Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Κατ' αρχήν να ξέρεις ότι οι επίσημες οδηγίες μιλάνε για εισαγωγή στερεών με τη συμπλήρωση του 6ου μήνα, δηλαδή μόλις μπει το μωρό στον 7ο μήνα.

Στην αρχή τα μωρά απλά δοκιμάζουν και μπορεί να φάνε μόνο 1-2 κουταλιές. Για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον είναι προτιμότερο να μην πιέζονται τα μωρά να φάνε πέρα από όσο θέλουν. Πολύ λίγα μωρά τρώνε από την αρχή ποσότητα ικανή ώστε να αντικαταστήσει γεύμα γάλακτος.

Για τα μωρά που θηλάζουν και αν η μαμά δεν θέλει να αποθηλάσει, προτείνεται να θηλάζουν πριν τις στερεές (ώστε να μην είναι πολύ πεινασμένα και να συνεργαστούν καλύτερα) και να θηλάζουν πάλι μετά τη στερεά τροφή ώσπου να χορτάσουν. Σταδιακά τα μωρά ρυθμίζουν το πόσες στερεές θα πάρουν μειώνοντας το γάλα υπέρ των στερεών.

Αν η μαμά δουλεύει και οι στερεές δίνονται κατά την απουσία της, τότε δίνονται κυρίως οι στερεές και συμπληρώνεται με γάλα ανάλογα με το πόσο έφαγε το παιδί, προκειμένου να χορτάσει.

Θα σου πρότεινα την άντληση να τη διατηρήσεις για όσο μπορείς: αφενός το γάλα θα το χρειαστείς για συμπλήρωμα μετά τις στερεές τουλάχιστον για λίγο διάστημα αφετέρου γιατί ακόμα κι όταν δεν θα χρειάζεται, το επιπλέον ερέθισμα θα σου αυξήσει την παραγωγή και θα μπορείς να κόψεις το ξένο γάλα (αν φυσικά αυτό είναι σημαντικό για σένα).

Σ'ευχαριστώ και πάλι, αν χρειαστώ κάτι άλλο Θα επανέλθω :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Θα ήθελα να μου πείτε η γνώμη σας για το γεγονός ότι το μωρό μου (4 μηνών) άρχισε ξαφνικά εδώ και μια εβδομάδα να δυσανασχετεί με το μπιμπερό. Συγκεκριμένα κι ενώ από 2 μηνών έπινε με μπιμπερό περίπου 2 γεύματα μητρικού γάλακτος (από 150 έως 180 ml το καθένα), γιατί χρειάστηκε να επιστρέψω νωρίς στην εργασία μου, ξαφνικά σπρώχνει τη θηλή του μπιμπερό με τη γλώσσα του, στρίβει δεξιά-αριστερά το κεφάλι του κι αρνείται να φάει πάνω από 70 -120 ml τη φορά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να θηλάζει πολύ πιο πυκνά όταν έρχομαι από τη δουλειά, αλλά και μέσα στη νύχτα πλέον, κάτι που πριν είχε σταματήσει από 50 ημερών γιατί κοιμόταν από τις 11 έως τις 5-6 το πρωί. Ο προβληματισμός μου είναι μήπως υποσιτίζεται.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τρώει πλέον με μπιμπερό. Η μητέρα μου που του δίνει το γάλα έχει δοκιμάσει πολλούς τύπους θηλών, αλλά μάταια. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα ήθελα να μου πείτε η γνώμη σας για το γεγονός ότι το μωρό μου (4 μηνών) άρχισε ξαφνικά εδώ και μια εβδομάδα να δυσανασχετεί με το μπιμπερό. Συγκεκριμένα κι ενώ από 2 μηνών έπινε με μπιμπερό περίπου 2 γεύματα μητρικού γάλακτος (από 150 έως 180 ml το καθένα), γιατί χρειάστηκε να επιστρέψω νωρίς στην εργασία μου, ξαφνικά σπρώχνει τη θηλή του μπιμπερό με τη γλώσσα του, στρίβει δεξιά-αριστερά το κεφάλι του κι αρνείται να φάει πάνω από 70 -120 ml τη φορά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να θηλάζει πολύ πιο πυκνά όταν έρχομαι από τη δουλειά, αλλά και μέσα στη νύχτα πλέον, κάτι που πριν είχε σταματήσει από 50 ημερών γιατί κοιμόταν από τις 11 έως τις 5-6 το πρωί. Ο προβληματισμός μου είναι μήπως υποσιτίζεται.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τρώει πλέον με μπιμπερό. Η μητέρα μου που του δίνει το γάλα έχει δοκιμάσει πολλούς τύπους θηλών, αλλά μάταια. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ!

