Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

τις σακούλες αποστείρωσης της Medela τις χρησιμοποιούσα αρκετά εγώ. Τις είχα βολευτεί αρκετά, δεν μου παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.

ωραια.. θα τις δοκιμασω λοιπον.

Διαφημίσεις

σε υπερ ευχαριστω για τις απαντησεις.. και καταλαβαινω πως νοιωθεις και εσυ για την επιστροφη σου στη δουλεια..

σημερα προεκυψε αλλο προβλημα.. ξεπαγωσαμε μια αντληση 90 ml που ηταν κατεψυγμενα σε σακουλακι της ardo και το γαλα μετα την ανακινηση αφου ηταν ομογενοποιημενο σε λγοτερο απο λεπτο εμφανιζε μια κιτρινη παχια κρουστα..οταν το ξανα ανακινουσαμε παλι μετα απο λιγο εμφανιζοταν και πεταξανε το γαλα.. ξερεις τι συνεβει?? μηπως να φταιει το σακουλακι? γιατι εγω δουλευα της Medela παλια

Κι εγω θα σου ελεγα οτι ειναι το λιπος.Επρεπε να το δοκιμασουν πριν το πεταξουν (κριμα το γαλατακι να παει χαμενο ετσι).

Εγω δουλευα και δουλευω τα σακουλακια της medela τα πλαστικα των 150 ml.

Aυτα της ardo δεν τα ξερω καθολου.Γιατι αλλαξες εταιρια??

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Κι εγω θα σου ελεγα οτι ειναι το λιπος.Επρεπε να το δοκιμασουν πριν το πεταξουν (κριμα το γαλατακι να παει χαμενο ετσι).

Εγω δουλευα και δουλευω τα σακουλακια της medela τα πλαστικα των 150 ml.

Aυτα της ardo δεν τα ξερω καθολου.Γιατι αλλαξες εταιρια??

καλημερα! αλλαξα εταιρια γιατι ειχα παει στο Λητω του Κηφισσου και μου ειπαν οτι η Medela δεν τους φερνει πλεον και ετσι επειδη δεν ειχα αλλον προμηθευτη αγορασα οτι ειχε προς πωληση.. μαλιστα ειναι και κατα ενα ευρω τα ardo πιο ακριβα..δυο μερες μετα ανεβηκα στο Γουδι στην αντιπροσωπεια της Medela οπου εκει αγορασα μαζι με χοανη κλπ και σακουλακια και τους ειπα τι εγινε στο Λητω και μου παν οτι δεν συμβαινει τιποτε τετοιο, αρα μαλλον ηθελε το καταστημα να προωθησει τα συγκεκριμενα

τωρα επι του θεματος.. σημερα το πρωι ειχε ξεπαγωσει ενα σακουλι της ardo και ηταν το γαλα ΜΙΑ ΧΑΡΑ δεν εμφανισε αυτη τη κιτρινη κρουστα (που μαλλο τελικα μπορει να εμοιαζε με λιπος αλλα δεν πιστευω οτι ηταν αφου οσες φορες το ανακινισαμε αυτο ξαναεμφανιζοταν αμεσα) και το ηπιε ο ανδρας μου και ειπε οτι η γευση του ηταν σα του φρεσκου..

τωρα εχω ξεπαγωσει ενα ακομη σακουλακι μεγαλης ποσοτητας και θα το δωσουν στον μικρο οταν φυγω λιγο πιο μετα..

αραγε να ειχε παρει αερα και να χε χαλασει τελικα??καμια φορα αυτα τα zip μπορει να μην κλεινουν σωστα.. δεν ξερω τι να πω..

παντως καλου κακου σημερα εκανα αντληση σε σακουλακι της Medela.. για να δουμε..

καλημερα! αλλαξα εταιρια γιατι ειχα παει στο Λητω του Κηφισσου και μου ειπαν οτι η Medela δεν τους φερνει πλεον και ετσι επειδη δεν ειχα αλλον προμηθευτη αγορασα οτι ειχε προς πωληση.. μαλιστα ειναι και κατα ενα ευρω τα ardo πιο ακριβα..δυο μερες μετα ανεβηκα στο Γουδι στην αντιπροσωπεια της Medela οπου εκει αγορασα μαζι με χοανη κλπ και σακουλακια και τους ειπα τι εγινε στο Λητω και μου παν οτι δεν συμβαινει τιποτε τετοιο, αρα μαλλον ηθελε το καταστημα να προωθησει τα συγκεκριμενα

αραγε να ειχε παρει αερα και να χε χαλασει τελικα??καμια φορα αυτα τα zip μπορει να μην κλεινουν σωστα.. δεν ξερω τι να πω..

παντως καλου κακου σημερα εκανα αντληση σε σακουλακι της Medela.. για να δουμε..

Πιθανον να ετυχε να χαλασε 1 σακουλακι,εφοσων το αλλο που δοκιμασε ο αντρας σου ηταν μια χαρα.

