Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αν θελεις να διατηρησεις πολυ το θηλασμο, παρε σιγουρα ενα νοσοκομειακο θηλαστρο και ξεκινα τις αντλησεις.

Εαν παλι αυτο σου φανει βουνο, προκειμενου να κοψεις τελειως το γαλα του μωρου, θηλαζε το μονο πρωι, μεσημερι, βραδυ και οσο σε παει.

Πολλες φορες συνηθιζει ετσι ο οργανισμος και διατηρει αυτη τη γαλουχια για καιρο.

k9Tap3.png

καλημέρα,

Σε ένα μήνα θα επιστρεψω κι εγώ στην δουλειά και τότε η μικρή μου θα είναι μόνο 2 μηνών.Δεν θέλω να της δώσω ξένο και έτσι ψάχνω να βρω τρόπους να πίνει μόνο μητρικό γάλα όταν ξεκινήσω την δουλειά.Δυστυχώς δεν έχω αποθηκεύσει καθόλου γάλα γιατί η παιδίατρος λέει ότι αν βγάλω γάλα από τώρα, δεν θα έχω αρκετό για να την ταίσω και ότι είναι νωρίς ακόμα για να αποθηκεύσω γάλα.Επίσης στην δουλειά μου είναι πολύ στριμωγμένα τα πράγματα και δεν θα έχω την δυνατότητα να βγάζω γάλα.Δεν ξέρω καν αν θα μπορώ να πηγαίνω τουαλέτα για να βγάζω λίγο με το χέρι για να μην πονάει το στήθος μου.Μπορεί κάποια έμπειρη μανούλα να με συμβουλεύσει τι να κάνω?Δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω από τόσο νωρίς.Ξέχασα να πω ότι στην δουλειά θα είμαι από τις 9 ως τις 3, δηλαδή θα φεύγω από το σπίτι στις 8 και θα γυρίζω στις 4.

AMHGp2.png

καλη μου aggiba και εγω το πρωτο μου παιδακι το αφησα 2,5 μηνων αλλα δεν το εβαλα κατω με το θυλασμο οταν πηγα στη δουλεια μιλησα στον προισταμενο μου οτι εγω θυλαζω το μωρακι μου και οτι θελω αποκληστηκο θυλασμο , βεβαια ειχα αρκετο γαλα και θα ειχα φοβερο προβλημα με το στυθος μου και ετσι εβγαζα γαλα στη δουλεια υπηρχε ενα κουζινακο κλειδωνομουνα ειχα στο ψυγειο το μπουκαλι , ντετολ μαζι και το εβγαζα με το χερι μου και ετσι ο μπεμπης μου ειχε το γευμα που χριαζοταν. βεβαια ο προισταμενος μου ειναι τυπος καλος και το δεχτηκε .

Το ιδιο προγραμμα εχω κι εγω και παμε μια χαρα.

Αυτο για να παρεις κουραγιο:D

Λοιπον εγω θηλαζω το πρωι πριν φυγω και αμεσως μολις επιστρεψω.

Πολλες φορες μου τον φερνουν και εδω, αλλα δεν πιανουμε τωρα αυτην την περιπτωση, αφου αυτο δεν εινα δυνατο για σενα.

φυσικα και μπορεις να αρχισεις να αποθηκευεις στην καταψυξη απο τωρα.

Η γιατρος τι εντυπωση εχει, οτι το γαλα υπαρχει σε μορφη μπουκαλιου μεσα σου και θα τελειωσει?

αντιπαρερχομαι και συνεχιζω.

Την πρωτη ημερα λοιπον που εφυγα, οταν πεινασε το μωρο του εδωσε ο αντρας μου γαλα δικο μου αποθηκευμενο. Οταν γυρισα, τον θηλασα και μετα εβγαλα με το θηλαστρο τοση ποσοτητα, οση ειχε φαει και την αφησα για την επομενη ημερα.

