Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

καλησπέρα!Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να διαβάσω όλο το θέμα, γι'αυτό μπορεί να ρωτήσω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί.

Σε λίγες μέρες επιστρέφω κι εγώ στη δουλειά. Ο μικρός μου θα είναι 12 μηνών ακριβώς και θηλάζει όλη την ημέρα (και όλη τη νύχτα). Επίσης έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και σε διάφορα άλλα που ακόμα τα ψάχνω και έτσι τρώει λίγα πράγματα. Πολλές φορές δεν τρώει και καθόλου αλλά προτιμάει τον θηλασμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα συμβιβαστεί με τη νέα κατάσταση και παίρνω κουράγιο και από εσάς που τα καταφέρνετε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξης: χρειάζεται να τον "προετοιμάσω" σιγα σιγα, να μην τον θηλάζω δηλ. το πρωί για να συνηθίζει ή απλά μια μέρα φεύγω για δουλειά και δεν θηλάζει όλο το πρωί;

θέλω επίσης να πω ότι πριν καμια εβδομάδα έκανε απεργία θηλασμού, για 2 μέρες δεν θήλαζε καθόλου. Μιλώντας με σύμβουλο θηλασμού το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν τον άφησα μόνο του περισσότερο απ' ότι συνήθως (και αντέδρασε με απεργία). Επειδή ήταν μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα κατάσταση μέχρι να επανέλθει φοβάμαι τώρα μήπως το ξανακάνει όταν επιστρέψω στη δουλειά.

Μανούλες τι λέτε εσείς;

Καλή επάνοδο στη δουλειά - εύχομαι να σου έρθουν όλα βολικά.

Ο γιος μου είναι σχεδόν 12 μηνών και κάνει αυτά ακριβώς που κάνει κι ο δικός σου (και στο φαί και στους συνεχείς θηλασμούς)- απλά εγώ γύρισα στη δουλειά στον 4ο μήνα...

Θα σου πρότεινα για πολλούς λόγους να "προετοιμάσεις" το μωρό για την απουσία σου με "πρόβες απουσίας". Ένας λόγος παραπάνω, που το παιδί αντέδρασέ άσχημα σε προηγούμενη φάση...

Δεν θα σταματήσεις να τον θηλάζεις όσο είστε μαζί! Θα τον προετοιμάσεις για την απουσία σου με σταδιακές μικρότερες απουσίες, όπου το μωρό θα μένει με άτομο με το οποίο είναι ήδη εξοικειωμένο για μικρό διάστημα που σταδιακά θα αυξάνει. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον θηλασμό αλλά με την ψυχολογική κατάσταση του μωρού και το άγχος αποχωρισμού του. Σ' αυτό, μην του προσθέσεις και τον "αποθηλασμό" (ακόμα και μερικό) τις ώρες που είστε μαζί, καθώς κάτι τέτοιο μόνο κακό κάνει στη σχέση σας (υποθέτω φυσικά ότι δεν θες να αποθηλάσεις...).

Διαφημίσεις

Γειά σας κορίτσια...βάλτε και εμένα στο club...

Λοιπόν...ξεκινάω ξανά δουλειά στα μέσα Δεκέμβρη...και η μικρή θα είναι 2,5 μηνών περίπου...και η ερώτηση είναι...τι κάνω οεο;;;

Mε ενδιαφέρει να συνεχίσω το θηλασμό...τον μεγάλο τον θήλασα για 8 μήνες...δεν δούλευα τότε και θέλω το ίδιο και για τη μικρή...αλλά πως θα το πετύχω αυτό;

Αυτή τη στιγμή η μικρή θηλάζει ως εξής:

Το πρωί ξεκινάμε γύρω στις 6-7...συνεχίζουμε κατά τις 10...πάμε στις 2...στις 6...κλπ...συνήθως είναι στο 4ωρο δηλαδή αλλά έχουμε και κάτι έκτακτα όταν δεν μπορεί να ηρεμήσει...

Το ωράριο εργασίας είναι 9-5 χαλαρά...αλλά με τις μετακινήσεις κλπ υπολογίζω ότι θα φεύγω γύρω στις 8 και θα γυρνάω καλές 6...άρα υπολογίζω τουλάχιστον 2 γεύματα...

και κάτι extra να βρίσκεται για τις δύσκολες ώρες...πως θα δημιουργήσω αυτή την τράπεζα γάλατος που μου χρειάζεται;;; Επίσης, πότε πρέπει να ξεκινήσω να αντλώ γάλα;

Nα πω επίσης, ότι για το Δεκέμβρη θα είμαι λίγο ευέλικτη...θα πηγαίνω λίγες ώρες και θα δουλεύω από το σπίτι...επίσης, έχω τη δυνατότητα να αντλώ γάλα και στη δουλειά...α, και θήλαστρο έχω το swing της medela.

Θα εκτιμήσω την όποια βοήθειά σας...

Λοιπόν...ξεκινάω ξανά δουλειά στα μέσα Δεκέμβρη...και η μικρή θα είναι 2,5 μηνών περίπου...και η ερώτηση είναι...τι κάνω οεο;;;

Mε ενδιαφέρει να συνεχίσω το θηλασμό...τον μεγάλο τον θήλασα για 8 μήνες...δεν δούλευα τότε και θέλω το ίδιο και για τη μικρή...αλλά πως θα το πετύχω αυτό;

Το πρωί ξεκινάμε γύρω στις 6-7...συνεχίζουμε κατά τις 10...πάμε στις 2...στις 6...κλπ...συνήθως είναι στο 4ωρο δηλαδή αλλά έχουμε και κάτι έκτακτα όταν δεν μπορεί να ηρεμήσει...

