Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Sofuka σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Με το θήλαστρο δεν αντλώ μεγάλες ποσότητες, περίπου 500-600 ml την ημέρα. Η αλήθεια είναι πως είχα ξεκινήσει αρχικά τις αντλήσεις και τις συνεχίζω πιο πολύ για να διατηρηθεί η παραγωγή μου και λιγότερο για τη δημιουργία αποθέματος.. μάλιστα απορώ πως κατάφερα να γεμίσω την κατάψυξη, τη στιγμή που αρχικά είχα τόσο λίγο γάλα! Σε μια 10λεπτη άντληση, μπορώ να βγάλω από 60-200 ml και από τα δύο στήθη, αναλόγως την ώρα, ποτέ όμως δεν έχω καταφέρει να βγάλω πολύ αμέσως ή έως και μισή ώρα μετά το θηλασμο... άραγε φταίει το θήλαστρο;; είχα σκεφτεί να νοικιάσω, επειδή όμως δεν ξέρω για πόσο καιρό θα καταφέρω ακόμα να θηλάσω, σκεφτόμουν για το αν πρέπει να κάνω αυτό το έξοδο, οικονομική κρίση γαρ.. αν όμως έχει διαφορά ίσως θα πρεπε..

Διαφημίσεις

Sofuka σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Με το θήλαστρο δεν αντλώ μεγάλες ποσότητες, περίπου 500-600 ml την ημέρα.

Σε μια 10λεπτη άντληση, μπορώ να βγάλω από 60-200 ml και από τα δύο στήθη, αναλόγως την ώρα, ποτέ όμως δεν έχω καταφέρει να βγάλω πολύ αμέσως ή έως και μισή ώρα μετά το θηλασμο....

E, όχι και δεν αντλείς πολύ! 500-600 ml με 2-3 αντλήσεις την ημέρα και 10λεπτη άντληση είναι πάααρα πολύ! Προφανώς το στήθος σου ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά στο συγκεκριμένο θήλαστρο! Το αν θα νοικιάσεις νοσοκομειακό, έχει να κάνει κυρίως με το σύστημα διπλής άντλησης, για να γλιτώνεις χρόνο ή και να βγάζεις την ίδια ποσότητα με λιγότερες αντλήσεις. Μπορείς να ξεκινήσεις τη δουλειά μ' αυτό που έχεις, προσπαθώντας να κάνεις περίπου τόσες αντλήσεις την ημέρα ώστε να καλύπτεις το μωρό σου για τις ώρες που θα λείπεις και αν δεις ότι κουράζεσαι, ότι χρειάζονται περισσότερες αντλήσεις απ' όσες μπορείς κλπ να νοικιάσεις το νοσοκομειακό. Το κόστος του είναι περίπου 60 ευρώ για τον πρώτο μήνα και μετά μειώνεται όσο το κρατάς, πάρε ένα τηλ. στην εταιρεία και θα σε κατατοπίσουνε αν αποφασίσεις να το νοικιάσεις!

Μην ξεχνάς στη δουλειά αν δεν καταφέρνεις τελικά να αντλείς να βγάζεις λίγο με το χέρι για να μην πρήζεσαι, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, μετά σιγά σιγά θα προσαρμοστεί ο οργανισμός και δεν θα πρήζεσαι τόσο τις ώρες που θα λείπεις.

Καλή επιστροφή στη δουλειά και καλή προσαρμογή και στους δύο σας! Μετά την εισαγωγή των στερεών τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο εύκολα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ποτέ όμως δεν έχω καταφέρει να βγάλω πολύ αμέσως ή έως και μισή ώρα μετά το θηλασμο.....

Είναι λογικό να μην μπορείς να βγάλεις πολύ γάλα κοντά στο θηλασμό. Μην ξεχνάς ότι τώρα είσαι όλη μέρα με το μωρό σου και αυτό θηλάζει αυπευθείας όλα τα γεύματά του, η παραγωγή σου είναι ρυθμισμένη για να καλύπτει τις ανάγκες του μωρού και κάτι παραπάνω, μιας και σου περισσεύει και αποθηκεύεις κι όλας. Όταν όμως επιστρέψεις στη δουλειά, κάποια γεύματα το μωρό δεν θα τα παίρνει απευθείας από το στήθος, οπότε η παραγωγή θα είναι περισσότερη αρχικά. Αν δεν αντλείς, η παραγωγή θα μειωθεί. Αν αντλείς, θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα καλύπτεις το μωρό με δικό σου γάλα τις ώρες που θα λείπεις. Θα δεις ότι λογικά θα αντλείς περισσότερο γάλα μετά από τις ώρες της απουσίας σου, ακόμα κι αν είναι αμέσως μετά τον θηλασμό.

Βέβαια καλό είναι οι ώρες θηλασμού-αντλήσεων να είναι μοιρασμένες μέσα στη μέρα, γι' αυτό είναι προτιμότερο να αντλείς στη δουλειά, ώστε να μη μένει το στήθος πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα, αλλά αν δεν γίνεται, δεν πιστεύω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα αντλώντας το πρωί πριν φύγεις και το απόγευμα-βράδυ όσες φορές μπορείς.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Να είσαι καλά sofuka για τις συμβουλές! Θα τις λάβω υπόψη και θα δω πως θα πάει...να σου ζήσουν τα παιδάκια σου και απ' ό,τι είδα από το ticker σου, με το καλό το νέο μέλος! ΥΓ. για τα 500-600 ml που σου είπα κάνω 2-3 αντλήσεις minimum.. είναι μέρες που χρειάζεται να κάνω και περισσότερες.. άλλες μέρες τυχαίνει να βγάζω περισσότερο γάλα και άλλες το στήθος να μην ανταποκρίνεται...έχω χάσει το μέτρημα!!

• 3 εβδομάδες μετά...

μανουλες.... εχω ξεκινησει εδω κ δυο εβδομαδες τη δουλεια κ τα παμε μια χαρα... το πρωι ξυπναμε γυρω στις 6 παρα για να ταισω τον μπεμη,οσο φαει, μετα το υπολοιπο το αντλω κ το βαζω καταψυξη...(δουλευω σε τραπεζα κ κανω πρακτικη)8 παρα τεταρτο πιανουμε δουλεια εως 3 15.

τις πρωτες 2 μερες ειχα ενα θεμα μετο στηθος μου με πονουσε πολυ κ το κορυφαιο που επαθα ηταν οταν πηγα να βγαλω το γαλα στην τουαλετα για να ξελαφρωσω.... διαπυστωνω οτι το θηλαστρο το ειχα σπασει.... και αναγκαστικα να το βγαλω με το χερι.... εκτοτε δεν μου ξανα πρηστικε.... μονο μια ωριτσα πριν φυγω πρηζετε αλλα ειναι υποφερτο!!!! οταν πηγαινω σπιτι ταιζω το μπεμπακο μου κ το υολοιπο το αντλω....

ειχα πολλυ αγχος οτι δεν θα τα καταφερνα κ οτι θα μειωθει η παραγωγη μου αλλα τελικα τιποτα απο τα δυο δεν εγινε!!!! βεβαια... ειναι μονο 2 εβδομαδες δεν ξερω τι μπορει να γινει στη συνεχεια... εσεις οι πιο εμπειρες μαμαδες τι λετε????????

Διαφημίσεις

μανουλες.... εχω ξεκινησει εδω κ δυο εβδομαδες τη δουλεια κ τα παμε μια χαρα... το πρωι ξυπναμε γυρω στις 6 παρα για να ταισω τον μπεμη,οσο φαει, μετα το υπολοιπο το αντλω κ το βαζω καταψυξη...(δουλευω σε τραπεζα κ κανω πρακτικη)8 παρα τεταρτο πιανουμε δουλεια εως 3 15.