Το ιδιο κανω καθημερινα. Ετσι και το μωρο εχει το γαλα που χρειαζεται, η παραγωγη παραμενει υψηλη και ο οργανισμος μου εχει προσαρμοστει σε αυτο το προγραμμα.

Μονο τις πρωτες ημερες πρηζοταν λιγο το στηθος μου στη δουλεια, μετα προσαρμοστηκε στο νεο προγραμμα και εληξε το θεμα.

Προληπτικα βεβαια εκεινες τις μερες φορουσα επιθεματα.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα,

...Δυστυχώς δεν έχω αποθηκεύσει καθόλου γάλα γιατί η παιδίατρος λέει ότι αν βγάλω γάλα από τώρα, δεν θα έχω αρκετό για να την ταίσω ...............

εγώ δεν είμαι έμπειρη μανούλα, η κορούλα μου είναι μια εβδομάδα πιο μεγάλη από τη δική σου. Αντλώ γάλα κάθε πρωί μετά το θηλασμό γιατί και εγώ σε ένα μήνα επιστρέφω στη δουλειά και θέλω να κάνω μια τράπεζα.

Βγάζω 150-200 ml κάθε πρωί μετά το θηλασμό μέσα σε 10-15 λεπτά και μάλιστα με το mini electric. Το υπόλοιπο της ημέρας το παιδάκι μου τρώει κανονικά και παίρνει κάθε εβδομάδα πολύ καλό βάρος. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να δοκιμάσεις αντλήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια μικρή τράπεζα για ώρα ανάγκης και να ξεκινήσεις τη δουλειά με λιγότερο άγχος.Καλή επιτυχία!

Κι εγώ θα επιστρέψω στην δουλειά σε 1 εβδομάδα...Η κόρη μου είναι 6,5 μηνών τώρα και έχει αρχίσει και γευματάκια με στερεά τροφή αλλά θα την θηλάζω πριν φύγω,αμέσως μόλις έρχομαι και θα κάνω και άντληση με το θήλαστρο το βράδυ για να διατηρήσω το γάλα μου.Κι εμένα μου είναι δύσκολο να έχω θήλαστρο στην δουλειά αλλά θα το δοκιμάσω αν δω ότι το στήθος μου πρήζεται πολύ.

βρε κορίτσια για πείτε μου πως ξεκινάμε με τις στερεές; στον 5ο θα αντικατασταθεί μόνο ένα γεύμα ή περισσότερα; έχω μπερδευτεί σχετικα με το πόσα γεύματα αντλημένου γάλακτος πρέπει να αφήνω...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Δυστυχώς δεν έχω αποθηκεύσει καθόλου γάλα γιατί η παιδίατρος λέει ότι αν βγάλω γάλα από τώρα, δεν θα έχω αρκετό για να την ταίσω και ότι είναι νωρίς ακόμα για να αποθηκεύσω γάλα.

Έτσι σου είπε η παιδίατρος? τι λες βρε παιδάκι μου, είναι και επιστημονας άνθρωπος, έχουμε ακουσει διάφορα εδώ στο φορουμ για παιδιατρους, αλλά τέτοια ΚΟΤΣΑΝΑ δεν εχω ματαδει! Δεν την ξέρω την κοπέλα, μπορεί στα ιατρικα θέματα να ειναι η καλύτερη, στα θέματα θηλασμού όμως είναι εντελώς μα εντελώς άσχετη! Τι νομίζει δλδ ότι το στήθος είναι σαν τον τενεκέ λάδι που φέρνουμε απ' το χωριό και κάποια στιγμή θα αδειάσει?... Ημαρτον πια, τι άλλο θα ακούσουμε από τους άσχετους παιδίατρους, όχι άλλο κάρβουνο!!!

