Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

κοριτσια η μπεμπα μου ειναι 7,5 μηνων τι θα κανω που θα πρεπει να επιστρεψω κ'εγω στην δουλεια ? διοτι θελει το γαλατακι της μαμας και οχι στερεες τροφες.τρωει πολυ λιγο ομως.

ποσο θα ειναι οταν γυρισεις;

μπορει μεχρι τοτε να τρωει καλυτερα τις στερεες..

αν οχι.....ο,τι καναμε ολες οι ομοιοπαθεις. Αυτοαρμεγμα!! :lol::lol:

εχεις θηλαστρο;

Διαφημίσεις

κοριτσια η μπεμπα μου ειναι 7,5 μηνων τι θα κανω που θα πρεπει να επιστρεψω κ'εγω στην δουλεια ? διοτι θελει το γαλατακι της μαμας και οχι στερεες τροφες.τρωει πολυ λιγο ομως.

εχεις θηλαστρο;

θα ειναι 8,5 μηνων.θηλαστρο οχι δεν εχω .θα πρεπει να παρω μαλλον ε?

εχεις θηλαστρο;

ε, να μη μεινει και νηστικο το παιδακι τοσες ωρες..κριμα ειναι... :)

κοιτα στην ενοτητα με τα θηλαστρα γι αυτο που νομιζεις ταιριαζει καλυτερα στην κατασταση. αν και μεχρι τοτε ισως να τα πηγαινει καλυτερα με τις στερεες (εμενα βελτιωθηκε πολυ στους 8 μηνες πανω)

εχεις θηλαστρο;

ε, να μη μεινει και νηστικο το παιδακι τοσες ωρες..κριμα ειναι... :)

κοιτα στην ενοτητα με τα θηλαστρα γι αυτο που νομιζεις ταιριαζει καλυτερα στην κατασταση. αν και μεχρι τοτε ισως να τα πηγαινει καλυτερα με τις στερεες (εμενα βελτιωθηκε πολυ στους 8 μηνες πανω)

Το ιδιο προβλημα εχω κ εγω ! Να δω τι θα κανω σε 1 1/2 μηνα που θα πρεπει να γυρισω στην δουλεια. Δεν εχω χρησιμοποιησει καθολου θηλστο μεχρι στιγμης κ δεν ξερω καν αν θα ανταποκριθει το στηθος μου. Λεω αρχες του Δεκεμβρη να νοικιασω( θα θηλαζω ηδη 9 μηνες). Αν καποια κοπελα ξερει πως μπορω να νοικιασω θα το εκτιμουσα αφανταστα.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

φανταζομαι θα πρεπει να παρεις στα γραφεια της medela ή της ameda αναλογα με το ποιο θα επιλεξεις.

συμβουλη μου, να ξεκινησεις να αντλεις τουλαχιστον 10 μερες πριν τη δουλεια για να συνηθισει το στηθος σου το θηλαστρο. Οι πρωτες φορες μπορει να σε δυσκολεψουν, μετα δεν θα έχεις κανενα προβλημα. !

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

τη Δευτέρα επιστρέφω στη δουλειά. Η μπέμπα μου είναι τώρα 5 μηνών και ζυγίζει 6.800. Τι ποσότητα γάλακτος πρέπει να της αφήνω ανά γεύμα; Πιστεύετε ότι τα 150 ml ανά γεύμα θα της είναι αρκετά;

Κάθε πρωί βγάζω περίπου τόσο. Οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας δοκιμάσω την άντληση, βγάζω το πολύ 60 ml με αρκετή προσπάθεια, οπότε έχω ένα αγχος.

Ποιο θήλαστρο έχεις;

Πόσες ώρες θα λείπεις;

Αν καποια κοπελα ξερει πως μπορω να νοικιασω θα το εκτιμουσα αφανταστα.

Υπάρχει τόπικ όπου αναφέρονται τηλέφωνα και διευθύνσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Αν καποια κοπελα ξερει πως μπορω να νοικιασω θα το εκτιμουσα αφανταστα.

Υπάρχει τόπικ όπου αναφέρονται τηλέφωνα και διευθύνσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Ευχαριστω πολυ :):)

Θα παρω τηλεφωνο να νοικιασω κ λεω να αρχισω αρχες Δεκεμβριου.

