Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

sofuka,

πολύ καλά υποθέτεις...8ο εννοούσα..

Ήδη ξεκίνησα σήμερα με τις συμβουλές σου και τα πήγαμε πολύ καλύτερα με την μικρούλα μου. Η αλήθεια είναι ότι η γκρίνια την έπιανε πάντα στο 2,5ωρο οπότε και εκεί τρώγαμε και δεν έμεινε απο το κλάμα ούτε μια φορά και δεν χρειάστηκε να της δώσω και καθόλου συμπλήρωμα...Δηλαδή super..

Για την δουλειά θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που μου είπες...κάπως έτσι το είχα και εγώ στη μυαλό μου απλά λόγω απειρίας και άγχους μου φαινόταν ότι δεν θα ήταν εφικτό...

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου για άλλη μια φορά!

Διαφημίσεις

οταν επιστρεφω απο τη δουλεια γρυω στις 15.00-15.30 πλεον και σε κανα μηνα γυρω στις 16.0-16.30 η μικρη κατα τις 14.00 (αυτο παιζει γιατι εχει αστατο κατα καιρους ωραριο ημερησιου υπνου) τρωει το μεσημεριανο της φαγητο..οταν επιστρεφω κανει μεγαλη χαρα και περιμενει πως και πως να τη βαλω στο στηθος..εκεινη απο τη λαχταρα της πινει αρκετο γαλα και μια φορα μετα απο καμια ωρα αρχισε να ξερνοβολαει τα παντα..απο εκεινη την ημερα εχω φοβηθει λιγο και προσπαθω οταν επιστρεφω να αποφευγω για το πολυ μια ωρα επιπλεον να τη θηλαζω αλλα α) ειναι κατι που δεν μου αρεσει να στερω β) ειμαι συνηθως full γιατι απο τις 8.30 το πρωι κανω μονο μια αντληση στη δουλεια γυρω στις 11.00 γ) το ζηταει με τον τροπο της η ιδια..

και ξερω πως οταν γυρναω απο τη δουλεια κανονικα πρεπει να την θηλαζω η εστω να αντλω (κατι που δεν προλαβαινω να κανω αφου τις περισσοτερες φορες δεν ξεκολλαει απο πανω μου)

το να παμε πιο πισω την ωρα του μεσημεριανου φγαητου της ειναι παλι κατι δυσκολο γιατι απο τις 8.30 ηδη πινει δυο φορες αντλημενο και μια φρουτοκρεμα (οτι τρωει δηλαδη) αρα απο τη μιαμιση και μετα ενδεικνυται να τρωει μεσημεριανο..

επισης δεν μου μενει περιθωριο για αποευματινη κρεμα (δευτερη φρουτοκρεμα στη περιπτωση μας επειδη δεν προτιμαμε τα του εμποριου) γιατι θηλαζουμε τουλαχιστον 2-3 φορες μεχρι τις 8.30 που πλησιαζει η ωρα του υπνου..

τι βλεπετε να μην κανω σωστα?

εγω να θηλαζω οταν επιστρεφω και υπαρχει αποκλιση μιας τουλαχιστον ωρας απο το μεσημεριανο? να θηλαζω full η να δινω για λιγη ωρα?

bebita και οπωσδηποτε να κανεις αντλησεις και το σκ για την τραπεζα γαλακτος ωστε να χεις αποθεμα..εμεις την πατησαμε με τις διακοπες και δεν εκανα οσες αντλησεις εκανα με αποτελεσμα να χω οριακα γαλα στη καταψυξη και παλι καλα που μπορω να συντηρω το γαλα που αντλω στη δουλεια και το δινω στο παιδι..

γιατί να πίνει δυο φορές αντλημένο?? μπορείς να δώσεις φρούτα μετά απο 1/2 ώρα γάλα όσο πιεί και 13 00 το μεσημεριανό της

λογω του αστατου ωραριου υπνου που κανει συχνα πυκνα μας βγαζει απο το προγραμμα η μαλλον εκει που λεμε οτι σταθεροποιηθηκε ξαφνικα την πιανει ορεξη για υπνος η για καθολου υπνο και αναλογα ζηταει να φαει.

