Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

κοριτσια γεια!!!

σημερα εμαθα οτι απο σεπτεμβρη θα εργαστω για 3 μηνες(τα καλα του συμβασιουχου :shock: )...το μωρο θα ειναι 9 μηνων...πινει ακομη το γαλα μου αλλα τρωει σχεδον απο ολα οποτε δεν θα εχω μαλλο ιδαιτερο προβλημα.μαμαδες εχω να την αφηνω αλλα η απορια μου ειναι η εξης...πως θα την βαλω σε προγραμμα???τωρα τρωμε γαλα γυρω στισ 7μιση αρα πρπει να μαθει να την ξυπναω νωριτερα...?και πως θα ειναι ενα 8ωρο χωρις θηλασμο???εσεις πως τα καταφερνετε????

δεν θα της λειψει...??πωπω μαλλον εχω γινει υπερβολικη αλλα πρωτη φορα 8α αποχωριστω για τοσες ωρες τη μικρη..................

τι είδους πρόγραμμα εννοείς? γιατί είναι λίγο απίθανο να τρώει η μικρή σου όποτε θέλει :wink: ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, θα το έχετε.

Μπορείς να μην την ξυπνάς νωρίτερα, αλλά να κάνεις dream feed, να την ταίζεις δηλ, ενόσο κοιμάται (νταξ, το "κοιμάται" είναι σχετικό, θα μισοξυπνάει, αλλά μετά θα την ξαναπαίρνει ο ύπνος).

Αν θέλεις να αλλάξεις τις ώρες ύπνου της, αυτό θα το κάνεις σταδιακά. Θα την κοιμίζεις στην αρχή ένα τέταρτο νωρίτερα (ή αργότερα, ανάλογα πότε θες να ξυπνήσει). Μετά από λίγες μέρες, θα ξαναμετακινήσεις την ώρα ύπνου άλλο ένα τέταρτο, μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή ώρα.

Εγώ λείπω 7 ώρες από το σπίτι, και στο διάστημα αυτό τρώει τα φρούτα και το μεσημεριανό της. Δεν αντλώ πια στη δουλειά, αλλά φροντίζω όταν γυρίζω σπίτι, να του δίνω να καταλαβαίνει στο θηλασμό :D

Δεν είχα κανένα πρόβλημα, μόνο 2-3 μέρες στην αρχή, που το στήθος το ένιωθα γεμάτο. Μετά κανένα πρόβλημα απολύτως.

επισης μια απορια ακομη:προκειτε να γινω κουμπαρα σε 20 ημερες

ο γαμος ειναι σε διπλανο νομο και θα απουσιασω για μια ημερα.το μωρο ειναι αδυνατον να το πρω εκει απο τη προγουμενη νυχτα γιατι α)8α μου τη κατσιασουν και θα αλλαξει περιβαλλον και θα χαζεψει και β)δεν υπερχει λογος να την ταλαιπωρησω με τοση βαβουρα...γαλα εχω μαζεψει με το θηλαστρο και καποια γευματα θα τησ τα δωσει η μαμα μου...εγω σκεφτομαι να παρω το θηλαστρο μαζι μου και κανω 2 με 3 αντλησεις για να μη κοπει το γαλα η παθω μαστιτιδα...τι λετε?το σκεφτηκα καλα???

ευχαριστω που με ακουσατε και συγγνωμη αμα σας ζαλισα... :shock::shock::shock::oops::oops:

μια χαρά το σκέφτηκες!!! με μία μέρα βέβαια, δεν κινδυνεύεις σχεδόν καθόλου, αλλά για καλό και για κακό, πάρε και το θήλαστρο μαζί. Πάντα άξια κουμπάρα!!!

Διαφημίσεις

Στον γαμο μπορεις,κατα την γνωμη μου, να μην κανεις τοσες αντλησεις οσους θηλασμους , αλλα 2-3 για να μην παραπρηστεις και να μην παθεις τιποτα.Για μια μερα δεν χαλασε ο κοσμος, ουτε το γαλα κοβεται ουτε μειωνεται σε μια μερα.

Κοιτα εκει να ευχαριστηθεις το γαμο,να περασεις καλα κι ασε τις πολλες αντλησεις.Εξαλλου,φανταζομαι, θα ειναι και πρακτικα δυσκολο εκει μεσα στον χαμο,να κανεις πολλες αντλησεις.

