Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Προσωπικα επαψα να κανω αντηληση γιατι κι εμενα δε δεχοταν να πιει το γαλα μου απο μπουκαλι το πρωι. Μαλιστα καλο ειναι τα φρουτα να τα τρωει τελειως μονα τους.

Εχουμε ακριβως το ιδιο προγραμμα.

Τοσους θηλασμους εχω κι εγω εδω και σχεδον 2 μηνες.

Η παραγωγη εχει προσαρμοστει απολυτα (βοηθαει πολυ και ο νυχτερινος θηλασμος) και ουτε το γαλα του μωρου εχει μειωθει ουτε μαστιτιδα επαθα.

Τις πρωτες μερες πρηζοταν λιγο το στηθος και προσαρμοστηκε και αυτο.

Τωρα πρηζεται μονο λιγο καθε δευτερα γιατι το σαββατοκυριακο που ειμαι συνεχεια σπιτι θηλαζει πιο συχνα.

Εγω πιστευω οτι ειστε μια χαρα.

Πολύ χαίρομαι που ακούω ότι λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα γιατί στην αρχή είχα αμφιβολία. Τώρα αρχίζω και αλλάζω γνώμη. Βέβαια θα περιμένω να δω πως θα τα πάμε από κιλά στις 15 του μήνα που θα πάμε στο γιατρό. Τα φρούτα στην αρχή δεν τα ήθελε καθόλου και τα έκανα βρασμένα με ρυζάλευρο βιολογικό που του αρέσει για να τα φάει. Τώρα όσο περνάει ο καιρός και τα τρώει καλύτερα του μειώνω την ποσότητα ρυζάλευρου μέχρι να την κόψουμε τελείως.Όπως και το βράσιμο το έχω κάνει απλά ζέσταμα και θα το κόψω σε λίγο. Τώρα που το λές γι'αυτό σήμερα πρήστηκε το στήθος μου? Επειδή ήταν ΣΚ και τρώγαμε συνέχεια? Οπότε αυτό θα το έχω κάθε Δευτέρα. Το βράδυ και ο δικός σου αύξησε τους θηλασμούς? Γιατί ο δικός μου πριν ξεκινήσω δουλειά ξυπνούσε στις 6 με 7 από όλο το βράδυ. Ενώ τώρα μπορεί να ξυπνήσει ακόμα μια ή δυο φορές μέχρι της 6. Μάλλον βγάζει τα σπασμένα του πρωινού που λείπω? Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα σας,

Την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφω πίσω στη δουλεια και έχω πολύ άγχος για τα γεύματα του μωρού μου (έχουμε αποκλιστικό θηλασμό). Εργάζομαι 7 ώρες την μέρα και έτσι θα χάνω μόνο ένα γεύμα του μωρού μου. Εδώ και περίπου 2 μήνες κάνω 2 δεκάλεπτες αντλήσεις από το κάθε στήθος την ημέρα για να φτιάξω τη δική μου τράπεζα. Βασικά κάνω μια πρωινή και μια μεσημεριανή ή απογευματινή άντληση. Μαζεύω περίπου 150ml τη μέρα και μέχρι στιγμής έχω μαζέψει γάλα για τα γεύματα ενός μήνα. Χρησιμοποιώ το Swing της Medela παρόλο που η Αγλαία μου είχε συστήσει το Symphony. Βασικά είχα ήδη αγοράσει το Swing και είπα να κάνω την προσπάθεια μιας και μου στοίχισε σχεδόν 300 ευρώ. Έχω το εξής πρόβλημα. Στην αρχή είχα πολύ αργή άντληση, μετά βελτιώθηκε η κατάσταση και είχα φτάσει σε σημείο να βγάζω περίπου 40ml από το κάθε στήθος ανά δεκάλεπτη άντληση. Τώρα τελευταία μειώθηκε πάλι o ρυθμός άντλησης κυρίως από το δεξί στήθος. Είναι φορές (κυρίως τις απογευματινές ώρες) που στο δεκάλεπτο δεν καταφέρνω να βγάλω ούτε 20ml από το δεξί στήθος. Μια φίλη μου λέει ότι μειώνεται το γάλα με το θηλαστρό. Ισχύει αυτό? Καμιά εισήγηση για αύξηση της παραγωγής γάλακτος? Εδώ και 2 βδομάδες πίνω μια μπύρα χωρίς αλκοολ την μέρα αλλά καμιά βελτίωση. Τα χαπάκια μαγιάς μπύρας φοβάμαι να τα πάρω μήπως προκαλέσω υπερπαραγωγή και δεν τρέφεται σωστά το μωρό μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αγλαία αν μπορείς θα ήθελα και τη δική σου εισήγηση!

pbKOp2?r=1289202199

Πολύ χαίρομαι που ακούω ότι λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα γιατί στην αρχή είχα αμφιβολία. Τώρα αρχίζω και αλλάζω γνώμη. Βέβαια θα περιμένω να δω πως θα τα πάμε από κιλά στις 15 του μήνα που θα πάμε στο γιατρό. Τα φρούτα στην αρχή δεν τα ήθελε καθόλου και τα έκανα βρασμένα με ρυζάλευρο βιολογικό που του αρέσει για να τα φάει. Τώρα όσο περνάει ο καιρός και τα τρώει καλύτερα του μειώνω την ποσότητα ρυζάλευρου μέχρι να την κόψουμε τελείως.Όπως και το βράσιμο το έχω κάνει απλά ζέσταμα και θα το κόψω σε λίγο. Τώρα που το λές γι'αυτό σήμερα πρήστηκε το στήθος μου? Επειδή ήταν ΣΚ και τρώγαμε συνέχεια? Οπότε αυτό θα το έχω κάθε Δευτέρα. Το βράδυ και ο δικός σου αύξησε τους θηλασμούς? Γιατί ο δικός μου πριν ξεκινήσω δουλειά ξυπνούσε στις 6 με 7 από όλο το βράδυ. Ενώ τώρα μπορεί να ξυπνήσει ακόμα μια ή δυο φορές μέχρι της 6. Μάλλον βγάζει τα σπασμένα του πρωινού που λείπω? Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Επειδη το σκ τρωει πιο πολυ ειναι φυσιολογικο τις δευτερες να πρηζεσαι λιγο.

Και ο δικος μου αυξησε τους νυχτερινους θηλασμους παρα τις στερεες που τρωει. Ετσι διατηρουν το γαλα τους.

