από τις διάρροιες.

Οπότε δεν είμαι καλό παράδειγμα για intro :P Είχα πει πως αν δεν έβλεπα βελτίωση στην μικρή θα έκανα αλλά μιας και είδα λέω να το τρενάρω μέχρι να αποθηλάσω. Πιστεύω το χρειάζομαι για μένα αλλά δεν θέλω εξαιτίας μου να ταλαιπωρηθεί η μικρή μιας και πάει καλά με την full.

Aσε με τους συγγενείς είναι μεγάλο θέμα. Εδώ οι ξένοι και θέλουν να επιβάλουν την γνώμη τους πόσο μάλλον οι κοντινοί! Εγώ με την πεθερά μου σώθηκα λέγοντας της πως τις illegal τροφές την πειράζουν και μπορει να πάθει τίποτε σοβαρό! Επειδή και αυτή είναι πιεστική και με ισχυρή άποψη. Στους γονείς μου προσπάθησα πολλές φορές να εξηγήσω όλη την θεωρία. Η μαμά μου έχοντας καθημερινή επαφή με την μικρή και βλέποντας την βελτίωση της είναι στο τσακ να κάνει gaps! (αυτό το τσακ βέβαια απέχει πολύ :rolleyes:) ο πατέρας μου από την άλλη με τίποτα δεν θέλει να το καταλάβει και όταν το καταλαβαίνει σε μια βδομάδα το "ξεχνάει" και λέει πάλι τα ίδια. Πρέπει όμως να πατήσεις πόδι! Δεν γίνεται αλλιώς ίαση. Η μικρη 8 μήνες δεν έκανε την παραμικρή παρασπονδία! Ημουν κάθετη! Στους ξένους απλά έλεγα πως κάνουμε θεραπευτική διατροφή και τέλος!

Yugup3.png

Την έβαλα να ζυμώνεται με κεφίρ, δυστυχώς το UHT κατέληξε να είναι η μοναδική επιλογή. Δεν υπάρχει τπτ άλλο στην αγορά :( Εχουνε διαλύσει τα τρόφιμα οι βιομηχανίες. Με εξοργίζουν όταν δεν υπάρχουν ενναλακτικές.

Εγώ πρόσφατα πήρα αυτό και μας άρεσε ιδιαίτερα. Διάλεξα το αλατισμένο.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/UzrL-VVAfiUPJU4J1QYmicjhvBVnyuugDPDgbNY7qNo?feat=directlink

Θα ρωτήσω και για κρέμα γάλακτος... :confused:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Εγώ πρόσφατα πήρα αυτό και μας άρεσε ιδιαίτερα. Διάλεξα το αλατισμένο.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/UzrL-VVAfiUPJU4J1QYmicjhvBVnyuugDPDgbNY7qNo?feat=directlink

Θα ρωτήσω και για κρέμα γάλακτος... :confused:

Με την διαφορά ότι η τιμή είναι αστρονομική. Το Kerrygold βγαίνει 1,32e/250γρ. Με τα ίδια λεφτά δηλαδή του γαλλικού αγόραζεις 1κ Kerrygold, ή στην συσκευασία των 25κιλών τα 19κιλά τα παίρνεις δώρο!!

Με την ποσότητα βουτύρου που καταναλώνω το kerrykold είναι μονόδρομος.

Αν πάντως έχουνε non UHT κρέμα ανεξαρτήτως τιμής, θα με ενδιέφερε.

Ρωτησα για τα ομοιοπαθητικα την φαρμακοποιο. Μιλησε με τον Φιλιανο που συνεργαζεται και ειπε οτι καταρχας τα μπιλακια στις καψουλες δεν ειναι ακριβως ζαχαρη ειναι λακτοζη. Υπαρχει η δυνατοτητα να γινουν με σορβιτολη σκονη (το κανουν για τους διαβητικους). Ο Φιλανος λεει οτι σε υγρη μορφη μπορει να γινει σε διαλυμα αλκοολ αλλα δεν το συνιστα. Πηρα τωρα σκονη σορβιτολης και αναρρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο (κι αν καταφερω το μικρο να την παρει).

