Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δυστυχώς δεν είχα χρόνο για να κάνω π΄ροβες απουσ'ίας επειδή ξεκίνησα να εργάζομαι ακριβώς την επόμενη μέρα. Ευτυχώς είχα γάλα στην κατάψυξη για την επομενη μέρα και το κορίτσι μου που μέχρι εκείνη την μέρα αρνούνταν να πιάσει το μπιμπερό, έφαγε κανονικά!!!!

Τελικά νοικιασα το symphony της medela με το οποιο καταφέρνω να αντλήσω γύρω στα 120μλ, μόνο όμως όταν έχει να φαει η μικρή ώρα. Με το mini electrιc δεν βγαίνει τίποτα οποιαδηποτε ώρα!!! Το πήρα εχθές στη δουλειά και ενώ το σ΄τηθος μου ειχε πρηστεί, μετά απο 15 λεπτά έβγαλε μόνο σταγόνες, ενώ όταν πίεσα με το χέρι μου το στήθος έβγαλα 25μλ! Οπότε τώρα το πρόβλημα μου είναι οτι στη δουλεια δεν μπορώ να παίρνω το symphony διοτι ειναι τεράστιο! Μάλλον έπρεπε να αγοράσω το swing απλα φοβήθηκα μην ειναι σαν το Mini electric και δεν κάνω ικανοποιητικές αντλησεις.

Επισης θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε πως μπορώ να αυξήσω την παραγωγή? Γιατί ναι μεν βγάζω με το θήλαστρο αλλά μόνο αν έχει να φαει ώρα η μικρή αλλιώς βγαίνουν περιπου 50μλ

Εγω εκανα μια αντληση την ημερα και παλι εν ειχα παρα πολυ γαλα και μουπε μια κοπελα συμβουλος νομιζω ειναι πως δεν κανει διαφορα η μια αντληση και να μην τη κανς γιατι μονο κουραζομια και τιποτα αλλο αφου το μωρο δε χρειαζοταν το γαλα της αντλησης.οποτε τη σταματησα, εκανα λιγο υπομονη οσο αφορα την ποσοτητα και τελικα με τον καιρο νομιζω το στηθος προσαρμοστηκε και τωρα παρολο που τον θηλαζω μονο 3 φορες τη μερα εχει αρκετο γαλα οσο χρειαζεται για να πιει φανταζομαι γιατι δεν κλαιει πια οταν τρωει και κοιμαται μια χαρα.επσης απο εμπειρια και παλι θα σου πω πως εγω ειχαπ ερισσοτερη παραγωγη το πρωι και εβγαζα το περισσοτερο γαλα τοτε.καλυτερα να σε συμβουλεψει μια συμβουλος θηλασμου ομως.

Διαφημίσεις

Ασε... Εχω το swing. Εκτος απο μια φορα που εβγαλα 110ml και λιγες που βγαζω 50-60 πολλες φορες βγαζω μονο 10-20... Πως θα κανω τραπεζα;

Πως αντλειτε; Και απο τα 2 στηθη ή μονο απο αυτο που εχει τελειωσει το φαι του το παιδι;

Κορίτσια εμένα με βοήθησε πολύ το pump in style ενώ με το mini electric στη δουλειά έβγαζα περίπου 200ml μαχ 280 με 3 αντλήσεις και με άντληση με το χέρι 8 30 , 11 00 kai 15 00 ενώ με το άλλο έφτανα και 350 πολύ πιο άνετα με δυο αντλήσεις , εκτός αυτού επειδή δεν είχα παροχή ρεύματος πείρα 10 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους και έκανα δουλειά μου πολύ καλύτερα..... γλίτωσα και την απόλυση γιατί αν συνέχιζα να βγαίνω τρεις φορές και να λείπω 20-25 λεπτά δεν με έβλεπα καθόλου καλά.....