Ολα καλα μου φαινονται:D

Κορίτσια καλημέρα σας,

Την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφω πίσω στη δουλεια και έχω πολύ άγχος για τα γεύματα του μωρού μου (έχουμε αποκλιστικό θηλασμό). Εργάζομαι 7 ώρες την μέρα και έτσι θα χάνω μόνο ένα γεύμα του μωρού μου. Εδώ και περίπου 2 μήνες κάνω 2 δεκάλεπτες αντλήσεις από το κάθε στήθος την ημέρα για να φτιάξω τη δική μου τράπεζα. Βασικά κάνω μια πρωινή και μια μεσημεριανή ή απογευματινή άντληση. Μαζεύω περίπου 150ml τη μέρα και μέχρι στιγμής έχω μαζέψει γάλα για τα γεύματα ενός μήνα. Χρησιμοποιώ το Swing της Medela παρόλο που η Αγλαία μου είχε συστήσει το Symphony. Βασικά είχα ήδη αγοράσει το Swing και είπα να κάνω την προσπάθεια μιας και μου στοίχισε σχεδόν 300 ευρώ. Έχω το εξής πρόβλημα. Στην αρχή είχα πολύ αργή άντληση, μετά βελτιώθηκε η κατάσταση και είχα φτάσει σε σημείο να βγάζω περίπου 40ml από το κάθε στήθος ανά δεκάλεπτη άντληση. Τώρα τελευταία μειώθηκε πάλι o ρυθμός άντλησης κυρίως από το δεξί στήθος. Είναι φορές (κυρίως τις απογευματινές ώρες) που στο δεκάλεπτο δεν καταφέρνω να βγάλω ούτε 20ml από το δεξί στήθος. Μια φίλη μου λέει ότι μειώνεται το γάλα με το θηλαστρό. Ισχύει αυτό? Καμιά εισήγηση για αύξηση της παραγωγής γάλακτος? Εδώ και 2 βδομάδες πίνω μια μπύρα χωρίς αλκοολ την μέρα αλλά καμιά βελτίωση. Τα χαπάκια μαγιάς μπύρας φοβάμαι να τα πάρω μήπως προκαλέσω υπερπαραγωγή και δεν τρέφεται σωστά το μωρό μου.

Δε μειωνεται το γαλα με το θηλαστρο, αλλα δεν ειναι και ενδεικτικο του ποσο γαλα εχεις.

Το μωρο τραβαει πολυ περισσοτερο με το θηλασμο απ' οτι θα εβγαζες εσυ την ιδια ωρα με το θηλαστρο.

Μια μπυρα την ημερα δεν μπορει να κανει διαφορα, ουτε και ειναι λυση να πινεις μπυρες.

Δε γραφεις ποσο ειναι το μωρο και αρα ποσα γευματα θελει την ωρα που λειπεις.

Αν χανεις μονο ενα γευμα, βγαζε και μαζευε ενα μπουκαλι κατα τη διαρκεια της ημερας. Οσο δηλαδη χρειαζεται το μωρο και οχι παραπανω, γιατι μπερδευονται τα πραγματα.

k9Tap3.png

Κορίτσια καλημέρα σας,

Είναι πιθανό η συγκεκριμένη φάση να συνέπεσε και με κάποιο άλμα ανάπτυξης και το μωρό να έπινε περισσότερο γάλα από ό,τι συνήθως, οπότε το στήθος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο θήλαστρο με καλή ροή.

Το γάλα μπορεί να μειωθεί με το θήλαστρο, όταν έχουμε συστηματική χρήση και το θήλαστρο είναι ακατάλληλο. Στη δική σου περίπτωση, δεν νομίζω να ισχύει.

Δοκίμασε να αλλάξεις την ώρα που κάνεις τη δεύτερη άντληση, διάλεξε κάποια στιγμή που το μωρό σου κοιμάται για μεγάλο διάστημα, οπότε μάλλον θα βρεις καλύτερη ροή. Ή κάνε περισσότερες αντλήσεις.

Η μπύρα δεν σε βοηθάει.

Δες τις συμβουλές για καλύτερη άντληση στο τόπικ εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25955

Επίσης, ρίξε μια ματιά στο τόπικ για τα συμπληρώματα αύξησης του γάλακτος, η μαγιά δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η καλύτερη εναλλακτική. Αν δεν δουλέψουν οι συμβουλές στο τόπικ, καλό είναι να ξέρεις τις επιλογές σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ πολύ όλες σας!

Θα δοκιμάσω τις συμβουλές σας.

Kassiani το μωράκι μου σήμερα γίνεται 4 μηνών, έχει βάρος 5kg και κάνει 6 κύρια (30 λεπτά, δηλ. 15 λεπτά σε κάθε στήθος) γεύματα ανα μέρα 6, 10, 14, 18, 20, 22 και ένα μικρούλι (10 λεπτά) στις 23.

Κορίτσια τι εξήγηση δίνεται για το γεγονός ότι το βράδυ το μωρό μου πικνώνει τα γεύματα του?

Επίσης εδω και σχεδόν 3 βδομάδες έχει αραιώσει πολύ τα κακάκια της. Πλέον κάνει κακάκια μόνο μια φορά ανα 48 ώρες. Δηλαδή μέρα παρά μέρα. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Φιλάκια

pbKOp2?r=1289202199

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ όλες σας!

Kassiani το μωράκι μου σήμερα γίνεται 4 μηνών, έχει βάρος 5kg και κάνει 6 κύρια (30 λεπτά, δηλ. 15 λεπτά σε κάθε στήθος) γεύματα ανα μέρα 6, 10, 14, 18, 20, 22 και ένα μικρούλι (10 λεπτά) στις 23.

Κορίτσια τι εξήγηση δίνεται για το γεγονός ότι το βράδυ το μωρό μου πικνώνει τα γεύματα του?

Επίσης εδω και σχεδόν 3 βδομάδες έχει αραιώσει πολύ τα κακάκια της. Πλέον κάνει κακάκια μόνο μια φορά ανα 48 ώρες. Δηλαδή μέρα παρά μέρα. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Φιλάκια

Τη νυχτα αυξανονται τα γευματα για να αυξανεται η παραγωγη του γαλακτος.

Μη σε ανησυχει.

Τα κακα της ειναι πολυ νωρις ακομα για να στρωσουν και να μπουνε σε προγραμμα:D

Κι εμενα ο γιος μου εχει περασει απο διαφορες φασεις.

