Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μη συμβατη αντιβιωση και θηλασμος -Κα Αγλαια χρειαζομαι τη βοηθεια σας!

Recommended Posts

palladin εισαι παντα εξαιρετικα σωστη και ακριβης σε αυτα που λες και παραθετεις, δεν χωρουν παρερμηνειες, οποιος επιθυμει ριχνει μια ματια και ανοιγει τον οριζοντα της σκεξης του αλλιως αρκειται στην γνωμη του γκουρου γιατρου του,,,οποιος κι αν ειναι αυτος

,,, σε θεματα υγειας, αλλα και σε ολα τα ζητηματα γενικοτερα, μια δευτερη γνωμη κανεναν δεν εβλαξε,,

Άλλο η δευτερη γνώμη και άλλο δεν ακολουθώ τις οδηγίες του γιατρού που έχω επιλέξει και ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό μου, την ασθένεια μου, κλπ κλπ.

Ποιος ο λόγος να επισκέπτεσαι έναν γιατρό αν αμφισβητείς τα λεγόμενά του και θεωρείς ότι οι πληροφορίες στο internet είναι πιο αξιόπιστες. Κανένας δεν λέει ότι όλοι οι γιατροί είναι σώνει και καλά γκουρού όπως λες, αλλά αν μπορούμε να κρίνουμε ενα site ως αξιόπιστο, τότε σίγουρα μπορούμε να αξιολογήσουμε και έναν γιατρό με τον οποίο και θα συζητήσουμε, και θα τον ρωτήσουμε ό,τι μας απασχολεί αλλά και θα δούμε τα αποτελέσματα της δουλειάς του

Αν τα όποια έντυπα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους γιατρούς, τότε θα είχαμε όλοι μας μια εγκυκλοπαίδεια ή ένα pc στο σπίτι και θα λυνόταν το πρόβλημα. Όμως αυτό δεν γίνεται γιατί δεν έχουμε τις απαραιτητες γνωσεις.

Η ενημέρωση και η δεύτερη γνώμη είναι χρήσιμες, αλλά οι όποιες αποφασεις θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από συζήτηση με κάποιον γιατρό

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 175
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συγγνωμη πουθ γραφω σε αυτο το θεμα αλλα δε βρηκα αλλο σχετικο καιε ιναι επειγον η κατασταση καθως αφορα μια φιλη μου που το μωρακι της ειναι 5 ημερων και η ιδια πεθαινει στους πονους απο λοιμωξη(δεν ειναι σιγουρη που

) και ο γιατρος της της ειπε να παρει 2 αντιβιωσεις συμβατες με το θηλασμο αλλα η ιδια δεν ειναι σιγουρη αν ξερει ο γιατρος της πολλα πραγματα για το θηλασμο.

Οι αντιβιωσεις ειναι οι εξης flagsyl kai zinadol

Μηπως η Αγλαια ή καποια άλλη κοπελα υπευθυνη που εχει το βιβλιο με τα φαρμακα και το θηλασμο μπορει να μου απαντησει γρηγορα για να δει τι να κανει η κοπελα?

Επισης τρεχει αιμα το στηθος της γιατι πληγωθηκε και της ειπα πως αυτο δεν ειναι προβλημα για το μωρο.Ετσι δεν ειναι?Το οτι ποναει οταν θηλαζει και ματωνει δε σημαινει ομως οτι δεν πιανει σωστα το στηθος της?Και σ το πρωτο της μωρο ματωναν οι θηλες της.

σας ευχαριστω πολυ και παλι για την παραχωρηση της σελιδας σας

flagsyl

Γαλουχία:Κατά τη συστηματική χορήγηση η μετρονιδαζόλη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα σε συγκεντρώσεις ίσες με αυτές του πλάσματος. Η μετρονιδαζόλη δεν πρέπει να χορηγείται κατά την περίοδο της γαλουχίας.

zinadol

Η κεφουροξίµη εκκρίνεται στο µητρικό γάλα, γι΄ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν το cefuroxime axetil χορηγείται σε µητέρα που θηλάζει.

flagsyl

Γαλουχία:Κατά τη συστηματική χορήγηση η μετρονιδαζόλη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα σε συγκεντρώσεις ίσες με αυτές του πλάσματος. Η μετρονιδαζόλη δεν πρέπει να χορηγείται κατά την περίοδο της γαλουχίας.

zinadol

Η κεφουροξίµη εκκρίνεται στο µητρικό γάλα, γι΄ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν το cefuroxime axetil χορηγείται σε µητέρα που θηλάζει.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση/Εισαι γιατρος?Συγγνωμη που ρωταω.Απλα για να ειμαι σιγουρη.