Εγω για μηνες πολλους ειχα το swing στη δουλεια οπου ειναι και με μπαταριες και με ρευμα και εκανα σταθερα 1 αντληση (κανω ακομη) στο 7ωρο και στο σπιτι ειχα το Lactina (εμενα μου φαινοταν το ιδιο σε αποδοση με το Swing) σαν δευτερο και εκανα μια αντληση το πρωι πριν φυγω για τη δουλεια (το κανω και τωρα που θελω παλι να αυξησω την παραγωγη μου και εστω και λιγα μλ τα αφηνω να τα πιει η μικρη αν θελει να χαλαρωσει για να κοιμηθει οταν λειπω) και το μεσημερι οταν επιστρεφω σε συνδυασμο να χει φαει το μεσημεριανο της κοντα οπου το γαλα αυτο ειτε το αφηνω για την επομενη μερα μαζι με ενα αποψυγμενο ειτε το βαζω στην καταψυξη για ενισχυση της τραπεζας.

Εγω παλαιοτερα αντλουσα το πρωι οπου ειχα παντα περισσεια γαλακτος αλλα τους τελευταιους μηνες οπου θηλαζει πιο εντονα τη νυχτα αντλω στα μεσοδιαστηματα απο θηλασμο σε θηλασμο οταν παρεμβαλεται γευμα στερεης τροφης οπου ουσιαστικα με αυτο το τροπο η αποσταση ειναι 3-4 ωρες αρα ικανος χρονος για να "γεμισει" το στηθος αρκετα.

Αλλες κοπελες εδω μεσα γραφουν για πιο αποτελεσματικα θηλαστρα στιος περιπτωσεις που ξεκιναει καποιος τωρα τις αντλησεις, δεν ξερω να πω ποσο βοηθουν αμεσα αλλα σιγουρα αν καποια κοπελα μπορει να επωμισθει το κοστος ενοικιασης νοσοκομειακου τυπου για το διαστημα που θα εργαζεται παραλληλα νομιζω οτι θα βοηθησει.

Δυστυχως οι αντλησεις απο ενα σημειο και μετα ειναι μια διαδικασια βαρετη, χρονοβορα και ψυχοφθορα και πιστευω οτι ενα αποτελεσματικο θηλαστρο κανει καλο.

Διαφημίσεις

επισης εγω σε μια αντληση στο 7ωρο εργασιας μου (με μεγιστη διαρκεια αντλησης 15 λεπτα) με τη χρηση του swing αντλω και απο τα δυο στηθη μεχρι και 150μλ Δηλαδη ενα ικανοποιητικο (και με το παραπανω για τις αναγκες του παιδιου μου) γευμα.

Λενε οτι πρεπει να αντλουμε οσα γευματα καταναλωνουν οταν απουσιαζουμε αλλα εγω εφοσον μπορω και αποθηκευω προς καταναλωση το γαλα στη δουλεια κερδιζω το ενα για την επομενη μερα η την τραπεζα και σπιτι αντλω το δευτερο η χρησιμοποιω αποψυγμενο ωστε να κινειται η τραπεζα.

Γεια σας κοριτσια!:)

Εγω εχω γυρισει στη δουλεια απ'οταν το μωρο ηταν 3μην και 3εβδ. απο τοτε εως και σημερα αντλω πριν φυγω απο το σπιτι με το symphony και οταν γυρισω παλι σπιτι(τις περισσοτερες φορες) και στη δουλεια αντλω με το swing, στο 8ωρο 1 φορα.

Η αληθεια ειναι οτι και αυτες οι λιγες αντλησεις που κανω με εχουν κουρασει αφανταστα,και οσες αντλουν αποκλειστικα τους βγαζω το καπελο,ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ χιλιες φορες μπραβο τι να σας πω...δεν εχω λογια..:roll:

Το παιδι μου πειραματιζετε ακομα με τις στερεες δηλ 2-3 κουταλακια κρεατοχορτοσουπα και πολυ λιγη φρουτοκρεμα,δινω 2 ''γευματα'' μονο και κατα την απουσια μου το μωρο μου πινει γαλατακι.

