Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Recommended Posts

Αν και μανούλα στο 3ο παιδί (3 ½ μηνών τώρα), νιώθω πάλι σαν πρωτάρα… και έχω μία ερώτηση να σας κάνω σχετικά με την συνήθεια του παιδιού να νανουρίζετε με το στήθος. Αυτό πρέπει να γίνεται στον αποκλειστικό θηλασμό? Αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο και πως το χειρίζεστε γιατί δεν είναι και εύκολο σε δημόσιο χώρο να θέλεις να κοιμίσεις το παιδί σου με αυτόν τον τρόπο. Και κατά δεύτερον, αν έχει θηλάσει πρίν από μισή ώρα ή ένα τέταρτο, είναι καλό για το στομαχάκι του να λαμβάνει πάλι γάλα έστω και λίγο για να νανουριστεί ενώ πρίν από λίγο έχει ρευτεί και θεωρείται χορτάτο? Και αυτό σαν τι θεωρείται σαν γεύμα μικρό? Σαν σνάκ? Σαν θηλασμός? Γιατί τότε κάνουμε άπειρα από αυτά στο διάστημα της ημέρας…συν του ότι μου έχουν βγάλει το παρατσούκλι της «γύφτισας» χωρίς παρεξήγηση.

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Είναι για μένα ο πιο γλυκός τρόπος να κοιμηθεί το μωρό σου...Γιατί το στήθος δεν είναι μόνο για το φαί του, είναι παρηγοριά όταν πονάνε τα ούλα, όταν νυστάζει, όταν έχει πυρετό...Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες ''γύφτισσες'' ... Κι εγώ έτσι τον κοιμίζω.Όταν είσαι έξω, δεν κοιμάται στο καρότσι?

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Επίσης στον αποκλειστικό θηλασμό, μην πέφτεις στην παγίδα να μετράς γεύματα και ώρες!Το έκανα κι εγώ το λάθος...Τώρα όποτε γκρινιάζει τον βάζω στο στήθος και μια χαρά!

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Ευτυχώς που υπάρχει και το στήθος για να ηρεμούμε τα μωρά μας! "Χρησιμοποιώ" κι εγώ πολλές φορές το θηλασμό για να νανουρίσω το μπέμπη (6 μηνών), όταν είναι η ώρα του, αλλά και όταν θέλω να κοιμηθώ εγώ (θηλάζω ξαπλωμένη, συνήθως το μεσημέρι), καθώς επίσης και για να τον ηρεμήσω όταν είναι πολύ γκρινιάρης.

Βέβαια, προσπαθώ να ξεκινήσω πλέον και εκπαίδευση (είναι 6 μηνών), δηλαδή όταν είναι ήρεμος και είναι η ώρα του ύπνου τον αφήνω ξύπνιο στο κρεβάτι με την πιπίλα του και αποκοιμιέται (η πιπίλα βοηθάει πολύ). 'Οταν όμως είναι σε υπερένταση δεν μπαίνω καν στον κόπο να "εκπαιδεύσω" και τον βάζω απευθείας στο στήθος.

Όταν είμαστε βόλτα φροντίζω να είναι χορτάτος (οπότε δεν τον θηλάζω συνήθως) και αν είναι η ώρα του ύπνου του δίνω πιπίλα.

Ένα τέτοιο πανίσχυρο όπλο γιατί να μην το αξιοποιούμε στο έπακρο για όσο το έχουμε;

