Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πάνω από το στρώμα τί;

Recommended Posts

Ετοιμαζόμαστε για την άφιξη του μπέμπη και σήμερα που έστρωνα το σεντόνι στην κούνια μου γεννήθηκε η εξής απορία. Κάθε φορά που θα κάνει πιπί του μπορεί το σεντόνι να λερώνεται. Ωραία, αυτό το αλλάζουμε. Με το στρώμα όμως τί γίνεται; Η κουμπάρα μου μου είπε πως αυτή κοίμιζε το μωρό πάνω σε σελτεδάκια ώστε να μην περνάει η υγρασία ούτε καν στο σεντόνι. Εσείς τί κάνετε; Γιατί εγώ ένα σελτεδάκι που πήρα (αυτό που είναι πετσετέ από τη μία και από την άλλη πλαστικό) μου φαίνεται χλωμό να το χρησιμοποιήσω γιατί φοβάμαι οτι αν κοιμάται το μωρό εκεί πάνω αν μη τι άλλο θα ζεσταίνεται καλοκαιριάτικα...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Γιατί εγώ ένα σελτεδάκι που πήρα (αυτό που είναι πετσετέ από τη μία και από την άλλη πλαστικό) μου φαίνεται χλωμό να το χρησιμοποιήσω γιατί φοβάμαι οτι αν κοιμάται το μωρό εκεί πάνω αν μη τι άλλο θα ζεσταίνεται καλοκαιριάτικα...

Καλησπέρα, με το καλό το μωράκι σου!! Μια λύση ειναι το σελτεδάκι μου το πλαστικό όπως χρησιμοποιεί η φίλη σου, από πάνω θα έχεις το σεντονάκι κ θα ειναι δροσερό δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το νάυλον, η άλλη λύση ειναι υποσέντονα μιας χρήσης (που πάλι βέβαια έχουν νάυλον. Εκτός κ αν μπεις στη διαδικασία να τυλίξεις το στρώμα με κάποιο πλαστικό αλλά θεωρώ ότι θα φουντώνει χειρότερα κ δεν θα αερίζεται έτσι κ το στρώμα

Καλησπέρα, με το καλό το μωράκι σου!! Μια λύση ειναι το σελτεδάκι μου το πλαστικό όπως χρησιμοποιεί η φίλη σου, από πάνω θα έχεις το σεντονάκι κ θα ειναι δροσερό δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το νάυλον, η άλλη λύση ειναι υποσέντονα μιας χρήσης (που πάλι βέβαια έχουν νάυλον. Εκτός κ αν μπεις στη διαδικασία να τυλίξεις το στρώμα με κάποιο πλαστικό αλλά θεωρώ ότι θα φουντώνει χειρότερα κ δεν θα αερίζεται έτσι κ το στρώμα

Εσύ τί είχες κάνει;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Είχα πάρει ένα κάλυμμα aerosleep, κάτι τέτοιο

http://www.juniornet.gr/index.php?target=products&product_id=30135

είναι πολύ απορροφητικό, πλένεται στους 60 βαθμούς, αφήνει το στρώμα να αναπνέει και το πιο σημαντικό δεν είναι κολημένο στο πλαστικό σελτεδάκι το παιδί όταν κοιμάται μπρούμητα.

Ναι; Δηλαδή τα πάμπερς αρκούνε;

ειχα βαλεικ τα μικρα στρωματακια που λες αλλα ποτε δνε βγηκε κατι απ εξω. νομιζω οτι με καλη συχνοτητα αλλαγματος μια χαρα θα ειναι!

Και αναρωτιόμουν αν γέννησες ταμαράκι μου :)

Μέχρι τώρα ο Νικολά δεν είχε ποτέ ατύχημα στο κρεβατάκι του...στην αρχή είχα στρώσει τέτοιο σελτέ αλλά "άναβε" και ζεσταινόταν το μωρό!

Τώρα που θα βγάλουμε την πάνα παρήγγειλα αυτό:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000NI5LWQ/ref=noref?ie=UTF8&s=baby&psc=1

φιλιά πολλά και με το καλό!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Και αναρωτιόμουν αν γέννησες ταμαράκι μου :)

Μέχρι τώρα ο Νικολά δεν είχε ποτέ ατύχημα στο κρεβατάκι του...στην αρχή είχα στρώσει τέτοιο σελτέ αλλά "άναβε" και ζεσταινόταν το μωρό!