Αναρωτιεμαι ποσο καιρο αντλουσατε οι ''παλιες''μεχρι ποτε?

Με το να μην τρωει με βλεπω και του χρονου τετοιο καιρο γαλα να πινει οσο λειπω.

Και κατι αλλο,αν περασει 5ωρο και δεν αντλησω το στηθος μου ποναει πολυ σε σημειο να μην μπορω να κουνησω,τι θα γινει αργοτερα που 8+1ωρα πηγαινελα 9ωρες δεν θα αντεξει το στηθος ρε παιδια θα παθω καμια μαστιτιδα?:roll:

Μακαρι να μην δουλευα ή τουλαχιστον να δουλευα λιγοτερες ωρες:roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λοιπον, σημερα καναμε μια τριωρη προβα. Ως τωρα ελειπα μονο την ωρα του φρουτου, τωρα αφησα να μεσολαβησει και ενα γευμα απο στηθος.

Δεν το πηρε το μπιμπερο με τιποτα. Παροτι νερο σε αυτο εχει πιε, το γαλα δεν το ηθελε!! Τελικα ειπιε μονο 30ml με το κουταλι.

Αυριο θα την θηλασω το πρωι και θα αφησω να την ξυπνησει η γιαγια. Να δουμε τοτε τι θα κανει...

Λοιπον, σημερα καναμε μια τριωρη προβα. Ως τωρα ελειπα μονο την ωρα του φρουτου, τωρα αφησα να μεσολαβησει και ενα γευμα απο στηθος.

Δεν το πηρε το μπιμπερο με τιποτα. Παροτι νερο σε αυτο εχει πιε, το γαλα δεν το ηθελε!! Τελικα ειπιε μονο 30ml με το κουταλι.

Αυριο θα την θηλασω το πρωι και θα αφησω να την ξυπνησει η γιαγια. Να δουμε τοτε τι θα κανει...

ετσι ειναι στην αρχη, δυσκολευονται να δεχθουν το μπιμπερο..εμενα την πρωτη φορα της εκανε εντυπωση και ηπιε αλλα στη δευτερη απουσια μου ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... αναγκαστηκα περιμεναν να πεινασει ΠΟΛΥ για να φαει..μια, δυο, τρεις τελικα ηπιε με το μπιμπερο ΜΟΝΟ εν ωρα απουσιας μου και ΠΟΤΕ να ειμαι στο σπιτι παρουσα η σε αλλο χωρο διοτι τα καταλαβαινουν ολα και ετσι σιγα σιγα συνδυασε το μπιμπερο με τη θεια η τη γιαγια η το μπαμπα και τη μαμα που λειπει με το στηθος..

σιγα σιγα θα δεις ολα θα μπουν στο δρομο τους..

Γεια σας κοριτσια!:)

Με το να μην τρωει με βλεπω και του χρονου τετοιο καιρο γαλα να πινει οσο λειπω.

Και κατι αλλο,αν περασει 5ωρο και δεν αντλησω το στηθος μου ποναει πολυ σε σημειο να μην μπορω να κουνησω,τι θα γινει αργοτερα που 8+1ωρα πηγαινελα 9ωρες δεν θα αντεξει το στηθος ρε παιδια θα παθω καμια μαστιτιδα?:roll:

Μακαρι να μην δουλευα ή τουλαχιστον να δουλευα λιγοτερες ωρες:roll:

εαν στο 8 ωρο κανεις τουλαχιστον 1 φορα αντληση για αποσυμφορηση δεν θα χεις προβλημα πιστευω..εγω απουσιαζω συνολικα 7,5 ωρες και με μια αντληση ειμαι οκ, βεβαια εσυ λογω οτι μαλλον θα χεις μεγαλυτερη παραγωγη απο μενα λογω συχνων αντλησεων συν οτι το μωρο θα καταναλωνει αρκετα ισως να χρειαζεσαι και δευτερη αντληση.

