Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Recommended Posts

Τώρα όσον αφορά τις πάνες δεν τις έχω μετρήσει. Σίγουρα πάντως πάνω από δέκα.

Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο;

Τέλος, αναφορικά με τον ύπνο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό. Αν το παιδί είναι χορτασμένο γιατί να το ξυπνήσω; Τη μέρα τον ξυπνάω για να φάει, αλλά το βράδυ ούτε κατά διάνοια. Δεν θέλω να τον μάθω να ξυπνά το βράδυ.

Αγχώνομαι οτι δεν τρώει καλά...

Αν το παιδί είναι χορτασμένο και βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και κάνει 3-4 κενώσεις, τότε δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι ότι δεν τρώει καλά και δεν έχεις λόγο να το ξυπνάς.

Αν όμως πιστεύεις ότι δεν τρώει καλά τότε πρέπει τα το ξυπνάς για να κάνει επιπλέον γεύμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καμιά 10αριά...

ok!

μας δουλευεις ετσι???το παιδι τρωει σουπερ!!!!!!!!!!!!!!!!

ευτυχως που δεν μιλαει γιατι θα σου λεγε οτι το χεις σκακσει στο φαι!!!

μην αγχωνεσαι καθολου..κανε λιγο υπομονη γιατι οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες και δεν βοηθανε και οι ορμονες καθολου σε αυτο και θα δεις ποσο καλα θα τα πατε!!:wink:

83hKp3.png

Αντιμετωπίζω εδώ και μέρες ή βδομάδες καλύτερα ένα θέμα να το πω ή πρόβλημα με τον υπνο της μπέμπας και την γνωστή προσκολλησή της στο στήθος. Ενώ κοντεύει να κλείσει τους πέντε μήνες και είχα ελπίδες οτι θα έστρωναν τα πραγματα, η κατασταση αρχίζει να γίνεται εκτός ελέγχου.Από τις 10.00 το βράδυ που τρώει (υποτίθεται) το βραδυνό,ξυπνάει επειτα στις 12.00-2.30 -4.00-6.00 από κει που ξυπναγε το πολύ 2φορες.Την υπόλοιπη μέρα την περνάμε με μεσοδιαστήματα θηλασμών 1.30-2ωρών.Δε θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί ;

Kai oχι μονο αυτό αλλά ούτε κοιμάται ούτε ειναι ήρεμη.Αναρωτιέμαι τί να της φταίει.Επειδή είναι και το τρίτο μου παιδί με αυτή την κατάσταση έχω παραμελήσει αθελα μου τα αλλα δυο.Θυμάμαι πως στο πρώτο μου παιδί σε αυτόν περίπου το μήνα είχα αποθηλάσει επειδή αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα και νόμιζα πω δεν επαρκούσε το γάλα μου.Σκέφτηκα μήπως κάνει αλμα ανάπτυξης; Eίναι όμως λογικό να διαρκεί βδομάδες;

Και όσον αφορά το sling που μου πρότειναν καποιες μανουλες ,τις ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω να δουλέψει.Δεν ανεχεται να την ξαπλώνω στο πλάι επ'ουδενί.Για μωρά σε όρθια στάση γίνεται;

Υ.Γ.Η πιπίλα θα ήταν μια λύση;

Κι εδώ έχουμε αυτό το θέμα. Νομίζω πως ειναι ότι πιο όμορφο και φυσικό και ναι, είναι και πανίσχρυρο όπλο, αλλά από την άλλη φοβάμαι τί θα γίνει αργότερα αν - οταν πάρει μπιμπερό. Επίσης, καμία φορά δεν την κοιμίζει ούτε αυτό αλλά ούτε ο θεός ο ίδιος (γενικώς είναι πολύ δύσκολη στον ύπνο, δεν θέλω να φανταστώ τί θα γινόταν αν δεν θήλαζα κιόλας). Διαβάζω από κάποιες μαμάδες πως τα μωρά τους στην ηλικία που είναι το δικο μου καταφέρνουν να κοιμούνται μόνα τους. Εδώ με τίποτα.........Ούτε καν στο καρότσι. Όπως γράφει παραπάνω μία μαμά, έτσι και της έρθει νύστα και είναι στο καρότσι (απόγευμα-βράδυ) μας ακούει ο δήμος όλος. Επίσης, βαριέμαι τα πλάγια βλέμματα του τύπου 'το βασανίζετε, τί του κάνετε καλέ και κλαίει) και να φανταστείτε ότι κάποιες φορές προτιμώ να μη βγώ από το να ζήσω αυτό το δράμα. Πιπίλα επίσης δεν παίρνει με ΄τιποτα (αν και θα ξαναπροσπαθήσω) Το χέρι της βέβαια το έχει όοοοοοοοολη μέρα στο στόμα (γιατί δεν την ηρεμεί το χέρι βρε παιδιά? αν π.χ έπαιρνε πιπίλα γιατί θα έκανε 'καλύτερη' δουλειά από το χέρι δεν το καταλαβαίνω...)

