Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Τα φαγητά πως της τα δίνεις? Μήπως δεν τα θέλει αλεσμένα? Εγώ σταμάτησα να αλέθω από τον 10 μήνα και δόντια βγάλαμε αργότερα. Δεν ήθελε φρουτόκρεμα με τίποτα .... π.χ μήλο αχλάδι στον τρίφτη μπανάνα με το πιρούνι, κρέας στο multi με λίγο ζουμάκι και όχι να γίνει πολτός (ή αν έχεις υπομονή – εγώ δεν είχα πάντα -με το μαχαιράκι πολύ πολύ μικρά κοματάκια)και μετά τα λαχανικά της σούπας με το πιρούνι αλλά όχι νιανιά... επίσης της άρεσαν ψητά ή βραστά φρούτα (αλλά το αποφεύγω για να μη χάνονται οι βιταμίνες). Για το αυγό όταν πρωτοξεκινήσαμε δεν το ήθελε με τίποτα αφού όταν κατάφερα να της το δώσω το έφτυσε και σκούπισε και τη γλώσσα επιδεικτικά, δεν επέμεινα της το ξαναέδωσα ένα μήνα μετά....

Διαφημίσεις

τα δινουμε ολα πολτοποιημενα και κανουμε λιγη προσπαθεια να της μαθουμε να δαγκωνει πχ ενα μπισκοτακι η μια φρυγανιτσα η λιγη μπανανα (που δυστυχως δεν της αρεσει) για να ενθαρρυνθει και να μαθει να μασαει γιατι μεχρι τωρα μονο καταπινει και οτιδηποτε δεν ειναι πολτοποιημενο την τρομαζει και αρχιζει να αναγκουλιαζει..

Αν και ειμαι κατα της ζαχαρης και δεν εχω δωσει τιποτε που να την εμπεριεχει παρα μονο φρουτα που εχουν απο μονα τους γλυκαι γευση ωστοσο ενεδωσα δυο φορες και της εδωσα μπισκοτακι Μιραντα οπου και της εδειχνα πως να δαγκωνει και πως να μασαει και ομολογω οτι το καταλαβε και την δευτερη φορα το παλευε μονη της..βεβαια οχι γιατι πεινουσε αλλα γιατι την φαγουριζουν τα δοντια της..

ετσι σιγα σιγα θα της δινω καμια πατατα ψητη η λιγο μπιφτεκι (το χω ηδη κανει αλλα δεν τα προτιμαει ακομη της φαινονται περιεργα)..

σημερα που ειμαι σπιτι ολο με κυνηγουσε για να την θηλαζω και καποια στιγμη μπορεσα να κρατησω μια αποσταση 2-3 ωρων και αντι για θηλασμο της εδωσε η θεια της να φαει πολτοποιημενα βραστα λαχανικα με ρυζι και επειδη αυτο της αρεσει εφαγε αρκετη ποσοτητα αδιαμαρτυρητα..και παρολο που ειμουν σπιτι..

αρα μαλλον εχει να κανει με τη διαθεση της και με το αν της αρεσει αυτο που εχει το μενου..

τα φρουτα γενικα δεν τα αγαπαει αλλα υπαρχουν μερες που τα τρωει και αλλες (περισσοτερες) που ουτε τα αγγιζει..

η παιδιατρος μου πε να κανω οτι κανω μεχρι τωρα και βλεπουμε..

Lena + Sourloulou αγχωνομαι γιατι αυξηθηκαν οι υποχρεωσεις μου στη δουλεια με το που σταματησα τις αντλησεις και βγαινω και εκτος γραφειου περισσοτερο συνεπως μου ναι δυσκολο να αποφασισω να ξαναγυρισω στις αντλησεις με αυτες τις συνθηκες...αλλωστε 7 μηνες εκανα αντλησεις στη δουλεια και για αυτο δεν με επιβαρυναν..αρα καταλαβαινεις το θεμα δεν σταματαει μονο στην προσωπικη μου προσπαθεια αλλα και στις επαγγελματικες μου υποχρεωσεις..

τελος παντων πιστευω οτι ολα θα πανε καλα απλα με φοβιζει η ιδεα να μην φροντιζω σωστα τη διατροφη του παιδιου μου επειδη επιμενω να θελω να θηλαζω και να μην δινω γενικα ηδη εμποριου.

Παντως προς το παρον ο θηλασμος στις ωρες που ειμαι σπιτι σχεδον ειναι αποκλειστικος και κρατει καλα και απο τις δυο μεριες..στα ορια της εξαρτησης πιστευω πια!

τελος παντων πιστευω οτι ολα θα πανε καλα απλα με φοβιζει η ιδεα να μην φροντιζω σωστα τη διατροφη του παιδιου μου επειδη επιμενω να θελω να θηλαζω και να μην δινω γενικα ηδη εμποριου.

Παντως προς το παρον ο θηλασμος στις ωρες που ειμαι σπιτι σχεδον ειναι αποκλειστικος και κρατει καλα και απο τις δυο μεριες..στα ορια της εξαρτησης πιστευω πια!

Μα έτσι, δηλαδή θηλάζοντας και μη δίνοντας είδη εμπορίου, φροντίζεις άψογα τη διατροφή του παιδιού σου!