Περιπου στην ηλικια του δικου σου εκανε κι εμενα 1 φορα καθε δυο μερες και τωρα κανει 3 φορες την ημερα.

Αυτα αλλαζουν συχνα και ρυθμιζονται με τον καιρο.

Αφου ειναι 4 μηνων, αν το θηλασεις το πρωι και φυγεις, μεχρι να επιστρεψεις κανει ενα μονο γευμα. Σωστα?

Αυτο λοιπον θα αντλεις και θα του αφηνεις μεχρι να εισαχθουν στερεες τροφες, οποτε τοτε θα δινεις τα στερεα την ωρα που λειπεις για να θηλαζει πιο πολυ μετα.

k9Tap3.png

Κορίτσια χρειάζομαι κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου αγωνία γι την επιστροφή στη δουλειά. Αν και δεν ήταν προγραμματισμένο πρέπει να επιστρέψω τη Δευτέρα, δηλ. σε 3 ημέρες :( Βέβαια μετά από όσα διάβασα, δεν μπορώ να παραπονεθώ γι' αυτήν την εππιστροφή γιατί το μωράκι μου είναι 8 μηνών, ενώ άλλες μανούλες έπρεπε να το αφήσουν πολύ νωρίτερα... παρ' όλα αυτά στεναχωριέμαι και αγχώνομαι :?

Μέχρι σήμερα εφαρμόζουμε το σύστημα του ανεμπόδιστου θηλασμού, όποτε θέλει η μπέμπα πίνει το γαλατάκι της, άλλοτε κοιμάται στο στήθος άλλοτε ανακουφίζεται από τον πόνο που της προκαλούν το δοντάκια της και άλλοτε παίζουμε :)

Πρόγραμμα έχουμε μόνο για τα γεύματα των στερεών τροφών:

12:00 φρουτόκρεμα και

16:00 μοσχάρι ή κοτόπουλο με πατάτα, κολοκύθι, καρότο.

Όταν θα ξεκινήσω δουλειά, θα λείπω από τις 07:00 έως τις 18:00. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να κάνω μία άντληση στη δουλειά μέχρι να προσαρμοστεί το στήθος μου, γιατί η μικρή μου δεν θα θηλάζει τόσες ώρες.

1. Εάν προσαρμοστεί το στήθος μου και δεν με πονάει, χρειάζεται να συνεχίσω την άντληση, ώστε να της το πίνει τις ώρες που δεν είμαι μαζί της; Πολυ φοβάμαι ότι οι συνθήκες δεν θα είναι ευνοικές.

2. Όταν επιστρέφω μετά τις 18:00 θηλάζω το μωρό όσες φορές θέλει ή επιδιώκω να το θηλάζω μία φορά το απόγευμα και μία φορά πριν πέσει για ύπνο και κατά τη διάρκεια της νύχας;

3. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να ακολουθούμε το ίδιο πρόγραμμα ή να το αφήνω να θηλάσει όσες φορές θέλει;

Σήμερα μου ήταν πολύ δύσκολο, όχι μόνο πρακτικά αλλά και συναισθηματικά που ενώ ήθελε να κομηθεί θηλάζοντας, όχι γιατί πεινούσε, γιατί μόλις είχε φάει τη φρουτόκρτεμα της δεν την έβαλα στο στήθος για να αποκοιμηθεί. Πιπίλα δεν δέχεται

Συγγνώμη εάν σας κούρασα, απλά αισθάνομαι τελείως απροετοίμαστη για την επιστροφή στη δουλειά. :|

Να μαι και γω!!! Πριν λιγο καιρο Ουτε που πιστευα οτι 8α εφτανε η μερα να γραψω και εγω σε αυτο το τοπικ!! Ομως με την βοη8εια σας τα εχω καταφερει! Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ρωτησω ...... σε λιγο καιρο επιστρεφω στην δουλεια μου....(κλαψ!!) και 8α λειπω απο τις 06 και 30 μεχρι 15 και 30. Σκεφτομαι να φτιαξω απο τωρα τραπεζα γαλακτος, γιατι και εμεις τρωμε μονο μαμας γαλατακι! Ποιο 8ηλαστρο να παρω? Και οταν ξεπαγωσει το γαλατακι ... το δεχονται τα μωρα απο μπουκαλι? Και μυριζει διαφορετικα?

Ευχαριστω!

επιστρεφω στη δουλεια, κλαψ! το Εβελινουλι μου τελικα θα το κραταει ο αντρας μου εναλλαξ με την πεθερα μου μεχρι το καλοκαιρι που θα την στειλουμε παιδικο. τι κανεις οταν το παιδι σπαραζει στο κλαμα και ζηταει μονο εσενα? χτες καναμε το πρωτο δοκιμαστικο, ελειψα μια ωρα. ο δικος μου τα εχασε. με πηρε τηλ και σκοτωθηκα να γυρισω. τους βρηκα σπιτι να κλαινε και οι δυο!. ο κυριος τερας ψυχραιμιας τα χειαστηκε. μου ειπε οτι δεν θα τα καταφερει, οτι δεν γινεται, οτι πρεπει να βρουμε αλλο τροπο. αγορασα πιπιλες, ουτε να τις φτυσει!

η γιαγια του και αλλοι με κατηγορουν οτι σκεφτομαι μονο τον εαυτο μου και δεν σκεφτομαι ποσο κακο τηε εχω κανει που ειναι τοσο κολλημενη μαζι μου! Β Ο Η Θ Ε Ι Α!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Και οταν ξεπαγωσει το γαλατακι ... το δεχονται τα μωρα απο μπουκαλι? Και μυριζει διαφορετικα?

Ευχαριστω!

Το γάλα όταν ξεπαγώσει αλλάζει στην γεύση. Το δικό μου τουλάχιστον άλλαξε. Εγώ το δοκίμασα, δεν ήταν πλέον τόσο γλυκό και απόκτησε μια μεταλλική γεύση. Αν ήμουν το μωρό δεν θα το πινα. Πάντος η μικρή μου (4 μηνών) δεν φάνηκε να προβληματίστηκε καθόλου. Τρεις φορές που τη δοκίμασα με γάλα από την κατάψυξη το ήπιε χωρίς να πάρει ανάσα. Μέχρι και 180ml χωρίς καν να σταματήσει για να ρευτεί στο ενδιάμεσο.