Διαφημίσεις

Οχι Κλαιρη! Δεν ειμαι γιατρος, ουτε καν του χωρου.

Αυτες ειναι οι οδηγιες του φαρμακου του ιδιου.

Απο κει και περα.....ο καθενας αποφασιζει....;):D

Ευχαριστω πολυ

To flagyl με δραστική ουσία τη metronidazole, το http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp

το βγάζει risk level 0-συμβατό με το θηλασμό

Το zinadol, με δραστική ουσία cefuroxime axetil, επίσης με risk level 0-συμβατό με το θηλασμό!

Η πλειοψηφία των φαρμάκων εκκρίνονται στο μητρικό γάλα, το αν μπορούν να χορηγηθούν ή όχι σε θηλάζουσα μητέρα εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Φάρμακα που χορηγούνται με ασφάλεια σε νεογνά για αντιμετώπιση δικής τους νόσου, μπορούν να χορηγηθούν στη θηλάζουσα μητέρα.

Όταν μια φαρμακευτική εταιρεία δεν έχει κάνει η ίδια έρευνα σε θηλάζουσες μητέρες σχετικά με την ασφάλεια του φαρμάκου που παράγει , φυσικά και είναι υποχρεωμένη για να είναι νομικά καλυμμένη να αναγράφει στις οδηγίες που εκδίδει για το φάρμακο ότι δεν είναι ασφαλές να χορηγείται σε θηλάζουσες ή δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες για τη χορήγησή του σε θηλάζουσες ή δεν είναι γνωστή η επίδρασή του σε νεογνά θηλαζουσών ή χρειάζεται προσοχή κατά τη χορήγηση του φαρμάκου σε θηλάζουσες κλπ κλπ.

Ο ίδιος ο γιατρός της φίλης σου Κλαίρη, της χορήγησε τις 2 αντιβιώσεις λέγοντάς της ότι είναι συμβατές με τον θηλασμό. Το site το οποίο είναι αποτέλεσμα ερευνητικής ομάδας νοσοκομείου της ισπανίας συμφωνεί με την άποψη του γιατρού της φίλης σου. Μέσα στο site μπορείτε να δείτε ποιό είναι το νοσοκομείο, ποιά η ερευνητική ομάδα, για ποιον λόγο γίνεται η έρευνα και δίνονται οδηγίες οι μητέρες να αναφέρουν την πηγή αυτή στους γιατρούς τους ώστε αυτοί να μπορούν αφού πληροφορηθούν από τη σελίδα αυτή (που είναι προορισμένη για χρήση από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό http://www.telasmos.org/lactancia/ingles/inicio.asp , (κάνε κλικ στη λίστα δεξιά, εκεί που λέει introduction)να είναι σε θέση να χορηγήσουν στη θηλάζουσα ασθενή τους το κατάλληλο φάρμακο.

Προφανώς ο ιατρός της φίλης σου είναι ήδη ενημερωμένος, γι' αυτό χορήγησε τις 2 συγκεκριμένες αντιβιώσεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

flagsylΓαλουχία:Κατά τη συστηματική χορήγηση η μετρονιδαζόλη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα σε συγκεντρώσεις ίσες με αυτές του πλάσματος. Η μετρονιδαζόλη δεν πρέπει να χορηγείται κατά την περίοδο της γαλουχίας.

H oδηγία είναι πολύ παλιά, νομίζω ότι διαφοροποιήθηκε πριν μια δεκαετία, ίσως και περισσότερο.

Η ουσία είναι ασφαλής στο θηλασμό (risk level 0)

zinadol

Η κεφουροξίμη εκκρίνεται στο μητρικό γάλα, γι΄ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν το cefuroxime axetil χορηγείται σε μητέρα που θηλάζει.

Eπίσης risk level 0.