στην περιπτωση μας αν υπο φυσιολογικες συνθηκες ξυπνησει στις 7.00, τη θηλαζω οσο θελει να πιει και γυρω στις 8.00 κανω αντληση πριν φυγω για τη δουλεια..εκεινη γυρω στις 9 (δηλαδη στο διωρο) αρχιζει τη γκρινια γιατι θελει να κοιμηθει αλλα και για να φαει ετσι λοιπον γυρως στις 9.30 συνηθως μαξιμουμ 10.00 πινει γαλα αλλες μερες πινει στις 9, αλλες στις 9.30 αλλες στις 10.00. Καπου μετα το γαλα κοιμαται κανα μισαωρο και μιση ωρα μετα αφου εχει ξυπνησει δινουμε φρουτοκρεμα (δεν τρωει πολυ με το ζορι 6-10 κουταλιτσες και αν!) συνεπως μεχρι τις 12.00 πειναει παλι και επειδη θεωρω νωρις για να φαει το μεσημεριανο της δινουμε και δευτερη αντληση (πολλες ειναι οι φορες που κατεβαζει 100αρια η 120αρια) και μετα απο κανα διωρο δινουμε και την κρεμα γυρω στα 100μλ πρεπει να της αντιστοιχουν (αυτο μεταξυ 13.30-14.30 αναλογα αν εχει σε αυτο το χρονο κανει δευτερο υπνο)

Διαφημίσεις

χωρίς γάλα δεν κοιμάται ? π.χ 7 θηλασμός 10 φρουτα 11 γαλα 13 – 13 30 μεσημεριανο...μήπως αν μπορούσε να κοιμηθεί αυτό το 1/2ωρο χωρίς γάλα θα έτρωγε και παραπάνω φρουτόκρεμα ή το έχεις δοκιμάσει και δεν βγαίνει

χωρίς γάλα δεν κοιμάται ? π.χ 7 θηλασμός 10 φρουτα 11 γαλα 13 – 13 30 μεσημεριανο...μήπως αν μπορούσε να κοιμηθεί αυτό το 1/2ωρο χωρίς γάλα θα έτρωγε και παραπάνω φρουτόκρεμα ή το έχεις δοκιμάσει και δεν βγαίνει

με τιποτε! πχ σημερα ενω ειχε φαει το πρωι γυρω στις 7.00, εγω εφυγα κανονικα στις 8.30 και στις 9.15 η κουνιαδα μου πηγε να της δωσει 40 μλ μηπως και ετσι αποκοιμηθει γιατι κουτουλαγε και γκρινιαζε προφανως για γαλα (εχει μαθει να αποκοιμιεται στο στηθος μου πινοντας γαλα , αν αυτο αποτελει απαντηση για σενα) αλλα τελικα εφαγε 100μλ και λιγα λεπτα μετα αποκοιμηθηκε και λογικα τωρα εχει ξυπνησει και θα φαει (οση φαει) φρουτοκρεμα..αρα σε κανα διωρακι θα θελει παλι γαλα..

ok άρα δεν παίζει να αλλάξει κάτι όταν λείπεις (και εμείς με το στήθος κοιμόμαστε απλά όταν είναι με τις γιαγιάδες κοιμάται και έτσι χωρίς γάλα - ξέρεις με το οοοοοοοοοοοο, οοοοοοοο -χα.χα) άρα αυτό που ίσως μένει μήπως μπορείς να κάνεις την άντληση στην δουλειά λίγο πιό αργά ώστε το στήθος να μην είναι τόσο φορτωμένο όταν επιστρέφεις...

ok άρα δεν παίζει να αλλάξει κάτι όταν λείπεις (και εμείς με το στήθος κοιμόμαστε απλά όταν είναι με τις γιαγιάδες κοιμάται και έτσι χωρίς γάλα - ξέρεις με το οοοοοοοοοοοο, οοοοοοοο -χα.χα) άρα αυτό που ίσως μένει μήπως μπορείς να κάνεις την άντληση στην δουλειά λίγο πιό αργά ώστε το στήθος να μην είναι τόσο φορτωμένο όταν επιστρέφεις...