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τον δρόμο μας τον δείχνει το μωράκι μας. Η πρώτη μου κόρη πάντα αποκοιμιόταν στο στήθος όταν θήλαζε, οπότε κι εγώ το εκμεταλλευόμουν στο έπακρο!!! Όταν νύσταζε την έβαζα στο στήθος και κοιμόταν αμέσως. Η μπεμπούλα τώρα, που είναι 3 μηνών και επίσης θηλάζει αποκλειστικά, σπάνια αποκοιμιέται στο στήθος. Πιστεύω ότι "αυτοεκπαιδεύεται" στο θέμα του ύπνου. Θηλάζει, και όταν τελειώνει την αφήνω στην κούνια της όπου αποκοιμιέται μόνη της, είτε αμέσως είτε της παίρνει λίγο χρόνο. Κι εγώ χρησιμοποιώ την τεχνική του να την θηλάζω ξαπλωμένη, κυρίως το μεσημέρι και το βράδυ που θέλω να ξεκουραστώ κι εγώ, αλλά και πάλι πολύ σπάνια την παίρνει ο ύπνος ενώ θηλάζει. Το καλό είναι ότι όταν είμαστε έξω, συνήθως κοιμάται στο καρότσι της, οπότε δεν χρειάζεται να θηλάσουμε δημοσίως. Πάντως αν αυτός είναι λόγος να σε αποκαλούνε "γύφτισσα", ε τι να πω, τιμή σου και καμάρι σου, σωστά;:D:D

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Αχ που είναι εκείνες οι ωραίες μέρες που κοιμόταν στο στήθος και ξένοιαζα:rolleyes:;Μην το βλέπεις σαν πρόβλημα και το πιο πιθανό είναι μεγαλώνοντας το μωράκι σου να αλλάξει αυτή του την συνήθεια;).

Και κατά δεύτερον, αν έχει θηλάσει πρίν από μισή ώρα ή ένα τέταρτο, είναι καλό για το στομαχάκι του να λαμβάνει πάλι γάλα έστω και λίγο για να νανουριστεί ενώ πρίν από λίγο έχει ρευτεί και θεωρείται χορτάτο?

Σκέψου λίγο όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά: δεν σκέφτονται, δεν έχουην ρολόγια, θηλάζουν όποτε χρειάζεται το μικρό τους και δεν έχουν πρόβλημα στην παραγωγή.

Αντίθετα ο άνθρωπος, το σκέφτεται πολύ, παρεμβαίνει συνεχώς στη διάρκεια και τη συχνότητα του γεύματος, ανησυχεί υπερβολικά ακόμη και για τα μωρά που αναπτύσσονται καλά και τις περισσότερες φορές καταλήγει να μην έχει γάλα.

• 4 weeks later...

[quote= Marouskaki Είναι για μένα ο πιο γλυκός τρόπος να κοιμηθεί το μωρό σου...Γιατί το στήθος δεν είναι μόνο για το φαί του, είναι παρηγοριά όταν πονάνε τα ούλα, όταν νυστάζει, όταν έχει πυρετό...Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες ''γύφτισσες'' ... Κι εγώ έτσι τον κοιμίζω.Όταν είσαι έξω, δεν κοιμάται στο καρότσι?

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα πρόβλημα με τον υπλογιστή.

Όταν είμαστε έξω με το καρότσι και της έρθει ο ύπνος, μας ακούνε τρία τετράγωνα μακρυά μέχρι να φτάσουμε σπίτι για να αποκτήσει το ποθούμενον! Σπάνια την παίρνει ο ύπνος και αυτός μετά από κλάμα γοερό! Έχω βαρεθεί να ακούω να μου λένε διάφοροι περαστικοί “καλέ τι έχει το μωρό; πεινάει;” η κλασική πια ατάκα. Γι' αυτό και σας ρωτάω μήπως κάποια μανούλα έχει παρόμοια εμπειρία και μου πεί καμιά χρήσιμη ιδέα!