Γιατί να υποσιτίζεται, αφού όπως γράφεις έχει αυξήσει τους θηλασμούς. Μάλλον προτιμά στήθος από μπιμπερό. Κάποια στιγμή μια κοπέλα εδώ στο φόρουμ είχε πει ότι η μικρή της έμενε νηστική και την περίμενε να γυρίσει από τη δουλειά για να φάει. Τότε όμως κολούσε στο στήθος. ίσως συμβεί αυτό και σε εσάς. Τώρα είναι αρκετά μεγάλο και καταλαβαίνει τι θέλει. ίσως να προτιμά εσένα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

70-120 ml τη φορά είναι πολύ καλή ποσότητα για μωρό που θηλάζει. Αν το μωρό θηλάζει συχνά όταν είστε μαζί και έχει 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο, τότε σιτίζεται πολύ καλά. Πιθανόν στο προηγούμενο διάστημα να υπερσιτιζόταν με το μπιμπερό - τώρα ξέρει πώς να το αποφύγει ;)

Τα βραδυνά ξυπνήματα πιθανότατα σχετίζονται με την έναρξη της ενόχλησης της οδοντοφυΐας και είναι άσχετα με το πόσο γάλα πίνει το μωρό από το μπιμπερό, ιδίως αφού υπάρχει επιπλέον γάλα που επιλέγει να μην πιει και αφού η πρόσβαση στο στήθος, από κει και πέρα, είναι απεριόριστη (άρα δεν μπορεί να τεθεί θέμα μειωμένης προσφοράς τροφής).

Γιατί να υποσιτίζεται, αφού όπως γράφεις έχει αυξήσει τους θηλασμούς. Μάλλον προτιμά στήθος από μπιμπερό. Κάποια στιγμή μια κοπέλα εδώ στο φόρουμ είχε πει ότι η μικρή της έμενε νηστική και την περίμενε να γυρίσει από τη δουλειά για να φάει. Τότε όμως κολούσε στο στήθος. ίσως συμβεί αυτό και σε εσάς. Τώρα είναι αρκετά μεγάλο και καταλαβαίνει τι θέλει. ίσως να προτιμά εσένα.

Σ΄ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αυτό φαντάστηκα κι εγώ ότι μεγαλώνοντας εκδηλώνει καλύτερα την προτίμησή του στο στήθος. Απλά μείωσε ξαφνικά την ποσότητα που έπινε με το μπιμπερό και μου φάνηκε παράξενο. Σ΄ευχαριστώ και πάλι!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

70-120 ml τη φορά είναι πολύ καλή ποσότητα για μωρό που θηλάζει. Αν το μωρό θηλάζει συχνά όταν είστε μαζί και έχει 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο, τότε σιτίζεται πολύ καλά. Πιθανόν στο προηγούμενο διάστημα να υπερσιτιζόταν με το μπιμπερό - τώρα ξέρει πώς να το αποφύγει ;)

Τα βραδυνά ξυπνήματα πιθανότατα σχετίζονται με την έναρξη της ενόχλησης της οδοντοφυΐας και είναι άσχετα με το πόσο γάλα πίνει το μωρό από το μπιμπερό, ιδίως αφού υπάρχει επιπλέον γάλα που επιλέγει να μην πιει και αφού η πρόσβαση στο στήθος, από κει και πέρα, είναι απεριόριστη (άρα δεν μπορεί να τεθεί θέμα μειωμένης προσφοράς τροφής).