και ειναι επειγον η κατασταση καθως αφορα μια φιλη μου που το μωρακι της ειναι 5 ημερων και η ιδια πεθαινει στους πονους απο λοιμωξη(δεν ειναι σιγουρη που

) και ο γιατρος της της ειπε να παρει 2 αντιβιωσεις συμβατες με το θηλασμο αλλα η ιδια δεν ειναι σιγουρη αν ξερει ο γιατρος της πολλα πραγματα για το θηλασμο.

Οι αντιβιωσεις ειναι οι εξης flagsyl kai zinadol

Μηπως η Αγλαια ή καποια άλλη κοπελα υπευθυνη που εχει το βιβλιο με τα φαρμακα και το θηλασμο μπορει να μου απαντησει γρηγορα για να δει τι να κανει η κοπελα?

Τα φάρμακα είναι ασφαλή στο θηλασμό.

Επισης τρεχει αιμα το στηθος της γιατι πληγωθηκε και της ειπα πως αυτο δεν ειναι προβλημα για το μωρο.Ετσι δεν ειναι?Το οτι ποναει οταν θηλαζει και ματωνει δε σημαινει ομως οτι δεν πιανει σωστα το στηθος της?Και σ το πρωτο της μωρο ματωναν οι θηλες της.

το αίμα δεν είναι πρόβλημα αλλά το μωρό ίσως να μην τρέφεται ικανοποιητικά αν δεν θηλάζει καλά

Σας ευχχαριστω τοσο μα τοσο πολυ!!!Ειστε πολυτιμες για ολες τις μανουλες.Και εγω καταφερα να θηλασω το παιδακι μου 15 μηνες χαρη σε εσας.Σας ευχαριστω πολυ μσα απο την καρδια μου.

Αγλαια η φιλη μου φοραει σουτιεν και επιθεματα και της ειπα πωα αυτα επιδυνωνουν το προβλημα με τις θηλες της. Σωστα?Τι μπορει να κανει για να κλεισουν συντομα οι πληγες?Η λανολινη επιτρεπεται σε ανοιχτες ληγες?

Διαφημίσεις

flagsyl

zinadol

Αυτες ειναι οι οδηγιες του φαρμακου του ιδιου.

Περιεργο που η μια αντιβίωση λεει πως μπορεί να χορηγειται κατά την γαλουχια... Απ'ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ οι εταιρείες γράφουν πως απαγορευεται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο... :rolleyes: Περιεργο πραγματικά

Μπορείς να αντλείς ένα γεύμα το 24ωρο, επιπλέον των θηλασμών.

Όταν λες γάλα για μία εβδομάδα, τι εννοείς;

Ποσότητα για ένα ή κάποια γεύματα την ημέρα, τις ώρες που θα απουσιάζεις;

Ή γάλα για να καλύψεις 7 24ωρα;

Ευχαριστω για την απαντηση σας! Δεν γνωριζα οτι μπορω μονο ενα γευμα να αντλησω. Ευτυχως δεν χρειαστηκε γιατι συνεχιζω να θηλαζω.

Εγω ακομη δεν εχω δει βελτιωση, και αυριο τελειωνει η 4ημερη θεραπεια με τη norocin.

Δεν ξερω πλεον τι να κανω..

ΥΓ: Ο παιδιατρος μας που εμαθε οτι συνεχιζω,αντεδρασε με ανησυχια παρολο που του εξηγησα οτι συμβουλευτηκα γιατρο ειδικο στο θηλασμο..

Εγω ακομη δεν εχω δει βελτιωση, και αυριο τελειωνει η 4ημερη θεραπεια με τη norocin.

Θα σε συμβούλευα να πας άμεσα σε ομοιοπαθητικό γιατρό.

Εν τω μεταξύ (χαζή ερώτηση, αλλά ας την κάνω) είσαι σίγουρη ότι είναι ουρολοίμωξη και όχι κάτι άλλο; Κάνατε καλλιέργεια, αντιβιόγραμμα κλπ;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Περιεργο που η μια αντιβίωση λεει πως μπορεί να χορηγειται κατά την γαλουχια... Απ'ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ οι εταιρείες γράφουν πως απαγορευεται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο... :rolleyes: Περιεργο πραγματικά

Είναι προφανές ότι δεν διαβάζεις και πολύ!