τις πρωτες 2 μερες ειχα ενα θεμα μετο στηθος μου με πονουσε πολυ κ το κορυφαιο που επαθα ηταν οταν πηγα να βγαλω το γαλα στην τουαλετα για να ξελαφρωσω.... διαπυστωνω οτι το θηλαστρο το ειχα σπασει.... και αναγκαστικα να το βγαλω με το χερι.... εκτοτε δεν μου ξανα πρηστικε.... μονο μια ωριτσα πριν φυγω πρηζετε αλλα ειναι υποφερτο!!!! οταν πηγαινω σπιτι ταιζω το μπεμπακο μου κ το υολοιπο το αντλω....

ειχα πολλυ αγχος οτι δεν θα τα καταφερνα κ οτι θα μειωθει η παραγωγη μου αλλα τελικα τιποτα απο τα δυο δεν εγινε!!!! βεβαια... ειναι μονο 2 εβδομαδες δεν ξερω τι μπορει να γινει στη συνεχεια... εσεις οι πιο εμπειρες μαμαδες τι λετε????????

Όλα αυτά φαίνονται πολύ φυσιολογικά και καλά.

Το μόνο πράγμα στο οποίο θα σου εφιστούσα την προσοχή είναι το εξής (και σε συνδυασμό με το ότι δεν ξέρω τι ηλικία έχει το μωρό σου):

όσο περνάει ο καιρός η απόδοση με το θήλαστρο συνήθως μειώνεται. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παραγωγή αλλά με την προσαρμογή του στήθους στη νέα κατάσταση (=διαστήματα μακριά από το μωρό, άρα παραγωγή όταν το μωρό μπει στο στήθος).

Έτσι, αν το μωρό σου είναι ακόμα μικρό και ασυνήθιστο στο μπιμπερό μπορεί ακόμα να τρώει μικρές ποσότητες όσο λείπεις τις οποίες όμως σταδιακά μπορεί να αυξήσει.

Για να συνδυάσεις λοιπόν τα δύο αυτά θέματα (ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης με το θήλαστρο και "παράλληλη" αύξηση των αναγκών του μωρού) καλό είναι να είσαι "συνεπής" στις αντλήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα κι αν τώρα το γάλα περισσεύει. Με τον τρόπο αυτό και το απόθεμα που δημουργείς τώρα μπορεί κάποια στιγμή να σε ξελασπώσει και το στήθος θα συνηθίσει να ανταποκρίνεται κάπως στο θήλαστρο.

Όλα αυτά φαίνονται πολύ φυσιολογικά και καλά.

Το μόνο πράγμα στο οποίο θα σου εφιστούσα την προσοχή είναι το εξής (και σε συνδυασμό με το ότι δεν ξέρω τι ηλικία έχει το μωρό σου):

όσο περνάει ο καιρός η απόδοση με το θήλαστρο συνήθως μειώνεται. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παραγωγή αλλά με την προσαρμογή του στήθους στη νέα κατάσταση (=διαστήματα μακριά από το μωρό, άρα παραγωγή όταν το μωρό μπει στο στήθος).

Έτσι, αν το μωρό σου είναι ακόμα μικρό και ασυνήθιστο στο μπιμπερό μπορεί ακόμα να τρώει μικρές ποσότητες όσο λείπεις τις οποίες όμως σταδιακά μπορεί να αυξήσει.

Για να συνδυάσεις λοιπόν τα δύο αυτά θέματα (ενδεχόμενη μείωση της απόδοσης με το θήλαστρο και "παράλληλη" αύξηση των αναγκών του μωρού) καλό είναι να είσαι "συνεπής" στις αντλήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα κι αν τώρα το γάλα περισσεύει. Με τον τρόπο αυτό και το απόθεμα που δημουργείς τώρα μπορεί κάποια στιγμή να σε ξελασπώσει και το στήθος θα συνηθίσει να ανταποκρίνεται κάπως στο θήλαστρο.

evaMD o μπεμπης μου ειναι 3,5 μηνων. η αληθεια ειναι οτι παρατηρησα οτι το γαλα μειωθηκε λιγο γυρω στα 30γραμ τη μερα κ δεν εδωσα σημασια αλλα σημερα ηταν το μισο...εβαζα 240 γραμ κ χθες εβγαλα 180γραμ κ σημερα 140γραμ!!!!:( εχω αρχισει κ πιστευω οτι θα μου κοπει το γαλα....:(:(

τα γευματα του ειναι:6:00 θηλασμος

9:30-10:00 μπιμπερο με δικο μου γαλα (συνηθως 150μλ-200μλσπανια)

13:00-13:30 μπιμπερο με δικομου γαλα

16:00 θηλασμος

19:00 θηλασμος

μετα μπορει να ξυπνησει στις2:30 για να φαει λιγο αλλιως στις 4:30 κ θα φαει κανονικα. στις 6:00 τον βαζω εγω κ τρωει.

evaMD αυτο που με συμβουλευεις να κανω ειναι να αντλω καθε 3 ωρες απο τη στιγμη που θα ειμαι σπιτι.........? καταλαβα σωστα??? κ τη νυχτα μεταξυ 12 με 6? αν το κανω αυτο, οταν θα ειμαι στη δουλεια θα εχω προβλημα??? (δηλ πρηξιμο)

evaMD o μπεμπης μου ειναι 3,5 μηνων. η αληθεια ειναι οτι παρατηρησα οτι το γαλα μειωθηκε λιγο γυρω στα 30γραμ τη μερα κ δεν εδωσα σημασια αλλα σημερα ηταν το μισο...εβαζα 240 γραμ κ χθες εβγαλα 180γραμ κ σημερα 140γραμ!!!!:( εχω αρχισει κ πιστευω οτι θα μου κοπει το γαλα....:(:(

τα γευματα του ειναι:6:00 θηλασμος

9:30-10:00 μπιμπερο με δικο μου γαλα (συνηθως 150μλ-200μλσπανια)

13:00-13:30 μπιμπερο με δικομου γαλα

16:00 θηλασμος

19:00 θηλασμος

μετα μπορει να ξυπνησει στις2:30 για να φαει λιγο αλλιως στις 4:30 κ θα φαει κανονικα. στις 6:00 τον βαζω εγω κ τρωει.

evaMD αυτο που με συμβουλευεις να κανω ειναι να αντλω καθε 3 ωρες απο τη στιγμη που θα ειμαι σπιτι.........? καταλαβα σωστα??? κ τη νυχτα μεταξυ 12 με 6? αν το κανω αυτο, οταν θα ειμαι στη δουλεια θα εχω προβλημα??? (δηλ πρηξιμο)

ΟΧΙ! Δεν σου συνιστώ να αντλείς τόσο εντατικά - κατ' αρχήν θα εξαντληθείς και κατά δεύτερον μπορεί να αντλείς σε βάρος του θηλασμού.

Θα ήθελα επίσης να καταλάβεις ότι δεν μειώνεται το γάλα σου. Απλά από την εμπειρία μου βλέπω ότι τα στήθη που προσαρμόζονται γρήγορα στην επιστροφή στη δουλειά ή σε άλλες απουσίες της μαμάς, τείνουν να έχουν περισσότερα σκαμπανευάσματα στην απόδοση στο θήλαστρο. Αυτό είναι πιστεύω αποτέλεσμα της ικανότητας του μαστού να προσαρμόζεται γρήγορα στις νέες συνθήκες και δεν έχει να κάνει με την παραγωγή.

