Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εργασιακή εφεδρεια στο δημοσιο

maria1976

Recommended Posts

συγνωμη παιδια αλλα η αδεια κυησης ειναι η ιδια και σε εμας τωρα αν οι γιατροι δεχονται να δινουν σε μερικες εξυπνες χαρτια για επαπειλουμενες τι να πω παντως επαπειλουμενη αδεια εχουν κανει χρηση και δυο φιλες μου στον ιδιωτικο τομεα και πηραν και το 9μηνο και δεν ειχαν κανενα προβλημα.

σπάνια περίπτωση...

κατά πάσα πιθανότητα οι δυο φίλες μετά το πέρας των αδειών είδαν και την πόρτα της εξόδου....

Όταν εγώ γέννησα έκατσα 4μήνες...

τωρα πια ειναι τα τρομερα προνομια του δημοσιου δεν τα ξερω περαν της μονιμοτητας εγω δεν ειδα τιποτα αλλο,

και 300 ευρω λιγοτερα απο την συλλογική συμβαση που ισχυει εκτος παιρνω, και 7 μιση ωρες και παλι δουλευω οπως και στην ιδιωτική εταιρεια που ημουν.

΄

Μιλάς για τον τελευταίο χρόνο...

Αν γυρίσεις λίγα χρόννια πίσω δεν ήταν έτσι

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 334
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νιώθω ότι πάλι το θέμα θα καταλήξει σε μια αντιπαλότητα μεταξύ Δημοσίων Υπαλλήλων και Ιδιωτικών. Και οι μεν έχουν δίκιο και άδικο ...και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Μιλώντας προσωπικά, δουλεύω ως εκπαιδευτικός και νιώθω ότι δεν μου έχει χαριστεί τίποτα (μπήκα με ΑΣΕΠ, δεύτερη προσπάθεια και απίστευτο διάβασμα, δεν εκμεταλεύτηκα επαπειλούμενη και έμεινα στην τάξη μου μέχρι τελευταία στιγμή γιατί σκεφτόμουν τους μαθητές μου, δεν έκανα ποτέ φροντιστήριο ώστε να παίρνω μαύρα χρήματα αντίθετα βοηθούσα εθελοντικά όποιον είχε ανάγκη ...και ο παιδικός δεν έπαιρνε παιδιά Δ. Υ). Αντίστοιχα θα μπορούσα και εγώ να "στραφώ" εναντίων συναδέλφων που απασχολούνταν με τα ίδια ή και λιγότερα προσόντα σε άλλα υπουργεία και αμοίβονταν πλουσιοπάροχα ή να υποστηρίξω ότι ο Ιδιωτικός τομέας και οι λαμογιές του (φοροδιαφυγή, λαδώματα,προμήθειες,συμφέροντα κτλ) έβαλε μέσα το Δημόσιο. Το θέμα είναι να μην διασπαστούμε, να μείνουμε ενωμένοι στην κρίση και να "απαιτήσουμε" από αυτούς που πραγματικά φταίνε για την γέννηση και την διαχείριση της κρίσης να "πληρώσουν". Ούτε μου φαίνεται λογικό να ψάχνουμε να βρούμε ημίμετρα για να συντηρήσουμε μια ατελέσφορη κατάσταση. Η πικρή αλήθεια είναι πώς κάποιοι Δ.Υ μπήκαν με μέσο, δεν έχουν τα προσόντα και περισσεύουν...Από την άλλη και ο Ιδιωτικός τομέας, εξηγούμαι δεν μιλάω για υπαλλήλους, είχε ξεσαλώσει "εκβιάζοντας" το Δημόσιο και χαράσσοντας στρατηγικές και πολιτικές.Η κατάσταση είχε φτάσει σε αδιέξοδο και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Ας το πάρουμε απόφαση και ας αλλάξουμε ζωή μήπως και δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον και τα παιδιά μας.

Εχεις δίκιο!!!

Δε λέω οτι οι δ.υ είναι άγιοι ή υποδείγμα στη δουλειά τους , αλλά σιγουρα δεν ειναι όλοι σκάρτοι, δεν μπηκαν όλοι με μέσο και σιγουρα δε φταινε μονο αυτοι για τα χάλια μας!

