Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αυτό το ακούω πρώτη φορά :roll::roll::roll:

Να ψηφίστηκε κάτι μέσα στο 2011 το κόβω απίθανο, δεδομένου ότι η συμπεριφορά μας σαν κράτος στις εξωκοινοτικές αποστολές ορίζεται από τον Ευρωπαικό Τελωνειακό Κώδικα, ο οποίος από όσα γνωρίζω δεν έχει υποστεί αλλαγές πρόσφατα. Η gata21 νομίζω ότι είπε ότι της το χρέωσαν για κοινοτική αποστολή :confused::confused: Μπέρδεμα.......

Ετσι μου ειπαν. Ηταν λεει 3 ευρω και στα μεσα-τελη του '11 αρχισε να μπαινει και το ΦΠΑ 23% και εγινε 3.69 (η επιβολη του ΦΠΑ αποφασιστηκε μεσα στο 11)

Aν κανετε αναζητηση στο google θα δειτε πολλους που γραφουν οτι το πληρωσαν.

Όσο για τον διευθυντή που λές, πάλι κάπως μου ακούγεται. Είπαμε εντάξει, σιωπηρή ατέλεια μέχρι 120-130 δολλάρια αλλά τα 200 δολλάρια είναι μεγάλο ποσό............

Εμενα "καπως" μου ακουγονται και τα 120 δολλαρια ποσο μαλλον τα 200, γι'αυτο και τονισα οτι "ετσι μου ειπαν". Θεωρω οτι αν τους "χτυπησει" κατι και λιγοτερο ποσο να γραφει θα πεσει "καμπανα"

Για τον διανομέα των ΕΛΤΑ που δεν κόβει απόδειξη στο σπίτι, επίσης περίεργο μου ακούγεται. Η απόδειξη δίνεται με την παραλαβή του πακέτου στον πελάτη. Πως γίνεται στο δημόσιο να πληρώνεις και να μην παίρνεις απόδειξη. Εκτός και αν κόβεται απόδειξη μετά, εντός υπηρεσίας αλλά και πάλι περίεργο είναι, πότε θα την πάρει ο συναλλασόμενος δηλαδή ?

Ελα ντε. Αβυσσος η ψυχη των ΕΛΤΑ! :shock:

η κοπελα που το πληρωσε ομως στον υπαλληλο, αφορουσε σε δεμα απο το αγγλικο αμαζον!! για να δουμε, περιμενω απο iherb και απο αγγλ αμαζον...αν ειναι ετσι θα επιβαρυνονται ολα τα δεματα απο iherb

Οχι δεν ειπα οτι θα επιβαρυνονται ολα. Αν εχει ενδειξη "ελευθερο" απο το τελωνειο (που τα περισσοτερα ετσι γραφουν) τοτε δεν τιθεται θεμα. Σχετικα με την κοπελα που πληρωσε ενω παρελαβε απο Αγγλια σηκωνω τα χερια ψηλά! :confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 9,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια βρηκα αυτό.για δειτε . πολύ καλή τιμή. δεν ξέρω τα μεταφορικά όμως.ενημερωτικά σας το λέω μιας και δεν έχει το δικο μου νουμερο

http://www.goddiva.co.uk/Home/evening-dresses/Origami-Pleat-Evening-Dress

Καλημέρα κοριτσια!

Παρηγγειλα απο ενα σαιτ ελληνικό βιολογικά προιοντα για το μωράκι μου που θα γεννηθει σε λιγες μέρες! Την παραγγελια την εκανα εδω κ 3 βδομάδες κ αφου ειδα κ αποειδα πηρα τηλ την Δευτερα να δω που ειναι επιτελους τα πραγματα, πηρα τηλ το κινητο τους αφου ειναι το μοναδικό στοιχειο στο σαιτ τους! Μου το επαιζαν εκνευρισμενοι κ αυτοι με την μεταφορικη κ οτι θα με παρουν τηλ, πραγμα που δεν γινοταν, και αφου επικοινωνουσα εγω μαζι τους μου ελεγαν οτι ο υπευθυνος της κουριερ τους κρυβεται κλπ κλπ! Σημερα πηρα ξανα τηλ (μου βγηκε χρυσο αυτο το δεμα τοσα που πληρωσα στο τηλ) κ βεβαια δεν με πηραν κ αναγκαστικα να τους ξαναπαρω εγω! Ειπα οτι θα ακυρωσω την παραγγελια αφου γενναω την αλλη βδομαδα κ θελω τα πραγματα! Μου ειπαν οτι το δεμα ειναι την πολη μου κ να παρω να συνεννοηθω εγω μαζι τους, παιρνω κ εκει τηλ οπου βεβαια το δεμα δεν ηταν, αλλα θα ερθει την Παρασκευη ΓΙΑΤΙ ο αποστολεας εκανε λαθος στην παραγγελια κ ζητησε να επιστραφει πισω κ το εστειλε το καινουργιο την Δευτερα!

