Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεργη Εγκυος (&Τι δικαιούται έγκυος που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας))

Recommended Posts

Χωρίς να είμαι σίγουρη έχω την εντύπωση ότι δικαιούσαι μόνο το επίδομα τοκετού (περίπου 990 ευρώ). Σίγουρα δεν δικαούσαι επίδομα κυοφορίας και λοχείας αφού δεν εργάζεσαι.

20iyp2.png mI5Hp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Να σας ρωτησω κάτι.ΠΗΤ 1/5/2010.Απο τον Μαρτιο 2009 λαμβάνω ταμείο ανεργειας απο ΟΑΕΔ. 1 /9/2009 ξεκινάω δουλειά με την συμφωνία να ξεκινήσω χωρίς ενσημα και στην συνέχεια τον Ιανουαριο 2010 να με προσλάβει κανονικα.Αφού ξεκίνησα μαθαίνω για την εγκυμοσύνη.Οπου του το αναφέρω του εργοδότη μου (καλος φίλος)και μου λέει οτι δεν αλλάζει τπτ ολα καλα δεν υπαρχει προβλημα οτι έχουμε συμφωνήσει ισχύει και απο Ιανουάριο θα μπουν και τα ενσημα.

1η Ερωτηση αν παραμείνω ετσι με επιδομα απο ΟΑΕΔ μεχρι Μαρτιο του 2010(ενα μηνα πριν την ΠΗΤ),τι δικαιούμε αφου είμαι στο ΙΚΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΆΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΆ???Δηλαδή αν δεν με προσλάβει τι λαμβάνω και αν με προσλάβει 1/1/2010 τι λαμβάνω?

2η ερώτηση Ο αντρας μου έχει ατομική εταιρεία αν με προσλάβει συντομα μπορώ να παίρνω καποια επιδόμα σαν εγκυος και εργαζομενη?και ποια??

αυτος τι υποχρεούτε να μου δώσει?και τι ¨κυρώσεις¨" υπάρχουν γι αυτόν?Λογικά θα μου πληρώνει τα ενσημά μου και δεν έχουμε προβλημα?

Αυτα σας ευχαριστώ περιμένω τισ απαντησεις για να δω πως θα προχωρήσω?

καλησπερες κ παλι

σημερα πηγα στο ικα κ το μονο που καταφερα ειναι να ΜΗΝ παρω το επιδομα των 56 ημερων πριν την πητ επειδη τελικα δεν εχω συμπληρωσει τα ενσημα που απαιτουνται.. εγω οπως τα μετραγα τα εβγαζα η ακριβως η εστω μειον 1-2 ενσημα... τελικα ομως δεν ειναι ακριβως τα τελευταια 2 χρονια .. Για να το εξηγησω καλυτερα εγω γενναω τον νοεμβριο (14/11/2009) αλλα νομιζα πως τα ενσημα μετρανε απο τον οκτωβριο του 2007 μεχρι κ σημερα..ΑΛΛΑ τελικα μετρανε απο τον δεκεμβριο του 07 κ ετσι μου λειπουν 26 ενσημα...

Σουπερ ε? χανω τα παντα... Πηρα το πρωην αφεντικο μου να του ζητησω να μου κολλησει ενσημα εστω 2 μηνων για να μην χασω τα χρηματα..(εκει που δουλεψα επι 4 μηνες δεν μου κολλησε ουτε ενα...) φυσικα κ αρνηθηκε μιας κ εχουν περασει 6 μηνες που αποχωρησα κ θα εχει κυρωσεις..

εχω νευριασει απιστευτα.... κ με το ικα κ με ολα... απ την αλλη ουτε στην προνοια μπορω να γραφτω επειδη μεχρι τον 2 του 2010 εχω ασφαλεια ικα εστω για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη...ΗΜΑΡΤΟΝ !!!

Α κ δεν θα το πιστεψετε αλλα βρηκα κ εναν γιατρο στο Αττικον που μου ειπε πως προσωπικα δεν θελει χρηματα επειδη πληρωνεται απο το νοσοκομειο...Μεσα σε ολη μου την απογοητευση ειναι μια ελπιδα φωτος..

(για οσα κοριτσια επιθυμουν να πανε στο αττικο καλο θα ειναι να πανε απο τους πρωτους μηνες της εγκυμοσυνης τους γιατι μετα υπαρχει ενα θεμα λογω των λιγων κλινων που εχει).