Αν δεν ξεχνας να κανεις τις αντλησεις (εστω και τη μια ωρα που λεμε) δεν προκειται να παθεις τιποτε..

Διαφημίσεις

Παντα κανω αντληση στη δουλεια,γιατι ετσι εξασφαλιζω και τα γευματα του μωρου.prosperous απ'οτι βλεπω εγω λειπω και περισσοτερες ωρες.

Αραγε η πλειοψηφια των μαμαδων που δουλευουν και θηλαζουν μεχρι ποτε αντλουσαν στη δουλεια??:roll:

Μου κανει και ''κολπα'' το swing νομιζω παει να τα φαει τα ψωμια του:?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Εγώ κορίτσια είχα κουραστεί πολύ να αντλώ επί 5,5 μήνες στη δουλειά και εφόσον είδα ότι έτρωγε ικανοποιητικές ποσότητες φρούτου & φαγητού,έκανα πείραμα μόλις γυρίσαμε από διακοπές και δεν του δώσανε καθόλου γάλα ενδιάμεσα.Το καταφέραμε μετά από μία εβδομάδα δοκιμών και πλέον δε ζητάει καθόλου.Τον θηλάζω στις 7,30 και γυρνάω στις 3,45 οπότε και θηλάζει αν θέλει.Συνήθως ζητάει γύρω στις 5 να θηλάσει.Η παραγωγή μου προσαρμόστηκε εύκολα μέσα σε λίγες μέρες.Το ΣΚ όμως του αλλάζουμε τα φώτα!Μπορεί να μη φάει φαγητό ή φρούτο και να θηλάζει μόνο απεριόριστα.Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά.

url]

url]

Παντα κανω αντληση στη δουλεια,γιατι ετσι εξασφαλιζω και τα γευματα του μωρου.prosperous απ'οτι βλεπω εγω λειπω και περισσοτερες ωρες.

Αραγε η πλειοψηφια των μαμαδων που δουλευουν και θηλαζουν μεχρι ποτε αντλουσαν στη δουλεια??:roll:

Μου κανει και ''κολπα'' το swing νομιζω παει να τα φαει τα ψωμια του:?

τι σχεση εχει το μωρο σου με τις κρεμες? η boubis εγραψε οτι αντικαθιστα γευματα εν ωρα απουσιας και θηλαζει οταν επιστρεφει και full τα σαββατοκυριακα..δεν μπορεις να κανεις κατι παρομοιο η εισαι στην ιδια μοιρα με μας? γιατι εμενα η μικρη εκτος απο το μεσημεριανο φαγητο της ολα τα αλλα δηλαδη φρουτοκρεμα και γιαουρτι τα τρωει απο ελαχιστα εως καθολου, τελευταιες μερες δειχνει μια προθυμια αλλα οχι για να καλυψει γευματα..μια με δυο αντλησεις της ζηταει στανταρ..

τι κολπα σου κανει το swing? κατι νομιζω οτι διαβασα σχετικα αλλα δεν θυμαμαι..

εγω μεχρι προσφατα χρησιμοποιουσα το Swing μιας φιλης και επειδη της το επεστρεψα αγορασα ενα νεο και η τρομπα σφυριζει ελαφρως..βεβαια αντλει κανονικα αλλα εχει διαφορα στον ηχο..

ουφ! μακαρι γενικα να μην εκανε τοσο θορυβο το Swing γιατι παω στην τουαλετα και αντλω στη δουλεια και καμια φορα σκεφτομαι τι δουλεμα πεφτει απο τους απ εξω (οχι οτι με πειραζει αλλα καμια φορα το σκεφτομαι)

prosperous To μωρο μου τρωει σαν το πουλακι,τσιμπαει δηλ,δεν γινεται να μην αφησω γαλα πιστευω οτι θ'αργησει ν'αντικαταστησει γευμα θηλασμου και να σου πω την αληθεια δεν με πειραζει καθολου,απλως θα προτιμουσα τουλαχιστον αυτη τη λιγη ποσοτητα που τρωει να την ετρωγε πιο ευχαριστα γιατι τις περισσοτερες φορες κλαουριζει και νιωθω σαν να την ''πιεζω'':(.

