Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

αν και η αληθεια ειναι οτι νιωθω οτι η μικρη πρεπει να αρχισει να ξεκολαει λιγο απο πανω μου τωρα που αρχιζω δουλεια και αυτη θα παει σχολειο. αναγκαστικα δηλαδη για να μη δυσκολευτει στην προσαρμογη της στο νεο περιβαλλον.

Η προσαρμογή της στο νέο περιβάλλον δεν εξαρτάται από το περιεχόμενο του μπουκαλιού.

Η άντληση θα σε βοηθήσει να αντέχεις περισσότερες ώρες χωρίς να πρήζεται το στήθος, αν και δεν είναι απαραίτητη, το στήθος θα προσαρμοστεί σιγά σιγά.

Τα μωρά που θηλάζουν φαίνεται ότι είναι πιο ανεξάρτητα και προσαρμόζονται πιο εύκολα στις αλλαγές.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας...

Πρώτη βδομάδα στη δουλειά...είναι νωρίς βέβαια ακόμα....αλλά αυτό είναι το πλάνο μας...

Η μικρή τρώει γύρω στις 5-6...θήλαστρο στις 8 στο σπίτι....στις 1 στο γραφείο...

και από τις 6 μέχρι τις 11 που θα κοιμηθεί τρώει 3 φορές στήθος...και είναι μέσα στη χαρά...ενώ στο μπουκάλι κάνει κάτι κόλπα στην αρχή...

Αν έχω κουράγιο κάνω και άντληση το βράδυ αλλά δεν...

Σε κάθε άντληση βγάζω 150ml...ενώ τα γεύματα της μικρής στο μπουκάλι είναι 100ml...

Οπότε έχω και καλό απόθεμα....

Τι με δυσκόλεψε; Το θήλαστρο...το swing είναι καλό...αλλά αν το θέλεις για λίγο...

το βρίσκω χρονοβόρο και κουραστικό λίγο...και επιδρά άσχημα στην ψυχολογία μου...

οπότε παρήγγειλα το symphony... :)

Αυτά από το βόρειο μέτωπο....

περισσότερα σε κανα-δυο βδομάδες...πάντως είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά...

αν έχετε κάποια παρατήρηση ευχαρίστως να την ακούσω...

Καλημέρα σας...

Πρώτη βδομάδα στη δουλειά...είναι νωρίς βέβαια ακόμα....αλλά αυτό είναι το πλάνο μας...

Η μικρή τρώει γύρω στις 5-6...θήλαστρο στις 8 στο σπίτι....στις 1 στο γραφείο...

και από τις 6 μέχρι τις 11 που θα κοιμηθεί τρώει 3 φορές στήθος...και είναι μέσα στη χαρά...ενώ στο μπουκάλι κάνει κάτι κόλπα στην αρχή...

Αν έχω κουράγιο κάνω και άντληση το βράδυ αλλά δεν...

Σε κάθε άντληση βγάζω 150ml...ενώ τα γεύματα της μικρής στο μπουκάλι είναι 100ml...

Οπότε έχω και καλό απόθεμα....

Τι με δυσκόλεψε; Το θήλαστρο...το swing είναι καλό...αλλά αν το θέλεις για λίγο...

το βρίσκω χρονοβόρο και κουραστικό λίγο...και επιδρά άσχημα στην ψυχολογία μου...

οπότε παρήγγειλα το symphony... :)

Αυτά από το βόρειο μέτωπο....

περισσότερα σε κανα-δυο βδομάδες...πάντως είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά...

αν έχετε κάποια παρατήρηση ευχαρίστως να την ακούσω...

Χαίρομαι πάρα πολύ με τα νέα σου!

Δεν έχω καν παρατηρήσεις!! Έχεις μοιράσει τις αντλήσεις πολύ καλά και έχοντας το symphony θα πας ακόμα καλύτερα σε ποσότητες και ευκολία (λόγω ταχύτητας).

Πάντως για τις ποσότητες της μικρής, χωρίς να θέλω να πω ότι τα 100ml τη φορά είναι λίγα, να ξέρεις ότι όσο συνηθίζει το μπιμπερό μπορεί να ανεβάσει ποσότητες. Ας το έχει κατά νου και όποιος την κρατάει: αν τη δει ανήσυχη μετά το γεύμα, ας προσφέρει κι άλλο.

Πάντως για τις ποσότητες της μικρής, χωρίς να θέλω να πω ότι τα 100ml τη φορά είναι λίγα, να ξέρεις ότι όσο συνηθίζει το μπιμπερό μπορεί να ανεβάσει ποσότητες. Ας το έχει κατά νου και όποιος την κρατάει: αν τη δει ανήσυχη μετά το γεύμα, ας προσφέρει κι άλλο.

Eva...είσαι βήματα μπροστά έτσι;;;

Η μικρή ξεκίνησε με 80-100ml αρχή της εβδομάδας για να φτάσει αισίως τα 120-140ml... :)

Ευτυχώς πάντα άφηνα το κάτι παραπάνω...αλλιώς το παιδάκι θα είχε λυσσάξει μέχρι να γυρίσω σπίτι...

Ειλικρινά δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια και τις συμβουλές σου...

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου....

...δεν τελείωσα με το topic...θα επανέλθω σε μερικές εβδομάδες να δώσω ένα update...

Καλησπέρα σας!!!