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για ν' αρχίσω σιγά σιγά να τη 'μάθω' να ηρεμεί μόνη?

μου έχουν βγάλει το παρατσούκλι της «γύφτισας» χωρίς παρεξήγηση.
αυτό δεν το κατάλαβα. Τέλος πάντων όποιος το λέει, χαρακτηρίζει τον ίδιο...

Διαφημίσεις

ok!

μας δουλευεις ετσι???το παιδι τρωει σουπερ!!!!!!!!!!!!!!!!

ευτυχως που δεν μιλαει γιατι θα σου λεγε οτι το χεις σκακσει στο φαι!!!

μην αγχωνεσαι καθολου..κανε λιγο υπομονη γιατι οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες και δεν βοηθανε και οι ορμονες καθολου σε αυτο και θα δεις ποσο καλα θα τα πατε!!:wink:

Χα χα! Μακάρι να΄ναι έτσι :)

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Αντιμετωπίζω εδώ και μέρες ή βδομάδες καλύτερα ένα θέμα να το πω ή πρόβλημα με τον υπνο της μπέμπας και την γνωστή προσκολλησή της στο στήθος. Ενώ κοντεύει να κλείσει τους πέντε μήνες και είχα ελπίδες οτι θα έστρωναν τα πραγματα, η κατασταση αρχίζει να γίνεται εκτός ελέγχου.Από τις 10.00 το βράδυ που τρώει (υποτίθεται) το βραδυνό,ξυπνάει επειτα στις 12.00-2.30 -4.00-6.00 από κει που ξυπναγε το πολύ 2φορες.Την υπόλοιπη μέρα την περνάμε με μεσοδιαστήματα θηλασμών 1.30-2ωρών.Δε θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί ;

Kai oχι μονο αυτό αλλά ούτε κοιμάται ούτε ειναι ήρεμη.Αναρωτιέμαι τί να της φταίει.Επειδή είναι και το τρίτο μου παιδί με αυτή την κατάσταση έχω παραμελήσει αθελα μου τα αλλα δυο.Θυμάμαι πως στο πρώτο μου παιδί σε αυτόν περίπου το μήνα είχα αποθηλάσει επειδή αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα και νόμιζα πω δεν επαρκούσε το γάλα μου.Σκέφτηκα μήπως κάνει αλμα ανάπτυξης; Eίναι όμως λογικό να διαρκεί βδομάδες;

Και όσον αφορά το sling που μου πρότειναν καποιες μανουλες ,τις ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω να δουλέψει.Δεν ανεχεται να την ξαπλώνω στο πλάι επ'ουδενί.Για μωρά σε όρθια στάση γίνεται;

Υ.Γ.Η πιπίλα θα ήταν μια λύση;

Δίψα, δόντια .. η δικιά μου ξυπνάει και για να μπουσουλήσει :rolleyes:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δίψα, δόντια .. η δικιά μου ξυπνάει και για να μπουσουλήσει :rolleyes:

Και εμένα για να βαρέσει παλαμάκια και να τα πεί με το σεντόνι της στις 4 το ξημέρωμα.

Εγώ έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι ξυπνάει και αισθάνομαι λίγο καλύτερα. Τουλάχιστον δεν έχω τόσα νεύρα. Και μένα στο καρότσι τα ίδια μου κάνει και όταν βαριέται πάλι δεν θέλει τίποτα.

Εγώ πάντως αναπολώ τις στιγμές που κοιμόταν στο στήθος και εγώ έβλεπα τηλεόραση γιατί τώρα θέλει αγκαλιά και κούνημα ή χαδάκια στην πλάτη και εμένα πονάει η μέση μου!

RD3Up3.png

Aγαπητη μανουλα ΜΑΡΙΡΕΝΑ,

Παρηγορήθηκα από το μηνυμα το δικό σου και των αλλων μαμαδων. Καποια στιγμή νόμιζα οτι κανω κάτι λάθος ή μηπως όλες κανουμε΄;Αυτό το λέω επειδή μια φιλη με συμβούλευσε να το ''εκπαιδεύσω'' αφηνοντας το να πλανταξει στο κλάμα μεχρι να κοιμηθεί κι εγώ να το παρακολουθώ από μακριά ή καλύτερα πίσω απο την πόρτα για να μην ενδώσω και το σηκώσω

.Δεν είναι θέμα ανείμαι σκληρή ή οχι αλλά δε το θεώρησα ποτέ σωστό να φερθώ ετσι σε ενα πλασματάκι-δώρο Θεού στη ζωή μου όσο και να παιδεύομαι. Και σε πληροφορώ έχω παιδευτεί έτσι 3φορες αλλά αυτή την φορά είναι πιο δύσκολο αφού εχω και τα αλλα δυο παιδάκια από πίσω και η μπεμπα μας είναι λίγο δύσκολη.

