Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να πίνει μητρικό όταν θα λείπω αλλά δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω. Όταν λείπω 14-15ώρες είναι το χειρότερο σενάριο αλλά επειδή είμαι αεροσυνοδος μπορεί να τύχει καμια στραβη και να τραβήξει πολύ το ωράριο,άσε που μέσα στις τουαλέτες δεν μπορείς να κάνεις και πολλα ούτε υπάρχει χρόνος για άντληση. Αν υπάρχει πρόβλημα για το στήθος ρωτάω.

Τα θέματα λοιπόν είναι δύο:

1. Πώς θα καλύπτεις το μωρό σου με μητρικό γάλα τις ώρες που θα λείπεις και

2. Πώς θα διατηρήσεις την παραγωγή σου και το στήθος σου χωρίς να πετρώνει σε φάσεις που θα λείπεις πολλές ώρες.

Για το πρώτο, θα πρέπει να έχεις σίγουρα καλό απόθεμα που θα το ανανεώνεις τακτικά. Εναλλακτικά μπορείς να δώσεις ξένο γάλα. Συζήτησε με τον παιδίατρό σου το ενδεχόμενο να δώσεις υποαλλεργικό γάλα σ' εκείνες τις φάσεις.

Για το δεύτερο: το στήθος έχει μεγάλη ικανότητα προσαρμογής. Θεωρητικά μπορείς να αντέξεις τόσες ώρες βγάζοντας απλά λίγο γάλα με το χέρι για να μην πετρώσει το στήθος, στις φάσεις που το νιώθεις πολύ γεμάτο. Πρακτικά μπορείς να εξαντλήσεις κάθε περιθώριο άντλησης είτε για να δώσεις το γάλα στο παιδί είτε απλά για να διατηρείς το ερέθισμα του στήθους.

Ανάλογα με το τι θα αποφασίσεις να κάνεις, μπορούμε να συζητήσουμε λεπτομέρειες.

Όταν θα γυρίσω δουλειά θα είναι 4.5μηνών. Σήμερα που πήγαμε παιδιατρο είπαμε να αντλω και να του δίνω,για ξένο κουβέντα. Θα πάρω ένα χειροκίνητο στη δουλειά για ώρα ανάγκης και ένα καλό για το σπίτι για τα γεύματά του(ποιο?). Πόσο καιρό πριν πρέπει να ξεκινήσω αντλησεις?

Όταν θα γυρίσω δουλειά θα είναι 4.5μηνών. Σήμερα που πήγαμε παιδιατρο είπαμε να αντλω και να του δίνω,για ξένο κουβέντα. Θα πάρω ένα χειροκίνητο στη δουλειά για ώρα ανάγκης και ένα καλό για το σπίτι για τα γεύματά του(ποιο?). Πόσο καιρό πριν πρέπει να ξεκινήσω αντλησεις?

Στη θέση σου δεν θα έπαιρνα χειροκίνητο:

Α' σενάριο: Θα έπαιρνα ένα μικρό ηλεκτρικό και θα το δούλευα με μπαταρίες στη δουλειά και για το σπίτι θα νοίκιαζα ένα νοσοκομειακό (διπλής άντλησης) γιατί ουσιαστικά μ' αυτό θα έκανα την περισσότερη άντληση. Για να μειώσω κάπως το έξοδο, θα διάλεγα την ίδια εταιρία και για τα δύο θήλαστρα (για καλύτερη τιμή/έκπτωση και γιατί θα ταιριάζουν τα ανταλλακτικά).

Β' σενάριο: αν στη δουλειά μπορούσα να αντλήσω κάπου (π.x. σε ένα lounge ή σε κάποιο γραφείο της αεροπορικής κλπ.) θα σκεφτόμουν να αγοράσω ένα θήλαστρο διπλής άντλησης (π.χ. Pump in style) και να αντλώ στο σπίτι και στη δουλειά μ' αυτό.