Δεν βλέπω να κάνεις κάτι λάθος! Θηλάζεις όποτε το παιδί θέλει, προσφέρεις υγιεινές τροφές, από τις οποίες επιλέγει τι θα φάει και πόσο... Όσο το μωρό είναι εντάξει ψυχοκινητικά και από βάρος δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Σχεδόν όλα τα μωρά κάποια στιγμή περνάνε και φάσεις που δεν τρώνε καθόλου στερεές, είτε από την αρχή ή αρχικά τρώνε και μετά σταματάνε σχεδόν τελείως ή ελαττώνουν πολύ για ένα διάστημα. Κάποια στιγμή αρχίζουν να τρώνε περισσότερο. Ακολουθείς το μωρό σου και θα σε καθοδηγήσει αυτό.

Καταλαβαίνω ότι ανησυχείς γιατί λείπεις και αν δεν τρώει στερεές δεν υπάρχει εναλλακτική, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επανέλθεις στις αντλήσεις. Συνέχισε έτσι για λίγο καιρό, να δεις πώς θα πάει, να παρακολουθήσεις και το βάρος και τη συμπεριφορά της απέναντι στις στερεές.

Θα συμφωνήσω επίσης με την Κριστίνα, σιγά σιγά να κάνεις τα φαγητά πιο χοντροαλεσμένα. Δεν θα μάθει τίποτα με το μπισκότο, και το μπιφτέκι είναι απότομη αλλαγή από τα τελείως αλεσμένα. Κάνε αυτά που λέει η Κριστίνα, αρχικά τα λαχανικά λιωμένα με πηρούνι, σταδιακά όλο και πιο χοντρά, ρύζι, φακές δεν χρειάζονται λιώσιμο, η μπανάνα με το πηρούνι, αχλάδι μήλο στον ψιλό τρίφτη και το κρέας ή στο μούλτι ή με το μαχαίρι ψιλό ψιλό και ανακατεμένο με τα λαχανικά. Βάλε και λεμονάκι, κρεμμύδι κλπ, δες τι της αρέσει και άφησέ τη να διαλέξει. Σιγά σιγά θα αρχίσει να τρώει πιο πολύ!

Εάν αυτό δεν δουλέψει, ίσως να της αρέσει καλύτερα να της προσφέρεις λαχανικά βρασμένα στον ατμό, κομμάτια (πχ. μπρόκολο, καρότο, πατάτα) σε μπαστουνάκια, ώστε να τα πιάνει μόνη της και να τα βάζει στο στόμα. Αυτό είναι ίσως και το καλύτερο. Δοκίμασε να της βάλεις μπροστά της μερικά κομματάκια και δες τι θα κάνει. Δεν είναι απαραίτητο να φάει 200 ml. Αν το φαγητό δεν είναι αλεσμένο, τρώνε πολύ μικρότερη ποσότητα, αλλά σε συνδυασμό με το θηλασμό τα καλύπτει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofuka ευχαριστω για το χρονο σου..θα επιχειρησω να δινω πιο χονδροαλεσμενα τα φαγητα για αρχη διοτι ολοκληρα στον ατμο η μπαστουνακια περισσοτερο τη βλεπω να παιζει και να τα περιεργαζεται παρα να τα βαζει στο στομα..ετσι κανει ουσιαστικα και ακομη περισσοτερο το συνηθισμενο ειναι να τρωει κατι και μετα απο ελαχιστες μπουκιες να χανιε το ενδιαφερον της και να το παραταει.

ισως το οτι καθημερινα η πυκνα συχνα μας βλεπει ολους μαζεμενους στο τραπεζι να τρωμε να την βοηθησει να κατανοει οτι κατι καπως τρωμε και εμεις αλλιωτικα απο εκεινη και να παρακινειται...ισως ηταν και ο λογος που επιασε το νοημα του μασηματος οταν της εδωσα το μπισκοτο και ενω εκεινη πνιγοταν απο το φοβο της βλεποντας με να της κανω μασητικες κινησεις τελικα σιγα σιγα το μιμηθηκε..το ιδιο της κανει και ο συζυγος.

παντως η αληθεια ειναι οτι τις ωρες που εγω απουσιαζω μπορει να μη θελει να φαει το δεκατιανο περισσοτερο (φρουτοκρεμα η γιαουρτι η αυγο) αλλα δεν το κανει με αρνηση που να δηλωνει επιμονη προσπαθεια να μας πεισει να της δωσουμε γαλα (ασχετα αν θα το επινε με ευχαριστηση)..το εκλαμβανω ως ελλειψη ενδιαφεροντος για το δεκατιανο για χ ψ λογους και προσπαθω να πιστευω οτι απλα δεν πειναει..

βλεποντας και κανοντας

και παλι σας ευχαριστω για την βοηθεια και την ανοχη στο απιστευτο αγχος που με διακατεχει στο θεμα αυτο..