μωρε και εκεινη κοιμαται και χωρις γαλα πολλες φορες αλλα εχει μαθει να τρωει (η ειναι τοτ οργανισμου της) ανα διωρο -max τριωρο (τις νυχτες να δεις τι γινεται ιδιως τον τελευταιο μηνα δεν μου μενει γαλα ουτε για πρωινη αντληση!) αλλα και την αντληση στη δουλεια οσε φορες την εχω αργησει πχ στις 11.030-12.00 την κανω με μεγαλη πιεση γιατι τοτε μαζευονται στο γραφειο τα αφεντικα με οτι τους κατεβει στο μυαλο και εγω δαπανω 15-20 λεπτα που εκεινη τη στιγμη κανονικα θα πρεπε να κανω αλλα πραγματα..τεσπα!

Σε καταλαβαίνω και εγώ λόγω συνθηκών στη δουλειά δεν μπορώ να κάνω πια άντληση (και δεν μου χρειάζεται πια γιατί η μικρή μου τρώει μόνο στέρεες όταν λείπω) αλλά επειδή το στήθος μου φορτώνει επικίνδυνα σε σημείο να φοβάμαι ότι θα κάνω μπαμ 1 ώρα πριν σχολάσω κάνω άντληση με το χέρι (200μλ περίπου)για να αποσυμφορηθεί και να μπορεί η μικρή να θηλάσει γιατί 2 μέρες που πήγα έτσι θήλαζε και μπούκωνε το καημένο... προσπάθησε πάντως κάπως να τρώει παραπάνω φρουτόκρεμα ίσως δίνοντας την λίγο πιο αργά απ'οτι τη δίνεις ώστε να τρώει παραπάνω και να δίνεις μετά μεσημεριανό χωρίς το γάλα ενδιάμεσα διαφορετικά συνεχίζεις ως έχει δεν βλέπω κάτι άλλο. Όσο για τις νύχτες – και εμείς μια απ'τα ίδια

Διαφημίσεις

Prosperous,και ο δικός μου είχε το ίδιο πρόγραμμα περίπου και τώρα έχει διαμορφωθεί ως εξής:7.30 θηλασμός, 10 φρουτόκρεμα(αν πεινάσει νωρίτερα του δίνουν πιο νωρίς τη φρουτόκρεμα), 1-1.30 φαγητό.Δοκίμασέ το έχοντας βέβαια καβάντζα αντλημένο γάλα σε περίπτωση ανάγκης.Οταν γυρίσεις θα πεινάει αρκετά για να θηλάσει.Αν πεινάει πιο νωρίς και είναι κοντά στην ώρα που θα γυρίσεις,πες να του δίνουν λίγη ποσότητα γάλα ίσα-ίσα να την ξεγελάσουν και τη θηλάζεις αμέσως μόλις επιστρέψεις.

url]

url]

οταν επιστρεφω απο τη δουλεια γρυω στις 15.00-15.30 πλεον και σε κανα μηνα γυρω στις 16.0-16.30 η μικρη κατα τις 14.00 (αυτο παιζει γιατι εχει αστατο κατα καιρους ωραριο ημερησιου υπνου) τρωει το μεσημεριανο της φαγητο..οταν επιστρεφω κανει μεγαλη χαρα και περιμενει πως και πως να τη βαλω στο στηθος..εκεινη απο τη λαχταρα της πινει αρκετο γαλα και μια φορα μετα απο καμια ωρα αρχισε να ξερνοβολαει τα παντα..απο εκεινη την ημερα εχω φοβηθει λιγο και προσπαθω οταν επιστρεφω να αποφευγω για το πολυ μια ωρα επιπλεον να τη θηλαζω αλλα α) ειναι κατι που δεν μου αρεσει να στερω β) ειμαι συνηθως full γιατι απο τις 8.30 το πρωι κανω μονο μια αντληση στη δουλεια γυρω στις 11.00 γ) το ζηταει με τον τροπο της η ιδια..

και ξερω πως οταν γυρναω απο τη δουλεια κανονικα πρεπει να την θηλαζω η εστω να αντλω (κατι που δεν προλαβαινω να κανω αφου τις περισσοτερες φορες δεν ξεκολλαει απο πανω μου)

το να παμε πιο πισω την ωρα του μεσημεριανου φγαητου της ειναι παλι κατι δυσκολο γιατι απο τις 8.30 ηδη πινει δυο φορες αντλημενο και μια φρουτοκρεμα (οτι τρωει δηλαδη) αρα απο τη μιαμιση και μετα ενδεικνυται να τρωει μεσημεριανο..