ουφ ειπα τα παραπονα μου κ ηρεμησα :roll: καπως...

μακια κ καλο απογευμα σε ολους κ ολες

πανε 13μηνες που γεννησα και ήταν να γυρισω στη δουλεια 1Σεπτεμβρη. Με ειχαν στο περιμενε 20μερες και σημερα μ απολυσανε! Αλλη μια άνεργη μητέρα!

Για πες ποιος γιατρος στο Αττικον δεν θέλει λεφτά? κι εγω εκει γεννησα και θα ξαναγεννησω πρωτα ο θεος...

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

• 4 εβδομάδες μετά...

Θέλω λίγο την προσοχή σας....

Είμαι έγκυος άνεργη ασφαλισμένη στο ταμείο του άντρα μου (ΤΑΞΥ το οποίο πλέον ανήκει στο ΙΚΑ).

Θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαστε κάτι για την γέννα και αν μπορεί να πάρει την άδεια μητρότητας ο σύζυγος εφόσον εγώ δε την δικαιούμαι εφόσον δε δουλεύω....

Σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος...

Θέλω να μάθω τι δικαιούται ο σύζυγος....

Ευχαριστώ για την προσοχή σας....

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ? ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΘΕΣΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ευχομαι να παθεις οτι σκεφτεσαι εσυ για μενα !!!

αν ειναι ο αντρας σου ασφαλισμενος μπορει να σε καλυψει ως προστατευομενο μελος και νομιζω (εως ειμαι σιγουρη) οτι παιρνει και το επιδομα του ικα ...αν ειναι στο ικα

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

mag279 , διαβασα απο rosangel σελ 1. και στα στελνω ...δεν ξερω τι ποσο παιρνεις αλλα απο ο,τι ειδα σιγουρα κατι...γραφει .........Τα παρακατω τα βρηκα στην εξης σελιδα:

http://health.in.gr/pregn/printa.asp...tArticle=17738

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Αν είστε ανασφάλιστη ή δεν έχετε δικαίωμα να ζητήσετε επίδομα από τον ασφαλιστικό σας οργανισμό, δικαιούστε επιδότηση (μετά τον τοκετό) από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της περιοχής σας.

Πρέπει να προσκομίσετε:

* Αίτηση.

* Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/86 ότι δεν είστε ασφαλισμένη και ότι δεν θα εργαστείτε σαράντα δύο ημέρες πριν από τον τοκετό και άλλες τόσες μετά τη γέννηση του παιδιού σας.

* Ιατρική βεβαίωση με την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

0oWXCeS.jpg0oWXp3.png

Κορίτσια τα φώτα σας...

Ειμαι ανεργη με επιδομα απο τον ΟΑΕΔ απο τον Μαρτιο του 2009.

Εχω συμπληρωμενα ενσημα τα 2 τελευταια χρονια 2008-9 200 (εχω παραπανω απο 200)Τελευταιος μισθός 1300 μεικτά.

Το επίδομα θα το παιρνω μεχρι και Μαρτιο του 2010.

Εχω ΠΗΤ 1/5/10...ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ???

Επισης αν ξέρετε εχω δικαιωμα παρατασης 3μηνου για το επιδομα ανεργιας απο ΟΑΕΔ η οχι???:confused::confused::confused::confused:

Καλησπέρα,

και γω ημουν επιδοτουμενη στον οαεδ.

Πηρα ολα τα επιδόματα απτο ΙΚΑ κανονικά,τοκετου,λοχείας, βοηθημα.

Τωρα ποσα λεφτα θα παρεις δε ξερω, γυρω στα 5.000 σε υπολογιζω..

Για παραταση δε γνωριζω κάτι..

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

• 2 εβδομάδες μετά...

Με απολυσαν απο την δουλεια στις 9/9/08 λοφω μιας παλινδρομησης κυησης που ειχα [!! το αισχος ] και τωρα ειμαι εγκυος 8 εβδομαδων ενω παίρνω κ το επίδομα του ΟΑΕΔ.Ξερετε αν δικαιούμαστε καποιο επίδομα.. και με το ικα τι γινεται στη γεννα;

Διαφημίσεις

Αν εχεις 200 ενσυμα τα 2 τελευταια έτη (που προφανως τα εχεις) δικαιούσαι τα πάντα ,επιδομα κυοφορίας,λοχείας,βοήθημα.