Ανάλογα με τις ώρες που θα λείπεις θα πρέπει να αφήνεις αντίστοιχα γεύματα.Ετσι κι αλλιώς θα πρέπει να αντλείς στη δουλειά για να διατηρήσεις τη γαλουχία, να αποσυμφορίζεις το στήθος αλλά και για να αντικαθιστάς το κατεψυγμένο που θα χρησιμοποιείς.Θα θηλάζεις πριν φύγεις για τη δουλειά και αμέσως μόλις γυρίζεις.Δεν είναι σίγουρο ότι θα αντικαταστήσει το 1 γεύμα αμέσως μόλις βάλεις τη φρουτόκρεμα,άρα θα πρέπει να καλύπτεις τουλάχιστον 2 γεύματα για αρχή.Συνήθως η ποσότητα γάλακτος που αφήνουμε είναι όσα κιλά είναι το μωρό Χ 30ml ανά κιλό βάρους και το πιο πιθανόν είναι να αφήσει 20-30 ml.

Ευχαριστώ! Για την αναλογία που γράφεις στο τέλος εννοείς τόσα ml ανά γεύμα; Λες να αφήσω και μικρότερα γεύματα σε περίπτωση που θα θέλει να συμπληρώσει το γεύμα της κρέμας με λίγο γάλα; Νομίζω ότι είναι καλό να αντλώ από λίγο κάθε μία ώρα και ιδιίατερα το πρωί. Εχεις εμπειρία από αυτό;

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ! Για την αναλογία που γράφεις στο τέλος εννοείς τόσα ml ανά γεύμα; Λες να αφήσω και μικρότερα γεύματα σε περίπτωση που θα θέλει να συμπληρώσει το γεύμα της κρέμας με λίγο γάλα; Νομίζω ότι είναι καλό να αντλώ από λίγο κάθε μία ώρα και ιδιίατερα το πρωί. Εχεις εμπειρία από αυτό;

Ναι παράδειγμα αν είναι 5 κιλά Χ 30=150ml.Εγώ είχα και βαζάκια στην κατάψυξη με 60-80ml και πολλές φορές τα χρειάστηκε η πεθερά μου για να του δώσει λίγο πριν τον κοιμήσει.Το πρωί θήλαζα και αντλούσα στη δουλειά 2 φορές ανά 3 ώρες περίπου.Πιστεύω οτι με 10-12 λεπτά από κάθε μαστό και αφού προσαρμοστεί το στήθος στις αντλήσεις θα βγάζεις την ποσότητα που χρειάζεσαι.Αν όχι,θα κάνεις και μια άντληση το βράδυ 1 ώρα αφού θηλάσεις.

url]

url]

Ναι παράδειγμα αν είναι 5 κιλά Χ 30=150ml.Εγώ είχα και βαζάκια στην κατάψυξη με 60-80ml και πολλές φορές τα χρειάστηκε η πεθερά μου για να του δώσει λίγο πριν τον κοιμήσει.Το πρωί θήλαζα και αντλούσα στη δουλειά 2 φορές ανά 3 ώρες περίπου.Πιστεύω οτι με 10-12 λεπτά από κάθε μαστό και αφού προσαρμοστεί το στήθος στις αντλήσεις θα βγάζεις την ποσότητα που χρειάζεσαι.Αν όχι,θα κάνεις και μια άντληση το βράδυ 1 ώρα αφού θηλάσεις.

Ευχαριστώ! Εμάς είναι ήδη 7 κιλά και κάτι γρ. οπότε πρέπει μάλλον να αφήνω πάνω από 200 γρ. ανά μερίδα..πολύ μου φαίνεται..υπολόγιζα γύρω στα 150.....Σκέφτομαι να πάρω και ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, να νοικιάσω της Medela το Symphony (έχω της Avent) που έχω ακούσει ότι είναι πιο αποτελεσματικό για να αρχίσω ήδη από αυτή την εβδομάδα να βγάζω γάλα για την τράπεζα...Έτυχε ποτέ να μην του αρέσει του μωρού σου το κατεψυγμένο γάλα;

Ευχαριστώ! Εμάς είναι ήδη 7 κιλά και κάτι γρ. οπότε πρέπει μάλλον να αφήνω πάνω από 200 γρ. ανά μερίδα..πολύ μου φαίνεται..υπολόγιζα γύρω στα 150.....Σκέφτομαι να πάρω και ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, να νοικιάσω της Medela το Symphony (έχω της Avent) που έχω ακούσει ότι είναι πιο αποτελεσματικό για να αρχίσω ήδη από αυτή την εβδομάδα να βγάζω γάλα για την τράπεζα...Έτυχε ποτέ να μην του αρέσει του μωρού σου το κατεψυγμένο γάλα;

Ευτυχώς δεν είχε πρόβλημα με το κατεψυγμένο.Εσύ κάνε καμιά δοκιμή απουσίας για να του δώσουν κατεψυγμένο για να είσαι σίγουρη.Το Symphony έιναι λένε το καλύτερο.Εγώ χρησιμοποιούσα το swing και βολεύτηκα.Σίγουρα όμως με το διπλής άντλησης θήλαστρο θα κάνεις πιο γρήγορα.Καλές αντλήσεις και να σκέφτεσαι ποτάαααμια το γάλα...!!!

url]

url]