Και ξέρετε και κατι άλλο?Αυτοι που θα φυγουν απο το δημόσιο θα αναζητησουν δουλεια στον ιδιωτικο τομεα και σιγουρα καποιοι θα βρουν, αρα αυτομάτως διεκδικουν θέσεις εργασίας απο εμας του ιδιωτικού τομέα!

Τελος!Ποιοι πιστευετε οτι θα φύγουν?Αυτοι που μπήκαν με μεσο ή όσοι μπήκαν με ασεπ?(ρητορικό το ερώτημα)

Περαστικά μας!!!

Xωρίς να θίξω κανέναν δημόσιο υπάλληλο εδώ και γενικώς κανέναν εργαζόμενο θα πω το εξής. Δουλεύω 18 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και το 7,5 ώρες εργασία την ημέρα δεν το ξέρω παιδιά....Μιλάμε για ατελείωτες υπερωρίες που έχω χάσει την μπάλα πλέον. Φεύγω πρωί και γυρίζω σπιτι στις 6:00 το λιγότερο, υπάρχουν μέρες που γυρίζω και 8:00μμ. Εχω φάει τα μούτρα μου στις μετακινήσεις γιατί δεν οδηγώ, τρέχω σαν το Βέγγο να προλάβω τα πάντα και να είμαι συνεπής και στην οικογένειά μου...

Το παιδί μου πάει από 2 χρονών σε ιδιωτικό που πληρώνω κανονικά γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν έχω κανένα είδος επιδόματος και ας παράγω πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνω....

Δεν εχω πληρωθεί το επίδομα και την αποζημείωση που δικαιούμαι (συμβαση ορισμένου χρόνου) και σίγουρα δεν θα τα πάρω....σε εργασιακή εφεδρεία δεν είμαι και εγώ τώρα????

Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα .

Σαν χώρα θα πιάσουμε πάτο και πρέπει με την συνείδηση του καθενός για το τι μας περιμένει να είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι στις κινήσεις μας γιατί έχουμε και τα παιδιά μας που δεν χρωστούν τίποτα για όλα αυτά...

Κάποτε έλεγαν "δώστα όλα" και ήρθε ο καιρός να τα πάρουν όλα πίσω...έτσι είναι παιδιά πάρτε το χαμπάρι.....

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Τα διάβαζα κι ακόμα γελάω

Μαντμαζέλ, κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί, απατεών αλέ ρετούρ και μίζα ντούμπλε φας.

Γκοβερμάν γκρεκς μανζέ γκουρμέ : υποβρυχιάζ, ζιμενσέ, χρηματιστίκ, βατοπεντί, ολυμπιάντ, ασφαλιστίκ κασέ, ετ ζενεράλ λαμογιέν αχορταγιέζ!!!

Εμείς, ψηφοφόρ γκραν μαλακέ ετ ρεντικόλ!

Τώρα, μέσ' στο μαιζόν εγκλειστίκ, τρε μπατίρ, σιτουασιόν απελπιστίκ, πολύ κοντά σε πεζοδρομουάρ βιζιτέ...

Σακ βουαγιάζ!!!

επειδη το ειχα ψαξει για τη μικρη μου ειναι αυτο που γραφω ακριβως. ο δημοτικος σταθμος ειναι για τους δημοσιους υπαλληλους και αυτο με το εσπα ισχυει για τους ιδιωτικους σταθμους.

καμια σχεση.εγω ειμαι δημοσιος,εκπαιδευτικος κ δεν την πηραν την κορη μου 2 χρονια τωρα..

Διαφημίσεις

Η δική μου γνώμη είναι πως ό,τι λάθη κι αν έχουν γίνει, όσοι κι αν είναι πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είναι δυνατόν να ανατρέπεις με αυτον τον τρόπο τον οικογενειακό προγραμματισμό τόσων ανθρώπων, που μπορεί να έχουν πάρει δάνεια κατοικίας, μπορεί να έκαναν και τρίτο παιδί επειδή μπορούσαν κλπ. Δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ως αριθμοί. Ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του ιστορία, είναι ξεχωριστή οντότητα, είναι μία ζωή, μία πορεία...... Και πολλοι από αυτούς δεν μπήκαν με μέσον στο δημόσιο. Πώς θα ξεχωρίσει τώρα κάποιος ποιος μπήκε με μέσον και ποιος όχι? Ό,τι έγινε έγινε.......