Το ωράριο εργασίας είναι 9-5 χαλαρά...αλλά με τις μετακινήσεις κλπ υπολογίζω ότι θα φεύγω γύρω στις 8 και θα γυρνάω καλές 6...άρα υπολογίζω τουλάχιστον 2 γεύματα...

και κάτι extra να βρίσκεται για τις δύσκολες ώρες...πως θα δημιουργήσω αυτή την τράπεζα γάλατος που μου χρειάζεται;;; Επίσης, πότε πρέπει να ξεκινήσω να αντλώ γάλα;

Nα πω επίσης, ότι για το Δεκέμβρη θα είμαι λίγο ευέλικτη...θα πηγαίνω λίγες ώρες και θα δουλεύω από το σπίτι...επίσης, έχω τη δυνατότητα να αντλώ γάλα και στη δουλειά...α, και θήλαστρο έχω το swing της medela.

Κατ' αρχήν το ωράριο (ανά 4ωρο) το έχει διαμορφώσει το παιδί ή γίνεται κυρίως από δική σου πρωτοβουλία; Κάνει δηλαδή 6-7 γεύματα το 24ωρο; Ενδιάμεσα δίνεις πιπίλα;

Σε ρωτάω γιατί αν ακολουθείς ωράριο τότε με δεδομένη την ηλικία του μωρού (περίπου 40 ημερών) μάλλον υπονομεύεις τη συνέχιση του θηλασμού και η επάνοδος στη δουλειά με τέτοιο ωράριο μπορεί να σε οδηγήσει σε αποθηλασμό...

Αν θέλεις απάντησέ μου σ' αυτό και μιλάμε μετά για τις αντλήσεις.

Κατ' αρχήν το ωράριο (ανά 4ωρο) το έχει διαμορφώσει το παιδί ή γίνεται κυρίως από δική σου πρωτοβουλία; Κάνει δηλαδή 6-7 γεύματα το 24ωρο; Ενδιάμεσα δίνεις πιπίλα;

Σε ρωτάω γιατί αν ακολουθείς ωράριο τότε με δεδομένη την ηλικία του μωρού (περίπου 40 ημερών) μάλλον υπονομεύεις τη συνέχιση του θηλασμού και η επάνοδος στη δουλειά με τέτοιο ωράριο μπορεί να σε οδηγήσει σε αποθηλασμό...

Αν θέλεις απάντησέ μου σ' αυτό και μιλάμε μετά για τις αντλήσεις.

Kαλησπέρα Eva...το ωράριο το έχει ρυθμίσει η μικρή...σαφώς και δεν είμαι με το ρολόι για να την ταίσω...άλλωστε δεν είναι και αυστηρά 4ωρο...έχει φάει και σε 3ωρο και σε 2ωρο...και όποτε θέλει...αλλά σε γενικές γραμμές είναι 4ωρο...συνήθως αποκλίνουμε όταν πονάει οπότε και δίνω στήθος για να ηρεμήσει...

Και τώρα που το συζητάμε...4ωρο είναι συνήθως από το απόγευμα και μετά...ή όταν είναι ηρεμη και δεν έχει πονάκια...

πχ σήμερα που ήταν πιο γκρινιάρα απότι συνήθως έφαγε στις 5, μετά στις 8 για πολύ λίγο, και στις μετά 12...αλλά αυτό δεν είναι σταθερό...

Πιπίλα δεν έχει πάρει...

Kαλησπέρα Eva...το ωράριο το έχει ρυθμίσει η μικρή...σαφώς και δεν είμαι με το ρολόι για να την ταίσω...άλλωστε δεν είναι και αυστηρά 4ωρο...έχει φάει και σε 3ωρο και σε 2ωρο...και όποτε θέλει...αλλά σε γενικές γραμμές είναι 4ωρο...συνήθως αποκλίνουμε όταν πονάει οπότε και δίνω στήθος για να ηρεμήσει...

Και τώρα που το συζητάμε...4ωρο είναι συνήθως από το απόγευμα και μετά που είναι ήρεμη...τα πρωινά είναι λίγο πιο περίεργα τα ωράρια...

πχ σήμερα έφαγε στις 5, μετά στις 8 για πολύ λίγο, και στις μετά 12...αλλά αυτό δεν είναι σταθερό...

Πιπίλα δεν έχει πάρει...

Σε ρώτησα επειδή το μωρό είναι πολύ μικρό και το ωράριο αυτό σπάνια το διαμορφώνει από μόνο του το μωρό. Είσαι επομένως από τις τυχερές! Σου απαντώ για την άντληση στο σχετικό σου μήνυμα.

Διαφημίσεις

Θα λείπεις λοιπόν περίπου 10 ώρες. Για τις ποσότητες που θα χρειαστείς θα υπολογίσεις 80-150 ml ανά 3-4 ώρες. Αν κατάλαβα καλά το μωρό κοιμάται το βράδυ και θηλάζει από τις 6 έως τις 12 (μεσάνυχτα); Αυτό σημαίνει ότι θα λείπεις περίπου τις μισές ώρες άρα θα χρειαστεί να αφήνεις αρκετό γάλα (προσωπικά υπολογίζω περίπου 500-600ml.). Μην σε αγχώνει αυτό -εξάλλου θα το δεις στη φάση που θα έχεις το ελαστικό ωράριο.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις από τώρα αντλήσεις για να έχεις απόθεμα, ώστε να νιώθεις πιο άνετα και να μην αγχωθείς τις πρώτες μέρες της επιστροφής ώσπου να βρεις το ρυθμό σου με την άντληση στη δουλειά.

