Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσυνη και οδηγηση

Recommended Posts

στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν ειχα αυτοκινητο οποτε δε χρειαζοταν και να οδηγησω, μονο μια φορα το πηρα που ηταν πολυ κουρασμενος ο αντρας μου και επρεπε αν παμε καπου, κι επειδη πηγαινα σιγα το πηρε αυτος τελικα.

τωρα οδηγαω ακομη αλλα μονο για κντινες αποστασεις, επειδη με πιανουν αποτομες ζαλαδες φοβαμαι να το παρω αν δεν ειναι αναγκη, ειδικα για αποστασεις πανω απο 30 χλμ. και φυσικα δεν τρεχω το ιδιο με πριν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω κοριτσια οδηγουσα μεχρι τελευταια στιγμη, δηλ το πρωι οδηγουσα κ το βραδυ πηγα για γεννα! με ζωνη ομως κατω απο την κοιλια.. ετσι μου ειχε πει ο γυναικολογος μου!

εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη οδηγουσα μεχρι τον 8ο γιατι μετα δε χωραγε η κοιλια μου(τεραστια ηταν)και με πιεζε το τιμονι σε σημειο να ποναω οποτε το αφησα.Τωρα οδηγω κανονικα αλλα παλι με βλεπω να το αφηνω προς το τελος μιας και οι προδιαγραφες της κοιλιας μου ειναι ιδιες με της πρωτης εγκυμοσυνης:lol::lol::lol:

ααα φανταστειται οτι δεν εφτανε ουτε η ζωνη να κουμπωσει τοσο μεγαλη κοιλαρα ειχα:lol::lol::lol::lol:

Biggp3.png

l2Czp3.png

Μεχρι τελευταια στιγμη οδηγουσα (γεννησα39 εβδ.) Η αληθεια ειναι οτι φοβομουνα λιγακι για να μην γινει τιποτα στον δρομο αλλα δοξα τον θεο ολα καλα!

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

• 4 months later...

Κι εγω οδηγω κανονικα κάθε μερα απο την ωρα που επιβεβαιωσα την εγκυμοσυνη μου..

Τωρα ειμαι στην 20η εβδ. και μου ειπανε ενα κολπακι για να μην με σφιγγει η ζωνη στην κοιλια...

Πριν καθισω στο αυτοκινητο ασφαλιζω την ζωνη σαν να ασφαλιζω ενα κενο καθισμα..

Επειτα καθομαι κανονικα εχοντας τη ζωνη πισω και κατω μου.. Τραβάω με το χερι μου πισω απο την πλάτη το πανω μερος της ζωνης το οποίο ερχεται μπροστα και με κραταει πλεον απο το στήθος, το κατω μερος παραμένει απο κάτω μου σοτ καθισμα και δεν με ενοχλει...

Εξυπνο ε? Η ασφάλεια παραμένει αλλα το μωορ κ εγω δεν εχουμε πια ενοχλησεις απο το σφιξιμο στην κοιλια χαμηλά..

aW6Pp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω οδηγω κανονικα κάθε μερα απο την ωρα που επιβεβαιωσα την εγκυμοσυνη μου..

Τωρα ειμαι στην 20η εβδ. και μου ειπανε ενα κολπακι για να μην με σφιγγει η ζωνη στην κοιλια...

Πριν καθισω στο αυτοκινητο ασφαλιζω την ζωνη σαν να ασφαλιζω ενα κενο καθισμα..

Επειτα καθομαι κανονικα εχοντας τη ζωνη πισω και κατω μου.. Τραβάω με το χερι μου πισω απο την πλάτη το πανω μερος της ζωνης το οποίο ερχεται μπροστα και με κραταει πλεον απο το στήθος, το κατω μερος παραμένει απο κάτω μου σοτ καθισμα και δεν με ενοχλει...

Εξυπνο ε? Η ασφάλεια παραμένει αλλα το μωορ κ εγω δεν εχουμε πια ενοχλησεις απο το σφιξιμο στην κοιλια χαμηλά..

εγώ παρήγγειλα αυτή τη ζώνη....