Μου εχει πει η Αγλαια για θηλαστρο ,θα νοικιασω το Lactina.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Η δική μου άδεια μητρότητας είναι μέχρι αρχές 2009, αλλά

ο εργοδότης μου περιμένει πως και πως να συνηθίσει το

μωρό τις στερεές τροφές, για να επιστρέψω τον Δεκέμβριο

γιατί ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος (καλά μου έκανε

πόλεμο μέχρι να πάρω την άδεια. Πώς δεν μου κόπηκε τότε

το γάλα απορώ. Τεσπά).

Πάντως υποψιάζομαι οτι πιο νωρίς δεν γίνεται να πάω γιατί

το μωρό έχει μάθει πολύ το στήθος.

Και να μάθει να τρώει 2 γεύματα, πιστεύω θα με αναζητάει

με κλάμματα. Εχει ξεχάσει και το μπιμπερό.

Γενικά έχω άγχος για το θέμα επιστροφής.

Ισως χάσω την δουλειά μου.

Ο εργοδότης μου το παίζει δυσαρεστημένος αλλά στην τελική

ας την χάσω.

Προηγείται το μωρό. Ετσι δεν είναι;

Τζενακι παρε το symphony ειναι καλυτερο!

Στειλε πμ στο medelaki,στην Λινα.Θα σε τακτοποιησει αυτη!

Vanora προφανως και προηγειται το μωρο σου...

Επισης το γαλα βρε δεν κοβεται απο τετοια :wink: Μην ακους τι λενε αυτοι που δεν ξερουν...

Διαφημίσεις

Το πρόβλημα είναι πως σε 3 μέρες μόνο είδα μείωση της παραγωγής και έγινα χάλια. Σας γράφω τις ποσότητες

1η μέρα Σε 10 λεπτά 160 ml μόνο από το ένα στήθος χ 2 αντλήσεις

2η μέρα Σε 15 λεπτά 150 μλ και από τα δύο στήθοι χ 2 αντλήσεις

3η μέρα Σε 25 λεπτα 130 ml με το ζόρι και από τα δύο στήθοι χ 2 αντλήσεις

Αυτό δεν είναι μείωση είναι φυσιολογική διακύμανση και ακόμη και αν ήταν οι ποσότητες πολύ μικρότερες πάλι φυσιολογικό θα ήταν. Αν αντλείς λίγο γάλα, κάνεις επιπλέον άντληση κάποια άλλη ώρα στο σπίτι.

Δεν ξερω τι μπορεί να φταίει και επειδή θέλω να βγάζω στην δουλειά στην δουλειά την ποσότητα που χρειάζομαι για την επόμενη δηλαδή 160 μλ χ 2 γεύματα, αγχώθηκα ότι δεν θα τα καταφέρω.

Μην περιορίζεσαι, μπορεί κάποιες μέρες να χρειαστεί να κάνεις 4 αντλήσεις για να έχεις το γάλα που κάποιες άλλες μέρες το αντλείς με 2 μόνο αντλήσεις.

Μην κολλάς σε συγκεκριμενα νούμερα. Θα αντλείς κάθε μέρα που τα καταφέρνεις ένα παραπανίσιο γεύμα, δηλαδή το Σάββατο και την Κυριακή θα φροντίζει να αντλείς ένα γεύμα κάθε μέρα (με μία ή με δύο ή με τρεις αντλήσεις, δεν έχει σημασία).

Αν αύριο το παιδί θέλει 2Χ180 γρ. μη σε πιάσει πανικός! Μπορεί σε κάποια περίοδο να χρειάζεται 3Χ180! Θα προσαρμοστείς! :wink:

Τις καθημερινές επίσης να προσπαθείς να αντλείς πριν φύγεις από το σπίτι και όταν επιστρέφεις, έτσι περιορίζεις την ανάγκη να αντλείς πολύ γάλα στη δουλειά. Εκεί θα αντλείς για ανακούφιση, για να συμπληρώσεις το γάλα που έχεις ήδη αντλήσει στο σπίτι.

Χρειάστηκε να αντλήσω 90 λίτρα γάλα σε διάστημα 10 περίπου μηνών, ποτέ δεν κοίταξα πόσο ακριβώς αντλώ για να αφήσω στο παιδί, απλά υπολόγιζα πόσο είχα στο ψυγείο και πόσο ακόμη χρειάζομαι. Υπήρχαν μέρες που είχα παραπανίσιο και περιόριζα τις αντλήσεις και άλλες που χρειαζόμουν παραπάνω και τις αύξανα.

Σε ευχαριστώ Αγλαία για την απάντηση...