επισης δεν μου μενει περιθωριο για αποευματινη κρεμα (δευτερη φρουτοκρεμα στη περιπτωση μας επειδη δεν προτιμαμε τα του εμποριου) γιατι θηλαζουμε τουλαχιστον 2-3 φορες μεχρι τις 8.30 που πλησιαζει η ωρα του υπνου..

τι βλεπετε να μην κανω σωστα?

εγω να θηλαζω οταν επιστρεφω και υπαρχει αποκλιση μιας τουλαχιστον ωρας απο το μεσημεριανο? να θηλαζω full η να δινω για λιγη ωρα?

Αν κατάλαβα καλά το πρόγραμμα σας, το πρωινό πριν φύγεις αντλείς, αντλείς και στη δουλειά και το μωρό τρώει όλο το αντλημένο, μια φρουτόκρεμα και μεσημεριανό και το απόγευμα ξανά φρουτόκρεμα, δηλαδή 3 γεύματα στερεών.

Από το γεγονός ότι το μωρό τρώει μόνο λίγες κουταλιές φρουτόκρεμας, μέχρι και το ότι αναγκάζεσαι να καθυστερήσεις τον θηλασμό της επιστροφής, προκύπτει ότι το μωρό είναι αρκετά χορτάτο και χρειάζεται ανακατάταξη στη σειρά με την οποία δίνονται τα στερεά γεύματα (ή μείωση κατά μια φρουτόκρεμα, ώστε να μην αντικαθίσταται θηλασμός από γεύμα).

Κάτι που ίσως μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την πρώτη πρωινή άντληση είναι να "ξυπνάς" νωρίτερα για να θηλάσεις, ώστε πριν φύγεις να έχεις περιθώριο τουλάχιστον ένα μισάωρο για να ξαναθηλάσεις. Έτσι το πρώτο "αντλημένο" θα αντικατασταθεί από θηλασμό και μπορούν να δώσουν κατευθείαν τη φρουτόκρεμα και ίσως λίγο αργότερα από ό,τι έδιναν το αντλημένο. Μετά, το μωρό θα αδειάσει το στήθος σου καλύτερα από ό,τι το θήλαστρο και έτσι θα είσαι πιο άνετη στη δουλειά.

Μετά, έχεις προκαθορίσει το μωρό να παίρνει 3 γεύματα στερεών. Αν δεν θες να το αλλάξεις αυτό, το πρώτο που μπορείς να κάνεις, είναι να βάλεις όλα τα γεύματα στις ώρες απουσίας σου και την υπόλοιπη μέρα μόνο να θηλάζεις. Με αυτό τον τρόπο, δυο πράγματα μπορούν να συμβούν: Είτε το μωρό θα είναι ΟΚ με τα 3 γεύματα και σταδιακά θα κόψεις την άντληση στη δουλειά, είτε θα χρειάζεται κάτι ακόμη (που δεν το νομίζω), οπότε θα συνεχίζεις αντλώντας στη δουλειά.

Αν το μωρό φάει το 3ο γεύμα 1-2 ώρες πριν να γυρίσεις, μετά θα σε περιμένει και θα θηλάζεις κατευθείαν, χωρίς να περιμένεις μπροστά σε ένα χορτάτο μωρό.

Επίσης, το άλλο που ίσως να συμβεί είναι το μωρό να "φουλάρει" με 2 γεύματα, οπότε να μην χρειάζεται 3ο και να σε περιμένει. Αυτό προσωπικά μου φαίνεται πιο καλό, με την έννοια ότι έτσι δεν θα αντικατασταθούν θηλασμοί. Αλλά εξαρτάται από το αν θα χορταίνει το μωρό ή όχι και θα το διαπιστώσεις έχοντας όλες τις στερεές στις πρωινές ώρες για 1-2 βδομάδες.