Θηλάζω αποκλειστικά, η μικρή μου έιναι πέντε μηνών και τρώει κάθε 4 ώρες περίπου.Εδώ και μια εβδομάδα έχω ξεκινήσει τη δουλειά, φεύγω απο το σπίτι στις 7:30 και γυρίζω στις 14:00. Όσες ώρες λείπω είναι ήρεμη αλλα μόνο στη θέα του μπιμπερό βάζει τα κλάματα!το γάλα είναι μητρικό και τα μπουκάλια της ΝUK, χρησιμοποίησα και θηλές απο καουτσούκ και σιλικόνης χωρις αποτέλεσμα.Η παιδίατρος μου πρότεινε για να μην μένει τόσες ώρες νηστική να ξεκινήσουμε το ρυζάλευρο ολικής αλέσεως Frezylac.Εσείς τι λέτε τι να κάνω? να συνεχίσω τις (άκαρπες μέχρι τωρα) προσπάθειες να δώσω μπιμπερό η να της δώσω κρέμα?Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!!!

Θηλάζω αποκλειστικά, η μικρή μου έιναι πέντε μηνών και τρώει κάθε 4 ώρες περίπου.Εδώ και μια εβδομάδα έχω ξεκινήσει τη δουλειά, φεύγω απο το σπίτι στις 7:30 και γυρίζω στις 14:00. Όσες ώρες λείπω είναι ήρεμη αλλα μόνο στη θέα του μπιμπερό βάζει τα κλάματα!το γάλα είναι μητρικό και τα μπουκάλια της ΝUK, χρησιμοποίησα και θηλές απο καουτσούκ και σιλικόνης χωρις αποτέλεσμα.Η παιδίατρος μου πρότεινε για να μην μένει τόσες ώρες νηστική να ξεκινήσουμε το ρυζάλευρο ολικής αλέσεως Frezylac.Εσείς τι λέτε τι να κάνω? να συνεχίσω τις (άκαρπες μέχρι τωρα) προσπάθειες να δώσω μπιμπερό η να της δώσω κρέμα?Ευχαριστώ.

Εγώ έχω αρχίσει δειλά - δειλά να της δίνω ριζάλευρο.... όχι πως το τρώει βέβαια.... πειραματίζεται. Είναι 5 μηνών, αλλά με το μπιμπερ΄τα παει μια χαρα... αυτά χρησιμοποιώ:

http://www.amazon.co.uk/Learning-Curve-Y4562A1-Breastflow-BPA-Free/dp/B001G4VFHG/ref=pd_bxgy_by_img_b

με τα κοινά μπιμπερό πνίγεται

Eva...είσαι βήματα μπροστά έτσι;;;

Η μικρή ξεκίνησε με 80-100ml αρχή της εβδομάδας για να φτάσει αισίως τα 120-140ml... :)

Ευτυχώς πάντα άφηνα το κάτι παραπάνω...αλλιώς το παιδάκι θα είχε λυσσάξει μέχρι να γυρίσω σπίτι...

χεχεχε, γιατί λένε "ο παλιός είν' αλλιώς"; :wink:

Καλησπέρα σας!!!

Η απόφαση θα είναι δική σου αλλά λάβε υπ' όψιν σου:

1. Ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ και την Αμ.Ακαδημία Παιδιατρικής ο αποκλειστικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται τους 6 πρώτους μήνες.

2. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το μωρό θα δεχτεί το κουτάλι-στερεά τροφή που αναπτυξιακά είναι ένα στάδιο μετά το μπιμπερό.

3. Το ρυζάλευρο έχει μέσα ξένο γάλα και η διατροφική του αξία είναι αμφίβολη με δεδομένο ότι πρόκειται για βιομηχανοποιημένο προϊόν.

Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις με στερεές από τώρα, πειραματίσου τουλάχιστον με φυσικές τροφές (φρούτα, σούπες, πουρέδες λαχανικών, μαγειρεμένα/πολτοποιημένα στο σπίτι).

Όλα τα μωρά που θηλάζουν έχουν ένα θέμα στη θέα του μπιμπερό όταν δεν έχουν πάρει μπιμπερό από την αρχή (χωρίς φυσικά να υπονοώ ότι πρέπει να "εκπαιδεύονται" από νωρίς στο μπιμπερό για να μην έχουν θέμα μετά!). Αυτό συνήθως υποχωρεί στην εβδομάδα. Αυτός που κρατάει το μωρό θα πρέπει να έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και με ήρεμο τρόπο χωρίς άγχος να δώσει στο μωρό το μπουκάλι πρωτού πεινάσει πολύ. Όταν πια το μωρό κλαίει από πείνα, θέλει τη μαμά του και δεν παίρνει το μπουκάλι.

Επίσης, πριν πας στη λύση των στερών, μπορείς να δοκιμάσεις κανονικό ποτηράκι, εκπαιδευτικό ποτηράκι, σύριγγα, τάισμα με κουτάλι ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Επίσης, πριν πας στη λύση των στερών, μπορείς να δοκιμάσεις κανονικό ποτηράκι, εκπαιδευτικό ποτηράκι, σύριγγα, τάισμα με κουτάλι ...

Η κόρη μου πίνει από επτάμιση μηνών με καλάμακι γάλα ή νερό.Μπουκάλια πήρα ότι κυκλοφορούσε στην αγορά και τίποτα..

Για άλλο όμως σας γράφω. Απο το σπίτι φευγω στις 9 και 30

Το μωρό συνήθως έχει θηλασει 2 φορές ήδη. Τρώει φρούτο στις 11 και κρεατοχορτόσουπα περιπου 2.Γυρνάω 3 και 30 και θηλαζει άλλη μια φορά πριν την απογευματινή κρεμα.

