Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μη συμβατη αντιβιωση και θηλασμος -Κα Αγλαια χρειαζομαι τη βοηθεια σας!

Recommended Posts

Palladin, δεν λεω κατι αντιθετο αμα προσεξες, αλλα γενικα παρατηρω οτι βλεπουμε οτι θελουμε.

λεω ομως οτι δε δινουμε τη συγκεκρημενη αντιβιωση , δεν στηριζομαστε στα site που δεν ξερουμε αμα ισχυουν και απευθυνομαστε στον ιατρο μας, επειδη δεν ειναι τοσο ακινδυνα τα πραγματα οπως τα παρουσιαζουν.

Λέμε εντελώς αντίθετα πράγματα.

Βασικά, υπάρχει μεγάλη διαφορά σχετικά με το τι θεωρεί ο καθένας αξιόπιστη πηγή. Οι περισσότερες μαμάδες θεωρούν αξιόπιστη πηγή σχετικά με τον θηλασμό ενός μωρού έναν γυναικολόγο που δεν έχει διδαχτεί τίποτα σχετικά με τον θηλασμό, παρά έναν παιδίατρο-πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού.

Επίσης δεν καταλαβαίνω πώς επιμένετε να χαρακτηρίζετε "ένα site" την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικανικης Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Αν θεωρείτε αναξιοπιστες τις επίσημες ιστοσελίδες, απλά και μόνο επειδή δεν είναι σε έντυπη μορφή, ο κ. Παπαβέντσης παραθέτει και σχετική βιβλιογραφία, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει τις ίδιες πληροφορίες και από επιστημονικά βιβλία.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 175
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λέμε εντελώς αντίθετα πράγματα.

Βασικά, υπάρχει μεγάλη διαφορά σχετικά με το τι θεωρεί ο καθένας αξιόπιστη πηγή. Οι περισσότερες μαμάδες θεωρούν αξιόπιστη πηγή σχετικά με τον θηλασμό ενός μωρού έναν γυναικολόγο που δεν έχει διδαχτεί τίποτα σχετικά με τον θηλασμό, παρά έναν παιδίατρο-πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού.

Όταν πρόκειται για χρήση φαρμάκων με συγχωρείς αλλα η άποψη του γιατρού είναι πολύ πιο έγκυρη από την άποψη ενός συμβούλου που δεν είναι γιατρός. Τονίζω το "δεν"

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλήσαμε για μια συγκεκριμένη αντιβίωση όχι γενικά για θηλασμό

Επίσης δεν καταλαβαίνω πώς επιμένετε να χαρακτηρίζετε "ένα site" την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικανικης Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Αν θεωρείτε αναξιοπιστες τις επίσημες ιστοσελίδες, απλά και μόνο επειδή δεν είναι σε έντυπη μορφή, ο κ. Παπαβέντσης παραθέτει και σχετική βιβλιογραφία, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει τις ίδιες πληροφορίες και από επιστημονικά βιβλία.

Αναφέρει η αμερικανικη παιδιατρική εταιρεία κάτι για την ciproxin???

Όσο για τα άλλα έγυρα sites που κυκλοφορούν μπορώ να σου βρω άλλα τόσα που να λένε το ακριβώς αντίθετο... Με τι γνώσεις λοιπόν θα επιλέξω κάτι τόσο σημαντικό όσο μια αντιβίωση? :confused::confused::confused: Δεν μιλάμε για ασπιρίνη

Όταν πρόκειται για χρήση φαρμάκων με συγχωρείς αλλα η άποψη του γιατρού είναι πολύ πιο έγκυρη από την άποψη ενός συμβούλου που δεν είναι γιατρός. Τονίζω το "δεν"

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλήσαμε για μια συγκεκριμένη αντιβίωση όχι γενικά για θηλασμό

Αναφέρει η αμερικανικη παιδιατρική εταιρεία κάτι για την ciproxin???

Όσο για τα άλλα έγυρα sites που κυκλοφορούν μπορώ να σου βρω άλλα τόσα που να λένε το ακριβώς αντίθετο... Με τι γνώσεις λοιπόν θα επιλέξω κάτι τόσο σημαντικό όσο μια αντιβίωση? :confused::confused::confused: Δεν μιλάμε για ασπιρίνη

Μα μίλησα για παιδίατρο - συμβουλο θηλασμού, το άρθρο του οποίου παρέθεσα παραπάνω και τα αναλύει πολύ ωραία. Ο παιδίατρος είναι γιατρός.

Αλλά γνωρίζει για τον θηλασμό στ' αλήθεια.

Όσο για την αμερικανικη παιδιατρική εταιρεία λίγο παραπάνω γράφτηκε

ciprofloxacin δεν είναι η δραστική ουσία; Αν ναι, τότε δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ στο βρέφος. Μπορείς να το δεις κι εδώ http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;108/3/776/T6 . Είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας. Δεν χωράει αμφισβήτηση, σε αντίθεση με τον κάθεπαιδίατρο που λέει τα δικά του.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μα μίλησα για παιδίατρο - συμβουλο θηλασμού, το άρθρο του οποίου παρέθεσα παραπάνω και τα αναλύει πολύ ωραία. Ο παιδίατρος είναι γιατρός.

