Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω τα φώτα σας.

Άνοιξα κουβέντα σήμερα με την κομμώτρια μου για τη χέννα και όχι απλά με αποθάρρυνε αλλά μου είπε τα χειρότερα. Την είχε δουλέψει παλιά σε ένα κομμωτηριο και μου είπε διάφορα, αλλά κυρίως ότι καταστρέφει το μαλλί και το κάνει πολύ άγριο.

Μα είναι δυνατόν; Εσείς που τη χρησιμοποιείτε τι αποτέλεσμα έχει στα δικά σας μαλλιά;

Τη ρωτούσα επανειλημμένα αν όντως ήταν χέννα και μου έλεγε ναι. Μήπως υπάρχουν διαφόρων ποιοτήτων χέννες;

Θέλω πολύ να καταφύγω σε μια φυσική λύση για τα μαλλιά μου γιατί έχω πολλές άσπρες τρίχες και η βαφή είναι αναπόφευκτη.

kGUSp3.png aMgOp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Άνοιξα κουβέντα σήμερα με την κομμώτρια μου για τη χέννα και όχι απλά με αποθάρρυνε αλλά μου είπε τα χειρότερα. Την είχε δουλέψει παλιά σε ένα κομμωτηριο και μου είπε διάφορα, αλλά κυρίως ότι καταστρέφει το μαλλί και το κάνει πολύ άγριο.

Μα είναι δυνατόν; Εσείς που τη χρησιμοποιείτε τι αποτέλεσμα έχει στα δικά σας μαλλιά;

Τη ρωτούσα επανειλημμένα αν όντως ήταν χέννα και μου έλεγε ναι. Μήπως υπάρχουν διαφόρων ποιοτήτων χέννες;

Θέλω πολύ να καταφύγω σε μια φυσική λύση για τα μαλλιά μου γιατί έχω πολλές άσπρες τρίχες και η βαφή είναι αναπόφευκτη.

μου φαίνεται πολύ αστείο και για τις χημικές βαφές τι ακριβώς σου είπε ?

ότι θρέφουν τα μαλλιά ?

χαχαχαχαχα

χρησιμοποιώ χέννα ίσως χρόνο τώρα επιτέλους τα μαλλιά μου είναι υγιή και φωτεινά λαμπερά και υπέροχα!

αν έχεις πολλές άσπρες όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψει...

εγώ δεν έχω πολλές και οι άσπρες δεν καλύπτονται απλά αλλάζουν χρώμα

έτσι οι άσπρες μου γίνονται ανταύγειες...

μου φαίνεται πολύ αστείο και για τις χημικές βαφές τι ακριβώς σου είπε ?

ότι θρέφουν τα μαλλιά ?

χαχαχαχαχα

χρησιμοποιώ χέννα ίσως χρόνο τώρα επιτέλους τα μαλλιά μου είναι υγιή και φωτεινά λαμπερά και υπέροχα!

αν έχεις πολλές άσπρες όμως δεν ξέρω κατά πόσο θα σε καλύψει...

εγώ δεν έχω πολλές και οι άσπρες δεν καλύπτονται απλά αλλάζουν χρώμα

έτσι οι άσπρες μου γίνονται ανταύγειες...

Αυτές οι κομμώτριες είναι τελικά όλα τα λεφτά!

Για να σε πείσουν για κάτι που δεν τους βολεύει

υποτιμούν και την νοημοσύνη σου.

Τη δική μου είδα και έπαθα

για να την πείσω να μου βάλει χέννα.

(έρχεται στο σπίτι μου γιατί είναι συγγενής)

Μετά κατάλαβα γιατί δεν την θέλουν.

Η χέννα θέλει πολύ χρόνο για να απορροφηθεί

και όσο πιο πολύ ώρα την κρατάς στο κεφάλι σου

τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις,

Στο κομμωτήριο δεν βολεύει κάτι τέτοιο.

Δεν μπορείς να πας και να φύγεις με τουρμπάνι στο κεφάλι.

Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Το κάνεις μόνη σου στο σπίτι

βάζεις τη πετσέτα στο κεφάλι

και το κρατάς όσο μπορείς περισσότερο

(εαν μπορείς και όλη την ημέρα που λέει ο λόγος)

Σαν μάσκα μαλλιών δηλαδή.

Στα μαλλιά μου δεν έχω βάλει ποτέ χημική βαφή.

Βάζω μόνο χέννα εδώ και 8 χρόνια

και τα μαλλιά μου είναι πιο υγιή απο ποτέ.