Μετά και πριν να κοιμηθεί θηλαζει 2 φορές περίπου.

Οπότε θηλασμοί σύνολο περιπου 5-6.(και ξυπνάει το βράδυ μια φορά)

Εγω στην δουλειά αντλώ στις 1 με το symphony αλλά βγάζω περίπου 80 μλ.

Ρωτάω τα εξής θα μειωθεί η γαλουχία μου αν σταματήσω να αντλω στην δουλειά? Ο λόγος που αντλώ είναι για να μην μειωθεί και για να της αφήνω γάλα όσο λείπω να πίνει όταν θέλει να χαλαρώσει .

Το μωρό δεν πίνει μπιμπερό και έχει αλλεργία στο αγελαδινό.

Διαφημίσεις

Αντί να αντλείς στη δουλειά, μπορείς να θηλάζεις το απόγευμα αντί της απογευματινής κρέμας. Το οποίο μπορείς να το κάνεις, ακόμη κι αν συνεχίσεις την άντληση. Δεν είναι πιο θρεπτική η κρέμα από το γάλα σου. Από την άλλη, αν πιστεύεις ότι χρειάζεται το αντλημένο για να χαλαρώνει, πώς θα το αντικαταστήσεις;

Αντί να αντλείς στη δουλειά, μπορείς να θηλάζεις το απόγευμα αντί της απογευματινής κρέμας. Το οποίο μπορείς να το κάνεις, ακόμη κι αν συνεχίσεις την άντληση. Δεν είναι πιο θρεπτική η κρέμα από το γάλα σου. Από την άλλη, αν πιστεύεις ότι χρειάζεται το αντλημένο για να χαλαρώνει, πώς θα το αντικαταστήσεις;

Απλα δεν ξερω αν κοψω την αντληση θα μειωθει η παραγωγη μου? Ρωταω γιατι βγαζω μονο 80 και απο τα δυο! Amaretto μου το μωρο θηλαζει και πριν και μετα την κρεμα οποτε θελει η κοπελαρα μου δικο της!

To σκεπτικό μου ήταν ότι προσθέτοντας έναν θηλασμό (ή μια άντληση σε ώρα εκτός δουλειάς) ακόμη, καλύπτεις την άντληση αυτή, αν την σταματήσεις. Αν το μωρό δεν θηλάσει περισσότερο τις υπόλοιπες ώρες (κατά μέσο όρο, γιατί δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο πίνει κάθε μέρα), λογικό είναι να μειωθεί η παραγωγή σου, αν κόψεις την άντληση. Το μωρό τρώει ήδη πολλά στερεά (συνήθως τρίτο γεύμα χρειάζεται μετά το χρόνο) οπότε τα 80μλ μπορεί να είναι υπολογίσιμο μέρος στην πρόσληψη γάλακτος (επειδή θηλασμοί έχουν ήδη αντικατασταθεί από γεύματα και το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει ήδη μια μείωση στην παραγωγή σου).

To σκεπτικό μου ήταν ότι προσθέτοντας έναν θηλασμό (ή μια άντληση σε ώρα εκτός δουλειάς) ακόμη, καλύπτεις την άντληση αυτή, αν την σταματήσεις. Αν το μωρό δεν θηλάσει περισσότερο τις υπόλοιπες ώρες (κατά μέσο όρο, γιατί δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο πίνει κάθε μέρα), λογικό είναι να μειωθεί η παραγωγή σου, αν κόψεις την άντληση. Το μωρό τρώει ήδη πολλά στερεά (συνήθως τρίτο γεύμα χρειάζεται μετά το χρόνο) οπότε τα 80μλ μπορεί να είναι υπολογίσιμο μέρος στην πρόσληψη γάλακτος (επειδή θηλασμοί έχουν ήδη αντικατασταθεί από γεύματα και το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει ήδη μια μείωση στην παραγωγή σου).

Σε ευχαριστώ amaretto μου για την άμεση απάντηση.Δεν θα την κόψω την άντληση και ας βγάζω τόσο λίγο.Δεν θέλω να μειωθεί το γάλα μου θα της τα δίνουμε όταν λείπω ανάμεσα στα γευματα.Καλή πρωτοχρονιά!

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονια σε όλες!Είπα να σας ενημερώσω για το πώς πάει ο θηλασμός μετά την επιστροφή στη δουλεια, ώστε να πάρουν κι άλλες κουράγιο και φυσικά να πιστέψουν ότι είναι εφικτό!Κατ'αρχάς Eva σου οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια και τις πολυτιμες συμβουλές σου. Ήμουν πραγματικά έτοιμη να βαλω τη σκόνη στη ζωη μας, αλλά νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί (όχι ακόμα τουλάχιστον).

To πρόγραμμά μας με το θηλασμό και τις αντλήσεις είναι περίπου σαν και αυτό της GeorgiaT. Αγόρασα και το swing που κάνει σαφώς λιγότερο θορυβο (αντλώ στην τουαλέτα δυστυχώς) οπότε ελπίζω να πάει γενικα καλά. Κορίτσια εγώ θεωρούσα ότι ήταν ανέφικτο αλλά τελικά νομίζω ότι με μερικές εξυπνές λύσεις, καλή οργάνωση, θετική διάθεση και πολύ κουράγιο πολλά μπορούν να γίνουν!Φιλιά σε όλες!Eva ευχαριστώ πολυ και πάλι!