Αλλά γνωρίζει για τον θηλασμό στ' αλήθεια.

Μίλησες και για site πιο πριν ;) Η άποψη ενός γιατρού έχει άλλη βαρυτητα

Όσο για την αμερικανικη παιδιατρική εταιρεία λίγο παραπάνω γράφτηκε

Μάλιστα το είδα....τι να πω...αν θεωρούμε τους αμερικάνους παιδίατρους πιο καλους από τους δικούς μας γιατρους ας επιλέγουμε φαρμακευτική αγωγή από το site τους

ολος αυτος ο παραλογισμος σου με ιατρους, νοσοκομους και εταιριες ειναι καθαρα δικη σου αποψη, εγω παντα θα εμπιστευομαι εναν επιστημονα και οχι σε διαφορα site που πολλες φορες δεν ξερουμε αν πρεπει να εμπιστευομαστε και ειδικα να συμβολευουμε σε τριτο προσωπο.

και τα prepar που δίνουν στις εγκύους για τις συσπάσεις, αν διαβάσεις το φυλλάδιο οδηγιών, θα δεις να λεει ότι απαγορευεται η λήψη τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. κι όμως συνταγογραφούνται κατά κόρον

και ο πατέρας μου εμπιστευτηκε τον επιστήμονα γιατρό του -καθηγητή, διευθυντή κλινικής, όχι όποιον κι όποιον- και τώρα βρίσκεται δυο μετρα κάτω απ το χωμα... το ίδιο και η μητέρα μου, που τώρα ειναι χωρίς νεφρά.

η πικρή δική μου εμπειρία με τους γιατρούς με δίδαξε ότι ναι, και τους γιατρούς θα αμφισβητήσω, και το νετ θα ψάξω, και τα πάντα θα διαβάσω, έτσι ώστε να αποκτήσω προσωπική άποψη επί του θέματος που με ενδιαφέρει. εχοντας μια σφαιρική άποψη θα μπορώ να κρίνω αυτά που μου λενε και αυτά που διαβάζω.

Εννοείται πως σε ενα φορουμ δε γίνονται διαγνωσεις, μπορείς όμως να οδηγηθείς σε αξιοπιστα site και έγκειται στην αντίληψη του καθενός να αποφασίσει τι δρόμο θα ακολουθήσει, κανείς δεν σε αναγκάζει να κανεις κατι με το ζόρι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Μάλιστα το είδα....τι να πω...αν θεωρούμε τους αμερικάνους παιδίατρους πιο καλους από τους δικούς μας γιατρους ας επιλέγουμε φαρμακευτική αγωγή από το site τους

Νομίζω ότι αυτή σου η απάντηση δείχνει έλλειψη ουσιαστικού επιχειρήματος...

Καλός γιατρός είναι ο ενημερωμένος γιατρός που κάνει σωστή διάγνωση και προτείνει τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση, ανάλογα με το πρόβλημα που καλείται να λύσει. Η εθνικότητά του είναι αδιάφορη.

Όσο για τη φαρμακευτική αγωγή... κανείς εδώ δεν προτείνει αγωγή ούτε και παροτρύνει κανέναν να επιλέξει αγωγή και δη από κάποιο site.

Αυτό που γίνεται εδώ είναι ότι παρέχουμε σε θηλάζουσες μαμάδες επιπλέον πληροφορίες για τη χρήση των σκευασμάτων που τους έχει ήδη χορηγήσει ο γιατρός τους, ενώ θηλάζουν. Κάθε θηλάζουσα μητέρα έχει δικαίωμα να γνωρίζει ότι επίσημες και επιστημονικές πηγές υποστηρίζουν αξιόπιστα τη χρήση χ φαρμάκων ενώ θηλάζουν.

Αν αυτές οι πηγές έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες του γιατρού της, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να θέσει αυτές τις πηγές υπ' όψιν του γιατρού της και να ζητήσει απαντήσεις για τις διαφορετικές οδηγίες.

Από κει και πέρα κάθε μητέρα φέρει την ευθύνη των επιλογών της...

Νομίζω ότι αυτή σου η απάντηση δείχνει έλλειψη ουσιαστικού επιχειρήματος...

Το ουσιαστικό μου επιχείρημα το ανεφερα στο πρώτο μου ποστ. Ότι δηλαδή δυο γιατροι μου ανέφεραν ότι η ciproxin δεν είναι συμβατή με τον θηλασμό. Η απάντηση μου στην οποία αναφέρεσαι δεν είναι επιχείρημα, είναι συμπέρασμα/επίλογος. Αν θες να το πω διαφορετικά, ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που πιστευει σωστό

Καλός γιατρός είναι ο ενημερωμένος γιατρός που κάνει σωστή διάγνωση και προτείνει τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση, ανάλογα με το πρόβλημα που καλείται να λύσει. Η εθνικότητά του είναι αδιάφορη.