Νομίζω ότι κακώς κολλάς στο ότι στην τάδε ώρα ταιριάζει το τάδε γεύμα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τα μωρά. Δηλαδή, δεν ενδείκνυται να φάει μεσημεριανό μετά τη μιάμιση, αυτό είναι ένα σχήμα που έχουμε οι ενήλικες στο μυαλό μας. Θα μπορούσε κάλλιστα να φάει μεσημεριανό την ώρα που δίνεις το δεύτερο γεύμα αντλημένου και μετά να σε περιμένει ή να πιει λιγότερο αντλημένο, μιας και θα έχει φουλάρει με το μεσημεριανό.

Οπότε, στρώνοντας τα γεύματα της το πρωί, θα είσαι πιο άνετη το μεσημέρι και βεβαίως το απόγευμα θα θηλάζεις χωρίς περιορισμούς, μιας και δεν θα υπάρχει προκαθορισμένη ώρα για γεύμα.

Βασικά, μπορείς να παίζεις με τα γεύματα και τις ποσότητες και τις ώρες κατά πώς σε βολεύει, δεν χρειάζεται το μωρό να έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η κόρη μου έτρωγε πάντοτε το μεσημεριανό σε διαφορετική ώρα, ανάλογα με τον ύπνο της. Επειδή κοιμόταν δυο φορές το μεσημέρι, μπορεί να ήταν ο "μεγάλος" ύπνος πρώτος ή δεύτερος, οπότε της έδινα το μεσημεριανό μετά τον μεγάλο ύπνο. Με δοκιμές θα βρεις τι ταιριάζει σε σας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto καλημερα και ευχαριστω για το χρονο που μου διαθετεις..

το βασικο προβλημα ειναι οτι δεν εχει σταθερες ωρες τον τελευταιο μηνα στο θεμα του ημερησιου υπνου με αποτελεσμα να δινουμε γαλα η στερεα μολις εκεινο μας δειξει οτι το θελει και ειναι σε θεση να φαει (σιγουρα μιλαμε για ενα χορτατο μωρο, σπανια εχει περασει 2ωρο-3ωρο που δεν εχει φαει)

επισης να σε διορθωσω λεγοντας οτι δινω μονο 2 στερεα δηλαδη τη φρουτοκρεμα (οχι εμποριου) απο την οποια με το ζορι τρωει ελαχιστες κουταλιτσες γιατι πολυ απλα δεν της αρεσει και ετσι οδηγουμαστε να δωσουμε και γαλα μετα απο λιγη ωρα ωστε να χορτασει και το μεσημερι μεταξυ 1.30-2.30 (αναλογα αν εχει κοιμηθει σε εκεινη τη περιοδο) πτρωει το μεσημεριανο. Το απογευμα δεν προλαβαινω να της δωσω να φαει κατι επιπλεον πολυ απλα γιατι ειναι full απο τον θηλασμο..θηλαζει τουλαχιστον 3-4 φορες μεχρι τις 8.30 που ετοιμαζεται για υπνο και 3 εως 5 φορες τη νυχτα (συντομοι θηλασμοι)

Εχθες πχ εφαγε στις 14.30 τελειωνοντας 3 παρα το μεσημεριανο και στις 16.30 που χα επιστρεψει ηπιε γαλα και απο τα 2 στηθη. Δεν ηθελα να της δωσω τοσο πολυ γιατι φοβομουν οτι θα βαρυστομαχιασει και θα ξανακανει εμετο αλλα η καημενη εψαχνε και τη λυπηθηκα..η παιδιατρος επιμενει οτι ειναι περισσοτερο ψυχολογικο επειδη της εχω λειψει (και αρχιζω να το πιστευω μονο και μονο απο την εκφραση της πια οταν βλεπει γυμνο το στηθος μου..υφος χαρας, ανακουφισης μεχρι που του μιλαει και ευχαριστημενη το αγκαλιαζει..υποψιαζομαι δυσκολιες στον αποθηλασμο αργοτερα (????!!!)

Το δε μεσημεριανο φαγητο το τρωει με ευκολια και συνηθως αφηνει και μια μικρη ποσοτητα ενδειξη οτι ειναι χορτατη..