Από τη σελίδα του φαρμάκου:

zinadol

Βρέφη και παιδιά από 3 µηνών έως 12 ετών: στις περισσότερες λοιµώξεις η συνιστώµενη δόση είναι 10mg/χλγ. βάρους δύο φορές την ηµέρα µε ανώτερο τα 250mg το 24ωρο.

Τα αντιβιοτικά που χορηγούνται και σε βρέφη, δεν είναι δυνατό να γράφουν ότι απαγορεύεται η χρήση τους στο θηλασμό.

Αγλαια η φιλη μου φοραει σουτιεν και επιθεματα και της ειπα πωα αυτα επιδυνωνουν το προβλημα με τις θηλες της. Σωστα?Τι μπορει να κανει για να κλεισουν συντομα οι πληγες?Η λανολινη επιτρεπεται σε ανοιχτες ληγες?

Καλό είναι να εκθέτει στον αέρα το στήθος για όσο περισσότερο γίνεται. Τα επιθέματα να τα περιορίσει στο απολύτως αναγκαίο, το ίδιο και το στηθόδεσμο.

Η λανολίνη επιτρέπεται και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Ρώτησέ την αν βάζει νερό στο στήθος ή χαμομήλι (πριν ή/και μετά το θηλασμό). Καλό θα είναι να μην βάζει νερό περισσότερο από μία φορά το 24ωρο και καθόλου σαπούνι.

Για να επουλωθούν οι πληγές θα πρέπει να τοποθετεί σωστά το μωρό στο στήθος, η θηλή θα πρέπει να είναι αρκετά βαθειά για να μην νοιώθει πόνο και για να μην πληγώνεται ξανά.

Μετά το θηλασμό το σχήμα της θηλής θα πρέπει να είναι κυλινδρικό χωρίς άσπρες περιοχές που δείχνουν ότι η θηλή πιέζεται ακανόνιστα.

Διαφημίσεις

Είναι προφανές ότι δεν διαβάζεις και πολύ!

Από τη σελίδα του φαρμάκου:

zinadol

Βρέφη και παιδιά από 3 ΅ηνών έως 12 ετών: στις περισσότερες λοι΅ώξεις η συνιστώ΅ενη δόση είναι 10mg/χλγ. βάρους δύο φορές την η΅έρα ΅ε ανώτερο τα 250mg το 24ωρο.

Τα αντιβιοτικά που χορηγούνται και σε βρέφη, δεν είναι δυνατό να γράφουν ότι απαγορεύεται η χρήση τους στο θηλασμό.

Δεν με κατάλαβες καθόλου. Δεν εννοώ ότι πρέπει να απαγορευονται τα αντιβιοτικά κατα τον θηλασμό, αλλίμονο. Απλά πολλές φορές έχει υποστηριχθει ότι όταν ένα φαρμακο λέει ότι είναι μη συμβατό, αυτό γίνεται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι εταιρείες, να μην επενδύσουν σε έρευνα κλπ κλπ κλπ. Αν ειναι έτσι, η απορία μου είναι πώς κάποιες εταιρείες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα φάρμακά τους είναι ασφαλή?

Επεξεργάστηκαν by malecon
τυπογραφικο λαθος

:-(:-(:-( Ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα, όχι μόνο για να μην ταλαιπωρείσαι αλλά και γιατί δεν νομιζω πως είναι ό,τι καλύτερο να παίρνεις αντιβιώσεις για μεγαλο χρονικό διάστημα

Γιατί αμφίβολο; Η παιδίατρος πρότεινε άλλη αντιβίωση (4η) και τελικά η κοπέλα πήρε άλλη (5η επιλογή)!

Και ναι, η κάθε θηλάζουσα έχει δικαίωμα να θεωρεί τη διακοπή του θηλασμού έσχατη λύση και να την απαιτεί ως τέτοια....

Μήπως, ο γιατρός της εμανουέλας υποψιάστηκε πως, αφού οι 2 αντιβιώσεις που είχε ήδη δοκιμάσει δεν είχαν κανενα αποτέλεσμα, θα έπρεπε να δοκιμάσει την ciproxin??? Μήπως...?