Εσένα το μωράκι σου τι ηλικία εχει;Εμένα οπως προείπα κλείνει τους 5 μήνες σύντομα και ουτε νανουριζεται(με κουνήματα, αγκαλιές και ...καρότσια)Διακόπτω γιατί εχουμε ξυπνημα...

Aγαπητη μανουλα ΜΑΡΙΡΕΝΑ,

Παρηγορήθηκα από το μηνυμα το δικό σου και των αλλων μαμαδων. Καποια στιγμή νόμιζα οτι κανω κάτι λάθος ή μηπως όλες κανουμε΄;Αυτό το λέω επειδή μια φιλη με συμβούλευσε να το ''εκπαιδεύσω'' αφηνοντας το να πλανταξει στο κλάμα μεχρι να κοιμηθεί κι εγώ να το παρακολουθώ από μακριά ή καλύτερα πίσω απο την πόρτα για να μην ενδώσω και το σηκώσω

.Δεν είναι θέμα ανείμαι σκληρή ή οχι αλλά δε το θεώρησα ποτέ σωστό να φερθώ ετσι σε ενα πλασματάκι-δώρο Θεού στη ζωή μου όσο και να παιδεύομαι. Και σε πληροφορώ έχω παιδευτεί έτσι 3φορες αλλά αυτή την φορά είναι πιο δύσκολο αφού εχω και τα αλλα δυο παιδάκια από πίσω και η μπεμπα μας είναι λίγο δύσκολη.

Εσένα το μωράκι σου τι ηλικία εχει;Εμένα οπως προείπα κλείνει τους 5 μήνες σύντομα και ουτε νανουριζεται(με κουνήματα, αγκαλιές και ...καρότσια)Διακόπτω γιατί εχουμε ξυπνημα...

Έτσι ακριβώς! Όταν ηλιθιωδώς πήγα να ακολουθήσω ηλίθιες συμβουλές 'εκπαίδευσης', (μεταξύ των οποίων και της παιδιάτρου....) κατέληξα μ' ένα πολύ εκνευρισμένο μωρό που δεν κοιμόταν πια με τίποτα.........

Είναι 3 1/2 μηνών ακριβώς.

Διαφημίσεις

Και εγώ στο στήθος τη κοιμίζω. Και μου αρέσει. Πολύυυυ!

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

οταν βρειτε λιγο χρονο διαβαστε αυτην την παρουσιαση: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=95290

οταν ενα νεογεννητο κανει κενωσεις μετα απο καθε γευμα το αποδεχομαστε ως κατι φυσιολογικο..παρολο που μας ''κουραζει'' να το αλλαζουμε ανα 2 ωρες και ειναι κατι που δεν συνηθιζουμε εμεις ως ενηλικες, δεν σκεφτομαστε τροπους οπως ''ας μην το ταισω τωρα μπας και δεν το αλλαξω για κανενα 5ωρο..''

οταν αποδεχτουμε οτι το ιδιο φυσιολογικο ειναι και για ενα βρεφος να ξυπναει ολο το βραδυ,ισως να μπορεσουμε να το ''αντιμετωπισουμε'' καλυτερα..

το ξερω οτι ειναι δυσκολο οταν μια μαμα ξυπναει το βραδυ, οπως επισης ειναι δυσκολο οταν υπαρχουν και αλλα παιδια στην οικογενεια που θελουν κι αυτα τον χρονο τους..νομιζω ομως οτι ειναι κατι στο οποιο δεν μπορουμε να επεμβουμε, οποτε απλα ας το αποδεχτουμε και ας μην μας προβληματιζει ως ιδιαιτερη συμπεριφορα...

83hKp3.png

Δε θα το πιστέψετε τι συνέβει σημερα. Μετά από 4 (ή και περισσότερες βδομάδες,έχω χάσει το λογαριασμό)ηταν ΗΡΕΜΗ.Και το πιο τρελλό απ'όλα ειναι πως την πήρε ο ύπνος σε ορθια θέση σε ενα καρεκλάκι που την στηρίζω!!!Εκεί που δεν κοιμόταν ξαπλωτή ούτε στο καροτσι ούτε πουθενά(αν δεν την εβαζα στο στηθος πρώτα),κοιμήθηκε ή μαλλον ''ξεραθηκε'' στα ορθια.