Δεν το είχα σκεφτεί ότι τα νυχτερινά ξυπνήματα μπορεί να έχουν σχέση με την οδοντοφυΐα. Ενοχλήσεις στα ούλα σίγουρα έχει, γιατί όλο κάτι θέλει να δαγκώνει και μερικές φορές βάζει σχεδόν ολόκληρη τη γροθιά του στο στόμα. Πάνες βρεγμένες έχει σίγουρα 5- 6, οπότε μάλλον να μην ανησυχώ για την μείωση πρόσληψης γάλακτος από το μπιμπερό. Σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κορίτσια τα φώτα σας γιατι το θεμα θηλασμος και δουλεια με εχει αγχωσει.Σε 1 1/2 μηνα επιστρεφω στη δουλεια (ο μικρος μου θα ειναι 4μηνων) με ωραριο 7-13 δηλ. περιπου 7 ωρες με τα πηγαινε ελα.Να πω οτι δεν θηλαζω κυριως, βασικα αντλω με νοσοκομειακο θηλαστρο και κανει περιπου 2 θη λασμους τη μερα. οταν αντλω νιωθω οτι αδειαζω το στηθος (αλλωστε με περιπου 4-5 αντλησεις τη μερα τον καλυπτω πληρως αντε να δωσω 1 γευμα ξενο).

.Τα θεματα που γυρναν στο κεφάλι μου ειναι τα εξης:

1)Το στήθος μου δεν θα πετρώνει? Τωρα αντέχω μαξιμουμ 5-6 ωρες εκτος σπιτιου και γενικά το σουτιεν θηλασμου με καταπιεζει. Στο σπιτι δεν φοραω γιατι νιωθω πιεση και οτι ποναω και πρηζεται το στηθος μου. Βεβαια παιζει να μην ειναι καλο το συγκεκριμενο σουτιεν.Γινεται το πρωι να συνηθισει το στηθος να μην παραγει γαλα για ολες αυτες τις ωρες? Αντληση δεν μπορω να κανω στη δουλεια.

2)Θα πρεπει να κανω αντληση πριν φυγω το πρωι?Και ποση ωρα με δεδομενο οτι θα φευγω στις 6.30 (τι ωρα θα ξυπναω η ερμη?)

Να διευκρινισω ειναι οτι δεν ενδιαφερομαι για αποκλειστικο θηλασμο (δηλ. απο το να το κοψω με χαπι προτιμω να δωσω εστω και καποια δικα μου γευματα - τα περισσοτερα αν ειναι δυνατον- και τα υπολοιπα σκονη). Δεν θελω να κοψω το γαλα μου!!!!!!Βοηθαει τοσο πολυ το μωρο μου εναντια στις ιωσεις που κουβαλαει ο μεγαλος μου!!!!!Φοβαμαι για τα χειροτερα αλλα τί να κανω???ΒΟΗΘΕΙΑ!

s-age.pngs-age.png

δεν υπαρχει κατι να φοβασαι καταρχην

το στηθος πιθανον να πρηζεται λιγο τις πρωτες μερες και μετα θα προσαρμοστει. αν νιωσεις πολυ πιεση στη δουλεια, βγαζεις λιγο με το χερι στο μπανιο, φορας και επιθεμα και τελος.

αφου ουτως η αλλως το μωρο σου πινει με μπιμπερο αντλημενο, δεν εχεις και θεμα να δεχτει το μπιμπερο κατα την απουσια σου.