Να ξέρεις οτι δικαιούσαι και αναρρωτική άδεια, λεμε τωρα,οτι σε περιπτωση που πρεπει π.χ. να μεινεις ξαπλωμένη (χτυπα ξύλο,αλλά απλά θελω να σε ενημερωσω) πας στο γιατρό σου γράφει άδεια,διακοπτεις προσωρινά το ταμείο ανεργίας και για οσο καιρο εχεις την αναρρωική άδεια πληρώνεσαι απο το ΙΚΑ.

Μετα συνεχίζεις το ταμείο κανονικά.

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/benefits/money/home.cfm

Τραγικό το αφεντικο σου ετσι??????

Ακου κει...

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

ευχαριστω πολυ , αυτο ειναι πολύ καλό.. Ναι είναι τραγικό μετα απο 7 χρονια....ειπε ''δεν συμφαιρεις την εταιρεια γιατι εισαι γυναικα και μενεις εγκυος''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και ξερεις ποτε?? μετα την αναρρωτικη της αποξυσης!!!!!!!φανταζομαι για οσα μου ειπες μπορω να ενημερωθω απο ικα και οαεδ εεε?

δεν το ηξερα οτι δικαιουμαστε και οι ανεργες ανναρωτικη αδεια (χτυπα ξυλο)..

εγω πηρα τηλεφωνο τηλεφωνο τον οαεδ αλλα δεν μπορεις να βγαλεις ακρη!μου φαινεται οτι θα παω απο εκει!

για να δικαιουσαι επιδοματα απο το ικα θα πρεπει οταν κλεισεις 32 εβδομαδα και 2 χρονια πριν να εχεις 200 ενσημα. μετα απο τις 9/9/2008 εχεις ενσημα? αν οχι ετσι οπως υπολογιζω δεν θα δικαιουσαι.

ο νομος δεν σε κατοχυρωνει λογω αποβολης καποιο διαστημα να μην μπορει να σε απολύσει?

πολύ καλή ερώτηση!! ο νομος σε κατοχυρώνει αν μεινεις εγκυος , απο την 1 στιγμή και μεχρι 1 χρονο μετα την γεννηση να μην μπορει να σ απολυσει!! εγω δουλευα 7 χρονια εμεινα εγκυος, δεν με εδιωξε αλλα μολις παλινδρομησα μετα την αποξυση με εδιωξε!!!! υπάρχει καποια νομοθεσια που κινειται πιο ''ιδιαιτερα'' απεναντι στις εγκυμονουσες ομως δεν ειναι νομος! η επιθεωρηση ειναι με το μερος της μαμας . εγω κατηγγειλα την απολυση ως παρανομη και καταχρηστικη και παμε στα δικαστηρια...

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα...Να ρωτησω αν μπορειτε να βοηθησετε...Αρχικα ξερω τι δικαιουμαι αλλα δεν ξερω τι χαρτια χρειαζονται...

Ειμαι ανεργη επιδοτουμενη απο τον ΟΑΕΔ απο τον Μαρτιο του 2009.

-Τι χαρτια χρειαζονται για τα επιδοματα κυοφοριας 56 μερες πριν -λοχειας 63 μ.μετά και

- Που παω???

-Το βοηθημα που εχω ακουσει τι ειναι ειναι και απο που το λαμβανω?

Να τονισω οτι εχω μπει στο site toy Ικα αλλα δεν λεει τι διαφορετικο κανουν οι ανεργοι σε επιπεδο δικαιολογητικων...

Σας ευχαριστω...Ειμαι 70 μερες πριν την ΠΗΤ.:confused:

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτησω κι εγω κατι, ειμαι ανεργη αυτη τη στιγμη, ειμαι ασφαλισμενη στο ικα ο αντρας μου ειναι στο δημοσιο δικαιουμαστε κανενα επιδομα οταν θα γεννησω με το καλο??

Να ρωτησω κι εγω κατι γιατι εχω μπερδευτει με τοσα που διαβαζω.

Ειμαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ, ειμαι ανεργη με καρτα ανεργιας.

Ο αντρας μου ειναι στο δημοσιο οταν με το καλο γεννησω τι δικαιουμαι να παρω? (Δεν εχω τα 200 ενσημα)

Αν καταλαβα καλα δικαιουμαι το επιδομα τοκετου 900 ευρω απο το ΙΚΑ

Απο τον ΟΑΕΔ δικαιουμαι τίποτα?

Αυτο απο τη Νομαρχιακη αυτοδιοικηση που λεει πιο πανω το παιρνω??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...