Οι λίγες άσπρες που έχουν

καλύπτονται μια χαρά.

4 καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας

DNA.jpg

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της αλλεργίας» και είναι πεπεισμένοι, ότι τελικά οι αλλεργίες είναι μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να μεταλλαχθεί. Βάσει αυτής της λογικής, οι έρευνες προχώρησαν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι... τα ανθρώπινα γονίδια δεν είναι στατικά.

Στην πραγματικότητα τα γονίδια μπορούν και όντως αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Ο τρόπος ζωής και οι ποικίλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να μεταλλάξουν και να καταστρέψουν το DNA. Αυτή η διαδικασία περνά από γενιά σε γενιά, αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι μία σειρά από καθημερινά πράγματα έχουν ήδη επηρεάσει το ανθρώπινο DNA. Σε μερικά από αυτά μάλιστα είμαστε εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο.

Ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου

Επί χρόνια οι επιστήμονες επιμένουν, ότι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα έχει αλλάξει τη μορφή του ανθρώπινου DNA. Αρκετές έρευνες το έχουν αποδείξει, αλλά όλοι επιμένουμε να κρατάμε ακόμα το ακουστικό «κολλημένο» στο αυτί, παρά το γεγονός, ότι η τεχνολογία έχει προνοήσει, προσφέροντας τα handsfree.

Πολλά ασύρματα ακουστικά ωστόσο, μεγεθύνουν την ακτινοβολία προς τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να είναι απλά μια κακή επιλογή. Μία λύση είναι τα…φύκια, τα οποία ως γνωστόν μπορούν να «τραβήξουν» τη ραδιενέργεια από το σώμα, αλλά σίγουρα η λύση αυτή είναι ανέφικτη σε καθημερινή βάση. Άρα, αυτό που τουλάχιστον πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε τις πολλές συνομιλίες με το κινητό σας τηλέφωνο και όταν το κάνετε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα handsfree.

Εντομοκτόνα και λιπάσματα

Ένας ακόμα εχθρός του DNA είναι τα εντομοκτόνα και τα λιπάσματα, τα οποία μάλιστα ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει στο..γεύμα του. Ακόμα και αν είστε οπαδός των οργανικών προϊόντων, η αλήθεια είναι ότι δε μπορείτε να το αποφύγετε.

Στους συχνούς ψεκασμούς για παράδειγμα που γίνονται, προκειμένου να εξοντωθούν τα κουνούπια και άλλα έντομα, χρησιμοποιούνται χημικά εντομοκτόνα, που είναι επιζήμια όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για το DNA. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία επιδέχονται διάφορες διαδικασίες επιτάχυνσης της ωρίμανσής του, φυσικά με ειδικά λιπάσματα, τα οποία συμβάλλουν στη μετάλλαξη του DNA. Μία καλή επιλογή είναι τα βιολογικά προϊόντα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να μας προστατεύσουν πλήρως από τη διαδικασία «μετάλλαξης».

Πλαστικό

Ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς του DNA είναι το πλαστικό. Εάν σκέφτεστε όμως, ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο, καθώς δεν το «καταναλώνετε», τότε ίσως πρέπει να αναλογιστείτε ότι τα τρόφιμα, που είναι τυλιγμένα με πλαστικό, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το υλικό, με αποτέλεσμα αυτό να εισχωρεί μέσα στις τροφές.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της καθηγήτριας, Dr. Sherry Rogers, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να «απορροφήσει» μόνο από τα τρόφιμα, που είναι συσκευασμένα με πλαστικό, περίπου 210 μικρογραμμάρια τη μέρα per day. Μάλιστα, το πλαστικό είναι από τους κύριους υπόπτους για διάφορες μορφές καρκίνου.

Στρες

Ένας «ύπουλος» εχθρός του DNA είναι το στρες και ο πιο εύκολος τρόπος για να εμποδίσετε τις αλλαγές, που επιφέρει στον οργανισμό είναι να το μειώσετε. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών και πολυφαινόλων, ενεργούν δραστικά υπέρ του ανθρώπου, εμποδίζοντας τη δημιουργία ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Μία διατροφή πλούσια σε σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά, καθώς και το πράσινο τσάι λειτουργούν σημαντικά υπέρ του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και διαθέτουν αντιοξειδωτικά συστατικά και πολυφαινόλες, που βοηθούν στην καλύτερη υγεία και τη διατήρηση του …DNA.

