Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εργασιακή εφεδρεια στο δημοσιο

Recommended Posts

δουλευω στον ευρυτερο δημοσιο τομεα απο το 2006 μετα απο επιτυχια μου στον ΑΣΕΠ και τωρα εχουμε ενα αγχος με την εφεδρεια και σκεφτομαι βρε κοριτσια ωραια το κρατος δεδομενου του ρουσφετολογικου και ψηφοθηρικου του χαρακτηρα γιγαντωσε τον δημοσιο τομεα και υπαρχουν καποιες χιλιαδες να πω που εστω οτι καθονται και πληρωνονται τσαμπα.

Τωρα εφοσον δεν μπορει πλεον να μας πληρωνει γιατι πρεπει να θυσιασει καποιους ανθρωπους με εφεδρεια και τελικα απολυση και δεν την κανει κυλιομενη πχ για μια 10ετια;

τι εννοω να μπαινουμε ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι σε εφεδρεια για 2 μηνες εκ περιδρομης ωστε καθε μηνα πχ να ειναι στην εφεδρεια οσοι χρειαζονται και να ελαφρωσει ο κρατικος προυπολογισμος, κανεις να μην χασει την δουλεια του, εε και σε μια δεκαετια οι 50-55 θα βγουν στην συνταξη και ολα καλα, επισης οι καινουριες θεσεις θα απευθυνονται σε νεους ανεργους και ολα καλα.

για πιο λογο πρεπει να ζητησει τωρα πχ απο μια γυναικα που ειναι 45 χρονων και δουλευει 20 χρονια προσοντα με γλωσσες και υπολογιστες της τα ζητησε τοσα χρονια; της προσφερε εκπαιδευση και αρνηθηκε;

απλα ηθελα να ακουσω και μια γνωμη απο εσας!

l86Tp3.png d6AUp3.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα δημόσιο υπάλληλο προσωπικά, θα ήθελα να σχολιάσω την εργασιακή εφεδρεία.

Ο ΑΣΕΠ μόνο αξιοκρατικός δεν θεωρείται, πολλά ρουσφετολόγια ικανοποιήθηκαν και μέσω ΑΣΕΠ. Παρόλαυτα έδιναν την αυταπάτη ότι όλοι μπήκαν με την αξία τους. Πρώτα έμπαιναν τα βύσματα και μετά οι άξιοι. Κανόνας αυτός.

Θεωρώ ότι η απόλυση δεν γίνεται κυλιόμενη για μια δεκαετία γιατί δεν σώζετε ο δημόσιος τομέας ούτε με την υποτυπώδη εργασιακή εφεδρεία που θα εφαρμόσουν τώρα. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τα επιδόματα είναι πολλά. Όταν το χρήμα έρεε άφθονο από ΕΕ δεν φαινόταν το έλλειμμα. Τους έφταναν να τρώνε κιόλας.

Αυτό με το 50-55 να βγουν στην σύνταξη με έκανε να αηδιάσω αν μη τι άλλο! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Αν δεν εργαστούμε όλοι μέχρι τα 60-65 τα παιδιά μας δεν θα έχουν να φάνε. Στόχο έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να βγουν στην σύνταξη το νωρίτερο. Να πάρουν και ένα εφάπαξ και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς τρεις χειρότερα.

Όσον αφορά τα προσόντα φυσικά θεωρώ ότι πρέπει να μείνουν οι πιο εκπαιδευμένοι αλλά και οι πιο αποδοτικοί, οι πιο ευγενικοί (μεγάλο θέμα, η ευγένεια έπρεπε να μοριοδοτείται περισσότερο από το μεταπτυχιακό). Αυτοί που κάνουν καλύτερα την δουλειά τους ώστε να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί η χώρα μας.