Συζητησαμε γενικως, της ειπα για την gaps δεν την ειχε ακουστα αλλα απο οτι ειπε γνωριζει για το εντερο και τους εχουν μιλησει σχετικα στα συνεδρια που πανε, πως δλδ απο το εντερο ξεκινουν τα διαφορα προβληματα υγειας, οτι εχει σχεση με αυτισμο κλπ. Πίνει κεφιρ το οποιο την βοηθα οπως ειπε στις συνεχεις ουρολοιμωξεις και μου παραγγειλε και κομπουχα :)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/05/110517110315.htm

Gut Bacteria Linked to Behavior: That Anxiety May Be in Your Gut, Not in Your Head

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ρωτησα για τα ομοιοπαθητικα την φαρμακοποιο. Μιλησε με τον Φιλιανο που συνεργαζεται και ειπε οτι καταρχας τα μπιλακια στις καψουλες δεν ειναι ακριβως ζαχαρη ειναι λακτοζη. Υπαρχει η δυνατοτητα να γινουν με σορβιτολη σκονη (το κανουν για τους διαβητικους). Ο Φιλανος λεει οτι σε υγρη μορφη μπορει να γινει σε διαλυμα αλκοολ αλλα δεν το συνιστα. Πηρα τωρα σκονη σορβιτολης και αναρρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο (κι αν καταφερω το μικρο να την παρει).

Συζητησαμε γενικως, της ειπα για την gaps δεν την ειχε ακουστα αλλα απο οτι ειπε γνωριζει για το εντερο και τους εχουν μιλησει σχετικα στα συνεδρια που πανε, πως δλδ απο το εντερο ξεκινουν τα διαφορα προβληματα υγειας, οτι εχει σχεση με αυτισμο κλπ. Πίνει κεφιρ το οποιο την βοηθα οπως ειπε στις συνεχεις ουρολοιμωξεις και μου παραγγειλε και κομπουχα :)

Eίχα πάρει κι εγω τον Φιλιάνο προχτες και μου είπε τα ίδια.. Δεν ξέρω τί είναι καλύτερο τελικά. Πάντως όσες φορές έχει χρειαστεί να πάρω εγώ ή να δώσω στην μικρή δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την gaps. Αυτό που μου συμβαίνει τώρα μάλλον είναι από το ιδιοσυγκρασιακό σκεύασμα και όχι από την ζάχαρη/λακτοζη. Η σορβιτόλη πάντως αν εννούμε το σκεύασμα σε σκόνη είναι πικρό καμμία σχεση με τα μπιλάκια δεν το παιρνεις με ανοιχτή την καψουλα εύκολα..(κολλάει και στη γλωσσα :?)

Yugup3.png

Ωχωχχχχ...θα το δοκιμασω. Αν δεν δεχεται να το παιρνει τοτε αναγκαστικα θα το γυρισω στα μπιλακια. Αν και απο οτι μου πε η φαρμακοποιος περισσοτερη προφυλαξη του παρεχει το YVA URSI παρα το ομοιοπαθητικο που παιρνει.

Εμεις Κατερινα πρεπει να παιρνουμε καθημερινα το ομοιο γι αυτο ανησυχω. Ισως τις μερες της ιντρο να το αποφυγω καλως εχοντων των πραγματων.

Ωχωχχχχ...θα το δοκιμασω. Αν δεν δεχεται να το παιρνει τοτε αναγκαστικα θα το γυρισω στα μπιλακια. Αν και απο οτι μου πε η φαρμακοποιος περισσοτερη προφυλαξη του παρεχει το YVA URSI παρα το ομοιοπαθητικο που παιρνει.

Εμεις Κατερινα πρεπει να παιρνουμε καθημερινα το ομοιο γι αυτο ανησυχω. Ισως τις μερες της ιντρο να το αποφυγω καλως εχοντων των πραγματων.

Kαι η δικιά μου για μήνες το έπαιρνε καθημερινά και μετά ένα την βδομάδα και κάναμε gaps κανονικά. Τώρα δεν παίρνει τίποτε εκτος αν εχει πυρετό ή κάτι έκτακτο... (ίσως να μας πήγε και πίσω δεν ξέρω αλλά έβλεπα βελτίωση και με τα ομοιο)

Yugup3.png

Μαλιστα! Ενθαρρυντικο αυτο! Ισως πρεπει να αυξησω τη δυναμοποιηση και να το παιρνει πιο αραια.

Διαβαστε για τη χαμηλη προσληψη υδατανθρακων και τις συνεπειες μετα το 6 μηνο. Ενδιαφερον αυτο για τη θερμοκρασια του σωματος

How I Went Too Low-Carb on the GAPS Diet

http://www.cheeseslave.com/how-i-went-too-low-carb-on-the-gaps-diet-guest-post/

8 Ways to Get Enough Carbs on GAPS

http://www.ournourishingroots.com/8-ways-to-get-enough-carbs-on-gaps/

Διαφημίσεις

Αν δεν δεχεται να το παιρνει τοτε αναγκαστικα θα το γυρισω στα μπιλακια. Αν και απο οτι μου πε η φαρμακοποιος περισσοτερη προφυλαξη του παρεχει το YVA URSI παρα το ομοιοπαθητικο που παιρνει.