Κοριτσάκι μου πάρε ένα θηλαστρο και άρχισε αντλήσεις (θα χρειαστεί και λίγο χρόνο το στήθος σου για να ανταποκριθεί), με σωστή αποστείρωση και άμεση κατάψυξη του γάλακτος κανένα πρόβλημα συντήρησης δε θα έχεις για να δώσεις το γαλατάκι σου στο μωρό σ' ένα μήνα. Οχι μόνο δε θα έχεις πρόβλημα παραγωγής, το αντίθετο θα την ενισχύσεις κιόλας με τις αντλήσεις (είναι σα να τρώει το μωρό ένα γεύμα παραπάνω: όσο αυξάνεται η ζήτηση, αναλόγως αυξάνεται και η προσφορά/παραγωγή). Και μην ξαναζητήσεις συμβουλές θηλασμού απ' αυτήν την παιδίατρο, μάλλον επικίνδυνη την κόβω στο θέμα αυτό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

βρε κορίτσια για πείτε μου πως ξεκινάμε με τις στερεές; στον 5ο θα αντικατασταθεί μόνο ένα γεύμα ή περισσότερα; έχω μπερδευτεί σχετικα με το πόσα γεύματα αντλημένου γάλακτος πρέπει να αφήνω...

Θα βρεις περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα εισαγωγής στερεών τροφών.

Δες κι εδώ γενικές οδηγίες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

Μην αρχίσεις στερεές πριν το μωρό κλείσει τον 6ο.

Μέχρι να κλείσει το μωρό τον πρωτο χρόνο, η βασική του τροφή εξακολουθεί να είναι το γάλα της μαμάς. Οπότε σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε γεύματα, αλλά να εισάγουμε στο μωρό συμπληρωματικές τροφές, για να ικανοποιήσουμε τις αυξημένες θερμιδικές του ανάγκες, αλλα και τους... γευστικούς του κάλυκες! :) Δες το σαν παιχνίδι.

Επιπλέον επειδή τον πρώτο καιρό δεν προκειται να φάει παρα μόνο μερικές κουταλίτσες, θα πρέπει να αφήνεις γάλα κανονικά, σα να θηλάζει αποκλειστικά σε όλα τα γεύματα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Θα βρεις περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα εισαγωγής στερεών τροφών.

Δες κι εδώ γενικές οδηγίες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

Μην αρχίσεις στερεές πριν το μωρό κλείσει τον 6ο.

Μέχρι να κλείσει το μωρό τον πρωτο χρόνο, η βασική του τροφή εξακολουθεί να είναι το γάλα της μαμάς. Οπότε σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε γεύματα, αλλά να εισάγουμε στο μωρό συμπληρωματικές τροφές, για να ικανοποιήσουμε τις αυξημένες θερμιδικές του ανάγκες, αλλα και τους... γευστικούς του κάλυκες! :) Δες το σαν παιχνίδι.

Επιπλέον επειδή τον πρώτο καιρό δεν προκειται να φάει παρα μόνο μερικές κουταλίτσες, θα πρέπει να αφήνεις γάλα κανονικά, σα να θηλάζει αποκλειστικά σε όλα τα γεύματα.

σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου για την άμεση απάντηση και καθώς είδα και τα τικεράκια...με το καλό στην αγκαλίτσα σου και το δεύτερο αγγελούδι! :-D

Δυστυχώς μια βδομάδα αφού κλείσει τον 5ο ο μικρούλης μου θα επιστρέψω στη δουλειά, όπου δεν έχω καμία δυνατότητα να αντλώ γάλα. Κατά συνέπεια με βολεύει η πρόταση του γιατρού να ξεκινήσει τροφές μόλις κλείσει τον 5ο μήνα του, έτσι ώστε να μην αναγκαστώ να αποθηλάσω. Έχω ήδη ξεκινήσει τράπεζα γάλακτος αλλά με αγχώνει το γεγονός ότι ίσως να μην έχει μαζευτεί ικανή ποσότητα να αντικαθιστά τα 3 τουλάχιστον γεύματα που θα μεσολαβούν όσο εγώ εργάζομαι :?