Έχω όμως ακούσει περιπτώσεις που τα μωράκια το αρνιούνταν και περίμεναν την μαμά να γυρίσει για να θηλάσουν. Καλύτερα κάνε πρώτα 2-3 δοκιμές να δεις την αντίδραση του μωρού σου.

pbKOp2?r=1289202199

Διαφημίσεις

1. Εάν προσαρμοστεί το στήθος μου και δεν με πονάει, χρειάζεται να συνεχίσω την άντληση, ώστε να της το πίνει τις ώρες που δεν είμαι μαζί της; Πολυ φοβάμαι ότι οι συνθήκες δεν θα είναι ευνοικές.

2. Όταν επιστρέφω μετά τις 18:00 θηλάζω το μωρό όσες φορές θέλει ή επιδιώκω να το θηλάζω μία φορά το απόγευμα και μία φορά πριν πέσει για ύπνο και κατά τη διάρκεια της νύχας;

3. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να ακολουθούμε το ίδιο πρόγραμμα ή να το αφήνω να θηλάσει όσες φορές θέλει;

Σήμερα μου ήταν πολύ δύσκολο, όχι μόνο πρακτικά αλλά και συναισθηματικά που ενώ ήθελε να κομηθεί θηλάζοντας, όχι γιατί πεινούσε, γιατί μόλις είχε φάει τη φρουτόκρτεμα της δεν την έβαλα στο στήθος για να αποκοιμηθεί. Πιπίλα δεν δέχεται

Συγγνώμη εάν σας κούρασα, απλά αισθάνομαι τελείως απροετοίμαστη για την επιστροφή στη δουλειά. :|

Πλεον το μωρο ειναι 8 μηνων, οποτε δε βλεπω να εχεις ιδιαιτερο προβλημα.

Αν μπορεις να κανεις αντληση στη δουλεια, κανε.

Αν δεν μπορεις, κανε το απογευμα που επιστρεφεις ή το πρωι μετα τον πρωινο θηλασμο και αφηνε τοση ποσοτητα οση χρειαζεται για το επομενο πρωι που θα λειπεις.

Υπαρχει ομως περιπτωση (ετσι εγινε σ' εμενα πχ) να μη θελει το μωρο γαλα την ωρα που λειπεις και να τρωει μονο τις στερεες.

Οποτε δεν κανεις αντληση και αφηνεις το στηθος να προσαρμοστει σε αυτη τη ζητηση.

Οταν επιστρεφεις και τα σαββατοκυριακα να θηλαζεις οποτε και οσο ζητησει απο τη στιγμη που δεν επιθυμεις να αποθηλασεις.

Στη χειροτερη περιπτωση θα νιωθεις το στηθος σου πρησμενο καθε Δευτερα πρωι και μεχρι να επιστρεψεις.

Να μαι και γω!!! Πριν λιγο καιρο Ουτε που πιστευα οτι 8α εφτανε η μερα να γραψω και εγω σε αυτο το τοπικ!! Ομως με την βοη8εια σας τα εχω καταφερει! Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ρωτησω ...... σε λιγο καιρο επιστρεφω στην δουλεια μου....(κλαψ!!) και 8α λειπω απο τις 06 και 30 μεχρι 15 και 30. Σκεφτομαι να φτιαξω απο τωρα τραπεζα γαλακτος, γιατι και εμεις τρωμε μονο μαμας γαλατακι! Ποιο 8ηλαστρο να παρω? Και οταν ξεπαγωσει το γαλατακι ... το δεχονται τα μωρα απο μπουκαλι? Και μυριζει διαφορετικα?

Ευχαριστω!

Για θηλαστρα δεν εχω και καμια φοβερη αποψη να εισφερω:)

Εαν προκειται να κανεις πολλες αντλησεις, θα προτιμουσα στη θεση σου να νοικιασω ενα νοσοκομειακο για μεγαλυτερη ευκολια και αποτελεσματικοτητα.

Εγω δεν εκανα τραπεζα για να επιστρεψω στη δουλεια.

Εβγαζα καθε μερα το γαλα που χρειαζοταν για τις ωρες που θα ελειπα την επομενη. Ετσι δε μπερδευα και την παραγωγη και το στηθος μου.

Μου αρκουσε λοιπον ενα χειροκινητο της αβεντ.

Παντως το κατεψυγμενο το ηπιε χωρις κανενα προβλημα το μωρο μου.

Καλη η προετοιμασια αλλα καμια φορα δεν εχει νοημα.

Αν πχ επιστρεφεις σε ενα μηνα, πολλα μπορει να εχουν αλλαξει μεχρι τοτε.

Επισης το καθε μωρο εχει δικα του χουγια.

Βλεποντας και κανοντας λοιπον.

επιστρεφω στη δουλεια, κλαψ! το Εβελινουλι μου τελικα θα το κραταει ο αντρας μου εναλλαξ με την πεθερα μου μεχρι το καλοκαιρι που θα την στειλουμε παιδικο. τι κανεις οταν το παιδι σπαραζει στο κλαμα και ζηταει μονο εσενα? χτες καναμε το πρωτο δοκιμαστικο, ελειψα μια ωρα. ο δικος μου τα εχασε. με πηρε τηλ και σκοτωθηκα να γυρισω. τους βρηκα σπιτι να κλαινε και οι δυο!. ο κυριος τερας ψυχραιμιας τα χειαστηκε. μου ειπε οτι δεν θα τα καταφερει, οτι δεν γινεται, οτι πρεπει να βρουμε αλλο τροπο. αγορασα πιπιλες, ουτε να τις φτυσει!

η γιαγια του και αλλοι με κατηγορουν οτι σκεφτομαι μονο τον εαυτο μου και δεν σκεφτομαι ποσο κακο τηε εχω κανει που ειναι τοσο κολλημενη μαζι μου! Β Ο Η Θ Ε Ι Α!

Επρεπε δηλαδη να υποβαλεις το παιδι σου προκαταβολικα σε καποιου ειδους "γυμνασια", να ζηταει τη μαμα και εκεινη να της κρυβεται για να την προετοιμασεις?:rolleyes:

Ποτε δεν τα καταλαβα αυτα, δεν τα εφαρμοσα και δοξα τω Θεω σε κακο δε μου βγηκε.

Θα σου ελεγα οτι θεωρητικα ειναι ιδανικο μεχρι ενος ετους το μωρο να ειναι μονο με τη μητερα (μακαρι να μπορουσα κι εγω), αλλα πρακτικα δεν ειναι δυστυχως παντα εφικτο.

Το μωρο σου θα προσαρμοστει σε αυτο που θα συμβει.