δηλαδη τη δικη τους ρουσφετολογια παλι εμεις θα την πληρωσουμε? εγω δεν δουλευω στο δημοσιο τομεα ουτε στον ευρυτερο δημοσιο αλλα αναρωτιεμαι με ποια λογικη αποφασιζει καποιος ετσι απλα οτι θα απολυθουν ανθρωποι με σπιτια και παιδια επειδη το θελει!!!! και συγνωμη αλλα δεν θελω να υπερασπιστω κανενα ωστοσο υπαρχουν κρατη με μεγαλυτερο δημοσιο τομεα απο την ελλαδα και μικροτερο πληθυσμο (βλεπε ΝΟΡΒΗΓΙΑ)και αλλα με μεγαλυτερα ποσοστα αλλα παλι αναλογικα με τον πληθυσμο μεγαλυτερα ποσοστα απασχολησης στο δημοσιο....(ΓΑΛΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΣΟΥΗΔΙΑ)

ας μην πεφτουμε στην παγιδα που μας πλασσαρουν και προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειμαστε πολλοι!!!!!! απλα να μας ξεφορτωθουν θελουν ....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

σπάνια περίπτωση...

κατά πάσα πιθανότητα οι δυο φίλες μετά το πέρας των αδειών είδαν και την πόρτα της εξόδου....

Όταν εγώ γέννησα έκατσα 4μήνες...

΄

η μια δουλευει στην ιντρακομ και το μικρο της ειναι τωρα 3,

και η αλλη δουλευει σε ενα περιοδικο κυριακατικης εφημεριδας και παρολα τα οποια προβληματα δεν εχει προβλημα και η μικρη της ειναι 2,5.

τωρα η κουμπαρα μου πηγε στους δυο μηνες πισω γιατι στην τραπεζα ηταν πιο δυσκολα να κρατησεις διευθυντική θεση αλλα τουλαχιστον δουλευει 4ημερο την παρασκευη καθεται

Μιλάς για τον τελευταίο χρόνο...

μιλαω για την τελευταια 5ετια το 06 μπηκα τωρα για παλαιοτερα δεν γνωριζω δεν απαντω !!!

Αν γυρίσεις λίγα χρόννια πίσω δεν ήταν έτσι
l86Tp3.png d6AUp3.png

αν ηθελαν να βοηθησουν την χωρα μας, θα δημιουργουσαν καοινουργιες θεσεις εργασιας, δεν θα εβγαζαν κι αλλους ανεργους στο δρομο.

Τι σημασια εχει δημοσιος-ιδιωτικος? Οσο περισσοτερους ανεργους εχεις, τοσο λιγοτερο χρημα κινειται, τοσο διογκωνεται η κριση. Ο μισθουλης των 1000 ευρω το μηνα θα τους βοηθησει? Αφηστε που φωναζουν οτι ολοι παιρνουν 4 και 5 χιλιαρικα. Στο δημοσιο? Στο ελληνικο δημοσιο μονο οι προισταμενοι λαμβανουν τετοι ποσα, και σε αυτους δεν τα μειωσαν! Μειωσαν τα ποσα ολων οσων επαιρναν 700 με 1200 ευρω....Τελικα νομιζουν οτι ειμαστε ολοι αδαεις.

Ρε παιδιά μην πεφτετε στην παγίδα δημοσιος υπάλληλος - ιδιωτικός υπάλληλος. Αυτος ειναι ο στόχος - μην την πατάτε. Δε βλέπετε ότι έχουμε καταντήσει να δαιμονοποιούμε κατηγορίες ανθρώπων-εργαζομένων (θελουν να στρέψουν την μια ομάδα κατά της άλλης) ενώ κανονικά θα επρεπε όλοι να είμαστε κατά των 300! Και οσο για αυτο που ελεγε ο Λοβέρδος οτι και καλα 1.000.000 ανθρωποι ταλαιπωρούν 10 εκατομμυρια έχω να πω ότι 300 μας ταλαιπωρουν ΟΛΟΥΣ.

