Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Πρίν λίγες μέρες κλείσαμε τους2 μηνες!! Μεγαλώνει ο πρικγιπάκος μου... Πήγα λοιπόν στην εταιρία μου με τρελή χαρά να τους κεράσω για το μωράκι μου και να ετοιμάσουμε και τα απαράιτητα δικαιολογητικά ωστε να πάρω το εξάμηνο του ΟΑΕΔ..

Εκει λοιπόν μου έσκασε η βόμβα... θέλουνε να επιστρέψω απο τωρα.. Το μωρό το θηλάζω αποκλειστικά και ειμαι πολύ περήφανη γι αυτό. Ετσι και θέλω να συνεχίσω.

Με ζήτησε για τέσσερις ώρες μόνο και μετά να σχολάω. Στη δουλειά μου βέβαια ποτέ δεν ισχυουν τα ωράρια που συζητάμε.. Οπότε δεν θα είναι ποτέ 4ωρο

Δεν ξέρω τι να κάνω.. πρεπει να του απαντήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα.. Φοβάμαι οτι αν δεν πάω, οποτε του το επιτρέψει ο νόμος θα με απολύσει :(.

Ο μικρος μου δεν έχει κανένα συγκεκριμένο ωράριο φαγητού ούτε ύπνου.. μπορεί να ξυπνήσουμε στις 7 και μέχρι τις 12 να έχει φάει και 7 φορές... Κατα τη διαρκεια της ημερας το φαγητο του είναι ακανόνιστο, ενώ τη νυχτα τρώει ανα 3 με 4 μπορει και 5 ώρες και εμένα εννοειται οτι με βολεύει αυτό.

Δεν έχω κάνει ποτέ άντληση και να σας πώ την αλήθεια ουτε θέλω να κανω.. Δε θελω να τον αφήσω ακόμα αλλα δεν ξέρω πως να το πώ στον εργοδότη μου ο οποίός μου είπε μέχρι και να τον πάω σε παιδικό σταθμό προκειμένου να ξεκινήσω πάλι να δουλεύω..

Η γυναίκα του βέβαια ηταν στο δημοσιο και καθότανε 1.5 χρόνο... εγώ απο οτι φαίνεται δεν έχω δικαίωμα να μείνω με το μωρό μου ουτε 5 μήνες...

ΒΟΗΘΕΙΑ....:confused::confused::confused::confused:

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με την επιστροφή στη δουλεια και κατα πόσο είσαι καλυμμένη απο το νόμο. Επίσης δεν μπορω να σε βοηθήσω να επιλέξεις τη σωστή απόφαση, εσυ ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα τι πρέπει και τι σε παίρνει να κανεις.

Μόνο με τα πρακτικά του θηλασμου μπορω να σε βοηθήσω.

Ποιος θα κρατάει το μωρο;

Δε θέλεις με τίποτα να αντλησεις;

Υπάρχει δυνατότητα άντλησης στη δουλειά;

Βασικά με την επιστροφή της μαμάς στη δουλεια υπάρχουν οι εξής λύσεις:

-Να δίνεις αποκλειστικα ξένο γάλα και να αποθηλασεις.

-Να δίνεις ξένο γάλα ΜΟΝΟ τις ώρες που λείπεις.

-Να αντλεις και να δίνεις δικο σου γάλα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με την επιστροφή στη δουλεια και κατα πόσο είσαι καλυμμένη απο το νόμο. Επίσης δεν μπορω να σε βοηθήσω να επιλέξεις τη σωστή απόφαση, εσυ ξέρεις καλύτερα απο τον καθένα τι πρέπει και τι σε παίρνει να κανεις.

Μόνο με τα πρακτικά του θηλασμου μπορω να σε βοηθήσω.

Ποιος θα κρατάει το μωρο;

Δε θέλεις με τίποτα να αντλησεις;

Υπάρχει δυνατότητα άντλησης στη δουλειά;

Βασικά με την επιστροφή της μαμάς στη δουλεια υπάρχουν οι εξής λύσεις:

-Να δίνεις αποκλειστικα ξένο γάλα και να αποθηλασεις.

-Να δίνεις ξένο γάλα ΜΟΝΟ τις ώρες που λείπεις.

-Να αντλεις και να δίνεις δικο σου γάλα.

Καλημέρα!!

Απο το νόμο τελικά ειμαι καλυμένη τουλάχιστόν μέχρι το μψρό να γίνει 18 μηνών.. Απο εκει και πέρα δικαιούμαι, τωρα που θα τελειώσει η δίμηνη άδεια τοκετου, εξι μήνες απο τον ΟΑΕΔ σύν οτι άδεια μου χρωστάει....

Υπάρχει η δυνατότητα να μου κρατάει η μαμα μου το μωρό όμως πολλές μέρες την εβδομάδα κρατάει και της αδερφής μου που είναι 4 και 5 ετών οποτε ειναι αρκετά δυσκολο και για την ιδια αλλα και για το μωρό.. (σκεψου τι πανικός γίνεται στο σπιτι με δυο μικρά να τρεχουν πανω κατω.. που πολλές φορές ειναι και συναχομενα απο τους παιδικους..

Εγώ δεν θέλω με τιποτα ουτε να αποθηλάσω ουτε να του δώσω ξένο γαλα.. έκανα κοπο να εδραιώσω το θηλασμο και πιστεύω οτι του αξιζει να το συνεχισω. Απο την αλλη δεν υπάρχει τροπος να αντλώ στη δουλεια καθώς δεν ειμαι σε δουλειά γραφείου..