Τώρα τις επιπτώσεις όλων αυτών θα τις λουστούμε όλοι μας. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες όπως εγώ που κύρια πηγή εσόδων ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα παιδιά τους. Πρώτον ήταν οι μόνοι που έστελναν τα παιδιά τους 2η ξένη γλώσσα και πληροφορική και 2ον ήταν οι μόνοι που πλήρωναν στην ώρα τους. Μείωση στα έσοδά τους σημαίνει αυτόματα και μείωση στα δικά μου όπως έχει γίνει εδώ και καιρό έτσι κι αλλιώς. Αλλά πρέπει να δοθεί λύση στο χάος που δημιούργησαν. Αν ο κόσμος ξεβολευτεί θα αναγκαστεί να δημιουργήσει και να συμβάλλει. Όλοι παιδιά έχουμε να θρέψουμε. Ας δουλέψουν επιτέλους τα λεφτά που πήραν και παίρνουν.

Και που βρίσκω τον χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ; Βλέπεις από το πρωί δεν πάτησε κανείς στο γραφείο .... γι αυτούς που θα μου πουν ότι μιλάω εκ του ασφαλούς. Έχω ήδη μεγάλη χασούρα και δουλεύω 2η δουλειά και εγώ και ο άντρας μου. Όλοι θα πληρώσουμε, άλλος λίγο άλλος πολύ.

Αυτό με το 50-55 να βγουν στην σύνταξη με έκανε να αηδιάσω αν μη τι άλλο!

προφανως παρανοησες τι ειπα ειπα οτι σε μια 10ετια οι τωρινοι 50-55 θα βγουν στην συνταξη οχι τωρα!!!!! και αρα θα μειωθουν οι θεσεις του δημοσιου.

επισης να προσθεσω οτι συμφωνα με τον πινακα αξιολογησης καθε ετος προυπηρεσιας παιρνει 25 μορια οποτε οπως καταλαβαινεται ως πλεοναζον θα φυγει οι νεοπροσληφθεντες, πραγμα που απο την μια ειναι λογικο γιατι ειναι νεεοι απο την αλλη δεν νομιζω οτι θα αλλαξει η εικονα και η αποδοση του δημοσιου τομέα.

l86Tp3.png d6AUp3.png

επισης να προσθεσω οτι συμφωνα με τον πινακα αξιολογησης καθε ετος προυπηρεσιας παιρνει 25 μορια οποτε οπως καταλαβαινεται ως πλεοναζον θα φυγει οι νεοπροσληφθεντες, πραγμα που απο την μια ειναι λογικο γιατι ειναι νεεοι απο την αλλη δεν νομιζω οτι θα αλλαξει η εικονα και η αποδοση του δημοσιου τομέα.

Σωστό και αυτό...οπότε μια 4ετία ισούται με ένα μεταπτυχιακό... Η άριστη ξένη γλώσσα ισούται με 2 χρόνια προϋπηρεσίας κοκ

Κάποιος με 20 χρόνια προϋπηρεσία ισοπεδώνει όλα τα πτυχία και προσόντα ενός νεοδιόριστου...

δεν επρεπε εξ αρχης να υπαρχουν τοσοι δημοσιοι υπαλληλοι, επρεπε να ειχαν μελετησει την πραγματικη αναγκη και συμφωνα με αυτα να υπαρχουν προσληψεις.

μαρια, το ποιος θα ειναι σε προνομιακη θεση-παλιος ή νεος ειναι το ιδιο δυσκολο θεμα- ο νεος εχει γλωσσες, υπολογιστη, μεταπτυχιακα, ενω ο παλιος...τιποτα και απο πισω οικογενεια, δανεια.. και αυτο ειναι θεμα. ενας νεος μπορει να ειναι τεμπελης, απαραδεκτος, ενω ο παλιος εργατικος και εξυπηρετικος(βεβαια πολυ σπανιο στο δημοσιο τομεα). αρα, η αξιολογηση πρεπει να ειναι συνθετη.