Προτείνω να αντλείς ανάμεσα στους θηλασμούς καλύτερα τις ώρες που το μωρό κάνει 3-4 ώρες παύση. Εκεί, θα "σπας" το κενό κάνοντας άντληση και από τα 2 στήθη στη μέση του 3ωρου-4ωρου (δηλαδή 1-2 ώρες μετά το θηλασμό). Αν το μωρό κοιμάται σερί το βράδυ κάνε μία άντληση το βράδυ πριν πέσεις εσύ για ύπνο.

Μην καταψύξεις μόνο μεγάλες ποσότητες καθώς όταν ξεκινάνε με το μπιμπερό κάποια μωρά δεν πίνουν πολύ (στην αρχή).

Στη δουλειά νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να κάνεις 2 αντλήσεις για να μην μένει πολλές ώρες το στήθος χωρίς ερέθισμα.

Στόχος σου θα είναι να αντλείς καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που χρειάζεται το μωρό και όχι να χρησιμοποιείς το απόθεμα γιατί αλλιώς κινδυνεύει να μειωθεί η παραγωγή σου σημαντικά. Η κατάψυξη θα σου δίνει την ασφάλεια ότι δεν θα ξεμείνει το παιδί από γάλα αν κάτι πάει στραβά και την άνεση να έχεις γάλα για το μωρό αν μια μέρα η άντληση δεν πήγε καλά ή δεν πρόλαβες.

Ο λόγος που προτείνω να ξεκινήσεις από τώρα είναι για να δεις και πώς πας με το swing. Κατά πόσον δηλαδή μπορείς να αντλήσεις ποσότητα μ' αυτό το θήλαστρο.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς ρώτα με.

EVA έχεις γίνει ο γκουρού των αντλήσεων!!!! Μπράβο σου!!!

Να'μαι και εγώ....!!!

Στις 22 του μηνός επιστρέφω δουλειά. Το φυστίκι μου θα είναι μόλις 4 μηνών. Θα λείπω λοιπόν από τις 9:30 μέχρι τις 16:00. Το θέμα των αντλήσεων στη δουλειά, ναυάγησε....

Χθες παρέλαβα το symphony. Σήμερα λέω να το χρησιμοποήσω... Από βδομάδα κάνω και "πρόβα απουσίας". Σκέφτομαι λοιπόν το εξής:

Μετά το βραδυνό μπάνιο, το φυστίκι τρώει γύρω στις 21:00 και μετά ξυπνάει κατά τις 3-4 για φαγητό. Λέω λοιπόν, να αντλώ και τα 2 στήθη κατά τις 12 το βράδυ πριν κοιμηθώ. Στις 4 το πρωι ξαναθηλάζω (και αντλώ από το στήθος που δε θήλασα:confused::confused::confused:). Κατά τις 6-7 το φυστίκι ξανατρώει. Και κατά τις 9 αντλώ και από τα 2 στήθη. (Να σημειώσω ότι έχω ήδη ετοιμάσει μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος με διάφορες ποσότητες).

Δε ξέρω τι ποσότητες γάλα πίνει η μικρή. Ο γιατρό μου είπε να αρχίσω με 150ml...:shock::shock: και μου φάνηκαν πολύ.... κρίμα είναι να πετάω το μαμαδίσιο γάλα....:cry::cry:

Επίσης, επειδή δε θα μπορώ να αντλώ στη δουλειά, 7 ώρες με γεμάτα ζιζιά, δεν επειλείται η παραγωγή μου??? Μήπως με τις νυχτερινές ανλτήσεις τα αντισταθμίσω?? Το έχω αυτό μια έννοια...

Επίσης μου είπε, ΄μόλις κλείσει τον 5ο μήνα, να αρχίσουμε ριζάλευρο - βανίλια... και μετά από λίγες μέρες μήλο, αλλά σε σκόνη...:shock::shock::shock: Εσείς βρε παλιές μανούλες δίνατε σκόνη φρουτόκρεμα??? Εμένα μου φάνηκε λίγο κουλό αυτό... το φρέσκο το μηλαράκι δεν είναι καλύτερο?? Ο παιρίατρος προφασίστηκε το ότι οι κρέμες σε σκόνη είναι υποαλλεργικές, εμπλουτισμένες με βιταμίνες κλπ, κλπ....

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά....:-):-)

EVA έχεις γίνει ο γκουρού των αντλήσεων!!!! Μπράβο σου!!!

Ε, και γκουρού δεν είμαι ακόμα αλλά 12 μήνες (και συνεχίζουμε) μου έδωσαν κάποια εμπειρία ;)

Στις 22 του μηνός επιστρέφω δουλειά. Το φυστίκι μου θα είναι μόλις 4 μηνών. Θα λείπω λοιπόν από τις 9:30 μέχρι τις 16:00. Το θέμα των αντλήσεων στη δουλειά, ναυάγησε....

Κρίμα...