Συμφωνώ 100%. Δεν είπα εγώ τπτ για τους αμερικανους παιδίατρους, άλλοι ανέφεραν πως τα λεγόμενα τους στο site δεν χωρούν αμφισβητηση

Όσο για τη φαρμακευτική αγωγή... κανείς εδώ δεν προτείνει αγωγή ούτε και παροτρύνει κανέναν να επιλέξει αγωγή και δη από κάποιο site.

Ας πούμε τότε ότι πολλές φορές φτάνουμε στα όρια. Εντύπωσή μου ε? Μπορεί να κάνω και λάθος

Αυτό που γίνεται εδώ είναι ότι παρέχουμε σε θηλάζουσες μαμάδες επιπλέον πληροφορίες για τη χρήση των σκευασμάτων που τους έχει ήδη χορηγήσει ο γιατρός τους, ενώ θηλάζουν. Κάθε θηλάζουσα μητέρα έχει δικαίωμα να γνωρίζει ότι επίσημες και επιστημονικές πηγές υποστηρίζουν αξιόπιστα τη χρήση χ φαρμάκων ενώ θηλάζουν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι πηγές που αναφέρουν πως η ciproxin δεν ειναι συμβατή με τον θηλασμό είναι πάρα πολλές (δεν εξετάζω την εγκυρότητά τους γιατί δεν έχω τις γνωσεις να κρίνω ούτε τις μεν ούτε τις δε). Δεν έγινε καμια αναφορά σε αυτές, και αυτό εμένα προσωπικά μου κάνει σε επιλεκτική ενημέρωση. Και πάλι ομως μπορεί να κάνω λάθος

Αν αυτές οι πηγές έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες του γιατρού της, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να θέσει αυτές τις πηγές υπ' όψιν του γιατρού της και να ζητήσει απαντήσεις για τις διαφορετικές οδηγίες.

Από κει και πέρα κάθε μητέρα φέρει την ευθύνη των επιλογών της...

Συμφωνώ 10000%. Πάντα πρέπει να ζητάμε την γνώμη του γιατρου μας

και προσθέτω...

Στους 20 μήνες που θηλάζω χρειάστηκε να συμβουλευτώ καρδιολόγο και ΩΡΛ για προβλήματα υγείας μου.

Ο καρδιολόγος, παλιός γιατρός, διευθυντής κλινικής και καθηγητής πανεπιστημίου, ήταν της άποψης ότι παρότι υπήρχε σκεύασμα συμβατό με το θηλασμό, το πρόβλημά μου μπορούσε να αντιμετωπιστεί κατ' αρχήν χωρίς φαρμακευτική αγωγή (με εναλλακτικές μεθόδους, άλλαγές στη διατροφή κλπ.) προκειμένου να μην επιβαρύνουμε άσκοπα το μωρό (τότε περίπου 3 μηνών). Πρόσθεσε ότι αν έπρεπε να πάρω τελικά φάρμακα θα διαλέγαμε ειδικά για την περίπτωσή μου κάποιο από τα πιο παλιά (σε κυκλοφορία) που έχουν τεσταριστεί αρκετά χρόνια ως προς τις παρενέργειές τους.

Ο ΩΡΛ, πρότεινε αρχικά να σταματήσω να θηλάζω και να πάρω τα Χ φάρμακα. Όταν τόνισα ότι δεν θέλω να αποθηλάσω για το λόγο αυτό και έθεσα υπ' όψιν του λίστα με φάρμακα (δραστικές ουσίες ανά ομάδα) συμβατά προς το θηλασμό, δέχτηκε να κοιτάξει τα σκευάσματα αναλυτικά σε κάποιο βιβλίο και τελικά επέλεξε 3 διαφορετικά προκειμένου να δούμε ποιο θα θεωρούσε η παιδίατρός μας πιο ασφαλές για το μωρό. Παρότι το σκεύασμα που τελικά πήρα δεν ήταν το πρώτης επιλογής του, είχε δράση σε μένα και ήταν ασφαλές για το μωρό μου, οπότε μπορούσα να συνεχίζω να θηλάζω. Αν δεν γνώριζα ότι μπορώ να πάρω κάποια φάρμακα ενώ θηλάζω και δεν επέμενα να βρει ο γιατρός άλλη λύση, θα έφευγα από κει με άλλο φάρμακο και την υποχρέωση να μην θηλάσω το παιδί μου για 1 εβδομάδα...