Και τέλος.... είναι τόσο μικρουλάκι ακόμα.... πώς μπορώ να του το κάνω αυτό και να το αφήσω... έστω και για λίγες ώρες...νιώθω τύψεις μόνο που το σκεφτομαι.. :-(

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Καλημέρα!!

Απο το νόμο τελικά ειμαι καλυμένη τουλάχιστόν μέχρι το μψρό να γίνει 18 μηνών.. Απο εκει και πέρα δικαιούμαι, τωρα που θα τελειώσει η δίμηνη άδεια τοκετου, εξι μήνες απο τον ΟΑΕΔ σύν οτι άδεια μου χρωστάει....

Υπάρχει η δυνατότητα να μου κρατάει η μαμα μου το μωρό όμως πολλές μέρες την εβδομάδα κρατάει και της αδερφής μου που είναι 4 και 5 ετών οποτε ειναι αρκετά δυσκολο και για την ιδια αλλα και για το μωρό.. (σκεψου τι πανικός γίνεται στο σπιτι με δυο μικρά να τρεχουν πανω κατω.. που πολλές φορές ειναι και συναχομενα απο τους παιδικους..

Εγώ δεν θέλω με τιποτα ουτε να αποθηλάσω ουτε να του δώσω ξένο γαλα.. έκανα κοπο να εδραιώσω το θηλασμο και πιστεύω οτι του αξιζει να το συνεχισω. Απο την αλλη δεν υπάρχει τροπος να αντλώ στη δουλεια καθώς δεν ειμαι σε δουλειά γραφείου..

Και τέλος.... είναι τόσο μικρουλάκι ακόμα.... πώς μπορώ να του το κάνω αυτό και να το αφήσω... έστω και για λίγες ώρες...νιώθω τύψεις μόνο που το σκεφτομαι.. :-(

Εσυ ξέρεις καλύτερα αν σε παίρνει να κάτσεις σπίτι με το μωρο ή όχι!

Κάθε περίπτωση έχει τα αρνητικά και τα θετικά της!

Αν μείνεις σπίτι μεγαλώνεις το μωρο εσυ, απολαμβανεις την καθε στιγμή, συνεχίζεις το θηλασμο χωρις αντλησεις, αλλα θα υπάρχουν στιγμές που θα σου λείπει η δουλειά σου, θα νιώθεις οτι δεν προσφέρεις τίποτα κι οτι είσαι άχρηστη και στιγμές που θα θες να πάρεις τα βουνά παρακαλώντας κάποιον να κάτσει με το παιδι να ξεφύγεις!

Αν πας στη δουλεια θα έχεις με κάτι να ασχολείσαι, θα αισθανθείς δυναμική, θα ξεφεύγεις απο το σπίτι και την 24ωρη φροντίδα του παιδιού, αλλα φυσικα θα σου λείπει, θα το σκέφτεσαι, θα έχεις τύψεις και δε θα συμμετέχεις τόσο ενεργά στην ανατροφή του παιδιού-πολυ βασικό αυτο όταν αργότερα θα συνειδητοποιεις οτι αλλα λες εσυ κι αλλα κάνει η γιαγιά του μωρού.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εσυ ξέρεις καλύτερα αν σε παίρνει να κάτσεις σπίτι με το μωρο ή όχι!

Κάθε περίπτωση έχει τα αρνητικά και τα θετικά της!

Αν μείνεις σπίτι μεγαλώνεις το μωρο εσυ, απολαμβανεις την καθε στιγμή, συνεχίζεις το θηλασμο χωρις αντλησεις, αλλα θα υπάρχουν στιγμές που θα σου λείπει η δουλειά σου, θα νιώθεις οτι δεν προσφέρεις τίποτα κι οτι είσαι άχρηστη και στιγμές που θα θες να πάρεις τα βουνά παρακαλώντας κάποιον να κάτσει με το παιδι να ξεφύγεις!

Αν πας στη δουλεια θα έχεις με κάτι να ασχολείσαι, θα αισθανθείς δυναμική, θα ξεφεύγεις απο το σπίτι και την 24ωρη φροντίδα του παιδιού, αλλα φυσικα θα σου λείπει, θα το σκέφτεσαι, θα έχεις τύψεις και δε θα συμμετέχεις τόσο ενεργά στην ανατροφή του παιδιού-πολυ βασικό αυτο όταν αργότερα θα συνειδητοποιεις οτι αλλα λες εσυ κι αλλα κάνει η γιαγιά του μωρού.

Μα δεν πρόκειται να παρατήσω τη δουλειά μου... ¨Ελεγα απλά να κάτσω σπίτι για ενα με δύο μήνες ακόμα να μεγαλώσει το μωρό λιγουλάκι...

Δεν εθεσα τέτοιο θέμα.. ήδη δε μου μένει έτσι κ αλλιώς καθολου χρόνος ωστε να νιώσω άχρηστη... Νιώθω πιο χρήσιμη απο ποτε!!!!

Απλά δε θέλω να ρισκάρω στιγμή να μειωθεί η παραγωγικότητα του γάλακτος εξαιτίας των αντλήσεων... και δε πιστευω οτι το μωρό μπορει να μεινει ακόμα μόνο του χωρίς τη μαμα του... Δεν είναι σωστό στο κάτω κάτω.

Τέλος πάντων... Ισως καταφέρω να πάρω μια αποφασή αν τα βάλω ολα κατω...