τελος για το πρωινο που ανεφερες..δυστυχως τη μια μου ξυπναει στις 7 την αλλη στις 8 την αλλη στις 6.30 που αυτο τι σημαινει? αν ξυπνησει 6.30 τοτε στις 8.00 νυσταζει αρα αν τη θηλασω θα κοιμηθει και θα χει φαει απο το ενα στηθος αρα αντλω απο το αλλο, αν ξυπνησει στις 7 η στις 8 θα ξανακοιμηθει η θα πεινασει αφου θα χω φυγει για δουλεια αρα αντλω και τα δυο στηθη πριν φυγω.

Η περιπτωση να τη θηλαζω μια σταθερη ωρα καθημερινα δεν εχει δουλεψει αποτελεσματικα ακριβως λογω αυτης της ασταθειας στο ωραριο που ξυπναει.

Και οσον αφορα τη δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση τωρα πχ να διακοψω αντλησεις γιατι μετα τις 10.30-11.0 ειμαι full και με πιανει ταχυκαρδια, εκνευρισμος, ζαλαδες και ελλειψη συγκεντρωσης συνεπως βλεπω να τις διατηρω για πολυ, εστω μια στο 8ωρο απουσιας μου.

και παλι σε ευχαριστω θερμα για το χρονο σου

το βασικο προβλημα ειναι οτι δεν εχει σταθερες ωρες τον τελευταιο μηνα στο θεμα του ημερησιου υπνου με αποτελεσμα να δινουμε γαλα η στερεα μολις εκεινο μας δειξει οτι το θελει και ειναι σε θεση να φαει (σιγουρα μιλαμε για ενα χορτατο μωρο, σπανια εχει περασει 2ωρο-3ωρο που δεν εχει φαει)

επισης να σε διορθωσω λεγοντας οτι δινω μονο 2 στερεα δηλαδη τη φρουτοκρεμα (οχι εμποριου) απο την οποια με το ζορι τρωει ελαχιστες κουταλιτσες γιατι πολυ απλα δεν της αρεσει και ετσι οδηγουμαστε να δωσουμε και γαλα μετα απο λιγη ωρα ωστε να χορτασει και το μεσημερι μεταξυ 1.30-2.30 (αναλογα αν εχει κοιμηθει σε εκεινη τη περιοδο) πτρωει το μεσημεριανο. Το απογευμα δεν προλαβαινω να της δωσω να φαει κατι επιπλεον πολυ απλα γιατι ειναι full απο τον θηλασμο..θηλαζει τουλαχιστον 3-4 φορες μεχρι τις 8.30 που ετοιμαζεται για υπνο και 3 εως 5 φορες τη νυχτα (συντομοι θηλασμοι)

Για τα φρούτα, δοκίμασε να της δώσετε λεπτές φέτες ή κομμένο σε "σπιρτόξυλα", μπορεί έτσι να της αρέσει περισσότερο (αν και στην αρχή, μπορεί να φάει λιγότερο από όσο τρώει λιωμένο). Τα δίνετε στο χέρι, ώστε να μπορεί να τα επεξεργαστεί με την ησυχία της. Δεν τα δίνετε όλα μαζί στο πιάτο, γιατί μπορεί να καταλήξουν όλα μαζί στο πάτωμα. Αφήνετε 2-3 κομμάτια στο δίσκο ή στο πιάτο, για να τα πάρει μόνη της ... κάπως έτσι αρχίζουν ... Το ίδιο μπορείς να κάνεις αν έχεις ξεκινήσει πατάτα ή άλλα λαχανικά που να είναι μαλακά αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να τα πιάσει. Ένα πλεονέκτημα όταν το παιδί τρώει μόνο του έτσι είναι ότι περνάει και λίγο η ώρα, το οποίο σημαίνει ότι στον ίδιο χρόνο χωράνε λιγότερα γεύματα και έτσι στην επιστροφή σου θα θηλάζει πιο άνετα. Στην αρχή, αν το μωρό εκνευρίζεται, το αφήνεις να παίζει με το φαγητό, ενώ το ταΐζεις εσύ με τις φετούλες ή τα σπιρτόξυλα.