Ειμαι τοοοοοσο εκνευρισμενη για το δουλεμα που μου έριξαν τοσες μερες κ πως με μεγαλη ευκολια κατηγορουσαν το κουριερ!!!! Δεν ξερω αν κανει να αναφερω το ονομα απο το υγκεκριμενο eshop αλλα οες θελετε με email να σας ενημερωσω!

Επισης αν δε μου στειλει αποδειξη, μπορω να επιστρεψω το δεμα αμεσως χωρις να το πληρωσω? Γιατι αν δεν στειλουν ειλικρινα δεν ξερω τι πρεπει να κανω! Δωστε μου συμβουλες παρακαλω!

Καλημέρα κοριτσια!

Παρηγγειλα απο ενα σαιτ ελληνικό βιολογικά προιοντα για το μωράκι μου που θα γεννηθει σε λιγες μέρες! Την παραγγελια την εκανα εδω κ 3 βδομάδες κ αφου ειδα κ αποειδα πηρα τηλ την Δευτερα να δω που ειναι επιτελους τα πραγματα, πηρα τηλ το κινητο τους αφου ειναι το μοναδικό στοιχειο στο σαιτ τους! Μου το επαιζαν εκνευρισμενοι κ αυτοι με την μεταφορικη κ οτι θα με παρουν τηλ, πραγμα που δεν γινοταν, και αφου επικοινωνουσα εγω μαζι τους μου ελεγαν οτι ο υπευθυνος της κουριερ τους κρυβεται κλπ κλπ! Σημερα πηρα ξανα τηλ (μου βγηκε χρυσο αυτο το δεμα τοσα που πληρωσα στο τηλ) κ βεβαια δεν με πηραν κ αναγκαστικα να τους ξαναπαρω εγω! Ειπα οτι θα ακυρωσω την παραγγελια αφου γενναω την αλλη βδομαδα κ θελω τα πραγματα! Μου ειπαν οτι το δεμα ειναι την πολη μου κ να παρω να συνεννοηθω εγω μαζι τους, παιρνω κ εκει τηλ οπου βεβαια το δεμα δεν ηταν, αλλα θα ερθει την Παρασκευη ΓΙΑΤΙ ο αποστολεας εκανε λαθος στην παραγγελια κ ζητησε να επιστραφει πισω κ το εστειλε το καινουργιο την Δευτερα!

Ειμαι τοοοοοσο εκνευρισμενη για το δουλεμα που μου έριξαν τοσες μερες κ πως με μεγαλη ευκολια κατηγορουσαν το κουριερ!!!! Δεν ξερω αν κανει να αναφερω το ονομα απο το υγκεκριμενο eshop αλλα οες θελετε με email να σας ενημερωσω!

Επισης αν δε μου στειλει αποδειξη, μπορω να επιστρεψω το δεμα αμεσως χωρις να το πληρωσω? Γιατι αν δεν στειλουν ειλικρινα δεν ξερω τι πρεπει να κανω! Δωστε μου συμβουλες παρακαλω!

Και φυσικα μπορεις να το αναφερεις.

Αφου δεν εχεις πληρωσει ακομη και ειναι με αντικαταβολη μην την δεχεσαι οταν σουτην φερουν για να επιστρεψει πισω. Νομιζω οτι μπορεις να το κανεις αυτο.

q1kup2.pngza5op2.png

Καλημέρα κοριτσια!

καλη σου μερα!