0069001_1.300

leto285960large_222x255.jpg

b1xOp2.png

QBskp2.png

Πόσο πολύ σας ζηλεύω!!! εγώ σε μια βδομάδα θα μπω στον εβδομο. Η οδήγηση είναι το πάθος μου!! Ο άντρα μου βαριέται να οδηγήσει.. Ρωτήσαμε το γιατρό μας και είπε καλα είναι να αποφεύγω την οδήγηση... Ε απο εκείνη τη μέρα μου έχει σπάσει τα νεύρα. Δε με αφήνει να οδηγάω! Όυτε για τις μηνιαίες εξετάσεις μου!! Τι υπερβολικος ανθρωποσ!!!

Εγώ κορίτσια είμαι στην 30η εβδομάδα και οδηγάω κανονικά γιατί ο άνδρας μου δεν οδηγεί. Δεν φοβάμαι μήπως πάθω κάτι, μου φαίνεται πολύ απίθανο ακόμα και με φρενάρισμα αν φοράει κανείς ζώνη να πάθει κάτι. Φοράω όμως από την αρχή την ειδική ζώνη εγκυμοσύνης κάτω από την κοιλιά και νιώθω πολύ καλά. Αντίθετα αν με οδηγούν άλλοι, ή αν μπαίνω σε αυτοκίνητα άλλων δεν νιώθω τόση ασφάλεια γιατί πρέπει να βάλω την κανονική ζώνη που με πιέζει. Νομίζω ότι άμα είναι κανείς προσεκτικός δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμάς δεν μας είπε κάτι για την οδήγηση ο γιατρός.

Εγώ οδηγούσα μέχρι τη μέρα που γέννησα. Τρίτη είχα πάει στο γιατρό να δει κάτι εξετάσεις μου. Πήγα μόνη μου με το αυτοκίνητο γιατί ο άντρας μου δούλευε. Ο γιατρός μου έιπε να πάω Παρασκευή για καρδιοτοκογράφημα. Τελικά Παρασκευή ξαναπήγα, για να γεννήσω όμως. Η μανα μου έλεγε ότι αυτό το παιδί θα το γεννήσω στο δρόμο, στανταρ.

Εννοείται ότι πάντα φόραγα ζώνη και οδηγούσα πολύ συντηρητικά. Ο γιατρός δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Τον είχα ρωτήσει επανειλημένως.

Zuzunaki και εγώ ενιωθα περισσότερο άγχος όταν οδηγούσε κάποιος άλλος. ΔΕν ξέρω πώς να το εξηγήσω, παρόλο που όλοι παντα προσεχαν όταν ήμουν μέσα.

εγώ παρήγγειλα αυτή τη ζώνη....

0069001_1.300

leto285960large_222x255.jpg

Ναι την ξερω κι εγω την ειδα σε μαγαζι αυτη τη ζωνη, αλλα ειπα να δολιμασω αυτο που αναφερω κ με βολεύει μια χαρά!!

Ευχαριστω αναστασακι!

aW6Pp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Οδηγώ κανονικά με ζώνη πάντα και αρκετά προσεχτικά γενικά δεν έχω αλλάξει συνήθειες που είχα.μην ξεχνάμε ότι διανύουμε την ωραιότερη φάση της ζωης μας δεν είμαστε αρρωστες που πρέπει να μην κάνουμε πραγματα

