Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διακοπες μαζι με τη γιαγια

Recommended Posts

καλησπερα και απο μενα! θα επιχειρησω κατι καινουργιο φετος στις διακοπες και θα ηθελα τη γνωμη σας. μαζι με τον αντρα μου αποφασισαμε φετος να παμε διακοπες με την κορουλα μου 2 χρονων και τον μπεμπη μου 2 και κατι μηνων. επειδη μου φανηκε λιγο ζορικο με τα 2 μωρα μαζι γιατι το ενα θα θελει λιγο παραπανω στη θαλασσα το αλλο εκ των πραγματων δεν μπορω να το κρατησω για πολυ στην παραλια αποφασισα να κανω προταση στην μαμα μου να μας ακολουθησει για βοηθεια. θελω τοσο πολυ να δω την μικρη μου να τσαλαβουταει στα νερακια,και ειμαι σιγουρη πως χωρις βοηθεια θα εχανα την ευκαιρια να την χαρω αφηστε που με τον ερχομο του μικρου και τις αυξημενες αναγκες του νιωθω πως την παραμελω. κανω καλα που κουβαλαω και την γιαγια μαζι?

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

Bασικά είναι πως νιώθεις εσύ...αν εσεί και ο σύζηγος είστε οκ σε τέτοια ιδέα τότε no problem...

προσωπικά δεν θα το έκανε σε καμία περίπτωση...η έσχατη θα ήταν να έμενα στην πόλη ή εναλλάξ με το σύζηγο το μωρό μωρό...

Οι διακοπές θεωρώ ότι είναι για την οικογένεια μας....

υ.γ.: έχω πολύ καλές σχέσεις με μαμά και πεθερά

rQGhp3.png

Οχι δεν κανεις καθολου καλα...για μενα παντα.Εσενα θα σου αρεσε να εφερνε ο αντρας σου μαζι και την πεθερα σου?

Καλα εγω ουτε μια στο εκατομμυριο...χιλιες φορες σπιτι μου και να λιωνω απο τη ζεστη.

Διαφημίσεις

εγω δεν ηθελα να παω πουθενα! προτιμουσα να μεινω σπιτι αλλα ο αντρας μου ηταν ανενδοτος ηθελα οπωσδηποτε να παμε διακοπες για να χαρει η μεγαλη.οποτε για να με δελεασει εριξε αυτος την ιδεα στο τραπεζι. οχι επειδη ειναι μαμα μου αλλα ειναι πολυ διακριτικη και με βοηθαει γενικα με τα παιδια και αυτα(η μικρη δηλαδη) την αγαπαει πολυ.

VCkup3.png W6T5p3.png

Ειναι καθαρά δικό σας θεμα. Ο αντρας σου συμφωνεί?

Πάντως μην εισαι σίγουρη ότι στη θαλασσα θα καθεστε και πολύ ωρα. Ο γιος μου που ειναι κοντά στην ηλικία της κορης σου δε θελει να μπει μεσα, παιζει μόνο με τα κουβαδάκια έξω στην άμμο. Πηγαίνουμε απογευμα, που δεν εχει πολύ ζέστη (καλό θα ειναι να αποφεύγεις εξόδους 12 με 4). Ο μπαμπας δεν ασχολείται με τα παιδιά? Να κραταει εκείνος τη μικρή κι εσύ να ασχολείσαι με το μωρό (δυστυχώς τον πρωτο καιρό αναγκαστικά θα παραμελείς τη μεγάλη, στο λεω εκ πειρας, ο γιος μου ειναι 28 μηνών και η κορη μου 11 μηνών).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εμενα παλι μια χαρα μου φαινεται, γιατι κι εμεις θα κανουμε το ιδιο!

το καναμε κ περσυ κ πηγε μια χαρα!

εκανε και εκεινη λιγες μερες διακοπες που ολο το χειμωνα ειναι αποκλεισμενη με τη μικρη!