παρα πολυ σωστα το σκεφτεσαι οτι ειναι πολυ προτιμοτερη η συνδυασμενη διατροφη με σκονη απο το να κοψεις τελειως το μητρικο γαλα με χαπι. Και για τη δικη σου υγεια θα ειναι επιζημιο και φυσικα για το παιδι που οσο περισσοτερο παρει απο το μητρικο τοσο καλυτερα ειναι, με δεδομενο οτι υπαρχει και μεγαλυτερο παιδι μεσα στο σπιτι και κυκλοφορουν ιωσεις.

εγω θα σου προτεινα να ξεκινησεις 15 μερες περιπου πριν και οχι νωριτερα να βγαζεις καθε μερα ενα μπουκαλακι και να αποθηκευεις στην καταψυξη.

Ετσι δε θα προκαλεσεις και μεγαλη αυξηση της παραγωγης σου και θα φτιαξεις μια μικρη τραπεζα γαλακτος για τις πρωτες μερες, ωστε να δεις πως παει το πραγμα.

Εχοντας λοιπον περιπου 15 μεριδες στην καταψυξη σου, ξεκινας πρωτη μερα στη δουλεια. Φευγεις, επιστρεφεις το μωρο εχει πιει απο το ηδη υπαρχον γαλα και εσυ καθε μερα βγαζεις ενα μπιμπερο και δυο το σαββατοκυριακο.

ετσι θα ειναι καθημερινα καλυμμενο το μωρο σου χωρις εσυ να ψοφας στις αντλησεις και να ξυπνας απο τις 5 και σε 2 μηνες απο την επιστροφη στη δουλεια, ξεκινας τις στερεες (6 μηνων το μωρο), οποτε μειωνεται και η αναγκη για γαλα, αφου κατα την απουσια σου θα μπορει να τρωει 2 γευματα στερεων.

ειναι απλο και οχι βουνο. το εχω κανει αλλωστε και το ξερω στην παρξη αυτο που σου προτεινω

k9Tap3.png

Αχ ρε Κασσιανη ευχαριστω!Μου δινεις θαρρος!Και η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν θα εχω προβλημα με το στηθος αλλα δεν το αναλυσαμε περαιτερω! Την πρωινη αντληση ελεγα να την κανω για να μη μεινει το στηθος μου τοσες ωρες χωρις αντληση αφου (τουλ. τωρα ) το μωρο ξυπναει κατα τις 3 το βραδυ, θηλαζει απο το ενα στηθος λιγο και κοιμαται! Θα προσπαθησω λιγες μερες πριν να μην κανω αντλησεις στο ωραριο που θα ελειπα!Χαιρομαι που το εχεις κανει και λειτουργει!

s-age.pngs-age.png

Κι εμένα που δεν τρώει με τίποτα το μεσημεριανό του αλλά ούτε και αποψυγμένο γάλα ούτε και παίρνει μπιμπερό,τί κάνω;Αντλήσεις στη δουλειά δεν θα μπορώ να κάνω και η αλήθεια είναι ότι δε θέλω κι όλας γιατί αντλούσα για τον μεγάλο για 6 μήνες και δεν ήταν και ό,τι πιο εύκολο...Μέχρι και τις 2,30 μμ που τον έχω αφήσει ,με πρωινό θηλασμό στις 7 πμ,όλα πήγαν καλά.Δεν πείνασε για μεσημερι και μόλις γύρισα τον θήλασα.Θα λείπω όμως μέχρι τις 5...καμιά ιδέα να τρώει το φαγητό;Μέχρι και φρούτο σκέφτηκα να βάλω μέσα για να δοκιμάσω...

url]

url]

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά σε όλες. Λέω και εγώ να μπω στο club σας. Εχω εναν γιο 25 μηνων και μια κόρη 9 μηνων. Το γιο μου τον θηλάσα 9 μήνες λόγω οτι ξαναεμεινα εγκυος. Μεχρι τότε δεν ειχε παρει σταγόνα ξενο γάλα. Τη μικρη μου τη θηλάζω μέχρι και σήμερα και εκεινη χωρίς ξενο.