εχεισ δικιο που εκνευριστηκεσ διοτι οταν σε κοροιδευουν ειναι οτι χειροτερο. καταλαβαινω και την αγωνια σου εφοσον γεννας σε λιγεσ μερεσ και πρεπει να εχεισ τα πραγματα στο σπιτι σου. δεν νομιζω οτι ειναι κακο να αναφερεισ το site αλλα αν παλι δεν θεσ στηλε μου π.μ . εγω παντωσ εκανα για παραδειγμα εχθεσ μια παραγγελια στισ 10:20 το πρωι και στισ 11:10 με πηραν τηλ να με ενημερωσουν οτι η παραγγελια μου θα φυγει απο θεσσαλονικη εχθεσ και σημερα το πρωι 9:25 ο courier με πηρε τηλ και μου εφερε τα πραγματα.

οσο για την αποδειξη που ΄λεσ οταν ερθουν αν δεισ οτι δεν εχει αποδειξη

πεσ οτι αρνησε να παραλαβεισ και θα τα στηλουν πισω! εφοσον δεν τα εχεισ πληρωσει ετσι? με αντικαταβολη δεν είναι?

Διαφημίσεις

Είναι το ecobaby!

Ευτυχως το ειχα κανει με αντικαταβολη! Ελπιζω την Παρακευη να τα εχω γιατι δεν μπορω αλλα κ δε θελω να περιμενω αλλο! Δηλ αμα ανοιξω το δεμα επιτοπου κ δω οτι δεν εχει αποδειξη μπορω να το στειλω απευθειας πισω? Ανησυχω μηπως κ τα πραγματα δεν ειναι αυτα που παρηγγειλα!

Είναι το ecobaby!

Ευτυχως το ειχα κανει με αντικαταβολη! Ελπιζω την Παρακευη να τα εχω γιατι δεν μπορω αλλα κ δε θελω να περιμενω αλλο! Δηλ αμα ανοιξω το δεμα επιτοπου κ δω οτι δεν εχει αποδειξη μπορω να το στειλω απευθειας πισω? Ανησυχω μηπως κ τα πραγματα δεν ειναι αυτα που παρηγγειλα!

η αποδειξη δεν θα ειναι μεσα στο δεμα .

κατα 99% ειναι μαζι με το χαρτι που υπογραφεισ απο την courier

εγω τουλαχιστον οσεσ φορεσ εχω παραγγειλει κατι ετσι ειναι. οποτε πριν πληρωσεισ αναζητησε την αποδειξη και αν δεν υπαρχει πεσ οτι αρνησε να παραλαβεισ εχεισ ολο το δικαιωμα. στο λεω απο πειρα μου!

Διαφημίσεις

Και εγώ παρέλαβα σήμερα απο amazon δεν πλήρωσα τίποτα. Είχα πληρώσει το Δεκέμβρη όμως απο Αμερική 3€ για δέμα. Επίσης το Δεκέμβρη απο Κίνα δεν πλήρωσα τίποτα..

Μου κάνει τρομερά μεγάλη εντύπωση.... Όταν βγάλεις κάποια άκρη μπορείς να μας ενημερώσεις?

Επανερχομαι γιατι μας αφορα ολες.

Τα 3,69 ειναι φορος εκτελωνισμου και αφορα ολες τις αγορες μας απο χωρες εκτος Ε.Ε. Ειναι κατι που ψηφιστηκε μεσα στο 2011. Το χρεωνει το τελωνειο ανεξαρτητως αξιας εμπορευματος εκτος αν γραψει "ελευθερο" . Ο διευθυντης των ΕΛΤΑ της Καβαλας μου ειπε οτι αν το ποσο των αγορων μου ξεπερναει τα 200 ευρω (!!!) τοτε βαζουν και δασμους τελωνειου. (απλα σας μεταφερω τα λογια του. Δεν παιρνω ορκο) Τελευταια μου ειπε οτι βαζουν παρα πολυ συχνα αυτο το φορο και αποδειξη δινουν μονο αν πληρωθει στα ΕΛΤΑ αλλιως ο υπαλληλος που ερχεται στο σπιτι δεν μπορει να κοψει αποδειξη. Ο φορος (3,69) αποδιδεται στο τελωνειο.