Μα δεν πρόκειται να παρατήσω τη δουλειά μου... ¨Ελεγα απλά να κάτσω σπίτι για ενα με δύο μήνες ακόμα να μεγαλώσει το μωρό λιγουλάκι...

Δεν εθεσα τέτοιο θέμα.. ήδη δε μου μένει έτσι κ αλλιώς καθολου χρόνος ωστε να νιώσω άχρηστη... Νιώθω πιο χρήσιμη απο ποτε!!!!

Απλά δε θέλω να ρισκάρω στιγμή να μειωθεί η παραγωγικότητα του γάλακτος εξαιτίας των αντλήσεων... και δε πιστευω οτι το μωρό μπορει να μεινει ακόμα μόνο του χωρίς τη μαμα του... Δεν είναι σωστό στο κάτω κάτω.

Τέλος πάντων... Ισως καταφέρω να πάρω μια αποφασή αν τα βάλω ολα κατω...

Δε μίλησα για οριστική διακοπή εργασίας αλλα προσωρινή μέχρι να ξεπεταχτεί το παιδί. Τα αρνητικά και θετικά που έγραψα ειναι φάσεις που όλες οι μαμάδες λίγο ή πολυ περνούν σε διάφορες στιγμές της μητρότητας.

Η παραγωγη δε θα μειωθεί με τις αντλησεις.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Για το μωρο η επιστροφή στη δουλεια της μαμάς δεν ειναι παρα ένα γεγονός: η μαμα ειναι στη δουλειά κι εγω περνάω σούπερ με τη γιαγια! Τα παιδια μας δεν έχουν βιώσει ακόμα την εγκατάλειψη ως αντιμετώπιση οπότε δεν το αντιλαμβάνονται ετσι. Εμείς φορτωνομαστε με τύψεις γιατι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωη μας πως ειναι το να σε εγκαταλείπουν οπότε το ξαναζουμε κατά κάποιον τροπο.

Δεν προωθώ το να πας στη δουλειά ή όχι απλα δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις για την οποιονδήποτε έκβαση. Πρέπει να κανεις αυτο που σε ευχαριστεί και ταιριάζει στην περίπτωση.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Πρίν λίγες μέρες κλείσαμε τους2 μηνες!!

Δεν ξέρω τι να κάνω.. πρεπει να του απαντήσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα.. Φοβάμαι οτι αν δεν πάω, οποτε του το επιτρέψει ο νόμος θα με απολύσει :(.

Μαργαρίτα να σου ζήσει καταρχήν το μωρό σου!!!

Η επιστροφή στη δουλειά είναι ένα θέμα που στεναχωρεί πολλές μητέρες! Εγώ δεν ήθελα να επιστρέψω λόγω άσχημου εργασιακού περιβάλλοντος από εργοδοσία και σίγουρα ήθελα να είμαι όσο το περισσότερο χρόνο με την μικρή μου. Όμως σίγουρα θα επέστρεφα λόγω οικονομικών αναγκών...Έτσι θήλασα 7 μήνες και σταμάτησα από μόνη μου τον θηλασμό για να απεξαρτηθεί λίγο και το μωρό από μένα και εγώ από αυτή!!!

Του κακοφάνηκε του αφεντικού μου που νόμιζε ότι αυτός θα το εγκρίνει ή όχι αν θα πάρω το 6 μηνο του ΟΑΕΔ και όταν συνειδητοποίησε ότι είναι στο χέρι μου η τελική απόφαση, ήξερα ότι θα μου το κρατούσε...

Έτσι και έκανε, μόλις επέστρεψα για δουλειά, περίμενε να περάσουν οι μήνες που με προστάτευε ο νόμος και μετά με απέλυσε ξαφνικά ένα πρωινό, μόλις 4 μέρες μετά την λήξη του απαγορευτικού διαστήματος:!::!:

Όμως και το 6μηνο να μην έπαιρνα, πιστεύω πάλι την ίδια τυχη θα είχα...Δεν τον συνέφερα...Οπότε χίλιες φορές καλύτερα που πήρα το 6μηνο και χάρηκα την μικρή μου και την παρέδωσα στην μητέρα μου όταν ήταν σχεδόν 9 1/2 - 10μηνών και μετά επέστρεψα στη δουλειά!!!! Πέρασν 10μήνες και μετά έγινε η απόλυση!!!:?

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Μαργαρίτα να σου ζήσει καταρχήν το μωρό σου!!!

Η επιστροφή στη δουλειά είναι ένα θέμα που στεναχωρεί πολλές μητέρες! Εγώ δεν ήθελα να επιστρέψω λόγω άσχημου εργασιακού περιβάλλοντος από εργοδοσία και σίγουρα ήθελα να είμαι όσο το περισσότερο χρόνο με την μικρή μου. Όμως σίγουρα θα επέστρεφα λόγω οικονομικών αναγκών...Έτσι θήλασα 7 μήνες και σταμάτησα από μόνη μου τον θηλασμό για να απεξαρτηθεί λίγο και το μωρό από μένα και εγώ από αυτή!!!

Του κακοφάνηκε του αφεντικού μου που νόμιζε ότι αυτός θα το εγκρίνει ή όχι αν θα πάρω το 6 μηνο του ΟΑΕΔ και όταν συνειδητοποίησε ότι είναι στο χέρι μου η τελική απόφαση, ήξερα ότι θα μου το κρατούσε...