Διαφημίσεις

Αγλαΐα και κορίτσια καλησπέρα, μια φίλη μου μόλις σαράντισε, θέλει να πάρει θήλαστρο για να αρχίσει τις αντλήσεις γιατί θα επιστρέψει τον άλλο μήνα στη δουλειά. της είπα να πάρει καλύτερα νοσοκομειακό -καλά έκανα; θα λείπει 6 ώρες πόσες φορές πρέπει να αντλεί;

προς το παρόν θηλάζει ευτυχώς αποκλειστικά -αφού έχει αποφύγει διάφορες κακοτοπιές λόγω γιατρού- ελπίζω να συνεχίσει. Φαναταστείτε σήμερα με πήρε να με ρωτήσει για το θήλαστρο και την ενημέρωσα ότι όπου να'ναι να περιμένει άλμα ανάπτυξης, μην αγχωθεί ότι δεν έχει γάλα, και μου είπε ότι το μωρό είχε ακριβώς αυτό που περιγράφω πριν 2-3 μέρες και ο γιατρός τους είπε να δίνουν και χαμομήλι για τα εντεράκια του...είναι ο ίδιος γιατρός που είχε προτείνει χαμομήλι για τον ίκτερο..λέτε να τα παίρνει και από τη Lipton; :mrgreen::mrgreen:

Καλημέρα,

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Φεύγω για δουλειά στις 7 και γυρίζω 3. Πριν φύγω, κατά τις 6, τον ξυπνάω και τον θηλάζω κανά μισάωρο (έχει ξυπνήσει και 2-3 φορές ενδιάμεσα τη νύχτα κι έχει πιπιλίσει μάλλον από κανά 10λεπτο). Φοβάμαι μην πρηστώ στη δουλειά και φυσικά δε θέλω να του δώσουμε άλλο γάλα το πρωί.

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι απαραίτητο αυτό το ξύπνημα, γιατί ώρες ώρες τον λυπάμαι τον κακομοίρη, κοιμάται τόσο βαθιά και είναι έτσι ζεστούλης και ήρεμος..

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Καλημέρα,

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Φεύγω για δουλειά στις 7 και γυρίζω 3. Πριν φύγω, κατά τις 6, τον ξυπνάω και τον θηλάζω κανά μισάωρο (έχει ξυπνήσει και 2-3 φορές ενδιάμεσα τη νύχτα κι έχει πιπιλίσει μάλλον από κανά 10λεπτο). Φοβάμαι μην πρηστώ στη δουλειά και φυσικά δε θέλω να του δώσουμε άλλο γάλα το πρωί.

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι απαραίτητο αυτό το ξύπνημα, γιατί ώρες ώρες τον λυπάμαι τον κακομοίρη, κοιμάται τόσο βαθιά και είναι έτσι ζεστούλης και ήρεμος..

Δεν παίζει να θηλάζει κοιμισμένος; Την κόρη μου δεν την ξυπνούσα, το πολύ-πολύ να την ψιλοενοχλούσα μέχρι να πιάσει το στήθος και ξανακοιμόταν αμέσως ... Το πόσο απαραίτητο είναι ... προσωπικά θεωρούσα ότι κάλυπτα το πρωινό της και δεν χρειαζόταν να ψάχνουμε να βρούμε τι να φάει σαν επιπλέον σνακ, ίσα-ίσα έτρωγε δυο γεύματα στην απουσία μου, μερικές φορές δε, μόνο ένα. (Αναφέρομαι για μετά τον χρόνο.)

Είναι μάλλον λιγάκι νωρίς να ρωτήσω μια και επιστρέφω στη δουλειά σε 3,5 μήνες αλλά θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη. Το μωρό μου (2 μηνών) το θηλάζω αποκλειστικά. Είχα αποφασίσει ότι αυτό θα το κάνω μέχρι να γυρίσω στη δουλειά (μέχρι δλδ να πάει 5,5 μηνών) γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ από την ώρα που θα φύγω από το σπίτι για τη δουλειά μέχρι την ώρα που θα γυρίσω είναι 12 ώρες.

Σήμερα, χρειάστηκε να πάω στη δουλειά να υπογράψω κάποια χαρτιά και άντλησα για πρώτη φορά γάλα. Με χειροκίνητο θήλαστρο άντλησα σε λιγότερο από 10 λεπτά 150 ml γάλα. Και συγκλονίστηκα, είναι αλήθεια. Μου φάνηκε πάρα πολύ! Δεν ξέρω αν είναι, αλλά έτσι μου φάνηκε. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι μήπως καταφέρω και διατηρήσω το θηλασμό και όταν επιστρέψω στη δουλειά.

Μπορείτε να μου πείτε τι θα χρειαστώ ώστε να αποθηκεύω γάλα και να ταϊζει κάποιος άλλος το μωρό? Δλδ νοσοκομειακό θήλαστρο, σακουλάκια αποθήκευσης γάλακτος? Που τα βρίσκω? Από πότε μπορώ να αρχίσω να αποθηκεύω και πότε μπορώ να κάνω αντλήσεις? Ανάμεσα στα γεύματα του μωρού?

Για τη δουλειά είτε θα φεύγω 5:30π.μ. και θα γυρίζω 5:30 μ.μ. είτε 10 το πρωί με 10 το βράδυ. Αντλήσεις στη δουλειά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω. Οπότε τι θα γίνετε τότε? Υπάρχει περίπτωση να με πονάει το στήθος μου και να πετρώνει?