Για την δουλεια δεν ξερω να σου πω. :wink:

xaxa ξερεις τι σκεφτηκα και γελαω μονη μου??οπως αλλες πανε και κανουν κανα τσιγαρακι στα κρυφα εμενα να τρεχω με το swing παραμασχαλα το αμπιγιε φορεμα και το μαλλι στη τριχα...!!!!! :lol: :lol:" κουμπαρα παλι για τσιγαρο....?"χαχαχαχ και που να ξεραν ε??????? :lol::lol:

1kOup2.pngTxJmp3.png

• 2 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

Κ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΘΗΛΑΖΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ. ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑ 1 ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΝΙ ELECTIC ΚΑΙ 1 ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΑΛΑΤΟΣ ΠΟΥΧΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΤΟ SYMPHONY ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΥΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ. ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΟΣΗ ΏΡΑ ΝΑ ΑΝΤΛΩ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΣΤΗ ΜΠΕΜΠΑ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ?ΛΕΙΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤIΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ 1 ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 2 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.ΤΟ ΣΑΒ/ΚΟ ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ 4 ΦΟΡΕΣ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ 7,200 KG.TO ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΝΑ ΦΑΙ ΕΔΩ KAI 2 MHNEΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Η Αγλαία ίσως λείπει αυτές τις μέρες, δε θυμάμαι και καλά...

Αλλά ίσως μπορεί να σου απαντήσει κάποια απο τις υπόλοιπες πολύ εμπειρες θηλάζουσες μαμάδες!!

Εγώ είμαι λίγο άσχετη με αντλήσεις :?

Διαφημίσεις

Άννα, τη θηλάζεις πολύ λίγες φορές για την ηλικία της. Τα απογεύματα που γυρνάς δε σε αποζητά περισσότερο??? Προσπάθησε να της δίνεις στήθος πιο συχνά, κι ας μη σου έχει δείξει σημάδια ότι θέλει να φάει. Είστε σε περίοδο αλμάτων, και μπορεί ανά πάσα στιγμή η μικρή να "επαναστατήσει" και να ζητά παραπάνω.

Θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς το χρόνο που κοιμάται, κάνοντας μια βραδυνή άντληση ή μια πολύ πρωινή.

Όσον αφορά τις αντλήσεις στη δουλειά: λείπεις 10 ώρες, είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα. Πιστεύω ότι χρειάζεσαι 3 αντλήσεις, αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Θα σε βοηθούσε πολύ το διπλό θήλαστρο της medela, για να μειώσεις τον χρόνο άντλησης και από τα δύο στήθη (και να μην δυσανασχετήσει το αφεντικό με την ώρα που περνάς κλεισμένη να αντλείς :) )

ΟΧΙ ΔΕ ΜΕ ΑΠΟΖΗΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΤΗ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΑΩ?

ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΩ 3 ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ.ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΛΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 6 ΜΙΣΗ ΜΕ 7 ΤΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΤΑΙΖΩ.ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΩ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ?

Μπορείς να την ταϊζεις πριν κοιμηθεί ακόμα και αν δεν έχει περάσει πολλή ώρα από το προηγούμενο γεύμα. Πρόσφερε στήθος εσύ και όσο φάει. Το ερέθισμα στο στήθος σου θα δώσει σήμα για αύξηση της παραγωγής.

Η βραδυνή άντληση που προτείνει η dooo θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγή σου επίσης και θα αποθηκεύεις και για τις ώρες που λείπεις. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τη θηλάζεις μόνο 3 φορές την ημέρα και το σ/κύριακο 4? Μου φαίνονται πολύ λίγες για την ηλιία της. Παίρνει καλό βάρος? Έχει αρκετές πάνες την ημέρα?

ΤΗ ΘΗΛΑΖΩ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ME ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΓΑΛΑ (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ml ΣΥΝΟΛΟ)ΠΟΥΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ 7.300KG.TA ΣΑΒ\ΚΑ ΘΑ ΤΗ ΒΑΖΩ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΖΗΤΑΕΙ.ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΘΕΤΑΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΟ.ΠΑΝΤΩΣ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΛΩ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ Η ΜΠΕΜΠΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400 ml ΣΥΝΟΛΟ ΟΤΑΝ ΑΝΤΛΩ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Διαφημίσεις

Εντάξει 5 φορές την ημέρα δεν είναι άσχημα αν αναπτύσεται κανονικά, και δεν έχεις πρόβλημα παραγωγής. Αρκεί να της προσφέρεις, γιατί μερικές φορές τα μωράκια ξεχνιουνται.