Καλήσπέρα σε όλες!!Και εμένα ο γιατρός μου δεν είχε πρόβλημα ούτε έχει να οδηγάω. Και όσο για την ζώνη απλά μου είπε το κάτω μέρος της ζώνης να είναι από πίσω μου και να με πιάνει μόνο το πάνω μέρος της ζώνης για να μην πιέζομαι στην κοιλιά κάτω, αλλά ο μηχανικός μου μου είπε ότι και αυτό δεν είναι ότι πιο ασφαλές γιατί αν γίνει τίποτα και ανοίξει ο αερόσακος λόγω του ότι δεν με κρατάει το κάτω μέρος της ζώνης στην κοιλιά θα φύγω με δύναμη και θα βρεί η κοιλιά στον αερόσακο, και τελικά αποφάσισα στις κοντινές διαδρομές μου να μην την φοράω!!!!Απλά προσέχω!Όσο γίνεται αυτό στην Αθήνα. Είμαι στην 38η εβδομάδα και ακόμα κανονικότητα οδήγηση...Αυτό που λέτε όταν οδηγάει άλλος κάπως μας φαίνεται πόσο δίκιο έχετε. Ο κακομοίρης ο άντρας μου τι τραβάει όταν παίρνει το τιμόνι στο χέρι του!! και καλά μου έχει "απαγορέψει" να οδηγάω πλέον αλλά εγώ σιγά!!! Αφήστε που είχαμε ένα πολύ καλό τρακάρισμα στην αρχή της εγκυμοσύνης, πηγαίναμε για την αυχενική, σταματήσαμε σε ένα περίπτερο, δεν είχα προλάβει να βγώ από το αμάξι και ήρθε και έπεσε από πίσω μας μία.@#@#@...και πετάχτηκα από το αμάξι, σύρθηκα κάτω και τότε τα είδα όλα!!Και οδηγούσε ο άντρας μου!!Αν είναι να σου τύχει!!Ευτυχώς όμως όλα καλά και τώρα περιμένω τον μπόμπιρα μου...Οπότε κορίτσια βούρ στο τιμόνι κανονικά...

Κωνσταντίνος-Ιωάννης 10/09/11

:P

Καλήσπέρα σε όλες!!Και εμένα ο γιατρός μου δεν είχε πρόβλημα ούτε έχει να οδηγάω. Και όσο για την ζώνη απλά μου είπε το κάτω μέρος της ζώνης να είναι από πίσω μου και να με πιάνει μόνο το πάνω μέρος της ζώνης για να μην πιέζομαι στην κοιλιά κάτω, αλλά ο μηχανικός μου μου είπε ότι και αυτό δεν είναι ότι πιο ασφαλές γιατί αν γίνει τίποτα και ανοίξει ο αερόσακος λόγω του ότι δεν με κρατάει το κάτω μέρος της ζώνης στην κοιλιά θα φύγω με δύναμη και θα βρεί η κοιλιά στον αερόσακο, και τελικά αποφάσισα στις κοντινές διαδρομές μου να μην την φοράω!!!!Απλά προσέχω!Όσο γίνεται αυτό στην Αθήνα. Είμαι στην 38η εβδομάδα και ακόμα κανονικότητα οδήγηση...Αυτό που λέτε όταν οδηγάει άλλος κάπως μας φαίνεται πόσο δίκιο έχετε. Ο κακομοίρης ο άντρας μου τι τραβάει όταν παίρνει το τιμόνι στο χέρι του!! και καλά μου έχει "απαγορέψει" να οδηγάω πλέον αλλά εγώ σιγά!!! Αφήστε που είχαμε ένα πολύ καλό τρακάρισμα στην αρχή της εγκυμοσύνης, πηγαίναμε για την αυχενική, σταματήσαμε σε ένα περίπτερο, δεν είχα προλάβει να βγώ από το αμάξι και ήρθε και έπεσε από πίσω μας μία.@#@#@...και πετάχτηκα από το αμάξι, σύρθηκα κάτω και τότε τα είδα όλα!!Και οδηγούσε ο άντρας μου!!Αν είναι να σου τύχει!!Ευτυχώς όμως όλα καλά και τώρα περιμένω τον μπόμπιρα μου...Οπότε κορίτσια βούρ στο τιμόνι κανονικά...

πω πω!!! ήσουν πολύ τυχερή πάντως που δεν έπαθε κάτι το μωράκι!!!!:P:p:p

εγώ πάντως με τη ζώνη που πήρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη!!!!

b1xOp2.png

QBskp2.png

• 2 months later...