Το πότε να ξεκινήσεις αντλήσεις έχει να κάνει με το πότε μπορείς, ,το πόσο αντλείς και το πόσο απόθεμα χρειάζεται να έχεις. Αν μπορείς, ξεκίνα κι από τώρα (κυρίως για να συνηθίζεις το θήλαστρο). Αν αντλείς και βάζεις στην άκρη και 50ml την ημέρα τότε μέσα σε 2 μήνες θα έχεις περίπου 3 λίτρα στην άκρη. Αν σκεφτείς ότι το μωρό σου θα χρειάζεται 80-150ml ανά 3-4 ώρες απουσίας σου, τότε τα 3 λίτρα καλύπτουν το μωρό σου άνετα για τουλάχιστον 60 ώρες απουσίας σου.

καλησπέρα μανούλες!

έχω ένα κοριτσάκι 48 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά

μέχρι και σήμερα έλειψα κάποιες φορές και της είχα αφήσει γάλα από την προηγούμενη 150 μλ

μέσα Μαίου θα επιστρεψω στη δουλειά

θα λείπω σίγουρα 4 ώρες από το σπίτι,το λιγότερο,καθώς έχω και δρόμο ως εκεί 1 ώρα!

θα αφήνω τη μικρή στην πεθερά μου

σκέφτομαι να της αφηνω πάλι γάλα

πότε λέτε να ξεκινήσω αντλήσεις;

να αρχίσω τώρα και να αποθηκέυω σε σακουλάκια για κατάψυξη;

ή να αντλώ απο την προηγούμενη όσα μλ μπορώ;ας είναι και λιγότερα από 150 μλ.

τί λέτε;

αν διαλέξω το 1ο(σακουλάκια κατάψυξης)πώς μπορώ να προσθέτω γάλα και μετά να τοποθετώ στην κατάψυξη;

αν διαλέξω το 2ο(άντληση την προηγούμενη μέρα)

θα καταφέρω να βγάλω 150μλ σε μία μέρα;

ή να βγάλω όσο μπορώ ίσα ίσα να μην πεινάσει το παιδί μέχρι να επιστρέψω;

ή υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος και δεν το έχω σκεφτεί;

σας ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

τοpump in style ειναι μικρο για να βολευομαι σε τουαλετα αεροπλανου?

επισης ακουσα κατι απο τη μαια μιας συναδελφου.οτι το γαλα μπορει να πετρωσει λογω συμπιεσης/αποσυμπιεσης του αεροσκαφους?

εγω της ειπα οτι απομαιες πολλα να περιμενεις να ακουσεις αλλα μηπως εχει μια δοση αληθειας?

τοpump in style ειναι μικρο για να βολευομαι σε τουαλετα αεροπλανου?

επισης ακουσα κατι απο τη μαια μιας συναδελφου.οτι το γαλα μπορει να πετρωσει λογω συμπιεσης/αποσυμπιεσης του αεροσκαφους?

εγω της ειπα οτι απομαιες πολλα να περιμενεις να ακουσεις αλλα μηπως εχει μια δοση αληθειας?

Αν αποσυμπιεστεί η καμπίνα του αεροσκάφους πες της θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα από ....το πέτρωμα του γάλακτος!!! :lol:

Έχω ταξιδέψει πάντως πολλές φορές με αεροπλάνο ενώ θηλάζω και δεν κατάλαβα καμία διαφορά στο στήθος... (στα αφτιά ναι, στο στήθος όχι :P).

Το pump in style δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για την τουαλέτα του αεροπλάνου... εκτός αν το στηρίξεις δίπλα ή πάνω στο νεροχύτη ή στα πόδια σου (θα κάθεσαι στη λεκάνη). Θα σου πρότεινα, αν είναι να κάνεις τέτοια "ακροβατικά" να πάρεις (είναι ένα είδος σουτιέν) ή να φτιάξεις το σύστημα για να αντλείς με τα χέρια ελεύθερα (δες ενδεικτικά εδώ: http://kellymom.com/bf/pumpingmoms/pumping/hands-free-pumping/ ).