:wink:

Κορίτσια μου χρειάζομαι και πάλι την βοήθεια σας και την συμβουλή σας.

Από τις 15/9 έχω επιστρέψει στη δουλειά. Το ωράριο μου έχει ως εξής: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη δουλεύω σπαστά δηλαδή 9.30-2.30 και 6.30-8.30 ενώ Πέμπτη και Παρασκευή δουλεύω συνεχόμενα 9.00-4.00. Οταν δουλεύω σπαστά το μωρό τρώει ένα γεύμα ενώ όταν δουλέυω συνεχόμενο τρώει 2. Στη δουλειά μπορώ να κάνω μόνο μια φορά άντληση (εχω το swing της medela). Στην αρχή πήγαιναν όλα καλά. Είχα μια πολύ μικρή τράπεζα (γύρω στα 15 σακουλάκια) και αντλούσα. Σε κάθε άντληση έβγαζα περίπου 140 ml. Φυσικά αφού αντλούσα μόνο μια φορά πριν από 2 εβδομάδες μου τελείωσε η τράπεζα :? .Αποφάσισα λοιπόν να δίνω ξένο στο 2ο γεύμα της Πέμπτης και της Παρασκευής συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις αντλήσεις. Στο μεταξύ έχει μειωθεί κατά πολύ η ποσότητα που βγάζω. Ενώ ξεκίνησα με 140, στη συνέχεια έπεσα στο 110 και τώρα χθες και προχθές με το ζόρι έβγαλα απο 70 τη φορά. Ο μικρός τρώει γύρω στα 180. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρειάζεται να αυξήσω τα γεύματα του ξένου :( Φοβάμαι όμως πως έτσι θα αποθηλάσω σύντομα... Δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό. Τι θα πρέπει να κάνω? Μήπως να πάρω αυτά τα χαπάκια της μαγιας μπύρας? Είμαι εντελώς απελπισμένη και στενοχωρημένη.....

Παρατηρούσα κι εγώ τέτοιες μειώσεις....επανερχόταν όμως...Να αυξήσεις τους θηλασμούς όλες τις υπόλοιπες ώρες και τα ΣΚ (πχ μην δίνεις απογευματινό αλλά θηλασμό)

eNeap2.pngNziDp2.png

Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα τις στερεές τροφές.... Ασε ήδη τρώει 7 φορές την ημέρα, 3.00 πμ, 6.00 πμ, 9.00 πμ, 12.00 μμ, 3.00 μμ, 6.00 μμ και 9.00 μμ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον ξυπνάω τα μεσάνυχτα για να φαει... :?

Σόρρυ για κάποιο λόγο δεν εβλεπα τικερ...μμμ να τον ξυπνάς....όχι, να αντλείς?

Επίσης να αντλείς πριν φύγεις?(το ενα στήθος να φάει το αλλο αδειασμα)

Και ίσως μια εξτρα αντληση στη δουλεια....θα επανελθω σχόλασα και βιαζομαι να φύγω....φιλιά και μην ανησυχείς!!!!Απο περίοδο?

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

πρεπει να αυξησεις τις αντλήσεις στη δουλεια για να συμπληρώνεις την απαραιτητη ποσοτητα. Ξερω ειναι δυσκολο (το εχω κανει κι εγώ με πολυ κοπο) αλλα δεν γινεται αλλιως..

Ειχα της medela το pump in style, με το swing δεν καταφερνα και πολλά χωρια που επαιρνε εναν αιωνα μιας και δεν ειναι διπλο!

Επισης πιο συχνα το μωρο στο στηθος οταν εισαι στο σπιτι..

μην στενοχωριεσαι, δε θα σταματησεις το θηλασμο επειδη γυρισες στη δουλεια!!

Τρώει και από τα 2 στήθη και όσον αφορά την περίοδο με επισκέφτηκε πριν απο 20 μέρες.

Στην δουλειά μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή μπορώ ίσως να αντλώ μια φορά ακόμα. Τις αλλές ούτε για αστείο. Δεν είναι οτι είμαι και συνέχεια στο γραφείο... Με έχει φάει η Πολεοδομία :? Εδώ κάποιες φορές δεν κατάφερα να αντλήσω καθόλου επειδή έλειπα εκτός όλο το πρωί....