Οδηγώ κανονικά και θα συνεχίσω να οδηγώ όσο μου επιτρέπεται, δεν διανοούμαι να μην δεν φοράω την ζώνη ασφαλείας, και χρησιμοποιώ από την πρώτη σχεδόν στιγμή την Clippasafe όπου κρατάει το κάτω μέρος της ζώνης χαμηλά, δεν με περιορίζει επίσης αν θέλω να φορέσω φόρεμα η φούστα, γιατί κρατάει το κάτω μέρος της ζώνης απο δεξιά και αριστερά, ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται ενδιάμεσα στα πόδια και το θέαμα με φόρεμα είναι κάπως για γέλια.

http://www.youtube.com/watch?v=f6iCgvnq2Fs

----------------------

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εχω να πιασω τιμονι 6 μηνες περιπου απο υπερβολικη φοβια μου λογω της εγκυμοσυνης. Οδηγουσα καθημερινα χωρις κανενα φοβο ποτε μου. Θελω να πω εχω τρομερη ανεση ξερω να οδηγω απο τα 14 μου. Παρολα αυτα φοβαμαι οχι εμενα αλλα τους αλλους και εφοσων υπαρχουν και αλλοι τροποι να μετακινουμαι επιλεγω να κανω υπομονη μεχρι να γεννησω . Μακαρι να μην ειχα αυτη τη φοβια και να οδηγουσα και εγω κανονικα οπως και εσεις. Τι να κανουμε...

Σε αυτοκινητα που οδηγουν οι δικοι μου μπαινω κανονικα. Πιο πολυ φοβαμαι το τιμονι που ειναι μπροστα μου και απεναντι απο το μωρακι μου... Παραλογο ε?????:confused:

Όλα είναι μια ιδέα...

• 1 month later...

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη οδηγούσα αναγκαστικά λόγω υποχρεώσεων σχεδόν μέχρι να γεννήσω. Στον 5ο μήνα με είχε τρακάρει πλαγιομετωπικά ένας αχαρακτήριστος οδηγός που μπήκε στο ρεύμα μου (η κολώνα από την πλευρά του οδηγού είχε κολλήσει σχεδόν επάνω μου). Ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα αλλά μέχρι να δω το γιατρό ήμουν πολύ ανήσυχη παρόλο που δεν υπήρξε κανένα ανησυχητικό σημάδι. Μόλις επισκευάστηκε το αυτοκίνητο συνέχισα κανονικά να οδηγώ. Πιο πολύ άγχος είχα όταν έπρεπε να πάρω ταξί εκείνο το διάστημα παρά όταν ξαναπήρα το αυτοκίνητό μου.

Πραγματικά ωραιο θέμα αυτό! Εμένα δυστυχώς ο αντρας μου δεν οδηγει (!!!) και αναγκαστικά ειτε φοβαμαι είτε οχι πρεπει να οδηγαω.... δεν ξέρω μέχρι πότε γιατι όπως είπε και μία κοπέλα παραπανω είναι και θέμα κοιλιας αλλά μάλλον το βλεπω μέχρι να γεννήσω!!!

preg.png

Καλησπέρα...έπεσα τυχαία στο θέμα. Χαίρομαι που οδηγούν κι άλλες γιατί είχα κάποιες τύψεις.

Οδηγώ κανονικά, έχω βάλει ένα σηματάκι πίσω για να δίνουν λίγο προσοχή οι οδηγοί και έχω παρατηρήσει ότι οι άνδρες οδηγοί το σέβονται πιο πολύ από τις γυναίκες...δεν το περίμενα!

Επίσης, χρησιμοποιώ την ειδική ζώνη εγκυμοσύνης για κρατάει το κάτω μέρος της ζώνης χαμηλά και ένα μαξιλαράκι που νομίζω ότι απορροφάει αρκετά τους κραδασμούς.

Αν εξαιρέσεις την υπνηλία που συνήθως δεν με πιάνει τις ώρες που πρέπει να οδηγήσω....νομίζω ότι είμαι μια χαρά!

Το μικρό μου αγγελάκι με εγκατέλειψε.....

...και εγώ οδηγούσα κανονικά μέχρι την τελευταία μέρα σχεδόν αλλά εννοείται φόραγα ζώνη ασφαλείας μαζί βέβαια με την ειδική "ζώνη" BESAFE!

