Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Υπάρχει καμία μανούλα που να είχε τόσα πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και να είδε να μειώνονται σημαντικά όταν μπήκαν οι στερεές τροφές; Σε τι μπορώ να ελπίζω; Πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα αναγκαστώ να αποθηλάσω :-(

Πριν μπουν οι στερεές, μέχρι και και 6,5 μηνών η μπουμπού μου θήλαζε 8-9 φορές την ημέρα. Οι στερεές μπήκαν σταδιακά σε εμάς γιατί μέχρι να φάει μια σεβαστή ποσότητα μας πήρε 1-2 μήνες. Στην αρχή δηλαδή έτρωγε πολύ λίγες κουταλίτσες κι αυτές με το ζόρι. Μέχρι να φάει καλές ποσότητες συνέχισα το θηλασμό με τους ίδιους ρυθμούς. Τώρα που είναι 11 μηνών θηλάζει 4-5 φορές την ημέρα και τρώει 3 γεύματα στερεές. Η μείωση των θηλασμών έγινε σταδιακά και όχι απότομα.

Στην περίπτωσή σου (αν κατάλαβα καλά επιστρέφεις στη δουλειά σου όταν το μωρό σου θα είναι 6,5 μηνών) πιστεύω ότι αν τη θηλάσεις το πρωί πριν φύγεις δεν θα χρειαστεί άλλο γεύμα γάλακτος μέχρι την ώρα που γυρνάς, αρκεί να τρώει δύο πλήρη γεύματα στερεές. Μέχρι τότε μάλλον θα πρέπει να αφήνεις ποσότητα που θα εξαρτάται από το πόση ποσότητα στερεών θα τρώει. Αν δηλαδή τρώει μισό γεύμα στερεών θα συμπληρώνεται το υπόλοιπο μισό από γάλα. Στην πορεία θα το δεις αυτό. ΠΙθανόν να χρειαστεί να κάνει μια άντληση στη δουλειά ειδικά στην αρχή.

Το ότι κοιμάται το μωρό τόσες ώρες το βράδυ είναι αξιοζήλευτο! Αλλά τόσες ώρες δεν πρήζεται το στήθος; Το ότι θα έχεις αυτά τα δύο μεγάλα κενά στους θηλασμούς (το βράδυ και στη δουλειά) είναι πιθανόν να μειώσει την ποσότητα του γάλακτος. Αλλά το μωρό μεγαλώνει και αφού θα τρώει και στερεές δεν θα έχει ανάγκη την ίδια ποσότητα γάλακτος. Αντί δηλαδή για 1 λίτρο την ημέρα που πίνει 6 μηνών θα πίνει μισό όταν θα είναι 10 μηνών. Δεν σημαίνει ότι θα αποθηλάσεις. Αν κάνεις 4-5 θηλασμούς την ημέρα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Θα θηλάζεις το πρωί πριν φύγεις, το μεσημέρι που θα γυρνάς από τη δουλειά (θα πεις να μην το ταΐζουν 2-3 ώρες πριν επιστρέψεις) και 2-3 φορές ή και παραπάνω το απόγευμα που είσαι στο σπίτι και όλα θα πάνε καλά.

Διαφημίσεις

Γεια σας και από μένα. Δεν ξέρω αν κάτι παρόμοιο έχει ξαναναφερθεί αλλά δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος οπότε σας αναφέρω πώς έχουν τα πράγματα και θα εκτιμούσα τη βοήθεια και τις συμβουλές σας. Ο μικρούλης μου είναι 5,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε στερεές τροφές, όχι με φρούτα όπως θα ήθελα, αλλά με υποαλλεργικό ρυζάλευρο γιατί υπάρχει υποψία για αλλεργίες. Εγώ θα επιστρέψω στη δουλειά τον άλλο μήνα και ενώ πριν αρχίσω να διαβάζω το forum θεωρούσα ότι στο 6μηνο θα σταματούσα το θηλασμό, τώρα θα ήθελα πολύ να τον συνεχίσω, βάζοντας νέο στόχο τον ένα χρόνο. Ο μικρός μου κάνει πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας (περίπου 8, καμιά φορά και 10) και τρώει το αργότερο κάθε 2 ώρες. Το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα από τις 10 μέχρι τις 8, από περίπου 2 μηνών (μη βαράτε... είμαι πολύ τυχερή σε αυτό, το ξέρω). Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα γεύματα που κάνει, ακόμη και αν καταφέρω να αντικαταστήσω 2 γεύματα με κρέμα μέχρι τον άλλο μήνα που θα πάω στη δουλειά, δεν ξέρω πόσο γάλα θα χρειάζεται να του αφήνω. Θα λείπω περίπου 10 ώρες από το σπίτι. Επίσης, για να μου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, δεν πίνει αποψυγμένο γάλα μου (το δοκίμασα και εγώ και έχει χάλια γεύση :cry: ) οπότε το να δημιουργήσω αποθήκη δεν έχει νόημα.

Υπάρχει καμία μανούλα που να είχε τόσα πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και να είδε να μειώνονται σημαντικά όταν μπήκαν οι στερεές τροφές; Σε τι μπορώ να ελπίζω; Πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα αναγκαστώ να αποθηλάσω :-(

Επέστρεψα στην δουλειά πριν τις στέρεες. Όταν η μικρή ήταν 2-3 μηνών. Ενώ θήλαζε ανά 2ωρω όταν ήμασταν μαζί με το μπουκάλι ήθελε μόνο δυο γεύματα στο 10ώρω που έλειπα. Θήλαζα καλά το πρωί πριν φύγω έτρωγε στις 11 00 120-150 γρ και στις 14 30 τα ίδια οπότε 17 30 που γυρνούσα θήλαζε πάλι με όρεξη. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πιέσεις για στέρεες. Για να είσαι σίγουρη πως λειτουργεί το μωρό σου θα πρέπει να κάνεις πρόβες απουσίας για να δεις πόσο γάλα και πόσα γεύματα κάνει με το μπουκάλι. Επίσης αν δεν θέλει το αποψυγμένο γάλα μπορείς να του δίνεις το γάλα που θα αντλείς την προηγούμενη μέρα (στις 10 ώρες που θα λείπεις θα κάνεις και εσύ τουλάχιστον μια άντληση για να αποσυμφορηθεί το στήθος αλλά και να εξασφαλίσεις το γάλα της επόμενης μέρας). Ποιο θήλαστρο χρησιμοποιείς και πόσο γάλα βγάζεις?