Ti einai to YVA URSI?

Όλες τον ρωτησαμε τον Φιλιάνο τελικά :lol:

Πάντως κι εγώ δεν έχω δει να την πειράζουν και τα έχω χρησιμοποιησει και στην ιντρο. Για την ακριβεια με έχουν σώσει από δυνατό die off που πέρναγε...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Η μεγάλη είχε μία περίοδο που είχε αποστροφή στο λίπος. Το είχα ερμηνεύσει σαν σημάδι ότι πάει καλά και ο οργανοσμός της δεν το έχει τόση ανάγκη πλέον.

Αυτή την στιγμή τρώει τα πάντα (γκαπς) αλλά είχαμε σταματησει τους ζωμούς. Παρατηρησα λοιπόν μία στροφή στο λιπος πάλι και μαλιστα με μανία. Της εδωσα να πιει ζωμό και τον ρουφηξε στην στιγμή! Ενώ στο παρελθόν τον είχε βαρεθεί και τον έπινε με το ζόρι και μετά από συμφωνιες. Κατά τα άλλα η εικόνα της εξακολουθεί κα είναι καλή ευτυχώς.

Το καλοκαίρι όμως είναι τόσο δυσκολο να κρατησεις σωστα την διατροφή, αν δεν είσαι στο σπίτι σου!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosy ωραιο άρθρο!

Να κάνω ένα cp αυτό..

The hospice doctor saw Connor about thirty-five days after his seizures stopped. She was floored but insisted that "these things donʼt happen" and while they shouldnʼt get their hopes up, they should continue whatever they were doing. At the end of the visit she burst into tears, admitted that Connorʼs progress defied everything she has been taught and had to leave as she was crying too much. Our hope is that this doctor will learn through her observations of Connor.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μαλιστα! Ενθαρρυντικο αυτο! Ισως πρεπει να αυξησω τη δυναμοποιηση και να το παιρνει πιο αραια.

Διαβαστε για τη χαμηλη προσληψη υδατανθρακων και τις συνεπειες μετα το 6 μηνο. Ενδιαφερον αυτο για τη θερμοκρασια του σωματος

How I Went Too Low-Carb on the GAPS Diet

http://www.cheeseslave.com/how-i-went-too-low-carb-on-the-gaps-diet-guest-post/

8 Ways to Get Enough Carbs on GAPS

http://www.ournourishingroots.com/8-ways-to-get-enough-carbs-on-gaps/

Σίγουρα ο καθένας κοιτάει αποκλειστικά τον εαυτό του και τα σημάδια που του δίνει... Αυτό μου φαίνεται που της ξέφυγε είναι πως η gaps είναι μια θεραπευτική διατροφή και δεν είναι για πάντα. Παίρνεις βασικές αρχές και βάσεις για όλη σου την ζωή αλλά δεν ζεις μόνιμα κάνοντας gaps. H ίδια η Καμπελ το γράφει αυτό. Το θέμα είναι να θεραπευτείς και να κάνεις ύστερα μια νορμαλ υγιεινή ζωή χωρίς junk food.

Ενα θέμα που σκεφτόμουν όμως είναι πώς θα ξέρουμε πόσο λίπος θα πρέπει να καταναλώνουμε αν ξαναγυρίσουμε στην κατανάλωση υδατανθράκων... Απλά όταν πήγα διακοπές και δεν πρόσεξα καθόλου και έτρωγα τα πάντα (και ψωμί και γλυκά-λιγα βέβαια) αλλά πχ έτρωγα και τυριά και το λίπος από το κρέας μου, παρατηρησα οτί πάχυνα κάπως απότομα... Βάβαια μόλις ξανάρχισα διατροφή και χυμούς τα ξαναέχασα και το παρατηρησε και από μόνος του άντρας μου αλλά φοβήθηκα τους υδατάνθρακες...:-(. Γιατί να έγινε αυτο?

edit: Vera μην το παίρνεις σαν κανόνα το εξάμηνο. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού. Εγω 8 μήνες και δεν ένιωσα έτσι παρά μονο για λίγες μέρες κάπου στο 3,4 μηνο που έφαγα για 2 μέρες λίγο ρύζι και μου πέρασε. Μην αγχώνεσαι δηλαδή οτί στο εξάμηνο θα σου συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλοι άνθρωποι κάνουν για 2 χρόνια και δεν ενιωσαν κάτι ανάλογο. Οπως λέει η Καμπελ πρέπει να ακούς το σώμα σου και όχι τους κανόνες.(φυσικά αναφέρεται σε υγιείς οργανισμούς)