Τώρα αρχίζω να ανησυχώ...Τετοια ησυχία δεν την είχα συνηθίσει.Και σίγουρα δε θα κρατήσει για πολυ.Αλήθεια τώρα με τις ζεστες υπάρχει και η αφυδάτωση.Ποσο συχνα πρέπει να θηλάζει?Δεν νομίζω πιο συχνά απ'οτι εμεις!!Οπαιδίατρος είπε και χαμομήλι τις πολυ ζεστες μερες.

H κορη μου κοιμοταν στο στηθος μεχρι που αποθηλασε 2 χρονων..ο γιος μου μεχρι τωρα το ιδιο...Ειναι ζορι δεν λεω...ειδικα τωρα στο δευτερο.Η αληθεια ειναι ομως πως δεν μπορω να κανω κατι αλλο.Μου φαινεται ακατορθωτο.Ετσι το εχω αποδεχτει..

• 4 εβδομάδες μετά...

Και ο δικός μου 5 μηνών σήμερα μπέμπης κοιμάται μόοοονο με το στήθος.

Προς το παρόν δεν με ενοχλεί πολύ αν εξαιρέσουμε ότι μπορεί να πεινάω-διψάω ή να έχω οποιαδήποτε άλλη βιολογική ανάγκη και δεν μπορώ να σηκωθώ...

Μπορεί κάποιος να μου πει τί θα κάνουμε όταν (σε 2,5 μήνες) πρέπει να πάω στη δουλειά?

Πώς θα τον κοιμίζει η κοπέλα που θα τον κρατάει?

Δεν μπορώ να τον σκέφτομαι να σπαράζει στο κλάμα επειδή νυστάζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί...

Πιπίλα δεν θέλει με τίποτα.

Αφήστε πόσο εκνευρίζομαι όταν μου λένε "είδες τι τραβάς που το κακόμαθες το παιδί?"...

Διαφημίσεις

Και ο δικός μου 5 μηνών σήμερα μπέμπης κοιμάται μόοοονο με το στήθος.

Προς το παρόν δεν με ενοχλεί πολύ αν εξαιρέσουμε ότι μπορεί να πεινάω-διψάω ή να έχω οποιαδήποτε άλλη βιολογική ανάγκη και δεν μπορώ να σηκωθώ...

Μπορεί κάποιος να μου πει τί θα κάνουμε όταν (σε 2,5 μήνες) πρέπει να πάω στη δουλειά?

Πώς θα τον κοιμίζει η κοπέλα που θα τον κρατάει?

Δεν μπορώ να τον σκέφτομαι να σπαράζει στο κλάμα επειδή νυστάζει και δεν μπορεί να κοιμηθεί...

Πιπίλα δεν θέλει με τίποτα.

Αφήστε πόσο εκνευρίζομαι όταν μου λένε "είδες τι τραβάς που το κακόμαθες το παιδί?"...

Τα παιδιά μαθαίνουν να κοιμούνται με τον τρόπο που εφαρμόζει ο καθένας που τα φροντίζει ;)

Τα παιδιά μαθαίνουν να κοιμούνται με τον τρόπο που εφαρμόζει ο καθένας που τα φροντίζει ;)

Αλήθεια?? Δηλαδή να μην παλεύω να τον μάθω να κοιμάται χωρίς στήθος?

Όχι τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρνω όποτε προσπαθώ είναι να εκνευριζόμαστε και εκείνος και εγώ...

Μακάρι να είναι έτσι γιατί πραγματικά δεν μπορώ να τον φανταστώ να κλαίει γιατί θέλει τη μαμά του για να κοιμηθεί και να νιώθει ότι τον παράτησα...

Αλήθεια?? Δηλαδή να μην παλεύω να τον μάθω να κοιμάται χωρίς στήθος?

Όχι τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρνω όποτε προσπαθώ είναι να εκνευριζόμαστε και εκείνος και εγώ...

Μακάρι να είναι έτσι γιατί πραγματικά δεν μπορώ να τον φανταστώ να κλαίει γιατί θέλει τη μαμά του για να κοιμηθεί και να νιώθει ότι τον παράτησα...