το swing την ωρα της αντλησης σφυριζει και σε μενα και οταν το εβαζα στο μεγιστο εκανε ενα ''μεταλλικο'' ηχο μεχρι που μπηκε γαλα στο σωληνακι και εφτασε μεχρι το μηχανημα και απο τοτε νομιζω οτι εχει χασει σε ισχυ,ασε που απο την αρχη καθε φορα που τελειωνω την αντληση και ξεβιδωνω το μπουκαλακι χυνεται γαλα απο το εξαρτημα της χοανης απο τα πλαγια:?.

Οσο για το θορυβο εχεις δικιο ειναι εκνευριστικος καμια σχεση με το symphony που ειναι σχεδον αθορυβο.

Στο επομενο μωρο μαλλον θα χρειαστω καινουριο swing παντως.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Το έχετε καθαρίσει; Κι εγώ νόμιζα ότι χάλασε αλλά διάβασα ότι το καθαρίζεις και γίνεται σαν καινούργιο. Νομίζω στο θέμα για τα θήλαστρα. Αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα.

Διαφημίσεις

στο βιβλιο οδηγιων του swing απο οσο θυμαμαι υπαρχει οδηγος που λεει πως να καθαρισει το σωληναριο της τρομπας η το ιδιο το μηχανημα αν περασει υγρο.

Απο τη χοανη πως σου χυνεται??????????

εγω μολις αντλησω πριν βγαλω τη χοανη απο το μπουκαλι αποσυνδεω το καλωδιο ρευματος και το σωληνακι του αερα και ξεβιδωνω τη χοανη την οποια ξεκουμπωνω σε δυο μερη στο νεροχυτη αφου εχει πρωτα ξεβιδωθει απο το μπουκαλι...

μηπως γεμιζεις μεχρι πανω το μπουκαλι?

μεχρι τα 150 μλ πρεπει, οχι παραπανω για να μην υπερχειλιζει..

εχεις δικιο για το φαγητο..τα ιδια λεω και εγω..ας τρωει λιγο (που θα παει μια μερα θα τρωει περισσοτερο) αλλα να μην τρωει με το ζορι..

παλι καλα που τρωει οταν λειπω με τη κουνιαδα μου η οποια εχει τερρρραααααααστια υπομονη και την παιζει παραλληλα και μπορει να την κανει να φαει..εγω μετα τα δυο τρια ζορια δεν αντεχω να τη βλεπω να κλαψουριζει και την αφηνω να θηλαζει αντι να τρωει..παλι καλα που οι στερεες ειναι σε ωρες που δουλευω..

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια!!!

Γεννησα στις 18 Οκτώβρη ένα αγοράκι, 3350 και 50 εκ.

Θηλάζει απο την πρώτη μέρα αποκλειστικά, γιατί τον είχα στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Πληροφορίες:

Βάρος γέννησης: 3350

Βάρος εξόδου: 3180

Σήμερα ζύγιζε 3410.

Τρώμε ανα 3 ώρες το αργότερο. Κάθε θηλασμός διαρκεί 20 με 25 λεπτά, καμιά φορά περισσότερο.

Θα αρχίσω δουλειά μόλις σαραντήσω και θέλω να του αφήνώ γάλα.

Θα λείπω 4 μέρες για 5 ώρες και 1 μέρα για 10 ώρες περιπου. ΣΚ θα είμαι σπίτι.

Ποιά αντλία είναι κατάλληλη για μένα?