Yugup3.png

Σχετικά με την κρέμα γάλακτος, δείτε κι αυτά, δεν ξέρω αν θεωρούνται legal:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykoli-spitiki-krema-galaktos.html

http://tastefull.wordpress.com/2009/11/16/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-creme-fraiche-sour-cream/

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ενα θέμα που σκεφτόμουν όμως είναι πώς θα ξέρουμε πόσο λίπος θα πρέπει να καταναλώνουμε αν ξαναγυρίσουμε στην κατανάλωση υδατανθράκων... Απλά όταν πήγα διακοπές και δεν πρόσεξα καθόλου και έτρωγα τα πάντα (και ψωμί και γλυκά-λιγα βέβαια) αλλά πχ έτρωγα και τυριά και το λίπος από το κρέας μου, παρατηρησα οτί πάχυνα κάπως απότομα... Βάβαια μόλις ξανάρχισα διατροφή και χυμούς τα ξαναέχασα και το παρατηρησε και από μόνος του άντρας μου αλλά φοβήθηκα τους υδατάνθρακες...:-(. Γιατί να έγινε αυτο?

Εμείς έχουμε σταμάτησει τη διατροφή εδώ και καιρό. Μόλις άρχισα να τρώω κανονικά και εγώ πήρα βάρος απότομα. Νομίζω ότι ο συνδυασμός λίπους και υδατανθράκων είναι που κάνει τη ζημιά. Κάτι δεν μεταβολίζεται σωστά. Κάπου το έχουμε ξανααναφέρει αυτό, νομίζω στο θέμα με το πόσο ασφαλής είναι η γκαπς.

Και κάτι άλλο. Ο πάτερας μου έχει κάποιο πρόβλημα (μάλλον σοβαρό) με το παχύ έντερο και ψάχνοντας πληροφορίες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είδα ότι υπάρχει ομοφωνία στο ότι ενοχοποιούνται το κόκκινο κρέας και τα ζωικά λίπη. Κάποια επιπλέον πληροφόρηση πάνω σε αυτό έχετε; Γιατί αν είναι να πάμε από καρκίνο του παχέος εντέρου λόγω γκαπς, τότε τι στο καλό φτιάχνει η διατροφή;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Εμείς έχουμε σταμάτησει τη διατροφή εδώ και καιρό. Μόλις άρχισα να τρώω κανονικά και εγώ πήρα βάρος απότομα. Νομίζω ότι ο συνδυασμός λίπους και υδατανθράκων είναι που κάνει τη ζημιά. Κάτι δεν μεταβολίζεται σωστά. Κάπου το έχουμε ξανααναφέρει αυτό, νομίζω στο θέμα με το πόσο ασφαλής είναι η γκαπς.

Και κάτι άλλο. Ο πάτερας μου έχει κάποιο πρόβλημα (μάλλον σοβαρό) με το παχύ έντερο και ψάχνοντας πληροφορίες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είδα ότι υπάρχει ομοφωνία στο ότι ενοχοποιούνται το κόκκινο κρέας και τα ζωικά λίπη. Κάποια επιπλέον πληροφόρηση πάνω σε αυτό έχετε; Γιατί αν είναι να πάμε από καρκίνο του παχέος εντέρου λόγω γκαπς, τότε τι στο καλό φτιάχνει η διατροφή;

Για το τελευταίο που λες...

Η πρωτεϊνη και το λίπος είναι θρεπτικές (όπως τις λέει η Καμπελ nourishing ) τροφές. Στον καρκίνο απαγορέυονται αυτές οι τροφές γιατί τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα και φυσικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Ετσι αν υπάρχει αρχή του προβλήματος η Καμπελ από μόνη της δεν προτείνει την διατροφή καθώς χρειάζεται νηστιολόγος. Η διατροφή αυτή είναι για να σε προφυλάξει από τέτοιες καταστάσεις και όχι αν ηδη έχουν ξεκινησει.

Yugup3.png

Η μεγάλη είχε μία περίοδο που είχε αποστροφή στο λίπος. Το είχα ερμηνεύσει σαν σημάδι ότι πάει καλά και ο οργανοσμός της δεν το έχει τόση ανάγκη πλέον.