Εγω αγορασα μια φορα ως τωρα απο καταστημα σακουλακια της medela 20ευρω τα 20 σακουλακια!!!!!!:?

Ο αντρας μου μου τα παραγγελνει απο αμερικη μεσω πιστωτικης καρτας,δηλ πριν μερες μου ηρθαν 200 σακουλακια,το καθε κουτι εχει 50σακουλακια και κανανε 80ευρω μαζι με τα μεταφορικα!!!

Ειπαμε να στηριξουμε τον τοπο μας αλλα υπαρχει και το ιντερνετ και τα μαγαζια δεν κατεβαζουν και λιγο τις τιμες,τι να κανουμε κι εμεις οι καταναλωτες?Μετα παραπονιουνται οτι εχει μειωθει η κινηση στα μαγαζια κατα τ'αλλα.......

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Πιθανον να ετυχε να χαλασε 1 σακουλακι,εφοσων το αλλο που δοκιμασε ο αντρας σου ηταν μια χαρα.

Εγω αγορασα μια φορα ως τωρα απο καταστημα σακουλακια της medela 20ευρω τα 20 σακουλακια!!!!!!:?

Ο αντρας μου μου τα παραγγελνει απο αμερικη μεσω πιστωτικης καρτας,δηλ πριν μερες μου ηρθαν 200 σακουλακια,το καθε κουτι εχει 50σακουλακια και κανανε 80ευρω μαζι με τα μεταφορικα!!!

Ειπαμε να στηριξουμε τον τοπο μας αλλα υπαρχει και το ιντερνετ και τα μαγαζια δεν κατεβαζουν και λιγο τις τιμες,τι να κανουμε κι εμεις οι καταναλωτες?Μετα παραπονιουνται οτι εχει μειωθει η κινηση στα μαγαζια κατα τ'αλλα.......

συμφωνω.. απο το amazon τα παρηγγειλες? μπορεις να μου παραθεσεις τη σελιδα? τα παραγγειλατε μονα τους η μαζι με αλλα πραγματα και σας ηρθαν ετσι τα μεταφορικα?

Διαφημίσεις

Μονα τους τα παραγγειλαμε και ηρθαν σε αυτην την τιμη,την σελιδα δεν την ξερω,το βραδυ που θα σχολασει ο αντρας μου θα τον ρωτησω και θα σου στειλω ΠΜ γιατι μπορει να μην κανει να την γραψω δημοσια.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μονα τους τα παραγγειλαμε και ηρθαν σε αυτην την τιμη,την σελιδα δεν την ξερω,το βραδυ που θα σχολασει ο αντρας μου θα τον ρωτησω και θα σου στειλω ΠΜ γιατι μπορει να μην κανει να την γραψω δημοσια.

οκ.. γιατι στο ebay οι τιμες μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι σχεδον η μια η αλλη..

Λοιπον ολες τις φορες μου τα παραγγελνε απο το αμερικανικο ebay,απο οποιον προμηθευτη τα ειχε στην χαμηλοτερη τιμη και παρολο που η τελευταια παραγγελια ηταν 100 δολαρια=80 ευρω περιπου δεν πληρωσαμε τελωνειο.

Κανε μια προσπαθεια και αν δεν βγαλεις ακρη θα τον ξαναρωτησω γιατι μου ειπε οτι δεν εκανε παραγγελεια απο καπου συγκεκριμενα.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λοιπον ολες τις φορες μου τα παραγγελνε απο το αμερικανικο ebay,απο οποιον προμηθευτη τα ειχε στην χαμηλοτερη τιμη και παρολο που η τελευταια παραγγελια ηταν 100 δολαρια=80 ευρω περιπου δεν πληρωσαμε τελωνειο.

Κανε μια προσπαθεια και αν δεν βγαλεις ακρη θα τον ξαναρωτησω γιατι μου ειπε οτι δεν εκανε παραγγελεια απο καπου συγκεκριμενα.

οκ! σε ευχαριστω πολυ.. το μονο που με προβληματιζει ειναι σε τι συνθηκες τα συντηρουν αυτοι οι προμηθευτες αλλα τελος παντων..

οκ! σε ευχαριστω πολυ.. το μονο που με προβληματιζει ειναι σε τι συνθηκες τα συντηρουν αυτοι οι προμηθευτες αλλα τελος παντων..