Ας ειναι ψυχραιμος και γλυκος μαζι του οποιος μεινει να το κραταει και εσυ να ανταποκρινεσαι στις αναγκες του οταν επιστρεφεις και ολα θα πανε οσο καλα μορουν να πανε.

Φανταζομαι οτι πρεπει να επιστρεψεις στη δουλεια, οποτε δεν χωραει αλλη συζητηση για αυτο.

k9Tap3.png

Επρεπε δηλαδη να υποβαλεις το παιδι σου προκαταβολικα σε καποιου ειδους "γυμνασια", να ζηταει τη μαμα και εκεινη να της κρυβεται για να την προετοιμασεις?:rolleyes:

Ποτε δεν τα καταλαβα αυτα, δεν τα εφαρμοσα και δοξα τω Θεω σε κακο δε μου βγηκε.

Θα σου ελεγα οτι θεωρητικα ειναι ιδανικο μεχρι ενος ετους το μωρο να ειναι μονο με τη μητερα (μακαρι να μπορουσα κι εγω), αλλα πρακτικα δεν ειναι δυστυχως παντα εφικτο.

Το μωρο σου θα προσαρμοστει σε αυτο που θα συμβει.

Ας ειναι ψυχραιμος και γλυκος μαζι του οποιος μεινει να το κραταει και εσυ να ανταποκρινεσαι στις αναγκες του οταν επιστρεφεις και ολα θα πανε οσο καλα μορουν να πανε.

Φανταζομαι οτι πρεπει να επιστρεψεις στη δουλεια, οποτε δεν χωραει αλλη συζητηση για αυτο.

ευχαριστω για την απαντηση!

δεν εχουμε περιθωρια να μην εργαστω, ξεκιναω απο εκει.

εσυ πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να το κανουμε μια και εξω?να μεινουν μονοι τους ξαφνικα 6 ωρες?( θα εχω μειωμενο λογω της μεγαλης μου κορης)

δεν το λεω ειρωνικα, ειλικρινα εχουν μεινει 3 εβδομαδες και πελαγωσαμε. Ειναι ένος ετους και δεν έχει μεινει με κανεναν περα απο μιση ωρα για α κανω μπανιο. Και εγω πιστευω οτι ειναι ιδανικο να μενουν με την μαμα τους οσο μπορουν αλλα οι αλλοι πιστευουν οτι επρεπε να την υποβαλω σε αυτα τα γυμνασια οπως λες εδω και καιρο για να συνηθισει και καποιον αλλον να την φροντιζει. Να σημειωσω οτι ειναι πολυ κοινωνικη μεχρι να απομακρυνθω απο τον χωρο.

Αληθεια κλαιει σπαρακτικα, φοβαμαι μην παθει τιποτα, ο αντρας μου λεει οτι θα του μεινει έτσι πως κλαιει. Και η μεγαλη μου εκλαιγε οταν ξεκινησα δουλεια μεχρι να συνηθισει την κοπελα αλλα οχι έτσι, ποτε ετσι!

tBTkp3.png

Μην ανησυχεις καλε, δεν εκλαμβανω ειρωνικα οσα λες.

Σε νιωθω γιατι τα ιδια (μα τα ιδια) περασα κι εγω με την κορη μου και με το σοι που μεχρι Μογλη το ελεγαν το παιδι μου γιατι ηταν κολλημενο με τη μαμα.

Ενω κατ' αυτους επρεπε να ειναι κολλημενο με την μπαλα???:rolleyes:

Σε πληροφορω λοιπον οτι ο Μογλης μου πηγε παιδικο 18 μηνων και δε χρειαστηκε ουτε ωρα προσαρμογης.

Κοιμοταν μαζι μας (γιατι εφαρμοσαμε attachment parenting) και μου ελεγαν οτι δε θα μπορει να παει σταθμο γιατι δε θα κοιμαται χωρις εμας, οτι θα φτασει 12 χρονων για να φυγει απο το κρεβατι και αλλα τετοια.

Και σταθμο πηγε και μονη της κοιμηθηκε και κρεβατι δικο της ζητησε απο μονη της και οταν βγαινω βολτα μου λεει καλα να περασεις μανουλα και καθεται με τη γυναικα που μας βοηθαει απο τοτε που γεννηθηκε.

Δεν μπορει ομως να εχουν την απαιτηση μωρο παιδι να καθεται με οποιον τυχει και την κρατησει.

Εννοειται οτι προτιμανε τη μαμα τους.

Σοβαρα τωρα.

Οχι δεν πιστευω οτι πρεπει να το κανεις μια κι εξω.

Φυσικα και νομιζω οτι ειναι καλο να συνηθιζει σιγα σιγα το οτι η μαμα μπορει να φευγει, αλλα ξαναγυρναει και με αγαπαει και ειναι μαζι μου και ανταποκρινεαι στις αναγκες μου.

Ηδη το οτι ειναι 1 ετους και ησουν μαζι της ειναι τεραστιο καλο και της εχει προσφερει μεγαλη ασφαλεια.

Να κανεις λοιπον προβες αποχωρισμου, αλλα αυτος που μενει μαζι της να ειναι ψυχραιμος και να μην κλαιει παρεα:D

Να το απασχολει το παιδι παιζοντας, γελωντας κλπ και οχι δινοντας την εντυπωση οτι κατι κακο συμβαινει επειδη εφυγε η μαμα.

Ξεκινηστε με ψυχραιμια και εγω πιστευω οτι ολα θα πανε καλα.

Αλλα θελει ψυ-χραι-μι-α!

Αν σας βλεπει κι εσας να στενοχωριεστε και να πανικοβαλεστε, θα γινεται χειροτερα.

k9Tap3.png

ιουφ!!!πηρα μια μεγάλη ανάσα τώρα, θα τον βάλω να διαβάσεςι οτι έχεις γράψει. Ευχαριστω, ευχαριστώ, ευχαριστώ. ΜΟυ έδωσες μεγάλο κουράγιο. Α! εννοείται τον θηλασμο δεν τον σταματάω!

tBTkp3.png

Ευχαριστώ πολύ όλες σας!

Μόνο του έχει διαμορφώσει αυτό το 4ωρο ανάμεσα στους θηλασμούς και τη διάρκειά τους; Οι ενδιάμεσοι θηλασμοί πώς είναι;

Αν είναι πολύ απασχολημένο τη μέρα, αναπληρώνει τη νύχτα. Επίσης, αν το διακόπτεις εσύ, ίσως να μην χορταίνει την ημέρα.