Χθες παρέλαβα το symphony. Σήμερα λέω να το χρησιμοποήσω... Από βδομάδα κάνω και "πρόβα απουσίας".

καλή αρχή λοιπόν!

Σκέφτομαι λοιπόν το εξής:

Μετά το βραδυνό μπάνιο, το φυστίκι τρώει γύρω στις 21:00 και μετά ξυπνάει κατά τις 3-4 για φαγητό. Λέω λοιπόν, να αντλώ και τα 2 στήθη κατά τις 12 το βράδυ πριν κοιμηθώ. Στις 4 το πρωι ξαναθηλάζω (και αντλώ από το στήθος που δε θήλασα:confused::confused::confused:). Κατά τις 6-7 το φυστίκι ξανατρώει. Και κατά τις 9 αντλώ και από τα 2 στήθη.

Πολύ καλό πλάνο.

(Να σημειώσω ότι έχω ήδη ετοιμάσει μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος με διάφορες ποσότητες).

Εύγε! Τα' χεις σημειώσει σε τετραδιάκι; Εγώ έτσι κάνω και δεν κάθομαι μπροστά στην κατάψυξη να ψάχνω τι να βγάλω (στην κατάψυξη τα βάζω με τη σειρά και τα βρίσκω αμέσως). Επίσης ανά πάσα στιγμή βλέπω αν κάτι κοντεύει να λήξει και το χρησιμοποιώ βάζοντας κάτι από τα φρέσκα στην κατάψυξη για να κρατάω το απόθεμα κάπως σταθερό και να μην πετάω :P

Δε ξέρω τι ποσότητες γάλα πίνει η μικρή. Ο γιατρό μου είπε να αρχίσω με 150ml...:shock::shock: και μου φάνηκαν πολύ.... κρίμα είναι να πετάω το μαμαδίσιο γάλα....:cry::cry:

Κι εγώ το βρίσκω πολύ (ειδικά για αρχή). Κοίτα, τις πρόβες καλύτερα να τις κάνεις με φρέσκο κι όχι αποψυγμένο που διατηρείται στο ψυγείο μόνο 24 ώρες. Επίσης μπορείς το γάλα που περίσσεψε από ένα γεύμα μέσα στο μιμπερό, να το βάλεις στο ψυγείο και να το δώσεις στο αμέσως επόμενο γεύμα (το ξαναζεσταίνεις), ώστε να μην το πετάξεις (αν περάσουν ώρες το πετάς).

Επίσης, επειδή δε θα μπορώ να αντλώ στη δουλειά, 7 ώρες με γεμάτα ζιζιά, δεν επειλείται η παραγωγή μου??? Μήπως με τις νυχτερινές ανλτήσεις τα αντισταθμίσω?? Το έχω αυτό μια έννοια...

Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αφού το μωρό θηλάζει τη νύχτα (άρα είναι μόνο το 7ωρο της δουλειάς ουσιαστικά το μεγάλο κενό) και αφού θα αντλείς ημερισίως όσο πίνει το μωρό όταν λείπεις.

Επίσης μου είπε, ΄μόλις κλείσει τον 5ο μήνα, να αρχίσουμε ριζάλευρο - βανίλια... και μετά από λίγες μέρες μήλο, αλλά σε σκόνη...:shock::shock::shock: Εσείς βρε παλιές μανούλες δίνατε σκόνη φρουτόκρεμα??? Εμένα μου φάνηκε λίγο κουλό αυτό... το φρέσκο το μηλαράκι δεν είναι καλύτερο?? Ο παιρίατρος προφασίστηκε το ότι οι κρέμες σε σκόνη είναι υποαλλεργικές, εμπλουτισμένες με βιταμίνες κλπ, κλπ....

Καμιά επεξεργασμένη τροφή δεν υπερέχει της αντίστοιχης φρέσκιας. "Εμπλουτίζονται" γιατί διαφορετικά από την τόση επεξεργασία έχουν χάσει τα πάντα. Ασε τον παιδίατρο να λέει τα δικά του (καλά και συμφέροντα) κι εσύ κάνε ό,τι θεωρείς καλό για το παιδί σου. Επίσης καλύτερα θα ήταν να συμπληρώσετε τον 6ο μήνα με μητρικό και μετά να αρχίσετε στερεές.

Τα γάλατα στην κατάψυξη τα έχω σε σακουλάκια με ημερομηνίες και τακτοποιημένα κατά ημερομηνία.

Απλώς σκέφτομαι, να βγάζω ένα σακουλάκι από το βράδυ να ξεπαγώνει, και ότι αντλήσω την νύχτα και το επόμενο πρωί να της το αφήνω. Πρώτα να καταναλώνει το κατεψυγμένο, και ότι περισσέψει από το φρεσκοαντλημένο, το μεσημέρι όταν γυρνάω να το βάζω στηνκατάψυξη, έτσι θα ανανεώνεται και η τράπεζά μου...

Α, μόλις δοκίμασα το symphony!!!! Καμία σχέση!!!! Έπαθα τηνν πλάκα μου! Είναι απίστευτα άνετο!!! Βέβαια δεν έβγαλα μεγάλη ποσότητα... μόλις 80ml και από τα 2 ζιζιά.... :roll::roll::roll:

Μακάρι να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω στη δουλειά, αλλά δε το βλέπω.... :cry::cry:

Διαφημίσεις

Τα γάλατα στην κατάψυξη τα έχω σε σακουλάκια με ημερομηνίες και τακτοποιημένα κατά ημερομηνία.