Δεν ξερω πανω σ'αυτο τι να σου πω,παντως τα κουτια μου ερχονται παντα σε αριστη κατασταση.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Μανούλες γεια σας, να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας! Θέλω να δώσω τις ευχαριστίες μου σε όλες σας καθώς με τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας με έχετε βοηθήσει πολλές φορές: φορές που είχα απορία ή προβληματισμό μεγαλώνοντας τον πρώτο γιο μου, περιμένοντας και καλωσορίζοντας και το δεύτερο τώρα, συχνά ανατρέχοντας στις ενότητες του φόρουμ βρήκα μια ιδέα, μια ανάλογη περίπτωση και ιδανικά μια λύση στα θέματά μου. Ξαναγράφω στη συντροφιά σας μετά από πολύ καιρό, καθώς το θέμα που έχω τώρα είναι νομίζω πιο ειδικό και θα ήθελα τη γνώμη σας. Τον πρώτο μου γιο δεν κατάφερα να τον θηλάσω αποκλειστικά, κυρίως λόγω απειρίας και ανασφάλειας. είπα στο δεύτερο να είμαι πιο προετοιμασμένη και πιο αισιόδοξη και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Θεωρώ ότι η γαλουχία μας έχει εδραιωθεί, βέβαια έχουμε γίνει αυτοκόλλητοι αλλά δεν έχουμε πάρει ξένο γάλα από όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο (και είμαστε τώρα κοντά 2μηνών). Από τις 26 Μαρτίου επιστρέφω στη δουλειά, είμαι εκπαιδευτικός ειδικότητας σε σχολείο . Ο μικρούλης θα είναι 3 μηνών. Εγώ θα λείπω 9.30 με 14.30 (5 ώρες με τη μετακίνηση μέσα).

προς το παρόν δεν έχω αποθηκευμένο ούτε γραμμάριο γάλα, έχω αντλήσει 2-3 φορές κατευθείαν μετά από θηλασμό για καλύτερο άδειασμα του στήθους (ποσότητα 10-30 μλ) με το swing της medela. Επιπλέον, δεν έχουμε στάνταρ ωράριο ή αριθμό θηλασμών για τις ώρες που θα λείπω. Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1)πόσο γάλα θα πρέπει να αφήνω στη γιαγιά μας;

2)πότε πρέπει να αρχίσω τις αντλήσεις;

3)πότε πρέπει να γίνουν οι πρόβες απουσίας

4) Στη δουλειά δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος για άντληση, το 5ωρο με οδηγεί σε μείωση της παραγωγής;

Σκέπτομαι ότι ουσιαστικά δεδομένης της ημερομηνίας πρόκειται αρχικά για δύο πενθήμερα εργασίας κι έπειτα τα σχολεία κλείνουν για Πάσχα 15 μέρες. Έπειτα πάλι μέχρι το καλοκαιρινό κλείσιμο είναι άλλος 1,5 μήνας. Το υπολογίζω έτσι για να παίρνω κουράγιο και να αφήσω ελεύθερο το θηλασμό μας για τον υπόλοιπο χρόνο ώστε ότι κακό γίνει να μπορεί να βελτιωθεί κάπως στο επόμενο διάστημα. Κάποια σοφή μανούλα εδώ μέσα είπε ότι αντιμετωπίζει τη ζωή μέρα με τη μέρα κι έτσι τα προβλήματα δε φαίνονται βουνό. Περιμένω τις προτάσεις σας!

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Μήπως η γιαγιά να δίνει στο μωρό ξένο γάλα όσο θα λείπεις (μία φορά δηλαδή) για να μην σου φαίνεται βουνό όλη η διαδικασία άντλησης και αποθήκευσης;

Δηλαδή εγώ στη θέση σου, θα θήλαζα πριν φύγω, θα έδινε η γιαγιά σε κανά δύωρο το ξένο γάλα και μόλις επέστρεφα από τη δουλειά σε τρεις ώρες δηλαδή θα θήλαζα πάλι.

Είσαι πολύ τυχερή που υπάρχει γιαγιά γι'αυτό το πεντάωρο! ;)

Έλενα

Έλενα μετά λύπης μου αυτό προβλέπω κι εγώ να γίνεται καθώς τελευταία ο μικρούλης δείχνει να μη χορταίνει με τίποτα,όλη την ώρα κολλημένος στο στήθος και με παράπονο κι εκνευρισμό, οπότε ούτε χρόνος περισσεύει για άντληση ούτε γραμμάριο για αποθήκευση...:(

Εκτός κι αν είναι νωρίς ακόμα, και στρώνουν παρακάτω τα πράγματα γιατί μέχρι στιγμής, με ρωτάνε πόσα γεύματα κάνει το 24ωρο και δεν μπορώ να απαντήσω, η πιο σωστή απάντηση μοιάζει να είναι ¨ένα, συνεχόμενο, κι αυτό δεν είναι αρκετό..."

Πολύ αγχωτικό πράγμα ο θηλασμός.... μια άλλη υπόσταση που πάνω που νομίζεις ότι τον ξέρεις, τον μπορείς, το μωράκι δεν συμφωνεί...:-(

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Εκτός κι αν είναι νωρίς ακόμα, και στρώνουν παρακάτω τα πράγματα γιατί μέχρι στιγμής, με ρωτάνε πόσα γεύματα κάνει το 24ωρο και δεν μπορώ να απαντήσω, η πιο σωστή απάντηση μοιάζει να είναι ¨ένα, συνεχόμενο, κι αυτό δεν είναι αρκετό..."