οτι αφορα τις συνταξεις στα 45-50, αν και δεν ειχες μιλησει γι αυτα, μου σηκωνεται κι εμενα η τριχα καγκελο. επισης, με τις αδειες κυησης, επαπειλουμενες, δωρεαν δημοτικους σταθμους μονο για τους δημοσιους υπαλληλους( εμεις πως πληρωνουμε τους ιδιωτικους)και αλλα φοβερα προνομια στο δημοσιο.

πρεπει να εφαρμοστουν επιτελους καποια μετρα στο δημοσιο.

Διαφημίσεις

οτι αφορα τις συνταξεις στα 45-50, αν και δεν ειχες μιλησει γι αυτα, μου σηκωνεται κι εμενα η τριχα καγκελο. επισης, με τις αδειες κυησης, επαπειλουμενες, δωρεαν δημοτικους σταθμους μονο για τους δημοσιους υπαλληλους( εμεις πως πληρωνουμε τους ιδιωτικους)και αλλα φοβερα προνομια στο δημοσιο.

Αυτό που λες δεν ισχύει για τους δημοτικούς σταθμούς, το αντίθετο μάλιστα. Στο δήμο μας δεν έχω δικαίωμα να κάνω αίτηση να πάρουν το παιδί μου στον βρεφικό/παιδικό σταθμό, επειδή είμαι εκπαιδευτικός, δηλ. δημόσιος υπάλληλος. Παίρνουν μόνο παιδιά που οι μητέρες τους είναι ιδιωτικές υπάλληλοι, μέσω ενός προγράμματος εσπα. Ούτε αυτό λοιπόν είναι δίκαιο. Θα έπρεπε κι εγώ να έχω αυτό το δικαίωμα, και φυσικά θα πλήρωνα και τα αντίστοιχα τροφεία.

επειδη το ειχα ψαξει για τη μικρη μου ειναι αυτο που γραφω ακριβως. ο δημοτικος σταθμος ειναι για τους δημοσιους υπαλληλους και αυτο με το εσπα ισχυει για τους ιδιωτικους σταθμους.

Όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου που μένω είναι στο πρόγραμμα του εσπα και δε δέχονται παιδιά που οι μητέρες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Το έψαξα κι εγώ.

Η αλήθεια πρέπει να είμαι κάπου στη μέση. Η χωρίς καταβολή τροφείων φοίτηση σε παιδικούς σταθμούς ισχύει για τους υπαλλήλους του Δήμου στον οποίο υπάγεται η παιδικός σταθμός.

Διαφημίσεις

δεν επρεπε εξ αρχης να υπαρχουν τοσοι δημοσιοι υπαλληλοι, επρεπε να ειχαν μελετησει την πραγματικη αναγκη και συμφωνα με αυτα να υπαρχουν προσληψεις.

μαρια, το ποιος θα ειναι σε προνομιακη θεση-παλιος ή νεος ειναι το ιδιο δυσκολο θεμα- ο νεος εχει γλωσσες, υπολογιστη, μεταπτυχιακα, ενω ο παλιος...τιποτα και απο πισω οικογενεια, δανεια.. και αυτο ειναι θεμα. ενας νεος μπορει να ειναι τεμπελης, απαραδεκτος, ενω ο παλιος εργατικος και εξυπηρετικος(βεβαια πολυ σπανιο στο δημοσιο τομεα). αρα, η αξιολογηση πρεπει να ειναι συνθετη.

συγνωμη παιδια αλλα η αδεια κυησης ειναι η ιδια και σε εμας τωρα αν οι γιατροι δεχονται να δινουν σε μερικες εξυπνες χαρτια για επαπειλουμενες τι να πω παντως επαπειλουμενη αδεια εχουν κανει χρηση και δυο φιλες μου στον ιδιωτικο τομεα και πηραν και το 9μηνο και δεν ειχαν κανενα προβλημα.