Καλησπέρα! Το θαυματάκι μου είναι ήδη τριών μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Θα επιστρέψω στην δουλειά όταν θα έχει κλείσει τους 5 του μήνες, σημείο έναρξης επίσης των στερεών τροφών κατά τον παιδίατρό μας. Θα επιθυμούσα να συνεχίζω να τον θηλάζω όλες τις ώρες που θα είμαι σπίτι αλλά δυστυχώς δεν θα έχω την δυνατότητα να κάνω αντλήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας. Θα λείπω από το σπίτι από τις 08:30 μέχρι και τις 17:30 - 18:00. Υπάρχει δυνατότητα να ρυθμιστεί η παραγωγή μου ανάλογα; Και αν ναι πως;

Επίσης, πόσα θα είναι τα γεύματα που αφορούν γάλα όσο εγώ λείπω; 1 ή 2; Και πόση ποσότητα να αντλώ και να αποθηκεύω για το κάθε γεύμα;

Ο μικρός μου τώρα τρώει κάθε 2-3 ώρες, από τον ένα μαστό κάθε φορά. Πότε θα πρέπει εγώ να κάνω την άντληση; (λέω να ξεκινήσω την τράπεζα τώρα) Αντλώ αμέσως μετά το γεύμα του ΄μωρού από το στήθος που δεν έφαγε; Αν ναι, τότε στο επόμενο γεύμα ποιο στήθος θα προσφέρω;

Συγνώμη για τις πολλές απορίες και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα!

Η μικρή μου κόρη είναι 10μηνών και θηλάζει αποκλειστηκά . ΣΕ 3 μήνες γυρίζω στη δουλειά και θα την στείλουμε σε παιδικό ιδιωτικό που πηγαίνει και η μεγάλη μας η κόρη.

Πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε τον σταθμό για να συζητήσουμε για την μικρή κυρίως το γεγονός ότι η μικρή κοιμάται μόνο με θηλασμό και το ότι μέχρι σήμερα δεν την έχει κρατήσει κανείς άλλος παρά μόνο για να κάνω μπάνιο ο συζυγός μου. Μου είπε ότι η μικρη θα εχει ψυχολογικό πρόβλημα χωρις εμένα εκει όταν θα θέλει να κοιμηθει και ότι πρεπει να αρχισω τον απογαλακτισμό σιγα σιγα και να της αρχίσω πιπίλα. Στη σχολή έμαθαν λεει ότι μόνο τον πρώτο έτος εχει θρεπτικα συστατικά το μητρικό και ότι μετά δεν προσφέρει τίποτα.

Με κόλλησε εκείνη την στιγμή. Της είπα μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΩ και ότι ο ΠΟΥ συστήνει ιδανικό θηλασμό 2 χρόνια και ότι θα ξέρουν σίγουρα καλύτερα. Θελω να θηλάσω την μικρή για όσο το θέλει εκείνη. Αφήστε που όταν ήταν 4 και μισό έκανε 2 φορές κακά με αίμα και παρολο που οι εξετάσεις για αλλεργία βγήκαν καθαρές έχω κόψει και τα γαλακτοκομικά και αν δεν την θηλάζω πρέπει να της δίνω την βλακεία με την υδρολημένη την πρωτεΐνη του γάλακτος.

Δεν θέλω όμως. Οσο με κοροιδεύουν οι γνωστοί μου τόσο γελάω με την άγνοιά τους. Δεν ξέρω πολλά να τους απαντήσω ξέρω όμως ότι το κάνω το καλύτερο

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Διαφημίσεις

Η κορη μου πηγε 18 μηνων στο σταθμο και ειχα πολυ αγχος γιατι και εμενα ειχε καποιες ρουτινες για να κοιμηθει και αγωνιουσα τι θα συνεβαινε στο σταθμο και επισης δεν ειχε μεινει ποτε με κανεναν αλλον εκτος απο εμενα και τον μπαμπα της.

Η ιδιοκτητρια του σταθμου με διαβεβαιωσε οτι τα παιδια ειναι αλλιως στο σταθμο, προσαρμοζονται διαφορετικα, ζητανε αλλα πραγματα κλπ.

Κανενα ψυχολογικο προβλημα δεν αντιμετωπισαμε.

Η δεσποινουλα επεφτε και κοιμοταν χωρις προβλημα, γκρινια κλπ.

Μαλιστα καποιοι συγγενεις μου πισω απο την πλατη μου, ελεγαν το παιδι μου Μογλη, το παιδι της ζουγκλας που δεν ξερει αλλους εκτος απο τους γονεις της:rolleyes:

Τελικα ο Μογλης πηγε σταθμο χωρις κανενα προβλημα, εφευγε και φευγει καθε πρωι ευτυχισμενη για το σχολειο και δεν περασαμε τιποτα απο ολα αυτα τα φοβερα που ακουγα και που περασαν μερικες απο αυτες που φωναζαν Μογλη την κορη μου.

Πηγε ομως σε ενα σταθμο που δειχνουν μεγαλη αγαπη στα παιδακια κι αυτο φαινεται και απο τη διαθεση του παιδιου και απο τον τροπο που κοιταει και αγκαλιαζει τις δασκαλες της.