Καλημέρα σε όλες.. Γύρισα στην δουλειά και θέλω την βοήθειά σας..

Λοιπόν ξυπνάμε στις 06.30 και θηλάζω μέχρι να φύγω στις 08.00. Στην δουλειά κάνω μια άντληση στις 10.30 και άλλη μία στις 13.00 με το swing. Γυρίζω σπίτι στις 16.00 και θηλάζω από εκείνη την ώρα κανονικά εώς τις 01.00 που συνήθως κοιμάται. Το βράδυ ξυπνάει στις 04.00 και θηλάζει΄. Μέχρι τώρα θήλαζε κανονικά, τον άλλαζα, παίζαμε, ξαναθήλαζε μέχρι τις 05.00. Τώρα που πήγα στην δουλειά θηλάζει λίγο 10 λεπτά και δεν τον ξυπνάω για να συνεχίσει, τον ξαναβάζω για ύπνο για να κερδίζω και εγώ λίγη ώρα ύπνου.

Το πρόβλημα είναι πως σε 3 μέρες μόνο είδα μείωση της παραγωγής και έγινα χάλια. Σας γράφω τις ποσότητες

1η μέρα Σε 10 λεπτά 160 ml μόνο από το ένα στήθος χ 2 αντλήσεις

2η μέρα Σε 15 λεπτά 150 μλ και από τα δύο στήθοι χ 2 αντλήσεις

3η μέρα Σε 25 λεπτα 130 ml με το ζόρι και από τα δύο στήθοι χ 2 αντλήσεις

Δεν ξερω τι μπορεί να φταίει και επειδή θέλω να βγάζω στην δουλειά στην δουλειά την ποσότητα που χρειάζομαι για την επόμενη δηλαδή 160 μλ χ 2 γεύματα, αγχώθηκα ότι δεν θα τα καταφέρω.

Επίσης στην δουλειά αντλώ στην τουαλέττα και είμαι μέσα στο άγχος μήπως με ζητήσουν και χτυπάνε τηλέφωνα κτλ...καταλαβαίνετε...

Περιμένω ιδέες..Περισσότερο σκέφτομαι μήπως επειδή μειώθηκε ο χρόνος του νυχτερινού θηλασμού μήπως αυτό οδήγησε σε μείωση παραγωγής...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Επίσης στην δουλειά αντλώ στην τουαλέττα και είμαι μέσα στο άγχος μήπως με ζητήσουν και χτυπάνε τηλέφωνα κτλ...καταλαβαίνετε...

να πάρεις μαζί σου φωτογραφία του μωρού σου, να αναπνέεις κανονικά και σταθερά, να σκέφτεσαι τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Το άγχος ΔΕ βοηθάει την άντληση. Η ηρεμία αντιθέτως, φέρνει ποταμάκια :)

Περιμένω ιδέες..Περισσότερο σκέφτομαι μήπως επειδή μειώθηκε ο χρόνος του νυχτερινού θηλασμού μήπως αυτό οδήγησε σε μείωση παραγωγής...

κοιμάστε μαζί? αν όχι, θα σου πρότεινα να ενημερωθείς για το co-sleeping, να δεις αν σας ταιριάζει, γιατί θα σε βοηθήσει απίστευτα στην ηλικία που είναι ο μικρός σου.

Αντιμετωπιζουμε το ιδιο προβλημα εχουμε και την ιδια ηλικια. Βεβαια εγω δεν γυρισα στη δουλεια ακομα αλλα ειμαι σε χειροτερη κατασταση μια και το μπεμπε επαθε ουρολοιμωξη με μονο συμπτωμα την αφαγια. Μιλαμε οτι σταματησε να τρωει τελειως. Μετα απο εικοσι δραματικες μερες τωρα καπως διορθωθηκαν τα πραγματα. Ολες αυτες τις μερες το θηλασμος ηταν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας. Να σκεφτεις οτι λογω του μειωμενου θηλασμου μου ηρθε και περιοδος. Η διαφορα που βλεπω εγω ειναι στη ροη του γαλακτος και μαλιστα σχεδον δεν αισθανομαι το τσιμπημα της καθοδου. Δεν το βαζω κατω ομως. Ειπα οτι θα λειτουργησω σαν να μην υπαρχει ξενο γαλα. Τον βαζω να φαει απο το ενα στηθος οσο φαει και αντλω απο το αλλο. Χθες για να καταλαβεις εβγαλα μονο 100 γραμμαρια με το symfony.Παιρνω και 21 χαπακια μαγια αυξησα καπως και τα υγρα. Αν επιμεινουμε πιστευω να τα καταφερουμε.

yiannaf μην στεναχωριέσαι! όλα γίνονται!