Θα μ' ενδιέφερε και μένα... με ποιες μάρκες έχεις πειραματιστεί, και ποια βρίσκεις καλύτερη?

Απλώς η χέννα έχει το θέμα ότι δεν ξανοίγει το φυσικό χρώμα... απλώς κάνει πιο έντονο το ήδη υπάρχον. Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς συμπεριφέρεται η χέννα σε μαλλί ήδη βαμμένο με χημική βαφή...?

Αν είχα κάποιον να με βοηθήσει στις πρώτες εφαρμογές μέχρι να μπω στο νόημα, θα το τολμούσα.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Θα μ' ενδιέφερε και μένα... με ποιες μάρκες έχεις πειραματιστεί, και ποια βρίσκεις καλύτερη?

Απλώς η χέννα έχει το θέμα ότι δεν ξανοίγει το φυσικό χρώμα... απλώς κάνει πιο έντονο το ήδη υπάρχον. Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς συμπεριφέρεται η χέννα σε μαλλί ήδη βαμμένο με χημική βαφή...?

Αν είχα κάποιον να με βοηθήσει στις πρώτες εφαρμογές μέχρι να μπω στο νόημα, θα το τολμούσα.

έχω βάλει ότι βρίσκω από βιολογικάδικα όλες καλές ειναι, η αιγυπτιακή καλύτερη αλλά δεν την βρίσκω πλέον

για να βάλεις πρώτη φορά χέννα πρέπει να είναι ή άβαφτα ή να τα αφήσεις χωρίς χημική βαφή για καιρο.

Οι συσκευασίες πάνω λένε 15 μέρες, μου φαίνεται πολύ λίγο, άλλοι λένε 6 μήνες (όταν το έψαχνα) εγώ τα άφησα 4 μήνες και μετά έβαλα χέννα.

Η χέννα δεν αλλάζει χρώμα στο μαλλί αλλά καλύπτει και τα θρέφει, είναι υπέροχη, την αφήνω τουλάχιστον 4 ώρες.

Καλά λέει η Σοφία στο κομμωτήριο δεν γίνεται καν γι' αυτό λένε ότι τους έρθει στο κεφάλι..

Δεν συμμετεχω στο θεμα σας αλλα σας διαβαζω συστηματικα. Λοιπον αν εχετε βαμμενα ξανθα τα μαλλια με χημικη βαφη και μετα βαλλετε χενα το μαλλι γινεται πρασινο, με μια κυπαρισσι αποχρωση. Την επαθα ετσι στο λυκειο. Αναγκαστικα φορεσα σκουφακι και πηγα στο κομμωτηριο. Η κομμωτρια μου εκοψε αρκετα τα μαλλια και τα εβαψε με χημικη βαφη. Επειδη ομως ειχα κανει νωριτερα χεννα τα μαλλια πεταξε τη χημικη βαφη και επρεπε να τα ξαναβαψω μερικες φορες για να μπορω να κυκλοφορησω. ΠΟΤΕ λοιπον χεννα σε βαμμενα μαλλια και ποτε χημικη βαφη με μαλλία που καναμε χεννα. Κατα αλλα η χεννα δυναμωνει πολυ τα μαλλια και κλεινει τα λεπια της τριχας οποτε το μαλλι γυαλιζει. Υπαρχουν διαφορα ειδη χεννας κοκκινη, ξανθη, σκουρα, χωρις χρωμα. Το αποτελεσμα εχει σχεση με το φυσικο χρωμα του μαλλιου. Επισης δεν ξερω εαν η χεννα πιανει σε τριχες που ασπρισαν.

καλημερα!

εχει αγορασει καμια απο εδω ? γενικα τα εχει δοκιμασει καμια? (απο αναζητηση μονο μια αναφορα της soevan βρηκα για αντιψειρικο)

http://www.rubenscosmetics.com/main_list.php?cPath=203

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σχετικά με την χέννα.

Τώρα το μονο που μένει είναι να βρω κιόλας.:lol:

Επειδή δεν ξέρω αν θα βρω εδώ στο νησί μήπως έχετε εντοπίσει κάτι διαδικτυακά;

Έχω 3.5 μηνες από την τελευταία χημική βαφή (μετά σας γνώρισα:lol:), οπότε πιστεύω μέχρι να βρω θα έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα για να την εφαρμόσω.