Και αυτο που δεν έχω ακουσει πουθενα ειναι για μειωση της γραφειοκρατίας. Γιατί μπορει το δημοσιο να μην ειναι αποτελεσματικο και ας έχει πολλους υπαλλήλους οι οποιοι ομως εκτος των καθηκοντων τους έχουν να κανουν και αλλα πράγματα όπως πχ συντήρηση η/υ, κυνήγημα 40 διευθυντών για να πάρουν τις 40 υπογραφές που απαιτουνται (ποιος άραγε το κανονισε αυτο?) για 1 και μονο εγγραφο, όλο τον εξοπλισμο απαρχαιωμένο, να κολλαει, να μαζευει ιους (αν βεβαια έχεις ιντερνετ και μειλ αφου στο 2011 ακομα ειμαστε με φαξ) και να προσπαθεις να βρεις το ανυπαρκτο IT να στο φτιαξει - μετά απο 2 μερες....

Γιαυτο δεν υπάρχει παραγωγικοτητα- γιατί δεν υπάρχει οργάνωση. Και πες μου πως φταίει ο καθε υπάλληλος χωριστα...Περασα με ΑΣΕΠ διαγωνισμο (χωρίς μεσο- δεν εχω λογο να πω ψεμματα) πριν 5 χρονια στο στενο δημ. τομέα...Ακομα παιρνω (έπαιρνα) 1000 με γαμο και 1 παιδι (να πω οτι επιδομα τεκνου για οσους δεν ξερουν είναι 18ΕΥΡΩ!!!!ΜΕΙΚΤΑ Ε?)

Δεν υποτιμώ καθολου τον ιδιωτ. τομεα (και απο κει εχω περάσει) αλλα δεν φταιει ο καθε υπαλληλοσ χωριστα για το χαλι της χώρας...

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Καλά αυτό το 11,4% του 2002 είναι προφανώς λάθος. 4,5 εκ είναι οι εργαζόμενοι στη Ελλάδα και 1 εκ εργάζεται στο δημόσιο, στενό και ευρύτερο, δηλ. 1/4,5= 22% άρα είμαστε η Δανία του νότου ήδη. Και μπορεί οι Σκανδιναβικές χώρες να έχουν μεγάλο δημόσιο τομέα γιατί έχουν και μεγάλο κοινωνικό κράτος αλλά μαζεύουν και πάρα πολλούς φόρους. Εδώ οι άμεσοι φόροι είναι χαμηλοί, το ΦΠΑ, το ΕΤΑΚ, κλπ, δεν μπορεί να τα μαζέψει και έχει ξεσκίσει το πετρέλαιο και τη βενζίνη.

ΥΓ Με 23% ΦΠΑ δεν δίνει κανένας πλέον αποδείξεις.

επειδη το ειχα ψαξει για τη μικρη μου ειναι αυτο που γραφω ακριβως. ο δημοτικος σταθμος ειναι για τους δημοσιους υπαλληλους και αυτο με το εσπα ισχυει για τους ιδιωτικους σταθμους.

αποκλειεται. το προγραμμα 'εναρμονιση της οικογενειακης ζωης' της εεταα αφορα μητερες με συμβασεις στον ιδιωτικο τομεα και δεν αποδεχονται δημοσιους υπαλληλους. η προκηρυξη αφορουσε ολη την ελλαδα. αφορα ιδιωτικους ΚΑΙ δημοτικους σταθμους.

καλο ειναι να μην παραπληροφορουμε αν δεν ξερουμε...........

και μια ερωτηση: μηνες τωρα βλεπω αυτη την κοντρα στο φορουμ και τα διαφορα 'ε ας πληρωσουν κ κατι οι δημοσιοι υπαλληλοι, ολα οι ιδιωτικοι;' και ρωτω:

αν εσεις δουλευετε σαν το σκυλι στον ιδιωτικο, χωρις τα δικαιωματα, τις αδειες, με φοβο απολυσης , με παρανομιες στις συμβασεις, με εκβιασμους..........αν δεν εχετε που να αφησετε το παιδι, αν δεν πηρατε ολη την αδεια λοχειας, αν αν αν........και ΑΝ ο αντρας σας ηταν δημοσιος υπαλληλος...τι θα λεγατε τοτε;

απορια, απλα.