Αυτά που θέλω να πω με τα παραπάνω είναι ότι:

Κανένα φάρμακο δεν είναι απόλυτα ασφαλές. Ωστόσο, όταν η μαμά που θηλάζει αρρωσταίνει, σχεδόν πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να πάρει με σχετική ασφάλεια ως προς το μωρό της. Δουλειά του γιατρού που παρακολουθεί τη μαμά είναι να λάβει υπ' όψιν του σοβαρά το γεγονός ότι θηλάζει, όπως θα λάμβανε υπ' όψιν του και τυχόν εγκυμοσύνη της. Όπως η έγκυος πρέπει να λάβει ιατρική φροντίδα που σέβεται το έμβρυο και η διακοπή της κύησης να είναι η έσχατη επιλογή (λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που θα κάνει η μαμά) έτσι και η θηλάζουσα πρέπει να λάβει φροντίδα που σέβεται το μωρό της που το θηλάζει.

Διακοπή θηλασμού προσωπικά θα δεχόμουν ΜΟΝΟ από γιατρό που σέβεται το ότι θηλάζω, το λαμβάνει υπ' όψιν του σοβαρά και μου εξηγεί τεκμηριωμένα γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση.

Μα ποιος μίλησε για διακοπή θηλασμού??? Το να αντλείς για όσο παίρνεις ένα μη συμβατό φάρμακο δεν σημαίνει διακοπή του θηλασμου. Αυτό σου το υπογράφω, γιατί αυτό έκανα. Και μην μου πεις πως ήμουν η εξαίρεση (όπως έχεις κάνει ήδη πολλές φορές ;))

Και τέλος, όσες υποστηρίξαμε πως δεν θα πρέπει να θηλάζει για όσο θα παίρνει την συγκεκριμένη αντιβίωση, δεν είπαμε πως αυτή ειναι και η μοναδική επιλογή της....

Το ουσιαστικό μου επιχείρημα το ανεφερα στο πρώτο μου ποστ. Ότι δηλαδή δυο γιατροι μου ανέφεραν ότι η ciproxin δεν είναι συμβατή με τον θηλασμό. Η απάντηση μου στην οποία αναφέρεσαι δεν είναι επιχείρημα, είναι συμπέρασμα/επίλογος. Αν θες να το πω διαφορετικά, ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που πιστευει σωστό

Συμφωνώ 100%. Δεν είπα εγώ τπτ για τους αμερικανους παιδίατρους, άλλοι ανέφεραν πως τα λεγόμενα τους στο site δεν χωρούν αμφισβητηση

Ας πούμε τότε ότι πολλές φορές φτάνουμε στα όρια. Εντύπωσή μου ε? Μπορεί να κάνω και λάθος

Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι πηγές που αναφέρουν πως η ciproxin δεν ειναι συμβατή με τον θηλασμό είναι πάρα πολλές (δεν εξετάζω την εγκυρότητά τους γιατί δεν έχω τις γνωσεις να κρίνω ούτε τις μεν ούτε τις δε). Δεν έγινε καμια αναφορά σε αυτές, και αυτό εμένα προσωπικά μου κάνει σε επιλεκτική ενημέρωση. Και πάλι ομως μπορεί να κάνω λάθος

Συμφωνώ 10000%. Πάντα πρέπει να ζητάμε την γνώμη του γιατρου μας

Προσωπικά δεν διαφωνώ καθόλου με αυτές τις συζητήσεις, τις βρίσκω ιδιαίτερα εποικοδομητικές αρκεί να γίνονται κόσμια και όλες οι πλευρές να διαβάζουν αυτό που γράφει ο άλλος και όχι αυτό που νομίζουν.

Έχω βρεθεί και προσωπικά στο μέσον τέτοιας αντιπαράθεσης όπου όμως η "άλλη πλευρά" παρερμήνευε συστηματικά τα γραφόμενα προκειμένου να τονίσει τον κίνδυνο του να γινόμαστε γιατροί στη θέση των γιατρών. Με το τελευταίο, έτσι γενικά, συμφωνώ. Όντας όμως επιστήμονας κι εγώ -σε άλλο κλάδο- δεν μπορώ να δεχτώ την "αυθεντία" κανενός μόνο και μόνο επειδή είναι π.χ. "γιατρός". Λυπάμαι, αλλά ξέροντας πώς παίρνει κανείς πτυχίο και πώς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, θεωρώ ότι αυτά από μόνα τους δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα ούτε καν καλό επίπεδο γνώσεων... πόσο μάλλον το αλάθητο.

Κάποιες φορές μπορεί να παρασυρόμαστε σε εκφράσεις λόγω αγανάκτισης με τις άπειρες βλακείες των γιατρών, λόγω κούρασης από τη συνεχή επανάληψη, λόγω βιασύνης από κούραση ή φόρτο εργασίας. Η ουσία είναι ότι εδώ απλά θα πρέπει να ενημερώνουμε τις μαμάδες και για άλλες πηγές παροτρύνοντάς τες όχι να αγνοήσουν τους γιατρούς τους και να κάνουν αυτό που λέμε εγώ ή εσύ αλλά να απαιτήσουν από τους γιατρούς τους εξηγήσεις, τεκμηριωμένες απαντήσεις και σεβασμό για την περίπτωσή τους (εδώ για το γεγονός ότι θηλάζουν κι αυτό για κάποια μωρά είναι μέσο (αποκλειστικό ή μη) διατροφής, στοργής, αγάπης, επαφής με τη μητέρα, ενίοτε και επιβίωσης (πχ. για αλλεργικά μωρά). Αν ο χ γιατρός δεν μπορεί ή δεν θέλει να ασχοληθεί τόσο, τότε χρέος της καθεμιάς μας είναι να πάρει και άλλη γνώμη.