MD1op3.png

και με μενα δεν μου κακοφαινεται σαν ιδεα. αν το χεις συζητησει με τον αντρα σου και συμφωνει, ολα οκ! και γιατι δηλαδη δεν το σκεφτεσαι οτι θα ερθει οχι μονο για να σας κραταει το παιδι αλλα κ για να κανει κ αυτη λιγες διακοπες μαζι, σαν παρεα σας. τι κακο υπαρχει?

εμεις ειχαμε παει περυσι κυλληνη οικογενειακως μαζι με τη μαμα μου κ μια φιλη της κ μια χαρα περασαμε. απλα ειχα σαν πρωταρχικο θεμα να ειχαμε ξεχωριστα δωματια βεβαια! απο κει κ περα ολα καλα!! δηλ δεν πρεπει να τη σκεφτεσαι σαν "βαρος" κ σαν μια επιπλεον αποσκευη του μωρου αλλα σαν παρεα.

καλα να περασετε!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

φυσικα και δεν βλεπω τη μαμα μου σαν αποσκευη ισα ισα που κανουμε πολυ καλη παρεα. θα εχει και μια φιλη της μαζι.οσο για τον αντρα μου βοηθαει και μαλιστα και με το παραπανω! απλα για να ημαστε πιο χαλαροι!

VCkup3.png W6T5p3.png

Διαφημίσεις

εγω δεν ηθελα να παω πουθενα! προτιμουσα να μεινω σπιτι αλλα ο αντρας μου ηταν ανενδοτος ηθελα οπωσδηποτε να παμε διακοπες για να χαρει η μεγαλη.οποτε για να με δελεασει εριξε αυτος την ιδεα στο τραπεζι. οχι επειδη ειναι μαμα μου αλλα ειναι πολυ διακριτικη και με βοηθαει γενικα με τα παιδια και αυτα(η μικρη δηλαδη) την αγαπαει πολυ.

χα!:evil: μια απ τα ιδια! θα σου πω εγω που γυρισαμε πριν δυο μερες απο διακοπες, με την μαμα μου. ο αντρας μου επεμενε να την παρουμε μαζι για βοηθεια:rolleyes:τα πανε πολυ καλα οι δυο τους. δεν θα μπω σε λεπτομερειες απλα σου λεω οτι ολοι περασανε καλα εκτος απο εμενα!!!!!:evil::evil::evil: οχι - οχι δεν θα το ξαναεκανα!:lol::lol:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

ισως ειμαι λιγο ακαταλληλη να σου δωσω συμβουλη μιας και τα τελευταια χρονια παμε διακοπες στους γονεις μου (λογω βολεματος και οικονομικων το παραδεχομαι) αλλα θα σου πω την αποψη μου. ειναι βεβαια λιγο διαφορετικη περιπτωση γιατι εχουν σπιτι σε νησι κ παμε εκει και για να τους δουμε ( μενουμε αλλου ολο το χρονο και οχι μαζι τους).

Σαν αποτελεσμα ομως ειναι το ιδιο μιας και μας ξεκουραζουν πολυ...πχ το βραδυ η το μεσημερι κοιμουνται τα μικρα κι εμεις μπορουμε να παμε μια βολτα σαν ζευγαρι. και επειδη ειναι διακοπες, τοτε το νιωθεις περισσοτερο να εισαι λιγο ξεγνοιαστος να μεινεις με τον αλλο εστω μιση ωρα χωρις πιπιλες πανες και μπιμπερο γυρω σου , μονο εσυ με τον ανθρωπο σου. ναι ωρες ωρες ζοριζομαι πολυ με ολους τους γυρω μου. Δεν ξερω αν η μαμα σου ειναι διατεθειμενη να κρατησει τα παιδια για να πατε μια βολτα αλλα αν τα πανε καλα ο αντρας σου με τη μαμα σου, θα ελεγα να το δοκιμασετε μιας και το μωρο σου ειναι μικρουλι φετος και σιγουρα ενα εξτρα χερι θα ειναι χρησιμο, και απο του χρονου πατε μονοι σας!

(αμα και η μαμα σου εχει και φιλη της ακομα καλυτερα γιατι δε θα ειναι αγκιστρωμενη συνεχεια επανω σας ακομα και οταν δε θελετε)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Με τιποτα. Γενικα δεν μπορω να υπαρχει αλλο ατομο στο σπιτι το οποιο εχει διαφορετικο προγραμμα απο το δικο μας!!!