Σε λίγες μέρες επιστρεφω στη δουλεια. Θα φευγω 8 παρά το πρωι και θα επιστρεφω 4 και κάτι. Δεν ξερω τι να κάνω με τον μεσσημεριανο θηλάσμό. Να τον παραλέιψω η να τον κάνω απογευματινό.?

Πειτεμου τη γνώμη σας. Εχω 2,5 χρόνια να πατησω στη δουλεια και θα ειναι σόκ να αφησω τα παιδια μου....

Χρόνια πολλά σε όλες. Λέω και εγώ να μπω στο club σας. Εχω εναν γιο 25 μηνων και μια κόρη 9 μηνων. Το γιο μου τον θηλάσα 9 μήνες λόγω οτι ξαναεμεινα εγκυος. Μεχρι τότε δεν ειχε παρει σταγόνα ξενο γάλα. Τη μικρη μου τη θηλάζω μέχρι και σήμερα και εκεινη χωρίς ξενο.

Σε λίγες μέρες επιστρεφω στη δουλεια. Θα φευγω 8 παρά το πρωι και θα επιστρεφω 4 και κάτι. Δεν ξερω τι να κάνω με τον μεσσημεριανο θηλάσμό. Να τον παραλέιψω η να τον κάνω απογευματινό.?

Πειτεμου τη γνώμη σας. Εχω 2,5 χρόνια να πατησω στη δουλεια και θα ειναι σόκ να αφησω τα παιδια μου....

Πόσες φορές θηλάζει τώρα το μωρό; Πώς τα πάει με τις στερεές; Τις ώρες που θα λείπεις κανονικά (αν ήσουν σπίτι) πώς θα ήταν το "πρόγραμμά" σας;

To μωρο εκτος απο πρωι βραδυ θηλάζει αλλες 2-3φορες. Με τις στερεες τα παει τελεια. Τρωει τα πάντα. Την ταιζω το πρωι Περιπου στις 9. Μετα κατα τις 12 φρουτακια και μετα λίγο θηλασμος και κοιμάται. (Αυτον μπορώ να τον παραλέιψω). Μετα μόλις ξυπνησει φαγητο. Ξανα θηλάζω 1-2 φορες και ξανακοιμαται. Μετα το απογευμα κρεμουλα η γιαουρτι και τελευταιος θηλασμος το βράδυ. Αν ξυπνησει τη νύχτα της ξαναδινω γαλατακι.

Διαφημίσεις

δε βλεπω καν το λογο να αντλεις στελιτσα.

θα θηλαζεις οσο εισαι σπιτι και οσο λειπεις θα τρωει στερεες.

απλα αν θελεις να διατηρησεις το θηλασμο, θα θηλαζεις ανεμποδιστα οταν επιστρεφεις.

k9Tap3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια και από εμένα, θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Ίσως χρειαστεί σʼ ένα μήνα να επιστρέψω στη δουλειά και θέλω να ξέρω αν θα μπορέσω να συνεχίσω να θηλάζω και να μην μου μειωθεί η παραγωγή μου. Μέχρι τώρα θηλάζω αποκλειστικά. Η μπέμπα μου είναι 2,5 μηνών και συνήθως τελευταίο γεύμα κάνει στις 23:30 και μετά ξυπνάει 5:30 με 6:00. Τις 3 από τις 5 μέρες θα φεύγω από το σπίτι στις 6:00 (τις άλλες 2 φορές στις 7:00 ) και θα γυρίζω 16:00 με 16:30 ενώ δεν θα μπορώ να έχω θήλαστρο στη δουλειά. Αυτό που σκέφτομαι είναι να αρχίσω από τώρα τα πρωινά που το στήθος μου είναι γεμάτο πριν το θηλασμό να βγάζω γάλα με το θήλαστρο από το στήθος που δεν θα θηλάσω ώστε να κάνω μία μικρή τράπεζα σιγά - σιγά και παράλληλα να θηλάζω όπως πριν . Θα πρέπει να κάνω και το βράδυ άντληση? Πως μπορώ να υπολογίσω τα ml που θα πρέπει να τρώει η μπεμπούλα μου τις ώρες που θα λείπω? Μέχρι τώρα το στήθος μου δεν πετρώνει, υπάρχει περίπτωση με τις ώρες που θα λείπω αυτό να αλλάξει? Αυτό που δεν ξέρω είναι αν πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό θήλαστρο από τώρα ή κάποιο άλλο. Οποιαδήποτε βοήθεια στο πως μπορώ να οργανώσω το πρόγραμμα μου και να συνεχίσω να θηλάζω θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ :)