Απλά για να μην έχεις πρόβλημα με το πόσο γάλα αφήνεις, είτε θα πρέπει να βάλεις μία άντληση στη δουλειά είτε να αντλείς στο σπίτι και τρίτη φορά είτε να αντλείς και το ΣΚ προκειμένου να είσαι μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού. Σε πρώτη φάση, μπορείς να δοκιμάσεις να αντλήσεις για λίγη περισσότερη ώρα και αν έχεις θήλαστρο με φάση διέγερσης να το γυρίσεις στη φάση αυτή μόλις σταματήσει η ροή: συνήθως μετά τη δεύτερη αυτή διέγερση προκαλείται (2ο) let down και έχεις κάποια επιπλέον ποσότητα γάλακτος.

Μην αγχώνεσαι πάντως. Έχω δει ότι μετά από μερικές ημέρες ακόμα και η μία επιπλέον άντληση αποδίδει πολύ καλά.

Εγώ αντλώ για 23 μήνες (19μήνες στη δουλειά) και ακόμα καταφέρνω να συγκεντρώνω το γάλα που χρειάζεται ο γιος μου όσο λείπω. Απλά για κάποια διαστήματα χρειάζεται να προσθέσω αντλήσεις, όπως σου έγραψα και παραπάνω. Όταν καταφέρω να είμαι αρκετά μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού, μειώνω αντλήσεις κ.ο.κ.

Ξαναδιαβάζοντας όμως το μήνυμά σου με προβλημάτισε κάτι άλλο: κρατάς πρόγραμμα στο θηλασμό; Φαίνεται να θηλάζεις αλλά και να ταΐζετε με το μπιμπερό ανά 3 ώρες... Ισχύει; Αυτό από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή σου...

ΟΧΙ! Δεν σου συνιστώ να αντλείς τόσο εντατικά - κατ' αρχήν θα εξαντληθείς και κατά δεύτερον μπορεί να αντλείς σε βάρος του θηλασμού.

Θα ήθελα επίσης να καταλάβεις ότι δεν μειώνεται το γάλα σου. Απλά από την εμπειρία μου βλέπω ότι τα στήθη που προσαρμόζονται γρήγορα στην επιστροφή στη δουλειά ή σε άλλες απουσίες της μαμάς, τείνουν να έχουν περισσότερα σκαμπανευάσματα στην απόδοση στο θήλαστρο. Αυτό είναι πιστεύω αποτέλεσμα της ικανότητας του μαστού να προσαρμόζεται γρήγορα στις νέες συνθήκες και δεν έχει να κάνει με την παραγωγή.

Απλά για να μην έχεις πρόβλημα με το πόσο γάλα αφήνεις, είτε θα πρέπει να βάλεις μία άντληση στη δουλειά είτε να αντλείς στο σπίτι και τρίτη φορά είτε να αντλείς και το ΣΚ προκειμένου να είσαι μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού. Σε πρώτη φάση, μπορείς να δοκιμάσεις να αντλήσεις για λίγη περισσότερη ώρα και αν έχεις θήλαστρο με φάση διέγερσης να το γυρίσεις στη φάση αυτή μόλις σταματήσει η ροή: συνήθως μετά τη δεύτερη αυτή διέγερση προκαλείται (2ο) let down και έχεις κάποια επιπλέον ποσότητα γάλακτος.

Μην αγχώνεσαι πάντως. Έχω δει ότι μετά από μερικές ημέρες ακόμα και η μία επιπλέον άντληση αποδίδει πολύ καλά.

Εγώ αντλώ για 23 μήνες (19μήνες στη δουλειά) και ακόμα καταφέρνω να συγκεντρώνω το γάλα που χρειάζεται ο γιος μου όσο λείπω. Απλά για κάποια διαστήματα χρειάζεται να προσθέσω αντλήσεις, όπως σου έγραψα και παραπάνω. Όταν καταφέρω να είμαι αρκετά μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού, μειώνω αντλήσεις κ.ο.κ.

Ξαναδιαβάζοντας όμως το μήνυμά σου με προβλημάτισε κάτι άλλο: κρατάς πρόγραμμα στο θηλασμό; Φαίνεται να θηλάζεις αλλά και να ταΐζετε με το μπιμπερό ανά 3 ώρες... Ισχύει; Αυτό από μόνο του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή σου...

evaMD μου, δεν ισχυει παντα το τριωρο.οταν εχει φαει καλα το πρωι απο μενα θα ξυπνησει μετα τις 4 ωρες κ μετα αναλογα την ποσοτητα που θα φαει,θα ξυπνησει(δηλ αν φαει 140 θα ξυπνησει σε2:30 ωρες, αν ομως φαει 170-190 θα ξυπησει στις 4ωρες, βεβαια εχει τυχει να φαει κ 200 να ζητησει να φαει σε 2:30 ΩΡΕς αλλα να φαει μονο 80)δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο που σου λεω..... δεν ημαστε απαρετητα του 3ωρου.... οταν τον θηλαζω ομως στισ2:30- 3 ωρες ζηταει να φαει.....κ παντα τον αφηνω λιγο πριν αρχισει να κλαιει για να φαει....

το θηλαστρο που χρησημοπιω ειναι τις ameda lactaline personal διπλης αντλησης κ εχει διεγερση κ κυκλους. οταν εχω let down λιγοστευω τους κυκλους κ δυναμωνω τη διεγερση... ετσι οπως λες εχω περισσοτερη ροη...

κ οταν σταματαει η ροη δυναμωνω τους κυκλους κ περιμενω επομενο let down επισης βοηθαω με μασαζ για να βγει περισσοτερο γαλα.... μου εχει τυχει κανα δυο φορες να θελει να φαει αμασως μετα την αντληση κ να εχω let down, που δεν εβγενε το γαλα με το θηλαστρο.

εχω να σου δωσω πολλα συγχαρητηρια που μετα απο 23 μηνες καταφερνεις να θηλαζεις το μωρακι σου...μακαρι να τα καταφερω κ εγω!!!!!

evaMD για να καταλαβω, θα αντλω το πρωι παω για δουλεια, οταν ερχομαι μετα τη δουλεια κ το βραδυ πριν πεσω για υπνο(ας πουμε?)ειναι σωστο.....??????

evaMD μου, δεν ισχυει παντα το τριωρο.οταν εχει φαει καλα το πρωι απο μενα θα ξυπνησει μετα τις 4 ωρες κ μετα αναλογα την ποσοτητα που θα φαει,θα ξυπνησει(δηλ αν φαει 140 θα ξυπνησει σε2:30 ωρες, αν ομως φαει 170-190 θα ξυπησει στις 4ωρες, βεβαια εχει τυχει να φαει κ 200 να ζητησει να φαει σε 2:30 ΩΡΕς αλλα να φαει μονο 80)δεν ξερω αν σε βοηθαει αυτο που σου λεω..... δεν ημαστε απαρετητα του 3ωρου.... οταν τον θηλαζω ομως στισ2:30- 3 ωρες ζηταει να φαει.....κ παντα τον αφηνω λιγο πριν αρχισει να κλαιει για να φαει....

Το σημαντικό είναι να θηλάζεις (και να ταΐζετε με μπιμπερό, ανάλογα) όποτε ζητάει το μωρό. Αν το κάνεις έτσι οκ.

το θηλαστρο που χρησημοπιω ειναι τις ameda lactaline personal διπλης αντλησης κ εχει διεγερση κ κυκλους. οταν εχω let down λιγοστευω τους κυκλους κ δυναμωνω τη διεγερση... ετσι οπως λες εχω περισσοτερη ροη...

κ οταν σταματαει η ροη δυναμωνω τους κυκλους κ περιμενω επομενο let down επισης βοηθαω με μασαζ για να βγει περισσοτερο γαλα.... μου εχει τυχει κανα δυο φορες να θελει να φαει αμασως μετα την αντληση κ να εχω let down, που δεν εβγενε το γαλα με το θηλαστρο.