Πολύ αγχωτικό πράγμα ο θηλασμός.... μια άλλη υπόσταση που πάνω που νομίζεις ότι τον ξέρεις, τον μπορείς, το μωράκι δεν συμφωνεί...:-(

Καλή μου, εμένα μου λες; Η μπέμπα μου είναι 5,5 μηνών και κάθε βράδυ ξυπνάει κάθε 1,5 με 2 ώρες για να φάει και να ξανακοιμηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι αντοχές έχουν μερικές μανούλες που θηλάζουν και πηγαίνουν και στη δουλειά! Προφανώς θα έχουν πρόγραμμα ταίσματος μέσα στη μέρα και τα μικρά τους θα κοιμούνται και λίγο το βράδυ! Εγώ όλη μέρα κουτουλάω και αυτές τις μέρες που είμαι και άρρωστη... σέρνομαι κυριολεκτικά. Για χάρη των μικρών μου εγκατέλειψα την εργσία μου που τόσο αγαπώ. Είμαι και γω εκπαιδευτικός και χρειάστηκε να αρνηθώ προτάσεις ακόμα και για ιδιαίτερα γιατί δεν μπορούσα να αφήσω την μπέμπα μου πάνω από 1,5 ώρα μόνη της με τον μπαμπά της.

Το πρόβλημα είναι ότι και τα δυο μου παιδιά δεν έπιναν με μπιμπερό. Η μεγάλη μου κόρη, σταμάτησε από μόνη της να θηλάζει όταν μετά τους 7 μήνες σταμμάτησε το γάλα μου. Μέχρι τότε αρνούταν να πιεί γάλα από το μπιμπερό (ακόμα και αν ήταν το δικό μου!). Η μπέμπα μου τώρα, δεν πίνει ούτε νερό με το μπιμπερό... :( . Προσπάθησα κανα δυο φορές να της δώσω ξένο γάλα πριν κοιμηθεί το βράδυ μπας και κοιμηθεί λιγάκι παραπάνω συνεχόμενα... αλλά τζίφος. Πήγε άδικα η αγορά του κουτιού και κοστίζει 13,50?. Η αλήθεια είναι ότι δεν την πιέζω γιατί δεν έχω κάποιο σοβαρό λόγο να της δώσω ξένο γάλα (εκτός της εξάντλησης και της κούρασης... κάνω υπομονή όμως... τι άλλο μπορώ να κάνω; )

Η συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι η εξής:

Άσε μια μέρα το μωράκι σου με τη γιαγιά του, να πεινάσει πολύ - να περάσουν δηλαδή 3-4 ώρες νυστικό, και μετά να του δώσει ξένο γάλα... Μην είσαι όμως κι εσύ εκεί, γιατί το πιο πιθανό είναι να σε παρακαλάει να το θηλάσεις και να αρνείται το ξένο γάλα! Δεν πρέπει να υποχωρήσεις και να εμφανιστείς... και μην ανυσυχείς, δεν παθαίνει τίποτα και να μείναι 5 ώρες νυστικό! Σκέψου ότι υπάρχουν μωράκια που κοιμούνται 12 ώρες συνεχόμενα το βράδυ! Όσο πιει... την άλλη μέρα το ίδιο... πιστεύω ότι αν επαναληφθεί για μία βδομάδα, θα το εμπεδώσει ότι η γιαγιά έχει μόνο αυτό το γάλα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα!

Σου έυχομαι καλή τύχη και όλα να σου έρθουν βολικά!

Έλενα

seenaurora, ξέχασα να σου γράψω ότι αν κλαίει το μωράκι σου όταν λείπεις, δεν θα είναι επειδή πεινάει αλλά επειδή θα σε ζητάει! ... πρέπει δυστυχώς να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να μην λυγίσεις. Στην αρχή θα νομίζει ότι το εγκατέλειψες αλλά... μετά όταν θα σε βλέπει ότι επιστρέφεις θα το συνηθίσει! ;)

Έλενα

Διαφημίσεις

Έλενα κι εγω το έχω σκεφτεί αυτό και αν δεν είχα εμπιστοσύνη στη πεθερά μου θα ήταν άλλος ένας λόγος να ανυσηχω! πιστεύω όμως ότι έχει τον τρόπο αυτή να το παρηγορήσρι, να το παίξει να το κουνήσει, με λίγα λόγια να το κάνει να ξεχαστεί και που θα πάει θα περνάει η ώρα... την συνηθίζει από τωρα, κάθε μέρα τη βλέπει και την ακούει, ερχεται και κάθεται μαζί του λίγο- λιγο... λέω μάλιστα να του δωσω κι ενα πιπιλάκι από τον άλλο μήνα, αλλά να το κάνουμε με κάποιον τρόπο που να το συνδυάσει με την απουσία μου. τι γνωμη έχετε γι αυτό;

Γενικά δεν ανυσηχώ τόσο για το πως θα τα παει με τη γιαγια, πιστευω ότι ειναι πολύ μικρος για να εκδηλώσει πανικό αποχωρισμου, αγκαλίτσα και περπάτημα να τον κάνουν και δε δυσανασχετει όποιος και να τον κραταει,αυτό που με θλίβει είναι πως δεν θέλω να τελειώσει άδοξα ο θηλασμός μας με τις ωρες που θα χανουμε.