Έτσι και έκανε, μόλις επέστρεψα για δουλειά, περίμενε να περάσουν οι μήνες που με προστάτευε ο νόμος και μετά με απέλυσε ξαφνικά ένα πρωινό, μόλις 4 μέρες μετά την λήξη του απαγορευτικού διαστήματος:!::!:

Όμως και το 6μηνο να μην έπαιρνα, πιστεύω πάλι την ίδια τυχη θα είχα...Δεν τον συνέφερα...Οπότε χίλιες φορές καλύτερα που πήρα το 6μηνο και χάρηκα την μικρή μου και την παρέδωσα στην μητέρα μου όταν ήταν σχεδόν 9 1/2 - 10μηνών και μετά επέστρεψα στη δουλειά!!!! Πέρασν 10μήνες και μετά έγινε η απόλυση!!!:?

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Λυπάμαι πολύ για τη δουλειά σου αλλά χαίρομαι που σε ευχαριστήθηκε η μικρή σου!

Εγώ θα είμαι ευχαρηστημένη εάν φτάσει ο μικρός εστω 5 μηνών αλλα δεν το βλέπω... το εξάμηνο του ΟΑΕΔ έκανα τα χαρτιά μου και θα το πάρω. Ακόμα και εάν ξεκινήσω δουλειά νωρίτερα του εξαμήνου δεν θα φαίνομαι πουθενα... τον βολεύει καλύτερα εννοειται καθώς δεν θα με πληρώνει στο ικα..

Είναι κρίμα ρε &8%4.. να υπάρχουν τέτοιου είδους άτυποι εκβιασμοι στον ιδιωτικό τομέα.. Εμένα χτες μου είπε οτι θα πάρει δωρεάν 2 ατομα απο τον ΟΑΕΔ μέσω προγράμματος.. Εννοειται οτι εάν θέλει να σε "απαλλαξει απο τα καθήκοντα" σου θα το ΄κάνει είτε συμβιβαστείς με τα θέλω του είτε όχι...

Να είναι καλα τα παιδάκια μας και ο θεός ειναι μεγάλος...! Ποτε δεν ξέρεις...

Μαργαρίττα καλή τύχη και προπαντώς κοίταξε να χαρείς το παιδί σου το περισσότερο δυνατόν!!!!!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

γεια σας και απο μένα κορίτσια

η μικρή μου είναι 2 μηνών και 10 ημερών. εγω

επέστρεψα σιγά σιγά στη δουλειά μόλις σαράντησα.

πηγαίνω κάθε μέρα ή πρωί ή απόγευμα για 5 ώρες περίπου.

Αυτές τις ώρες που λείπω, η μικρή δεν τρώει καθόλου δικό μου αντλημένο γάλα στο μπιμπερό. Αρνείται κάθε μέρα εδώ και βδομάδες. Ϊσως τρέξουν 10-15 μλ και τα πιεί, αλλά όχι ενεργητικά, καταλαβαίνετε.

Το θέμα είναι, τί να κάνω? να αντλώ και ενδιάμεσα στη δουλειά? Βασικά είναι σχεδόν αδύνατον λόγω έλλειψης χρόνου όταν δουλεύω. Εχει νόημα?

Το στήθος μου το νιώθω να κατεβάζει γάλα την ώρα που πάω σπίτι, σαν να είναι συγχρονισμένο με την μικρή.! Αυτή μόλις γυρίσω, την βάζω στο ένα στήθος, πίνει όχι όμως σαν να πεινάει τρελά, ήρεμα θα έλεγα, και μετά δεν θέλει απο το άλλο!

Περνάνε αλλες 5 ώρες μέχρι να ζητήσει, αν δεν της δώσω εγώ "με το ζόρι", δλδ εγώ την βάζω με την πρώτη γκρίνια στο στήθος χωρίς να ξέρω 100% αν γκρινιάζει για αυτό, αλλά για να μην μειωθεί και η παραγωγή μου.

Εννοείται θηλάζει αποκλειστικά, και το βράδυ κοιμόμαστε αγκαλιά, και θηλάζει όποτε θέλει. συνήθως ζητάει 2-3 φορες κατα΄την διάρκεια της νύχτας. Καμιά φορά και ψιλο νονστοπ.

Το μεσημέρι που είμαι σπίτι κανα 4ωρο πάλι, την έχω στήθος όποτε θελήσει ή την βάζω όπως σας είπα και λίγο με το ζόρι.

Απο βάρος είμαστε σούπερ, γεννήθηκε 3320 και είναι 6150 περίπου. Αλλά φοβάμαι οτι θα αδυνατίσει τώρα με αυτό το πρόγραμμα που ακολουθούμε!

Τί λέτε οι έμπειρες?

γεια σας και απο μένα κορίτσια

η μικρή μου είναι 2 μηνών και 10 ημερών. εγω

επέστρεψα σιγά σιγά στη δουλειά μόλις σαράντησα.

πηγαίνω κάθε μέρα ή πρωί ή απόγευμα για 5 ώρες περίπου.

Αυτές τις ώρες που λείπω, η μικρή δεν τρώει καθόλου δικό μου αντλημένο γάλα στο μπιμπερό. Αρνείται κάθε μέρα εδώ και βδομάδες. Ϊσως τρέξουν 10-15 μλ και τα πιεί, αλλά όχι ενεργητικά, καταλαβαίνετε.

Το θέμα είναι, τί να κάνω? να αντλώ και ενδιάμεσα στη δουλειά? Βασικά είναι σχεδόν αδύνατον λόγω έλλειψης χρόνου όταν δουλεύω. Εχει νόημα?