Η γνωμη μου ειναι να μη φοβασαι προκαταβολικα, γιατι καθε παιδι ειναι διαφορετικο και δεν ξερεις πως θα αντιδρασει (οχι σωνει και καλα ασχημα) και να μην κανεις κανεναν απογαλακτισμο, αν εσυ δε θελεις.

Το παιδι εκει θα τρωει και θα πινει αυτα που υπαρχουν και στο σπιτι το γαλα της μαμας.

k9Tap3.png

καλημέρα!

Η μικρή μου κόρη είναι 10μηνών και θηλάζει αποκλειστηκά . ΣΕ 3 μήνες γυρίζω στη δουλειά και θα την στείλουμε σε παιδικό ιδιωτικό που πηγαίνει και η μεγάλη μας η κόρη.

Πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε τον σταθμό για να συζητήσουμε για την μικρή κυρίως το γεγονός ότι η μικρή κοιμάται μόνο με θηλασμό και το ότι μέχρι σήμερα δεν την έχει κρατήσει κανείς άλλος παρά μόνο για να κάνω μπάνιο ο συζυγός μου. Μου είπε ότι η μικρη θα εχει ψυχολογικό πρόβλημα χωρις εμένα εκει όταν θα θέλει να κοιμηθει και ότι πρεπει να αρχισω τον απογαλακτισμό σιγα σιγα και να της αρχίσω πιπίλα. Στη σχολή έμαθαν λεει ότι μόνο τον πρώτο έτος εχει θρεπτικα συστατικά το μητρικό και ότι μετά δεν προσφέρει τίποτα.

Με κόλλησε εκείνη την στιγμή. Της είπα μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΩ και ότι ο ΠΟΥ συστήνει ιδανικό θηλασμό 2 χρόνια και ότι θα ξέρουν σίγουρα καλύτερα. Θελω να θηλάσω την μικρή για όσο το θέλει εκείνη. Αφήστε που όταν ήταν 4 και μισό έκανε 2 φορές κακά με αίμα και παρολο που οι εξετάσεις για αλλεργία βγήκαν καθαρές έχω κόψει και τα γαλακτοκομικά και αν δεν την θηλάζω πρέπει να της δίνω την βλακεία με την υδρολημένη την πρωτεΐνη του γάλακτος.

Δεν θέλω όμως. Οσο με κοροιδεύουν οι γνωστοί μου τόσο γελάω με την άγνοιά τους. Δεν ξέρω πολλά να τους απαντήσω ξέρω όμως ότι το κάνω το καλύτερο

Oταν λες ότι θηλάζει αποκλειστικά τι εννοείς? Δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει στερεές? Λες ότι είναι 10 μηνών, γι' αυτό ρωτάω. Επειδή κι εμείς είχαμε θέμα με αίμα στα κακά από 2 μηνών, είχα κόψει κι εγώ τα αγελαδινά -γαλακτοκομικά και κρέας-, όμως μετά τον 6ο μήνα που ξεκινήσαμε τις τροφές και πήγαμε καλά (τρώει πλέον μοσχάρι) σταμάτησα τον περιορισμό και τρώω αγελαδινά (με μέτρο μεν, αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται πλέον, γάλα πίνω κατσικίσιο, μιας και το συνήθισα και μου αρεσει). Ο δικός μου μπέμπης είναι 9 μηνών και κάτι, δε δείχνει να τον πειράζει πλέον κάτι, μπορεί κάποιος να μας απαντήσει σίγουρα αν έχει νόημα να απέχουμε από τα αγελαδινά πλέον?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εvelina, θα συμφωνήσω σε όλα με την Κασσιανή!

Κι εμένα η μικρή μου πήγε 18 μηνών παιδικό. Μέχρι τότε δεν είχε καθίσει με κανέναν άλλο (δεν καθότανε ούτε με τον μπαμπά, έκλαιγε γοερά όση ώρα και αν έλειπα τις 2-3 φορές που είχε χρειαστεί να λείψω!) Είχα μεγάλο άγχος για τον σταθμό, τόσο για το πώς θα προσαρμοστεί που ήταν "υπερβολικά" κολλημένη επάνω μου, όσο και για το πώς θα κοιμάται εκεί, γιατί κοιμόταν μόνο με θηλασμό, ούτε πιπίλα ούτε τίποτε άλλο!

Από τον παιδικό, μου πρότειναν κι εμένα να προσπαθήσω να την κοιμίζω αλλιώς για να συνηθίζει και τους απάντησα πολύ απλά ότι το ζητούμενο δεν ήταν να την κοιμίζω εγώ κάπως αλλιώς αλλά αυτοί και το να βρούνε τον τρόπο ήταν δική τους δουλειά! Εξάλλου εγώ για ποιον λόγο θα έπρεπε λίγο καιρό πριν πάει το μωρό σταθμό να το υποβάλλω και στο στρες μερικού αποθηλασμού και αλλαγής της ρουτίνας του;

Τελικά, πηγαίνοντας 2 φορές απόγευμα μαζί μου στο σταθμό, η μικρή συνήθισε τον χώρο και τις δασκάλες. Είχαμε πολύ λίγα κλάμματα για 2-3 μέρες, ενώ την τρίτη μέρα κατάφερε να κοιμηθεί εκεί για αρκετή ώρα (πολύ περισσότερη απ' όση κοιμάται στο σπίτι):rolleyes: με λίγα χαδάκια στην πλατούλα!