Ο μπέμπης μας είναι μόλις 6 ημερών αλλά έχει ήδη αποκτήσει αυτή τη συνήθεια. Σήμερα ξύπνησε 8.30 το πρωί και κοιμήθηκε εν τέλει 12.00 μιας και κάθε φορά που πήγαινα να τον πάρω απο το στήθος και να τον βάλω στην καλαθούνα ξύπναγε και έκλαιγε. Ξανά μανά γαλάτακι και φτου από την αρχή από την ώρα που έμπαινε στην καλαθούνα. Εν τω μεταξύ τόσες ώρες θήλαζε με διακοπές εννοείται αλλά κυριολεκτικά με ξεζούμισε. Είναι και φαγανός. Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να είμαι με το βυζί έξω τόσες ώρες ημερησίως...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

βασικα δεν την εχει αποκτησει..και δεν ειναι καποια κακη συνηθεια που πρεπει να κοπει...την εχει απο την ωρα που γεννηθηκε..ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο..ηταν μεσα στην μητρα και ενιωθε ασφαλεια..τωρα ειναι εξω και θελει την μανουλα του..να την μυριζει και να την νιωθει..νιωθει ομορφα,χαλαρα και αποκοιμιεται..

τον πρωτο καιρο τα πραγματα ειναι ετσι ακριβως!μπορει να ειναι και 25 ωρες το 24ωρο σε αυτην την κατασταση..τις πρωτες 40 ημερες δινει συνεχως ερεθισμα μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια..μετα μειωνονται οι ωρες που κοιμαται κατι που θα γινεται σταδιακα απο τωρα,μερα με την μερα.. θα μπορεις λοιπον να τον αφηνεις σιγα-σιγα,θα ειναι ξυπνιος και θα χαζευει τριγυρω..

μπορεις να δοκιμασεις να παρεις εναν μαρσιπο (εγω προτιμω sling) και να εχεις το μωρο στην αγκαλια σου και τα χερια σου ελευθερα.. η περιοδος αυτη κραταει λιγο,θελει υπομονη και ο καιρος περναει πολυ γρηγορα..συντομα γινονται ανεξαρτητα και δεν καθονται στην αγκαλια μας..

οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες και γι αυτο σε ολους τους πολιτισμους προσπαθουν να προφυλασσουν την μητερα τις πρωτες 40 ημερες για να μπορει να ανταποκριθει στο εργο της..υπομονη..

83hKp3.png

Αχ εμεις κλεισαμε τον 6ο και παλι θηλαζοντας κοιμαται.Εξω δεν εχω θεμα ...κοιμαται στο καροτσι συνηθως..εκτος κι αν ειναι εκνευρισμενος πχ απο πολυ φασαρια και θελει στηθος για να τον παρει ουπνος.

ΔΕ λεω μια χαρα με εχει βολεψει...αλλα ρε κοριτσια μεχρι ποτε θα κοιμαται ετσι?Παρεπιπτοντως ξυπναει και τη νυχτα 1-2 φορες και δεν παιρνει με τπτ πιπιλα.Τον προσπαθω μηνες...δεν τη θελει με τπτ.

Τρεμω στην ιδεα του τι θα γινει οταν σταματησω το θηλασμο.Πως θα κοιμαται?Θα αρχισουμε τα κουνα-κουνα με τις ωρες?

Τωρα που αρχισαμε τις στερεες εχει επελθει μια σχετικη βελτιωση υπο την εννοια οτι εκει που θηλαζει ξαφνικα γυριζει πλευρο βαζει γι αλιγο το δαχτυλακι στο στομα και αποκοιμιεται.Οχι ομως ολες τις φορες.Αρκετες φορες ειδικα μεσα στη νυχτα αποκοιμιεται ενω θηλαζει.Να τον αφησω να υεχισει ετσι...παιζει να το σταματησει μονος του΄?Να τον εκπαιδευσω πως?Χωρις πιπιλα ειναι κομματακι δυσκολο το θεμα.

βασικα δεν την εχει αποκτησει..και δεν ειναι καποια κακη συνηθεια που πρεπει να κοπει...την εχει απο την ωρα που γεννηθηκε..ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο..ηταν μεσα στην μητρα και ενιωθε ασφαλεια..τωρα ειναι εξω και θελει την μανουλα του..να την μυριζει και να την νιωθει..νιωθει ομορφα,χαλαρα και αποκοιμιεται..