Μπορείς να πας στην εταιρία και να τα δεις κι από κοντά. Το χώρο του αεροπλάνου τον γνωρίζεις καλά και θα καταλάβεις αν σου κάνει ή όχι.

Επίσης, αν υπάρχει δεύτερο άτομο στην πτήση σου για να αναλάβει τους επιβάτες και να σου κάνει "πλάτες" την ώρα που αντλείς, μπορείς ίσως να αντλήσεις στην κουζίνα, δένοντας μια ποδιά ή ένα μακρύ φουλάρι στο λαιμό σου, που θα κρέμεται μπροστά από το στήθος σου και θα καλύπτει την άντληση.

Όλα γίνονται. Αφού το θέλεις θα τα καταφέρεις! :-D

καλησπέρα μανούλες!

έχω ένα κοριτσάκι 48 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά

μέχρι και σήμερα έλειψα κάποιες φορές και της είχα αφήσει γάλα από την προηγούμενη 150 μλ

μέσα Μαίου θα επιστρεψω στη δουλειά

θα λείπω σίγουρα 4 ώρες από το σπίτι,το λιγότερο,καθώς έχω και δρόμο ως εκεί 1 ώρα!

θα αφήνω τη μικρή στην πεθερά μου

σκέφτομαι να της αφηνω πάλι γάλα

πότε λέτε να ξεκινήσω αντλήσεις;

να αρχίσω τώρα και να αποθηκέυω σε σακουλάκια για κατάψυξη;

ή να αντλώ απο την προηγούμενη όσα μλ μπορώ;ας είναι και λιγότερα από 150 μλ.

τί λέτε;

αν διαλέξω το 1ο(σακουλάκια κατάψυξης)πώς μπορώ να προσθέτω γάλα και μετά να τοποθετώ στην κατάψυξη;

αν διαλέξω το 2ο(άντληση την προηγούμενη μέρα)

θα καταφέρω να βγάλω 150μλ σε μία μέρα;

ή να βγάλω όσο μπορώ ίσα ίσα να μην πεινάσει το παιδί μέχρι να επιστρέψω;

ή υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος και δεν το έχω σκεφτεί;

σας ευχαριστώ πολύ!

Θα μπορείς να αντλείς στη δουλειά (ή στο αυτοκίνητο) γενικά δηλαδή κάποια στιγμή ενώ είσαι μακριά από το παιδί;

Τώρα όταν την αφήνεις τι ποσότητα πίνει σε πόσο διάστημα;

Θα μπορείς να αντλείς στη δουλειά (ή στο αυτοκίνητο) γενικά δηλαδή κάποια στιγμή ενώ είσαι μακριά από το παιδί;

Τώρα όταν την αφήνεις τι ποσότητα πίνει σε πόσο διάστημα;

λίγο δύσκολο

δουλεύω σε σχολείο

κάθε φορά που λέιπω της αφήνω 150 μλ και τα πίνει

δεν έχω λείψει πάνω από 4 ώρες

και τώρα τόσο θέλω να της αφήσω

για 4 μέρες δλδ θέλω 4 γεύματα των 150 μλ

μπορώ να βγάζω στο μπιμπερό κι αποκει μαζεμένα τα 150 μλ στο σακουλάκι;

να τα βγάλω τώρα για να τα εχω τότε

γιατί δε ξέρω αν θα προλαβαίνω την προηγούμενη να βγάζω 150 μλ μαζεμένα για την επόμενη!

Καλημέρα κορίτσια και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε....

Έχω έναν προβληματισμό και θα ήθελα να με βοηθήσετε.Η μπεμπούλα μου είναι 3 μηνών ,θηλάζει αποκλειστικά και σε 2 εβδομάδες θα γυρίσω στην δουλειά.