Δεν με κατάλαβες καθόλου. Δεν εννοώ ότι πρέπει να απαγορευονται τα αντιβιοτικά κατα τον θηλασμό, αλλίμονο. Απλά πολλές φορές έχει υποστηριχθει ότι όταν ένα φαρμακο λέει ότι είναι μη συμβατό, αυτό γίνεται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο οι εταιρείες, να μην επενδύσουν σε έρευνα κλπ κλπ κλπ. Αν ειναι έτσι, η απορία μου είναι πώς κάποιες εταιρείες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα φάρμακά τους είναι ασφαλή?

Αν μια εταιρεία έχει κάνει έρευνα για την επίδραση κάποιου φαρμάκου στη γαλουχία και στο θηλάζον νεογνό, τότε μπορεί να δημοσιεύσει στις οδηγίες του φαρμάκου ότι η χορήγησή του είναι ασφαλής κατά το θηλασμό. Αν δεν έχει κάνει έρευνα, το σωστό είναι να γράψει στο φυλλάδιό της ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες σχετικά με την επίδραση του φαρμάκου κατά τη γαλουχία και να συστήσει να μη χρησιμοποιείτα από θηλάζουσες μητέρες. Αν εντωμεταξύ κάποιος επίσημος και αξιόπιστος φορέας κάνει έρευνα για το φάρμακο αυτό και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές, τότε η ιατρική κοινότητα δεν χρειάζεται να περιμένει να κάνει και η εταιρεία έρευνα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το φάρμακο από θηλάζουσες. Το πόσο γρήγορα θα αναθεωρήσει η εταιρεία τις οδηγίες της εξαρτάται από την πολιτική που ακολουθεί.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μήπως, ο γιατρός της εμανουέλας υποψιάστηκε πως, αφού οι 2 αντιβιώσεις που είχε ήδη δοκιμάσει δεν είχαν κανενα αποτέλεσμα, θα έπρεπε να δοκιμάσει την ciproxin??? Μήπως...?

Δεν θυμάμαι αν έχει αναφέρει κάπου η Εμμανουέλα αν έχει κάνει αντιβιόγραμμα προτού ξεκινήσει αντιβίωση. Αν ναι, τότε ασφαλώς θα γνωρίζει σε ποιες αντιβιώσεις έχει ευαισθησία το συγκεκριμένο μικρόβιο και θα μπορεί ανάμεσά τους να επιλέξει αυτές που είναι συμβατές με τον θηλασμό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

roni στο αντιβιογραμμα εχει περιπου 12 αντιβιωσεις που μπορω να παρω. Εχω δοκιμασει τις τρεις που μαλλον δεν ειναι τοσο δυνατες.

Ξεκινησα τελικα Augmentin που μου προτεινε ο παιδιατρος και πρεπει να ειναι πιο δυνατη ..

Δεν θυμάμαι αν έχει αναφέρει κάπου η Εμμανουέλα αν έχει κάνει αντιβιόγραμμα προτού ξεκινήσει αντιβίωση. Αν ναι, τότε ασφαλώς θα γνωρίζει σε ποιες αντιβιώσεις έχει ευαισθησία το συγκεκριμένο μικρόβιο και θα μπορεί ανάμεσά τους να επιλέξει αυτές που είναι συμβατές με τον θηλασμό.

Απ'ότι λέει έχει κάνει αντιβιόγραμμα. Και πιο πριν είπε ότι ο γιατρός της έδωσε 2 αντιβιώσεις συμβατές με τον θηλασμό που όμως δεν έκαναν τιποτα πριν της συστησει την ciproxin. Γι'αυτο αναρωτιέμαι, μήπως ο γιατρός κατάλαβε μετά από αυτές τις αποτυχημενες αγωγές πως θα έπρεπε να επιλέξει κάποια εντελώς διαφορετική αντιβίωση. Μήπως δηλαδή η επιλογή της ciproxin δεν έχει να κάνει με άγνοια ή αδιαφορία του γιατρού για τον θηλασμό