Και φυστικά ελπίζω να καλύψει και τις άσπρες (Τυχερό Μπαμπουράκι:D), δεν έχω πολλές απλά πήγαν και μαζεύτηκαν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

kGUSp3.png aMgOp3.png

Διαφημίσεις

Δεν συμμετεχω στο θεμα σας αλλα σας διαβαζω συστηματικα. Λοιπον αν εχετε βαμμενα ξανθα τα μαλλια με χημικη βαφη και μετα βαλλετε χενα το μαλλι γινεται πρασινο, με μια κυπαρισσι αποχρωση. Την επαθα ετσι στο λυκειο. Αναγκαστικα φορεσα σκουφακι και πηγα στο κομμωτηριο. Η κομμωτρια μου εκοψε αρκετα τα μαλλια και τα εβαψε με χημικη βαφη. Επειδη ομως ειχα κανει νωριτερα χεννα τα μαλλια πεταξε τη χημικη βαφη και επρεπε να τα ξαναβαψω μερικες φορες για να μπορω να κυκλοφορησω. ΠΟΤΕ λοιπον χεννα σε βαμμενα μαλλια και ποτε χημικη βαφη με μαλλία που καναμε χεννα.

Jesus Christ!:shock: Τα δικά μου είναι βαμμένα καστανά ανοιχτά οπότε θα πρέπει να περιμένω κάνα χρόνο να κατέβει η ρίζα, να κόψω και τα κάτω-κάτω...

Τυχερή ήσουν που δεν σου κάηκε το μαλλί ή που δεν έπεσαν πάντως...

it's never too late to start all over again

Κανέλα ποιά παίρνετε και από πού;

Χρησιμοποιώ αυτήν εδώ και καιρό και μας αρέσει πολύ.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Δεν συμμετεχω στο θεμα σας αλλα σας διαβαζω συστηματικα. Λοιπον αν εχετε βαμμενα ξανθα τα μαλλια με χημικη βαφη και μετα βαλλετε χενα το μαλλι γινεται πρασινο, με μια κυπαρισσι αποχρωση. Την επαθα ετσι στο λυκειο. Αναγκαστικα φορεσα σκουφακι και πηγα στο κομμωτηριο. Η κομμωτρια μου εκοψε αρκετα τα μαλλια και τα εβαψε με χημικη βαφη. Επειδη ομως ειχα κανει νωριτερα χεννα τα μαλλια πεταξε τη χημικη βαφη και επρεπε να τα ξαναβαψω μερικες φορες για να μπορω να κυκλοφορησω. ΠΟΤΕ λοιπον χεννα σε βαμμενα μαλλια και ποτε χημικη βαφη με μαλλία που καναμε χεννα. Κατα αλλα η χεννα δυναμωνει πολυ τα μαλλια και κλεινει τα λεπια της τριχας οποτε το μαλλι γυαλιζει. Υπαρχουν διαφορα ειδη χεννας κοκκινη, ξανθη, σκουρα, χωρις χρωμα. Το αποτελεσμα εχει σχεση με το φυσικο χρωμα του μαλλιου. Επισης δεν ξερω εαν η χεννα πιανει σε τριχες που ασπρισαν.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σχετικά με την χέννα.

Τώρα το μονο που μένει είναι να βρω κιόλας.:lol:

Επειδή δεν ξέρω αν θα βρω εδώ στο νησί μήπως έχετε εντοπίσει κάτι διαδικτυακά;

Έχω 3.5 μηνες από την τελευταία χημική βαφή (μετά σας γνώρισα:lol:), οπότε πιστεύω μέχρι να βρω θα έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα για να την εφαρμόσω.

Και φυστικά ελπίζω να καλύψει και τις άσπρες (Τυχερό Μπαμπουράκι:D), δεν έχω πολλές απλά πήγαν και μαζεύτηκαν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Jesus Christ!:shock: Τα δικά μου είναι βαμμένα καστανά ανοιχτά οπότε θα πρέπει να περιμένω κάνα χρόνο να κατέβει η ρίζα, να κόψω και τα κάτω-κάτω...

Τυχερή ήσουν που δεν σου κάηκε το μαλλί ή που δεν έπεσαν πάντως...

Ποτέ-ποτέ-ποτέ-ποτέ χέννα σε χημικά βαμένο μαλλί!!!!

Τουλάχιστον για 6 μήνες!!!!! :eek:

Δεν το καίει το μαλλί,

απλά κάνει περίεργη αντίδραση στο χρώμα.

Τις λευκές τις καλύπτει μια χαρά!