POST EDIT:

Όποιος δημοσιεύει κάτι έχει την ευθύνη αυτού που γράφει κι αναφέρομαι στους παιδιάτρους που υποστηρίζουν το site του aap. Αλήθεια, αναρωτιέμαι, ο κάθε γιατρός στην Ελλάδα, που προτείνει αβίαστα διακοπή θηλασμού λόγω του Χ φαρμάκου, μπορεί να υποστηρίξει εγγράφως και επώνυμα ότι πράγματι δεν υπάρχει άλλη λύση, είτε λόγω ερευνών για το συγκεκριμένο φάρμακο είτε λόγω έλλειψης εναλλακτικού-ασφαλέστερου φαρμάκου; Γιατί ο κάθε γιατρός άλλης ειδικότητας δεν προτείνει περισσότερες επιλογές φαρμάκων και δεν εναποθέτει αν θέλει να είναι "καλυμμένος" την ευθύνη της συνέχισης ή όχι του θηλασμού σε κάποιον πιο ειδικό από αυτόν, δηλαδή σ' έναν παιδίατρο που είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος θηλασμού; Έχεις ακούσει ποτέ γιατρό να παραπέμψει μητέρα σε τέτοιον ειδικό;

Διαφημίσεις

Μα ποιος μίλησε για διακοπή θηλασμού??? Το να αντλείς για όσο παίρνεις ένα μη συμβατό φάρμακο δεν σημαίνει διακοπή του θηλασμου.

Μην το βλέπεις μόνο από την πλευρά της μαμάς! Από την πλευρά του μωρού είναι διακοπή!

Ο θηλασμός προϋποθέτει μία δυάδα: τη μαμά και το μωρό. Οι γιατροί που προτείνουν ελαφρά τη καρδία να μη θηλάσεις 3-4 μέρες, δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους το μωρό.

Αυτό σου το υπογράφω, γιατί αυτό έκανα. Και μην μου πεις πως ήμουν η εξαίρεση (όπως έχεις κάνει ήδη πολλές φορές ;))

Δεν κατάλαβα το υπονοούμενο... Θέλεις να μου παραθέσεις πότε έγινε αυτό;

Φυσικά, η γαλουχία μπορεί να συνεχιστεί στο έπακρο κιόλας ΑΝ η μαμά αντλεί συστηματικά. Δυστυχώς όμως δεν είναι σίγουρο ότι κάθε μωρό θα επιστρέψει στο στήθος μετά από κάτι τέτοιο. Και σίγουρα κανείς δεν λέει τι επιπτώσεις (ψυχολογικές, οργανικές στην περίπτωση που το μωρό τραφεί με ξένο γάλα κλπ.) έχει αυτή η διακοπή στο μωρό και αν στην τελική υπάρχει λόγος να γίνει η διακοπή αυτή.

Και τέλος, όσες υποστηρίξαμε πως δεν θα πρέπει να θηλάζει για όσο θα παίρνει την συγκεκριμένη αντιβίωση, δεν είπαμε πως αυτή ειναι και η μοναδική επιλογή της....

Το ότι δεν πρέπει να θηλάζει το είπε ήδη ο γιατρός της΄(είτε είναι το απολύτως σωστό είτε όχι). Το ότι υπάρχουν πηγές αντιφατικές ως προς αυτό είναι κάτι που η ίδια πρέπει να εκτιμήσει (π.χ. εγώ μπορεί να μην το ρίσκαρα, άλλη μπορεί να το έκανε). Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ο αντίλογος είναι πάντα υπέρ του αποθηλασμού (γιατί είπαμε είναι αποθηλασμός για το μωρό) και όχι υπέρ του να τονίσουμε στη μαμά το ότι πράγματι έχει άλλες επιλογές... :?

το ασχετο σε αυτο το θεμα κανει μπαμ-να παιρνουμε αντιβιωση απο τα site, να ριχνουμε μητρικο γαλα στα ματια μωρου για να μην τσιμπλιασουν, , συμβουλες για ομοιοπαθητικη...

αληθεια, ειδατε να χορηγηται σε κανενα παιδι ή εγκυο Ciproxin? δεν αναρωτηθηκατε γιατι? γνωριζετε τι αντιβιωση ειναι?

μην συμβουλευετε επικινδυνα πραγματα που δεν ειστε γνωστες!

Palladin, βλεπω οντως οτι δεν καταλαβαινομαστε και καμια σας δε παραδεχεται ποσο λαθος ειναι οι πληροφοριες σας.

καλη επιτυχια στα πειραματα σας!!!