α και μια ακομα: ας πουμε οτι μοιραζαν θεσεις στο δημοσιο, ετσι, δωρο ρε παιδι μου.......θα την αρνουσασταν;

η αληθεια ειναι οτι ειναι ωραια ερωτηση αυτη για τον αντρα και δεν την ειχα σκεφτει ποτε...

τωρα που το σκεφτομαι μπορει και να μην παντρευομουνα εναν δημοσιο υπαλληλο επειδη εχει μια χαρακτηριστικη νοοτροπια( να μην τη σχολιασω).

ανεφερες λιγα απο τα προνομια των δημοσιων υπαλληλων ( θα μπορουσα να γραψω και αλλα) και επισης, πολυ σωστα επισημαινες τους προβληματισμους του ιδιωτικου τομεα (κι εδω θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα-ξερεις πως ειναι να πληρωνεις ενοικιο, εξοδα, αναλωσημα της επιχειρησης σου για παραδειγμα? συν του σπιτιου σου κ.λ)

γιατι ποβληματιζεσαι που πρεπει να πληρωσεις και κατι γιατι εγω προσωπικα πληρωνω συνεχεια?

απαντηση στη δευτερη ερωτηση - δεν μπηκα, δε μπαινω στο δημοσιο γιατι γουσταρω τη δουλεια μου , ειμαι κυρια του εαυτου μου-θα δουλεψω σαν σκυλι, δε θα παρω επαπειλουμενη , θα σταματησω να δουλευω μια μερα πριν τη γεννα(ετσι και εγινε), θα δωσω εργασια σε αλλα 1-2 ατομα, θα προσπαθω καθε μερα να γινομαι καλυτερη στη δουλεια μου και αλλα πολλα για τα οποια και αμοιβομαι -λιγα, πολλα οσο μπορω.

Διαφημίσεις

αν εσεις δουλευετε σαν το σκυλι στον ιδιωτικο, χωρις τα δικαιωματα, τις αδειες, με φοβο απολυσης , με παρανομιες στις συμβασεις, με εκβιασμους..........αν δεν εχετε που να αφησετε το παιδι, αν δεν πηρατε ολη την αδεια λοχειας, αν αν αν........και ΑΝ ο αντρας σας ηταν δημοσιος υπαλληλος...τι θα λεγατε τοτε;

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν, θα ήταν πατίνι. Θέλω να πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ΑΝ και η απάντηση είναι "ποιος ξέρει;". Δεν έχω ποτέ κάνει καλό χωριό με δημόσιο υπάλληλο, όλοι μου οι καλοί φίλοι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή έχουν δικές τους δουλειές. Κάτι λέει αυτό νομίζω. Όχι ότι δεν υπάρχουν και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά από τα παιδιά που είμασταν μαζί στο πανεπιστήμιο ή στο Λύκειο, αυτοί που επεδίωξαν θέση στο δημόσιο την επεδίωξαν για να βολευτούν και αυτό είναι μια στάση ζωής που επηρεάζει τον γενικότερο τρόπο σκέψης, και με αυτό τον τρόπο σκέψης απλά δεν μπορώ να βρω αρκετά κοινά σημεία.

α και μια ακομα: ας πουμε οτι μοιραζαν θεσεις στο δημοσιο, ετσι, δωρο ρε παιδι μου.......θα την αρνουσασταν;

Έτσι που είναι το δημόσιο στην Ελλάδα, φυσικά θα την αρνιόμουνα! Δούλεψα για ένα διάστημα στο δημόσιο στην Αγγλία αλλά έφυγα μετά από δυο χρόνια, δεν άντεχα τη νοοτροπία ούτε εκεί, δηλαδή εδώ παίζει να μην άντεχα ούτε δύο μήνες.

Ίσως σε καμιά 15αριά χρόνια που θα έχω κουραστεί, να δεχόμουν να δουλέψω στο δημόσιο, αλλά προς το παρόν όχι.

συγνωμη, αλλα με διεκοψε η μικρη:P

εχες δικαιο, αυτο το θεμα το εχουμε ξαναπει , τι πειραζει να ξαναπουμε μερικες αληθειες για το δημοσιο και ιδιωτικο?