Σας το εγγυώμαι απο πρώτο χέρι! :wink:

Εγώ που έχω μαύρα μαλλιά και χρησιμοποιώ την κόκκινη χέννα

τις λευκές τις κάνει χάλκινες

και στο σύνολο δίνει μια μπορντώ λάμψη.

Διαδικτυακά δεν έχω βρει κάπου που να πουλάνε χέννα....:?

Εγώ προσωπικά την παίρνω χύμα απο βιολογικάδικο στον Πειραιά

απ τον Μανδραγόρα.

Είναι καθαρή χωρίς προσμίξεις

(θέλει προσοχή σε αυτό)

ΥΓ: pasxalitsa αυτό το αντιψειρικό

δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα (ΕΥΤΥΧΩΣ!!! :P)

για να σας πω εαν είναι αποτελεσματικό.

Ελπίζω να αποδειχθεί οτι το αγόρασα άδικα!! :wink:

Διαφημίσεις

Συμβουλή από τον καλό μου αν το μαλλί σας πρασινίσει ως αποτέλεσμα χημικής αντίδρασης (π.χ. ντεκαπαζ και πισίνα), βάλτε κέτσαπ, θα το εξισορροπήσει το χρώμα (Καλέ ναι ξεβγάλτε το μετά).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια καλημέρα σε όλες σας,

διαβάζω το θέμα σας τις τελευταίες 20 μέρες φανατικά.

Ξεκίνησα από την πρώτη δημοσίευση και ναι τα κατάφερα σήμερα να...τερματίσω!

Εξαιρετικά σχόλια και συμβουλές.

Είμαι 8 μηνών έγκυος και πραγματικά χαίρομαι που σας ... ανακάλυψα!

Μόλις ολοκλήρωσα την 1η μου παραγγελία από i-herb και κυρίως παρακολουθώ φανατικά τη soevan07 και τις δημοσιεύσεις της.

Σοφία, επειδή όπως κατάλαβες είμαι ''νεούδι'' στο forum, θέλω αν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο πμ μου γιατί θέλω ...τα ''σαπουνοκατασκευαστικά'' σου φώτα!

Και κάτι τελευταίο.

Ανακάλυψα το bioaroma.gr από εσάς και πραγματοποίησα μια παραγγελία που εμπεριείχε την κρέμα για τις ραγάδες. Κορίτσια είναι τέλεια! μου αφήνει μια υπέροχη αίσθηση ενυδάτωσης και η κοιλιά μου δεν με τραβάει καθόλου.

Μέχρι τώρα έβαζα της weleda και μετά τον 7ο μήνα είχα την αίσθηση του τραβήγματος και έπρεπε να βάζω συνέχεια...

Επιπλέον κοστίζει τουλάχιστον 17 ευρώ (η καλύτερη τιμή που βρήκα εγώ) και είναι μόλις 100ml , ενώ του bioaroma.gr είναι 200ml και κοστίζει 16 ευρώ.

Τέλος και πιο σημαντικό έβαλα ένα-ένα τα συστατικά της στο http://www.ewg.org και έχει σε όλα hazard score 0 (μηδέν), ενώ η weleda 2!

Aν κάποια είναι εγκυούλα την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Αυτές οι κομμώτριες είναι τελικά όλα τα λεφτά!

Για να σε πείσουν για κάτι που δεν τους βολεύει

υποτιμούν και την νοημοσύνη σου.

Τη δική μου είδα και έπαθα

για να την πείσω να μου βάλει χέννα.

(έρχεται στο σπίτι μου γιατί είναι συγγενής)

Μετά κατάλαβα γιατί δεν την θέλουν.

Η χέννα θέλει πολύ χρόνο για να απορροφηθεί

και όσο πιο πολύ ώρα την κρατάς στο κεφάλι σου

τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις,

Στο κομμωτήριο δεν βολεύει κάτι τέτοιο.

Δεν μπορείς να πας και να φύγεις με τουρμπάνι στο κεφάλι.

Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Το κάνεις μόνη σου στο σπίτι

βάζεις τη πετσέτα στο κεφάλι

και το κρατάς όσο μπορείς περισσότερο

(εαν μπορείς και όλη την ημέρα που λέει ο λόγος)

Σαν μάσκα μαλλιών δηλαδή.