Ο μπεμπούλης μου μέχρι και τότε θα συνεχίσει να θηλάζει αποκλειστικά και ευελπιστώ να συνεχίσει αυτή η ωραία σχέση μας για καιρό ακόμα για όσες ώρες δεν είμαι στην δουλειά :wink:

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, κι εσένα να σου ζήσει το μπεμπακι σου!

Θα σου προτεινα να το ξανασκεφτείς να αρχίσεις στερεες τόσο νωρίς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρία, ακόμα και η Unicef και πολλοί άλλοι φορείς αναφέρουν τον 6ο μήνα ως ορόσημο για την εισαγωγή των τροφών, νωρίτερα το πεπτικό σύστημα είναι ανώριμο. Θα μου πεις γιατί το συστήνουν οι παιδίατροι? δεν ξερω, αλλά έχω ακούσει πολλά κουφά απ' τους παιδίατρους και όσον αφορά στη διατροφή δεν ακολουθώ τις συμβουλές τους, τέλος πάντων.

Ακόμα όμως και να ξεκινήσεις απ' τον 5ο, να ξέρεις ότι δε θα αντικαταστήσεις τα 3 γεύματα θηλασμού με τη μία. Θα ξεκινήσεις με ένα γεύμα -συνηθως ξεκινάμε με το απογευματινό (αρχίζοντας θα τρώει 3-4 κουταλίτσες την πρώτη φορά, 7-8 την επόμενη μέρα, λίγο παραπάνω την επόμενη... δλδ μη νομίζεις οτι με τη μια θα φάει ολόκληρο μπωλ και δε θα χρειαστεί να θηλάσει), τον επόμενο μήνα θα αντικαταστήσεις ένα γεύμα ακόμα και αργότερα θα φτάσεις να αντικαταστήσεις και 3ο γεύμα (για να καταλαβεις, ο δικός μου είναι σχεδόν 10 μηνών και δεν εχουμε αντικαταστήσει 3ο γεύμα ακόμα). Δεν είναι ανάγκη να αποθηλάσεις, το ίδιο πράγμα θα είναι για σένα, ειτε το μωρό τρώει στερεές, είτε πίνει γάλα. Θα θηλάζεις πριν φύγεις και γυρίζοντας σπίτι όσο πιο συχνά θέλει το μωρό, αν μπορείς και το βράδυ, για να διατηρήσεις τη γαλουχία όσο μπορείς περισσότερο (για οσο εσύ θες, εννοείται).

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τα έχω διαβάσει όλα αυτά καλή μου και ψάχνω τρόπο να συνεχίσω να θηλάζω, να πίνει ο Νικόλας μου δικό μου γάλα όσο λείπω και να ξεκινήσουμε και στερεές μετά τον 6ο με τον βασικό περιορισμό ότι δεν μπορώ να αντλώ στη δουλειά. Επιπρόσθετα, τα έχω κυριολεκτικά χαμένα για το πόσο γάλα πρέπει να του αφήνω κάθε μέρα (τρώει κάθε 2-3 ώρες χωρίς πρόγραμμα, όποτε θελήσει). Πριν λίγο άντλησα 140μλ...ούτε για ζήτω που λένε :)

Για όσο θέλει ο Νικόλας θα συνεχίσω να θηλάζω, δεν τίθεται θέμα, αρκεί να βρω την μαγική φόρμουλα :)