Μήπως γνωρίζετε πόσο γάλα πίνει περίπου σε κάθε γεύμα ένα μωρό 4 μηνών?

Τα μωρά πίνουν περίπου 150 ml γάλα για κάθε κιλό βάρους τους την ημέρα. Ένα μωρό δηλαδή 4 μηνών που είναι 5,5 κιλά θα πρέπει να πίνει περίπου 850 ml την ημέρα. Κάθε άνθρωπος βέβαια είναι διαφορετικός, οπότε άλλα μωρά πίνουν περισσότερο και άλλα λιγότερο. Επίσης αν πιει ένα γεύμα πολύ γάλα θα πεινάσει πιο αργά, ενώ αν πιει λιγότερο θα πεινάσει νωρίτερα. Πιστεύω ότι 150 ml γεύμα είναι μια χαρά.

Και κάτι άλλο. Το μωρό μου ξεκινάει το τελευταίο του γεύμα στις 12μμ και μέχρι τις 1:30πμ είναι ξύπνια και πολύ ευδιάθετη. Ξέρετε κανένα κολπάκι για να κοιμάται νωρίτερα?

Κι εμείς είχαμε αυτό το θέμα για πολύ καιρό, να κοιμάται για βραδυνό ύπνο πολύ αργά το βράδυ. Βελτιώθηκε κάπως όταν δεν την αφήναμε να κοιμάται μετά τις 6-7 το απόγευμα. Αν νύσταζε πολύ την αφήναμε για κανένα μισάωρο μόνο, στο σαλόνι με τα φώτα και χωρίς να κάνουμε ησυχία. Επίσης όταν βγαίναμε βόλτα το απόγευμα κουραζόταν περισσότερο και κοιμόταν πιο έυκολα το βράδυ.

Αύριο επιστρέφω στην δουλειά αφήνωντας ένα μωρό 14μ. στο σπίτι. Είναι μεγάλο θα τα καταφέρει μου λένε πολλοί. Όμως εγώ έχω αγχωθεί αφού τυχαίνει να έχει μυξούλες και μπουκωμένη μύτη με αποτελεσμα να μην τρωει τιποτα, μόνο να θηλάζει θελει. Τι να κάνω να την αφήσω νηστική?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Αύριο επιστρέφω στην δουλειά αφήνωντας ένα μωρό 14μ. στο σπίτι. Είναι μεγάλο θα τα καταφέρει μου λένε πολλοί. Όμως εγώ έχω αγχωθεί αφού τυχαίνει να έχει μυξούλες και μπουκωμένη μύτη με αποτελεσμα να μην τρωει τιποτα, μόνο να θηλάζει θελει. Τι να κάνω να την αφήσω νηστική?

Καλή επάνοδο στην εργασία σου λοιπόν!Από πείρα σου λέω ότι θα σε εκπλήξει η ζουζούνα σου και θα είναι μια χαρά.Η αποζημίωσή σου θα είναι όταν γυρνάς και θα σου ρίχνει ένα μεγάλο χαμόγελο,θα τραβά την μπλούζα σου και θηλάζοντας θα σε κοιτά στα μάτια σαν να σε βλέπει για πρώτη φορά...Η καλύτερη ώρα!!!!!

url]

url]

Διαφημίσεις

mariori, ΚΡΙΣΤΙΝΑ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τώρα που είναι 11 μηνών θηλάζει 4-5 φορές την ημέρα και τρώει 3 γεύματα στερεές. Η μείωση των θηλασμών έγινε σταδιακά και όχι απότομα.

Θηλάζει 4-5 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μαζί με τους βραδυνούς θηλασμούς;

Στην περίπτωσή σου (αν κατάλαβα καλά επιστρέφεις στη δουλειά σου όταν το μωρό σου θα είναι 6,5 μηνών) πιστεύω ότι αν θηλάσεις το πρωί πριν φύγεις δεν θα χρειαστεί άλλο γεύμα γάλακτος μέχρι την ώρα που γυρνάς, αρκεί να τρώει δύο πλήρη γεύματα στερεές. Μέχρι τότε μάλλον θα πρέπει να αφήνεις ποσότητα που θα εξαρτάται από το πόση ποσότητα στερεών θα τρώει. Αν δηλαδή τρώει μισό γεύμα στερεών θα συμπληρώνεται το υπόλοιπο μισό από γάλα. Στην πορεία θα το δεις αυτό. ΠΙθανόν να χρειαστεί να κάνει μια άντληση στη δουλειά ειδικά στην αρχή.

Ναι, όταν επιστρέψω στη δουλειά θα είναι 6,5 μηνών. Γι' αυτό συμφώνησα με την παιδίατρο να ξεκινήσουμε τις στερεές, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ξεκινούσα μετά τον έκτο. Όπως έγραψα θα λείπω 10 ώρες, περίπου από τις 08:30 ως τις 18:30. Θα θηλάζω το πρωί πριν φύγω σίγουρα, αλλά θεωρείς ότι μέχρι να γυρίσω το μωρό θα αντέξει μόνο με 2 γεύματα στερεών, χωρίς γάλα; Θα το ήλπιζα, αλλά το βρίσκω μάλλον δύσκολο. Προς το παρόν τρώει μόλις 3-4 κουταλιές ρυζάλευρο και μετά θηλάζει κανονικά, αλλά είναι μόλις η 4η μέρα, οπότε δεν ξέρω πόσο θα μας πάρει να αντικατασταθεί αρχικά 1 γεύμα και αργότερα 2 με στερεές. Πάντως, αν όντως τρώει 2 γεύματα στερεών να μην αφήνω και τουλάχιστον 150ml γάλα;

Το ότι κοιμάται το μωρό τόσες ώρες το βράδυ είναι αξιοζήλευτο! Αλλά τόσες ώρες δεν πρήζεται το στήθος;

Το ξέρω ότι είναι αξιοζήλευτο και ίσως γι'αυτό αναπληρώνει γεύματα όλη τη διάρκεια της μέρας και τρώει τόσο συχνά. Δεν είναι κάτι που έκανα εγώ, ο μικρούλης μου το επέλεξε όπως έγραψα από ηλικία 2 μηνών. Από τότε, ορισμένα βράδια ξύπναγε κάθε 2-3 ώρες, αλλά ήταν παροδικό, οπότε θεωρώ ότι μάλλον οφειλόταν σε άλμα ανάπτυξης. Πάντως είμαι προετοιμασμένη ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τώρα που θα επιστρέψω στη δουλειά γιατί μπορεί να ξυπνάει γιατί θα του λείπω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα με ξεβολέψει, ωστόσο αν συμβεί καλοδεχούμενο γιατί θα αυξήσει την παραγωγή μου.