Είναι κληρονομικό φαίνεται καθώς και η μητέρα μου όταν πήγε να γεννήσει με ραντεβού οδήγησε η ίδια προς το μαιευτήριο για να ξε-αγχωθεί! :lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Ξέρει καμιά από εσάς που οι γιατροί σας είναι επιτρεπτικοί στην οδήγηση αν επιτρέπεται να οδηγήσει μία έγκυος στον 2ο μήνα σε ταξίδι 400 χιλιομέτρων, 5-6 ωρίτσες; Εμείς μόλις διαπιστώσαμε την εγκυμοσύνη και θα φεύγαμε για καλοκαιρινές διακοπές κατ' αρχήν στο χωριό μου, στα Τζουμέρκα, στην Άρτα, το Σάββατο. Ο σύζυγος δεν οδηγεί, άρα σε όλα τα ταξίδια μας οδηγώ εγώ, αλλά τώρα με έπιασε μια ανησυχία...Εν τω μεταξύ, δεν έχουμε πάει ακόμα στον γιατρό - έχουμε ραντεβού σε 3 ημέρες - αλλά σας ρωτάω από τώρα γιατί από το χωριό θέλουμε να πάμε και άλλο, μικρότερο ταξιδάκι για μπάνια στην Πρέβεζα, 5 μερούλες μετά και για μια εβδομάδα και μετά πάλι πίσω στο χωριό....μαζεύονται πολλά και πρέπει να κλείσουμε και το ξενοδοχείο...έχει κανείς άποψη; καλή άποψη, γιατί κατ' αρχήν περιμένω όλοι να μου πείτε "ΟΧΙ"! Σημειωτέον ότι στη πρώτη εγκυμοσύνη μου οδηγούσα, εκτός ενός τριμήνου που για το μισό του διάστημα ήμουν στο κρεβάτι λόγω αποκόλλησης και το άλλο μισό δεν με άφηναν ούτε πιάτο να κουνήσω από το φόβο αυτού που είχε προηγηθεί.

ut70pP4.jpgut70p2.png

H οδηγηση σε μικρες αποστασεις, πχ στο σουπερμαρκετ , επιτρεπεται, αλλα θελει πολυ προσοχη σε τετοιου ειδους ταξιδια που ειναι και πολυωρα και σε οχι και τοσο καλο οδικο δικτυο που εχουν αυτες οι διαδρομες.Εγω οχι μονο δεν οδηγησα στη δευτερη εγκυμοσυνη, λογω ιστορικου συσπασεων που ειχα,αλλα δεν εφυγα καν απο τον τοπο κατοικιας μου.Απο κει και περα καλο ειναι πριν φυγεις να πας στο γιατρο σου να σου δωσει αυτος οδηγιες.

Ξέρει καμιά από εσάς που οι γιατροί σας είναι επιτρεπτικοί στην οδήγηση αν επιτρέπεται να οδηγήσει μία έγκυος στον 2ο μήνα σε ταξίδι 400 χιλιομέτρων, 5-6 ωρίτσες; Εμείς μόλις διαπιστώσαμε την εγκυμοσύνη και θα φεύγαμε για καλοκαιρινές διακοπές κατ' αρχήν στο χωριό μου, στα Τζουμέρκα, στην Άρτα, το Σάββατο. Ο σύζυγος δεν οδηγεί, άρα σε όλα τα ταξίδια μας οδηγώ εγώ, αλλά τώρα με έπιασε μια ανησυχία...Εν τω μεταξύ, δεν έχουμε πάει ακόμα στον γιατρό - έχουμε ραντεβού σε 3 ημέρες - αλλά σας ρωτάω από τώρα γιατί από το χωριό θέλουμε να πάμε και άλλο, μικρότερο ταξιδάκι για μπάνια στην Πρέβεζα, 5 μερούλες μετά και για μια εβδομάδα και μετά πάλι πίσω στο χωριό....μαζεύονται πολλά και πρέπει να κλείσουμε και το ξενοδοχείο...έχει κανείς άποψη; καλή άποψη, γιατί κατ' αρχήν περιμένω όλοι να μου πείτε "ΟΧΙ"! Σημειωτέον ότι στη πρώτη εγκυμοσύνη μου οδηγούσα, εκτός ενός τριμήνου που για το μισό του διάστημα ήμουν στο κρεβάτι λόγω αποκόλλησης και το άλλο μισό δεν με άφηναν ούτε πιάτο να κουνήσω από το φόβο αυτού που είχε προηγηθεί.