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αυτό το θήλαστρο αλλά καταλαβαίνω τι λες. Από τη στιγμή που αυτός ο τρόπος αποδίδει, οκ.

εχω να σου δωσω πολλα συγχαρητηρια που μετα απο 23 μηνες καταφερνεις να θηλαζεις το μωρακι σου...μακαρι να τα καταφερω κ εγω!!!!!

Σου εύχομαι να θηλάζεις για όσο θέλεις εσύ και το μωρό σου!

evaMD για να καταλαβω, θα αντλω το πρωι παω για δουλεια, οταν ερχομαι μετα τη δουλεια κ το βραδυ πριν πεσω για υπνο(ας πουμε?)ειναι σωστο.....??????

Κοίτα, το μόνο ίσως λάθος στην άντληση είναι όταν γίνεται σε βάρος του θηλασμού. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε η άντληση μπορεί να γίνεται οποτεδήποτε εξυπηρετεί τη μαμά. Αν αυτό το πρόγραμμα σε βοηθά, είναι μια χαρά. Ο στόχος είναι μέσα στο 24ωρο να βγάζεις όσο γάλα χρειάστηκε το μωρό σου όσο έλειπες ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θα χρειαστείς να αντλήσεις.

Δηλαδή: αν το μωρό πιει όσο λείπεις μόνο μια φορά γάλα, 180ml και εσύ αντλήσεις αυτά τα 180ml αλλά με τρεις αντλήσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα: το πόσες αντλήσεις χρειάζεσαι είναι αδιάφορο, το σημαντικό είναι η συνολική ποσότητα που αντλείς. Αν βγάζεις συστηματικά λιγότερο, τότε η παραγωγή σου σταδιακά μπορεί να μειωθεί ανάλογα. Αν αντλείς π.χ. το ΣΚ και αναπληρώνεις ό,τι λείπει σε ποσότητα τις καθημερινές, η παραγωγή μένει σε σταθερά επίπεδα.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας σχετικά με τον αποκλειστικό θηλασμό και την επιστροφή μου στην εργασία!

Παραθέτω τις πληροφορίες που χρειάζονται..

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37+2ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους

Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Φ.Τ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Δεν είμαι σίγουρη για τις τιμές, μία ημέρα ήταν στο όριο και μπήκε στη λάμπα.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6/9 2450

10/9 2220

13/9 2320

20/9 2470

27/9 2710

4/10 2900

11/10 3100

18/10 3350

25/10 3550

1/11 3700

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony - Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1-2

7β. ποιες ώρες αντλείτε Μεσημέρι- απόγευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20-40 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Ουρεί πολύ συχνά, αλλάζουμε πάνα πριν από κάθε γεύμα και αρκετές φορές και μετά. Επίσης, συχνά μας "βρεχει" μόλις του βγάλουμε την πάνα αλλά και αφού τον πλύνουμε.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Έχει αρκετές κενώσεις, τουλάχιστον 5-6.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το 2,5 μηνών μωρό μου τρώει περίπου κάθε 2 με 2,5 ώρες (τα βράδια πιο αραιά) και κάθε γεύμα διαρκεί 30 -40 λεπτά (καμιά φορά και παραπάνω)

Σε μία εβδομάδα επιστρέφω στην εργασία μου και θα λείπω από το σπίτι 8 ώρες περίπου. Είχα ζητήσει τη βοήθειά σας πριν από λίγο καιρό σχετικα με την επιλογή θήλαστρου και ενοικίασα ήδη το Symphony της Medela.

Η αρχική σκέψη ήταν να αντλώ τα 3 γεύματα που θα χρειάζομαι κάθε μέρα στο σπίτι. Ξεκίνησα, λοιπόν, να κάνω τις πρώτες αντλήσεις αλλά νομίζω πως δεν θα καταφέρω να καλύψω την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό μου όσο θα λείπω!!! Αυτή τη στιγμή με μία αντληση διάρκειας από 20 έως 40 λεπτά καταφέρνω να βγάλω από 40 έως 60 ml στην καλύτερη περίπτωση. Συνεπώς με τρεις αντλήσεις δεν θα έχω την απαιτούμενη ποσότητα, έτσι δεν είναι; Μια φορά δοκίμασα να του δώσω αντλημένο γάλα για να δω πόσο πίνει σε ένα γεύμα κι ήπιε 90 ml που είχα βγάλει σε δύο αντλήσεις!!!

Επίσης, αξίζει να αναφέρω ότι αφού κάθε γεύμα (αλλά και άντληση) διαρκεί έως και 40 λεπτά και το μωρό τρώει κάθε 2,5 ώρες νομίζω πως δεν υπάρχει κάποια στιγμή που το γάλα μου να "περισσεύει". Μερικές φορές άλλωστε έπειτα από άντληση νομίζω πως το μωρό δεν χορταίνει εύκολα και θέλει να παραμένει στο στήθος περισσότερη ώρα.. Αλλά και για να συγκεντρώσω μια αξιοπρεπή ποσότητα αντλημένου γάλακτος χρειάζομαι αρκετή ώρα!

Έχετε κάποια ιδέα να μου προτείνετε; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή μου; Να σκεφτώ το ενδεχόμενο άντλησης και στη δουλεια; Θα ήθελα πραγματικά να καταφέρω να τον θηλάσω αποκλειστικά όσο το δυνατόν περισσότερο!!!

Περιμένω τις συμβουλές σας..κι ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας σχετικά με τον αποκλειστικό θηλασμό και την επιστροφή μου στην εργασία!

Παραθέτω τις πληροφορίες που χρειάζονται..

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37+2ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους

Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Φ.Τ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Δεν είμαι σίγουρη για τις τιμές, μία ημέρα ήταν στο όριο και μπήκε στη λάμπα.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6/9 2450

10/9 2220

13/9 2320

20/9 2470

27/9 2710

4/10 2900

11/10 3100

18/10 3350

25/10 3550

1/11 3700

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony - Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1-2

7β. ποιες ώρες αντλείτε Μεσημέρι- απόγευμα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20-40 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Ουρεί πολύ συχνά, αλλάζουμε πάνα πριν από κάθε γεύμα και αρκετές φορές και μετά. Επίσης, συχνά μας "βρεχει" μόλις του βγάλουμε την πάνα αλλά και αφού τον πλύνουμε.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Έχει αρκετές κενώσεις, τουλάχιστον 5-6.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το 2,5 μηνών μωρό μου τρώει περίπου κάθε 2 με 2,5 ώρες (τα βράδια πιο αραιά) και κάθε γεύμα διαρκεί 30 -40 λεπτά (καμιά φορά και παραπάνω)

Σε μία εβδομάδα επιστρέφω στην εργασία μου και θα λείπω από το σπίτι 8 ώρες περίπου. Είχα ζητήσει τη βοήθειά σας πριν από λίγο καιρό σχετικα με την επιλογή θήλαστρου και ενοικίασα ήδη το Symphony της Medela.

Η αρχική σκέψη ήταν να αντλώ τα 3 γεύματα που θα χρειάζομαι κάθε μέρα στο σπίτι. Ξεκίνησα, λοιπόν, να κάνω τις πρώτες αντλήσεις αλλά νομίζω πως δεν θα καταφέρω να καλύψω την ποσότητα που χρειάζεται το μωρό μου όσο θα λείπω!!! Αυτή τη στιγμή με μία αντληση διάρκειας από 20 έως 40 λεπτά καταφέρνω να βγάλω από 40 έως 60 ml στην καλύτερη περίπτωση. Συνεπώς με τρεις αντλήσεις δεν θα έχω την απαιτούμενη ποσότητα, έτσι δεν είναι; Μια φορά δοκίμασα να του δώσω αντλημένο γάλα για να δω πόσο πίνει σε ένα γεύμα κι ήπιε 90 ml που είχα βγάλει σε δύο αντλήσεις!!!