Malecon, εισαι παρα πολυ σωστη!! και οποιος καταλαβε-καταλαβε

το ασχετο σε αυτο το θεμα κανει μπαμ-να παιρνουμε αντιβιωση απο τα site, να ριχνουμε μητρικο γαλα στα ματια μωρου για να μην τσιμπλιασουν, , συμβουλες για ομοιοπαθητικη...

Σε παρακαλώ παράθεσε ΑΚΡΙΒΩΣ πού προτείνεται να πάρει μαμά αντιβίωση από site.

To μητρικό γάλα στο μάτι ή τη μύτη αναφέρεται σε βιβλία παιδιάτρων - συμβούλων θηλασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (π.χ. Sears, Πατσούρου), καθώς γνωρίζουν τους ισχυρούς αντιμικροβιακούς παράγοντες που έχει το μητρικό γάλα.

Παράθεσε ακριβώς ποιες συμβουλές δόθηκαν για την Ομοιοπαθητική, δηλαδή για συγκεκριμένη χρήση ομοιοπαθητικών σκευασμάτων. 'Οποιος γνωρίζει πέντε πράγματα από Ομοιοπαθητική ξέρει ότι τα σκευάσματα αυτά δίνονται βάσει ιδιοσυγκρασίας πρωτίστως και όχι βάσει ασθένειας, οπότε αυτό που λες μάλλον δεν μπορεί να έχει γίνει.

αληθεια, ειδατε να χορηγηται σε κανενα παιδι ή εγκυο Ciproxin? δεν αναρωτηθηκατε γιατι? γνωριζετε τι αντιβιωση ειναι?

μην συμβουλευετε επικινδυνα πραγματα που δεν ειστε γνωστες!

Είσαι γιατρός η ίδια και θέτεις λόγω ιδιότητας τα ερωτήματα αυτά;

Ως γιατρός κρίνεις αναξιόπιστες τις πηγές που παρέθεσε η Palladin ή ο Παπαβέντης;

Palladin, βλεπω οντως οτι δεν καταλαβαινομαστε και καμια σας δε παραδεχεται ποσο λαθος ειναι οι πληροφοριες σας.

καλη επιτυχια στα πειραματα σας!!!

Malecon, εισαι παρα πολυ σωστη!! και οποιος καταλαβε-καταλαβε

Με ποια ιδιότητα και ποια επιστημονικά δεδομένα κρίνεις τι ακριβώς λάθος...;

τι ακριβως απαντησε ο συγκεκρημενος παιδιατρος? ειπε γενικα λογια , δε βλεπω καμια απαντηση για ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ . θελεις να τον ρωτησεις?

οτι αφορα την πρωτη σου ερωτηση- δες πιο πανω που απαντησαν με μια σιγουρια για ασφαλεια ενος φαρμακου στηριζοντας σε ενα site.

σε ενδιαφερει τοσο πολυ το επαγγελμα μου? μπορω να σου απαντησω με πμ, εδω ομως δε γραφω οπως καποιος επαγγελματιας και επισις, μπορεις να ερωτηθεις αντιστοιχα για τα επαγγελματα κοριτσιων που εκφραστηκαν αντιθετα με μενα. ή δεν σε ενδιαφερει?

και κατι αλλο- ο σωστος ιατρος ,κοπελα μου , δε θα ελεγε ποτε σε καμια γυναικα που θηλαζει- κοιτα το ταδε site επειδη ξερει πως διαστρεβλωνονται και παραερμηνευονται τα λογια

Διαφημίσεις

Μανουλες του forum, σας ευχαριστω ολες σας για το ενδιαφερον σας για το θεμα.

Με βοηθησατε η καθεμια με τον τροπο σας!

Μετά απο αρκετη ταλαιπωρία με αρκετες αντιβιωσεις κατεληξα να παρω Norocin για να απαλλαγω απο αυτο το μικροβιο και τον ενοχλητικο πονο.

Οσον αφορα το θηλασμο, συμβουλευτηκα πιστοποιημενη συμβουλο μητρικου θηλασμου και αποφασισα-μετα απο παροτρυνση της-να συνεχισω αυτον κανονικα.

Μανουλες του forum, σας ευχαριστω ολες σας για το ενδιαφερον σας για το θεμα.

Με βοηθησατε η καθεμια με τον τροπο σας!

Μετά απο αρκετη ταλαιπωρία με αρκετες αντιβιωσεις κατεληξα να παρω Norocin για να απαλλαγω απο αυτο το μικροβιο και τον ενοχλητικο πονο.

Οσον αφορα το θηλασμο, συμβουλευτηκα πιστοποιημενη συμβουλο μητρικου θηλασμου και αποφασισα-μετα απο παροτρυνση της-να συνεχισω αυτον κανονικα.

Ωραία! Αυτό είναι το ευχάριστο της υπόθεσης! Ελπίζω να θεραπευτεί η ουρολοίμωξη το συντομότερο!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

τι ακριβως απαντησε ο συγκεκρημενος παιδιατρος? ειπε γενικα λογια , δε βλεπω καμια απαντηση για ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ . θελεις να τον ρωτησεις?