τωρα η ερωτηση προς εσενα- εσυ, που νομιζεις οτι αδικησαι, οτι κακως που πληρωνεις, δεν εισαι ικανοποιμενη με τα προνομια που εχεις-θα βγεις στο ελευθερο επαγγελμα για να ζεις καλυτερα? εισαι ετοιμη?

για το συζυγο-ελευθερο επαγγελματια τι θα ελεγες?

προς Θεου, δε ζηλευω, απλως, για ολα τα καλα καποια στιγμη πληρωνουμε.

συγνωμη παιδια αλλα η αδεια κυησης ειναι η ιδια και σε εμας τωρα αν οι γιατροι δεχονται να δινουν σε μερικες εξυπνες χαρτια για επαπειλουμενες τι να πω παντως επαπειλουμενη αδεια εχουν κανει χρηση και δυο φιλες μου στον ιδιωτικο τομεα και πηραν και το 9μηνο και δεν ειχαν κανενα προβλημα.

τωρα πια ειναι τα τρομερα προνομια του δημοσιου δεν τα ξερω περαν της μονιμοτητας εγω δεν ειδα τιποτα αλλο,

και 300 ευρω λιγοτερα απο την συλλογική συμβαση που ισχυει εκτος παιρνω, και 7 μιση ωρες και παλι δουλευω οπως και στην ιδιωτική εταιρεια που ημουν.

Λυπάμαι, αλλά ίδια ΔΕΝ είναι. Γέννησα με 15 μέρες διαφορά με φίλη μου Δημόσιο Υπάλληλο. Εγώ έκατσα 2 1/2 μήνες, αυτή 1 1/2 χρόνο. Άλλη γνωστη μου ΔΥ έκατσε 1 1/2 χρόνο για κάθε παιδί της. Άλλη γνωστή μου, επίσης. Τι στο λύκο, όοοολες οι δικές μου γνωστές μόνο κάθονται τόσο πολύυυ? Οχι γιατί τόση είναι η νόμιμη άδεια. Αλλά για ένα μυστήριο λόγο (ποτέ δεν μπορεσα να το καταλαβω πως) τους ...χρωστούν άδειες..... Εμένα, γιατί ποτέ κανείς δεν μου χρωστάει???:rolleyes:

Α, να ξέρεις, αυτό το 7,5 ώρες, δεν ισχύει στον ΙΤ. Εμείς δουλεύουμε 8!

8 τρόπος του λέγειςν βέβαια. Οι περισσότεροι δουλεύουμε ...18 άνευ υπερωριων εννοειτε....

Θα συμφωνήσω σε όλα για τον "διογκωμένο" δημόσιο τομέα, για τα ρουσφέτια κλπ. Σκέφτομαι όμως το εξής:

Εστω ότι απολύονται σήμερα 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν και τον μοναδικό μισθό στο νοικουκυριό τους. Τι πιθανότητες έχουν να βρουν αλλού δουλειά? Καμία. Τι σημαίνει αυτό για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση? Τι σημαίνει για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες? Δεν μειώνεται αυτόματα και το δικό τους εισόδημα? Δεν ενισχύεται η ύφεση? Μήπως τελικά με αυτές τις απολύσεις γίνεται μία πρόσκαιρη οικονομία η οποία όμως τελικά "κοστίζει" ακριβότερα?

Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ελεύθερος επαγγελματίας ήμουν μέχρι πρόσφατα που αναγκάστηκα να κλέισω τα βιβλία μου γιατί δεν κουνιόταν φύλλο. Τα παραπάνω που γράφω είναι γενικοί προβληματισμοί μου, οι οποίοι μπορεί να είναι και τελείως λάθος.

Δεν είναι λάθος οι προβληματισμοί σου. Δυστυχώς έτσι είναι. Οι ΔΥ στήριξαν πολύ τις κατανάλωση με τους μεγάλους μισθους τους και την σιγουριά της μονιμότητας.

Τώρα, ΑΝ γίνουν απολύσεις (χλωμό το κόβω) σίγουρα θα είναι δύσκολο να βρουν δουλειά, άλλωστε 800.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι δεν....