Επίσης, αξίζει να αναφέρω ότι αφού κάθε γεύμα (αλλά και άντληση) διαρκεί έως και 40 λεπτά και το μωρό τρώει κάθε 2,5 ώρες νομίζω πως δεν υπάρχει κάποια στιγμή που το γάλα μου να "περισσεύει". Μερικές φορές άλλωστε έπειτα από άντληση νομίζω πως το μωρό δεν χορταίνει εύκολα και θέλει να παραμένει στο στήθος περισσότερη ώρα.. Αλλά και για να συγκεντρώσω μια αξιοπρεπή ποσότητα αντλημένου γάλακτος χρειάζομαι αρκετή ώρα!

Έχετε κάποια ιδέα να μου προτείνετε; Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή μου; Να σκεφτώ το ενδεχόμενο άντλησης και στη δουλεια; Θα ήθελα πραγματικά να καταφέρω να τον θηλάσω αποκλειστικά όσο το δυνατόν περισσότερο!!!

Περιμένω τις συμβουλές σας..κι ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Ξεκινώ από τις μετρήσεις:

6/9 2450

10/9 2220

13/9 2320

20/9 2470 Ανακτά το βάρος γέννησης, μέσα σε 14 μέρες - ΟΚ

27/9 2710 Μ.Ο. πρόσληψης 34,28 γραμ/μέρα (αναμενόμενα τα 25 γραμ/μέρα)

4/10 2900 Μ.Ο. 27,14 - ΟΚ

11/10 3100 Μ.Ο. 28,57 - ΟΚ

18/10 3350 Μ.Ο. 35,71 - ΟΚ

25/10 3550 Μ.Ο. 28,57 - ΟΚ

1/11 3700 Μ.Ο. 21,42 - πάλι, καλό είναι.

Αυτά σε συνδυασμό με τις βρεγμένες πάνες και τις κενώσεις δείχνουν ότι το μωρό θηλάζει πολύ καλά, παρότι κάνει σχετικά λίγα γεύματα. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα παραγωγής σου. Η τελευταία μέτρηση (της τελευταίας εβδομάδας) που δείχνει πρόσληψη κάτω από το μέσο όρο δεν είναι απαραίτητα ανησυχητική γιατί στη φάση αυτή η πρόσληψη πρέπει να υπολογίζεται ανά μήνα και μέσα στο μήνα όλες οι εβδομάδες ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο (25γραμ/μέρα). Ωστόσο αφήνω ένα ελάχιστο περιθώριο για την περίπτωση την τελευταία εβδομάδα να αντλούσες σε βάρος του θηλασμού...

Μια μαμά που θηλάζει αποκλειστικά και είναι μαζί με το μωρό της συνέχεια μπορεί να βγάλει μάξιμουμ 150ml/μέρα με άντληση, χωρίς να λειτουργεί σε βάρος του θηλασμού. Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να βγάλουν ούτε αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η παραγωγή τους.

Όταν όμως θα είσαι στη δουλειά, το στήθος σου, μαθημένο από την τωρινή κατάσταση, θα "γεμίζει" τις ώρες που θα είσαι μακριά με το μωρό. Επιστρέφοντας στο σπίτι μπορεί να βγάζεις μεγάλη ποσότητα που μαζί με 1-2 επιπλέον αντλήσεις να σου δώσουν όση ποσότητα χρειάζεσαι για την επόμενη. Οπότε μην συγκρίνεις το τώρα με το τότε.

Από την άλλη, η εμπειρία μου λέει ότι είναι ευκολότερο να αντλεί η μαμά στη δουλειά (αν υπάρχουν οι συνθήκες) από το να αντλεί στο σπίτι: αφενός λόγω χρόνου, αφετέρου διότι το στήθος κάποιων γυναικών προσαρμόζεται γρήγορα στην απουσία από το μωρό και πολύ γρήγορα παύει να αποθηκεύει, με αποτέλεσμα η άντληση να μην αποδίδει καλά όταν γίνεται με την επιστροφή της μαμάς στο σπίτι. Αυτές οι γυναίκες βοηθούνται από άντληση στη δουλειά σε συγκεκριμένες (κατά το δυνατόν) ώρες ώστε το στήθος τους να παίρνει συστηματικά το ίδιο ερέθισμα και να μην "προσαρμοστεί" στην απουσία του μωρού.

Θα μπορούσα να σου προτείνω κάποιες τεχνικές (δες παρακάτω) για να αντλήσεις από τώρα περισσότερο αλλά θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι όσο απόθεμα και να κάνεις δεν μπορεί να καλύψει μεγάλο διάστημα αν γυρνώντας στη δουλειά δεν αντλείς ικανοποιητικές ποσότητες (π.χ. και 5 λίτρα να μαζέψεις, αρκούν για περίπου 14 μέρες...). Αυτό το λέω μόνο για να σε κάνω να σκεφτείς εναλλακτικές (π.χ. άντληση στη δουλειά ή άλλες ώρες) και όχι για να σε αγχώσω.

Στη φάση που είσαι δεν έχει νόημα να αντλείς για πάνω από 20 λεπτά. Απλά κουράζεσαι και αγχώνεσαι με τις "επιδόσεις" σου. Είναι προτιμότερο να σταματήσεις στα 20 λεπτά και να κάνεις άλλη μία άντληση αργότερα.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να αντλείς πρωί, είτε ξημερώματα, περίπου 1 ώρα πριν ξυπνήσει το μωρό είτε αμέσως μετά τον πρώτο θηλασμό του, ΠΑΝΤΑ και από τα δύο στήθη.

Εναλλακτικά, μπορείς να θηλάζεις από το ένα στήθος και να αντλείς από το άλλο ή να δοκιμάσεις να αντλήσεις με το διπλό σύστημα 1-1,5 ώρα μετά από θηλασμό (και από τα δύο στήθη, με το διπλό σύστημα), όχι όμως πέρα από το απόγευμα.

Υπάρχουν επίσης μερικά ακόμα πράγματα που θα μπορούσες να δοκιμάσεις αν τα παραπάνω δεν αποδώσουν ιδιαίτερα, αλλά τα συζητάμε στην πορεία. :-P

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Ξεκινώ να εφαρμόζω τις συμβουλές αυτές και σε περίπτωση που δω πως δεν επαρκεί η ποσότητα που αντλώ επικοινωνώ ξανά!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Χαιρετε!Σε 15 μερες επιστρεφω στη δουλεια οταν τα διδυμα μου θα ειναι 4 μηνων.Τα μωρα θηλαζουν και τους δινω συμπληρωμα οποτε και οσο χρειαζεται γα να συμπληρωθει το γευμα τους .Στη φάση αυτη δινω ξενο γαλα 100-200 ml στο καθε μωρο ημερισιως.Θα ηθελα να συνεχισω να τα θηλαζω ,γνωριζετε πως θα πρεπει να χειριστω την κατασταση ωστε να μην μειωθει η παραγωγη μου?Θα ειμαι στη δουλεια απο 8.30-2.30.

Χαιρετε!Σε 15 μερες επιστρεφω στη δουλεια οταν τα διδυμα μου θα ειναι 4 μηνων.Τα μωρα θηλαζουν και τους δινω συμπληρωμα οποτε και οσο χρειαζεται γα να συμπληρωθει το γευμα τους .Στη φάση αυτη δινω ξενο γαλα 100-200 ml στο καθε μωρο ημερισιως.Θα ηθελα να συνεχισω να τα θηλαζω ,γνωριζετε πως θα πρεπει να χειριστω την κατασταση ωστε να μην μειωθει η παραγωγη μου?Θα ειμαι στη δουλεια απο 8.30-2.30.