Τις ώρες που θα είμαι εκεί δεν θα μπορώ να βγάζω με το θήλαστρο και μιλώντας με τον παιδίατρο μου είπε ότι να δίνω το πολύ δύο γέυματα με ξένο γάλα τις ώρες που θα λείπω και τα υπόλοιπα γεύματα να είναι θηλασμός και να ξεκινήσω αυτή την διαδικασία μία εβδομάδα πριν επιστρέψω στην δουλειά.Οι ανησυχίες μου είναι οι εξής:

1.Αν της δώσω μπιμπερό δύο γεύματα το πρωί εγώ(γιατί άλλος άνθρωπος δεν υπάρχει εκείνες τις ώρες μέσα στο σπίτι) μήπως συνηθίσει από εμένα και περιμένει το μπιμπερό.

Αν την βάλω πάλι να θηλάσει έστω και την τελευταία εβδομάδα και μετά της δώσω το μπιμπερό θα μπορέσει όταν γυρίσω να μπει σε αυτή την διαδικασία ή θα περιμένει πρώτα στήθος?

2.Επειδή γεννήθηκε μικρούλα και κουράζεται σχετικά εύκολα στον θηλασμό πολύ πολύ φοβάμαι ότι επειδή από το μπιμπερό θα είναι πιο έυκολη η ροή του γάλακτος και με το γεγονός ότι για τουλάχιστον 7 ώρες το πρωί δεν θα έχει επαφή με το στήθος μην μου συνηθίσει το μπιμπερό και δεν θέλει να θηλάσει μετά.

Πείτε μου παρακαλώ την γνώμη σας..

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ

Διαφημίσεις

λίγο δύσκολο

δουλεύω σε σχολείο

κάθε φορά που λέιπω της αφήνω 150 μλ και τα πίνει

δεν έχω λείψει πάνω από 4 ώρες

και τώρα τόσο θέλω να της αφήσω

για 4 μέρες δλδ θέλω 4 γεύματα των 150 μλ

μπορώ να βγάζω στο μπιμπερό κι αποκει μαζεμένα τα 150 μλ στο σακουλάκι;

να τα βγάλω τώρα για να τα εχω τότε

γιατί δε ξέρω αν θα προλαβαίνω την προηγούμενη να βγάζω 150 μλ μαζεμένα για την επόμενη!

Όσο απόθεμα και να κάνεις τώρα είναι δύσκολο να σε καλύψει πλήρως. Καλύτερα να αντλείς μετά τη δουλειά ή πριν και να συνεχίζεις να αντλείς και τις μέρες που είσαι στο σπίτι. Αν χρειάζεσαι συνολικά την εβδομάδα 600ml είναι περίπου 85ml την ημέρα που χρειάζεται να μαζέψεις.

Μπορείς να ενώσεις ποσότητες αν είναι της ίδιας μέρας και αφού κρυώσουν όλες χωριστά.

Δες αναλυτικά εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

Καλημέρα κορίτσια και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε....

Έχω έναν προβληματισμό και θα ήθελα να με βοηθήσετε.Η μπεμπούλα μου είναι 3 μηνών ,θηλάζει αποκλειστικά και σε 2 εβδομάδες θα γυρίσω στην δουλειά.

Τις ώρες που θα είμαι εκεί δεν θα μπορώ να βγάζω με το θήλαστρο και μιλώντας με τον παιδίατρο μου είπε ότι να δίνω το πολύ δύο γέυματα με ξένο γάλα τις ώρες που θα λείπω και τα υπόλοιπα γεύματα να είναι θηλασμός και να ξεκινήσω αυτή την διαδικασία μία εβδομάδα πριν επιστρέψω στην δουλειά.Οι ανησυχίες μου είναι οι εξής:

1.Αν της δώσω μπιμπερό δύο γεύματα το πρωί εγώ(γιατί άλλος άνθρωπος δεν υπάρχει εκείνες τις ώρες μέσα στο σπίτι) μήπως συνηθίσει από εμένα και περιμένει το μπιμπερό.

Αν την βάλω πάλι να θηλάσει έστω και την τελευταία εβδομάδα και μετά της δώσω το μπιμπερό θα μπορέσει όταν γυρίσω να μπει σε αυτή την διαδικασία ή θα περιμένει πρώτα στήθος?