και κάτι τελευταιο:αν καταφερνα να αντλήσω τα γευματα του, δε θα με πειραζε η ταλαιπωρια, απλά τωρα δεν ξερω πως να το κανω.

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Μανούλες γεια σας, να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας! Θέλω να δώσω τις ευχαριστίες μου σε όλες σας καθώς με τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές σας με έχετε βοηθήσει πολλές φορές: φορές που είχα απορία ή προβληματισμό μεγαλώνοντας τον πρώτο γιο μου, περιμένοντας και καλωσορίζοντας και το δεύτερο τώρα, συχνά ανατρέχοντας στις ενότητες του φόρουμ βρήκα μια ιδέα, μια ανάλογη περίπτωση και ιδανικά μια λύση στα θέματά μου. Ξαναγράφω στη συντροφιά σας μετά από πολύ καιρό, καθώς το θέμα που έχω τώρα είναι νομίζω πιο ειδικό και θα ήθελα τη γνώμη σας. Τον πρώτο μου γιο δεν κατάφερα να τον θηλάσω αποκλειστικά, κυρίως λόγω απειρίας και ανασφάλειας. είπα στο δεύτερο να είμαι πιο προετοιμασμένη και πιο αισιόδοξη και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Θεωρώ ότι η γαλουχία μας έχει εδραιωθεί, βέβαια έχουμε γίνει αυτοκόλλητοι αλλά δεν έχουμε πάρει ξένο γάλα από όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο (και είμαστε τώρα κοντά 2μηνών). Από τις 26 Μαρτίου επιστρέφω στη δουλειά, είμαι εκπαιδευτικός ειδικότητας σε σχολείο . Ο μικρούλης θα είναι 3 μηνών. Εγώ θα λείπω 9.30 με 14.30 (5 ώρες με τη μετακίνηση μέσα).

προς το παρόν δεν έχω αποθηκευμένο ούτε γραμμάριο γάλα, έχω αντλήσει 2-3 φορές κατευθείαν μετά από θηλασμό για καλύτερο άδειασμα του στήθους (ποσότητα 10-30 μλ) με το swing της medela. Επιπλέον, δεν έχουμε στάνταρ ωράριο ή αριθμό θηλασμών για τις ώρες που θα λείπω. Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1)πόσο γάλα θα πρέπει να αφήνω στη γιαγιά μας;

2)πότε πρέπει να αρχίσω τις αντλήσεις;

3)πότε πρέπει να γίνουν οι πρόβες απουσίας

4) Στη δουλειά δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε ο χώρος για άντληση, το 5ωρο με οδηγεί σε μείωση της παραγωγής;

Σκέπτομαι ότι ουσιαστικά δεδομένης της ημερομηνίας πρόκειται αρχικά για δύο πενθήμερα εργασίας κι έπειτα τα σχολεία κλείνουν για Πάσχα 15 μέρες. Έπειτα πάλι μέχρι το καλοκαιρινό κλείσιμο είναι άλλος 1,5 μήνας. Το υπολογίζω έτσι για να παίρνω κουράγιο και να αφήσω ελεύθερο το θηλασμό μας για τον υπόλοιπο χρόνο ώστε ότι κακό γίνει να μπορεί να βελτιωθεί κάπως στο επόμενο διάστημα. Κάποια σοφή μανούλα εδώ μέσα είπε ότι αντιμετωπίζει τη ζωή μέρα με τη μέρα κι έτσι τα προβλήματα δε φαίνονται βουνό. Περιμένω τις προτάσεις σας!

Κατ' αρχήν να πω ότι δουλειά και συνέχιση του θηλασμού επιτυγχάνεται με ενημέρωση και καλή θέληση. Τα βραδυνά ξυπνήματα των παιδιών γίνονται πιο εύκολα όταν τα παιδιά κοιμούνται δίπλα στη μαμά οπότε ηρεμούν και θηλάζουν (όσες φορές θέλουν) χωρίς η μαμά να ξυπνά εντελώς.

Για την επιστροφή στη δουλειά:

Η ποσότητα που αντλείς μετά από θηλασμό είναι πολύ καλή, ειδικά με το συγκεκριμένο θήλαστρο. Σαφώς είναι μικρή ποσότητα για να αποθηκεύσεις αλλά αυτό αντιμετωπίζεται. Σε κάθε περίπτωση, δείχνει μόνο ότι η παραγωγή σου είναι απόλυτα ρυθμισμένη στις ανάγκες του μωρού σου - δεν υπάρχει πρόβλημα δηλ. για να σε ανησυχεί.