Μέχρι και 6 εβδομάδων οδηγούσα καθημερινά 150 χλμ σε κακό οδικό δίκτυο. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν πειράζει ειδικά στην αρχή (σκέψου πόσες γυναίκες έχουν κάνει διάφορα χωρίς καν να ξέρουν ότι είναι έγκυες) και ότι δεν παθαινεις αποκόλληση από τις λακούβες. Απλά τα 400 χλμ είναι πολλά για να τα κάνεις με τη μία και αν οδηγείς μόνο εσύ, θα πρέπει να κάνετε αρκετές στάσεις για να ξεκουράζεσαι. Εκανα μεγάλο ταξίδι με ΙΧ μόλις έκλεισα τον τρίτο μήνα (4μισυ ώρες οδήγηση χωρίς στάση) και τα'παιξα κυριολεκτικά. Εγώ οδηγούσα. Κι εσύ θες να κάνεις κι άλλες εξορμήσεις μετά. Μάλλον θα είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό κι έχεις και το κακό προηγούμενο, γιατί θες να το ρισκάρεις;

Newbie G, δεν θέλω να το ρισκάρω επ' ουδενί. Θέλω μόνο να πάω στο χωριό μου και να κάνει διακοπές και ο 3 ετών και 8 μηνών Αλέξης μου, που επίσης αγαπάει το χωριό. Αν είναι ρίσκο όλα αυτά, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το κάνω...απλά δεν ξέρω ΑΝ είναι ρίσκο ή απλά κούραση της ημέρας χωρίς πιθανότητα συνεπειών. Και το θέμα είναι αν η μακρά οδήγηση αποτελεί πρόβλημα ή και γενικώς η 5ωρη-6ωρη παραμονή στο αυτοκίνητο, έστω και με στάσεις...να κανονίσω να πάω με τους γονείς μου, αν το πρόβλημα είναι στην οδήγηση. Αλλά μας βλέπω να αλλάζουμε πλάνα τελικά.

Ethy, το οδικό δίκτυο δεν είναι κακό, αν φαντάζεσαι χαλικόδρομους και άλλα τέτοια. Χειρότερη είναι η Αθηνών-Πατρών...Ωραιότατη άσφαλτο έχει - απλά από Άρτα και μετά, και λίγο πριν, έχει πολλές στροφές, αλλά έχω εξοικειωθεί από 5 χρονών. Μετά από τα 5 μου, εμετούς ξαναέκανα στην εγκυμοσύνη του Αλέξη - πολλούς, όμως. Μπορεί, όμως, και οι στροφές στην εγκυμοσύνη να είναι ταλαιπωρία - δεν ξέρω. Ευχαριστώ, πάντως, για το χρόνο και τις γνώμες σας.

ut70pP4.jpgut70p2.png

• 3 months later...

Βασικά νομίζω ότι είναι δύσκολο να σταματήσεις την οδήγηση αν έχεις ήδη παιδιά! Εγώ δεν οδηγούσα και πολύ πριν το πρώτο παιδί, αλλά μετά και στο δεύτερο και στο τρίτο, πηγαινοερχόμουν στα σχολεία και σε άλλες δουλειές με το αυτοκίνητο, κυριώς γιατί είχα το θέμα με το σχολείο βασικά, μέχρι και τον 8ο μήνα. Είχα σκοπό να συνεχίσω κι αλλο αλλά στο τρίτο η κοιλιά μου ήταν σαν αερόστατο και δεν έπιανα καλά το τιμόνι!! :lol:

Αιμιλία - 01/01/2005

Μαίρη - 23/01/2007

Λέανδρος - 12/03/2011

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...