Απλώς σκέφτομαι, να βγάζω ένα σακουλάκι από το βράδυ να ξεπαγώνει, και ότι αντλήσω την νύχτα και το επόμενο πρωί να της το αφήνω. Πρώτα να καταναλώνει το κατεψυγμένο, και ότι περισσέψει από το φρεσκοαντλημένο, το μεσημέρι όταν γυρνάω να το βάζω στηνκατάψυξη, έτσι θα ανανεώνεται και η τράπεζά μου...

Α, μόλις δοκίμασα το symphony!!!! Καμία σχέση!!!! Έπαθα τηνν πλάκα μου! Είναι απίστευτα άνετο!!! Βέβαια δεν έβγαλα μεγάλη ποσότητα... μόλις 80ml και από τα 2 ζιζιά.... :roll::roll::roll:

Μακάρι να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω στη δουλειά, αλλά δε το βλέπω.... :cry::cry:

Αυτό που θα σου πω είναι δική μου εκτίμηση αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο τακτική "ανακύκλωση" της κατάψυξης για 2 λόγους: το κόστος από τα σακουλάκια (υπ'όψιν από το εξωτερικό κι αν αγοράσεις ποσότητα -περίπου 100- βγαίνουν στη μισή τιμή) και δεύτερον τα αντισώματα. Σε περιόδους όπου όλοι είναι/είμαστε κρυωμένοι όχι μόνο δεν βγάζω από την κατάψυξη αλλά αντιστρέφω και τη σειρά, δηλ. δίνουμε πρώτα την πρωινή άντληση, μετά την χθεσινοβραδυνή, μετά της δουλειάς (μεσημέρι προηγούμενης) κοκ.

Για το symphony, καταλαβαίνεις τώρα γιατί ορκιζόμαστε στο όνομά του:D Με μία φορά μην κρίνεις την ποσότητα. Η ένταση ρυθμίζεται με το στρογγυλό κουμπί σαν ραδιοφώνου - κάνε δοκιμές.

Είναι βαρύ για τη δουλειά αλλά εγώ δεν το αποχωρίζομαι (το κουβαλάω ακόμα)!

Eva, και πάλι ευχαριστώ....!!!!

Εξαιτίας σας κατάφερα να θηλάσω το φυστίκι μου τόσο καιρό, και θα συνεχίσω να θηλάζω!!! :-)

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο γράφουμε όσες γράφουμε. Για να βοηθήσουμε κι άλλες όπως βοηθηθήκαμε κι εμείς (εγώ αύριο συμπληρώνω 1 ΧΡΟΝΟ!!!).

Θα λείπεις λοιπόν περίπου 10 ώρες. Για τις ποσότητες που θα χρειαστείς θα υπολογίσεις 80-150 ml ανά 3-4 ώρες. Αν κατάλαβα καλά το μωρό κοιμάται το βράδυ και θηλάζει από τις 6 έως τις 12 (μεσάνυχτα); Αυτό σημαίνει ότι θα λείπεις περίπου τις μισές ώρες άρα θα χρειαστεί να αφήνεις αρκετό γάλα (προσωπικά υπολογίζω περίπου 500-600ml.). Μην σε αγχώνει αυτό -εξάλλου θα το δεις στη φάση που θα έχεις το ελαστικό ωράριο.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις από τώρα αντλήσεις για να έχεις απόθεμα, ώστε να νιώθεις πιο άνετα και να μην αγχωθείς τις πρώτες μέρες της επιστροφής ώσπου να βρεις το ρυθμό σου με την άντληση στη δουλειά.

Προτείνω να αντλείς ανάμεσα στους θηλασμούς καλύτερα τις ώρες που το μωρό κάνει 3-4 ώρες παύση. Εκεί, θα "σπας" το κενό κάνοντας άντληση και από τα 2 στήθη στη μέση του 3ωρου-4ωρου (δηλαδή 1-2 ώρες μετά το θηλασμό). Αν το μωρό κοιμάται σερί το βράδυ κάνε μία άντληση το βράδυ πριν πέσεις εσύ για ύπνο.

Μην καταψύξεις μόνο μεγάλες ποσότητες καθώς όταν ξεκινάνε με το μπιμπερό κάποια μωρά δεν πίνουν πολύ (στην αρχή).

Στη δουλειά νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να κάνεις 2 αντλήσεις για να μην μένει πολλές ώρες το στήθος χωρίς ερέθισμα.

Στόχος σου θα είναι να αντλείς καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας που χρειάζεται το μωρό και όχι να χρησιμοποιείς το απόθεμα γιατί αλλιώς κινδυνεύει να μειωθεί η παραγωγή σου σημαντικά. Η κατάψυξη θα σου δίνει την ασφάλεια ότι δεν θα ξεμείνει το παιδί από γάλα αν κάτι πάει στραβά και την άνεση να έχεις γάλα για το μωρό αν μια μέρα η άντληση δεν πήγε καλά ή δεν πρόλαβες.

Ο λόγος που προτείνω να ξεκινήσεις από τώρα είναι για να δεις και πώς πας με το swing. Κατά πόσον δηλαδή μπορείς να αντλήσεις ποσότητα μ' αυτό το θήλαστρο.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς ρώτα με.

Εva, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες...