Η pump in style ή η swing??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το νοσοκομειακό θήλαστρο θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα.Το swing το χρησιμοποιούσα εγώ για 6 μήνες αλλά αντλούσα μόνο στη δουλειά 2 γεύματα.Εσύ θα χρειάζεται να αντλείς περισσότερο οπότε νοίκιασε καλύτερα.

url]

url]

filoudaki το pump in style έχω κι εγώ, αλλά όπως και το swing είναι για να αντικαθιστάς μέχρι 3 γεύματα. Το pump in style είναι ενσωματωμένο σε τσαντάκι για να το μεταφέρεις και σου δινουν επιπλέον ένα σετ μεταφοράς γάλακτος (4 μπουκάλια, παγοκύστη και τσαντάκι) και εχει απλά λίγο πιο δυνατή αντλία, εγώ το προτίμησα, αλλά να το σκεφτείς τι σε βολεύει και από οικονομικής άποψης (το pump in style το πήρα 250 ευρώ αν θυμάμαι καλά, ενώ το swing κοστίζει κάπου 150 ευρώ). Τους 3 πρώτους μήνες πάντως είχα νοικιάσει νοσοκομειακό θήλαστρο και αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο πριν σαραντίσεις, μόνο νοσοκομειακό επιτρέπεται, οπότε κι εγώ για αρχή θα σου πρότεινα να νοικιάσεις, να δεις και πώς θα πας με τις αντλήσεις.

Να σου ζήσει το μπεμπάκι!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Να ρωτησω τις πιο εμπειρες μανουλες να βοηθησουν λιγουλακι την φιλεναδα μου....το μωρακι ειναι 2 μηνων με αποκλειστικο θηλασμό πλην 2 φορες που ηπιε ξενο γαλα λογω εκτακτης απουσιας...την Τριτη επιστρεφει στην δουλεια με εξαωρο...νοικιασε το θηλαστρο της medela οπου θα τις το πανε την Τριτη..

το πιο πιθανον ειναι να του δωσυνε ξενο γαλα μεχρι να γυρισει να το δει και να κανει αντληση για την επομενη....το θεμα της ειναι να μην μειωθει η παραγωγη και πως θα την κρατησει εφοσον θα λειπει εξι ωρες διχως θηλασμο και χωρις να μπορει να αντλησει...

καμμια ιδεα βοηθειας?????????????????????????

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

• 2 εβδομάδες μετά...

Αγλαϊα χρειάζομαι την βοήθεια σου. Ο μαγουλήθρας μου είναι δυόμιση μηνών και μέχρι τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά.Οι μετρήσεις μας είναι

15/08/09 3140 κιλά (ημερ. γέννησης)

19/08/09 3200 κιλά (ημερ. εξόδου από το μαιευτήριο)

24/08/09 3520 κιλά

25/09/09 5100 κιλά

20/10/09 5750 κιλά

Κατά τα άλλα βρέχουμε 5-6 πάνες την ήμερα και κάνουμε τα κακά μας από 1-4 φορές την ημέρα. Συπλήρωμα δεν περνει. Εχω το θήλαστρο Swing της Medela αλλά δεν κάνω καθόλου αντλήσεις εκτός από μια εβδομάδα γύρω στις 30 ήμερες μετά τη γέννηση του μωρού που πήγα να πάθω μαστίτιδα. Ο μικρός γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και επισκλειρίδιο στις 39 εβδομάδες. Τα γεύματα μας είναι τώρα περίπου 6-7 ανάλογα την ήμερα. Το τελευταίο του γέυμα είναι γύρω στις 10 με 10+30 το βράδυ και μετά ξανά στις 6 με 7 το πρωί.

Σε ένα μήνα περίπου θα επιστρέψω στην δουλεία μου. Θα λείπω περίπου από τις 9+30 εως τις 3+30. Θέλω να δίνω στο μωρό δικό μου γάλα και να κάνω και μία τράπεζα γάλακτος. Αυτή τη στιγμή έχω στην κατάψυξη μόνο 3 σακουλάκια από 120 ml γάλα το καθένα.