Έδωσε ΠΟΛΥ συγκεκριμένη αντιβίωση...

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου depybal!

Aλλα μαλλον δεν προκειται για ψιλοουρολοιμωξη. Τις τελευταιες 9 μερες εχω ηδη δοκιμασει 2 αντιβιωσεις και δεν ειδα καμια βελτιωση. Συμφωνα με τον γιατρο μου αν δεν διωξω αμεσα το μικροβιο το πιθανοτερο ειναι να χειροτερεψει.

O παιδιατρος θελει να μου δωσει Augmentin 625mg χωρις να διακοψω τον θηλασμο..

Νομίζω ότι καλό είναι πριν απαντάμε, να διαβάζουμε προσεκτικά τα γραφόμενα ΟΛΩΝ...

οτι αφορα την πρωτη σου ερωτηση- δες πιο πανω που απαντησαν με μια σιγουρια για ασφαλεια ενος φαρμακου στηριζοντας σε ενα site.

Τα site που παρέθεσαν οι μητέρες είναι sites που προτείνονται ως έγκυρες επιστημονικές πηγές από τη La Leche και τους παιδιάτρους-συμβούλους θηλασμού. Αν παρατηρήσεις, το αναφέρει και ο κ. Παπαβέντσης στο τέλος του άρθρου του.

Για να παραθέσω σε κάποιον μία πηγή δεν χρειάζεται να είμαι γιατρός. Χρειάζεται να ξέρω την αξιοπιστία της πηγής και να την αναφέρω...

σε ενδιαφερει τοσο πολυ το επαγγελμα μου? μπορω να σου απαντησω με πμ, εδω ομως δε γραφω οπως καποιος επαγγελματιας και επισις, μπορεις να ερωτηθεις αντιστοιχα για τα επαγγελματα κοριτσιων που εκφραστηκαν αντιθετα με μενα. ή δεν σε ενδιαφερει?

Με ενδιαφέρει μόνο αν είσαι γιατρός γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνω με ποια λογική το site που παραθέτεις εσύ είναι πιο αξιόπιστο από άλλου... Τα κορίτσια παρέθεσαν πηγές που οι επαγγελματίες περί θηλασμού έχουν αναφέρει ως αξιόπιστες.

είναι κακό που ενθάρρυνα την κοπέλα να πάει σε ομοιοπαθητικό γιατρό;

Οτιδήποτε ξεφεύγει από τον στενό πεδίο των παρωπίδων, δεν είναι απαραίτητα κακό, ούτε λάθος. Είναι απλά διαφορετικό.

Αν θεωρείς ότι η αμερικανική ακαδημία παιδιατρικής και το εθνικό σύστημα υγείας της Μ. Βρετανίας παραπληροφορούν τον κόσμο και ψεύδονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους, τότε μπορείς να τους καταγγείλεις:-D Αν αποδειχτεί ότι έχεις δίκιο, με χαρά θα παραδεχτώ ότι οι πληροφορίες μου είναι λάθος.

Μέχρι τότε εξακολουθώ να τις παραθέτω απέναντι στα επιχειρήματα γιατρων που απλά δεν μπαίνουν στον κόπο να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Emanuelle μπράβο, και σιδερένια εύχομαι!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Μην το βλέπεις μόνο από την πλευρά της μαμάς! Από την πλευρά του μωρού είναι διακοπή!

Ο θηλασμός προϋποθέτει μία δυάδα: τη μαμά και το μωρό. Οι γιατροί που προτείνουν ελαφρά τη καρδία να μη θηλάσεις 3-4 μέρες, δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους το μωρό.

Προφανώς λαμβάνουν υπόψη τους ΚΑΙ άλλους λόγους, εξίσου σοβαρούς ίσως. Πχ ο δικός μου γιατρός έλαβε υπόψη του το ιστορικό αλλεργιών που είχα, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την υγεία μου. Ο γιατρός της κοπέλας που άνοιξε το θέμα έλαβε υπόψη του το γεγονός πως ενώ ήδη είχαν χρησιμοποιήσει άλληαντιβίωση, το μικρόβιο επέμενε. Δεν νομίζω πως τον συγκεκριμένο τουλάχιστον μπορούμε να τον κατηγορήσουμε πως δεν σκέφτηκε το μωρό.

Δεν κατάλαβα το υπονοούμενο... Θέλεις να μου παραθέσεις πότε έγινε αυτό;

Άστο δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε και είναι κάτι σημαντικό. Αν είναι θα σου στειλω πμ, αν και θυμαμαι μόνο 1 θέμα, τα άλλα δεν πρόκειται να τα βρω

Φυσικά, η γαλουχία μπορεί να συνεχιστεί στο έπακρο κιόλας ΑΝ η μαμά αντλεί συστηματικά. Δυστυχώς όμως δεν είναι σίγουρο ότι κάθε μωρό θα επιστρέψει στο στήθος μετά από κάτι τέτοιο. Και σίγουρα κανείς δεν λέει τι επιπτώσεις (ψυχολογικές, οργανικές στην περίπτωση που το μωρό τραφεί με ξένο γάλα κλπ.) έχει αυτή η διακοπή στο μωρό και αν στην τελική υπάρχει λόγος να γίνει η διακοπή αυτή.