Το ιδανικό θα ήταν να αντλείς στη δουλειά 2 φορές με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης, περίπου ανά 2ωρο: θηλάζεις πριν φύγεις ώστε να φύγεις με όσο το δυνατόν πιο άδειο στήθος, αντλείς περίπου στις 10:30 και μετά πάλι μεταξύ 12:30-13:00. Μ' αυτό το σχήμα θεωρώ ότι θα έχεις αρκετό γάλα για να καλλύψεις τα μωρά τις ώρες που λείπεις, θα δίνεις σταθερό ερέθισμα στο στήθος, ώστε να μην μειωθεί η παραγωγή σου και η τελευταία άντληση απέχει τόσο ώστε με την επιστροφή στο σπίτι να μπορείς πάλι άνετα να θηλάσεις χωρίς να δυσανασχετήσουν τα μωρά με τυχόν μειωμένη ροή.

Το θήλαστρο θα σου πρότεινα να το νοικιάσεις από τώρα για να το συνηθίσεις λίγο, ειδικά αν δεν έχεις αντλήσει ποτέ πριν.

Διαφημίσεις

Το ιδανικό θα ήταν να αντλείς στη δουλειά 2 φορές με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης, περίπου ανά 2ωρο: θηλάζεις πριν φύγεις ώστε να φύγεις με όσο το δυνατόν πιο άδειο στήθος, αντλείς περίπου στις 10:30 και μετά πάλι μεταξύ 12:30-13:00. Μ' αυτό το σχήμα θεωρώ ότι θα έχεις αρκετό γάλα για να καλλύψεις τα μωρά τις ώρες που λείπεις, θα δίνεις σταθερό ερέθισμα στο στήθος, ώστε να μην μειωθεί η παραγωγή σου και η τελευταία άντληση απέχει τόσο ώστε με την επιστροφή στο σπίτι να μπορείς πάλι άνετα να θηλάσεις χωρίς να δυσανασχετήσουν τα μωρά με τυχόν μειωμένη ροή.

Το θήλαστρο θα σου πρότεινα να το νοικιάσεις από τώρα για να το συνηθίσεις λίγο, ειδικά αν δεν έχεις αντλήσει ποτέ πριν.

Ευχαριστω για την απάντηση.Θα ειναι πολυ δυσκολο να αντλω στη δουλεια, εαν θηλαζω πριν και μετα την εργασια χωρις να αντλω στα ενδιαμεσα θα μειωθει η παραγωγη μου ?Οσο για θηλαστρο εχω το swing της medela νομιζεις οτι θα με καλυψει εαν χρειαστει τελικα να αντλησω καποια στιγμη?

καλημέρα σε όλες

θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να θέσω το εξής ερώτημα

επιστρέφω στην δουλειά την πέμπτη και μέχρι σήμερα δεν εχω καταφέρει τίποτα με το μπιμπερό

μόμο κλαμα πολύ κλάμα και παράπονο.....το αγοράκι μου θα κλείσει 4 μήνες σε δέκα μέρες και θηλάζω αποκλειστικά και στον βρεφονηπιακό δεν αναλαμβάνουν να δώουν το μπιμπερό εάν δεν το έχει μάθει πρώτα.η λύση που προτείνουν έιναι να το πάω όταν θα τρώει κρεμούλες!!!!!!!!!!!!!!!!

μού έιχατε απαντήσει να το δώσει κάποιος άλλος όταν θα λείπω απο το σπίτι

αλλα πάλι δεν πέτυχε... επίσης δεν έχω καταφέρει να αντλήσω γάλα γιατί ολο πεινάει που με κάνει να πιστεύω ότι δεν χορταίνει άρα θα μπορούσα να δώσω ένα συμπλήρωμα με μπιμέρό

έπισης να πώ ότο το βάρος του έιναι καλό 7700 κιλά

τι μπορω μα κάνω ;

δεν θέλω να σταματήσω ακόμα τον θηλασμό αλλα και με την δουλεία δεν ξέρω πως θα το συνδυάσω εαν τρώει μόνο απο μένα

περιμένω τα φώτα σας

Ευχαριστω για την απάντηση.Θα ειναι πολυ δυσκολο να αντλω στη δουλεια, εαν θηλαζω πριν και μετα την εργασια χωρις να αντλω στα ενδιαμεσα θα μειωθει η παραγωγη μου ?Οσο για θηλαστρο εχω το swing της medela νομιζεις οτι θα με καλυψει εαν χρειαστει τελικα να αντλησω καποια στιγμη?

Κατ' αρχήν πριν αποκλείσεις την άντληση στη δουλειά (λες "πολύ δύσκολο" αλλά δεν λες "αδύνατο";)) θα έλεγα να σκεφτείς κι αν θες να μας πεις τι ακριβώς θεωρείς πολύ δύσκολο. Π.χ. μια μαμά σκεφτόταν ότι δεν θα μπορούσε να αντλεί γιατί ο χώρος δεν είχε ψυγείο και γιατί δεν υπήρχε ρεύμα (πρίζα) εκεί που θα μπορούσε να αντλεί. Όταν της είπαμε για θερμομονωτικά τσαντάκια και ότι ακόμα και το symphony παίρνει μπαταρίες, είδε τελικά ότι μπορούσε να αντλεί στη δουλειά!

Αν θεωρήσουμε ωστόσο ότι πράγματι δεν θα μπορείς:

Αν τα μωρά τις ώρες της απουσίας σου πίνουν μόνο ξένο γάλα αλλά περισσότερο απ' όσο πίνουν τώρα μέσα στο 24ωρο, τότε η παραγωγή σου θα μειωθεί σταδιακά. Αν τα μωρά πίνουν εκείνες τις ώρες το ξένο που δίνεις και τώρα και τις υπόλοιπες ώρες μόνο θηλάζεις τότε η παραγωγή σου θα μείνει στα ίδια. Γενικά η παραγωγή θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Αν τα μωρά πίνουν κυρίως ξένο γάλα (συνολικά το 24ωρο) τότε η παραγωγή θα μειωθεί σημαντικά. Αν αυτό θα σημαίνει και αποθηλασμό δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων.

Το swing είναι ένα θήλαστρο κατάλληλο για μητέρες που έχουν εγκαταστήσει γαλουχία και για ευκαιριακή χρήση. Πιστεύω ότι και μόνο λόγω χρόνου (είναι μονής άντλησης) δεν θα σε βολέψει για να αντλείς στο σπίτι προκειμένου να καλύψεις τις ανάγκες δύο παιδιών για 6 ώρες και για όσο ακόμα δεν τρώνε στερεές τροφές.

καλημέρα σε όλες

θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να θέσω το εξής ερώτημα

επιστρέφω στην δουλειά την πέμπτη και μέχρι σήμερα δεν εχω καταφέρει τίποτα με το μπιμπερό

μόμο κλαμα πολύ κλάμα και παράπονο.....το αγοράκι μου θα κλείσει 4 μήνες σε δέκα μέρες και θηλάζω αποκλειστικά και στον βρεφονηπιακό δεν αναλαμβάνουν να δώουν το μπιμπερό εάν δεν το έχει μάθει πρώτα.η λύση που προτείνουν έιναι να το πάω όταν θα τρώει κρεμούλες!!!!!!!!!!!!!!!!