2.Επειδή γεννήθηκε μικρούλα και κουράζεται σχετικά εύκολα στον θηλασμό πολύ πολύ φοβάμαι ότι επειδή από το μπιμπερό θα είναι πιο έυκολη η ροή του γάλακτος και με το γεγονός ότι για τουλάχιστον 7 ώρες το πρωί δεν θα έχει επαφή με το στήθος μην μου συνηθίσει το μπιμπερό και δεν θέλει να θηλάσει μετά.

Πείτε μου παρακαλώ την γνώμη σας..

Η σύγχιση θηλών μπορεί να ενισχυθεί αν η μαμά δίνει μπιμπερό.

Από την άλλη υπάρχουν πολλά μωρά που δεν παίρνουν ποτέ μπιμπερό από τη μαμά τους αλλά παίρνουν από άλλο άτομο.

Ποιος θα κρατάει το μωρό όταν θα λείπεις; Θα μπορούσες να κάνεις "πρόβες απουσίας" με το άτομο αυτό;

Τέλος, ίσως σε βοηθά να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές μαμάδες που κατάφεραν να κρατήσουν αποκλειστικό θηλασμό (να μην δώσουν δηλ. καθόλου ξένο γάλα) χωρίς να αντλήσουν ποτέ στη δουλειά τους.

To μωρό θα το κρατήσει μία φίλη μου αλλά δυστυχώς δεν θα μπορεί να έρθει να το ταίζει όταν θα ξεκινήσω με το μπιμπερό.Ελπίζω πραγματικά να μπορέσει να κρατηθεί ο θηλασμός και χωρίς άντληση γιατί πιστεύω ότι είναι πραγματικά κρίμα μετά από τόση προσπάθεια να χαθεί για 2 γεύματα την ημέρα...Ευχαριστώ για την απάντηση και την θετική σκέψη..

ΜΠΕΜΠΟΥΛΕΣ

Καλησπέρα κορίτσια.

Θα ξαναχρειαστώ την βοήθεια σας. Η μπέμπα μου είναι 3μιση μηνών και έχω μια εβδομάδα που γύρισα στην δουλειά. Λείπω από τις 9μιση μέχρι της 3μιση. Η μπέμπα θηλάζει τις τελευταίες μέρες από έμενα πριν φύγω από την μια πλευρά και βγάζω από την άλλη. Στις 12μιση πίνει ένα γεύμα περίπου 150μλ. Στις 3μιση που γυρνάω θηλάζει πάλι από την μια και βγάζω από την άλλη. Στην δουλειά δεν κάνω άντληση γιατί αντέχω. Εγώ δηλαδή βγάζω 2 γεύματα των 150μλ την ημέρα και αυτή τρώει μόνο το ένα. Με αυτούς τους ρυθμούς σήμερα το μεσημέρι είχα 6 γεύματα των 150μλ στο ψυγείο. Οι απορίες μου είναι οι εξής :Να συνεχίσω να κάνω άντληση πριν και μετά την δουλειά; Σκεφτόμουν να κόψω την μια αλλά μετά δεν θα είναι πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα το στήθος μου; Να κάνω άντληση και το ΣΚ όπως και τις καθημερινές παρόλο που είμαι σπίτι; Και τι να το κάνω τόσο γάλα αν η μικρή συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. Ήδη έχω στην κατάψυξη 5 γεύματα των 150μλ.