Λοιπόν, πάμε πολύ καλά μέχρι τώρα. Κανόνισα με την δουλειά και πάω μόνο 2 μέρες την βδομάδα οπότε με την τράπεζα είμαι μια χαρά. Έχω 50 κυπελλάκια με 160 μλ και τις ώρες που λείπω πίνει 2 κυπελλάκια σε 3 γεύματα περίπου. Πήρα και το μειωμένο ωράριο και στις 16 είμαι σπίτι. Το syphony θα το επιστρέψω προς το παρόν αφού τώρα 2 βδομάδες έκανα τις αντλήσεις με το swing, κρίμα να το έχω να κάθεται και να υπάρχουν κοπέλες που το περιμένουν.

Πάντως δεν ξέρω αν είναι σωστή η σκέψη μου, περιμένω απόψεις. Παρατήρησα πως το γάλα που αντλώ εγώ είναι το ίδιο σε ποσότητα που τρώει το μωρό, δηλαδή η άντληση που κάνω εγώ στις 10.30 μου δίνει περίπου 140 μλ όσα τρώει και το μωρό την ίδια ώρα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει πως επειδή το στήθος έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού, όταν το μωρό θα χρειάζεται περισσότερο γάλα θα αντλώ και εγώ περισσότερη ποσότητα???

Δηλαδή δεν ήταν δυνατόν το μωρό μου να τρώει 140 και εγώ να έχω απαίτηση το στήθος να μου βγάλει 180, είναι σωστό αυτό???

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Καλημέρα,

τη Δευτέρα επιστρέφω στη δουλειά. Η μπέμπα μου είναι τώρα 5 μηνών και ζυγίζει 6.800. Τι ποσότητα γάλακτος πρέπει να της αφήνω ανά γεύμα; Πιστεύετε ότι τα 150 ml ανά γεύμα θα της είναι αρκετά;

Κάθε πρωί βγάζω περίπου τόσο. Οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας δοκιμάσω την άντληση, βγάζω το πολύ 60 ml με αρκετή προσπάθεια, οπότε έχω ένα αγχος.

Ποιο θήλαστρο έχεις;

Πόσες ώρες θα λείπεις;

Αγλαϊα, είχαμε μιλήσει και με πμ, μου είχες πει να κάνω τις πρόβες απουσίας, οι οποίες πήγαν καλά :D

Έχω το swing.

Θα λείπω 9-6. Υπολογίζω ότι θα χρειάζονται 2 γεύματα κατά την απουσία μου. Άρα με 200 ml την ημέρα καλύπτω το 1, με το άλλο δεν ξέρω τι θα γίνει.

Με την παιδίατρο αρχικά είχαμε πει να αντικαταστήσω το 1 γεύμα με φρούτο, αλλά τελικά μου είπε να το τρενάρω λίγο, για να μην της έρθουν απότομα τόσες αλλαγές της μπέμπας. Κατόπιν δικής μου επιμονής, μου έδωσε δείγματα γάλακτος σε σκόνη για ώρα ανάγκης (τα οποία δεν ξέρω κατά πόσο θα δεχτεί η μπέμπα...). Σε όλα αυτά, προστέθηκε και κάτι ακόμα: η μπέμπα εμφάνισε αίμα στις κενώσείς τις, οπότε τώρα δεν θέλω να της δώσω με τίποτα ξένο γάλα.

Καμιά ιδέα;

Έχω το swing.

Θα λείπω 9-6. Υπολογίζω ότι θα χρειάζονται 2 γεύματα κατά την απουσία μου. Άρα με 200 ml την ημέρα καλύπτω το 1, με το άλλο δεν ξέρω τι θα γίνει.

Τις ώρες που θα λείπεις πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία άντληση γιατί είναι πολλές. Αν μπορείς να κάνεις και δύο ακόμη καλύτερα, θα εξασφαλίζεις πιο πολύ γάλα. Το φυλάς σε θερμομονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες.

Το μωρό σου είναι μεγάλο και το θήλαστρο θα το βάζεις σε ένα σακουλάκι συντηρήσεως και θα το βάζεις και αυτό στο τσαντάκι ψυγείο για να μην έχεις επιπλέον πλύσιμο.

Τα σαββατοκύριακα κάνεις κάθε μέρα τουλάχιστον 2 αντλήσεις για να εξασφαλίζεις επιπλέον γάλα.

Στην ανάγκη νοικιάζεις ένα θήλαστρο για να αντλείς πιο αποτελεσματικά και το swing το έχεις μόνο για τη δουλειά επειδή μεταφέρεται εύκολα.