Σχετικά με το στήθος, είναι φοβερό το πόσο ευπροσάρμοστος είναι ο οργανισμός μας. Τις πρώτες μέρες πρηζόταν ανυπόφορα, τώρα το πρωί που ξυπνάω είναι πολύ φουσκωμένο αλλά δεν πονάει.

Επέστρεψα στην δουλειά πριν τις στέρεες. Όταν η μικρή ήταν 2-3 μηνών. Ενώ θήλαζε ανά 2ωρω όταν ήμασταν μαζί με το μπουκάλι ήθελε μόνο δυο γεύματα στο 10ώρω που έλειπα. Θήλαζα καλά το πρωί πριν φύγω έτρωγε στις 11 00 120-150 γρ και στις 14 30 τα ίδια οπότε 17 30 που γυρνούσα θήλαζε πάλι με όρεξη.

Κριστίνα με το μπουκάλι έπινε δικό σου γάλα ή ξένο και χόρταινε; Σε ρωτάω γιατί προς το παρόν ο μπέμπης μου πεινάει με το γαλατάκι μου όπως έγραψα ανά 2ωρο το πολύ.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να πιέσεις για στέρεες. Για να είσαι σίγουρη πως λειτουργεί το μωρό σου θα πρέπει να κάνεις πρόβες απουσίας για να δεις πόσο γάλα και πόσα γεύματα κάνει με το μπουκάλι. Επίσης αν δεν θέλει το αποψυγμένο γάλα μπορείς να του δίνεις το γάλα που θα αντλείς την προηγούμενη μέρα (στις 10 ώρες που θα λείπεις θα κάνεις και εσύ τουλάχιστον μια άντληση για να αποσυμφορηθεί το στήθος αλλά και να εξασφαλίσεις το γάλα της επόμενης μέρας). Ποιο θήλαστρο χρησιμοποιείς και πόσο γάλα βγάζεις?

Χρησιμοποιώ το mini electric της medela γιατί μέχρι στιγμής χρειαζόμουν πολύ περιστασιακά να αφήνω γάλα. Αντλώ περίπου 120-150ml αν το κάνω το πρωί μετά από τον 10ωρο ύπνο του μπέμπη μου, αλλά αν αντλήσω οποιαδήποτε άλλη ώρα βγάζω μόλις 30-70ml.

Πότε θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινήσω πρόβες απουσίας; Επίσης, θα πρέπει να λείπω τόσες ώρες όσες θα δουλεύω;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

mariori, ΚΡΙΣΤΙΝΑ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θηλάζει 4-5 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μαζί με τους βραδυνούς θηλασμούς;

Ναι, όταν επιστρέψω στη δουλειά θα είναι 6,5 μηνών. Γι' αυτό συμφώνησα με την παιδίατρο να ξεκινήσουμε τις στερεές, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ξεκινούσα μετά τον έκτο. Όπως έγραψα θα λείπω 10 ώρες, περίπου από τις 08:30 ως τις 18:30. Θα θηλάζω το πρωί πριν φύγω σίγουρα, αλλά θεωρείς ότι μέχρι να γυρίσω το μωρό θα αντέξει μόνο με 2 γεύματα στερεών, χωρίς γάλα; Θα το ήλπιζα, αλλά το βρίσκω μάλλον δύσκολο. Προς το παρόν τρώει μόλις 3-4 κουταλιές ρυζάλευρο και μετά θηλάζει κανονικά, αλλά είναι μόλις η 4η μέρα, οπότε δεν ξέρω πόσο θα μας πάρει να αντικατασταθεί αρχικά 1 γεύμα και αργότερα 2 με στερεές. Πάντως, αν όντως τρώει 2 γεύματα στερεών να μην αφήνω και τουλάχιστον 150ml γάλα;

Το ξέρω ότι είναι αξιοζήλευτο και ίσως γι'αυτό αναπληρώνει γεύματα όλη τη διάρκεια της μέρας και τρώει τόσο συχνά. Δεν είναι κάτι που έκανα εγώ, ο μικρούλης μου το επέλεξε όπως έγραψα από ηλικία 2 μηνών. Από τότε, ορισμένα βράδια ξύπναγε κάθε 2-3 ώρες, αλλά ήταν παροδικό, οπότε θεωρώ ότι μάλλον οφειλόταν σε άλμα ανάπτυξης. Πάντως είμαι προετοιμασμένη ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τώρα που θα επιστρέψω στη δουλειά γιατί μπορεί να ξυπνάει γιατί θα του λείπω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα με ξεβολέψει, ωστόσο αν συμβεί καλοδεχούμενο γιατί θα αυξήσει την παραγωγή μου.

Σχετικά με το στήθος, είναι φοβερό το πόσο ευπροσάρμοστος είναι ο οργανισμός μας. Τις πρώτες μέρες πρηζόταν ανυπόφορα, τώρα το πρωί που ξυπνάω είναι πολύ φουσκωμένο αλλά δεν πονάει.

Κριστίνα με το μπουκάλι έπινε δικό σου γάλα ή ξένο και χόρταινε; Σε ρωτάω γιατί προς το παρόν ο μπέμπης μου πεινάει με το γαλατάκι μου όπως έγραψα ανά 2ωρο το πολύ.

Χρησιμοποιώ το mini electric της medela γιατί μέχρι στιγμής χρειαζόμουν πολύ περιστασιακά να αφήνω γάλα. Αντλώ περίπου 120-150ml αν το κάνω το πρωί μετά από τον 10ωρο ύπνο του μπέμπη μου, αλλά αν αντλήσω οποιαδήποτε άλλη ώρα βγάζω μόλις 30-70ml.