• 3 εβδομάδες μετά...

ποια καλη κοπελα θα μου απαντησει τα παρακατω??? ετσι για να τα ξαναθυμηθουμε..

εχω ενα αγορακι 3 μηνων

σε ενα μην απο τωρα (ηδη κανω προβες απουσιας και αποθηκευω) θα εργαζομαι και θα λειπω συνολικα (με τις διαδρομες) απο το σπιτι 4 ωρες.. 9-13.00

1) ειναι προτιμοτερο να αντλησω το ενα στηθος και να περιμενω στο παραπεντε πριν φυγω να θηλασω το μωρο και να κανω μια αντληση στο 3ωρο στη δουλεια? Η σε αυτη τη περιπτωση να μην κανω αντληση στη δουλεια και να θηλασω στο καπακι με το που επιστρεψω?

2) να αντλησω και να θηλασω πχ εως τις 8-8.30 και παλι να φροντισω μια αντληση στη δουλεια?

3) οταν αποψυχουμε γαλα πχ 120 ml (τα εχω σε προαποστειρωμενα σακουλακια αποθηκευσης) μπορουν να βγαζουν μια ποσοτητα πχ 60 Ml και να δινουν στο μωρο (κανει και μικρα γευματα σε αυτες τις ωρες που απουσιαζω) και να ξανακλεισουν το σακουλακι, να οτ ξαναβαζουν ψυγειο για να καταναλωθει πιο μετα αν χρειαστει?

4) Αν το γαλα ειναι φρεσκο αντλημενο και παλι δωσουν τη μιση ποσοτητα στο μωρο και το υπολοιπο μεινει παλι οπως ηταν και πριν στο μπουκαλακι αποθηκευσης η στο σακουλακι αντιστοιχα μεσα στο ψυγειο και τελικα δεν καταναλωθει, μπορει να μπει στην καταψυξη για χρηση σε επομενες μερες η επειδη ανοιξε το σακουλακι η το μπουκαλακι και ανακατευτηκε το γαλα ισως να χει υποστει αλλοιωσεις και δεν θα ειναι καταλληλο για περαιτερω αποθηκευση?

5) Αν το μωρο πιει μια ποσοτητα και θελει και αλλο γαλα, μπορουμε να το συμπληρωσουμε στο ιδιο μπιμπερο η να προτιμησουμε να βαλουμε το υπολοιπο σε νεο αποστειρωμενο?

6) Αν το μωρο πιει μια ποσοτητα και δεν θελει για λιγο να πιει αλλο και αφησει περισσευμα (ηδη δηλαδη ζεσταμενο) ποσο χρονος απομενει για να πιει το υπολοιπο εκτος ψυγειου?

7) εχουν βγει καποιες σακουλες αποστειρωσης για φουρνο μικροκυματων της medela και εχω αγορασει διοτι θα με διευκολυνει στο γραφειο να αποστειρωνω αμεσα και να αντλω χωρις να πηγαινοφερνω τη χοανη και τη βαλβιδα απο το σπιτι.. εχει καμια σας εμπειρια? ειναι ασφαλες?

ευχαριστω!!

Γεια σου prosperous και να σου ζησει το μωρακι σου!

Για το ερωτημα 1+2 εγω θα εκανα μια αντληση στη δουλεια για να εξασφαλιζω το αυριανο γευμα του μωρου και θα θηλαζα πριν φυγω και μετα που θα γυρνουσα σπιτι.