Πολλες φορες που πηγαινουμε στο εξοχικο και ειναι οι γονεις μου δεν περναμε καλα γιατι ξυπναει απο τα αγρια ξημερωματα, κοιμαται το μεσημερι οποτε πρεπει να εχει ακρα ησυχια στο σπιτι, πρεπει να τρωμε συγκεκριμενες ωρες και το βραδυ ξαπλωνει με τι κοτες.

Ασε που ειναι ευκαιρια το καλοκαιρι η οικογενεια να περασει ωρες ξενοιασιας χωρις καποιον τριτο στο ποδια τους...

Αν δεν εχει προβλημα ο αντρας σου, να παρεις μαζι την μητερα σου και την φιλη της.. Που θα ειστε? σε δωματια ή σε σπιτι? Η συγκατοικηση θα ειχε καποια προβληματα (πχ ενα μπανιο), δεν θα μπορει να γυρναει (ουτε εσυ) με τα εσωρουχα... Ομως και ενα βραδακι θα κρατησουν τα παιδια για να βγειται και μια βοηθεια θα εχεις στο μαγειρεμα πχ..

(για την ιστορια η μητερα μου ηρθε να μεινει μαζι μας οταν αρχισα να δουλευω).

Διαφημίσεις

Αφού τα πάτε καλά τώρα, θα τα πάτε καλά και στις διακοπές. Σε γενικές γραμμές.

Αντίθετα, αν είχες συνηθίσει στη βοήθεια από τη μαμά στην Αθήνα και ο άντρας σου δεν βοηθάει ιδιαίτερα, δεν θα έκανες διακοπές, αλλά θα κουραζόσουν περισσότερο.

Τη δικιά μας δεν την πήραμε, αλλά άλλο θέμα αυτό, δεν ερχόταν σπίτι και πολύ έτσι και αλλιώς! Εμείς είχαμε βρει μια κυρία στο μέρος που πήγαμε, όταν πήγαμε διακοπές σε μέρος χωρίς ανέσεις, βλέποντας και κάνοντας, με δίδυμα 8 μηνών και κοντέψαμε να χωρίσουμε με τον άντρα μου. Ούτε να τα μαζέψουμε να φύγουμε δεν μπορούσαμε/προλαβαίναμε όμως! Και αναγκαστήκαμε και βρήκαμε τη λύση της βοήθειας.

Τα μικρά παιδάκια έχουν μικροεκπλήξεις στις διακοπές, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένα να βρίσκονται μαζί με τη μαμά τους.

Αυτή τη χρονιά τη βλέπω ως πιο ζόρικη, από του χρόνου και πέρα, ίσως του παραχρόνου, όχι και τόσο. Εγώ θα επεδίωκα από του χρόνου διακοπές με φιλικό ζευγάρι και άλλα παιδάκια. Δεν είναι βοηθεια-βοήθεια, αλλά τα παιδάκια μπορεί να τα προσέχει χαλαρά ο ένας της παρέας ας πούμε, όσο οι άλλοι λιάζονται, συζητάνε, κάνουν μακροβούτια, πλένουν μαγιό και τα λοιπα και τα λοιπά...

Εμείς από το δεύτερο καλοκαίρι και μετά, 1,5 ετών ήμασταν αεράτοι και με παρέα άλλων ζευγαριών και μεταξύ μας.

Βρε χελωνίτσα, χωρίς να θέλω να σου τη σπάσω, εάν πιστεύεις ότι στη μαμά σου αξίζουν λίγες διακοπές γιατί είναι χωμένη όλο το χειμώνα με τα μικρά, το να πάτε όλοι μαζί και πάλι να πρέπει να προσέχει τα μικρά δεν είναι και σπουδαίες διακοπές.