Πότε θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινήσω πρόβες απουσίας; Επίσης, θα πρέπει να λείπω τόσες ώρες όσες θα δουλεύω;

Δικό μου γάλα έπινε. Η ποσότητα που πίνει από το μπουκάλι δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποσότητα που παίρνει θηλάζοντας. Καλώς ή κακώς όταν θηλάζει είναι στο χέρι του πόσα μλ θα πιει, αν δεν έχει χορτάσει απλά θα θηλάσει νωρίτερα ενώ με το μπουκάλι δεν είναι εύκολο να το ρυθμίσει αυτό καθώς η ροή είναι συνεχόμενη και επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλει τόσο κόπο για να την έχει. Η ποσότητα που αντλείς με το mini electric είναι μια χαρά. Επέλεξε κάποια μέρα και άφησε 300-350 μλ γάλα (καλύτερα να περισσεύει παρά να λείπει σε δυο μέρες θα έχεις μαζέψει την ποσότητα και δεν χρειάζεται να μπει κατάψυξη μπορείς να φυλάξεις το γάλα στο ψυγείο), φύγε από το σπίτι για όσες ώρες θα έλειπες και λόγω δουλειάς (να μου πεις τι να κάνεις? Ε πας για shopping therapy τι άλλο...) και κοιτάς τι γίνεται. Πόσα γεύματα πόσα μλ. (αυτό που σε νοιάζει ουσιαστικά είναι το σύνολο όχι αν τα κάνει 2-3 ή 4 γεύματα). Εσύ από την πλευρά σου κάνε 2 αντλήσεις στο διάστημα αυτό π.χ 12 και 3 για να δεις πόσο γάλα αντλείς. Το τελευταίο γεύμα που θα δώσουν στο μωρό με το μπιμπερό καλό θα ήταν να είναι 2-3 ώρες πριν γυρίσεις για να θηλάσει με όρεξη. Αξιολογείς τα αποτελέσματα και βλέπεις που βρίσκεσαι. Μπορείς και αύριο στο λεω αυτό γιατί μπορεί να μη χρειαστεί να επιμείνεις στις στέρεες μιας και δεν το ήθελες και το γάλα που θα αντλείς στην δουλειά μαζί με 1 μια άντληση στο σπίτι να σε καλύψει.;)

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά και εμείς μέχρι τον 7 μήνα κοιμόμασταν σερί αλλά μόλις αρχίσαμε στέρεες άλλαξαν τα πράγματα. Και να σου πω και το μυστικό εγώ στην δικιά μου πρόβα απουσίας πήγα spa και κομμωτήριο τώρα που στα έγραφα το θυμήθηκα

Δικό μου γάλα έπινε. Η ποσότητα που πίνει από το μπουκάλι δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποσότητα που παίρνει θηλάζοντας. Καλώς ή κακώς όταν θηλάζει είναι στο χέρι του πόσα μλ θα πιει, αν δεν έχει χορτάσει απλά θα θηλάσει νωρίτερα ενώ με το μπουκάλι δεν είναι εύκολο να το ρυθμίσει αυτό καθώς η ροή είναι συνεχόμενη και επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλει τόσο κόπο για να την έχει. Η ποσότητα που αντλείς με το mini electric είναι μια χαρά. Επέλεξε κάποια μέρα και άφησε 300-350 μλ γάλα (καλύτερα να περισσεύει παρά να λείπει σε δυο μέρες θα έχεις μαζέψει την ποσότητα και δεν χρειάζεται να μπει κατάψυξη μπορείς να φυλάξεις το γάλα στο ψυγείο), φύγε από το σπίτι για όσες ώρες θα έλειπες και λόγω δουλειάς (να μου πεις τι να κάνεις? Ε πας για shopping therapy τι άλλο...) και κοιτάς τι γίνεται. Πόσα γεύματα πόσα μλ. (αυτό που σε νοιάζει ουσιαστικά είναι το σύνολο όχι αν τα κάνει 2-3 ή 4 γεύματα). Εσύ από την πλευρά σου κάνε 2 αντλήσεις στο διάστημα αυτό π.χ 12 και 3 για να δεις πόσο γάλα αντλείς. Το τελευταίο γεύμα που θα δώσουν στο μωρό με το μπιμπερό καλό θα ήταν να είναι 2-3 ώρες πριν γυρίσεις για να θηλάσει με όρεξη. Αξιολογείς τα αποτελέσματα και βλέπεις που βρίσκεσαι. Μπορείς και αύριο στο λεω αυτό γιατί μπορεί να μη χρειαστεί να επιμείνεις στις στέρεες μιας και δεν το ήθελες και το γάλα που θα αντλείς στην δουλειά μαζί με 1 μια άντληση στο σπίτι να σε καλύψει.;)

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά και εμείς μέχρι τον 7 μήνα κοιμόμασταν σερί αλλά μόλις αρχίσαμε στέρεες άλλαξαν τα πράγματα. Και να σου πω και το μυστικό εγώ στην δικιά μου πρόβα απουσίας πήγα spa και κομμωτήριο τώρα που στα έγραφα το θυμήθηκα

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Μου έδωσες θάρρος :-)

Θα ξεκινήσω σύντομα πρόβα απουσίας, μπορεί και αύριο!

Να ρωτήσω κάτι ακόμη; Ο μπέμπης μου δεν δέχεται καθόλου το μπιμπερό από κανένα (με το δικό μου γάλα) ούτε όταν έχω φύγει από το σπίτι για να μη με νιώθει όπως διάβασα. Θέλω να δοκιμάσω με το ποτηράκι και έχω πάρει ένα της NUK για 6+ μηνών. Θα μπορεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ροή ή θα πνίγεται; Και συγνώμη για την πιθανά ηλίθια ερώτηση, αλλά πώς το δίνουμε; Σαν να κρατάμε μπιμπερό με το μωρό σε κλίση ή με το μωρό καθιστό σαν να προσπαθεί να πιει κανονικά;

Επίσης, τώρα που προσπαθεί να μάθει το κουτάλι με την κρέμα είναι σωστό να μάθει και το ποτηράκι ή θα είναι πολλές οι αλλαγές για να γίνουν μαζί;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Μαζί με τον έναν βραδυνό θηλασμό. Γενικά μόνο μια φορά τη νύχτα ξυπνάει, ενώ τις τελευταίες 4 μέρες με έχει εντυπωσιάσει γιατί σταμάτησε να ξυπνάει αυτή τη μία φορά και κοιμάται σερί 1-9 περίπου. Και ξυπνάω εγώ από το πρήξιμο.