Τώρα που θα βγάλουμε την πάνα παρήγγειλα αυτό:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000NI5LWQ/ref=noref?ie=UTF8&s=baby&psc=1

φιλιά πολλά και με το καλό!

Σ΄ευχαριστώ. Κοντεύω κι εγώ ...:)

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Ούτε εμένα λέρωσε το στρωματάκι του. Σελτεδάκι του έβαζα μόνο πάνω στην αλαξιέρα, γιατί εκεί είχαμε πολλά ατυχήματα. Αν του φοράς σωστά την πάνα δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Αρκεί βέβαια να μην του βάζεις το πουλάκι προς τα πάνω. 'Ετσι μου είχαν πει εμένα, και όταν το έκανα μια φορά του έφτασαν τα τσίσα στο λαιμό του.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Καλησπέρα. Δηλαδή όσοι έχετε κάλυμμα τύπου Aerosleep δεν βάζετε κάτι άλλο από επάνω πχ ένα σελταδάκι, σωστά;

Επίσης το στρώμα μόλις πήρατε το στρώμα το καθαρίσατε με κάτι πριν το βάλετε στην κούνια;

Εμείς δε βάλαμε τίποτα. Τώρα το ψάχνω λίγο γιατί ιδρώνει διαολεμένα και δε λέει να πλένω διαρκώς το κάλυμα του στρώματος κι ας βγαίνει.

Το στρώμα όταν το αγόρασα (και μία φορά την εβδομάδα από τότε) το καθαρίζουμε με ατμό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Σε 12 εβδομάδες περιμένουμε τον πρώτο μας μπεμπούλη και έχουμε πελαγώσει! Ευτυχώς υπάρχει το φόρουμ και έχω βρει απαντήσεις σε πολλές απορίες μας. Τελευταία προσπαθώ να βγάλω άκρη με το θέμα του στρώματος και τί βάζουμε από πάνω. Έχω ακούσει για σελτεδάκι, για υπόστρωμα, για σεντόνι με λάστιχο και για απλό σεντονάκι από πάνω. Εν τέλει τί απ' όλα βάζουμε?? Και με ποιά σειρά?

Το μόνο που έχω πάρει, χωρίς να ξέρω, είναι σελτεδάκια με λάστιχο και ένα κάλυμα στρώματος από τζάμπο. Το υπόστρωμα πλένεται στο πλυντήριο κανονικά? Αντι καθιστά τα σελτεδάκια?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Σε 12 εβδομάδες περιμένουμε τον πρώτο μας μπεμπούλη και έχουμε πελαγώσει! Ευτυχώς υπάρχει το φόρουμ και έχω βρει απαντήσεις σε πολλές απορίες μας. Τελευταία προσπαθώ να βγάλω άκρη με το θέμα του στρώματος και τί βάζουμε από πάνω. Έχω ακούσει για σελτεδάκι, για υπόστρωμα, για σεντόνι με λάστιχο και για απλό σεντονάκι από πάνω. Εν τέλει τί απ' όλα βάζουμε?? Και με ποιά σειρά?

Το μόνο που έχω πάρει, χωρίς να ξέρω, είναι σελτεδάκια με λάστιχο και ένα κάλυμα στρώματος από τζάμπο. Το υπόστρωμα πλένεται στο πλυντήριο κανονικά? Αντι καθιστά τα σελτεδάκια?

για την κουνια χρειαζεσαι ενα υποστρωμα αδιαβροχο,τα σελτεδακια δεν κανουν γιατι ειναι μικρα...προτεινω ενα υποστρωμα καλης ποιοτητας ωστε να μην ιδρωνει το παιδι...απο πανω στρωνεις το σεντονακι το οποιο μπορει να ειναι με λαστιχακι η χωρις,οτι σου αρεσει αγοραζεις...ολα πλενονται στο πλυντηριο κανονικα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

εγώ πήρα ενα υπόστρωμα το οποιο ειναι αδιάβροχο αντι για σελτεδάκι γιατι μου φάνηκε χοντρο . τωρα θα δεις τι σε βολευει και εσενα.το σελτεδάκια με το λαστιχο ή το υποστρωμα ΄(και τα 2 κανουν την ίδια δουλεια ) τα βάζεις κατω απο το σεντονάκι. με το καλο το μπεμπακι σου!