μού έιχατε απαντήσει να το δώσει κάποιος άλλος όταν θα λείπω απο το σπίτι

αλλα πάλι δεν πέτυχε... επίσης δεν έχω καταφέρει να αντλήσω γάλα γιατί ολο πεινάει που με κάνει να πιστεύω ότι δεν χορταίνει άρα θα μπορούσα να δώσω ένα συμπλήρωμα με μπιμέρό

έπισης να πώ ότο το βάρος του έιναι καλό 7700 κιλά

τι μπορω μα κάνω ;

δεν θέλω να σταματήσω ακόμα τον θηλασμό αλλα και με την δουλεία δεν ξέρω πως θα το συνδυάσω εαν τρώει μόνο απο μένα

περιμένω τα φώτα σας

Η "λύση" είναι πράγματι να δώσει κάποιος άλλος το μπιμπερό ενώ εσύ λείπεις από το σπίτι. Αυτό μπορεί να μην πετύχει με την πρώτη φορά. Γι' αυτό οι "πρόβες απουσίας" πρέπει να γίνονται για κάποιο διάστημα, ανάλογα με το πώς αντιδρά το παιδί. Βοηθά επίσης να εξηγήσεις στο παιδί (ναι και σ' αυτή την ηλικία) τι πρόκειται να συμβεί και για ποιο λόγο συμβαίνει. Επίσης καλό είναι να σε δει το μωρό όταν φεύγεις και να μην φύγεις ενώ κοιμάται: αυτό μπορεί να το αγχώνει περισσότερο και φυσικά να μην συνεργάζεται καθόλου στο φαγητό. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά μέσα σίτισης: π.χ. ποτηράκι, κουταλάκι, σύριγγα κλπ.

Τώρα αν το μπιμπερό/ποτήρι κλπ. θα έχει μέσα μητρικό γάλα ή ξένο, έχει να κάνει με το αν θέλεις/μπορείς να αντλήσεις ή όχι. Τι οδηγίες έχεις ακολουθήσει για την άντληση και δεν απέδωσαν;

Η "λύση" είναι πράγματι να δώσει κάποιος άλλος το μπιμπερό ενώ εσύ λείπεις από το σπίτι. Αυτό μπορεί να μην πετύχει με την πρώτη φορά. Γι' αυτό οι "πρόβες απουσίας" πρέπει να γίνονται για κάποιο διάστημα, ανάλογα με το πώς αντιδρά το παιδί. Βοηθά επίσης να εξηγήσεις στο παιδί (ναι και σ' αυτή την ηλικία) τι πρόκειται να συμβεί και για ποιο λόγο συμβαίνει. Επίσης καλό είναι να σε δει το μωρό όταν φεύγεις και να μην φύγεις ενώ κοιμάται: αυτό μπορεί να το αγχώνει περισσότερο και φυσικά να μην συνεργάζεται καθόλου στο φαγητό. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά μέσα σίτισης: π.χ. ποτηράκι, κουταλάκι, σύριγγα κλπ.

Τώρα αν το μπιμπερό/ποτήρι κλπ. θα έχει μέσα μητρικό γάλα ή ξένο, έχει να κάνει με το αν θέλεις/μπορείς να αντλήσεις ή όχι. Τι οδηγίες έχεις ακολουθήσει για την άντληση και δεν απέδωσαν;

ευχαριστω θερμα καταρχάς για την άμεση ανταπόκριση.

δεν έχω κάποια οδηγία για την άντλησ πέραν του ένα γευμα απο το στήθοσ και μετα μια αντληση για να δοθεί το επόμενο σε μπιμπερο.

αλλά έχω παρατηρίσει νομίζω μια σχετική μείωση τησ ποσότητας του γάλακτος

έχω ένα "αδειο" αίσθημα

βέβαια η γιατρός δεν ανησυχεί γιατί εδώ στο βέλγιο στους 4,5 μήνες λέει αρχίζουν τις κρέμες λαχανικών και φρούτων και εφόσον λέει το παιδί βάζει βάρος κανονικά δεν υπάρχει και λόγος ανησυχίας

απλά κάποια παιδιά λέει που θηλάζουν αποκλειστικά μπορεί να αρνηθούν κατηγορηματικά το μπιμπερό και να αρχίσουν πιο ευκολα στερεες τροφές

και καταλέξη είπε ,μπορει να το πάρει απο μόνο του εκεί που δεν θα το περιμένεις απλά να επιμένεις !!!!!

αλλα ρωτάω εγώ πως να συνεχίσω να προσπαθώ όταν το βλέπω τόσο θλιμένο στην προσπάθεια να το ταισει κάποιος άλλος και όχι η μαμά που το κάνει τοσο καιρό τωρα:cry::cry: δεν μου πάει καρδιά και στο τέλος τον θηλάζω πάλι και κάνουμε μια τρύπα στο νερό!!!!!

και θα έιναι πιο ανώδυνη η εισαγωγή στις κρέμες :?::?: η θα έιναι μεγαλύτερος ο γολγοθάς :?::?:

ευχαριστω θερμα καταρχάς για την άμεση ανταπόκριση.

δεν έχω κάποια οδηγία για την άντλησ πέραν του ένα γευμα απο το στήθοσ και μετα μια αντληση για να δοθεί το επόμενο σε μπιμπερο.

αλλά έχω παρατηρίσει νομίζω μια σχετική μείωση τησ ποσότητας του γάλακτος

έχω ένα "αδειο" αίσθημα

Αυτήν την οδηγία ποιος σου την έδωσε και για ποιο λόγο; Αυτό είναι τελείως λάθος και μόνο προβλήματα δημιουργεί...

βέβαια η γιατρός δεν ανησυχεί γιατί εδώ στο βέλγιο στους 4,5 μήνες λέει αρχίζουν τις κρέμες λαχανικών και φρούτων

Οι οδηγίες των παγκόσμιων οργανισμών δεν εξαιρούν το Βέλγιο...

και εφόσον λέει το παιδί βάζει βάρος κανονικά δεν υπάρχει και λόγος ανησυχίας

απλά κάποια παιδιά λέει που θηλάζουν αποκλειστικά μπορεί να αρνηθούν κατηγορηματικά το μπιμπερό

Αυτά ισχύουν

και να αρχίσουν πιο ευκολα στερεες τροφές

Αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν παίρνει μπιμπερό ή όχι...

και καταλέξη είπε ,μπορει να το πάρει απο μόνο του εκεί που δεν θα το περιμένεις απλά να επιμένεις !!!!!

Το ότι κάποια στιγμή μπορεί να το αποδεχτεί, ισχύει. Το τι εννοούμε με το "να επιμείνεις" είναι μεγάλο θέμα...

αλλα ρωτάω εγώ πως να συνεχίσω να προσπαθώ όταν το βλέπω τόσο θλιμένο στην προσπάθεια να το ταισει κάποιος άλλος και όχι η μαμά που το κάνει τοσο καιρό τωρα:cry::cry: δεν μου πάει καρδιά και στο τέλος τον θηλάζω πάλι και κάνουμε μια τρύπα στο νερό!!!!!

Αν είναι απαραίτητο να λείψεις, το μωρό ΠΡΕΠΕΙ να φάει κάτι όσο λείπεις, εκτός αν κοιμάται εκείνες τις ώρες. Άρα θα πρέπει να βρεθεί ένας ήπιος και στοργικός τρόπος να δεχτεί το μωρό να φάει και με κάποιον άλλο.

και θα έιναι πιο ανώδυνη η εισαγωγή στις κρέμες :?::?: η θα έιναι μεγαλύτερος ο γολγοθάς :?::?:

Αυτό έχει να κάνει με το πόσο έτοιμο θα είναι το μωρό για τις στερεές. Αν είναι "γολγοθάς" σημαίνει ότι το παιδί έχει κάποια θέματα που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν Ή ότι η μαμά έχει λανθασμένες προσδοκίες για την αποδοχή των στερεών τροφών.