τωρα πια ειναι τα τρομερα προνομια του δημοσιου δεν τα ξερω περαν της μονιμοτητας εγω δεν ειδα τιποτα αλλο,

και 300 ευρω λιγοτερα απο την συλλογική συμβαση που ισχυει εκτος παιρνω, και 7 μιση ωρες και παλι δουλευω οπως και στην ιδιωτική εταιρεια που ημουν.

l86Tp3.png d6AUp3.png

εγω πιστευω οτι το πιο δικαιο απο την πλευρα των περισσοτερων πιθανοτητων να βρουν δουλεια ειναι να φυγουν οι νεοτεροι απλα αυτοι ειναι και εκεινοι που μπηκαν και με πιο αξιοκρατικα κριτηρια.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Βρε κοριτσια λυστε μου μια απορια...τι εννοουμε στενο και τι ευρυτερο δημοσιο τομεα??? Εγω στο μυαλο μου τα εχω ως εξης...ευρυτερος δημοσιος τομεας--ΔΕΚΟ, νομαρχιες, δημοι στενος δημοσιος τομεας--εφοριακοι, υπαλληλοι υπουργειων

Εγω δηλαδη που ειμαι νοσηλευτρια στον Ευαγγελισμο (Ν.Π.Δ.Δ) που ανηκω???

Μαλλον στο στενο να υποθεσω???

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Θα συμφωνήσω σε όλα για τον "διογκωμένο" δημόσιο τομέα, για τα ρουσφέτια κλπ. Σκέφτομαι όμως το εξής:

Εστω ότι απολύονται σήμερα 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν και τον μοναδικό μισθό στο νοικουκυριό τους. Τι πιθανότητες έχουν να βρουν αλλού δουλειά? Καμία. Τι σημαίνει αυτό για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση? Τι σημαίνει για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες? Δεν μειώνεται αυτόματα και το δικό τους εισόδημα? Δεν ενισχύεται η ύφεση? Μήπως τελικά με αυτές τις απολύσεις γίνεται μία πρόσκαιρη οικονομία η οποία όμως τελικά "κοστίζει" ακριβότερα?

Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ελεύθερος επαγγελματίας ήμουν μέχρι πρόσφατα που αναγκάστηκα να κλέισω τα βιβλία μου γιατί δεν κουνιόταν φύλλο. Τα παραπάνω που γράφω είναι γενικοί προβληματισμοί μου, οι οποίοι μπορεί να είναι και τελείως λάθος.

Διαφημίσεις

Οποτε μιας κι εγω εχω ασφαλεια δημοσιου να υποθεσω οτι ανηκω στο στενο δημοσιο τομεα....

Παντως σχετικα με τους δημοτικους παιδικους σταθμους να επιβεβαιωσω κι εγω οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν εχουν καμια καλυτερη μεταχειριση αλλα οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ υπαλληλοι...εμενα παντως το δικο μου το παιδι δεν το πηραν σε δημοτικο παιδικο σταθμο του Δημου Αθηναιων ουτε ομως και μου πληρωνε κανεις τα διδακτρα του ιδιωτικου παιδικου σταθμου που αναγκαστικα πηγε...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

συγνωμη παιδια αλλα η αδεια κυησης ειναι η ιδια και σε εμας τωρα αν οι γιατροι δεχονται να δινουν σε μερικες εξυπνες χαρτια για επαπειλουμενες τι να πω παντως επαπειλουμενη αδεια εχουν κανει χρηση και δυο φιλες μου στον ιδιωτικο τομεα και πηραν και το 9μηνο και δεν ειχαν κανενα προβλημα.

τωρα πια ειναι τα τρομερα προνομια του δημοσιου δεν τα ξερω περαν της μονιμοτητας εγω δεν ειδα τιποτα αλλο,

και 300 ευρω λιγοτερα απο την συλλογική συμβαση που ισχυει εκτος παιρνω, και 7 μιση ωρες και παλι δουλευω οπως και στην ιδιωτική εταιρεια που ημουν.

χωρίς να έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης...

πώς ειναι ίδια η άδεια κύησης..δεν έχετε το εννιάμηνο...με τις ίδιες απολαβές...?