Και εγώ αυτή την απορία έχω. Πόσο τρώει ένα μωρό 5 μηνών σε κάθε γεύμα? Σε έναν μήνα θα πάω και εγώ στην δουλειά και τισ ώρες που θα λείπω ο μικρός τρώει 3 με 4 φορές. Ναι αλλά πόσα ml την φορά δεν ξέρω. Άρα πόσο πρέπει να αφήνω? Αν ξέρει καμιά μανούλα να μου πεί θα το εκτιμούσα. Χθές για παράδειγμα έπρεπε κάπου να πάω, τον θήλασα στις μιάμιση και τον πείρε η πεθερά μου. Ζήτησε να φάει γύρω στις 4 και είπιε 140 ml δικό μου γαλατάκι και μετά κοιμήθηκε. Ξαναέφαγε στις 6 και μισή από εμένα που πήγα να τον πάρω. Τώρα έγω να υποθέσω ότι αυτή είναι η ποσότητα που τρώει σε κάθε γεύμα? Και εγώ που σε κάθε άντληση βγάζω γύρω στα 120 ml στην καλύτερη τον περιπτώσεων τι κάνω? Οι πιο έμπειρες μανούλες βοηθήστε λίγο την κατάτασταση.

xAh6.png h1d6.png

Ανάλογα με τις ώρες που θα λείπεις θα πρέπει να αφήνεις αντίστοιχα γεύματα.Ετσι κι αλλιώς θα πρέπει να αντλείς στη δουλειά για να διατηρήσεις τη γαλουχία, να αποσυμφορίζεις το στήθος αλλά και για να αντικαθιστάς το κατεψυγμένο που θα χρησιμοποιείς.Θα θηλάζεις πριν φύγεις για τη δουλειά και αμέσως μόλις γυρίζεις.Δεν είναι σίγουρο ότι θα αντικαταστήσει το 1 γεύμα αμέσως μόλις βάλεις τη φρουτόκρεμα,άρα θα πρέπει να καλύπτεις τουλάχιστον 2 γεύματα για αρχή.Συνήθως η ποσότητα γάλακτος που αφήνουμε είναι όσα κιλά είναι το μωρό Χ 30ml ανά κιλό βάρους και το πιο πιθανόν είναι να αφήσει 20-30 ml.

Ναι παράδειγμα αν είναι 5 κιλά Χ 30=150ml.Εγώ είχα και βαζάκια στην κατάψυξη με 60-80ml και πολλές φορές τα χρειάστηκε η πεθερά μου για να του δώσει λίγο πριν τον κοιμήσει.Το πρωί θήλαζα και αντλούσα στη δουλειά 2 φορές ανά 3 ώρες περίπου.Πιστεύω οτι με 10-12 λεπτά από κάθε μαστό και αφού προσαρμοστεί το στήθος στις αντλήσεις θα βγάζεις την ποσότητα που χρειάζεσαι.Αν όχι,θα κάνεις και μια άντληση το βράδυ 1 ώρα αφού θηλάσεις.

Ελπίζω να σε βοηθούν αυτές οι πληροφορίες.

url]

url]

Διαφημίσεις

Ψυχραιμια βρε παιδια, δεν παει ετσι.

Δηλ η κορη μου που ειναι τωρα 15 κιλα ποσο θα επινε? Παλι κι εκεινη 200μλ πινει για πρωινο.

Πρεπει οταν ειναι να φυγεις για δουλεια να κανεις ενα πειραμα, να ταισει καποιος αλλος το μωρο με μπιμπερο και να δεις ποσο τρωει.

Στο μεταξυ μπορεις να καταψυχεις γαλα σε δοσεις των 50μλ για να μπορεις να κανεις συνδυασμους.

Συνηθως ενα μωρο 5,5 μηνων με 200-220 ανα γευμα ειναι πολυ καλα.

k9Tap3.png

α, ο δικός μου είναι ήδη 7400! δηλ. να αφήνω 2-3 γεύματα των 240μλ (δεν θα έχει φτάσει και 7800 σε ένα μήνα;)...πως ακριβώς βρε παιδιά; :)

Αφησε 3 γεύματα των 200 ml για αρχή και θα δεις πόσο θα πίνει περίπου.Το 3ο γεύμα χώρισέ το σε 2 μερίδες.Σε μία εβδομάδα αφού πας στη δουλειά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα ξέρεις ακριβώς πόσο γάλα πίνει.

url]

url]

ευχαριστώ κορίτσια να είστε καλά!