Αυτή την στιγμή τρώει τα πάντα (γκαπς) αλλά είχαμε σταματησει τους ζωμούς. Παρατηρησα λοιπόν μία στροφή στο λιπος πάλι και μαλιστα με μανία. Της εδωσα να πιει ζωμό και τον ρουφηξε στην στιγμή! Ενώ στο παρελθόν τον είχε βαρεθεί και τον έπινε με το ζόρι και μετά από συμφωνιες. Κατά τα άλλα η εικόνα της εξακολουθεί κα είναι καλή ευτυχώς.

Το καλοκαίρι όμως είναι τόσο δυσκολο να κρατησεις σωστα την διατροφή' date=' αν δεν είσαι στο σπίτι σου![/quote']

Εγω παντως την αποστροφη στο λιπος την εχω παντα...χαχα......μηπως ειμαι εντελως καλα και δεν εχω αναγκη απο θεραπειες? Και ο μικρος με το ζορι πινει το ζωμο ακομα....και πολυ κλαμμα.

Αυτο που θα δυσκολευτουμε να κρατησουμε τρωγοντας εξω θα ειναι ο τροπος μαγειρεματος, δλδ θα ειναι σιγουρα με λαδια. Πειραζει πολυ αυτο?

Ti einai to YVA URSI?

Όλες τον ρωτησαμε τον Φιλιάνο τελικά :lol:

Πάντως κι εγώ δεν έχω δει να την πειράζουν και τα έχω χρησιμοποιησει και στην ιντρο. Για την ακριβεια με έχουν σώσει από δυνατό die off που πέρναγε...

Ειναι ενα βοτανο του Bogel. Eξαιρετικο για ουρολοιμωξεις και κυστιτιδες. Μου το συστησε η παιδιατρος μας και κανει οντως πολυ καλη δουλεια. Παλιοτερα υπεφερα συνεχεια απο κυστιτιδες και ουρολοιμωξεις και φετος το καλοκαιρι φαινεται σαν να υποτροπιαζουν. Μολις πιω ενα ποτηρι νερο με τις σταγονες μεσα σε 20 λεπτα εξαφανιζονται τα συμπτωματα! Ειναι πολυ καλο για οποιον εχει τετοια προβληματα.

Σίγουρα ο καθένας κοιτάει αποκλειστικά τον εαυτό του και τα σημάδια που του δίνει... Αυτό μου φαίνεται που της ξέφυγε είναι πως η gaps είναι μια θεραπευτική διατροφή και δεν είναι για πάντα. Παίρνεις βασικές αρχές και βάσεις για όλη σου την ζωή αλλά δεν ζεις μόνιμα κάνοντας gaps. H ίδια η Καμπελ το γράφει αυτό. Το θέμα είναι να θεραπευτείς και να κάνεις ύστερα μια νορμαλ υγιεινή ζωή χωρίς junk food.

edit: Vera μην το παίρνεις σαν κανόνα το εξάμηνο. Είναι καθαρά θέμα οργανισμού. Εγω 8 μήνες και δεν ένιωσα έτσι παρά μονο για λίγες μέρες κάπου στο 3,4 μηνο που έφαγα για 2 μέρες λίγο ρύζι και μου πέρασε. Μην αγχώνεσαι δηλαδή οτί στο εξάμηνο θα σου συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλοι άνθρωποι κάνουν για 2 χρόνια και δεν ενιωσαν κάτι ανάλογο. Οπως λέει η Καμπελ πρέπει να ακούς το σώμα σου και όχι τους κανόνες.(φυσικά αναφέρεται σε υγιείς οργανισμούς)

Ναι το καταλαβα αυτο, το λεει και η συγγραφεας οτι το παρακανε. Απο οτι καταλαβα οι περισσοτερες απο αυτες εχουν μεγαλο ενδιαφερον για τα διαφορα διατροφικα σχηματα και δοκιμαζουν τα παντα, ισως και να πορωνονται με αυτα.

Σε βοηθησε το ρυζι λοιπον? Για να δουμε....ο μικρος γενικα ειχε τοσο περιορισμενη διατροφη που δεν δειχνει να εχει θεματα...ανησυχω βεβαια τι θα γινει στην ιντρο που θα κοψουμε τα φρουτα, πιστευω οτι θα ειναι παρα πολυ δυσκολο. Ειδικα λογω των γονεων μου που θα χωνονται συνεχεια. Ηδη εχουν αποψη επειδη δεν επιτρεπω στον παππου να φερνει σοκολατες και παγωτα στο μεγαλο και αναγκαζω το μικρο να πινει ζωμο. Που να δουν και τα δυσκολα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...