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονια σε όλες!Είπα να σας ενημερώσω για το πώς πάει ο θηλασμός μετά την επιστροφή στη δουλεια, ώστε να πάρουν κι άλλες κουράγιο και φυσικά να πιστέψουν ότι είναι εφικτό!Κατ'αρχάς Eva σου οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια και τις πολυτιμες συμβουλές σου. Ήμουν πραγματικά έτοιμη να βαλω τη σκόνη στη ζωη μας, αλλά νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί (όχι ακόμα τουλάχιστον).

To πρόγραμμά μας με το θηλασμό και τις αντλήσεις είναι περίπου σαν και αυτό της GeorgiaT. Αγόρασα και το swing που κάνει σαφώς λιγότερο θορυβο (αντλώ στην τουαλέτα δυστυχώς) οπότε ελπίζω να πάει γενικα καλά. Κορίτσια εγώ θεωρούσα ότι ήταν ανέφικτο αλλά τελικά νομίζω ότι με μερικές εξυπνές λύσεις, καλή οργάνωση, θετική διάθεση και πολύ κουράγιο πολλά μπορούν να γίνουν!Φιλιά σε όλες!Eva ευχαριστώ πολυ και πάλι!

Συγγνώμη, το είδα καθυστερημένα! Μπράβο!!!

Είναι μάλλον λιγάκι νωρίς να ρωτήσω μια και επιστρέφω στη δουλειά σε 3,5 μήνες αλλά θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη. Το μωρό μου (2 μηνών) το θηλάζω αποκλειστικά. Είχα αποφασίσει ότι αυτό θα το κάνω μέχρι να γυρίσω στη δουλειά (μέχρι δλδ να πάει 5,5 μηνών) γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ από την ώρα που θα φύγω από το σπίτι για τη δουλειά μέχρι την ώρα που θα γυρίσω είναι 12 ώρες.

Σήμερα, χρειάστηκε να πάω στη δουλειά να υπογράψω κάποια χαρτιά και άντλησα για πρώτη φορά γάλα. Με χειροκίνητο θήλαστρο άντλησα σε λιγότερο από 10 λεπτά 150 ml γάλα. Και συγκλονίστηκα, είναι αλήθεια. Μου φάνηκε πάρα πολύ! Δεν ξέρω αν είναι, αλλά έτσι μου φάνηκε. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι μήπως καταφέρω και διατηρήσω το θηλασμό και όταν επιστρέψω στη δουλειά.

Μπορείτε να μου πείτε τι θα χρειαστώ ώστε να αποθηκεύω γάλα και να ταϊζει κάποιος άλλος το μωρό? Δλδ νοσοκομειακό θήλαστρο, σακουλάκια αποθήκευσης γάλακτος? Που τα βρίσκω? Από πότε μπορώ να αρχίσω να αποθηκεύω και πότε μπορώ να κάνω αντλήσεις? Ανάμεσα στα γεύματα του μωρού?

Για τη δουλειά είτε θα φεύγω 5:30π.μ. και θα γυρίζω 5:30 μ.μ. είτε 10 το πρωί με 10 το βράδυ. Αντλήσεις στη δουλειά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνω. Οπότε τι θα γίνετε τότε? Υπάρχει περίπτωση να με πονάει το στήθος μου και να πετρώνει?

Χαίρομαι να ακούω μαμάδες να αναθεωρούν τον αποθηλασμό λόγω επιστροφής στη δουλειά!

Στέλλα, οι επιλογές που έχεις είναι διάφορες: χονδρικά, μπορείς (α) να μην αντλείς καθόλου και είτε να δίνεις δικό σου αντλημένο είτε ξένο τις ώρες που λείπεις ή (β) να αναθεωρήσεις το κατά πόσον μπορείς να αντλείς στη δουλειά... Αυτό στο λέω γιατί έχω ακούσει αρκετές μαμάδες που θεωρούσαν ότι δεν μπορούν να αντλούν για λόγους που όταν τους συζήτησαν διαπίστωσαν ότι δεν ίσχυαν απόλυτα (ενδεικτικά δες λίγο παραπάνω το μήνυμα της mommy14). Αν θέλεις, πες μου ως προς αυτό περισσότερες λεπτομέρειες για να δούμε.

Για τα παρακάτω ας θεωρήσουμε ωστόσο ότι δεν μπορείς πράγματι να αντλήσεις καθόλου όσο λείπεις:

Τα σενάρια είναι 2:

α) Να καταφέρεις να αντλείς τις ώρες που θα είσαι με το μωρό όλη ή μέρος της ποσότητας που χρειάζεται όσο λείπεις και να συμπληρώνεις με ξένο ή

β) Να δίνεις μόνο ξένο όσο λείπεις (αφού τελειώσεις το απόθεμα της κατάψυξης).

Σε κάθε περίπτωση, με λίγη προσπάθεια ίσως από μέρους σου, πιστεύω ότι θα μπορέσεις να διατηρήσεις το θηλασμό καθώς το μωρό σου θα είναι έτοιμο τότε για στερεές τροφές. Αντιστρόφως ανάλογα με το πόσο καλά θα τρώει τις στερεές θα είναι το γάλα που θα χρειάζεται να του δίνεις όσο λείπεις, καθώς θα δίνετε στο μωρό όλες τις στερεές τις ώρες που θα δουλεύεις και μετά (όταν θα είσαι στο σπίτι) μόνο θα θηλάζεις.