το ψάχνω από τώρα για να αποθηκεύσω γιατί όταν γυρίσω και χωρίς αντλήσεις στη δουλειά, πως θα του έχω 600μλ κάθε μέρα;;; :(

Καλημέρα κορίτσια,

η μικρή μου είναι 2,5 μηνών και σε 2 εβδομάδες επιστρέφω στη δουλειά.

Προς το παρόν ακολουθούμε ένα μικτό σύστημα (θηλασμός + περίπου 150ml γάλα σκόνη καθημερινά), καθώς αρχικά το μικρό μου δεν έπαιρνε βάρος. Δυστυχώς δεν είχα σωστή ενημέρωση εξ αρχής, ίσως και να τα είχα καταφέρει αποκλειστικό θηλασμό εάν επέμενα.

Θα συνεχίσω να θηλάζω πρωί, απόγευμα και βράδυ. Ωστόσο τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα που θα επιστρέφω τι να κάνω? Υπομονή και θα προσαρμοστεί η παραγωγή? Κινδυνεύω να μειωθεί η παραγωγή ακόμα περισσότερο? Δυστυχώς δεν μπορώ να αντλώ στη δουλειά, αλλά 6-8 ώρες θα είναι χαμένες..

Εγω τον γιο μου τον θηλαζω στις 7,30 το πρωι και μετα παλι στις 3,30.

Οπως βλεπεις ειναι αρκετες ωρες.

Βεβαια κανω και μαι αντληση την ημερα για να του αφηνω για το πρωι.

Ομως η παραγωγη προσαρμοζεται στη ζητηση και δε χρειαζεται να ανησυχεις.

Θηλαζε το ελευθερα οσο και οποτε θελει οταν επιστρεφεις και αν μπορεις δινε ξενο μονο οταν λειπεις εσυ, οποτε μετα η παραγωγη σου να διατηρειται στην ποσοτητα που χρειαζεται την υπολοιπη ημερα.

Τις πρωτες μερες μπορει να εχεις λιγο πρηξιμο στο στηθος στη δουλεια. Βαλε επιθεμα για να μη λερωθεις και αν νιωσεις πολυ πιεσμενη, βγαλε λιγο με το χερι στο μπανιο για να ανακουφιστεις.

Σε λιγες μερες θα προσαρμοστεις.

Σε τελικη αναλυση απο το να το κοψεις τελειως και αποτομα, καλυτερα να διατηρησεις θηλασμο και οσο παει.

Πραγματικα ομως πιστευω οτι θα τα καταφερεις μια χαρα.

k9Tap3.png

Σε ευχαριστώ πολύ Kassiani μου, το ελπίζω να πάνε όλα καλά! Θα ήθελα να συνεχίσω το θηλασμό, τουλάχιστον μέχρι τον 6ο. Ααααχ, δύσκολοι καιροί για εργαζόμενες μητέρες!

Κοιτα να μην αγχωνεσαι και σε τελικη οσο θελεις κι οσο παει.

προφανως γαλα εχεις, το μωρακι μια χαρα ειναι και αν θελεις να θηλασεις και μετα το εξαμηνο, ακομα πιο ευκολο θα ειναι γιατι θα εχει και τις στερεες τροφες.

Θα το βοηθησει και με το οποιο αγχος αποχωρισμου απο τη μαμα το να το θηλαζεις οταν εισαι σπιτι.