Πάντως, αν όντως τρώει 2 γεύματα στερεών να μην αφήνω και τουλάχιστον 150ml γάλα;

Έτσι πιστεύω ότι δεν χρειάζεται (αναφέρομαι βέβαια για όταν θα τρώει δυο πλήρη γεύματα, περίπου 8 μηνών). Θα τη θηλάζεις καλά πριν φύγεις, 3-4 ώρες μετά θα τρώει τη φρουτόκρεμα, 3-4 ώρες μετά τη σούπα (και νεράκι μετά το γεύμα της) και μετά από 3-4 ώρες επιστρέφεις και θα ξαναπίνει γάλα.

Αν βέβαια μπορείς να αντλείς στη δουλειά και να αφήνεις μπορείς να το δοκιμάσεις και μετά το γεύμα στερεών να πίνει συμπληρωματικά γάλα. Εξαρτάται από το πόσο φαγανό είναι το μωρό σου.

Συμφωνώ με την Κριστίνα, ότι δεν χρειάζεται να το πιέσεις το παιδί να φάει στερεές.

Αν κρίνω από τη μπέμπα μας μέχρι να φτάσει 8 μηνών θα χρειάζεται να αφήνεις γάλα, γιατί δεν προλαβαίνει να μάθει να τρώει δυο γεύματα στερεές. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω για το ρυζάλευρο αν αξίζει να χάσει το γεύμα γάλακτος. Καλύτερα να το αντικαταστήσει με τη φρουτόκρεμα, όταν θα μπει στη διατροφή του. Θα χρειάζεται μάλλον να αφήνεις δυο γεύματα γάλα μέχρι 7-7,5 μηνών που θα τρώει ολόκληρη φρουτόκρεμα και ένα γεύμα γάλα μέχρι να φάει και σούπες (κρεατόσουπα, κατόσουπα ή χορτόσουπα).

Ευχαριστώ και πάλι mariori :-) Δεν σκοπεύω να πιέσω με τις στερεές. Όποτε αντικαταστήσει γεύμα έχει καλώς. Θα αφήνω 300-350 ml για αρχή όπως πρότεινε και η Κριστίνα. Και εγώ θεωρώ κενή τροφή το ρυζάλευρο από όσα έχω διαβάσει, αλλά η παιδίατρος λόγω προδιάθεσης αλλεργίας είπε ότι είναι προτιμότερο ως εισαγωγή για την περίπτωση μας σε σχέση με τα φρούτα. Λέω πάντως στις 15/2 να ξεκινήσουμε με μήλο-αχλάδι να δούμε πως θα πάει.

Σήμερα έφαγε περίπου 2 μεζούρες κρέμα και στο τέλος δέχτηκε και 50 ml γαλατάκι μου που του έδωσε ο μπαμπάς του με μπιμπερό!

Καμία συμβουλή για το ερώτημα μου για το ποτηράκι;

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Γενικά μόνο μια φορά τη νύχτα ξυπνάει, ενώ τις τελευταίες 4 μέρες με έχει εντυπωσιάσει γιατί σταμάτησε να ξυπνάει αυτή τη μία φορά και κοιμάται σερί 1-9 περίπου. Και ξυπνάω εγώ από το πρήξιμο.

Εύχομαι η μικρούλα σου να συνεχίσει να σου χαρίζει 8ωρο συνεχόμενο ύπνο. Το αξίζετε δικαιωματικά! Δώσε στο στήθος σου μια εβδομάδα και θα δεις ότι θα προσαρμοστεί και δεν θα σε ξυπνάει το πρήξιμο :-)

p7hgp3.png3NPP.png

πάντως εμάς από 6 μηνών έχει αντικαταστήσει 3 γεύματα με ρυζάλευρο (απόγευμα), φρουτόκρεμα (δεκατιανό) και λαχανικά το μεσημέρι και της δίνω γάλα μαζί με αυτά τα γεύματα μόνο τα σαββατοκύριακα και τα απογεύματα που βρισκομαι στο σπίτι. βέβαια το βγάζω και το φυλάω για όταν θα λείπω...να βγούμε καικανένα βράδυ βρε παιδίά..

Χαιρετώ όλες τις μανούλες,

Αν και διαβάζω 8 μήνες τώρα το φόρουμ,παίρνω το θάρρος να ζητήσω και γω τώρα την βοήθειά σας.

Το κοριτσάκι μου είναι τώρα 8,5 μηνών.

Μέχρι τον 8ο μήνα έδινα μόνο μητρικό γάλα.Με την εισαγωγή των στερεών στον 6ο το γάλα μου όσο πάει και λιγοστεύει με αποτέλεσμα να έχω φτάσει στο σημείο να την θηλάζω το πρωί (5λεπτά θέλει μόνο)και να της δίνω και συμπλήρωμα 50ml,λίγο θηλασμός πριν τον μεσημεριανό ύπνο και το βράδυ αφού το βγάζω με το θήλαστρο 50-100ml (swing) γιατί αρνείται να θηλάσει της δίνω επιπλέον άλλα 100ml συμπλήρωμα λόγο του ότι πριν της δώσω το συμπλήρωμα μου ξύπναγε συνέχεια την νύχτα και έδειχνε να πεινάει.

Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει το τέλος του θηλασμού πάντος το γάλα που βγάζω λιγοστευει μέρα με την μέρα.Σε λίγες μέρες ξεκηνώ και δουλειά και δεν θα έχω την ευκαιρία να κάνουμε τους μικροθηλασμούς πριν τον ύπνο.

Δεν θέλω ακόμη να σταματήσω τον θηλασμό αλλά δεν ξέρω και τι άλλο μπορώ να κάνω για να αυξήσω το γάλα και να της φτάνει όπως πρίν.

Θέλω να καταφέρω να θηλάσω τουλάχιστον μέχρι τον χρόνο αλλά το βλέπω πλέον πολύ ΄δυσκολο.

Θα ήθελα την βοήθειά σας πάρα πάρα πολύ.

"Αγλαϊα μου, όλοι οι συγγενείς μου σε γνωρίζουν, γιατί λέω σε όλους πως με την βοήθεια των συμβουλών σου που δίνεις μέσα από το φόρουμ κατάφερα και γω΄να θηλάσω την μικρούλα μου και σε υπερευχαριστώ."