Κι εγώ το aero sleep έχω που αναφέρεται παραπάνω απο το λητώ. Είναι σα λεπτό στρώμα και δεν ανάβει το σωμα του παιδιού γιατί έχει κάτι σαν κυψέλες και αερίζεται.

Επεξεργάστηκαν by rnt
Ορθογραφικα λάθη λογω αυτόματης διορθωσης

Εγω τους εχω με λαστιχο που ειναι απο πανω πετσετε και απο κατω αδιαβροχο(σελτεδακι λεγετε?) και με εχουν βολεψει αφανταστα.Στρωνω αυτα και απο πανω σεντονι.Οταν ηταν πολυ μωρα με εσωσαν απο τις γουλιες,αργοτερα κατουρουσαν το συμπαν και καποιες φασεις οσο θηλαζα αποκλειστικα τυχαινε τα κακα τους να φτανουν στα μαλλια!Τωρα ο μικρος αν βρεις ελευθερο εδαφος πιανει το πουλι του μεσα απο την πανα και κατουριεται και ο μεγαλος ιδρωνει τρελα χειμωνα καλοκαιρι οποτε του εχω παρει 2 αντιστοιχα και για το μαξιλαρι!

Οπως καταλαβαινετε πλενω σεντονια καθε μερα σχεδον και χωρις αδιαβροχα τα στρωματα θα ηταν αχρηστα!

εγώ έχω στρώμα- ένα σαν σεντονάκι που είναι σαν μπουρνουζέ απο πάνω και απο κάτω που είναι με λάστιχο για να μην λερώνεται το στρώμα- σεντονάκι...

Πήρα ένα κάλυμμα από το τζάμπο, είναι με φερμουάρ και βάζεις μέσα όλο το στρώμα, είναι σαν ναϋλον και υποτίθεται από πάνω βάζεις υπόστρωμα, μετά σεντόνι με λάστιχο και μετά το σεντονάκι. Βέβαια όταν το πήρα δεν ήξερα καν ποιότητα κλπ. Μήπως θα έχουμε θέμα με τη ζέστη/θα ιδρώνει το μωρό? Πάντως επαφή δεν θα χει με το μωρό, αφού θα μεσολαβούν κι άλλα.

Το Σάββατο θα πάω και σε άλλα καταστήματα να ρίξω μια ματιά, γιατί δεν έχω ιδέα!!

sLvDp3.png

Εγώ χρησιμοποιώ το υπόστρωμα του Mothercare που είναι λεπτό πετσετέ από τη μία πλευρά και αδιάβροχο από κάτω. Πήρα δύο ώστε όταν θα πλένω το ένα να βάζω το άλλο. Δεν ζεστένουν το μωρό και είναι πολύ λεπτά, εξάλλου μπαίνουν κάτω από το σεντονάκι οπότε δεν τα αισθάνεται το παιδί. Και τα aerosleep είναι πολύ καλά.

Καλά ψώνια και με το καλό να έρθει το μωράκι!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Τα mothercare υπάρχουν στη θεσσαλονίκη? Διαφορετικά κάνουν παραγγελίες μέσα από το ίντερνετ?

Αυτό που πήρα από το τζάμπο μήπως καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσω?

sLvDp3.png

Έχει δύο, εδώ λέει τις διευθύνσεις http://www.mothercare.gr/stores.php

Δεν ξέρω για αυτό του Jumbo εγώ δεν ψώνισα τίποτα από εκεί για το μωρό οπότε δεν έχω άποψη. Αν έχεις το χρόνο πήγαινε μία βόλτα σε Mothercare και Λητώ και δες τα άλλα υποστρώμματα και μετά ακολούθα το ενστικτό σου, αν δεις ότι αυτό που έχεις είναι οκ τότε χρησιμοποίησε το.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...