Γιατί δεν παίρνεις να ρωτήσεις στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ; Το οτι δεν πήρες απόδειξη είναι λίγο ύποπτο....

Χτές μίλησα με τα κεντρικά στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και έμαθα αυτό:

Ειδικό τέλος Διαχειρισης Ανταλλακτηρίου,για κάθε δέμα χωρών εκτός Ε.Ε. που δεν συνοδεύεται απο διασάφηση 3,69 (3,00 πλέον ΦΠΑ 23%):confused:

Χτές δεν μπόρεσα να μιλήσω με το κατάστημα Μοσχάτου απ'οπου ήρθε το δέμα μου λόγο της απεργίας.

Σήμερα μίλησα με ολα τα τμήματα στο Μοσχάτο,αρχικά μου λέγαναι οτι αποκλείεται να πλήρωσα αυτο το ποσό για δέμα απο Αγγλία και στο τέλος εβγαλα ακρη στο λογιστήριο,το λάθος ήταν του κουριερ που νόμιζε οτι αυτό το ποσό χρεώνεται σε όλα τα δέματα,το χρέωσε και σε άλλους εκτος απο μένα χωρις λόγο, αλλα κανένας αλλος δεν τους πήρε τηλ.

πριν μισή ωρα ήρθε ο κουριερ και μου τα επέστρεψε.:rolleyes:

aiBtp2.png

13/11/2004

16/8/2007

καλησπέρα.θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για μια αγορά απο εβαυ. πηρα ενα φόρεμα used που το χαρακτήριζε "in Perfect condition". παρέλαβα χτες κ μπρβστα στο μπουστο στη Ραφή ειναι ξηλωμενο κ ξαναραμμενο με κόκκινη κλωστή κακοραμενο θα ελεγα. μάλιστα σε καποια σημεία εκει κοντα ειναι τραβηγμένο το ύφασμα κ ειναι έτοιμο να ανοίξει τρυπα. πολυ στεναχωρεθηκα κ τσαντιστικα. της εστειλα μνμ της εξηγησα κ ζήτησα refund. απάντησε οτι λεω ψέματα οτι το φόρεμα ειναι μια χαρα οπως ακριβως το πηρε απο το μαγαζι κ μάλιστα 2 φορές φορεμενο.σας παρακαλω πείτε μου τι να κανω ;

Ειδικό τέλος Διαχειρισης Ανταλλακτηρίου,για κάθε δέμα χωρών εκτός Ε.Ε. που δεν συνοδεύεται απο διασάφηση 3,69 (3,00 πλέον ΦΠΑ 23%):confused:

Χτές δεν μπόρεσα να μιλήσω με το κατάστημα Μοσχάτου απ'οπου ήρθε το δέμα μου λόγο της απεργίας.

Σήμερα μίλησα με ολα τα τμήματα στο Μοσχάτο,αρχικά μου λέγαναι οτι αποκλείεται να πλήρωσα αυτο το ποσό για δέμα απο Αγγλία και στο τέλος εβγαλα ακρη στο λογιστήριο,το λάθος ήταν του κουριερ που νόμιζε οτι αυτό το ποσό χρεώνεται σε όλα τα δέματα,το χρέωσε και σε άλλους εκτος απο μένα χωρις λόγο, αλλα κανένας αλλος δεν τους πήρε τηλ.

πριν μισή ωρα ήρθε ο κουριερ και μου τα επέστρεψε.:rolleyes:

Ετσι μπράβο, οχι και να μας κοροιδευουν..

1gGKp3.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα.θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για μια αγορά απο εβαυ. πηρα ενα φόρεμα used που το χαρακτήριζε "in Perfect condition". παρέλαβα χτες κ μπρβστα στο μπουστο στη Ραφή ειναι ξηλωμενο κ ξαναραμμενο με κόκκινη κλωστή κακοραμενο θα ελεγα. μάλιστα σε καποια σημεία εκει κοντα ειναι τραβηγμένο το ύφασμα κ ειναι έτοιμο να ανοίξει τρυπα. πολυ στεναχωρεθηκα κ τσαντιστικα. της εστειλα μνμ της εξηγησα κ ζήτησα refund. απάντησε οτι λεω ψέματα οτι το φόρεμα ειναι μια χαρα οπως ακριβως το πηρε απο το μαγαζι κ μάλιστα 2 φορές φορεμενο.σας παρακαλω πείτε μου τι να κανω ;

Νομίζω ότι το μέηλ της φαίνεται στο λογαριασμό της στο paypal.