:P

Καλησπέρα στα κορίτσια. Επιστρέφω μετά από καιρό με απορίες πάλι. Πρίν από λίγο καιρό σας είχα ρωτήσει για το πώς θα γίνει να συνεχίσουμε να θηλάζουμε όταν θα επιστρέψω στην δουλειά μου. Μου είχατε δώσει πολλές συμβουλές και μου είπατε κάνε πρόβες απουσίας να δεις πώς θα πάνε τα πράγματα. Ε λοιπόν έφτασε πλέον ο καιρός. Την Τετάρτη αρχίζω δουλειά. Ο μικρός μου θα είναι 6 μηνών. Την εβδομάδα που μας πέρασε έκανα όλη την εβδομάδα πρόβες απουσίας το πρωί τις ώρες που θα λείπω. Θα λείπω από τις 9 μιση εώς τις 3 μιση. Να σας πω πώς τα πήγαμε και τις απορίες μου. Να σημειώσω ότι ο μικρός έχει τώρα μισό μήνα που το πρωί τρώει φρούτα (μήλο-μπανάνα-αχλάδι) και το απόγευμα ρυζάλευρο. Λοιπόν το πρωί αφού θήλαζε κάπου ανάμεσα στις 8 με 9 εγώ μετά έβγαζα 100 ml γάλα. Ο μπέμπης έτρωγε τα φρούτα του γύρω στις 12 και έπεινε μόνο 50 ml γάλα μέτα από την κρέμα του. Μετά συνήθως θήλαζε γύρω στις 3μιση με 4 που πλέον είχα γυρίσει στο σπίτι. Γύρω στις 6 μιση έτρωγε ρυζάλευρο με λίγο θηλασμό και στις 10 θηλαζε και έπεφτε για ύπνο. Ξυπνούσε γύρω στις 4μιση για να φάει και πάλι από την αρχή το πρόγραμμα.

Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1) Είναι φυσιολογικό να τρώει μόνο τόσο λίγα γεύματα τις ώρες που λείπω? 2) Τα 50 ml γάλα μετά τα φρούτα είναι καλή ποσότητα ή λίγο? 3) Τώρα θα τρώμε το μεσημέρι και χορτόσουπα. Πώς θα συνδειαστεί η σούπα με τα φρούτα για να θηλάσει όταν γυρίσω από την δουλειά? 4) Με τόσους λίγους θηλασμούς δεν κινδυνεύει η παραγωγή μου?

Όπως βλέπετε μετά από μια εβδομάδα πρόβες απουσίας λύθηκαν πολλές από τις προηγούμενες απορίες μου αλλά δημιουργήθηκαν καινούργιες. Κορίτσια κάθε συμβουλή δεκτή. Είναι που ψιλοαγχώθηκα λίγο. Για βοηθήστε. Κυρίως αγχώνομαι τώρα με την εισαγωγή των στέρεων μήν μειωθεί η παραγωγή και σταματήσει ο θηλασμός.

xAh6.png h1d6.png

Εχουμε ακριβως το ιδιο προγραμμα απουσιας και τα μωρα μας το ιδιο προγραμμα φαγητου.

Γιατι σου φαινεται οτι τρωει λιγο οταν λειπεις?

Εμενα ο δικος μου θηλαζει το πρωι, μετα τρωει μονο φρουτα κατα τις 12, λαχανικα το μεσημερι και θηλασμο οταν επιστρεφω, απογευματινο μαζι με θηλασμο, θηλασμο το βραδυ και τη νυχτα.

Τοσα ειναι τα γευματα του μωρου πια.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Εχουμε ακριβως το ιδιο προγραμμα απουσιας και τα μωρα μας το ιδιο προγραμμα φαγητου.

Γιατι σου φαινεται οτι τρωει λιγο οταν λειπεις?

Εμενα ο δικος μου θηλαζει το πρωι, μετα τρωει μονο φρουτα κατα τις 12, λαχανικα το μεσημερι και θηλασμο οταν επιστρεφω, απογευματινο μαζι με θηλασμο, θηλασμο το βραδυ και τη νυχτα.

Τοσα ειναι τα γευματα του μωρου πια.

Είναι δηλαδή φυσιολογικό να μην τρώει γάλα ενδιάμεσα στα γεύματα τις ώρες που λείπω? Χθές για παράδειγμα -που ήταν πρώτη φορά που δοκίμαζε χορτόσουπα- έφαγε φυσικά 2 κουταλιές και μετά δεν έφαγε ούτε γάλα και από τις 1 και μισή μέχρι τις πέντε παρά που γύρισα ήταν νυστικός. Σήμερα έφαγε γ'υρω στις 2 χορτόσουπα όλο το πιατάκι του και μετά θήλασε όταν επέστρεψα στις 3 και μισή. Με τόσους λίγους θηλασμούς θα καταφέρω να διατηρήσω γαλουχία? Μπορεί και να ρωτάω λίγο χαζά πράγματα αλλά νέα μανούλα είμαι καταλαβένεις. Από βάρος είμαστε πάντως καλά. Είναι 7750 και 70 πόντους.

xAh6.png h1d6.png

Καλησπέρα κορίτσια, ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα. Έχω διαβάσει πολλές από τις συζητήσεις σας για το θηλασμό. Αν και μάλλον γνωρίζω την απάντηση (σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει) σας παραθέτω το πρόβλημά μου:

Η μικρή μου είναι σε μία εβδομάδα θα γίνει 4 μηνών. Δουλεύω από 1/2. Θηλάζω πρωί, απόγευμα και βράδυ. Ενδιάμεσα κάνει 2 γεύματα γάλα σκόνη και το βράδυ +100 ml μετά το θηλασμό. Το γαλατάκι μου όσο πάει και μειώνεται. Υπάρχει κάτι, οτιδήποτε που θα μπορούσα να κάνω για να κρατήσω λίγο ακόμα το θηλασμό, έστω και σε αυτά τα δύο-τρία γεύματα? Δυστυχώς είναι δύσκολο στο χώρο της δουλειάς μου να κάνω αντλήσεις, αφήστε που το θήλαστρο με πονάει αρκετά και μετά δυσκολεύομαι πολύ στο θηλασμό. Έχω το μίνι eletcric της medela.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα κορίτσια, ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα. Έχω διαβάσει πολλές από τις συζητήσεις σας για το θηλασμό. Αν και μάλλον γνωρίζω την απάντηση (σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει) σας παραθέτω το πρόβλημά μου:

Η μικρή μου είναι σε μία εβδομάδα θα γίνει 4 μηνών. Δουλεύω από 1/2. Θηλάζω πρωί, απόγευμα και βράδυ. Ενδιάμεσα κάνει 2 γεύματα γάλα σκόνη και το βράδυ +100 ml μετά το θηλασμό. Το γαλατάκι μου όσο πάει και μειώνεται. Υπάρχει κάτι, οτιδήποτε που θα μπορούσα να κάνω για να κρατήσω λίγο ακόμα το θηλασμό, έστω και σε αυτά τα δύο-τρία γεύματα? Δυστυχώς είναι δύσκολο στο χώρο της δουλειάς μου να κάνω αντλήσεις, αφήστε που το θήλαστρο με πονάει αρκετά και μετά δυσκολεύομαι πολύ στο θηλασμό. Έχω το μίνι eletcric της medela.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Από την ώρα που γυρνάς μέχρι τον τελευταίο θηλασμό να βάζεις το μωρό συχνά στο στήθος ακόμα και χωρίς να ζητήσει.Ακόμη και ο μη θρεπτικός θηλασμός(το πιπίλισμα δηλ.)είναι εξίσου σημαντικός με τον θρεπτικό,γιατί ενεργοποιεί το αντανακλαστικό της παραγωγής γάλακτος.Προσπάθησε να μειώσεις ώσπου να κόψεις τελείως και το βραδυνό συμπλήρωμα κρατώντας παραπάνω το μωρό στο στήθος.Συμπληρωματικά μπορείς να πάρεις 7 καψουλεςΧ3 φορές τη μέρα για 1 εβδομάδα μαγιά μπύρας,βλέπεις αν έχεις αποτελέσματα,διακόπτεις για 1 εβδομάδα και μετά αν χρειάζεται συνεχίζεις.Πάντως εμπειρικά γνωρίζω ότι αυτό το θήλαστρο δεν κάνει καθόλου.Αντλούσα για 5,5 μήνες στη δουλειά με το swing της Medela και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Βέβαια με το καλό όταν θα κάνω 2ο παιδί και θα χρειαστεί να αντλώ στη δουλειά θα νοικιάσω το νοσοκομειακό symhony ασυζητητί!

url]

url]

Είναι δηλαδή φυσιολογικό να μην τρώει γάλα ενδιάμεσα στα γεύματα τις ώρες που λείπω? Χθές για παράδειγμα -που ήταν πρώτη φορά που δοκίμαζε χορτόσουπα- έφαγε φυσικά 2 κουταλιές και μετά δεν έφαγε ούτε γάλα και από τις 1 και μισή μέχρι τις πέντε παρά που γύρισα ήταν νυστικός. Σήμερα έφαγε γ'υρω στις 2 χορτόσουπα όλο το πιατάκι του και μετά θήλασε όταν επέστρεψα στις 3 και μισή. Με τόσους λίγους θηλασμούς θα καταφέρω να διατηρήσω γαλουχία? Μπορεί και να ρωτάω λίγο χαζά πράγματα αλλά νέα μανούλα είμαι καταλαβένεις. Από βάρος είμαστε πάντως καλά. Είναι 7750 και 70 πόντους.

Εγω απ' οτι καταλαβαινω κανεις 5 θηλασμους την ημερα.

Δεν ειναι καθολου λιγοι για να διατηρησεις γαλουχια.

Σιγουρα (αυτο κανω κι εγω) δεν πρεπει να κοψεις ακομα το νυχτερινο.

Πρωτον γιατι το μωρο το θελει και δευτερον γιατι σου κρατα ψηλα την παραγωγη προλακτινης και αρα το γαλα.

k9Tap3.png

Από την ώρα που γυρνάς μέχρι τον τελευταίο θηλασμό να βάζεις το μωρό συχνά στο στήθος ακόμα και χωρίς να ζητήσει.Ακόμη και ο μη θρεπτικός θηλασμός(το πιπίλισμα δηλ.)είναι εξίσου σημαντικός με τον θρεπτικό,γιατί ενεργοποιεί το αντανακλαστικό της παραγωγής γάλακτος.Προσπάθησε να μειώσεις ώσπου να κόψεις τελείως και το βραδυνό συμπλήρωμα κρατώντας παραπάνω το μωρό στο στήθος.Συμπληρωματικά μπορείς να πάρεις 7 καψουλεςΧ3 φορές τη μέρα για 1 εβδομάδα μαγιά μπύρας,βλέπεις αν έχεις αποτελέσματα,διακόπτεις για 1 εβδομάδα και μετά αν χρειάζεται συνεχίζεις.Πάντως εμπειρικά γνωρίζω ότι αυτό το θήλαστρο δεν κάνει καθόλου.Αντλούσα για 5,5 μήνες στη δουλειά με το swing της Medela και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Βέβαια με το καλό όταν θα κάνω 2ο παιδί και θα χρειαστεί να αντλώ στη δουλειά θα νοικιάσω το νοσοκομειακό symhony ασυζητητί!

boubis σ' ευχαριστώ πολύ! Κάθε απόγευμα μένει με τις ώρες στο στήθος (σε σημείο που δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα άλλο), καθώς υποθέτω δεν χορταίνει και ζητάει συνεχώς.

Η αλήθεια είναι ότι μαγια΄έχω ήδη αγοράσει, αλλά φοβήθηκα να πάρω αυτή την ποσότητα που αναφέρεις και είχα ξαναδιαβάσει εδω, καθώς το κουτάκι λέει εντελώς διαφορετική δοσολογία. Θα δοκιμάσω και με τη μαγιά, λίγο ακόμα να κρατήσει θέλω, έστω ένα μηνακι. Αλλά δεν βλέπω ούτε βδομάδα να βγάζουμε...