Διαφημίσεις

Kassiani σ΄ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά με προβληματίζει αν θα πρέπει να βάλω πρόγραμμα στο θηλασμό τώρα που θα ξεκινήσω τη δουλειά ή όχι. Ο λόγος είναι ότι θα λείπω 11 ώρες [07:00-18:00] :(, βέβαια πιστεύω ότι η μπέμπα δεν θα πεινάει επειδή όπως έγραψα στο μήνυμα τρέφεται με στερέες τροφές, αλλά μέχρι σήμερα εφαρμόζαμε το σύστημα του ανεμπόδιστου θηλασμού και μας άρεσε πάρα πολύ, όπως διάβασα από εσάς. Όμως εάν τα Σαββατοκύριακα τοποθετείται στο στήθος όποτε θέλει, φοβάμαι ότι θα αυξάνεται πάλι η παραγωγή και φοβάμαι να μη πάθω πέτρωμα, μαστίτιδα όπως πάθαινα συχνά όταν το μωράκι ήταν περίπου 6 μηνών. Από την άλλη μεριά, φοβάμαι ότι αν δεν τη αφήνω να θηλάζει συχνά ίσως μου σταματήσει το γάλα, το οποίο ΔΕΝ το θέλω με τίποτα.

Ίσως σας φαίνεται χαζό, αλλά αισθάνομαι πάρα πολύ μπερδεμένη, επίσης αισθάνομαι ότι είναι εγωιστικό να μην αφήνω τη μπέμπα να θηλάζει όποτε θέλει όταν είμαι σπίτι, αλλά εάν με αυτό τον τόπο αυξάνεται η παραγωγή φοβάμαι τις δυσκολίες άντλησης γάλατος στη δουλειά και κουράστηκα να αντιμετωπίζω συνέχεια πετρώματα στο στήθος.

Καλησπέρα σας!

Διαβάζω μήνες τώρα το φόρουμ σας και κυρίως την ενότητα του θηλασμού και σας ευχαριστώ για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες και τις συμβουλές που μου δώσατε.

Σε δύο βδομάδες γυρνάω στη δουλειά, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς και θα αφήσω το 2,5 μηνών μωράκι μου στις γιαγιάδες. Έχω φτιάξει τράπεζα μητρικού γάλακτος, έχω δοκιμάσει ότι δέχεται το μπουκάλι και έχω αποφασίσει να τραβάω γάλα στη δουλειά, όσο συχνά χρειάζεται.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Οι γιαγιάδες δεν είναι φανατικές του μητρικού θηλασμού και νομίζουν πως, επειδή το μωράκι τρώει συνέχεια μέσα στη μέρα και κάνει και πολλές γουλιές λόγω παλινδρόμησης, ότι έχω κολλήσει και ότι κακώς δεν του δίνω ξένο αντιαναγωγικό γάλα με ενίσχυση ρυζάλευρου. Έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις και έχω προσπαθήσει να τους εξηγήσω, αλλά δεν έχω πειστεί ότι τις έχω πείσει. Γι΄αυτό και θέλω να προσπαθήσω, να βάλω ένα πρόγραμμα στο μωρό, ώστε να είναι ευκολότερο για τις γιαγιάδες να το ακολουθήσουν και να μην καταφύγουν στις δικές τους μεθόδους ερήμην μου. Θέλω να πιστεύω ότι αν τον ταίζω πριν και μετά και τρώει δύο τρία σταθερά γεύματα τις ώρες που λείπω, δηλαδή 9 με 5 περίπου, δεν θα δώσω πρακτικά το περιθώριο στις γιαγιάδες να αγχωθούν και να κάνουν αυτά που τους έχω ζητήσει να μην κάνουν.

Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να βάλω πρόγραμμα σε ένα μωράκι που θηλάζει; Την νύχτα αντέχει και 5 ώρες χωρίς γαλατάκι, τη μέρα όμως θέλει κάθε 1,5 ώρα περίπου και μόνο κατά τις 4 μπορεί να κοιμηθεί για ένα δίωρο το πολύ χωρίς να ζητήσει γάλα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και να σας ζήσουν τα παιδάκια σας! :-)

Καλησπέρα σας!

Διαβάζω μήνες τώρα το φόρουμ σας και κυρίως την ενότητα του θηλασμού και σας ευχαριστώ για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες και τις συμβουλές που μου δώσατε.

Σε δύο βδομάδες γυρνάω στη δουλειά, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς και θα αφήσω το 2,5 μηνών μωράκι μου στις γιαγιάδες. Έχω φτιάξει τράπεζα μητρικού γάλακτος, έχω δοκιμάσει ότι δέχεται το μπουκάλι και έχω αποφασίσει να τραβάω γάλα στη δουλειά, όσο συχνά χρειάζεται.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Οι γιαγιάδες δεν είναι φανατικές του μητρικού θηλασμού και νομίζουν πως, επειδή το μωράκι τρώει συνέχεια μέσα στη μέρα και κάνει και πολλές γουλιές λόγω παλινδρόμησης, ότι έχω κολλήσει και ότι κακώς δεν του δίνω ξένο αντιαναγωγικό γάλα με ενίσχυση ρυζάλευρου. Έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις και έχω προσπαθήσει να τους εξηγήσω, αλλά δεν έχω πειστεί ότι τις έχω πείσει. Γι΄αυτό και θέλω να προσπαθήσω, να βάλω ένα πρόγραμμα στο μωρό, ώστε να είναι ευκολότερο για τις γιαγιάδες να το ακολουθήσουν και να μην καταφύγουν στις δικές τους μεθόδους ερήμην μου. Θέλω να πιστεύω ότι αν τον ταίζω πριν και μετά και τρώει δύο τρία σταθερά γεύματα τις ώρες που λείπω, δηλαδή 9 με 5 περίπου, δεν θα δώσω πρακτικά το περιθώριο στις γιαγιάδες να αγχωθούν και να κάνουν αυτά που τους έχω ζητήσει να μην κάνουν.

Υπάρχει, λοιπόν, τρόπος να βάλω πρόγραμμα σε ένα μωράκι που θηλάζει; Την νύχτα αντέχει και 5 ώρες χωρίς γαλατάκι, τη μέρα όμως θέλει κάθε 1,5 ώρα περίπου και μόνο κατά τις 4 μπορεί να κοιμηθεί για ένα δίωρο το πολύ χωρίς να ζητήσει γάλα.