Το στήθος μου το νιώθω να κατεβάζει γάλα την ώρα που πάω σπίτι, σαν να είναι συγχρονισμένο με την μικρή.! Αυτή μόλις γυρίσω, την βάζω στο ένα στήθος, πίνει όχι όμως σαν να πεινάει τρελά, ήρεμα θα έλεγα, και μετά δεν θέλει απο το άλλο!

Περνάνε αλλες 5 ώρες μέχρι να ζητήσει, αν δεν της δώσω εγώ "με το ζόρι", δλδ εγώ την βάζω με την πρώτη γκρίνια στο στήθος χωρίς να ξέρω 100% αν γκρινιάζει για αυτό, αλλά για να μην μειωθεί και η παραγωγή μου.

Εννοείται θηλάζει αποκλειστικά, και το βράδυ κοιμόμαστε αγκαλιά, και θηλάζει όποτε θέλει. συνήθως ζητάει 2-3 φορες κατα΄την διάρκεια της νύχτας. Καμιά φορά και ψιλο νονστοπ.

Το μεσημέρι που είμαι σπίτι κανα 4ωρο πάλι, την έχω στήθος όποτε θελήσει ή την βάζω όπως σας είπα και λίγο με το ζόρι.

Απο βάρος είμαστε σούπερ, γεννήθηκε 3320 και είναι 6150 περίπου. Αλλά φοβάμαι οτι θα αδυνατίσει τώρα με αυτό το πρόγραμμα που ακολουθούμε!

Τί λέτε οι έμπειρες?

Φοβάσαι μήπως αδυνατισει;;;; Ε όχι δα! :lol: Το βάρος ειναι σούπερ!

Να προσφέρεις εσυ στήθος μήπως ξεχνιέται στις 2-3 ώρες (4 ειναι πολλές αν και απο οτι δείχνει το βάρος μάλλον για το δικο σου μωρο ειναι οκ). Χωρις πίεση φυσικα.

Δε χρειάζεται να αντλεις στη δουλειά αν δεν μπορείς, οι ώρες που λείπεις ειναι λίγες, αρκεί να κανεις άντληση στο σπίτι για το γάλα που αφήνεις οσο λείπεις (άσχετα αν το πίνει ή όχι, κάποια στιγμή θα το πιει).

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

η αλήθεια είναι πως αν δεν ηταν τόσο παχουλή, θα ανησυχούσα τρελά,αφού δεν ζητάει να θηλάσει συχνά. Φαίνεται της αρκει αυτό το λίγο.

Εγώ την βάζω πάντως στο στήθος ακόμα και αν δεν ζητάει, όταν είμαι σπίτι.

Μπιμπερό πάντως δεν νομίζω οτι θα πιάσει ποτέ. Προσπαθούν τώρα εδώ και 20 μέρες η μάνα μου και ο άντρας μου. Τπτ. Απλά την βάζει στο στόμα, πιπιλάει δεξιά αριστερά, και μετά αρχίζει τις τσιρίδες.

Κάνει υπομονή μέχρι να γυρίσω, αλλά εμένα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου.

χτες πχ είχε να πιει γάλα απο τις 8 το πρωί και εγώ γύρισα στις 3 το μεσημέρι. νηστική τόσες ώρες! πΡΊΝ φύγω, στις 10, της εδωσα, αλλά δεν επιανε στήθος. Κοιμόταν! τί αλλο να κάνω? Οταν δεν θέλει, δεν πίνει με τπτ ούτε απο το στήθος, και μετά μένει νηστική! Δεν ξέρει πως οταν θα θελήσει, η μαμα θα λείπει!

Και εμένα το ωράριο μου είναι άστατο.

η αλήθεια είναι πως αν δεν ηταν τόσο παχουλή, θα ανησυχούσα τρελά,αφού δεν ζητάει να θηλάσει συχνά. Φαίνεται της αρκει αυτό το λίγο.

Εγώ την βάζω πάντως στο στήθος ακόμα και αν δεν ζητάει, όταν είμαι σπίτι.

Μπιμπερό πάντως δεν νομίζω οτι θα πιάσει ποτέ. Προσπαθούν τώρα εδώ και 20 μέρες η μάνα μου και ο άντρας μου. Τπτ. Απλά την βάζει στο στόμα, πιπιλάει δεξιά αριστερά, και μετά αρχίζει τις τσιρίδες.

Κάνει υπομονή μέχρι να γυρίσω, αλλά εμένα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου.

χτες πχ είχε να πιει γάλα απο τις 8 το πρωί και εγώ γύρισα στις 3 το μεσημέρι. νηστική τόσες ώρες! πΡΊΝ φύγω, στις 10, της εδωσα, αλλά δεν επιανε στήθος. Κοιμόταν! τί αλλο να κάνω? Οταν δεν θέλει, δεν πίνει με τπτ ούτε απο το στήθος, και μετά μένει νηστική! Δεν ξέρει πως οταν θα θελήσει, η μαμα θα λείπει!

Και εμένα το ωράριο μου είναι άστατο.

Δοκίμασε άλλο μπουκάλι ή θηλή (πχ calma της medela που μιμείται το μητρικό στήθος ο τρόπος που πίνει το μωρο).

1Xckp3.png

Franz Kafka

Δοκίμασε άλλο μπουκάλι ή θηλή (πχ calma της medela που μιμείται το μητρικό στήθος ο τρόπος που πίνει το μωρο).