καθώς υποθέτω δεν χορταίνει και ζητάει συνεχώς.
Προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή!
Η αλήθεια είναι ότι μαγια΄έχω ήδη αγοράσει, αλλά φοβήθηκα να πάρω αυτή την ποσότητα που αναφέρεις και είχα ξαναδιαβάσει εδω, καθώς το κουτάκι λέει εντελώς διαφορετική δοσολογία.
Μη φοβάσαι...το πολύ-πολύ να κάνεις υπέροχα μαλλιά!!Τσέκαρε όμως αν το μωρό δείχνει να δυσανασχετεί μήπως δεν του αρέσει η γεύση του γάλακτος γιατί αλλάζει με τη μαγιά.
Αλλά δεν βλέπω ούτε βδομάδα να βγάζουμε...
Προσπάθησε τουλάχιστον και κατά τη διάρκεια της νύχτας αν μπορείς να θηλάζεις.Καλή επιτυχία!!

url]

url]

Προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή!

Μη φοβάσαι...το πολύ-πολύ να κάνεις υπέροχα μαλλιά!!Τσέκαρε όμως αν το μωρό δείχνει να δυσανασχετεί μήπως δεν του αρέσει η γεύση του γάλακτος γιατί αλλάζει με τη μαγιά.Προσπάθησε τουλάχιστον και κατά τη διάρκεια της νύχτας αν μπορείς να θηλάζεις.Καλή επιτυχία!!

Δεν ξυπάνει πια το βράδυ!!! Μόνο μια φορίτσα και κοιμάται σχετικά αμέσως με πιπίλα ή με κανά 2λεπτο στο στήθος!

Μετά από μια εβδομάδα και 3 μέρες στην δουλειά επανέρχομαι πάλι με απορίες. Να σας πώ καταρχήν το πρόγραμμα που μάλλον βάλαμε. Το πρωί θηλάζουμε μεταξύ 8μιση και 9. Μετά τρώει φρούτα (μισή μπανάνα-μισό μήλο-μισό αχλάδι και μια κουταλιά ρυζάλευρο) στις 12. Κάπου μεταξύ 2 και 3 τρώει χορτόσουπα (πατάτα-καρότο-κολοκυθάκι-μοσχαράκι). Πότε τρώει 2 κουταλιές πότε όλο το κουπάκι του. Επιστρέφω από την δουλειά στις 3 και μισή. Αν δεν κοιμάτε θα θηλάσει από το ένα στήθος κανονικά και από το δεύτερο λίγο. Αν κοιμάτε θα φάει γύρω στις 4μιση με 5. Μετά θα φάει ρυζάλευρο (σχεδόν 200ml) και θα θηλάσει λίγο. Στις 10μισή θα θηλάσει και θα κοιμηθεί. Το βράδυ μπορεί να ξυπνήσει στις 3 και μετά στις 6 ή μόνο στις 6. Και μετά πάλι από την αρχή.

Οι απορίες μου τώρα. Το πρωί που λείπω αρνείται το μπουκάλι (με δικό μου γάλα φυσικά). Αυτό δεν πειράζει? Το διάβασα από άλλες μανούλες, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Οι 5 με 6 θηλασμοί που κάνουμε μέσα στο 24ωρο να υποθέσω ότι δεν απειλούν την παραγωγή μου, έτσι? Και κάτι ακόμα. Αφού δεν θέλει γάλα το πρωί δοκίμασα 3 μέρες να μην κάνω άντληση το πρωί αφού έχει φάει και μετά. Κάνω καλά ή κινδυνεύω να πάθω καμιά μαστίτιδα? Λογικά δεν θα προσαρμοστεί η παραγωγή μου έτσι?

xAh6.png h1d6.png

Μετά από μια εβδομάδα και 3 μέρες στην δουλειά επανέρχομαι πάλι με απορίες. Να σας πώ καταρχήν το πρόγραμμα που μάλλον βάλαμε. Το πρωί θηλάζουμε μεταξύ 8μιση και 9. Μετά τρώει φρούτα (μισή μπανάνα-μισό μήλο-μισό αχλάδι και μια κουταλιά ρυζάλευρο) στις 12. Κάπου μεταξύ 2 και 3 τρώει χορτόσουπα (πατάτα-καρότο-κολοκυθάκι-μοσχαράκι). Πότε τρώει 2 κουταλιές πότε όλο το κουπάκι του. Επιστρέφω από την δουλειά στις 3 και μισή. Αν δεν κοιμάτε θα θηλάσει από το ένα στήθος κανονικά και από το δεύτερο λίγο. Αν κοιμάτε θα φάει γύρω στις 4μιση με 5. Μετά θα φάει ρυζάλευρο (σχεδόν 200ml) και θα θηλάσει λίγο. Στις 10μισή θα θηλάσει και θα κοιμηθεί. Το βράδυ μπορεί να ξυπνήσει στις 3 και μετά στις 6 ή μόνο στις 6. Και μετά πάλι από την αρχή.

Οι απορίες μου τώρα. Το πρωί που λείπω αρνείται το μπουκάλι (με δικό μου γάλα φυσικά). Αυτό δεν πειράζει? Το διάβασα από άλλες μανούλες, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Οι 5 με 6 θηλασμοί που κάνουμε μέσα στο 24ωρο να υποθέσω ότι δεν απειλούν την παραγωγή μου, έτσι? Και κάτι ακόμα. Αφού δεν θέλει γάλα το πρωί δοκίμασα 3 μέρες να μην κάνω άντληση το πρωί αφού έχει φάει και μετά. Κάνω καλά ή κινδυνεύω να πάθω καμιά μαστίτιδα? Λογικά δεν θα προσαρμοστεί η παραγωγή μου έτσι?

Προσωπικα επαψα να κανω αντηληση γιατι κι εμενα δε δεχοταν να πιει το γαλα μου απο μπουκαλι το πρωι. Μαλιστα καλο ειναι τα φρουτα να τα τρωει τελειως μονα τους.

Εχουμε ακριβως το ιδιο προγραμμα.

Τοσους θηλασμους εχω κι εγω εδω και σχεδον 2 μηνες.

Η παραγωγη εχει προσαρμοστει απολυτα (βοηθαει πολυ και ο νυχτερινος θηλασμος) και ουτε το γαλα του μωρου εχει μειωθει ουτε μαστιτιδα επαθα.

Τις πρωτες μερες πρηζοταν λιγο το στηθος και προσαρμοστηκε και αυτο.

Τωρα πρηζεται μονο λιγο καθε δευτερα γιατι το σαββατοκυριακο που ειμαι συνεχεια σπιτι θηλαζει πιο συχνα.

Εγω πιστευω οτι ειστε μια χαρα.

k9Tap3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...