επισης στον ιδ τομέα (ικα) εβαλαν το περίφημο επίδομα του οαεδ (εξάμηνο) με το τρελλό ποσό των 680 ευρώ το μήνα..και στην επιστροφή ο μεσος εργοδότης περιμενει να σε σκίσει..έτσι έγινε τουλάχιστον στη δική μου δουλειά..όσο για τις επαπειλούμενες πέφτουν 'βροχή'..δεν ξέρω γυναίκαι στο δημόσιο ,΄φίλες , την αδελφή μου..που να ΄μην πήρε επαπειλούμενη..δεν μπαίνω σε καμία διαδικασία σύγκρισης, αλλα τα πρόνομια των δ. υ. ήταν ακραία για τα μάτια τα δικά μου..επίσης..το ωράριο είναι το θέμα? η έλλειψη άγχους για το αν θα έχεις δουλειά, η έλλειψη αξιολόγησης? στον ιδ. τομεα ειναι σαν να δίνεις εξετασεις καθε μέρα...

ευτυχως για τις δύο φίλες σου που δεν είχαν θέμα..δυστυχως ειναι η εξαίρεση στον κανονα..

Λιγο ειναι αυτο?

Για ρωτα κι εμας που καθε μερα φοβομαστε μη χασουμε τη δουλεια μας...:(

Εντάξει... ό,τι και να λέμε στον δημόσιο τομέα μπορεί κάποιος να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, στον ιδιωτικό....αν τολμήσει σύντομα θα ψάχνει για δουλειά. Πόσες έχω γνωστές μου που είτε έφτασαν το όριο των 40 ετών είτε τόλμησαν να κάνουν χρήση εξαμήνου ΟΑΕΔ και φυσικά είναι οι πρώτες που απολύονται.

Όσο για την αξιολόγηση στο δημόσιο, ακόμα κι αν γίνει δυστυχώς θα είναι με χρωματικά κριτήρια.

Πολύ θα ήθελα να γράψω πως θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος με την εργασιακή εφεδρεία αλλά μάλλον καλύτερα να γράψω πως...

θα πικραθεί κι ο κάθε γελασμένος!

Θα συμφωνήσω σε όλα για τον "διογκωμένο" δημόσιο τομέα, για τα ρουσφέτια κλπ. Σκέφτομαι όμως το εξής:

Εστω ότι απολύονται σήμερα 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν και τον μοναδικό μισθό στο νοικουκυριό τους. Τι πιθανότητες έχουν να βρουν αλλού δουλειά? Καμία. Τι σημαίνει αυτό για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση? Τι σημαίνει για τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες? Δεν μειώνεται αυτόματα και το δικό τους εισόδημα? Δεν ενισχύεται η ύφεση? Μήπως τελικά με αυτές τις απολύσεις γίνεται μία πρόσκαιρη οικονομία η οποία όμως τελικά "κοστίζει" ακριβότερα?

Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Ελεύθερος επαγγελματίας ήμουν μέχρι πρόσφατα που αναγκάστηκα να κλέισω τα βιβλία μου γιατί δεν κουνιόταν φύλλο. Τα παραπάνω που γράφω είναι γενικοί προβληματισμοί μου, οι οποίοι μπορεί να είναι και τελείως λάθος.

Θα συμφωνήσω ότι όντας το δημόσιο ο μεγαλύτερος εργοδότης σε αυτή τη χώρα αν απολύσει αυτοστιγμεί 50.000 ανθρώπους αυτό είναι κοινωνικό πρόβλημα. Γιαυτό βέβαια υπάρχει η εφεδρεία που δίνει 1 χρόνο ευκαιρία να ψάξει ο άλλος για δουλειά, λέμε τώρα. Αν υποθέσουμε όμως ότι σε 1 χρόνο έχασαν τη δουλειά τους 400.000 εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα αυτό αντιστοιχεί σε 1500 άτομα την ημέρα σε 5θήμερη εβδομάδα. Θα μπορούσε δηλ. να γίνει μια διασπορά 50.000/1.500 = 33 εργάσιμες ημέρες = 6,5 εβδομάδες.