Συμπέρασμα: Μην αγχώνεσαι προκαταβολικά για τίποτα! Όταν θα πάει η μικρή σου σταθμό θα είναι μεγαλύτερη του έτους, οπότε στο σταθμό θα τρώει ότι προσφέρουν εκεί και στο σπίτι θα θηλάζει όποτε θέλει!

Γρήγορα θα βρει εκεί μια ρουτίνα για να κοιμάται η οποία θα είναι τελείως διαφορετική απ' αυτή που έχει μαζί σου και θα τα πηγαίνει μια χαρά!

Αυτά που λένε στη σχολή στις βρεφοκόμους δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα!:mrgreen: (και σε πολλές σχολές δηλαδή!). Εσύ ξέρεις το παιδί σου, μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλλεις γι' αυτά που έχεις αποφασίσει για την ανατροφή του!

Αναρρωτιέμαι, σ' αυτή τη σχολή τους έχουνε πει ότι είναι σωστό να ξεκινάμε πιπίλα σε ένα παιδί 10 μηνών; Υποτίθεται ότι σ' αυτή την ηλικία όλοι συστήνουν να ξεκινάει προσπάθεια να κόβονται τόσο η πιπίλα, όσο και το μπιμπερό!:confused::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Oταν λες ότι θηλάζει αποκλειστικά τι εννοείς? Δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει στερεές? Λες ότι είναι 10 μηνών, γι' αυτό ρωτάω. Επειδή κι εμείς είχαμε θέμα με αίμα στα κακά από 2 μηνών, είχα κόψει κι εγώ τα αγελαδινά -γαλακτοκομικά και κρέας-, όμως μετά τον 6ο μήνα που ξεκινήσαμε τις τροφές και πήγαμε καλά (τρώει πλέον μοσχάρι) σταμάτησα τον περιορισμό και τρώω αγελαδινά (με μέτρο μεν, αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται πλέον, γάλα πίνω κατσικίσιο, μιας και το συνήθισα και μου αρεσει). Ο δικός μου μπέμπης είναι 9 μηνών και κάτι, δε δείχνει να τον πειράζει πλέον κάτι, μπορεί κάποιος να μας απαντήσει σίγουρα αν έχει νόημα να απέχουμε από τα αγελαδινά πλέον?

Όσον αφορά το γάλα εννοούσα αποκλειστικά . Εννοείται ότι τρώει και στερεές τροφές. Και εγώ δεν ξέρω αν έχει νόημα να συνεχίσω την αποχή αλλά ο παιδίατρος επιμένει να συνεχίσω μέχρι να χρονίσει που θα κάνουμε την πρώτη δοκιμή!

tBTkp3.png

Εvelina, θα συμφωνήσω σε όλα με την Κασσιανή!

Κι εμένα η μικρή μου πήγε 18 μηνών παιδικό. Μέχρι τότε δεν είχε καθίσει με κανέναν άλλο (δεν καθότανε ούτε με τον μπαμπά, έκλαιγε γοερά όση ώρα και αν έλειπα τις 2-3 φορές που είχε χρειαστεί να λείψω!) Είχα μεγάλο άγχος για τον σταθμό, τόσο για το πώς θα προσαρμοστεί που ήταν "υπερβολικά" κολλημένη επάνω μου, όσο και για το πώς θα κοιμάται εκεί, γιατί κοιμόταν μόνο με θηλασμό, ούτε πιπίλα ούτε τίποτε άλλο!

Από τον παιδικό, μου πρότειναν κι εμένα να προσπαθήσω να την κοιμίζω αλλιώς για να συνηθίζει και τους απάντησα πολύ απλά ότι το ζητούμενο δεν ήταν να την κοιμίζω εγώ κάπως αλλιώς αλλά αυτοί και το να βρούνε τον τρόπο ήταν δική τους δουλειά! Εξάλλου εγώ για ποιον λόγο θα έπρεπε λίγο καιρό πριν πάει το μωρό σταθμό να το υποβάλλω και στο στρες μερικού αποθηλασμού και αλλαγής της ρουτίνας του;

Τελικά, πηγαίνοντας 2 φορές απόγευμα μαζί μου στο σταθμό, η μικρή συνήθισε τον χώρο και τις δασκάλες. Είχαμε πολύ λίγα κλάμματα για 2-3 μέρες, ενώ την τρίτη μέρα κατάφερε να κοιμηθεί εκεί για αρκετή ώρα (πολύ περισσότερη απ' όση κοιμάται στο σπίτι):rolleyes: με λίγα χαδάκια στην πλατούλα!

Συμπέρασμα: Μην αγχώνεσαι προκαταβολικά για τίποτα! Όταν θα πάει η μικρή σου σταθμό θα είναι μεγαλύτερη του έτους, οπότε στο σταθμό θα τρώει ότι προσφέρουν εκεί και στο σπίτι θα θηλάζει όποτε θέλει!