Αφησε τη γυναίκα να πάει 5 μέρες κάπου με τη φίλη της, να κάνει τα μπανια της, να κοιμηθεί όπως θέλει, να σηκωθεί όπως θέλει, να έχει να κάνει μόνο με ενήλικες τέλως πάντων. Εσύ με τον άντρα σου μια χαρά θα τα βγάλετε πέρα με τα μωρα. Δεν ξέρω. Δεν το βρίσκω και πολύ σωστό να συνεχίζεται το baby sitting και το καλοκαίρι. Εάν όλο το χειμώνα έμενε αλλού και δεν ανακατευόταν θα έλεγα ΟΚ, ας βοηθήσει και λίγο. Αλλά αφού βοηθάει όλο το χειμώνα, δεν θα θέλει κι αυτή λίγο να ησυχάσει?

για να το ξεκαθαρισω... η μαμα ειναι συνταξιουχα με τα ενδιαφεροντα της και τις φιλες της.οταν λεω οτι με βοηθαει μην φανταζεστε οτι κραταει ολη μερα και νυχτα τα παιδια. το μικρο μου τωρα γεννηθηκε και με βοηθησε λιγο παραπανω με την μεγαλη.φανταστειτε οτι η κορη μου δεν εχει κοιμηθει ουτε ενα βραδυ στη γιαγια!οσο δεν ειχα το μωρο δηλαδη 2 μηνες πριν δεν της την αφηνα παρα για καποιες ωρες και μαλιστα γιατι θελαν να την χαρουν οι παππουδες.ακομα και οταν γεννησα την ειχε ο αντρας μου στο σπιτι οχι στη γιαγια. και ολα αυτα τα λεω για να μην νομιζετε οτι μου κανει ολη μερα καθε μερα baby sitting! αλλωστε δεν εργαζομαι οποτε μπορω να ειμαι με τα παιδια!

VCkup3.png W6T5p3.png

Αν τη θέλετε την μαμά σου μαζί για παρέα, δεν μπορώ να πω τίποτα, καλά κάνετε.

Αν πάλι την θέλετε για τα παιδιά τότε, κάτι χάνω. Δύο παιδάκια είναι, γιατί είναι δύσκολο να πάτε διακοπές και νομίζεις ότι χρεάζεστε βοήθεια.

Τέλος, να θέλετε ΚΑΙ τη μαμά μαζί ΚΑΙ με την ευκαιρία αυτή και ένα τρίτο άτομο για τα παιδιά, πάλι ΟΚ, δεκτό

Εγώ δεν θα το έκανα, βέβαια, αν και έχω πολύ καλή σχέση με τη μαμά μου, αλλά νομίζω ότι οι διακοπές είναι για την οικογένεια, να μείνει λίγο μόνη, να λειτουργήσει και λίγο ως ... παρέα, να πει μία κουβέντα παραπάνω, να 'δέσει' ως ομάδα.

Ρε κοριτσια περα απ ολα τα υπολοιπα που λεμε, τι πιο σπουδαιες διακοπες θα ειχε η γιαγια αυτη τη στιγμη απ το να παει με το παιδι της κ τα εγγονια της καπου?

Για μενα πιστευω οτι για τις γιαγιαδες δεν υπαρχουν πιο σπουδαιες διακοπες απ αυτες!Και δεν θα ναι εσωκλειστη σε ενα δωματιο να φυλαει τα μωρα. Ολοι μαζι θα ναι κ διακοπες θα κανουν κ μαλιστα θα χει κ μια φιλη της μαζι για να πει κ μια κουβεντα με εναν αλλον ανθρωπο!

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

αν η γιαγια ειναι βολικη κανεις μια χαρα

αν η γιαγια ειναι σαν τη δικια μας (πεθερα)

και θελει να ειναι εκεινη να βλεπει τα πλατσουρισματα κι εσυ να καθεσαι σπιτι να μαγειρευεις

τοτε δεν κανεις καλα

αν ειναι καλη πεθερα (για το συζυγο) τοτε μια χαρα

η αληθεια χρειαζεσαι μια χειρα βοηθειας

1000 φορές μόνοι σας με το σύζυγο.