Και η δικιά μου έχει παλινδρόμηση (4 μηνών τώρα) και κάνει γουλιές όμως όταν κάποια στιγμή δοκιμάσαμε τα ξένα γάλατα η κατάσταση χειροτέρευσε με οισοφαγίτιδα και μάλλον και αλλεργία. Επειδή οι γιαγιάδες είναι ξεροκέφαλοι συχνά εγώ στη θέση σου θα τους έλεγα ότι το παιδί θα παρουσιάσει αλλεργία και σοβαρό πρόβλημα αν πιει ξένο. Δεν νομίζω να το ρισκάρουν...... Μερικές φορές χρειάζονται τα αθώα ψέματα....:oops: όταν έχεις δοκιμάσει τα πάντα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Kassiani σ΄ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά με προβληματίζει αν θα πρέπει να βάλω πρόγραμμα στο θηλασμό τώρα που θα ξεκινήσω τη δουλειά ή όχι. Ο λόγος είναι ότι θα λείπω 11 ώρες [07:00-18:00] :(, βέβαια πιστεύω ότι η μπέμπα δεν θα πεινάει επειδή όπως έγραψα στο μήνυμα τρέφεται με στερέες τροφές, αλλά μέχρι σήμερα εφαρμόζαμε το σύστημα του ανεμπόδιστου θηλασμού και μας άρεσε πάρα πολύ, όπως διάβασα από εσάς. Όμως εάν τα Σαββατοκύριακα τοποθετείται στο στήθος όποτε θέλει, φοβάμαι ότι θα αυξάνεται πάλι η παραγωγή και φοβάμαι να μη πάθω πέτρωμα, μαστίτιδα όπως πάθαινα συχνά όταν το μωράκι ήταν περίπου 6 μηνών. Από την άλλη μεριά, φοβάμαι ότι αν δεν τη αφήνω να θηλάζει συχνά ίσως μου σταματήσει το γάλα, το οποίο ΔΕΝ το θέλω με τίποτα.

Ίσως σας φαίνεται χαζό, αλλά αισθάνομαι πάρα πολύ μπερδεμένη, επίσης αισθάνομαι ότι είναι εγωιστικό να μην αφήνω τη μπέμπα να θηλάζει όποτε θέλει όταν είμαι σπίτι, αλλά εάν με αυτό τον τόπο αυξάνεται η παραγωγή φοβάμαι τις δυσκολίες άντλησης γάλατος στη δουλειά και κουράστηκα να αντιμετωπίζω συνέχεια πετρώματα στο στήθος.

Το παιδί μπορεί να κοιμάται πολλές ώρες το βράδυ και το στήθος προσαρμόζεται σε αυτή τη ζήτηση. Αντίστοιχα, όταν λείπεις πολλές ώρες στη δουλειά, προσαρμόζεται. Στη δουλειά, αν δεν θες να κάνεις άντληση, μπορείς να βγάζεις λίγο με το χέρι, όποτε νιώθεις δυσφορία. Σιγά-σιγά θα μειωθεί αυτό. Αυτά για το πρήξιμο.

Όσο για την παραγωγή σου, μπορείς να αναπληρώνεις με νυχτερινούς θηλασμούς, που θα είναι πιο εύκολο αν καθιερώσεις τον ύπνο μαζί με το μωρό.

Δεν έχει νόημα να μην αφήνεις το μωρό να θηλάζει όποτε θέλει, είναι κάτι που θα το μπερδέψει, γιατί θα είσαι εκεί και θα του αρνείσαι - οπότε μπορεί να αρνηθεί και το στήθος σταδιακά.

Να σου ζήσει το μωράκι σου και καλή προσαρμογή στη δουλειά!

Το μωρό σου έχει παλλινδρόμηση και προστατεύει μόνο του τον εαυτό του με τα μικρά και συχνά γεύματα! Είναι η κύρια οδηγία, μαζί με το να κρατάμε το παιδί σε όρθια στάση όσο περισσότερο γίνεται, που δίνεται σε παιδιά με ΓΟΠ. Το μωρό σου ξέρει πολύ καλά τι κάνει! Να το ακολουθήσεις χωρίς να προσπαθήσεις να του επιβάλλεις τίποτα! Το ίδιο να απαιτήσεις και από τις γιαγιάδες, να τους εξηγήσεις ότι υπάρχει μεγάλλος κίνδυνος για το μωρό αν πάρει γάλα ξένο ή ρυζάλευρο για οισοφαγίτιδα, αφού μπορεί να έχει αναγωγές και ο οισοφάγος να ερεθιστεί και να δημιουργηθεί πληγή, κάτι που σπάνια γίνεται με το μητρικό. Να τους πεις επίσης ότι ο γιατρός σου έχει απαγορεύσει μέχρι τον 6ο μήνα να δώσεις οτιδήποτε άλλο εκτός από μητρικό (αν γνωρίζουν ότι δεν έχει δοθεί τέτοια οδηγία, μπορείς να πεις ότι παρουσίασε το παιδί επιδείνωση και ο παιδίατρος έδωσε τώρα την οδηγία αυτή). Εσύ ξέρεις αν θα πειστούν με λογικές εξηγήσεις και τι κίνδυνος υπάρχει να κάνουν του κεφαλιού τους, οπότε αν χρειαστεί θα καταφύγεις στα παραπάνω για να προστατεψεις το μωρό σου!

Δεν είναι και μεγάλος κόπος να ζεστάνουν ένα μπιμπερό και να δώσουν γάλα σε ένα τόσο μικρό μωράκι 3-4 φορές όσο θα λείπει η μαμά του!

Για να πειστείς κι εσύ η ίδια για τη σοβαρότητα του θέματος, ρίξε μια ματιά κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο για τα αντιαναγωγικά και το τύπωσα... θα τους το δείξω και πιστεύω να τις πείσω. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσω την λύση "εντολή ιατρού"

Προσπαθώ να εμπιστεύομαι το μωρό μου και να μην το πιέζω και νιώθω πολύ όμορφα που σε αυτό το φόρουμ οι μανούλες ενθαρρύνονται να το κάνουν αυτό. Γιατί συνήθως αυτή η κατανόηση λείπει, χωρίς βέβαια κακή πρόθεση, από γιαγιάδες, φίλες-μαμάδες ή και παιδιάτρους.