Η δική μου γνώμη είναι πως ό,τι λάθη κι αν έχουν γίνει, όσοι κι αν είναι πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είναι δυνατόν να ανατρέπεις με αυτον τον τρόπο τον οικογενειακό προγραμματισμό τόσων ανθρώπων, που μπορεί να έχουν πάρει δάνεια κατοικίας, μπορεί να έκαναν και τρίτο παιδί επειδή μπορούσαν κλπ. Δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ως αριθμοί. Ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του ιστορία, είναι ξεχωριστή οντότητα, είναι μία ζωή, μία πορεία...... Και πολλοι από αυτούς δεν μπήκαν με μέσον στο δημόσιο. Πώς θα ξεχωρίσει τώρα κάποιος ποιος μπήκε με μέσον και ποιος όχι? Ό,τι έγινε έγινε.......

Συμφωνώ ότι δεν είναι δυνατόν να ανατρέπεις τον προγραμματισμό του άλλου (δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, πως θα μπορούσα άλλωσε? Είμαι ΙΥ) αλλά λεφτά γιοκ. Νιεντε. Καπούτ. Δεν υπάρχουν. Βλέπετε κάποια άλλη λύση? Μην μου πείτε να φύγουν οι 300. Να φύγουν τώρα. Μαζί σας. Αλλά και να φύγουν, θα έρθουν λεφτα? Οχι. Το παραμύθι ήταν καλό όσο κράτησε, αλλά, τώρα που τελείωσε πρέπει να γυρίσουμε στην πραγματικότητα. Λεφτά δεν υπάρχουν και πρέπει να περάσουμε με όσα βγάζουμε....... Μπας και μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ...μικρότερο χρέος. Αρνούμαι να τους παραδώσω χρέος 38.000 ευρώ έκαστο. Θέλω να πληρώσω εγώ το μεγαλύτερο μέρος του ώστε να τα επιβαρύνω όσο το δυνατόν λιγότερο....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

η αληθεια ειναι οτι ειναι ωραια ερωτηση αυτη για τον αντρα και δεν την ειχα σκεφτει ποτε...

τωρα που το σκεφτομαι μπορει και να μην παντρευομουνα εναν δημοσιο υπαλληλο επειδη εχει μια χαρακτηριστικη νοοτροπια( να μην τη σχολιασω).

τι να απαντησω τωρα σε τετοιο σχολιο.....:rolleyes:

απαντηση στη δευτερη ερωτηση - δεν μπηκα, δε μπαινω στο δημοσιο γιατι γουσταρω τη δουλεια μου , ειμαι κυρια του εαυτου μου-θα δουλεψω σαν σκυλι, δε θα παρω επαπειλουμενη , θα σταματησω να δουλευω μια μερα πριν τη γεννα(ετσι και εγινε), θα δωσω εργασια σε αλλα 1-2 ατομα, θα προσπαθω καθε μερα να γινομαι καλυτερη στη δουλεια μου και αλλα πολλα για τα οποια και αμοιβομαι -λιγα, πολλα οσο μπορω.
ε τοτε γιατι κλαιγεσαι;:confused: ασε τους αλλους τους ...πως το ειπες; με τη χαρακτηριστικη νοοτροπια να κανουν αυτα που σνομπαρεις, που ειναι το προβλημα, δεν βλεπω!

εσυ, που νομιζεις οτι αδικησαι, οτι κακως που πληρωνεις, δεν εισαι ικανοποιμενη με τα προνομια που εχεις-θα βγεις στο ελευθερο επαγγελμα για να ζεις καλυτερα? εισαι ετοιμη?

μαλλον δεν καταλαβες κατι.......δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος.........ΔΕΝ μιλαωλοιπον 'εκ του ασφαλους' ....και δεν συνηθιζω να τσουβαλιαζω ανθρωπους κ να ριχνω το φταιξιμο παντα σε καποιους αλλους, απλα κ μονο επειδη εχω εγω προβλημα με τις επιλογες μου αλλα δεν ξερω πως να το παραδεχτω.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά θα επαναλάβω εαυτόν:

Σήμερα βάλτε τα με τον υπάλλΗλο του Δημοσίου.