k9Tap3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας και από μένα. Δεν ξέρω αν κάτι παρόμοιο έχει ξαναναφερθεί αλλά δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος οπότε σας αναφέρω πώς έχουν τα πράγματα και θα εκτιμούσα τη βοήθεια και τις συμβουλές σας. Ο μικρούλης μου είναι 5,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε στερεές τροφές, όχι με φρούτα όπως θα ήθελα, αλλά με υποαλλεργικό ρυζάλευρο γιατί υπάρχει υποψία για αλλεργίες. Εγώ θα επιστρέψω στη δουλειά τον άλλο μήνα και ενώ πριν αρχίσω να διαβάζω το forum θεωρούσα ότι στο 6μηνο θα σταματούσα το θηλασμό, τώρα θα ήθελα πολύ να τον συνεχίσω, βάζοντας νέο στόχο τον ένα χρόνο. Ο μικρός μου κάνει πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας (περίπου 8, καμιά φορά και 10) και τρώει το αργότερο κάθε 2 ώρες. Το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα από τις 10 μέχρι τις 8, από περίπου 2 μηνών (μη βαράτε... είμαι πολύ τυχερή σε αυτό, το ξέρω). Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα γεύματα που κάνει, ακόμη και αν καταφέρω να αντικαταστήσω 2 γεύματα με κρέμα μέχρι τον άλλο μήνα που θα πάω στη δουλειά, δεν ξέρω πόσο γάλα θα χρειάζεται να του αφήνω. Θα λείπω περίπου 10 ώρες από το σπίτι. Επίσης, για να μου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, δεν πίνει αποψυγμένο γάλα μου (το δοκίμασα και εγώ και έχει χάλια γεύση :cry: ) οπότε το να δημιουργήσω αποθήκη δεν έχει νόημα.

Υπάρχει καμία μανούλα που να είχε τόσα πολλά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και να είδε να μειώνονται σημαντικά όταν μπήκαν οι στερεές τροφές; Σε τι μπορώ να ελπίζω; Πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα αναγκαστώ να αποθηλάσω :-(

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Καλημέρα κορίτσια,

Σήμερα το κοριτσάκι μου κλίνει 3 μηνών. Σε περίπου ένα μήνα δυστυχώς επιστρέφω πισω στη δουλειά. Έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε αποκλιστικό θηλασμό. Το μόνο ξένο γάλα που ήπιε το μωρό μου ήταν στο νοσοκομείο.

Εδώ και 15 μέρες προσπαθώ να φτιάξω τη δική μου τράπεζα. Προσπαθώ με το swing της Medela και κατάφερνω να βγάζω μόνο 60ml μετά από 40 λεπτά. Αυτό γίνεται το πρωι μετά το πρώτο γεύμα. (Κάνω μόνο μια άντληση την μέρα γιατί φοβάμαι μήπως μειωθεί το γάλα μου.) Τώρα που σας ανακάλυψα και διάβασα τα σχόλια σας κατάλαβα ότι προσπαθούσα με λάθος θήλαστρο. Θα προσπαθήσω να νοικιάσω το Symphony.

Θα ήθελα τη συμβουλή σας. Θα λείπω από το σπίτι από τις 7πμ μέχρι τις 2μμ εκτός τετάρτης που δουλεύω και απόγευμα και θα λείπω από 7πμ μέχρι 6μμ. Το μωρό μου κάνει συνήθως 6 γέυματα (6πμ, 10πμ, 2μμ, 6μμ, 10μμ και 12μμ) μέσα στο 24ώρο. Τρώει κάθε φορά 10 με 15 λεπτά από το κάθε στήθος. Αν υποθέσουμε ότι θα έχω το Symphony πόσες ανλήσεις, πόσης διάρκειας και πότε πρέπει να τις κάνω για να συμπληρώσω την τράπεζά μου? Να σημειώσεται ότι δε θα προλαμβαίνω να κάνω πρωινή άντληση όταν θα επιστρέψω πίσω στη δουλειά. Μόλις που θα προλαμβαίνω να της θηλάζω!

Μήπως γνωρίζετε πόσο γάλα πίνει περίπου σε κάθε γεύμα ένα μωρό 4 μηνών?

Και κάτι άλλο. Το μωρό μου ξεκινάει το τελευταίο του γεύμα στις 12μμ και μέχρι τις 1:30πμ είναι ξύπνια και πολύ ευδιάθετη. Ξέρετε κανένα κολπάκι για να κοιμάται νωρίτερα?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλάκια

pbKOp2?r=1289202199

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...