Κατ' αρχήν να ξέρεις ότι μπορείς να επιστρέψεις με μικρό απόθεμα στην κατάψυξη. Και μία μέρα μπροστά από τις ανάγκες του μωρού να είσαι, είναι αρκετή ανακούφιση. Θα υπολογίσεις ότι τελικά το μωρό θα πίνει περίπου 80-150ml για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου, ενώ όποιος το κρατάει θα πρέπει να ταΐζει το μωρό όποτε δείχνει ότι πεινάει και όχι με ωράριο. Δηλαδή για τις ώρες που θα λείπεις θα χρειαστείς max. 250ml (αν έχεις θηλάσει καλά πριν φύγεις και θηλάσεις πάλι με την επιστροφή σου) αν και νομίζω όχι από τις πρώτες φορές.

Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε από τα εξής:

1. Να αντλείς μετά από θηλασμό και από τα δύο στήθη (αφού το μωρό αφήσει από μόνο του το στήθος ή κοιμηθεί) και στο τέλος της ημέρας να ενώσεις όλες τις αντλήσεις σε μία και να τη βάλεις στην κατάψυξη. Αν κάθε μέρα βγάζεις 40ml μ' αυτόν τον τρόπο, θέλεις περίπου 13 μέρες για να βάλεις στην άκρη μισό λίτρο, άρα να είσαι κατά 2 μέρες μπροστά από τις ανάγκες του μωρού σου.

2. Να αντλήσεις μία φορά το 24ωρο, ανάμεσα στον μεγαλύτερο σε διάρκεια ύπνο του παιδιού: π.χ. αν κοιμάται κάποια στιγμή για 4 ώρες, μπορείς να αντλήσεις και τα δύο στήθη εντελώς, στο δίωρο από την ώρα που κοιμήθηκε.

3. Να θηλάσεις από το ένα στήθος και να αντλείς από το άλλο: έτσι η ροή μπορεί να είναι μεγαλύτερη και να αντλήσεις περισσότερο.

4. Αν το μωρό συνήθως θηλάζει από το ένα στήθος, μπορείς να θηλάσεις από το ένα, και μετά να αντλήσεις και από τα δύο στήθη.

Γενικά, μην σε αγχώνει το απόθεμα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο.

Με την επιστροφή στη δουλειά:

Μπορείς να αντλείς (οτιδήποτε από τα παρακάτω):

1. Το πρωί είτε πριν το θηλασμό, αν ξυπνάς νωρίτερα από το μωρό, είτε αμέσως μετά προκειμένου να φύγεις με άδειο το στήθος

2. Με την επιστροφή σου από τη δουλειά, είτε θηλάζοντας παράλληλα είτε αμέσως μετά το θηλασμό: μετά από ώρες απουσίας, το στήθος θα είναι πολύ γεμάτο, οπότε οι ποσότητες δεν θα έχουν καμιά σχέση με τις τωρινές αντλήσεις.

3. Ανάμεσα σε μεγάλο ύπνο του μωρού (βλ. παραπάνω υπό 2)

4. Αν δεν μαζεύεις αρκετή ποσότητα τις καθημερινές, μπορείς να αντλείς με όποιο τρόπο σε βολεύει και το Σάββατο ή/και την Κυριακή για να συμπληρώσεις την ποσότητα της εβδομάδας.

Για τις άλλες ερωτήσεις:

Τις αντλήσεις μπορείς να τις αρχίσεις κι από τώρα για να μην αγχωθείς. Απλά θα βλέπεις να μην λειτουργείς σε βάρος του θηλασμού.

Πρόβες απουσίας μπορείς να κάνεις 1-2 εβδομάδες νωρίτερα, ανάλογα με το πόσο εξοικειωμένο είναι το μωρό με τη γιαγιά, με δική σου απουσία και με μπιμπερό. Καλύτερα για τις πρόβες να μην χρησιμοποιήσεις γάλα από το απόθεμα αλλά φρεσκοναντλημένο, ώστε να μην το χαλαλίζεις αν το μωρό δεν πιει (μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη ή να το αφήσεις για την επόμενη μέρα).

Η απουσία στη δουλειά δεν σε οδηγεί σε μείωση παραγωγής από μόνη της. Μείωση θα επέλθει μόνο αν τις ώρες που λείπεις το μωρό πίνει ξένο γάλα ή δικό σου μεν αλλά περισσότερο από όσο βγάζεις εσύ τις άλλες ώρες με το θήλαστρο (αν και αυτό καλύτερα να το υπολογίζεις σε επίπεδο εβδομάδας και όχι 24ώρου).