(προσωπικά δεν θα στερούμουν την πολυτέλεια ενός καλού θήλαστρου με τίποτα, νομίζω ότι σε χαλαρώνει τόσο πολύ η ασφάλεια μιας καλής άντλησης που δεν τα αλλάζω με τίποτα)

Eυχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση :)

Το επιπλέον πρόβλημα που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι αποκλείεται να μπορώ να αντλήσω στη δουλεια λόγω έλλειψης χώρου αλλά και ηρεμίας και κατανόησης από τον εργοδότη. Ευτυχώς, το στήθος μου δεν πρήζεται εύκολα, οπότε από άποψη άνεσης και μόνο πιστεύω ότι θα είναι οκ.

Συμπέρασμα: αύριο κιόλας τηλεφωνώ για το symphony! Είναι αλήθεια ότι η άντληση πάντα με αγχώνει (είχα προτιμήσει το swing γιατί θεωρούσα ότι θα χρειαζόμουν θήλαστρο περιστασιακά και ότι σε κάθε περίπτωση πηγαίνοντας στη δουλειά θα σταματούσα το θηλασμό - έλα όμως που τώρα δεν θέλω με τίποτα!!)

Και πάλ ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Συμπέρασμα: αύριο κιόλας τηλεφωνώ για το symphony!

μην ξεχάσεις: ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ, το μπουκαλάκι που έχεις προσαρμόζεται χωρίς πρόβλημα αλλά θα χρειαστείς το λάστιχο που συνδέει το μπουκαλάκι με το θήλαστρο. Άρα ζητάς 1 μπουκαλάκι και 2 λαστιχάκια

Είναι αλήθεια ότι η άντληση πάντα με αγχώνει

Ο μόνος τρόπος για να μην αγχώνεσαι είναι να κάνεις πολλές αντλήσεις! :wink: Θα τις συνηθίσεις!

Εκμεταλλεύσου τα ΣΚ και όταν επιστρέφεις απο τη δουλειά θα θηλάζεις και θα κάνεις οπωσδήποτε μία ακόμη άντληση, αν προλαβαίνεις και δύο.

Το πρωί να υπολογίζεις το χρόνο ώστε να προλαβαίνεις να κάνεις μια καλή άντληση και να φεύγεις με όσο το δυνατό πιο άδειο στήθος.

κοριτσια να ρωτησω κ εγω γιατι αρχιζει κ το δικο μου αγχος της επιστροφης στην δουλεια

θα γυρισω οταν η μικρη θα κλεισει τον 10 μηνα

θα λειπω 6,5 ή 7,5 ωρες

αυτο το διαστημα θα πρεπει να της εχω αφησει γαλα?

αν την θηλαζω πριν φυγω κ οταν γυρισω

θα την καλυπτουν στο ενδιαμεσο οι στερεες τροφες?

και κατι αλλο θα χρειαζεται να αντλω στην δουλεια γιατι θα ειναι πρησμενο το στηθος μου?

Πάει και η πρώτη μέρα...βέβαια ήταν μισή, φύγαμε όλοι στις 2.30 λόγω πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία (άρα "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" :lol::lol: ).

Το πρωί τάισα την μπέμπα πριν να φύγω, μετά κάθησα και άντλησα γύρω στα 120 ml. Στις 12 έφαγε με μπιμπερό 200 ml και μετά ευτυχώς στις 3.30 ήμουν πίσω και έφαγε από το στήθος (το οποίο ναι μεν είχε φουσκώσει αλλά άντεχε!). Το καημένο το μπεμπί με το που με είδε έβαλε τα κλάματα. Πριν από λίγο άντλησα άλλα 80 ml, να δούμε αν και το βράδυ μπορέσω.

Επίσης, παρήγγειλα το symphony με 2 λαστιχάκια :D, θα το έχω την Τετάρτη (ως τότε έχουμε απόθεμα).

Υπολογίζω ότι χρειάζομαι τουλάχιστον 400 ml την ημέρα. Προς το παρόν το ρεκόρ άντλησης είναι 230ml. Για να δούμε...