Δεν συμφωνώ όμως ότι το κράτος μπορεί να συντηρεί την κατανάλωση μέσω των μισθών των ΔΥ. Αν δεν έχει, δεν έχει για όλους και καλύτερα αυτά που έχει να τα διασπείρει στη στήριξη των πιο αδύναμων. Ή αν δεν θέλει να κάνει απολύσεις τώρα, μειώνει τους μισθούς εκεί που μπορεί να δώσει και τους κρατάει όλους ώστε να έχουν τουλάχιστον ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης, να προστατέψει αυτούς που έχουν στεγαστικά, κλπ. Αλλά δεν βλέπω να στηρίζεται η κατανάλωση έτσι παρά μόνο αυτή των βασικών αγαθών.

Μία λύση για την ύφεση είναι να πέσουν οι τιμές και να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε τουρισμό, εξαγωγές και υπηρεσίες. Και απορώ γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα με τέτοιο βασικό μισθό. Κάποιοι έχουν συσσωρεύσει πολύ λίπος και δεν ζορίζονται να μειώσουν τα διψήφια ποσοστα των κερδών τους.

Νιώθω ότι πάλι το θέμα θα καταλήξει σε μια αντιπαλότητα μεταξύ Δημοσίων Υπαλλήλων και Ιδιωτικών. Και οι μεν έχουν δίκιο και άδικο ...και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Μιλώντας προσωπικά, δουλεύω ως εκπαιδευτικός και νιώθω ότι δεν μου έχει χαριστεί τίποτα (μπήκα με ΑΣΕΠ, δεύτερη προσπάθεια και απίστευτο διάβασμα, δεν εκμεταλεύτηκα επαπειλούμενη και έμεινα στην τάξη μου μέχρι τελευταία στιγμή γιατί σκεφτόμουν τους μαθητές μου, δεν έκανα ποτέ φροντιστήριο ώστε να παίρνω μαύρα χρήματα αντίθετα βοηθούσα εθελοντικά όποιον είχε ανάγκη ...και ο παιδικός δεν έπαιρνε παιδιά Δ. Υ). Αντίστοιχα θα μπορούσα και εγώ να "στραφώ" εναντίων συναδέλφων που απασχολούνταν με τα ίδια ή και λιγότερα προσόντα σε άλλα υπουργεία και αμοίβονταν πλουσιοπάροχα ή να υποστηρίξω ότι ο Ιδιωτικός τομέας και οι λαμογιές του (φοροδιαφυγή, λαδώματα,προμήθειες,συμφέροντα κτλ) έβαλε μέσα το Δημόσιο. Το θέμα είναι να μην διασπαστούμε, να μείνουμε ενωμένοι στην κρίση και να "απαιτήσουμε" από αυτούς που πραγματικά φταίνε για την γέννηση και την διαχείριση της κρίσης να "πληρώσουν". Ούτε μου φαίνεται λογικό να ψάχνουμε να βρούμε ημίμετρα για να συντηρήσουμε μια ατελέσφορη κατάσταση. Η πικρή αλήθεια είναι πώς κάποιοι Δ.Υ μπήκαν με μέσο, δεν έχουν τα προσόντα και περισσεύουν...Από την άλλη και ο Ιδιωτικός τομέας, εξηγούμαι δεν μιλάω για υπαλλήλους, είχε ξεσαλώσει "εκβιάζοντας" το Δημόσιο και χαράσσοντας στρατηγικές και πολιτικές.Η κατάσταση είχε φτάσει σε αδιέξοδο και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Ας το πάρουμε απόφαση και ας αλλάξουμε ζωή μήπως και δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον και τα παιδιά μας.