Και κάτι ακόμα. Όταν αποστειρώνουμε τα γυάλινα μπουκάλια στεγνώνουν μόνα τους. Τα πλαστικά όμως μένουν με την υγρασία. Τί τα κάνουμε; Τα ταπώνουμε έτσι με υγρασία και τα βάζουμε στο ψυγείο ή κάτι άλλο; Και το γάλα που αντλούμε πρέπει πάντα να είναι σε αποστειρωμένα μπουκάλια ή κάποια στιγμή όταν μπουν οι στέρεες τροφές σταματάμε την αποστείρωση;

Τον γιο μου τον θήλασα 15 μήνες αλλά όταν επέστρεψα στην δουλειά ήταν 6 μηνών και αρνήθηκε να πιεί αντλημένο γάλα και έτρωγε τροφές. Τώρα για μένα όλα αυτά είναι καινούργια και φοβάμε μην κάνω τίποτα λάθος.

xAh6.png h1d6.png

Καλημέρα κορίτσια και καλό μήνα..θέλω βοήθεια εχω μια μπεμπούλα 3 μηνων και θηλάζω αποκλειστικα λοιπον , εχω γυρισει στην δουλεια και εχω ενα θεμα ..δεν βγαζω πολυ γαλα εκτος απο την νυχτα που καμια φορα δεν σηκωνεται και ετσι μπορω να βγαλω απο το ενα μονο και 100 γρ. αλλα μετα απο κανενα εξαωρο και αυτο , το θεμα ομως ειναι οτι οταν φευγω δεν της φτανει αυτο ..λειπω απο τις 1 μεχρι τις 5 το πολυ λιγες ωρες κανα δυοφορες αφησα και ξενο γαλα στην πεθερα μου μηπως δεν φτασει την μια φορα το ηπιε ολο , την αλλη 90 με το ζορι δεν το προτιμαει .οταν γυρναω σπιτι το στηθος μου δεν το αισθανομαι γεματο οπως το βραδυ...α) μηπως να μην αφηνω γεματο το στηθος για πολλυ ωρα το βραδυ ? β)μηπως προτιμοτερο ειναι να της δινει ενα τσαι αν δεν χορταινει απο αυτο που τις αφηνω παρα ξενο? γ) αν βαζω το μωρο στο ενα στηθος για δυο η τρια γευματα μειωνεται η παραγωγη στο αλλο ?? γιατι το ενα στηθος ειναι ελλατωματικο...γεννηθηκε 2550 και ειναι 4550 μικρο βαρος οπως λεει η παιδιατρος...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλημέρα,

κλείσαμε ένα μήνα θηλασμού και εργασίας!!!

Είμαι πολύ περήφανη, ευτυχισμένη και πιο ήρεμη τώρα!

Νιώθω ότι θα τα καταφέρουμε αν και περάσαμε αρκετά δύσκολα γιατί εμφανίσαμε και την γνωστή αλλεργία... και πετάξαμε πάνω από 3 λίτρα αντλημένου γάλακτος

Νοίκιασα το symphony, κάνω μία άντληση το πρωί και δύο στη δουλειά ( ειλικρινά ευχαριστώ τους εργοδότες που για την ανθρώπινη αντιμετώπιση )... Κάθε μέρα καταναλώνουμε 300 μλ και καταψύχουμε 100-150μλ. Ϊσως να τα χρειαστούμε Ιούλιο-Αυγουστο γιατί ίσως δουλέψω 7ωρο -αντί για 6ωρο που κάνω τώρα- λόγω αυξημένων υποχρεώσεων (ξενοδοχουπάλληλος)...

Σας έγραψα την εμπειρία μου για να πάρετε κουράγιο όσες δουλέυετε σε εποχική 7ήμερη εργασία και θέλετε να θηλάσετε τα μωράκια σας!!!

Ευχαριστώ...

lulop3.pngWyeQp2.png

Για ΕΙΡΗΝΗ mpoylitsa.

1) Βρίσκω την ποσότητα των 100 μλ. το βράδυ μια χαρά και μάλιστα από το ένα μόνο στήθος!Εγώ έβγαζα 2-3 φορές από 50 μλ. για να μην πιέζομαι. Με άγχωνε το να πρέπει να βγάλω 100 μλ, μου φαινόταν πολύ. Έτσι έβγαζα σε δόσεις και μάζευα την απαιτούμενη ποσότητα. Μην ξεχνάς ότι όσο είσαι σπίτι τρώει από σένα οπότε πόσο να βγάλεις?