Μα δεν είναι σίγουρο ότι το μωρό δεν θα επιστρέψει ποτέ στο στήθος....Το δικό μου μια χαρά επέστρεψε. Επίσης υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που ένα μωρό τρέφεται από μπιμπερό, εκεί δεν υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος? (πχ όταν η μητέρα λείπει για δουλειά)

Επιπτώσεις και μάλιστα σοβαρές μπορεί να έχει το βρέφος και αν λάβει ουσίες από φάρμακα που δεν επιτρέπεται να λάβει. Δεν πρέπει να σκεφτούμε και αυτή την πλευρά πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση????

Το ότι δεν πρέπει να θηλάζει το είπε ήδη ο γιατρός της΄(είτε είναι το απολύτως σωστό είτε όχι). Το ότι υπάρχουν πηγές αντιφατικές ως προς αυτό είναι κάτι που η ίδια πρέπει να εκτιμήσει (π.χ. εγώ μπορεί να μην το ρίσκαρα, άλλη μπορεί να το έκανε). Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ο αντίλογος είναι πάντα υπέρ του αποθηλασμού (γιατί είπαμε είναι αποθηλασμός για το μωρό) και όχι υπέρ του να τονίσουμε στη μαμά το ότι πράγματι έχει άλλες επιλογές... :?

Νομίζω πως κάνεις λάθος για τον αντίλογο. Και προσωπικά έγραψα πως αν θέλει να συνεχίσει τον θηλασμό να πάρει άλλη αντιβίωση (έστω κ ανχρειαστεί να πάει και σε άλλο γιατρό για μια 2η γνώμη). Όμως αν επιλέξει την ciproxin να ακολουθησει τις οδηγίες του γιατρού της (που συμφωνούν με τις οδηγίες γιατρών που έχω ακούσει καθώς και με πάμπολλα sites για να μην ξεχνιόμαστε ;)) και να μην κάνει του κεφαλιού της (η ίδια ρώτησε αν μπορεί να θηλάζει ενω παιρνει ciproxin) Τώρα αν εσύ αυτό το μεταφράζεις σαν σύσταση να αποθηλάσει κάνεις λάθος μετάφραση ;)

Επεξεργάστηκαν by malecon
προσθ. την φράση στην τελευταια παρενθεση

Επιπτώσεις και μάλιστα σοβαρές μπορεί να έχει το βρέφος και αν λάβει ουσίες από φάρμακα που δεν επιτρέπεται να λάβει. Δεν πρέπει να σκεφτούμε και αυτή την πλευρά πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση????

Συμφωνώ.

Πολλές τέτοιες ουσίες για παράδειγμα, περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, που αποτελεί την εναλλακτική για όσο διάστημα το μωρό δεν θα πίνει μητρικό λόγω της "μη συμβατής" αντιβίωσης. Ή μήπως οι αγελάδες δεν παιρνουν αντιβιώσεις και ορμόνες;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Συμφωνώ.

Πολλές τέτοιες ουσίες για παράδειγμα, περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, που αποτελεί την εναλλακτική για όσο διάστημα το μωρό δεν θα πίνει μητρικό λόγω της "μη συμβατής" αντιβίωσης. Ή μήπως οι αγελάδες δεν παιρνουν αντιβιώσεις και ορμόνες;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε λύσης και την σοβαρότητα κάθε περίπτωσης. Και θα συμφωνήσω με την Eva πως τα κριτήρια είναι διαφορετικά για την κάθε μια μας

Palladin, ασχετα με σαιτς που παραθετεις , δεν ρωτας αυτον τον παιδιατρο για σιπροξιν?

ακομα για μια φορα μηνυμα χωρις χρεωση- οχι συμβουλες σε πραγματα που δεν ειμαστε γνωστες , ειναι επικινδυνα.

να λεμε- δε ρωτας εναν ιατρο, ας ειναι και συμβουλος θηλασμου, αν μπορεις να παρεις το φαρμακο .

εντομεταξει, το Norocin ειναι παρομοια αντιβιωση...

Συμφωνώ.

Και κάτι ακομα που το ξέχασα (περιεργο....εγώ να ξεχάσω???? :D)

Δεν είπε κανεις να παίρνει αντιβίωση και να μην θηλάζει. Απλά αν είναι να θηλάσει να επιλέξει μια συμβατή αντιβίωση (αν αυτό είναι εφικτό). Αν επιλέξει μη συμβατή να μην θηλάσει. Μην σκεφτεί δηλ οτι αφού και οι αγελάδες παίρνουν διαφορα ας πάρω κ εγώ μη συμβατή αντιβιωση και ας θηλάσω, δεν πειράζει....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...