Γρήγορα θα βρει εκεί μια ρουτίνα για να κοιμάται η οποία θα είναι τελείως διαφορετική απ' αυτή που έχει μαζί σου και θα τα πηγαίνει μια χαρά!

Αυτά που λένε στη σχολή στις βρεφοκόμους δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα!:mrgreen: (και σε πολλές σχολές δηλαδή!). Εσύ ξέρεις το παιδί σου, μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλλεις γι' αυτά που έχεις αποφασίσει για την ανατροφή του!

Αναρρωτιέμαι, σ' αυτή τη σχολή τους έχουνε πει ότι είναι σωστό να ξεκινάμε πιπίλα σε ένα παιδί 10 μηνών; Υποτίθεται ότι σ' αυτή την ηλικία όλοι συστήνουν να ξεκινάει προσπάθεια να κόβονται τόσο η πιπίλα, όσο και το μπιμπερό!:confused::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ευχομαι να μπορέσει εκει να κοιμαται χωρις εμένα. Απλα μου φανταζει βουνο αυτη η μεταβαση.

tBTkp3.png

Διαφημίσεις

Εβελίνα, δεν θα την κάνεις εσύ αυτή τη μετάβαση! Δεν είναι δική σου δουλειά! Θα την κάνουνε από το σταθμό και η μικρή θα το δεχτεί μια χαρά απ' αυτούς, όχι όμως από εσένα! Τα μωρά ξεχωρίζουνε ποιος τα φροντίζει κάθε φορά και προσαρμόζονται πολύ εύκολα στο κάθε πρόσωπο! Μην ασχολείσαι με δουλειές άλλων! (εκεί θα βλέπει και τα άλλα παιδιά να κοιμούνται και ξέρεις αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμοστεί, θα τα μιμηθεί!)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Εβελίνα, δεν θα την κάνεις εσύ αυτή τη μετάβαση! Δεν είναι δική σου δουλειά! Θα την κάνουνε από το σταθμό και η μικρή θα το δεχτεί μια χαρά απ' αυτούς, όχι όμως από εσένα! Τα μωρά ξεχωρίζουνε ποιος τα φροντίζει κάθε φορά και προσαρμόζονται πολύ εύκολα στο κάθε πρόσωπο! Μην ασχολείσαι με δουλειές άλλων! (εκεί θα βλέπει και τα άλλα παιδιά να κοιμούνται και ξέρεις αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμοστεί, θα τα μιμηθεί!)

Ετσι ακριβως!

Μην αγχωνεσαι και αλλαζεις προκαταβολικα τα προγραμματα του παιδιου σου.

Καταρχην μπορει να τα αλλαξει μονη της μεχρι τοτε.

Ξερεις τι διαφορα εχει ενα μωρο 10 μηνων με ενα 18?

Τεραστια:D

Εμενα η κορη μου για να κοιμηθει πιανει με το αριστερο τα μαλλια του μπαμπα της και με το δεξι τα δικα μου:rolleyes:

Τη συνηθεια αυτη την εκδηλωσε 6 μηνων και ειναι το ιδιο που εχει και ο πατερας μου...:confused:

Φυσικα ετρεμα τι θα γινοταν στο σταθμο. Που θα εβρισκε μαλλια να πιασει :P

Τα παιδια προσαρμοζονται και φερονται αλλιως αναλογα με ποιον ειναι.

Το ιδιο θεμα ειχα και με το θηλασμο. Επεστρεψα στη δουλεια οταν ηταν 6 μηνων και δεν μπορουσα να καταλαβω πως θα τρωει και θα καθεται με τον πατερα της.

Κι ομως. Απο εμενα επινε απο το στηθος και απο τον μπαμπα με το μπουκαλι. Το ιδιο γινεται σημερα και με τον γιο μου.

Ασε με τη ρημαδα την πιπιλα. Καθως ημουν νεα μητερα και σε καποια θεματα δεν ημουν ακομη πολυ κατασταλαγμενη, επετρεψα να δωσει μια θεια μου πιπιλα στη δεσποινα. Ακομη την εχει γμτ!

Κι ομως στο σχολειο δε διανοειται να τη βαλει στο στομα της.

Φερονται αλλιως τα παιδια στο σταθμο.

Και ειναι δικη τους ευθυνη να τα βοηθησουν να προσαρμοστουν στο εκει περιβαλλον.

k9Tap3.png

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσείς με βοηθήσατε πάρα πολύ! Οχι τίποτα άλλο αλλά μέχρι και το άντρα μου έπεισε και πήγε και αγόρασε ένα σωρό πιπιλες και μπουκάλια και φυσικά πλακωθήκαμε!Μου λέει σιγασιγά να αρχίσουμε να δίνουμε απο κανένα για ν συνιθίζει και εγώ τα πέταξα!

tBTkp3.png

Προχτες το βραδυ διαπιστωσαμε οτι ο αντρας μου επαθε αποκολληση αμφιβληστροειδους και χειρουργηθηκε εκτακτως.

Η μονη λυση που υπηρχε ηταν να αφησω το μωρο με τη γιαγια μου.

Και γαλα απο μπουκαλι ηπιε χωρις καμμια γκρινια και κοιμηθηκε στο κρεβατι του χωρις θηλασμο και χωρις τη μαμα του.