Αν μια εταιρεία έχει κάνει έρευνα για την επίδραση κάποιου φαρμάκου στη γαλουχία και στο θηλάζον νεογνό, τότε μπορεί να δημοσιεύσει στις οδηγίες του φαρμάκου ότι η χορήγησή του είναι ασφαλής κατά το θηλασμό. Αν δεν έχει κάνει έρευνα, το σωστό είναι να γράψει στο φυλλάδιό της ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες σχετικά με την επίδραση του φαρμάκου κατά τη γαλουχία και να συστήσει να μη χρησιμοποιείτα από θηλάζουσες μητέρες. Αν εντωμεταξύ κάποιος επίσημος και αξιόπιστος φορέας κάνει έρευνα για το φάρμακο αυτό και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές, τότε η ιατρική κοινότητα δεν χρειάζεται να περιμένει να κάνει και η εταιρεία έρευνα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το φάρμακο από θηλάζουσες. Το πόσο γρήγορα θα αναθεωρήσει η εταιρεία τις οδηγίες της εξαρτάται από την πολιτική που ακολουθεί.

Ωραια. Γιατί όμως αποκλειεται το ενδεχόμενο η εταιρεία που λεει στις οδηγιες της ότι το φαρμακο δεν είναι συμβατό με τον θηλασμό να έχει κάνει και αυτή τις έρευνές της???

Γιατί θεωρείται δεδομένο πως όταν οι οδηγιες λενε "μη συμβατό" τότε απλά η εταιρεία αδιαφορεί για την έρευνα σχετικά με τον θηλασμό και απλά γραφει κάτι για να είναι νομικά καλυμένη?

Το λογικο είναι πως αφού κάνουν έρευνες οι μεν, κάνουν και οι δε με τα ανάλογα αποτελέσματα. Γιατί δεχόμαστε ότι οι μεν καταλήγουν στο συμπέρασμα "συμβατό" μετά από έρευνα ενω οι δε στο "μη συμβατό" για να είναι απλά καλυμενες?????

Τα φάρμακα που χορηγούνται σε βρέφη, έχουν δοκιμασθεί σε βρέφη πριν κυκλοφορήσουν και γι αυτό στις οδηγίες δεν μπορούν να γράφουν ότι δεν χορηγούνται στη διάρκεια της γαλουχίας.

Τα φάρμακα που χορηγούνται σε βρέφη, έχουν δοκιμασθεί σε βρέφη πριν κυκλοφορήσουν και γι αυτό στις οδηγίες δεν μπορούν να γράφουν ότι δεν χορηγούνται στη διάρκεια της γαλουχίας.

Και πώς ξέρουν εκ των προτέρων ότι η χορήγηση στα βρέφη είναι ασφαλής? Γιατί αν τελικά δεν είναι, τα βρέφη έχουν λάβει απαγορευμένες ουσιες....έχουν γίνει κανονικα πειραματόζωα. Το καταλαβαίνω σωστα?

Και τι γίνεται με τα φαρμακα που δεν χορηγούνται σε βρέφη που θηλάζουν? Δεν έχουν δοκιμαστεί καθόλου? Και ενώ πιθανόν να μπορούν να χορηγηθούν δεν χορηγούνται λόγω μη εκτέλεσης δοκιμών?

Eδώ μιλάμε για δύο συγκεκριμένες αντιβιώσεις (flagyl και zinadol), στη μεν πρώτη υπάρχουν οι παλιές οδηγίες που αναφέρουν απλά τη συγκέντρωση του φαρμάκου στο μητρικό γάλα και επειδή αυτή είναι μεγάλη δίνεται οδηγία να μη χορηγείται σε θηλάζουσες, όμως μετά από νέες έρευνες διαπιστώθηκε ότι παρόλο που η δραστική ουσία είναι σε μεγάλη συγκέντρωση στο μητρικό γάλα, μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια σε βρέφη και θηλάζουσες, ενώ στη δεύτερη, η εταιρεία λέει ξεκάθαρα ότι "επειδή η δραστική ουσία εκκρίνεται στο μητρικό γάλα χρειάζεται προσοχή όταν χορηγείται σε θηλάζουσες..." (πολύ σωστά διατυπωμένο από την εταιρεία αν δεν έχει υπόψην της έρευνες που έχουν γίνει σε ικανοποιητικό δείγμα θηλαζουσών γυναικών ή νεογνών που έχουν χρησιμοποιήσει την αντιβίωση). Και πάλι όμως, η ερευνητική ομάδα από το ισπανικό νοσοκομείο που έχει κάνει έρευνα, αναφέρει επώνυμα και με όλες τις συνέπειες του νόμου ότι είναι ασφαλής για χορήγηση κατά τη γαλουχία.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Όσο για το τι πιστεύει ο γιατρός, δεν μπορώ να γνωρίζω αν έχει εξαντλήσει όλες τις συμβατές με το θηλασμό αντιβιώσεις που έχει δείξει το αντιβιόγραμμα, ούτε τι άλλες ενέργειες έχει συστήσει να γίνουν, ούτε και φυσικά να προτείνω θεραπεία ή να προτείνω ποια άλλη αντιβίωση θα ήταν κατά τη γνώμη μου καταλληλότερη! Η κοπέλα μας ρώτησε για συγκεκριμένη αντιβίωση αν είναι συμβατή με τον θηλασμό και βασισμένες σε αξιόπιστες διεθνείς πηγές της απαντήσαμε.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ωραια. Γιατί όμως αποκλειεται το ενδεχόμενο η εταιρεία που λεει στις οδηγιες της ότι το φαρμακο δεν είναι συμβατό με τον θηλασμό να έχει κάνει και αυτή τις έρευνές της???