Θα κλαίει όσο κλαίει ένα μωρό που ζητάει τη μαμά του, είτε θηλάζει, είτε όχι. Μην πτοηθείς από όσους το αποδίδουν στο θηλασμό. Στο πρώτο μου παιδί ήταν μεγάλο μου εργαλείο ο ύπνος στο στήθος. Στο δεύτερο που δεν τα πάει καλά με το συνδυασμό, τα έχω βρει μπαστούνια :lol:

vanaki, μην αγχώνεσαι! Για μερικές μέρες το πιο πιθανό είναι ότι θα κλαίει για λίγη ώρα (εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του παιδιού και από αυτόν που θα το κρατάει). Μετά θα βρούνε το δικό τους τρόπο και για τον ύπνο και για όλα!

Όταν πήγε η κόρη μου παιδικό σταθμό (και ήταν πολύ πιο μεγάλη, 18 μηνών τότε) είχα κι εγώ μεγάλο άγχος πώς θα κοιμηθεί. Τελικά κοιμήθηκε με χαδάκια στην πλάτη για μερικές μέρες και μετά μόνη της. Τώρα που είναι ολόκληρη γαΐδούρα :lol::lol: 3 ετών, όταν δεν είμαι παρούσα μια χαρά κοιμάται μόνη της, όταν είμαι σπίτι, φυσικά θέλει στήθος (εντάξει, τώρα τη σταματάω εγώ κάποια στιγμή ή το αφήνει και μόνη της και μου γυρνάει την πλάτη και κοιμάται, αλλά με θέλει δίπλα!;))

Αν εσένα σε βολεύει να το κοιμίζεις ή να το παρηγορείς με θηλασμό, να το συνεχίσεις και οι άλλοι θα βρούνε τον τρόπο τους!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Απ΄οτι ξέρω κ απο αλλα μωρακια γνωστά μας ξυπνανε το βράδυ είτε θηλαζουν είτε όχι...

Οπότε βολεύει απίστευτα να το κοιμιζεις με θηλασμο ιδιαίτερα στα ξυπνηματα το βράδυ γιατί κοιμούνται αμέσως ( τουλάχιστον έτσι έκανε η δικιά μου )..

Εμείς είτε κοιμόμαστε μαζι είτε την βάζω στο κρεβατακι της μετα ( ως επι το πλείστον το 2ο κάνουμε)

Προσωπικά μ΄αρεσει παρα πολυ αυτός ο τρόπος νανουρισματος, δεν λέω έχει κόπο ιδιαίτερα στις αρχές που γίνεται συνέχεια νιώθεις ότι εξαντλησαι πραγματικά...αλλα όταν το βλέπεις να αποκοιμιεται στην αγκαλια σου χορτατο με αυτο το γαληνιο ύφος αχχχ λιωνεις...

Για μένα τα κουνιματα κτλ μου φαίνονται πολυ πιο εξαντλητικα..

Προσπαθήστε να το απολαύσετε!!!:wink:

Yugup3.png

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλημέρα...

Να επαναφέρω το θέμα θηλασμός & ύπνος.

Όπως πολλές μανούλες σε αυτό το θέμα έτσι κι εγώ τα έχω βρει μπαστούνια με το θέμα ύπνος...

Έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι εφόσον το παιδί θηλάζει αποκλειστικά θα του αρέσει να αποκοιμιέται με το στήθος. Το βράδυ κοιμόμαστε και μαζί για να θηλάζει όποτε και όσο θέλει και να κοιμόμαστε κιόλας λιγάκι... Επίσης κανένα πρόβλημα!!!

Έλα όμως που αυτή η εξάρτηση από το στήθος δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Από το πρωί που θα ξυπνήσει μέχρι το βράδυ κοιμάται ελάχιστα... 2-3 μισαωράκια συνολικά!!!

Είτε θα είναι με τη μαμά μου -εφόσον δουλεύω- όπου κλαίει συνέχεια, στο τέλος με τα χίλια ζόρια και ατελείωτο κούνημα στο καρότσι κοιμάται για κανένα μισάωρο μόνο...

Είτε θα είναι με εμένα, οπότε αφού αποκοιμιέται στο στήθος μου, κάνω πολλές προσπάθειες να τον βάλω στο ρηλάξ για να συνεχίσει τον ύπνο του. Ή θα ξυπνήσει με το που τον ακουμπάω, ή θα κοιμηθεί λίγο και με το που θα καταλάβει ότι δεν είναι στην αγκαλιά μου, επίσης θα ξυπνήσει αμέσως.

Ο ελλειπής ύπνος ίσως να είναι και η αιτία της συνεχούς γκρίνιας που έχει κατά τη διάρκεια της μέρας....πολύ γκρίνια!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Τι να κάνω?

Μήπως υποβάλλω το παιδί μου σε αυτή την εξάρτηση από το στήθος επιμένοντας στον αποκλειστικό θηλασμό?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...