Κατ' αρχήν πριν αποκλείσεις την άντληση στη δουλειά (λες "πολύ δύσκολο" αλλά δεν λες "αδύνατο";)) θα έλεγα να σκεφτείς κι αν θες να μας πεις τι ακριβώς θεωρείς πολύ δύσκολο. Π.χ. μια μαμά σκεφτόταν ότι δεν θα μπορούσε να αντλεί γιατί ο χώρος δεν είχε ψυγείο και γιατί δεν υπήρχε ρεύμα (πρίζα) εκεί που θα μπορούσε να αντλεί. Όταν της είπαμε για θερμομονωτικά τσαντάκια και ότι ακόμα και το symphony παίρνει μπαταρίες, είδε τελικά ότι μπορούσε να αντλεί στη δουλειά!

Αν θεωρήσουμε ωστόσο ότι πράγματι δεν θα μπορείς:

Αν τα μωρά τις ώρες της απουσίας σου πίνουν μόνο ξένο γάλα αλλά περισσότερο απ' όσο πίνουν τώρα μέσα στο 24ωρο, τότε η παραγωγή σου θα μειωθεί σταδιακά. Αν τα μωρά πίνουν εκείνες τις ώρες το ξένο που δίνεις και τώρα και τις υπόλοιπες ώρες μόνο θηλάζεις τότε η παραγωγή σου θα μείνει στα ίδια. Γενικά η παραγωγή θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Αν τα μωρά πίνουν κυρίως ξένο γάλα (συνολικά το 24ωρο) τότε η παραγωγή θα μειωθεί σημαντικά. Αν αυτό θα σημαίνει και αποθηλασμό δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων.

Το swing είναι ένα θήλαστρο κατάλληλο για μητέρες που έχουν εγκαταστήσει γαλουχία και για ευκαιριακή χρήση. Πιστεύω ότι και μόνο λόγω χρόνου (είναι μονής άντλησης) δεν θα σε βολέψει για να αντλείς στο σπίτι προκειμένου να καλύψεις τις ανάγκες δύο παιδιών για 6 ώρες και για όσο ακόμα δεν τρώνε στερεές τροφές.

Οταν λεω δυσκολο εννοω οτι δεν υπαρχει καθολου χωρος οποτε θα πρεπει να ζητω αδεια απουσιας για να πηγαινω στο σπιτι να αντλω .Αυτο οπως καταλαβαινεις θα μπορουσε να γινει το πολυ μια φορα στις 6 ωρες εργασιας.Με αυτο το δεδομενο,αν δηλαδη αντλω μονο μια φορα το 24 ωρο στις 11 το πρωι (μοιραζοντας τις ωρες εργασιας δηλαδη) θα παραμεινει η παραγωγη μου στα ιδια επιπεδα?Και σε αυτη την περιπτωση το swing medela μου ταιριαζει σαν θηλαστρο?

Οταν λεω δυσκολο εννοω οτι δεν υπαρχει καθολου χωρος οποτε θα πρεπει να ζητω αδεια απουσιας για να πηγαινω στο σπιτι να αντλω .Αυτο οπως καταλαβαινεις θα μπορουσε να γινει το πολυ μια φορα στις 6 ωρες εργασιας.Με αυτο το δεδομενο,αν δηλαδη αντλω μονο μια φορα το 24 ωρο στις 11 το πρωι (μοιραζοντας τις ωρες εργασιας δηλαδη) θα παραμεινει η παραγωγη μου στα ιδια επιπεδα?Και σε αυτη την περιπτωση το swing medela μου ταιριαζει σαν θηλαστρο?

Για να παραμείνει η παραγωγή σου στα ίδια επίπεδα θα πρέπει εκείνες τις ώρες να αντλείς όσο θα θήλαζες ή αν αντλείς λιγότερο να θηλάζεις μετά (τις υπόλοιπες ώρες) περισσότερο απ' όσο θα θήλαζες...

Εν ολίγοις, αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, απλά αυτό θα κάνεις. Αν μπορείς να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο θεωρώ ότι και πιο πολύ θα εξυπηρετηθείς (λόγω ταυτόχρονης/διπλής άντλησης) και θα μπορείς να βγάλεις το περισσότερο δυνατό.

Για να παραμείνει η παραγωγή σου στα ίδια επίπεδα θα πρέπει εκείνες τις ώρες να αντλείς όσο θα θήλαζες ή αν αντλείς λιγότερο να θηλάζεις μετά (τις υπόλοιπες ώρες) περισσότερο απ' όσο θα θήλαζες...

Εν ολίγοις, αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, απλά αυτό θα κάνεις. Αν μπορείς να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο θεωρώ ότι και πιο πολύ θα εξυπηρετηθείς (λόγω ταυτόχρονης/διπλής άντλησης) και θα μπορείς να βγάλεις το περισσότερο δυνατό.

Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου.Θα Προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και ελπιζω να τα καταφέρω .Εν τω μεταξύ σε ενα μήνα αρχιζουμε κρεμουλες (στον 5ο δηλαδη)οποτε πιστευω να είναι ευκολότερα τα πραγματα.Σε αυτη την περιπτωση παραλειπονται θηλασμοι για να φαει στερεες το μωρο ?Και τοτε τι θα γίνει με την πρωινη αντληση,θε πρεπει να τη συνεχισω?

Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου.Θα Προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο και ελπιζω να τα καταφέρω .Εν τω μεταξύ σε ενα μήνα αρχιζουμε κρεμουλες (στον 5ο δηλαδη)οποτε πιστευω να είναι ευκολότερα τα πραγματα.Σε αυτη την περιπτωση παραλειπονται θηλασμοι για να φαει στερεες το μωρο ?Και τοτε τι θα γίνει με την πρωινη αντληση,θε πρεπει να τη συνεχισω?

Κατ' αρχήν να ξέρεις ότι οι επίσημες οδηγίες μιλάνε για εισαγωγή στερεών με τη συμπλήρωση του 6ου μήνα, δηλαδή μόλις μπει το μωρό στον 7ο μήνα.

Στην αρχή τα μωρά απλά δοκιμάζουν και μπορεί να φάνε μόνο 1-2 κουταλιές. Για την αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον είναι προτιμότερο να μην πιέζονται τα μωρά να φάνε πέρα από όσο θέλουν. Πολύ λίγα μωρά τρώνε από την αρχή ποσότητα ικανή ώστε να αντικαταστήσει γεύμα γάλακτος.

Για τα μωρά που θηλάζουν και αν η μαμά δεν θέλει να αποθηλάσει, προτείνεται να θηλάζουν πριν τις στερεές (ώστε να μην είναι πολύ πεινασμένα και να συνεργαστούν καλύτερα) και να θηλάζουν πάλι μετά τη στερεά τροφή ώσπου να χορτάσουν. Σταδιακά τα μωρά ρυθμίζουν το πόσες στερεές θα πάρουν μειώνοντας το γάλα υπέρ των στερεών.

Αν η μαμά δουλεύει και οι στερεές δίνονται κατά την απουσία της, τότε δίνονται κυρίως οι στερεές και συμπληρώνεται με γάλα ανάλογα με το πόσο έφαγε το παιδί, προκειμένου να χορτάσει.

Θα σου πρότεινα την άντληση να τη διατηρήσεις για όσο μπορείς: αφενός το γάλα θα το χρειαστείς για συμπλήρωμα μετά τις στερεές τουλάχιστον για λίγο διάστημα αφετέρου γιατί ακόμα κι όταν δεν θα χρειάζεται, το επιπλέον ερέθισμα θα σου αυξήσει την παραγωγή και θα μπορείς να κόψεις το ξένο γάλα (αν φυσικά αυτό είναι σημαντικό για σένα).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...