Στην επιστήμη, έρευνα που δεν έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό, δηλαδή έρευνα που δεν έχει δημοσιοποιηθεί, δεν υφίσταται.

Αν τις έχουν, καλώς να τις δημοσιεύσουν.

Γιατί θεωρείται δεδομένο πως όταν οι οδηγιες λενε "μη συμβατό" τότε απλά η εταιρεία αδιαφορεί για την έρευνα σχετικά με τον θηλασμό και απλά γραφει κάτι για να είναι νομικά καλυμένη?

Γιατί δεν υπάρχει δημοσιευμένη έρευνα.

Το να γίνει έρευνα και να μη δημοσιευτεί είναι απίθανο. Όλοι οι επιστήμονες που δουλεύουν στο χώρο αγωνίζονται για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δημοσιεύσεων.

Το λογικο είναι πως αφού κάνουν έρευνες οι μεν, κάνουν και οι δε με τα ανάλογα αποτελέσματα. Γιατί δεχόμαστε ότι οι μεν καταλήγουν στο συμπέρασμα "συμβατό" μετά από έρευνα ενω οι δε στο "μη συμβατό" για να είναι απλά καλυμενες?????

Ξανά: έρευνες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι ανύπαρκτες για την επιστήμη. Όποιος έχει κάνει έρευνα, ας τη δημοσιεύσει στα ανάλογα επιστημονικά περιοδικά και οι ειδικοί που γράφουν οδηγίες θα τις λάβουν υπόψην τους.

Για να δημοσιευτεί μια έρευνα θα πρέπει να σχεδιαστεί το πείραμα, τα γίνει στατιστική επεξερασία των αποτελεσμάτων, να γραφτεί σε μορφή επιστημονικού άρθρου, να σταλεί σε επιστημονικό περιοδικό της σχετικής ειδικότητας. Ο εκδότης αν κρίνει ότι το θέμα της έρευνας εμπίπτει στο γνωστικό αντικείμενο του περιοδικού, τη στέλνει σε 3 ανεξάρτητους κριτές. Οι κριτές είναι επιστήμονες σχετικής ειδικότητας που έχουν κάνει αρκετές δημοσιεύσεις. Οι κριτές κρίνουν το σχεδιασμό, την ανάλυση, την επάρκεια, τα συμπεράσματα της έρευνας και αν τη θεωρήσουν ανεπαρκή για δημοσίευση την απορρίπτουν. Αν τη θεωρήσουν κατάλληλη για δημοσίευση κάνουν κάποιες λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές διορθώσεις, μπορεί να ζητήσουν και συμπληρωματικά στοιχεία.

Όταν τελικά δημοσιεύεται η έρευνα, θεωρείται επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση. Αυτή η γνώση δεν είναι αλάνθαστη ούτε οριστική. Συνήθως γίνονται παρόμοιες έρευνες που αν καταλήξουν σε παρόμοια συμπεράσματα, ενισχύεται το αποτέλεσμα της αρχικής. Αν καταλήξουν σε διαφορετικά, η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να έχουν πιο ισχυρές ενδείξεις για τη μία ή την άλλη άποψη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...