εγώ αδιαθέτησα στις 42 μέρες από τη γέννα... και επέστρεψα στη δουλειά όταν ο μικρός μου ήταν 4,5 μηνών και έκανε τότε 8-12 γευματα το 24ωρο!

είχα φτιάξει από πριν μια τράπεζα 20 γευμάτων και στη δουλέιά δεν άντλησα ποτέ κι ας έλλειπα 8 ώρες καθημερινά!

η λύση που είχα βρεί εγώ, ήταν αυτό που σου είπε κι η galat! το πρωι πριν φυγω για τη δουλειά από το ένα αντλούσα κι από το άλλο θήλαζα! (άφηνα κι εγώ καθημερινά 2 γεύματα για το μωρό!)

μόλις επέστρεφα... τούμπανο πρησμένη... από το ένα αντλούσα κι από το άλλο θήλαζα! αν μέχρι το βράδυ τα κατάφερνα... συμπλήρωνα μλ από εξτρά άντληση!

επίσης, πλακωνόμουν όσο μπορούσα τα ΣΚ σε αντλήσεις και κάλυπτα τυχόν κενά!

γενικά προσπαθούσα και είχα στην κατάψυξη τουλάχιστον 15 γεύματα!

μάλιστα επειδή τότε δεν είχα ιδέα... είχα ένα χαζοθήλαστρο μάρκα μ' έκαψες... που πολύ με ταλαιπωρούσε... και δεν κατάφερνα να αντλήσω τρελές ποσότητες... σε βαθμό που νομίζοντας πως εχω λίγο γάλα... όλο το βράδυ θήλαζα από το ένα στήθος και το άλλο το άφηνα γεμάτο για να το αδειάσω το πρωί!!!!

πάντως με τις αντλήσεις μην αγχώνεσαι! δεν είναι μέσο ένδειξης παραγωγής! πόσες φορές ενώ το στήθος μου ήταν γεμάτο έβγαζα με το ζόρι 10μλ και άλλες με άνεση μέχρι και 180!!!

με επιμονή και υπομονή, όλα είναι δυνατά!

εγώ πχ τα κατάφερα και δεν πήρε ποτέ σταγόνα ξένο και μάλιστα συνεχίζουμε ακόμη φανατικά!

καλή συνέχεια κορίτσια!! και μπραβο που το προσπαθείτε! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Καμιά συμβουλη βρε κορίτσια? Κάθε μέρα είναι χειρότερη απο την προηγούμενη....

Πάρε μαγιά της μπύρας και νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για το σπίτι. Πάρε το lactina με διπλό σύστημα άντλησης. Θα αντλείς πριν φύγεις (όσο αντλήσεις) και όταν επιστρέφεις, όποτε ευκαιρείς.

Όταν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά το νοσοκομειακό θήλαστρο είναι απαραίτητο και το δεύτερο μικρό θήλαστρο είναι μόνο συμπληρωματικό.

Με αντλήσεις μόνο στη δουλειά δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες του παιδιού.

Το swing θα το έχεις μόνο για τη δουλειά που είναι εύκολο στη μεταφορά.

Καλημέρα,

τη Δευτέρα επιστρέφω στη δουλειά. Η μπέμπα μου είναι τώρα 5 μηνών και ζυγίζει 6.800. Τι ποσότητα γάλακτος πρέπει να της αφήνω ανά γεύμα; Πιστεύετε ότι τα 150 ml ανά γεύμα θα της είναι αρκετά;

Κάθε πρωί βγάζω περίπου τόσο. Οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας δοκιμάσω την άντληση, βγάζω το πολύ 60 ml με αρκετή προσπάθεια, οπότε έχω ένα αγχος.

κοριτσια η μπεμπα μου ειναι 7,5 μηνων τι θα κανω που θα πρεπει να επιστρεψω κ'εγω στην δουλεια ? διοτι θελει το γαλατακι της μαμας και οχι στερεες τροφες.τρωει πολυ λιγο ομως.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...