στα τεχνικά θέματα τώρα...πόση ώρα αντλώ; 10 λεπτά το κάθε στήθος; 20; μέχρι να αδειάσει το στήθος;;

Επίσης, τι δοχεία είναι τα πιο κατάλληλα για αποθήκευση;

Τέλος, πόσο καιρό διατηρείται το μητρικο γάλα στη συντήρηση του ψυγείου;

Γιατί έχω διαβάσει για 24 ώρες, 3 ημέρες, 7 ημέρες...και έχω μπλεχτεί...

Στον μεγάλο που χρησιμοποίησα το swing απλά για να αποσυμφορίζω το στήθος έβγαζα 350ml χαλαρά...άρα τα 500-600 που λες δεν μου φαίνονται πολλά...

Α, αν η μικρή πάρει πιπίλα τελικά...υπάρχει θέμα;

Γιατί από ότι φαίνεται για να κοιμηθεί μετά το θηλασμό πιπιλάει στήθος...

πόση ώρα αντλώ; 10 λεπτά το κάθε στήθος; 20; μέχρι να αδειάσει το στήθος;;

Συνήθως οι αντλήσεις είναι 10-20 λεπτά. Εξαρτάται όμως από το χρόνο που έχεις και την ανταπόκρισή σου στο θήλαστρο. Αν έχεις συγκεντρώσει την ποσότητα που χρειάζεσαι σταματάς. Αν όχι, συνεχίζεις λίγα λεπτά μετά την "τελευταία σταγόνα" μήπως κι έχεις άλλο let down, αλλιώς κάνεις άλλη άντληση αργότερα.

Επίσης, τι δοχεία είναι τα πιο κατάλληλα για αποθήκευση;

Είτε ειδικά σακουλάκια για διατήρηση μητρικού (medela, ameda, κλπ. σε φαρμακεία ή μαγαζιά με βρεφικά είδη), είτε μπιμπερό (εκεί όμως χρειάζεσαι πολλά) είτε άλλα δοχεία κατάλληλα για τρόφιμα και να αντέχουν στην κατάψυξη. ΟΧΙ ουροσυλλέκτες - είναι μεν αποστειρωμένοι αλλά δεν είναι κατάλληλοι για τρόφιμα.

Τέλος, πόσο καιρό διατηρείται το μητρικο γάλα στη συντήρηση του ψυγείου;Γιατί έχω διαβάσει για 24 ώρες, 3 ημέρες, 7 ημέρες...και έχω μπλεχτεί...

Δες εδώ αναλυτικά http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

Στον μεγάλο που χρησιμοποίησα το swing απλά για να αποσυμφορίζω το στήθος έβγαζα 350ml χαλαρά...άρα τα 500-600 που λες δεν μου φαίνονται πολλά...

Προφανώς έχεις/είχες υπερπαραγωγή - αυτό μάλλον εξηγεί και τα 4ωρα... Ενδεχομένως να χρειαστείς περισσότερο γάλα σε κάθε γεύμα... θα φανεί.

Α, αν η μικρή πάρει πιπίλα τελικά...υπάρχει θέμα;

Γιατί από ότι φαίνεται για να κοιμηθεί μετά το θηλασμό πιπιλάει στήθος...

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο από ένα σημείο και μετά είναι προσωπική επιλογή. Η πιπίλα συνιστάται να αποφεύγεται γιατί μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή της μαμάς, να μην παίρνει το παιδί αρκετό γάλα (κι όταν πιπιλίζει πίνει γάλα, λίγο μεν αλλά συνήθως το λιπαρό γάλα), να δημιουργήσει σύγχιση θηλών, να χάνει το παιδί γεύματα κλπ.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα παραγωγής ή αντίθετα η μαμά έχει υπερπαραγωγή και το μωρό δεν μπορεί εύκολα να πιπιλίσει ή η μαμά δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη (του πιπιλίσματος, γιατί είναι ανάγκη) με το στήθος, τότε μπορεί να δώσει πιπίλα. Τις συνέπειες δεν τις γνωρίζουμε εκ των προτέρων - μπορεί να μην επηρεάσει το θηλασμό, μπορεί να τον επηρεάσει (ειδικά σε μωρά όχι πολύ απαιτητικά, που μπορεί να ξεχνιούνται/αποκοιμούνται και να χάνουν γεύματα), μπορεί το παιδί να την δέχεται αδιαμαρτύρητα, μπορεί να τη φτύνει με μανία κλπ.

Στην περίπτωσή σου κι επειδή το στήθος θα μένει για πολλές ώρες το 24ωρο χωρίς ερέθισμα, σκέψου το καλά αν θα χρησιμοποιήσεις πιπίλα... Ακόμα και ο μη διατροφικός θηλασμός είναι σημαντικό ερέθισμα για την διατήρηση της παραγωγής της μαμάς.

Το φυστίκι μου εδώ και 10 μέρες περίπου άρχισε να παίρνει πιπίλα ΜΟΝΟ όταν την ξαπλώνω στο χέρι μου για να κοιμηθεί (και μόνο στο δικό μου χέρι) ... και δε τη τσιμπάει πάντα... Αλλιώς, αν της δώσω πιπίλα την εκσφενδονίζει και ψάχνουμε να την βρούμε...:lol::lol:

Είμαι γενικότερα κατά της πιπίλας και την αποφεύγω.

Διαφημίσεις

Και τώρα που το συζητάμε...4ωρο είναι συνήθως από το απόγευμα και μετά...ή όταν είναι ηρεμη και δεν έχει πονάκια...