..ή να υποστηρίξω ότι ο Ιδιωτικός τομέας και οι λαμογιές του (φοροδιαφυγή, λαδώματα,προμήθειες,συμφέροντα κτλ) έβαλε μέσα το Δημόσιο. ...

Φυσικά γιαυτό φταίει πάλι το δημόσιο αλλά ήταν και εκ του πονηρού γιατί τα χρήματα που φοροδιαφεύγαν ή εκταμιεύονταν από τα δημόσια ταμεία γύρναγαν σε ένα μεγάλο ποσοστό στις τσέπες των επιτήδειων. It's take two to tango.

Τι να πούμε και για τις συντάξεις; Περίπτωση δική μας από στενό οικογενειακό τίτλο. Ο ένας ΔΕΚΟ, η άλλη Νοσοκομείο. Διορίζονται στα 25-30 τους με απολυτήρια Λυκείου και τεχνικές σχολές και οι δύο. Στα 35 βγαίνει στην σύνταξη η κυρία με καθαρή σύνταξη (επικουρικά κτλ) λίγο πάνω από 1000 ευρώ τον μήνα χώρια δώρα Χριστούγεννα/Πάσχα κτλ. Ο κύριος βγαίνει στην σύνταξη στα 50 με πάνω από 2800 καθαρή σύνταξη τον μήνα. Έχουν χτίσει σπίτια, έχουν αγοράσει γκαρσονιέρες και έχουν καταθέσεις μισού εκατομμυρίου. Αυτό το σενάριο παίζει για τους περισσότερους μέσους δημοσίους υπαλλήλους και δεν μιλάω για τους κατέχοντες θέση. Απλά και μόνο παλαιότητα. Είναι δυνατόν με 10 χρόνια εργασίας η μία και 20 ο άλλος να κάθονται πλουσιοπάροχα μια ζωή; Αν συνεχίσουμε έτσι τα παιδιά μας δεν θα έχουν να φάνε...

Εργάζομαι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε δημοτική επιχείρηση εδώ και 7 χρόνια, εκεί κατέληξα όταν συνειδητοποίησα ότι ο ιδιωτικός τομέας θέλει μεγαλύτερο μέσο.Υπηρέτησα παραμεθώριο 3 χρόνια και από κωλοφαρδία πήρα μετάθεση χωρίς βίσμα στο τόπο καταγωγής και εργασίας του συζύγου.

Ήμουν δόκιμη υπάλληλος για 2 χρόνια, ποτέ δεν είχα τη σιγουριά του δημοσίου,ήξερα ότι είμαι ιδ.υπάλληλος, και δεν σταμάτησα στιγμή να αναβαθμίζω τα προσόντα μου, το μεταπτυχιακό μου το είχα από πρίν, δεν φοβάμαι καμιά εφεδρεία, εγώ θα επιβιώσω και ας πάω να δουλέψω καμαριέρα σε ξενοδοχείο.

Υπόψη ότι η επιχείρηση που εργάζομαι δεν επιχορηγείται αν δεν ιδρώσουμε οι υπάλληλοι δεν θα έχουμε να πληρωθούμε τέλος του μήνα.

Που θέλω να καταλήξω... και όλους να μας απολύσουν, αν δεν απολυθούν αυτοί που μας κυβερνάνε το πρόβλημα μας δεν λύνεται!!!

επειδη το ειχα ψαξει για τη μικρη μου ειναι αυτο που γραφω ακριβως. ο δημοτικος σταθμος ειναι για τους δημοσιους υπαλληλους και αυτο με το εσπα ισχυει για τους ιδιωτικους σταθμους.

Κάνεις λάθος!Οι δημοτικοί είναι για όλους!Το εσπα ειναι για ιδιωτικους υπαλλήλους για δημοτικούς ή ιδιωτικους παιδικους!

Είμαι ιδιωτης ελευθερος επαγκ και εχω τα παιδια μου σε δημοτικο παιδικο, το ενα μεσω εσπα, το άλλο με συμμετοχή ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...