Το πήρα, αλλά τζίφος μέχρι σήμερα. Δεν δέχεται να πιει. Βασικά νομίζω οτι αυτό επιλέγει να κάνει, να με περιμένει. Αλλά δεν ξέρω αν κάνει που μένει τόσες ώρες νηστική. Κλαίει κλαίει, και στο τέλος κοιμάται εξαντλημένη μεχρι να γυρίσω.

ΠΡοχτες έλειψα πάλι γύρω στις 6 ώρες και το βράδυ τα τσίσα στην πάνα είχαν κανει ενα σημάδι ροζ, σαν αυτό που διάβαζα οτι γίνεται σε αφυδάτωση. Βέβαια δεν ξανασυνέβει, αλλα με άγχωσε που το είδα.

Ασε που έχει και αφόρητη ζέστη πια, δεν γίνεται τόσες ώρες να μην διψάει!!!!

Το πήρα, αλλά τζίφος μέχρι σήμερα. Δεν δέχεται να πιει. Βασικά νομίζω οτι αυτό επιλέγει να κάνει, να με περιμένει. Αλλά δεν ξέρω αν κάνει που μένει τόσες ώρες νηστική. Κλαίει κλαίει, και στο τέλος κοιμάται εξαντλημένη μεχρι να γυρίσω.

ΠΡοχτες έλειψα πάλι γύρω στις 6 ώρες και το βράδυ τα τσίσα στην πάνα είχαν κανει ενα σημάδι ροζ, σαν αυτό που διάβαζα οτι γίνεται σε αφυδάτωση. Βέβαια δεν ξανασυνέβει, αλλα με άγχωσε που το είδα.

Ασε που έχει και αφόρητη ζέστη πια, δεν γίνεται τόσες ώρες να μην διψάει!!!!

Εναλλακτικά μέσα σίτισης; Πχ συριγγα, κυπελακι, ποτηράκι, κουταλακι;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ναι θα δοκιμασουμε απο δεύτερα με κάποιο απο αυτά.

Για πες μου, όταν λες σύριγγα, μιλας για κανονική πλαστική?

Κουταλάκι υπάρχει ειδικό ή ενα που έχω σπίτι?

Και κύπελλο ή ποτηρακι που θα βρω?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Filoudaki δοκίμασε αυτό http://www.amazon.co.uk/Nuby-Natural-Touch-NT67275-Infafeeder/dp/B001FB6NF4

Το έχει στο Λητώ. Ήταν ο μόνος τρόπος να ταϊσουν έστω και λίγο τον δικό μου όταν έλειπα. Επειδή το μπιμπερό είναι πολύ μαλακό το ζουπάς και βγαίνει το γάλα στο κουτάλι. Επίσης μπορείς έτσι να ψεκάσεις και με τη θηλή του μπουκαλιού. Καλό κουράγιο σε όλους...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ναι θα δοκιμασουμε απο δεύτερα με κάποιο απο αυτά.

Για πες μου, όταν λες σύριγγα, μιλας για κανονική πλαστική?

Κουταλάκι υπάρχει ειδικό ή ενα που έχω σπίτι?

Και κύπελλο ή ποτηρακι που θα βρω?

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε μπορείς να αποστειρωσεις.

Συριγγα αυτήν των φαρμάκων.

Με το κυπελακι:γεμίζεις με γάλα μέχρι την μέση και το πιέζεις με τα δάχτυλα σου ώστε να δημιουργηθεί ενα στομιο για τα χείλη του μωρού. Το γερνεις προς το μωρο που ειναι σε γωνία 45 μοιρών στην αγκαλιά. Τομωρο στην ουσια θα πίνει με τη γλώσσα του.

Με το κουταλακι ειναι σαν τα σκυλάκια, πίνει με τη γλώσσα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λοιπόν επανέρχομαι γιατί πέρασαν οι μέρες, και δοκίμασα μόνη μου.

Το κουταλάκι σιλικόνης έπιασε. Απλά πίνει πολύ αργά με αυτόν τον τρόπο. 3 φορές έχει δοκιμάσει έως τώρα η μάνα μου, και τις 3 ήπιε. Μαξιμουμ 50 μλ βέβαια, αλλα κάτι είναι.

Μιρίκι, αν δω ότι ούτε και αυτή την βδομαδα δεν πιάνει το καλμα, ίσως αγοράσω αυτό απο το αμαζον. Είναι και ακριβά ρε παιδί μου...

Mαργαρίτα, εγώ γύρισα στη δουλειά πριν σαραντίσω και χωρίς να έχει εδραιωθεί καλά ο θηλασμός (με πολλά προβλήματα κλπ). Σήμερα το μωρό μου είναι 11 μηνών και θηλάζουμε ακόμα αποκλειστικά.

Φρόντισε απλώς να τηρηθεί το 4ωρο και άρχισε τις αντλήσεις!

Όλα τ' άλλα γίνονται!