πχ σήμερα που ήταν πιο γκρινιάρα απότι συνήθως έφαγε στις 5, μετά στις 8 για πολύ λίγο, και στις μετά 12...αλλά αυτό δεν είναι σταθερό...

Πιπίλα δεν έχει πάρει...

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΥΧΕΡΗ.. ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ!

Ο μικρός μου έτρωγε κάθε μιάμιση ώρα από τη στιγμή που γεννήθηκε μεχρι και σχεδόν 3 μηνών που μόνος του το άυξησε στο 3ωρο... :shock: Με διέλυσε κυριολεκτικα...

Μου ειχε πει μια μαια στο Ιασω "ελπιζω να μενετε διπλα σε καμια ΔΕΛΤΑ" αλλα εγω η 'έξυπνη' την έλεγα υπερβολικη!!! :rolleyes::rolleyes:

Μου ειχε πει μια μαια στο Ιασω "ελπιζω να μενετε διπλα σε καμια ΔΕΛΤΑ" αλλα εγω η 'έξυπνη' την έλεγα υπερβολικη!!! :rolleyes::rolleyes:

H μαμά το ρίχνει στα παγωτά, για να μπορεί να ανταπεξέλθει ψυχολογικά :mrgreen:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Με αφορμή την επιστροφή στη δουλειά, κάνω πρόβες απουσίας....

Το φυστίκι μου πήρε μια χαρά το μπιμπερό.

Τη πρώτη φορά (στις 16:30) της έδωσα 90ml και τα ξετίναξε... τη βάζω και στο στήθος γιατί δεν είχα έτοιμο αντλημένο γάλα.

Τη δεύτερη φορά(στις 19:30), της δίνω 140ml!! Τα ξετίναξε κι αυτά!!!!

140ml θεωρώ ότι είναι μεγάλη ποσότητα για ένα μωράκι σχεδόν 4 μηνων...:confused::confused: ή μήπως δεν είναι???? (το βάρος της έχει ξεπεράσει τα 6 kg)

Κατά τηναπουσία μου υπολογίζω ότι θα τρώει 2-3 γεύματα.

Μόλις διάβασα στο θέμα για τις πρόβες απουσίας. Δευτέρα πάω δουλειά, ο μπέμπης μου ειναι 12,5 μηνών και θηλάζει όποτε θέλει, αλλά τουλ. 5-6 την ημέρα κι άλλες τόσες τη νύχτα. Δεν ήξερα και δεν έχω κάνει πρόβα απουσίας. Πόσο σημαντικό είναι; Τι γίνεται τώρα;;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Κορίτσια καλησπέρα. Να σας ζήσουν τα μωράκια σας και εύχομαι τα καλύτερα σε όσες περιμένουν ή προσπαθούν!Παρακολουθώ πολύ καιρό το forum, αλλά γράφω πρώτη φορά και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Έχω έναν μπέμπη 2,5 μηνών τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά (συμπλήρωμα έδωσα μόνο στην αρχή που ήμουν άσχετη, αλλά ευτυχώς δεν μας κόπηκε η παραγωγή). Το βάρος του είναι πολύ καλό (ξεκινήσαμε 3.450 γρ και έχουμε φτάσεις αισίως τα 6.160 γρ).

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Αρχές Ιανουαρίου επιστρέφω στη δουλειά. Ελπίζω να καταφέρω να έχω μειωμένο ωράριο (10.00 - 5.00). Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αντλώ στη δουλειά και να διατηρώ το γάλα για τον μπέμπη, συνεπώς τις ώρες που θα λείπω (υπολογιζω συνολικά γύρω στις 8,5-9) θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα. Θα ήθελα όμως να διατηρήσω την παραγωγή μου ώστε να μπορώ να τον θηλάζω έστω τις υπόλοιπες ώρες για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω ένα χειροκίνητο θήλαστρο και να αντλώ στην τουαλέτα του γραφείου για 2-3 λεπτά ανά 3 ώρες (έχω ένα ηλεκτρικό θήλαστρο της Medela αλλά προφανώς δεν έχει πρίζα στην τουαλέτα!), ίσα-ίσα για να κρατήσω την παραγωγή. Το γάλα προφανώς θα πρέπει να το πετάω, αλλά από το να χάσω την παραγωγή, νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο.

Τι λέτε? Έχει καμια σας σχετική εμπειρία για να μου πει αν αυτό είναι εφικτό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Αρχές Ιανουαρίου επιστρέφω στη δουλειά. Ελπίζω να καταφέρω να έχω μειωμένο ωράριο (10.00 - 5.00). Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αντλώ στη δουλειά και να διατηρώ το γάλα για τον μπέμπη, συνεπώς τις ώρες που θα λείπω (υπολογιζω συνολικά γύρω στις 8,5-9) θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα. Θα ήθελα όμως να διατηρήσω την παραγωγή μου ώστε να μπορώ να τον θηλάζω έστω τις υπόλοιπες ώρες για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω ένα χειροκίνητο θήλαστρο και να αντλώ στην τουαλέτα του γραφείου για 2-3 λεπτά ανά 3 ώρες (έχω ένα ηλεκτρικό θήλαστρο της Medela αλλά προφανώς δεν έχει πρίζα στην τουαλέτα!), ίσα-ίσα για να κρατήσω την παραγωγή. Το γάλα προφανώς θα πρέπει να το πετάω, αλλά από το να χάσω την παραγωγή, νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο.