Για να κάνεις ένα καλό απόθεμα, μην χρησιμοποιήσεις χειροκίνητο θήλαστρο, παρότι είχες όντως θεαματικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι επειδή το μωρό σου είναι μικρό, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, είναι απείρως καλύτερα να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης (το κόστος του symphony είναι 60?/μήνα για τους 2 πρώτους μήνες και 40?/μήνα για κάθε επόμενο, αλλά αξίζει τα λεφτά του) Δες εδώ http://www.klinikum.gr/thilasmos/el/contact-us-new.

Αντλήσεις θα κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, ανάμεσα στα ξημερώματα και νωρίς το απόγευμα, σε βολεύει εσένα, όχι όμως σε βάρος θηλασμού: δηλ. θα αντλείς είτε αμέσως μετά από θηλασμό (και από τα δύο στήθη) είτε μία ώρα μετά κατά προτίμηση σε φάσεις που το μωρό κοιμάται ή ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις άλλη μία ώρα περίπου μέχρι να ξαναθηλάσει. Αυτά τα λέμε για να μην έχεις πρόβλημα με τη ροή μετά και δυσανασχετήσει το μωρό (εννοείται ότι αν τύχει το μωρό να θηλάσει μετά από άντληση, θα μπορέσει να κατεβάσει γάλα, απλά κάποια μωρά μπορεί να γκρινιάσουν - αυτό εννοώ λέγοντας να μην είναι σε βάρος του θηλασμού).

Μάξιμουμ την ημέρα να αντλήσεις 150ml (πέρα από τους θηλασμούς που θα κάνεις κανονικά).

Για την αποθήκευση μπορείς να χρησιμοποιήσεις σακουλάκια (π.χ. της medela, στην klinikum, σε φαρμακεία, μαγαζιά με βρεφικά είδη ή μέσω internet από το εξωτερικό έως και στη μισή τιμή!) ή μπιμπερό ή πλαστικά δοχεία, αρκεί να είναι κατάλληλα για τρόφιμα (άρα όχι ουροσυλλέκτες) και κατάλληλα για κατάψυξη. Μην αποθηκεύσεις μόνο μεγάλες ποσότητες, γιατί το ξεπαγωμένο γάλα διατηρείται μόνο για 24 ώρες.

Τις αντλήσεις μπορείς να τις ξεκινήσεις άμεσα, ειδικά αν τις ώρες που θα λείπεις θα χρησιμοποιείς μόνο από το απόθεμα, οπότε θα χρειαστείς σημαντική ποσότητα.

Δεν παίζει να θηλάζει κοιμισμένος; Την κόρη μου δεν την ξυπνούσα, το πολύ-πολύ να την ψιλοενοχλούσα μέχρι να πιάσει το στήθος και ξανακοιμόταν αμέσως ... Το πόσο απαραίτητο είναι ... προσωπικά θεωρούσα ότι κάλυπτα το πρωινό της και δεν χρειαζόταν να ψάχνουμε να βρούμε τι να φάει σαν επιπλέον σνακ, ίσα-ίσα έτρωγε δυο γεύματα στην απουσία μου, μερικές φορές δε, μόνο ένα. (Αναφέρομαι για μετά τον χρόνο.)

Κι εγώ με το ίδιο σκεπτικό τον σηκώνω το πρωί (και για να μην έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου). Τις περισσότερες φορές θηλάζει κοιμισμένος, άλλες όμως ξυπνάει και δεν ξανακοιμάται με τίποτα. Σήμερα το πρωί είχα και τα δύο στο κρεβάτι μου και κοιμόντουσαν αγκαλίτσα. Μια πανδαισία η εικόνα, δεν περιγράφεται! Κι ενοχλήθηκε που τον σήκωσα (για να τον θηλάσω και βάλω στο κρεβάτι του, μη μου πέσει).

Ξέχασα, ο μπεμπούλης μου είναι 14μ.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Χαίρομαι να ακούω μαμάδες να αναθεωρούν τον αποθηλασμό λόγω επιστροφής στη δουλειά!

Στέλλα, οι επιλογές που έχεις είναι διάφορες: χονδρικά, μπορείς (α) να μην αντλείς καθόλου και είτε να δίνεις δικό σου αντλημένο είτε ξένο τις ώρες που λείπεις ή (β) να αναθεωρήσεις το κατά πόσον μπορείς να αντλείς στη δουλειά... Αυτό στο λέω γιατί έχω ακούσει αρκετές μαμάδες που θεωρούσαν ότι δεν μπορούν να αντλούν για λόγους που όταν τους συζήτησαν διαπίστωσαν ότι δεν ίσχυαν απόλυτα (ενδεικτικά δες λίγο παραπάνω το μήνυμα της mommy14). Αν θέλεις, πες μου ως προς αυτό περισσότερες λεπτομέρειες για να δούμε.

Για τα παρακάτω ας θεωρήσουμε ωστόσο ότι δεν μπορείς πράγματι να αντλήσεις καθόλου όσο λείπεις:

Τα σενάρια είναι 2:

α) Να καταφέρεις να αντλείς τις ώρες που θα είσαι με το μωρό όλη ή μέρος της ποσότητας που χρειάζεται όσο λείπεις και να συμπληρώνεις με ξένο ή

β) Να δίνεις μόνο ξένο όσο λείπεις (αφού τελειώσεις το απόθεμα της κατάψυξης).