Θέλω να ρωτήσω ποιές ώρες την ημέρα πρέπει να κάνω αντλήσεις? Πόσες φορές? Πρέπει να κάνω άντληση και τις ώρες που είμαι στη δουλειά? Πόσα ml γάλα θα πρέπει να αφήνω στο μωρό τις ώρες που θα λείπω? Ξέρω ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς αλλά περίπου πόσα ml πείνουν τα μωρά σε κάθε γεύμα σε αυτή την ηλικία? Πρέπει να αρχίσω να αποθηκεύω γάλα από τώρα δλδ πρίν ξεκινήσω δουλειά? Πρέπει να αρχίσω να δίνω στο μωρό μπουκάλι από τώρα αυτές τις ώρες ή να συνεχίσω τους θηλασμούς?

Συγγνώμη για το μεγάλο πόστ αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε την αγωνία μου γιατί θέλω πραγματικά να συνεχίσω να θηλάζω για πολλούς μήνες ακόμα.Θα περιμένω με αγωνία την απάντηση.:):confused: :confused:

xAh6.png h1d6.png

σε 7 ωρες απουσιας ενα γευμα φρουτοκρεμας και ενα γευμα φαγητου (οτι εχει το μενου της ημερας) ειναι οκ για ενα μωρο βαρους 8300 ? με ρυθμο αναπτυξης κατα 150-200 γρ το μηνα μεγιστο..η να αφηνω απαραιτητα και ενα γαλα εφοσον δεν υπαρχει κατι αλλο σε στερεα που να μπορει να τρωει ακομη..

sonia οπως εχω ξαναγραψει στο παρελθον εγω επεστρεψα στη δουλεια γυρω στον 4ο μηνα οπου ειχε εδραιωθει η γαλουχια αλλα δεν παρελειψα και πιστευω οτι αυτο ειναι τελικα σοφη κινηση για τις μαμαδες που θηλαζουν, να κανω προβες απουσιας..

αυτο σημαινει οτι δυο-τρεις εβδομαδες πριν γυρισω στη δουλεια καθημερινα απουσιαζα απο δυο εως τρεις ωρες (τις ωρες που θα μουν στη δουλεια δηλαδη) και καθε 5 -6 μερες προσθετα και μια επιπλεον ωρα.

Με αυτο το τροπο

α) συνηθιζε το μωρο αλλα και εγω την μεταξυ μας απουσια

β) συνηθιζε το μωρο στο να πινει με μπουκαλι απο αλλο ατομο (παντα!!!!ποτε απο σενα αν θες να διατηρησεις τον θηλασμο)

γ) να προσαρμοσεις την παραγωγη σου

δ) να διαπιστωσεις χονδρικα ποσο γαλα θελει το παιδι σου για να ικανοποιει τις αναγκες του

ε) να κανεις παραλληλα αντλησεις για τραπεζα γαλακτος

εσενα απο οσο βλεπω το μωρο ειναι μικρο αρα οι αναγκες για γαλα αυξημενες και σε ποσοτητες ακανονιστες για την ωρα (πιθανοτατα)..στο 6ωρο απουσιας συν τον χρονο πηγαινε ελα στο σπιτι εγω κοβω οτι θα θελει 3-4 γευματα αναλογα παντα με το ποση ποσοτητα θα δεις οτι τρωει στις προβες απουσιας (εμενα πχ ηταν ολιγοφαγη και την ταιζαμε ανα δυο ωρες το πολυ δηλαδη μικρα και συχνα γευματα)

αντλησεις να κανεις ωρες που παραηρεις οτι εχεις μεγαλη παραγωγη συνηθως νυχτες η το πρωι οταν ξυπνησεις..