3) Ναι γινεται,ετσι κανει και η μαμα μου οταν λειπω και της αφηνω το μωρο,εγω εχω γεμισει σακουλακια των 150 μλ,εννοειτε οτι το μωρο μου σπανια πινει στο ''καπακι'' τετοια ποσοτητα.

4)Τι αλλοιωσεις να εχει υποστει καλε??:roll: Μπορεις ανετα να το φυλαξεις καταψυξη και να το χρεισιμοποιησεις αλλη φορα ;).

5)Εννοεις εκεινη την ωρα που πινει τελειωνει και θελει κι αλλο γαλα ετσι?Ναι εμενα συμπληρωνουν στο ιδιο μπουκαλι και του δινουν να πιει.

6)Δεν πολυκαταλαβα το ερωτημα,παντως αν περισεψει γαλα εμενα το πινει η μεγαλη ;).

7)Δυστυχως δεν τις ξερω αυτες τις σακουλες.

Καλη συνεχεια με το θηλασμο!:D

Εγω γυριζω στη δουλεια οταν θα ειναι 6 μηνων σε 2 μηνες και δεν θελω θα δουλευω και 8ωρο :(,αστα να πανε.....

6Qyip2.pngKvUzp2.png

σε υπερ ευχαριστω για τις απαντησεις.. και καταλαβαινω πως νοιωθεις και εσυ για την επιστροφη σου στη δουλεια..

σημερα προεκυψε αλλο προβλημα.. ξεπαγωσαμε μια αντληση 90 ml που ηταν κατεψυγμενα σε σακουλακι της ardo και το γαλα μετα την ανακινηση αφου ηταν ομογενοποιημενο σε λγοτερο απο λεπτο εμφανιζε μια κιτρινη παχια κρουστα..οταν το ξανα ανακινουσαμε παλι μετα απο λιγο εμφανιζοταν και πεταξανε το γαλα.. ξερεις τι συνεβει?? μηπως να φταιει το σακουλακι? γιατι εγω δουλευα της Medela παλια

σε υπερ ευχαριστω για τις απαντησεις.. και καταλαβαινω πως νοιωθεις και εσυ για την επιστροφη σου στη δουλεια..

σημερα προεκυψε αλλο προβλημα.. ξεπαγωσαμε μια αντληση 90 ml που ηταν κατεψυγμενα σε σακουλακι της ardo και το γαλα μετα την ανακινηση αφου ηταν ομογενοποιημενο σε λγοτερο απο λεπτο εμφανιζε μια κιτρινη παχια κρουστα..οταν το ξανα ανακινουσαμε παλι μετα απο λιγο εμφανιζοταν και πεταξανε το γαλα.. ξερεις τι συνεβει?? μηπως να φταιει το σακουλακι? γιατι εγω δουλευα της Medela παλια

Καλησπέρα, χωρίς να είμαι ειδική, νομίζω πως ήταν το λίπος του γάλακτος και πιστεύω πως άδικα το πετάξατε. Όμως το τονίζω... δεν είμαι ειδική! :)

Έλενα

Καλησπέρα, χωρίς να είμαι ειδική, νομίζω πως ήταν το λίπος του γάλακτος και πιστεύω πως άδικα το πετάξατε. Όμως το τονίζω... δεν είμαι ειδική! :)

βρε να συμφωνησω οτι ειναι το λιπος, διοτι αυτο σκεφθηκα και εγω αλλα να μην διαλυεται και να επανερχεται στην επιφανεια τοσο συντομα?

η εμπειρια απο τις αποψυξεις στην κορη μου συμφωνα με τα λεγομενα του ανδρα μου και της κουνιαδας μου που εκεινοι παντα εκαναν τη διαδικασια δεν τους θυμιζει κατι σχετικο..και δεν το δοκιμασαν και απο γευση κιολας..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...