Τα παιδιά μου τα προσέχουν οι γονείς μου αφού δουλεύουμε 10ώρα κ οι δύο κ ακόμη κ τώρα ειναι μαζί τους στο χωριό. Οταν θα πάρω την άδεια μου θα κατέβουμε στο χωριό "αναγκαστικά" αφου τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να πάρουμε τα παιδάκια μας να πάμε οι 4 μας διακοπές αλλού κ ήδη μονο που το σκέφτομαι ότι θα ειμαστε ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ μαζί με τους γονείς μου με πιάνει ΤΡΕΛΑ. Είναι αλλιώς να εισαστε μόνοι με τα παιδάκια σας, θα περάσετε καλύτερα κ θα έχετε άλλη άνεση..και το θεωρώ αδιανόητο να μην τα βγάλετε πέρα με δυο παιδιά... εγώ έχω πάει με τα παιδάκια μου για μια εβδομάδα διακοπές χωρίς το σύζυγο κ δεν ειχα πρόβλημα.

συμφωνω πως αν ειναι πιο μεγαλα τα παδακια δεν χρειαζεσαι βοηθεια. περυσι πηγαμε μονοι μας και ηταν καλα με ενα μωρο αν και τις πρωτες βραδιες δεν κοιμηθηκαμε καθολου γιατι η μικρη αλλαξε περιβαλλον και δεν κοιμοταν.ομως φετος εχω μωρε κοριτσια το μικρο που ειναι βρεφακι ειμαι πτωμα με τα 2 μωρα,εχω να κοιμηθω 2 μηνες σαν ανθρωπος,θηλαζω μερα-νυχτα και λυπαμαι την μικρη μου να ψηθει ολο το καλοκαιρι στην πολη.ειναι και ο αντρας μου που τρεχει και αυτος πολυ με τα μωρα(απο βοηθεια εννοω)και ηθελε να παμε και δεν θελω να τον "χαλασω" οποτε χωρις βοηθεια νομιζω πως θα κλαταρω!

VCkup3.png W6T5p3.png

συμφωνω πως αν ειναι πιο μεγαλα τα παδακια δεν χρειαζεσαι βοηθεια. περυσι πηγαμε μονοι μας και ηταν καλα με ενα μωρο αν και τις πρωτες βραδιες δεν κοιμηθηκαμε καθολου γιατι η μικρη αλλαξε περιβαλλον και δεν κοιμοταν.ομως φετος εχω μωρε κοριτσια το μικρο που ειναι βρεφακι ειμαι πτωμα με τα 2 μωρα,εχω να κοιμηθω 2 μηνες σαν ανθρωπος,θηλαζω μερα-νυχτα και λυπαμαι την μικρη μου να ψηθει ολο το καλοκαιρι στην πολη.ειναι και ο αντρας μου που τρεχει και αυτος πολυ με τα μωρα(απο βοηθεια εννοω)και ηθελε να παμε και δεν θελω να τον "χαλασω" οποτε χωρις βοηθεια νομιζω πως θα κλαταρω!

Να το κάνεις κοριτσάκι μου! χρειάζεσαι κι εσύ μια βοήθεια, για να ξεκουραστείς έστω και λίγο. Και για τη μαμά σου θα είναι ωραίες διακοπές. Και όλα όσα διαβάζω για την σχέση σας και την σχέση του άντρα σου με την μαμά σου κλπ, όλα δείχνουν ότι είναι σωστή κίνηση. (και θα έχει και την φίλη της μαζί, αν θελήσει να ξεφύγει λίγο)

Η κάθε κοπέλα/μανούλα, κρίνει απο την δική της προσωπική κατάσταση ή σχέση με την γιαγιά. (μαμά ή πεθερά)

Κι εγώ θα το έκανα, γιατί ξέρω την μαμά μου και κάνουμε και παρέα και θα με βοηθούσε, δεν θα ήταν βάρος προς Θεού. Και εκείνη θα έκανε διακοπές και θα το ευχαριστιόταν....

Γενικώς, όταν έχεις μικρά παιδιά, οι διακοπές δεν είναι ξεκούραστες ειδικά για την μαμά. Οπότε, η βοήθεια της γιαγιάς, (αν υπάρχουν οι σωστές προυποθέσεις) είναι πραγματικά ανεκτίμητη. :D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...