Το συγκεκριμένο θήλαστρο δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη δουλειά που το θες αλλά συνέχισε μ' αυτό εκτός αν δεις ότι δεν μπορείς να αντλήσεις ποσότητα με καμιά προσέγγιση. Επειδή το διάστημα που θα λείπεις είναι μικρό το καλύτερο σ' αυτή την περίπτωση θα είναι να νοικιάσεις μόνο για τα διαστήματα που είναι ανοιχτό το σχολείο ένα θήλαστρο διπλής άντλησης, νοσοκομειακό.

Τέλος, αν μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή θα έλεγα: δες την άντληση και τη συνέχιση του θηλασμού παρόλη την επιστροφή στη δουλειά ως κάτι που θα κάνεις και απλά δουλεύεις τον τρόπο και όχι ως κάτι που θα προσπαθήσεις να κάνεις.

Καλή μου, εμένα μου λες; Η μπέμπα μου είναι 5,5 μηνών και κάθε βράδυ ξυπνάει κάθε 1,5 με 2 ώρες για να φάει και να ξανακοιμηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι αντοχές έχουν μερικές μανούλες που θηλάζουν και πηγαίνουν και στη δουλειά! Προφανώς θα έχουν πρόγραμμα ταίσματος μέσα στη μέρα και τα μικρά τους θα κοιμούνται και λίγο το βράδυ! Εγώ όλη μέρα κουτουλάω και αυτές τις μέρες που είμαι και άρρωστη... σέρνομαι κυριολεκτικά. Για χάρη των μικρών μου εγκατέλειψα την εργσία μου που τόσο αγαπώ. Είμαι και γω εκπαιδευτικός και χρειάστηκε να αρνηθώ προτάσεις ακόμα και για ιδιαίτερα γιατί δεν μπορούσα να αφήσω την μπέμπα μου πάνω από 1,5 ώρα μόνη της με τον μπαμπά της.

Το πρόβλημα είναι ότι και τα δυο μου παιδιά δεν έπιναν με μπιμπερό. Η μεγάλη μου κόρη, σταμάτησε από μόνη της να θηλάζει όταν μετά τους 7 μήνες σταμμάτησε το γάλα μου. Μέχρι τότε αρνούταν να πιεί γάλα από το μπιμπερό (ακόμα και αν ήταν το δικό μου!). Η μπέμπα μου τώρα, δεν πίνει ούτε νερό με το μπιμπερό... :( . Προσπάθησα κανα δυο φορές να της δώσω ξένο γάλα πριν κοιμηθεί το βράδυ μπας και κοιμηθεί λιγάκι παραπάνω συνεχόμενα... αλλά τζίφος. Πήγε άδικα η αγορά του κουτιού και κοστίζει 13,50?. Η αλήθεια είναι ότι δεν την πιέζω γιατί δεν έχω κάποιο σοβαρό λόγο να της δώσω ξένο γάλα (εκτός της εξάντλησης και της κούρασης... κάνω υπομονή όμως... τι άλλο μπορώ να κάνω; )

Η συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι η εξής:

Άσε μια μέρα το μωράκι σου με τη γιαγιά του, να πεινάσει πολύ - να περάσουν δηλαδή 3-4 ώρες νυστικό, και μετά να του δώσει ξένο γάλα... Μην είσαι όμως κι εσύ εκεί, γιατί το πιο πιθανό είναι να σε παρακαλάει να το θηλάσεις και να αρνείται το ξένο γάλα! Δεν πρέπει να υποχωρήσεις και να εμφανιστείς... και μην ανυσυχείς, δεν παθαίνει τίποτα και να μείναι 5 ώρες νυστικό! Σκέψου ότι υπάρχουν μωράκια που κοιμούνται 12 ώρες συνεχόμενα το βράδυ! Όσο πιει... την άλλη μέρα το ίδιο... πιστεύω ότι αν επαναληφθεί για μία βδομάδα, θα το εμπεδώσει ότι η γιαγιά έχει μόνο αυτό το γάλα και δεν θα υπάρξει πρόβλημα!

Σου έυχομαι καλή τύχη και όλα να σου έρθουν βολικά!

Δεν είναι θέμα αντοχής. Είναι θέμα...χειρισμού :D Αν κοιμάσαι μαζί με το μωρό σου ή το έχεις δίπλα σου, τα ξυπνήματα γίνονται πιο εύκολα και ουσιαστικά συνεχίζεις να θηλάζεις ενώ δεν έχεις καλοξυπνήσει.

• 4 εβδομάδες μετά...

Επανέρχομαι στο θέμα για να ευχαριστήσω αν και με καθυστέρηση, την ΕvaMd για την απάντησή της.Eva να ξέρες πόσες φορές αναθυμάμαι αυτό που έγραψες

"δες την άντληση και τη συνέχιση του θηλασμού παρόλη την επιστροφή στη δουλειά ως κάτι που θα κάνεις και απλά δουλεύεις τον τρόπο και όχι ως κάτι που θα προσπαθήσεις να κάνεις."