Εσενα σκεφτηκα χτες και ειπα να στο γραψω.

Προσαρμοζονται τα παιδακια, μην ανησυχεις προκαταβολικα :)

k9Tap3.png

Καλησπέρα ξανά. Να υποθέσω ότι κανείς δεν μπορεί να με καθοδηγήσει;

Καλησπέρα! Το θαυματάκι μου είναι ήδη τριών μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Θα επιστρέψω στην δουλειά όταν θα έχει κλείσει τους 5 του μήνες, σημείο έναρξης επίσης των στερεών τροφών κατά τον παιδίατρό μας. Θα επιθυμούσα να συνεχίζω να τον θηλάζω όλες τις ώρες που θα είμαι σπίτι αλλά δυστυχώς δεν θα έχω την δυνατότητα να κάνω αντλήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας. Θα λείπω από το σπίτι από τις 08:30 μέχρι και τις 17:30 - 18:00. Υπάρχει δυνατότητα να ρυθμιστεί η παραγωγή μου ανάλογα; Και αν ναι πως;

Επίσης, πόσα θα είναι τα γεύματα που αφορούν γάλα όσο εγώ λείπω; 1 ή 2; Και πόση ποσότητα να αντλώ και να αποθηκεύω για το κάθε γεύμα;

Ο μικρός μου τώρα τρώει κάθε 2-3 ώρες, από τον ένα μαστό κάθε φορά. Πότε θα πρέπει εγώ να κάνω την άντληση; (λέω να ξεκινήσω την τράπεζα τώρα) Αντλώ αμέσως μετά το γεύμα του ΄μωρού από το στήθος που δεν έφαγε; Αν ναι, τότε στο επόμενο γεύμα ποιο στήθος θα προσφέρω;

Συγνώμη για τις πολλές απορίες και ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Κατα τη γνωμη μου μπορεις αν θελεις να αρχισεις απο τωρα να κανεις καποια τραπεζα γαλακτος, βαζοντας γευματα στην καταψυξη και τα οποια θα μπορουν να δινονται συμπληρωματικα μαζι με τη στερεα τροφη. Επισης να τον θηλαζεις οταν επιστρεφεις οσο θελει.

Μεχρι τοτε μπορει και το προγραμμα του μωρου να εχει αλλαξει παντως.

Μπορεις να αντλεις μετα το θηλασμο απο το αλλο στηθος και στον επομενο θηλασμο να προσφερεις το στηθος που αντλησες και καθε φορα αναποδα.

Το τι θα συμβει οταν επιστρεψεις στη δουλεια, δεν μπορω να το ξερω.

Μπορει σιγα σιγα να αποθηλασεις, μπορει ομως και να προσαρμοστει ο οργανισμος σου σε συτο το ρυθμο και να συνεχισεις κανονικα να εχεις γαλα για τις φορες που θηλαζεις.

Υπαρχουν μαμαδες που θηλαζουν μονο πρωι-βραδυ και δεν κοπηκε το γαλα τους.

k9Tap3.png

Για την ποσότητα που θα πρέπει να αφήνεις να υπολογίζεις περίπου 30 ml ανά κιλό βάρους.Εγώ στην ηλικία των 5 μηνών άφηνα 2 γεύματα των 180 ml και πάντα είχα στην κατάψυξη βαζάκια με 50,60,80,100 ml για να έχει η πεθερά μου και να κάνει συνδυασμούς.

Επεξεργάστηκαν by boubis
Απάντηση στη maria_s

url]

url]

γεια σα ειμαι μια καινουργεια μαμα και εγω και σε λιγο καιρο θα γυρισω πισω στην δουλειατο μωρακι μου θα εχει κλεισει τον ενα μηνα,μονο δυστιχος,επισης εχει και κολικους....τι να κανω?δε ξερω?

γεια σα ειμαι μια καινουργεια μαμα και εγω και σε λιγο καιρο θα γυρισω πισω στην δουλειατο μωρακι μου θα εχει κλεισει τον ενα μηνα,μονο δυστιχος,επισης εχει και κολικους....τι να κανω?δε ξερω?

Καταρχην οι κολικοι ειναι ασχετοι, θα τους εχει ο,τι γαλα και να πιει. Ο θηλασμος ομως δρωντας και παρηγορητικα στο μωρο, το βοηθαει λιγο παραπανω να αντιμετωπισει τον πονο και την αναστατωση.

Δε μας λες ποση ωρα θα λειπεις απο το σπιτι, αν μπορεις να πηγαινεις να θηλαζεις και να επιστρεφεις στη δουλεια κλπ.

Πες κατι παραπανω μηπως σκεφτουμε λυσεις.

k9Tap3.png

Τι μπορείς να κάνεις? Μπορείς να κάνεις αντλήσεις στη δουλειά? Στην ηλικία σας καλό θα ήταν να αντλείς με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να μπορέσεις να βγάλεις ποσότητα πιο άνετα και να μην κάνεις ζημιά στην παραγωγή σου... πόσες ώρες θα λείπεις? Μήπως οι ώρες που θα λείπεις είναι λίγες και δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές αντλήσεις? Γράψε λίγα πράγματα παραπάνω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...