τον πρωτο καιρο τα πραγματα ειναι ετσι ακριβως!μπορει να ειναι και 25 ωρες το 24ωρο σε αυτην την κατασταση..τις πρωτες 40 ημερες δινει συνεχως ερεθισμα μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια..μετα μειωνονται οι ωρες που κοιμαται κατι που θα γινεται σταδιακα απο τωρα,μερα με την μερα.. θα μπορεις λοιπον να τον αφηνεις σιγα-σιγα,θα ειναι ξυπνιος και θα χαζευει τριγυρω..

μπορεις να δοκιμασεις να παρεις εναν μαρσιπο (εγω προτιμω sling) και να εχεις το μωρο στην αγκαλια σου και τα χερια σου ελευθερα.. η περιοδος αυτη κραταει λιγο,θελει υπομονη και ο καιρος περναει πολυ γρηγορα..συντομα γινονται ανεξαρτητα και δεν καθονται στην αγκαλια μας..

οι πρωτες μερες ειναι δυσκολες και γι αυτο σε ολους τους πολιτισμους προσπαθουν να προφυλασσουν την μητερα τις πρωτες 40 ημερες για να μπορει να ανταποκριθει στο εργο της..υπομονη..

Mα το θέμα είναι οτι θέλει συνεχώς να πίνει και γάλα...Πραγματικά δεν ξέρω τί να κάνω...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Mα το θέμα είναι οτι θέλει συνεχώς να πίνει και γάλα...Πραγματικά δεν ξέρω τί να κάνω...

θελει εσενα!!!ειναι μολις 6 ημερων!!!ειναι ενα πολυ μικρο σπορακι και σε εχει αναγκη..σκεψου οτι δεν καταλαβαινει τιποτα, δεν βλεπει τιποτα και το μονο γνωριμο που εχει ειναι η μυρωδια σου και η φωνη σου..θελει λοιπον να ειναι μαζι σου και συγκεκριμενα πανω σου..θελει να θηλαζει χωρις απαραιτητα αυτο να σημαινει οτι πινει και γαλα,απλα δινει το ερεθισμα..

υπαρχει κατι που σε αγχωνει? μηπως ανησυχεις οτι δεν τρωει καλα επειδη θελει να πινει συνεχως γαλα?

υπαρχει κατι αλλο που θες να κανεις και δεν μπορεις???

83hKp3.png

[quote name= Marouskaki Είναι για μένα ο πιο γλυκός τρόπος να κοιμηθεί το μωρό σου...Γιατί το στήθος δεν είναι μόνο για το φαί του' date=' είναι παρηγοριά όταν πονάνε τα ούλα, όταν νυστάζει, όταν έχει πυρετό...Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες ''γύφτισσες'' ... Κι εγώ έτσι τον κοιμίζω.Όταν είσαι έξω, δεν κοιμάται στο καρότσι?

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα πρόβλημα με τον υπλογιστή.

Όταν είμαστε έξω με το καρότσι και της έρθει ο ύπνος, μας ακούνε τρία τετράγωνα μακρυά μέχρι να φτάσουμε σπίτι για να αποκτήσει το ποθούμενον! Σπάνια την παίρνει ο ύπνος και αυτός μετά από κλάμα γοερό! Έχω βαρεθεί να ακούω να μου λένε διάφοροι περαστικοί “καλέ τι έχει το μωρό; πεινάει;” η κλασική πια ατάκα. Γι' αυτό και σας ρωτάω μήπως κάποια μανούλα έχει παρόμοια εμπειρία και μου πεί καμιά χρήσιμη ιδέα![/quote]

Μήπως να έπαιρνες ένα sling για να ησυχάσεις:-D;Εγώ σώθηκα.Όποτε θέλει θηλάζει;)!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα mammy in love,

Tο sling που λες ειναι πρακτικό και διακριτικό;Δεν εχει τύχει να δω καμία μανούλα να το φοράει.Νόμιζα πως είναι μονο για νεογέννητα.Για 4 1/2 με 5 μηνών μωρό είναι οκ;Kαι το κόστος του πόσο;Exω μάρσιππο αλλά δεν βολεύει επειδή ζουλιέται η κοιλίτσα της και της βγαίνουν γαλατάκια.By the way, ειμαστε ''συντοπίτισσες''.