και παίρνω κουράγιο: η συνέχιση του θηλασμού είναι όντως κάτι που ΘΑ συνεχίσω και με τις συμβουλές σου και την υποστήριξη των δικών μου θα γίνει. Είχες δίκιο για το θήλαστρο δεν βοηθάει καθόλου στις αντλήσεις που κάνω εδώ και μια εβδομάδα η απόδοση είναι γύρω στα 50 μλ με το ζόρι, δηλαδή φαντάσου ότι σταματώ την άντληση εφόσον δεν βγάζει σταγόνα και πατώντας με το χέρι μου πετιέται πίδακας :? μπορεί να φταίει η χοάνη μάλλον επι τη ευκαιρεία ξέρετε πως το ελεγχουμε αυτό;

Μίλησα με την κλινικουμ και θα έχω το νοσοκομειακό σύντομα πιστεέυω θα είναι καλύτερες οι αποδόσεις μου!

έχω ενα άλλο θεματάκι με τον μικρούλη για να μην βγω εκτός στο παρόν τοπικ το έγραψα εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2332282#post2332282 αν μπορείτε πείτε μου πως το αντιμετωπίζουμε!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και την πολύτιμη βοήθειά σας.

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Καλησπέρα.

Σε 1,5 μήνα επιστρέφω στη δουλειά (7 μέρες την εβδομάδα για 5 μήνες 8ώρες καθημερινής απουσίας) και η κόρη μου που θηλάζει αποκλειστικά θα είναι 3,5 μηνών.

Έχω το swing medela και αντλώ κάθε πρωί από το στήθος που δεν θήλασε όλη νύχτα 120-150μλ γάλα και το αποθηκεύω.

Πιστεύετε ότι αυτή η άντληση (που όταν αρχίσω την δουλειά δεν θα αποθηκεύεται αλλά θα καταναλώνεται) και μία ακόμη στη δουλειά θα είναι αρκετές για τις ημερήσιες ανάγκες της κόρης μου;

Ποιά είναι η γνώμη σας για το θήλαστρο; Θα χρειαστώ νοσοκομειακό;

Ευχαριστώ πολύ.

lulop3.pngWyeQp2.png

Ξερει καμια να μου προτεινει καποιο καλο εκπαιδευτικο ποτηρακι για να πινει το μωρο το γαλα που θα αφηνω οταν θα λειπω στη δουλεια????

Γυρναω σε 3 εβδομαδες.

Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι δεν θελω να τον ταιζει η μαμα μου με μπιμπερο αλλα με κυπελακι, να ειναι ευκολο στη χρηση (να μπορει να το ταιζει ευκολα η γιαγια,γιατι αλλιως θα μου γκρινιαζει :?).

Σας ευχαριστω!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

mmkt Στο πρωτο μου παιδι γυρισα στη δουλεια οταν το παιδι μου ηταν στην ηλικια του μωρου σου 8ωρο αλλα 4 μερες την εβδομαδα οχι 7 οπως εσυ.

Ειχα νοικιασει το symphony και αντλουσα πριν φυγω και μετα που γυρνουσα απο τη δουλεια (για να αδειασει καλα το στηθος και για να εχω αποθεμα) μετα που θηλαζα βεβαια το μωρο,δηλ θηλαζα-αντλουσα,και στη δουλεια εκανα μια αντληση με το swing.

Το γαλα μου εφτασε μεχρι και τον 8ο μηνα,ειχα γεμισει ολοκληρο καταψυκτη.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μεχρι τον 8ο μηνα εφτασε το κατεψυγμενο γαλα γιατι αν θες συνεχιζεις το θηλασμο,διευκρινιζω για να μην μπερδευτεις,το πρωτο μου παιδι δεν εχει αποθηλασει ακομα :lol:.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ξερει καμια να μου προτεινει καποιο καλο εκπαιδευτικο ποτηρακι για να πινει το μωρο το γαλα που θα αφηνω οταν θα λειπω στη δουλεια????

Γυρναω σε 3 εβδομαδες.

Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι δεν θελω να τον ταιζει η μαμα μου με μπιμπερο αλλα με κυπελακι, να ειναι ευκολο στη χρηση (να μπορει να το ταιζει ευκολα η γιαγια,γιατι αλλιως θα μου γκρινιαζει :?).

Σας ευχαριστω!

Μαρία, η δικια μου δεν έχει πιει ποτε απο μπιμπερο, πίνει απο 6 μηνών (νερο όμως) απο το κυπελακι της beaba http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&colID=1743&ct=1090108&itmid=3140299 και απο αυτο http://www.babyselections.com/index.php?main_page=product_info&cPath=21_22&products_id=362&zenid=b6d2019d343705cccc1d5efec262e9d8

Παρόλο που ειναι τελείως διαφορετικά τα στόμια, δεν είχε πρόβλημα με κανένα απ΄ τα δυο.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...