2)Αυτές τις ώρες που λείπεις δεν βγάζεις καθόλου ε? Δεν έιναι πολύ καλό για την παραγωγή σου. Εγώ βγάζω ανά 2 ώρες, αν αργησω και δνε βγάλω μετά βγάζω μειωμένη ποσότητα..

3)Μην της δίνεις ξένο, θα μειώσει την παραγωγή σου.. Προτίμησε να βγάζεις τα σαββατοκύριακα.. από 2-3φορές από 50 μλ. και θα έχει ςμια καλή αρχή για την εβδομάδα.

Όχι να μην της δίνεις τσάι, δεν το χρειάζεται.

4) όταν λες ότι βάζεις το μωρό στο στήθος για 2-3 γεύματα τι εννοείς? δηλαδή σε σύνολο 5 ωρών βάζεις το μωρό μόνο στο ένα στήθος? Ναι, την μειώνει. Προσπάθησε να αλλάζεις στήθος σε κάθε γεύμα, μη σου πω σε κάθε γεύμα να δίνεις και από τα δύο στήθη..θα αυξήσει την παραγωγή σου..

5) τι εννοείς το ένα στήθος είναι ελαττωματικό?

ΣΟΣ για ΛΙΝΟΥΛΑ.

Είναι πολλές οι ώρες για να μένει ανερέθιστο το στήθος . ο παιδίατρος που σου είπε να δίνεις ξένο, κάνει την αρχή για να κοπεί το δικό σου!

Ας της δίνει κάποια απογεύματα ο άντρας σου ή το άτομο που θα έιναι μαζί με το παιδί όταν θα πας στη δουλειά. Δεν είναι ανάγκη να τα πάρει το πρωί πόσο μάλλον να της τα δώσεις εσύ!

Τις πρώτες φορές που της έδωσε ο άντρας μου πνιγόταν και έκλαιγε (δνε έφταιγε ο άντρα ςμου αλλά το μπιμπερό), αλλά συνήθισε γρήγορα, μην αγχώνεσαι!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Τελειωσαν τα οργανα.την δευτερα παω δουλεια.

Λογω ανασφαλειας μαλλον,εχω μαζεψει περιπου τεσσερα λιτρα με τις πρωτες αντλησεις να κλεινουν μηνα.

Αυτο το γαλα να το εχω για ωρα αναγκης η να μονο δινω αυτο αντι για φρεσκοαντλημενο οπου θα το βαζω στην καταψυξη?

Χαζευοντας κάτι άλλα θέματα παρόμοια με την δική μου πιο πάνω απορία,βλέπω ότι έκανα λάθος που μάζεψα τόσο μεγάλη ποσότητα.

Τι να κάνω τώρα..

Να αρχίσω να βγάζω φρέσκο για να έχει τη Δευτέρα;

Τόσο γάλα τι να το κάνω;

Beboulix, καλύτερα να έχεις περισσότερο παρά λιγότερο αποθεματικό! ;) Ίσως να δίνεις λίγο από το φρέσκο και λίγο από το πιο παλιό για να ανανεώνεις έτσι τα αποθέματά σου. Νομίζω ότι όσο λιγότερο μένει στην κατάψυξη τόσο καλύτερα.

Καλή επιτυχία!

5k3tp2.png

• 1 month later...

Γεια σας!Τον Φεβρουάριο επιστρέφω στη δουλειά.Θέλω πολύ να συνεχίσω τον θηλασμό.Στη δουλειά μου όμως είναι άστατα τα ωράρια.Πρωινα,απογευματινά,ολονύχτια..Κ δεν θα μπορώ μα βγάζω με το θήλαστρο για να ανακουφίζεται το στήθος μου..Είναι λίγο νωρίς ακόμα για να το σκέφτομαι αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη..Εσείς τι λέτε,θα μπορέσω να συνεχίσω τον θηλασμό;