μπορεις να το φορας για οσο θες..και βολευει και στο να θηλαζεις..

εγω το πηρα απο την στελλα..

αν θες ριξε μια ματια.. http://www.babywearing.gr/Babywearing/age.htm

μπορεις να την παρεις τηλεφωνο και να κανονισεις μια συναντηση για να το δοκιμασεις πριν το αγορασεις μαζι με το μωρο και να δεις εαν σε βολευει..

83hKp3.png

υπαρχει κατι που σε αγχωνει? μηπως ανησυχεις οτι δεν τρωει καλα επειδη θελει να πινει συνεχως γαλα?

υπαρχει κατι αλλο που θες να κανεις και δεν μπορεις???

Aκριβώς. Αγχώνομαι οτι δεν τρώει καλά...Τώρα για τις δουλειές του σπιτιού ας μείνουν πίσω. Αλλά όταν περάσουν 2 ώρες και είναι ακόμα προσκολλημένος στο στήθος ε τότε δεν αντέχω εγώ...σωματικά...Κάπου εκεί, μετά δηλ το 2ωρο, δεν αντέχω και δίνω ξένο γάλα. Ως τώρα τρώει ξένο γάλα περίπου 60 ml το 24ωρο. Το βράδυ πάντα και ίσως και μια φορά μέσα στη μέρα. Χθες πχ του έδωσα μία φορά μέσα στη μέρα 30 ml και μετά το βράδυ μετά τον θηλασμό 20 ml και κοιμήθηκε από τις 11.30 μέχρι τις 5.30, ξύπνησε θήλασε και ξαναξύπνησε στις 8. Μια χαρά :)

Φυσικά θα' θελα να κόψουμε το συμπλήρωμα αλλά και πάλι ευχαριστημένη είμαι

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Αν συνεχίσεις έτσι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κόψεις εύκολα... Κάνε υπομονή άφηνε το στο στήθος όσο θέλει... 2 ώρες δεν είναι τίποτα... υπάρχουν κοπέλες εδω μέσα που έκαναν μαραθώνιους θηλασμούς 14 και παραπάνω ωρών.. προσωπικά έφτασα μέχρι 8ωρο.. είναι συνηθισμένο για τόσο μικρά μωρά... αντίθετα το να κοιμάται τόσες ώρες τη νύχτα δεν είναι καλό ούτε για το μωρό ούτε για την παραγωγή σου, αφού είσαι ακόμα στην αρχή και ο θηλασμός δεν έχει εδραιωθεί... πόσες πάνες βρέχει/λερώνει το μωρό σου το 24ωρο;;;

Hv9jp3.png

Πιστεύω ότι το μωρό πρέπει να κάθεται στο στήθος μόνο για να τρώει. Αυτό και μόνο, είναι καταπραϋντικό. Δεν χρειάζεται να περνάς ατέλειωτες ώρες καθηλωμένη να σου πιπιλάει το στήθος. Φυσικό είναι να μην αντέχεις. Μην αισθάνεσαι τύψεις. Να κάνεις ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά για να είναι και το μωρό σου ευχαριστημένο. Αν είσαι μόνίμως αγχωμένη θα περνάει αυτό και στο παιδί. Θα σου έλεγα να μην αγχώνεσαι, και να μην ξεχνάς ότι εσύ και μόνο σαν μάνα ξέρεις τι είναι καλύτερο για το δικό σου μωρό. Όδο το μωρό σου έχει την επιθυμητή ανάπτυξη να μην ανησυχείς για τίποτα!!! :-)

Εγώ τα παιδιά μου τα θήλαζα 9 μήνες, από 10 λεπτά τη φορά και είχαν μια άψογη ανάπτυξη. Φυσικά και τα έπαιρνα αγκαλιά, τα νανούριζα, αλλά προς Θεού, δεν τα άφηνα 14 ώρες πάνω στο στήθος...