πριν να φευγεις για δουλεια να θηλαζεις οσο να αδειαζει το στηθος (και αν δεν μπορεις να θηλασεις πχ γιατι το μωρο δεν θελει να φαει, να αντλεις) και στη δουλεια πιστευω οτι μια αντληση ανα τρεις ωρες ειναι ιδανικες..στη περιπτωση σου μια αντληση στη δουλεια και μια οταν επιστρεφεις σπιτι εφοσον πρωτα εχεις θηλασει το μωρο σου και εφοσον υπαρχει περισσευμα..

και παντα θα κανονιζεις με οποιον σου κραταει το παιδι να χει φαει μια ωρα τουλαχιστον πριν πας στο σπιτι απο τη δουλεια ωστε να θηλαζεις αμεσως.

Το swing πιστευω ειναι μια χαρα αλλα αν οικονομικα σε βγαζει μπορεις ν αενοικιασεις και καποιο σα το lactina που εχει λιγο μεγαλυτερη αποδοση αλλα αυτο αν δεις εσυ οτι το χρειαζεσαι για να κανεις πιο συστηματικες και τακτικες αντλησεις..αυτα τα βλεπεις στην πορεια νομιζω..

ελπιζω να σε βοηθησα και να μη σε παραπληροφορησα..εμπειρικα σου τα λεω

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Από ότι βλέπω στο τικεράκι θηλάζεις για δέκα μήνες άρα κάτι θα έκανες σωστά. Και έγω έτσι νομίζω ότι οι πρόβες απουσίας θα με βοήθησουν να δω τι γίνεται. Οπότε βλέπωντας και κάνοντας έτσι?

xAh6.png h1d6.png

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Από ότι βλέπω στο τικεράκι θηλάζεις για δέκα μήνες άρα κάτι θα έκανες σωστά. Και έγω έτσι νομίζω ότι οι πρόβες απουσίας θα με βοήθησουν να δω τι γίνεται. Οπότε βλέπωντας και κάνοντας έτσι?

ακριβως..

κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει για το ποσο συντομα θα τρωει απο το μπουκαλι ανετα αν ηδη δεν το κανει και κανεις δεν σου μπορει να σου πει με βεβαιοτητα ποσο γαλα θα πινει..ωστοσο με σιγουρια σου λεω οτι με πολυ υπομονη και με προβες απουσιας και αντλησεις (προσοχη οχι τοσες οσες να δημιουργηθει υπερπαραγωγη) θα πανε ολα καλα..να φροντιζεις να υπαρχει παντα ενα γαλατακι εχτρα αν η δουλεια σου εχει απροβλεπτες εξελιξεις στο θεμα ωραριο αλλα και οχι μονο..για πασα περιπτωση..

και επειδη ακομη ειναι μικρο το παιδι να φροντιζεις να ταιζεται με μπιμπερο μονο απο αλλους και ποτε απο σενα..ετσι σιγα σιγα θα συνδυασει οτι οι αλλοι ταιζουν με μπιμπερο το γαλατακι της μαμας και η μαμα δινιε μονο στηθος..

καπως ετσι και αναλογα με το ποσο θα αντεχεις παραλληλα με τη δουλεια και τις υποχρεωσεις του σπιτιου θα μπορεις να θηλαζεις για καιρο..

τελος αν στη δουλεια σου οι συνθηκες το ευνοουν μπορεις μετα τον 4ο μηνα να φυλας το γαλα που αντλεις και να το μεταφερεις σπιτι για καταναλωση ωστε να μην πηγαινει χαμενο.

αυτο συνεπαγεται

α) καθαρο ψυγειο με καλη και σταθερη ψυξη (και καταψυξη)

β) χρονο 15-20 λεπτα για αντληση

γ) δυνατοτητα να μεταφερεις μαζι σου ισοθερμικο με παγοκυστες και

δ) ειναι ιδανικα τα σακουλακια φυλαξης της medela τα οποια ειναι προαποστειρωμενα..

ολα τα παραπανω εφοσον το παιδι ειναι τελειομηνο και υγιες..

καλη συνεχεια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...