5ULLp3.png

Γεια σας κορίτσια, τελείωσε το καλοκαίρι, και με το καλο ανοίγουν τα σχολεία. Σιγά σιγά θα πάρουν αναπληρωτές, κ θα έρθει κ η δική μου σειρά. Μπορεί σε 2-3 εβδομάδες να πρέπει ξαφνικά να δουλεύω, κ το θέμα είναι τι γίνεται με την μικρη μου. Είναι 5.5 μηνών κ δεν παίρνει ουτε πιπιλα ουτε μπιμπερό. Τα είχα δοκιμάσει όταν επέστρεψα σχολείο τέλη Μαΐου με την ληξη της άδειας λοχειας αλλα δεν τα ήθελε και με περίμενε. Κοιμονταν μέχρι να γυρίσω, κ ευτυχώς λόγω εξετάσεων στο σχολείο γύρισα νωρίς. Τώρα όμως είχα στο μυαλό μου να συνσυασω τροφές για τις ώρες που λειπω και διαρκή θηλασμο μόλις γυρίζω. Το σχέδιο όμως δεν ξέρω αν θα είναι εφικτό γιατί πρώτον δεν έχει βάλει μπουκάλι στο στόμα της κ δεύτερον δεν είναι έτοιμη ακόμα για στέρεες. Θα ξεκινήσω να της δίνω όταν περάσει ο 6ος και σταδιακά αλλα αν δουλεύω τι θα κάνω; Έχει καμιά σας παρόμοιο θέμα; Να αντλω κ να το δίνω σε εκπαιδευτικό ποτηράκι με στομιο σιλικονης, που θα το δαγκωσει κ θα δει πως τρέχει γαλατακι μαμάς; Ίσως είναι καλύτερο απο το μπιμπερό που ίσως προκαλέσει σύγχυση θηλων; Σημειωτέον ότι σε λίγες μέρες θα έχει το πρώτο δοντάκι. Και ένα τελευταίο... Μέχρι στιγμής είμαστε αυτοκολλητες. Εσάς πως προσαρμοστηκε στην αλλαγή που λειπατε; Πως να της αλλάξω το προγραμμα ύπνου, να πέφτουμε πιο νωρίς για να σηκωνομαστε πιο πρωί; Κοιμόμαστε αγκαλιτσα για να μην σηκωνομαι την νύχτα για ταισμα..

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!!!

Έχω μια ερώτηση σχετικά με το θηλασμό και την επιστροφή στη δουλειά. Ο μικρός όπως βλέπετε και στο τικερ είναι 9,5 μηνών. Σήμερα επέστρεψα στο γραφείο και θα δουλεύω 9-5. Θέλω να ρωτήσω (αν και μπορεί να έχει απαντηθεί και να μην το έχω δει) αν υπάρχει πρόβλημα για τη γαλουχία μου να μην αντλώ και να θηλάζω μόνο πολύ πρωί, απόγευμα και βράδι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

jTosp2.png

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες!!!

Έχω μια ερώτηση σχετικά με το θηλασμό και την επιστροφή στη δουλειά. Ο μικρός όπως βλέπετε και στο τικερ είναι 9,5 μηνών. Σήμερα επέστρεψα στο γραφείο και θα δουλεύω 9-5. Θέλω να ρωτήσω (αν και μπορεί να έχει απαντηθεί και να μην το έχω δει) αν υπάρχει πρόβλημα για τη γαλουχία μου να μην αντλώ και να θηλάζω μόνο πολύ πρωί, απόγευμα και βράδι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα, το γάλα σου θα μειωθεί για να καλύψει μόνο τις φορές που θα θηλάζεις. Δεν θα κοπεί όμως, αν αυτό σε απασχολεί. Τις πρώτες μέρες μπορεί να έχεις κάποιο πρήξιμο (ανάλογα με το πόσο θηλάζεις μέχρι τώρα) και ίσως χρειάζεται να βγάζεις λίγο γάλα για να μην πετρώνει το στήθος. Σταδιακά αυτό θα υποχωρήσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...