Τι λέτε? Έχει καμια σας σχετική εμπειρία για να μου πει αν αυτό είναι εφικτό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Να σου ζήσει το μωρό σου και καλή επιστροφή στη δουλειά.

Διευκρίνισε σε παρακαλώ κατ' αρχήν πόσες ώρες θα λείπεις - λες μάλλον μειωμένο αλλιώς 8.5 με 9 ώρες;

Αυτό που περιγράφεις είναι όντως εφικτό (ακόμα και για το πλήρες ωράριο).

ΩΣΤΟΣΟ, αν θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε την περίπτωση να δίνεις λιγότερο συμπλήρωμα ή και καθόλου (δηλαδή να δίνεις δικό σου γάλα) τις ώρες που θα λείπεις, δεδομένου ότι λες πως μπορείς να αντλείς (γενικά είσαι διατεθιμένη να αντλείς).

Μπορείς να διευκρινίσεις γιατί λες ότι δεν υπάρχει καμμία δυνατότητα να αντλείς στη δουλειά και να διατηρείς το γάλα ενώ παρακάτω λες ότι μπορείς να αντλείς για 2-3 λεπτά;

Σημειωτέον ότι νομίζω πώς όλα τα θήλαστρα της medela δουλεύουν και με μπαταρίες (ακόμα και το νοσοκομειακό...).

Μόλις διάβασα στο θέμα για τις πρόβες απουσίας. Δευτέρα πάω δουλειά, ο μπέμπης μου ειναι 12,5 μηνών και θηλάζει όποτε θέλει, αλλά τουλ. 5-6 την ημέρα κι άλλες τόσες τη νύχτα. Δεν ήξερα και δεν έχω κάνει πρόβα απουσίας. Πόσο σημαντικό είναι; Τι γίνεται τώρα;;;;

Κρίμα το είδα το μήνυμά σου αργά! Φαντάζομαι ότι έχεις γυρίσει από τη δουλειά...

Δεν είναι τόσο σημαντικό να έχεις κάνει πρόβες απουσίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται καν. Προτείνονται γιατί είναι καλύτερα για τη μαμά - φεύγει κάπως πιο ήσυχη.

Με αφορμή την επιστροφή στη δουλειά, κάνω πρόβες απουσίας....

Το φυστίκι μου πήρε μια χαρά το μπιμπερό.

Τη πρώτη φορά (στις 16:30) της έδωσα 90ml και τα ξετίναξε... τη βάζω και στο στήθος γιατί δεν είχα έτοιμο αντλημένο γάλα.

Τη δεύτερη φορά(στις 19:30), της δίνω 140ml!! Τα ξετίναξε κι αυτά!!!!

140ml θεωρώ ότι είναι μεγάλη ποσότητα για ένα μωράκι σχεδόν 4 μηνων...:confused::confused: ή μήπως δεν είναι???? (το βάρος της έχει ξεπεράσει τα 6 kg)

Κατά τηναπουσία μου υπολογίζω ότι θα τρώει 2-3 γεύματα.

indie, πες μας αν θέλεις εντυπώσεις από την πρώτη μέρα στη δουλειά, μακριά από το φυστίκι σου...

EvaMD ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση και διευκρινίζω:

- Ελπίζω ότι θα καταφέρνω να δουλεύω 7ωρα, αλλά με τις μετακινήσεις υπολογίζω να λείπω από το σπίτι 8,5-9 ώρες

- Είμαι τελείως ηλίθια! Δεν είχα δει ότι το θήλαστρο παίρνει και παταρίες! Thanks!

- Είμαι γενικά διατεθειμένη να αντλώ και να του αφήνω γεύματα και έχω ήδη κάποια γεύματα που έχω αντλήσει όποτε είχα την ευκαιρία, αλλά επειδή γενικά είμαι μόνη μαζί του τις περισσότερες ώρες της ημέρας και γενικά τρώει ανά 3ωρο, δεν έχω ενδιάμεσα τον χρόνο να αντλώ όσο χρειάζεται για να φτιάξω επαρκή τράπεζα. Φαντάζομαι λοιπόν ότι με την επιστροφή στη δουλειά ο χρόνος που θα έχω στη διάθεση μου (σε φάση που θα έχω γάλα στο στήθος) θα είναι ακόμα πιο περιορισμένος.

- Στη δουλειά δεν μπορώ να διατηρήσω το γάλα γιατί είναι λίγο αρνητικό όλο το κλίμα απέναντι στις μαμάδες, οπότε το βρίσκω δύσκολο να το διατηρώ στο ψυγείο. Άσε, γενικά νομίζω ότι θα μπορώ να κάνω άντληση μόνο στα κλεφτά (γι' αυτό λέω 2-3 λεπτά), ίσα-ίσα για να διατηρήσω την παραγωγή και να ξεπρηστεί το στήθος μου. Γενικά είναι πολύ άσχημο το κλίμα, οπότε δεν θα ήθελα να μπω καν στη διαδικασία να το συζητήσω μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσω να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερα σακουλάκια μέχρι να γυρίσω στη δουλειά, ελπίζοντας να καθυστερήσω όσο το δυνατόν περισσότερο και τη χρήση του συμπληρώματος. Και στη συνέχεια, ελπίζω να μπορέσω να συνδυάσω και τα δύο (θηλασμό και συμπλήρωμα) πάλι για όσο τα καταφέρουμε.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...