Σε κάθε περίπτωση, με λίγη προσπάθεια ίσως από μέρους σου, πιστεύω ότι θα μπορέσεις να διατηρήσεις το θηλασμό καθώς το μωρό σου θα είναι έτοιμο τότε για στερεές τροφές. Αντιστρόφως ανάλογα με το πόσο καλά θα τρώει τις στερεές θα είναι το γάλα που θα χρειάζεται να του δίνεις όσο λείπεις, καθώς θα δίνετε στο μωρό όλες τις στερεές τις ώρες που θα δουλεύεις και μετά (όταν θα είσαι στο σπίτι) μόνο θα θηλάζεις.

Για να κάνεις ένα καλό απόθεμα, μην χρησιμοποιήσεις χειροκίνητο θήλαστρο, παρότι είχες όντως θεαματικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι επειδή το μωρό σου είναι μικρό, αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, είναι απείρως καλύτερα να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης (το κόστος του symphony είναι 60?/μήνα για τους 2 πρώτους μήνες και 40?/μήνα για κάθε επόμενο, αλλά αξίζει τα λεφτά του) Δες εδώ http://www.klinikum.gr/thilasmos/el/contact-us-new.

Αντλήσεις θα κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, ανάμεσα στα ξημερώματα και νωρίς το απόγευμα, σε βολεύει εσένα, όχι όμως σε βάρος θηλασμού: δηλ. θα αντλείς είτε αμέσως μετά από θηλασμό (και από τα δύο στήθη) είτε μία ώρα μετά κατά προτίμηση σε φάσεις που το μωρό κοιμάται ή ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα έχεις άλλη μία ώρα περίπου μέχρι να ξαναθηλάσει. Αυτά τα λέμε για να μην έχεις πρόβλημα με τη ροή μετά και δυσανασχετήσει το μωρό (εννοείται ότι αν τύχει το μωρό να θηλάσει μετά από άντληση, θα μπορέσει να κατεβάσει γάλα, απλά κάποια μωρά μπορεί να γκρινιάσουν - αυτό εννοώ λέγοντας να μην είναι σε βάρος του θηλασμού).

Μάξιμουμ την ημέρα να αντλήσεις 150ml (πέρα από τους θηλασμούς που θα κάνεις κανονικά).

Για την αποθήκευση μπορείς να χρησιμοποιήσεις σακουλάκια (π.χ. της medela, στην klinikum, σε φαρμακεία, μαγαζιά με βρεφικά είδη ή μέσω internet από το εξωτερικό έως και στη μισή τιμή!) ή μπιμπερό ή πλαστικά δοχεία, αρκεί να είναι κατάλληλα για τρόφιμα (άρα όχι ουροσυλλέκτες) και κατάλληλα για κατάψυξη. Μην αποθηκεύσεις μόνο μεγάλες ποσότητες, γιατί το ξεπαγωμένο γάλα διατηρείται μόνο για 24 ώρες.

Τις αντλήσεις μπορείς να τις ξεκινήσεις άμεσα, ειδικά αν τις ώρες που θα λείπεις θα χρησιμοποιείς μόνο από το απόθεμα, οπότε θα χρειαστείς σημαντική ποσότητα.

Σου χω πει ότι είσαι ο προσωπικός μου άγγελος? Ό,τι απορία είχα μέχρι στιγμής είσαι εκεί και μου τις λύνεις! Όντως, τα νοσοκομειακά θήλαστρα δεν είναι ακριβά οπότε άνετα θα μπορούσα να νοικιάσω ένα. Εαν αντλώ πάνω από 150 ml την ημέρα επηρεάζω το θηλασμό?

Όταν λες πλαστικά δοχεία για την αποθήκευση εννοείς του στυλ τάπερ? Τα οποία αποστειρώνω έτσι? Το γάλα στην κατάψυξη 3 μήνες διαρκεί, σωστά?

Ο σκοπός μου είναι τις ώρες που θα λείπω να δίνουν στο μωράκι μου το απόθεμα που θα έχω και όταν επιστρέφω σπίτι να το θηλάζω. Ή αν δουλεύω στο δεύτερο ωράριο να τον θηλάζω και πριν φύγω για τη δουλειά

Στη δουλειά δεν θέλω να θηλάζω, είναι λίγο περίεργα τα πράγματα εκεί και ειλικρινά δεν μου μένει χρόνος για να πάω τουαλέτα όχι και για να αντλήσω έστω 10 λεπτά. Να ξερες πόσες φορές έχουμε πει με τις συναδέλφους μου ότι στο τέλος θα μας βάλουν καθετήρα για να μην πηγαίνουμε ούτε τουαλέτα!

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ. Να ξέρεις, πάντως, ότι όσο πλησιάζει ο καιρός θα γίνω ο τρόμος σου με τόσες πολλές απορίες που θα έχω!:mrgreen:

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Καλημερα και παο μενα

θα ηθελα τις συμβουλες των εμπειρων μαμαδων :D

ο μικρος μου ειναι σημερα 6 μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα. εδω και λιγες μερες αρχισαμε να τρωμε φρουτακια και λαχανικα με μεγαλη επιτυχια. εδω και 2 μηνες ξεκινησα να εργαζομαι οποτε αντλουσα με το mini electric και του αφηνα γαλα. εβγαζα αρκετα

(50-80 απο καθε στηθος).λειπω καθε μερα 12-4 το μεσημερι.

εδω και 15 μερες που δε δουλευα σταματησα να αντλω.