Μία ακόμα ερώτηση: ο παιδίατρός μου για την ΓΟΠ μου πρότεινε εισαγωγή ρυζάλευρου αφού κλείσει τον 3ο μήνα. Μου είπε ότι εάν δεχθεί το κουτάλι, αραιή κρέμα θα του έκανε καλό. Δεν επέμεινε σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, μου είπε να το αναμείξω με μητρικό γάλα και γενικά δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί να μου προωθήσει κάποιο προϊόν. Θα ήθελα όμως και τη δική σας γνώμη: το ρυζάλευρο δημιουργεί πρόβλημα όταν αναμειγνύεται με ξένο γάλα ή ακόμα και με μητρικό; Δεν έχω πρόβλημα να το προσθέσω, εφόσον κάνει καλό στο μωρό και το βοηθήσει να κρατάει την τροφή του, από την άλλη όμως δεν έχω και πρόβλημα να συνεχίσω με το σκέτο το δικό μου γάλα και τις γουλίτσες μας, αν η εισαγωγή ρυζάλευρου από τόσο μικρό κάνει κακό.

Ευχαριστώ και πάλι. :-D

H sofuka τα λέει πολύ ωραία. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο μέχρι και τον 6ο μήνα, από όσο ξέρω. Νομίζω ότι το ρυζάλευρο περιέχει αγελαδινό γάλα, κάτι που θα χειροτερεύσει την κατάσταση. Κάπου εδώ μάλιστα είχα διαβάσει ότι με αυτό το περιεχόμενο του στομάχου γίνεται πιο όξινο και ρισκάρεις να πάθει το παιδί οισοφαγίτιδα, κάτι που συμβαίνει και με τα αντιαναγωγικά γάλατα. Πίστεψε με. Τίποτα καλύτερο από το μητρικό. Μπορεί να βλέπεις πιο πολλές γουλιές, όμως είναι λιγότερο όξινο και το μωρό δεν πονάει. Ας κάνουμε λίγο υπομονή για μετά τον 6ο μήνα για τις τροφές.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Μία ακόμα ερώτηση: ο παιδίατρός μου για την ΓΟΠ μου πρότεινε εισαγωγή ρυζάλευρου αφού κλείσει τον 3ο μήνα. Μου είπε ότι εάν δεχθεί το κουτάλι, αραιή κρέμα θα του έκανε καλό. Δεν επέμεινε σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, μου είπε να το αναμείξω με μητρικό γάλα και γενικά δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί να μου προωθήσει κάποιο προϊόν. Θα ήθελα όμως και τη δική σας γνώμη: το ρυζάλευρο δημιουργεί πρόβλημα όταν αναμειγνύεται με ξένο γάλα ή ακόμα και με μητρικό; Δεν έχω πρόβλημα να το προσθέσω, εφόσον κάνει καλό στο μωρό και το βοηθήσει να κρατάει την τροφή του, από την άλλη όμως δεν έχω και πρόβλημα να συνεχίσω με το σκέτο το δικό μου γάλα και τις γουλίτσες μας, αν η εισαγωγή ρυζάλευρου από τόσο μικρό κάνει κακό.

Ευχαριστώ και πάλι. :-D

Το ρυζαλευρο θα χειροτερεψει μονο την κατασταση.

Μη δωσεις στο μωρο στερεα τροφη πριν να κλεισει τον 6ο.

η γοπ οταν δε δημιουργει προβλημα με την προσληψη βαρους, ειναι τελειως φυσιολογικη και φευγει μονη της περιπου στον 7ο μηνα.

k9Tap3.png

λοιπον κοριτσια βοηθειστε με σας παρακαλω γιατι εχω πελαγωσει...επισης δεν εχω χρονο να διαβασω ολα τα ποστς ...μαλλον θα ξεκινησω ΑΜΕΣΑ δουλεια (θα ξερω το απογευμα ) και πρεπει να δω τι θα κανω με το θεμα του θηλασμου....οι ωρες που θα δουλευω ειναι ωρες καταστηματων και δε θα μπορω να βγαζω στη δουλεια...τι γινεται λοιπον με το μωρο???ακομη εχει ενα ακαταστατο προγραμμα εννοειται αφου οποτε πειναει της δινω δεν κραταω ωραρια και τα σχετικα εννοειται....οι αποριες μου ειναι οι εξης:

ποτε πρεπει να βγαζω γαλα για να αφηνω???πχ δινω απο τον ενα μαστο και τρωει και απο τον αλλο να βγαζω για να αφηνω???δε θα κανω ετσι υπερπαραγωγη και θα πετρωσει???

πως να υπολογισω ΠΟΣα γευματα να αφησω???

πως να υπολογισω ΠΟΣΗ ποσοτητα να βγαζω???

γενικα πως να το κανω το ολο θεμα γιατι δεν εχω καμια ορεξη να γυρισω στο ξενο και να κανει μεικτο θηλασμο....μπορει καμια να με βοηθησει???επισης εαν τη μια φορα βγαλω πχ 50 μλ με το θηλαστρο και την αλλη 40 μλ μπορω ολο αυτο να το κανω μετα ενα γευμα και να το δωσω στο μωρο???

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΙΚΑ τελικα θα χρειαζεται να λειπω μονο 4 ωρες 10-2 η δουλεια ειναι διπλα και θα ειναι δευτερα εως παρασκευη...απο τα λιγα που διαβασα θα πρπει να κανω ως εξης: να τη θηλαζω πριν φυγω και παραλληλα το πρωι με το το πρωτο πρωινο γευμα (καποιο απο τα πρωινα που κανει ) να βγαζω απο το στηθος που δε τρωει.....1 γευμα....οταν γυρναω θα πρεπει να βγαζω (εαν δε πειναει ) αλλο ενα ωστε να εχω αποθεμα για την επομενη μερα....οποτε συνολικα δυο αντλησεις (και ο θεος βοηθος να βγαζω τι σωστη ποσοτητα ) ...το ΣΚ να συνεχιζω να κανω δυο αντλησεις με παραλληλο θηλασμο ή οχι ??και μια ερωτηση αφου η καταναλωση θα ειναι μπαμ και εξω αντε σε 24 ωρες θα το φυλαω μεσα μεσα στο ψυγειο...πρεπει να αποστειρωνω τα μπουκαλια??γιατι η παιδιατρος που ρωτησα μου ειπε γενικα οτι σε αυτη την ηλικια δε κανουμε αποστειρωση ειτε θηλαζει το παιδι ειτε οχι....πλιζ χελπ μι

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...