Σκούρα τα πράγματα, παιδιά...Σήμερα το πρωί δεν μπόρεσα να αντλήσω ούτε μια σταγόνα (με το swing - το symphony θα έρθει σήμερα τελικά), και σαν να μην έφτανε αυτό, μου ήρθε κι η περίοδος :shock:

Υπάρχει περίπτωση να μου ήρθε επειδή έχω ελαττώσει το θηλασμό; Και τι σημαίνει αυτό τώρα, ότι θα μειωθεί η παραγωγή μου;

Άσχετα με το θήλαστρο, όσες φορές τάισα την μπέμπα χτες και σήμερα το πρωί, όλα πήγαν μια χαρά. Συν τοις άλλοις, έχουμε και το θέμα του αίματος στις πάνες, το οποίο κάνει όλο και πιο σπάνια την εμφάνιση του - ευτυχώς.

Αχ, βρε παιδιά, όλα μαζί μου πέσανε - δουλειά, αλλεργία και περίοδος! Βοήθεια, χριστιανοί, κοντεύω να φλιπάρω :lol:

Σκούρα τα πράγματα, παιδιά...Σήμερα το πρωί δεν μπόρεσα να αντλήσω ούτε μια σταγόνα (με το swing - το symphony θα έρθει σήμερα τελικά), και σαν να μην έφτανε αυτό, μου ήρθε κι η περίοδος :shock:

Υπάρχει περίπτωση να μου ήρθε επειδή έχω ελαττώσει το θηλασμό; Και τι σημαίνει αυτό τώρα, ότι θα μειωθεί η παραγωγή μου;

Άσχετα με το θήλαστρο, όσες φορές τάισα την μπέμπα χτες και σήμερα το πρωί, όλα πήγαν μια χαρά. Συν τοις άλλοις, έχουμε και το θέμα του αίματος στις πάνες, το οποίο κάνει όλο και πιο σπάνια την εμφάνιση του - ευτυχώς.

Αχ, βρε παιδιά, όλα μαζί μου πέσανε - δουλειά, αλλεργία και περίοδος! Βοήθεια, χριστιανοί, κοντεύω να φλιπάρω :lol:

Με την περίοδο μπορεί να φανεί μια προσωρινή μείωση αλλά δεν πρέπει να σε ανησυχεί, απλά συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος συχνά. Πολλές φορές βλέπουμε το μωρό να θηλάζει σαν νεογέννητο μαραθώνιους πριν την περίοδο ή την ωορρηξία.

Για το αίμα στις πάνες έκανες αυτά που λέγαμε στο άλλο ποστ;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Για τις πάνες, και αντλώ το αραιό γάλα και το πετάω και μετά είτε συνεχίζω την άντληση είτε ταϊζω, και έχω κόψει τα γαλακτοκομικά. Δεν ξέρω πού ακριβώς οφείλεται η βελτίωση, αλλά θα συνεχίσω και τα 2.

Απλώς με αγχώνει το γεγονός ότι η αλλεργία και η περίοδος παρουσιάστηκαν την ίδια στιγμή με την επάνοδο στη δουλειά: περιορισμένος χρόνος για αντλήσεις και για μαραθώνιους θηλασμούς...τεσπα ελπίζω να προσαρμοστώ σωματικά και ψυχικά σύντομα :D

κοριτσια να ρωτησω κ εγω γιατι αρχιζει κ το δικο μου αγχος της επιστροφης στην δουλεια

θα γυρισω οταν η μικρη θα κλεισει τον 10 μηνα

θα λειπω 6,5 ή 7,5 ωρες

αυτο το διαστημα θα πρεπει να της εχω αφησει γαλα?

αν την θηλαζω πριν φυγω κ οταν γυρισω

θα την καλυπτουν στο ενδιαμεσο οι στερεες τροφες?

και κατι αλλο θα χρειαζεται να αντλω στην δουλεια γιατι θα ειναι πρησμενο το στηθος μου?

επαναφερω τις αποριες μου για να μην χαθουν αν γνωριζει καμια ας μου απαντησει

συγγνωμη peony που παρεμβαλλομαι για να μην ανοιξω καινουριο τοπικ

δεν εχω κανει τραπεζα γαλακτος κ θα ηθελα να ξερω απο τωρα για να ξεκινησω αν ειναι

συγγνωμη peony που παρεμβαλλομαι για να μην ανοιξω καινουριο τοπικ

Ααα, θα ζητήσω νοίκι για κατάληψη του τόπικ :lol::lol: μα δεν είναι καν δικό μου, άλλωστε πόσα πια ίδια θέματα θα ανοίξουμε;

Σου εύχομαι καλή επάνοδο, αλλά δεν απαντάω, θα σου τα πουν οι πιο έμπειρες :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...