Αν συνεχίσεις έτσι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κόψεις εύκολα... Κάνε υπομονή άφηνε το στο στήθος όσο θέλει... 2 ώρες δεν είναι τίποτα... υπάρχουν κοπέλες εδω μέσα που έκαναν μαραθώνιους θηλασμούς 14 και παραπάνω ωρών.. προσωπικά έφτασα μέχρι 8ωρο.. είναι συνηθισμένο για τόσο μικρά μωρά... αντίθετα το να κοιμάται τόσες ώρες τη νύχτα δεν είναι καλό ούτε για το μωρό ούτε για την παραγωγή σου, αφού είσαι ακόμα στην αρχή και ο θηλασμός δεν έχει εδραιωθεί... πόσες πάνες βρέχει/λερώνει το μωρό σου το 24ωρο;;;

Ε όχι και 8 ώρες. Είπαμε. Αυτό είναι υπερβολικό και δεν νομίζω να κάνει καλό και στο μωρό. Τώρα όσον αφορά τις πάνες δεν τις έχω μετρήσει. Σίγουρα πάντως πάνω από δέκα. Τέλος, αναφορικά με τον ύπνο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό. Αν το παιδί είναι χορτασμένο γιατί να το ξυπνήσω; Τη μέρα τον ξυπνάω για να φάει, αλλά το βράδυ ούτε κατά διάνοια. Δεν θέλω να τον μάθω να ξυπνά το βράδυ.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

oλες στον αποκλειστικο θηλασμο το συναντησαμε και οι μαραθωνιοι θηλασμοι και το νανουρισμα στο στηθος, και μαζι κοιμηθηκαμε,,,τωρα που ο γιος μου ειναι 15 μηνων τα θυμαμαι με γλυκα,,,βεβαια ακομα για να κοιμηθει τη νυχτα προτιμαει το στηθος αλλα και τι εγινε? για μενα αυτο ειναι το φυσιολογικο

αν το παιδακι σου μεγαλωνει οπως πρεπει μην αλλαζεις τιποτα απο οσα κανεις,,,μην αρνεισαι το στηθος σου μην κοιτας ρολογια κοιμησου μαζι του και μην νιωθεις οτι κανεις κατι λαθος,,,δινε το στηθος σου οπου το ζητησει και μην ακους κανεναν,,,,,οσο περναει ο καιρος θα δεις οτι θα μεγαλωνει και τα πραγματα θα ειναι καπως πιο ομαλα και προγραμματισμενα,,,,εμενα απο τον 9 μηνα αρχισε να ξεκολλαει απο πανω μου,,σημερα μου φαινεται οτι δεν θηλαζει καθολου σε σχεση με το ποσο θηλαζε,,,ειμαι ευτυχισμενη που τα καταφεραμε με τους μαραθωνιους θηλασμους και ολα αυτα,,,,,τους ειχα γραμμενους ολους οταν μου ελεγαν κουλα

Εμείς και μαραθώνιους θηλασμούς έχουμε περάσει, και στο στήθος κυρίως αποκοιμιέται...

Ελπίζω μέχρι να πάει φαντάρος να το ξεπεράσουμε!!!

εννοειται οτι κι εγω τα ειχα φτυσει,,αλλα ενιωθα οτι αξιζει τον κοπο,,,εξαλλου και πιπιλα δοκιμασα και την απερριψε και ξενο γαλα τη νυχτα στον 6 μηνα και επισης απερριψε,,,ευτυχως ο γιος μου με εκανε να πιστευω ξανα στον εαυτο μου οταν κουραζομουν,,,επελεγε απ οτι τοθ προτεινα παντα το καλυτερο και τον ευχαριστω