Αύριο με τον συνάδερφο που παίΡνει μεγαλύτερο μισθό.

Μεθαύριο με τον γείτονα που έχει δουλειά ενώ εσείς είστε άνεργοι.

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν, θα ήταν πατίνι. Θέλω να πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ΑΝ και η απάντηση είναι "ποιος ξέρει;". Δεν έχω ποτέ κάνει καλό χωριό με δημόσιο υπάλληλο, όλοι μου οι καλοί φίλοι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή έχουν δικές τους δουλειές. Κάτι λέει αυτό νομίζω. Όχι ότι δεν υπάρχουν και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά από τα παιδιά που είμασταν μαζί στο πανεπιστήμιο ή στο Λύκειο, αυτοί που επεδίωξαν θέση στο δημόσιο την επεδίωξαν για να βολευτούν και αυτό είναι μια στάση ζωής που επηρεάζει τον γενικότερο τρόπο σκέψης, και με αυτό τον τρόπο σκέψης απλά δεν μπορώ να βρω αρκετά κοινά σημεία.

Τι περίεργο! Οντως ισχύει αυτό που λες.... Κυρίως βέβαια σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά ναι ισχύει.

Έτσι που είναι το δημόσιο στην Ελλάδα, φυσικά θα την αρνιόμουνα! Δούλεψα για ένα διάστημα στο δημόσιο στην Αγγλία αλλά έφυγα μετά από δυο χρόνια, δεν άντεχα τη νοοτροπία ούτε εκεί, δηλαδή εδώ παίζει να μην άντεχα ούτε δύο μήνες.

Ίσως σε καμιά 15αριά χρόνια που θα έχω κουραστεί, να δεχόμουν να δουλέψω στο δημόσιο, αλλά προς το παρόν όχι.

Αλλο και τούτο. Πρεπει να είσαι ο χαμένος μου εαυτός...:-D

Έκανα και εγώ εδώ στο Ελλάντα ένα 8μηνο, και παρακαλώ είχα δόντι που λένε και θα μπορούσα να ξανα κάνω και ποιος ξέρει, ίσως σήμερα να ήμουν ΔΥ. Αλλά παρακάλαγα να τελειώσει αυτό το ...μαρτυριο της σταγόνας. Και να φύγω. Όταν τελείωσε, όπου φύγει φύγει. Βαριομουν να κάθομαι όλη μέρα, βαριόμουν να τους ακούω να μιλάνε. Χριστέ μου είμασταν άλλοι κόσμοι....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου αλλά θα επαναλάβω εαυτόν:

ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πολλα μα πολλα like...................!!!!

Χαχαχα είδες που τελικά κανείς μας δεν είναι μοναδικός; :lol:

Α, όχι. Μην μου το λές αυτό. Εγώ νόμιζα ότι έιμαι μοναδική. Και ανεπανάληπτη....

TbSdp2.png

Εγώ δεν έχω τίποτα με τον δημόσιο υπάλληλο, ούτε με τον συνάδελφο που παίρνει μεγαλύτερο μισθό, ούτε με το γείτονα που δουλεύει (και αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη).

Αλλά δεν αντέχω τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν βολευτεί και μέχρι πριν από 1 χρόνο θεωρούσαν ότι όποιος δεν δουλεύει στο δημόσιο είναι βλάκας και αυτοί είναι οι μόνοι έξυπνοι γιατί φρόντισαν και ταχτοποιήθηκαν (με τα λεφτά που πληρώνω εγώ ως φορολογούμενος πολίτης), ενώ τώρα που έχουν έρθει τα πάνω κάτω μου κλαίγονται και βγαίνουν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα κεκτημένα τους.

Δεν τους ζήλευα ποτέ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δεν τους λυπάμαι κιόλας. Όλοι σε ένα καζάνι βράζουμε και όλοι πληρώνουμε τα σπασμένα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλοι υποφέρουμε και αυτοί που δουλέψαμε και αυτοί που κάθησαν.

Περισσότερο αυτή τη στιγμή λυπάμαι τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά δεύτερο λόγο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και καθόλου τους καλοπερασάκηδες του δημόσιου τομέα που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...