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας,

έχω μια μπέμπα 7 μηνών Θήλαζα αποκλειστικά μέχρι περίπου τον 6ο όπου και αρχίσαμε κρέμες (πρωί γάλα/φρουτοκρεμα/γάλα μεσημερι/κρεμα βανιλια απογευμα/βραδυ γάλα)Και σε περίπου ένα μήνα επιστρέφω στη δουλειά ερώτηση μου είναι η εξής: το βράδυ η μπέμπα ξυπνά τουλάχιστον 2 φορές για γάλα(ή αγκαλιά) και θέλω να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να το σταματήσω αυτό. Κάποιες φορές έχω δοκιμάσει στα ξυπνήματα να δώσω πιπίλα και όντως συνεχίζει τον ύπνο της αλλά δεν το έχω συνεχίσει διότι σκέπτομαι ότι το παιδί θα έχει πεινάσει και έτσι συνεχίζουμε τα ξυπνήματα. Οι εμπειρίες σας;

lk6Zp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα σας,

έχω μια μπέμπα 7 μηνών Θήλαζα αποκλειστικά μέχρι περίπου τον 6ο όπου και αρχίσαμε κρέμες (πρωί γάλα/φρουτοκρεμα/γάλα μεσημερι/κρεμα βανιλια απογευμα/βραδυ γάλα)Και σε περίπου ένα μήνα επιστρέφω στη δουλειά ερώτηση μου είναι η εξής: το βράδυ η μπέμπα ξυπνά τουλάχιστον 2 φορές για γάλα(ή αγκαλιά) και θέλω να ρωτήσω πως είναι δυνατόν να το σταματήσω αυτό. Κάποιες φορές έχω δοκιμάσει στα ξυπνήματα να δώσω πιπίλα και όντως συνεχίζει τον ύπνο της αλλά δεν το έχω συνεχίσει διότι σκέπτομαι ότι το παιδί θα έχει πεινάσει και έτσι συνεχίζουμε τα ξυπνήματα. Οι εμπειρίες σας;

Κατα τη διάρκεια της ημέρας δηλαδή θηλαζει μόνο 2 φορές;

Πιθανόν ξυπνάει γιατι δεν της φτάνει η ημερήσια ποσότητα γάλακτος και προσπαθεί να αναπληρώσει την νύχτα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπέρα,

Γράφω πρώτη αν και σας διαβάζω πολύ συχνά....

Έχω ένα μωράκι 4,5 μηνών. Όταν γίνει ακριβώς 7 θα πάω για δουλειά.

Από τον 5, σε 2 βδομάδες δηλαδή θα ξεκινήσουμε τροφές. Μέχρι τώρα είχαμε αποκλειστικό θηλασμό, θηλάζει τη μέρα αρκετές φορές και το βράδυ κοιμάται από τις 11 έως τις 7 το πρωί. Χαίρομαι που θα ξεκινήσει νωρίς τροφές ώστε να μειώσουμε ΄λίγο τα γεύματα θηλασμού αφού θα λείπω από το σπίτι και επίσης χαίρομαι που θα ξεκινήσει μαζί μου τις τροφές και όχι με τις γιαγιές της. Η παιδίατρος μου είπε ότι στόχος στους 7 μήνες είναι να τρώει 5 γεύματα. Θηλασμό πριν φύγω, φρουτόκρεμα δεκατιανό, χορτόσουπα το μεσημέρι, μάλλον γιαούρτι το απόγευμα και θηλασμό το βράδυ. Θέλω να θηλάσω μέχρι 12 μηνών σίγουρα. Αν ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα φοβάμαι ότι δεν θα έχω γάλα. Δεν θέλω με τίποτα να σταματήσω από τόσο νωρίς! Στη δουλειά με δυσκολία ίσως καταφέρω να αντλήσω μία φορά και αν. Στο ενδιάμεσο που θα λείπω το μωρό μήπως χρειάζεται και άλλο γάλα; Για συμπλήρωμα ούτε να το ακούσω δεν θέλω...Μου λένε μήπως χρειάζεται το μεσημέρι λίγο γάλα για νανούρισμα...Τι να κάνω για συνεχίσω μέχρι το χρόνο; Να της δίνω και τα απογεύματα μόλις γυρίζω; 8-6 θα λείπω κάθε μέρα εκτός Σαβ/κο. Να αντλώ στη δουλειά μία φορά αν τα καταφέρω; Και να το επιστρέφω σπίτι το γάλα ή να πετάω απλά να το αντλώ για να μην μειωθεί η παραγωγή; Να αντλώ πριν φύγω το πρωί και πόσο για να έχον μήπως χρειαστεί στο σπίτι μέχρι να γυρίσω; Να κάνω τράπεζα γάλατος; Και αν ναι πότε να ξεκινήσω; Τώρα βγάζω μόνο μία φορά το πρωί 80-120 ml απλά για να αποφορτιστώ μέχρι να ξυπνήσει δεν πίνει καθόλου με μπιμπερό...Τώρα τελευταία προσπαθεί λίγο αλλά όχι αν της το δώσω εγώ...Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θέλω τόσο πολύ να συνεχίσω...!:oops:

Το ζω τωρα εγω...κι εμενα δεν θελει το ξενο και της εχω αλλαξει 2 γαλατα...θηλαζει το πρωι, μετα φευγω, τρωει φρουτα, μετα φαγητο και μετα ενα γαλα που της αφηνω σπιτι. Οταν γυρναω θηλαζει σαν τρελη και μετα το απογευμα κρεμα. Το βραδυ μετα τις 9 οποτε θελει την βαζω και ξυπναει ακομα τη νυχτα...ειμαι πτωμα και στη δουλεια δε μπορω να βγαζω γιατι δεν εχω και ψυγειο να το αποθηκευω. Σκεφτηκα μηπως βαλω παγοκυστες αλλα και παλι το φοβαμαι..

cIWNp3.png

Γεια σου mamymamy!