Οι λίγες άσπρες που έχουν

καλύπτονται μια χαρά.

soevan, μπορεις να μας περιγραψεις πως την εφαρμοζεις?Στο πολυ παρελθον εβαζα και εγω και θυμαμαι οτι μου πονουσε το κεφαλι απο το βαρος του υλικου (εχω πολλα μαλλια) που εβαζα πανω του και μετα ηταν μεγαλη ταλαιπωρια το ξεβγαλμα, επρεπε να ξεβγαζω ωρες.Αναρωτιεμαι αν εκανα κατι λαθος.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Βρήκα αυτό το site αγορών, ελληνικό είναι και έχει διάφορα οικολογικά προϊόντα, έχει ωραία βρεφικά κορμάκια για παράδειγμα, αλλά και ξύλινα παιγνίδια κλπ.

http://www.sunnyside.gr/category/wardrobe/organic_cotton_organiko_vamvaki

----------------------

Βρε κοριτσια,

η μικρη μου εκαψε το μπουτακι της (αρκετουτσικη επιφανεια)απο το τζαμι του τζακιου...απο την πρωτη στιγμη εχω που της βαζω κηραλοιφη...δεν ειχα κατι αλλο στο σπιτι..επειδη το πανω καψιμο εχει αρχισει να σκαει και ειναι σε σημειο που φοβαμαι μην το γδαρει κι αλλο και μην ερθει σε επαφη με βρωμιες με το που την πλενω τοπικα με αγνο σαπουνακι ,βαζω την αλοιφη, σκεπαζω με καθαρη γαζουλα και στερεωνω με ενα επιδεσμακι...

Μηπως δεν πρεπει να κανω ετσι και να το αφησω ελευθερο??

Επισης δυστυχως δεν μπορω να βρω φυλλα αλοης και να βγαλω το τζελ...

τι αλλο να κανω??

Βρε κοριτσια,

η μικρη μου εκαψε το μπουτακι της (αρκετουτσικη επιφανεια)απο το τζαμι του τζακιου...απο την πρωτη στιγμη εχω που της βαζω κηραλοιφη...δεν ειχα κατι αλλο στο σπιτι..επειδη το πανω καψιμο εχει αρχισει να σκαει και ειναι σε σημειο που φοβαμαι μην το γδαρει κι αλλο και μην ερθει σε επαφη με βρωμιες με το που την πλενω τοπικα με αγνο σαπουνακι ,βαζω την αλοιφη, σκεπαζω με καθαρη γαζουλα και στερεωνω με ενα επιδεσμακι...

Μηπως δεν πρεπει να κανω ετσι και να το αφησω ελευθερο??

Επισης δυστυχως δεν μπορω να βρω φυλλα αλοης και να βγαλω το τζελ...

τι αλλο να κανω??

marsolan

τα εγκαύματα καλό είναι να μην τα καλύπτουμε.

Πολύ καλή δουλειά κάνει το αμυγδαλέλαιο, το βαλσαμόλαδο και ο πολτός από καρότο.

Λίγο δύσκολο για την μικρή σου βέβαια, γιατί θέλει μια σχετική ακινητοποίηση, αλλά αν βάλεις την γαζούλα θα βοηθήσει. Καλό όμως είναι το έγκαυμα να αερίζεται.

marsolan

τα εγκαύματα καλό είναι να μην τα καλύπτουμε.

Πολύ καλή δουλειά κάνει το αμυγδαλέλαιο, το βαλσαμόλαδο και ο πολτός από καρότο.

Λίγο δύσκολο για την μικρή σου βέβαια, γιατί θέλει μια σχετική ακινητοποίηση, αλλά αν βάλεις την γαζούλα θα βοηθήσει. Καλό όμως είναι το έγκαυμα να αερίζεται.

σε ευχαριστω πολυ,καπου διαβασα οτι κανει καλο και το τριμμενο κρεμμυδι επανω στο εγκαυμα...Αν υποθετω σωστα ειναι ελαφρυ εγκαυμα 2ου βαθμου και νομιζω οτι οσο εχει πληγουλα απο φουσκαλιτσα που εσκασε καλο ειναι να καλυπτεται...δεν ειμαι σιγουρη ομως για αυτο και ρωτησα κι εδω...

Ουφ...σκεφτομαι μηπως χρειαζεται να παρω και τον ομοιοπαθητικο μας..δεν μου εκοψε νωρις οτι ισως θελει και αγωγη "απο μεσα"...

Ειλικρινα με ανησυχει η μολυνση,ιδιως απο αυριο που το παιδι θα ειναι στον παιδικο και θα φοραει και ρουχακια...επισης δεν θελω να της μεινει σημαδι (ευτυχως αναπλαθονται πολυ γρηγορα τα κυτταρα σε αυτες τις ηλικιες)...

τι να πω...και μη χειροτερα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...