Αν όχι, ζήτησέ της το για να της στείλεις τις φωτογραφίες.

Και ενημέρωσέ τη ότι αν δε σου κάνει refund σε 3 μέρες θα ανοίξεις case στο ebay.

Λογικά θα συμμορφωθεί, αλλιώς εγώ προσωπικά θα άνοιγα case χωρίς άλλη ενημέρωση.

Άει σιχτίρ που θα σε πει και ψεύτρα....

στην καλυτερη περιπτωση που συμφωνήσει να κανει refund ειμαι υποχρεωμένη να πληρώσω τα έξοδα επιστροφής; case να ανοίξω στο εβαυ; αυτο που λετε dispute? και στο παυπαλ;

καλησπέρα,

εν συντομία λόγω μπουμπούς!! άργησε να έρθει η παραγγελία από άμαζον, έστειλα μειλ και τα ξαναστείλανε, όμως σήμερα ήρθε η αρχική..τι κάνω;;

στην καλυτερη περιπτωση που συμφωνήσει να κανει refund ειμαι υποχρεωμένη να πληρώσω τα έξοδα επιστροφής; case να ανοίξω στο εβαυ; αυτο που λετε dispute? και στο παυπαλ;

να ανοιξεις κατευθειαν case στο εμπει, εχεις ηδη επικοινωνησει μαζι της, σε ειπε ψευτρα, ουτε φοτος να στειλεις, ουτε τιποτα αλλο, κ φυσικα μην το στειλεις πισω γιατι δεν θα παρεις τα εξοδα σου ( εγω το εστειλα, κ το εμπει μου επεστρεψε ολο το ποσο εκτος απο τα εξοδα για να το στειλω εγω πισω κ ας ειχε υποσχεθει η πωλητρια οτι θα τα καλυψει)...φωτος να στειλεις αν το εμπει σου ζητησει, αν σου ζητησει να το επιστρεψεις το εμπει τοτε καντο...με εμπει κ πειπαλ εισαι καλυμενη

καλησπέρα,

εν συντομία λόγω μπουμπούς!! άργησε να έρθει η παραγγελία από άμαζον, έστειλα μειλ και τα ξαναστείλανε, όμως σήμερα ήρθε η αρχική..τι κάνω;;

στο λει κ το αμαζον, μπορεις να αρνηθεις να παραλαβεις τη μια απο τις δυο κ θα επιστρεψει σε αυτους χωρις να επιβαρυνθεις εξοδα

καλησπέρα,

αν είσαι σίγουρη 100% ότι είναι η παλιά παραγγελία τους στέλνεις μειλ λέγοντας τους ότι παρέλαβες την παλιά ρωτώντας τους τι πρέπει να κάνεις

Το λογικότερο είναι να σου πουν να αρνηθείς να παραλάβεις την δεύτερη όταν έρθει έτσι ώστε να γυρίσει πίσω

Γεια σας!!!

Σας δείχνω την χθεσινή μου παραγγελία:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0031M9K5U/ref=oh_o00_s00_i00_details

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004D4AT0A/ref=oh_o00_s00_i01_details

Σε παρακαλω θα ενημερωσεις οταν παραλαβεις το σκουπακι; Υπαρχει service στην Ελλαδα;

καλησπέρα,

Στειλε mail και ενημερωσε. Ή θα τα στειλεις πισω με δικα τους εξοδα ή θα σου πουν να τα κρατησεις αναλογως την αξια τους και το βαρος.

Οπως και νά'χει ενημερωσε γιατι μονο το φιλοτιμο μας εμεινε πια απο την Ελληνικη καταγωγη μας... :(

...

Αρα ισχυουν αυτα που μου ειπαν και μενα. Αν δεν εχει δασμους ή αν δεν χαρακτηριστει "ελευθερο" πληρωνουμε 3,69 κερατιατικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...