Ειναι πολύ αυστηρό αυτό το "στους 7 μήνες 5 γεύματα" για μωρό που θηλάζει. Κατ'αρχάς, μπορεί το μωρό να μην τρώει επαρκείς ποσότητες στερεών στους 7 μήνες. Κατά δεύτερον, άμα θηλάζεις μόνο πρωί-βράδυ από 6-7 μηνών , μπορεί όντως να σου κοπεί το γάλα (μία φίλη μου αυτό έπαθε).

Εγώ πήγα στους 6,5 μήνες στην δουλειά: θήλαζα πριν φύγω, αντλούσα μία φορά στην δουλειά (γύρω στα 100-120 μλ) και όταν γύριζα θήλαζα πάλι, πρώτον γιατί το στήθος ήταν έτοιμο να εκραγεί και δεύτερον γιατί και ό μικρός έκανε σαν τρελός για γάλα. Και τρίτον γιατί η παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού μου είχε πει έτσι να κάνω και ότι δεν χρειάζεται 3ο γεύμα ακόμα, γιατί να φάει γιαούρτι το απόγευμα, αφού καλύπτεται μια χαρά με το γάλα. Επίσης στο βιβλίο της Πατσούρου για τον θηλασμό διάβασα ότι όταν είναι να αποθηλάσουμε, το τελευταιο γεύμα που κόβουμε είναι αυτό όταν γυρνάμε από την δουλειά. Οπότε θα σου έλεγα να θηλάζεις οπωσδήποτε όταν γυρνάς το απόγευμα. Εγώ φαντάσου ακόμα αυτό κανω κατά τις 6 και αργότερα τρώει και απογευματινό μια χαρά.

Επίσης την υπόλοιπη μέρα-βράδυ και τα ΣΚ θηλάζω όποτε ζητήσει (και τα μεσημέρια για να κοιμηθεί).

Το γάλα που βγάζεις τώρα ήδη αλλά και στην δουλειά αν μπορείς , να το βάζεις στην κατάψυξη (υπάρχουν ειδικά αποστειρωμένα σακουλάκια). Μπορεί να μην πίνει από σένα από το μπιμπερό αλλα όταν λείπεις είναι πολύ πιθανόν να πιει. Εγώ το άφηνα σαν δικλείδα ασφαλείας, σε περίπτωση που κάποια μέρα (ειδικά στην αρχή) δεν ήθελε να φάει πολλά στερέα. Και μην ανησυχεις για τα μεσημερια, θα βρουν τρόπο οι γιαγιάδες να το κοιμίζουν.

Καλησπέρα,

Γράφω πρώτη αν και σας διαβάζω πολύ συχνά....

Έχω ένα μωράκι 4,5 μηνών. Όταν γίνει ακριβώς 7 θα πάω για δουλειά.

Από τον 5, σε 2 βδομάδες δηλαδή θα ξεκινήσουμε τροφές. Μέχρι τώρα είχαμε αποκλειστικό θηλασμό, θηλάζει τη μέρα αρκετές φορές και το βράδυ κοιμάται από τις 11 έως τις 7 το πρωί. Χαίρομαι που θα ξεκινήσει νωρίς τροφές ώστε να μειώσουμε ΄λίγο τα γεύματα θηλασμού αφού θα λείπω από το σπίτι και επίσης χαίρομαι που θα ξεκινήσει μαζί μου τις τροφές και όχι με τις γιαγιές της. Η παιδίατρος μου είπε ότι στόχος στους 7 μήνες είναι να τρώει 5 γεύματα. Θηλασμό πριν φύγω, φρουτόκρεμα δεκατιανό, χορτόσουπα το μεσημέρι, μάλλον γιαούρτι το απόγευμα και θηλασμό το βράδυ. Θέλω να θηλάσω μέχρι 12 μηνών σίγουρα. Αν ακολουθήσω αυτό το πρόγραμμα φοβάμαι ότι δεν θα έχω γάλα. Δεν θέλω με τίποτα να σταματήσω από τόσο νωρίς! Στη δουλειά με δυσκολία ίσως καταφέρω να αντλήσω μία φορά και αν. Στο ενδιάμεσο που θα λείπω το μωρό μήπως χρειάζεται και άλλο γάλα; Για συμπλήρωμα ούτε να το ακούσω δεν θέλω...Μου λένε μήπως χρειάζεται το μεσημέρι λίγο γάλα για νανούρισμα...Τι να κάνω για συνεχίσω μέχρι το χρόνο; Να της δίνω και τα απογεύματα μόλις γυρίζω; 8-6 θα λείπω κάθε μέρα εκτός Σαβ/κο. Να αντλώ στη δουλειά μία φορά αν τα καταφέρω; Και να το επιστρέφω σπίτι το γάλα ή να πετάω απλά να το αντλώ για να μην μειωθεί η παραγωγή; Να αντλώ πριν φύγω το πρωί και πόσο για να έχον μήπως χρειαστεί στο σπίτι μέχρι να γυρίσω; Να κάνω τράπεζα γάλατος; Και αν ναι πότε να ξεκινήσω; Τώρα βγάζω μόνο μία φορά το πρωί 80-120 ml απλά για να αποφορτιστώ μέχρι να ξυπνήσει δεν πίνει καθόλου με μπιμπερό...Τώρα τελευταία προσπαθεί λίγο αλλά όχι αν της το δώσω εγώ...Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θέλω τόσο πολύ να συνεχίσω...!:oops:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...