το θεμα ειναι οτι νιωθω οτι εχει μειωθει το γαλα μου. το στηθος μου δε πρηζεται πια(αναμενομενο) και τωρα που αρχισα να αντλω καποιες φορες βγαζω στην καλυτερη περιπρωση 50ml.ο μπεμπης δειχνει να θηλαζει ικανοποιητικα, ειναι ζωηρος, νιωθω και το letdown.

υπαρχει περιπτωση να εχει μειωθει η παραγωγη μου? αν χρησιμοπιουσα για λιγο καιρο ενα νοσομειακο θηλαστρο θα ειχε νοημα?

εχει τελειωσει και το αποθεμα μου οποτε δυσκολα μπορω να παω καπου χωρις το μπεμπη

ευχαριστω

wn7Rp3.png

Εαν αντλώ πάνω από 150 ml την ημέρα επηρεάζω το θηλασμό?

Σου εξήγησα στο προηγούμενο μήνυμα πώς μπορεί να επηρεάσει (αρνητικά) το θηλασμό: αν οι αντλήσεις είναι κοντά στους θηλασμούς, η ροή θα είναι μειωμένη και το μωρό ενδεχομένως να δυσανασχετεί. Η άλλη περίπτωση είναι αντλώντας περισσότερο να κάνεις υπερπαραγωγή, που δεν είναι επιθυμητό. Αυτά όλα είναι σχετικά βέβαια. Μπορεί να αντλείς 200ml. και να είναι όλα οκ, μπορεί να αντλήσεις 100 και να γκρινιάξει το μωρό. Θα τα δεις στην πράξη, απλά έχε κατά νου τα δύο άκρα, μείωση της ροής και υπερπαραγωγή.

Όταν λες πλαστικά δοχεία για την αποθήκευση εννοείς του στυλ τάπερ? Τα οποία αποστειρώνω έτσι?

Υπάρχουν στο εμπόριο (π.χ. μαγαζιά βρεφικών ειδών) "ειδικά" ταπεράκια για φύλαξη μητρικού (δεν τα έχω χρησιμοποιήσει). Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις γυάλινα βαζάκια (πχ. για μαρμελάδες) ή μπιμπερό. Αυτά που πρέπει να προσέξεις για ό,τι σκεύος χρησιμοποιήσεις είναι:

1.Να είναι κατάλληλα για τρόφιμα.

2. Να αντέχουν στην κατάψυξη (να το γράφουν οι συσκευασίες τους).

3. Να αποστειρώνονται ή να είναι προ-αποστειρωμένα (π.χ τα σακουλάκια της medela).

4. Να μην τα γεμίζεις ως επάνω (περίπου τα 2/3 τους) γιατί μπορεί να σπάσουν στην κατάψυξη. (Κάθε ένα καλό είναι να το κλείνεις σ' ενα polybag για επιπλέον ασφάλεια από τυχόν διαρροές και επιμολύνσεις).

5. Να μεταγγίζεται εύκολα το περιεχόμενο σε μπιμπερό χωρίς να τρέχει απ' έξω το μισό (π.χ. όλες οι γυάλες δεν είναι κατάλληλες για κάτι τέτοιο).

Το γάλα στην κατάψυξη 3 μήνες διαρκεί, σωστά?

Όχι, διαφέρει από τους βαθμούς της κατάψυξης. Δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

Ο σκοπός μου είναι τις ώρες που θα λείπω να δίνουν στο μωράκι μου το απόθεμα που θα έχω και όταν επιστρέφω σπίτι να το θηλάζω.

Απλά να έχεις κατά νου ότι αν το απόθεμά σου είναι όλο από κατάψυξη θα έχεις απώλειες, εκτός αν αυτός που σου κρατάει το μωρό κάνει ιδιαίτερα καλή και έξυπνη διαχείριση... (πχ. αποψύχει σταδιακά τις ποσότητες μέσα στο 12ωρο που λείπεις, ώστε το υπόλοιπο της μιας μέρας να χρησιμοποείται νωρίς την επόμενη, πριν συμπληρώσει η αποψυγμένη ποσότητα 24ωρο κλπ.)

Ή αν δουλεύω στο δεύτερο ωράριο να τον θηλάζω και πριν φύγω για τη δουλειά

Αυτό μπορείς να το κάνεις και στο πρώτο ωράριο, θηλάζοντας το μωρό ενώ κοιμάται. Τα περισσότερα συνεργάζονται χωρίς να ξυπνάνε/ανησυχούν.

Στη δουλειά δεν θέλω να θηλάζω, είναι λίγο περίεργα τα πράγματα εκεί και ειλικρινά δεν μου μένει χρόνος για να πάω τουαλέτα όχι και για να αντλήσω έστω 10 λεπτά. Να ξερες πόσες φορές έχουμε πει με τις συναδέλφους μου ότι στο τέλος θα μας βάλουν καθετήρα για να μην πηγαίνουμε ούτε τουαλέτα!

Οκ το κατανοώ (υποθέτω εννοείς δεν θέλεις να αντλείς όχι να θηλάζεις;)). Ίσως όμως θα πρέπει να μάθεις να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για να μην φορτώνεται πολύ το στήθος σου.

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ. Να ξέρεις, πάντως, ότι όσο πλησιάζει ο καιρός θα γίνω ο τρόμος σου με τόσες πολλές απορίες που θα έχω!:mrgreen:

Μην ανησυχείς. Είμαι όλη αφτιά! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...