Εχθες πχ εφαγε στις 14.30 τελειωνοντας 3 παρα το μεσημεριανο και στις 16.30 που χα επιστρεψει ηπιε γαλα και απο τα 2 στηθη. Δεν ηθελα να της δωσω τοσο πολυ γιατι φοβομουν οτι θα βαρυστομαχιασει και θα ξανακανει εμετο αλλα η καημενη εψαχνε και τη λυπηθηκα..η παιδιατρος επιμενει οτι ειναι περισσοτερο ψυχολογικο επειδη της εχω λειψει (και αρχιζω να το πιστευω μονο και μονο απο την εκφραση της πια οταν βλεπει γυμνο το στηθος μου..υφος χαρας, ανακουφισης μεχρι που του μιλαει και ευχαριστημενη το αγκαλιαζει..υποψιαζομαι δυσκολιες στον αποθηλασμο αργοτερα (????!!!)
Το μωρό είναι πολύ μικρό ακόμη και αυτό που υπερισχύει είναι η βιολογική ανάγκη. Αλλά ακόμη και ψυχολογικό μόνο να ήταν, ποιο είναι το κακό στο να ανταποκριθείς στην ψυχολογική ανάγκη του παιδιού. Είναι υποδεέστερη από την ανάγκη για φαγητό; Άσε την παιδίατρο να λέει ... Πάντως, θηλασμός σε 2 ώρες απόσταση από το γεύμα δεν νομίζω να προκαλεί εμετό. Το μητρικό γάλα περιέχει ένζυμα που διασπούν τις τροφές και βοηθούν το μωρό στην πέψη. Αυτός είναι ένας λόγος να θηλάζεις μετά τα γεύματα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να τρώει πάρα πολύ από το γεύμα: για το μητρικό γάλα πάντα υπάρχει λίγος χώρος. Ακόμη ένας λόγος για να δοκιμάσεις τα μη λιωμένα: το μωρό θα τρώει πιο αργά και θα χωνεύει καλύτερα και θα ελέγχει την ποσότητα που μπορεί να φάει.

τελος για το πρωινο που ανεφερες..δυστυχως τη μια μου ξυπναει στις 7 την αλλη στις 8 την αλλη στις 6.30 που αυτο τι σημαινει? αν ξυπνησει 6.30 τοτε στις 8.00 νυσταζει αρα αν τη θηλασω θα κοιμηθει και θα χει φαει απο το ενα στηθος αρα αντλω απο το αλλο, αν ξυπνησει στις 7 η στις 8 θα ξανακοιμηθει η θα πεινασει αφου θα χω φυγει για δουλεια αρα αντλω και τα δυο στηθη πριν φυγω.

Η περιπτωση να τη θηλαζω μια σταθερη ωρα καθημερινα δεν εχει δουλεψει αποτελεσματικα ακριβως λογω αυτης της ασταθειας στο ωραριο που ξυπναει.

Χμ, δεν χρειάζεται να ξυπνάς το μωρό, ούτε να περιμένεις να ξυπνήσει. Αυτό που έχει δουλέψει για πολλές γυναίκες είναι κάτι που έκανα κι εγώ: Έπρεπε να φύγω στις 7:30. Οπότε έπρεπε να σηκωθώ στις 6:30, για να έχω χρόνο να ετοιμαστώ και για απρόοπτα. Έβαζα ξυπνητήρι στις 5:30, έπαιρνα το μωρό στο κρεβάτι κοιμισμένο και το έβαζα να θηλάσει και ξανακοιμόμουν. Μπορεί να θήλαζε λίγο και να σταματούσε ή μπορεί να θήλαζε συνεχόμενα. Είχα ρυθμίσει το ξυπνητήρι να χτυπάει κάθε 20 λεπτά, οπότε, αν η μικρή είχε αφήσει το στήθος, την χάιδευα λίγο και το ξαναέπιανε και ξανακοιμόμουν. Αν έκανε κάποια μεγάλη διακοπή με βαθύ ύπνο, σηκωνόμουν, ετοιμαζόμουν και μετά ξαναθήλαζα με τον ίδιο τρόπο. Αν ξυπνούσε, ξαναθήλαζε έτσι κι αλλιώς. Μπορείς να εφαρμόσεις την ίδια τακτική και να αφήνεις καβάντζα κανένα 20-30λεπτο, για να αντλησεις, στην περίπτωση που το μωρό δεν θηλάσει καθόλου. Στην αρχή, μπορεί να μην ανταποκρίνεται αλλά μετά από λίγες μέρες θα είναι ρουτίνα και για το ίδιο το μωρό. Οπότε σε λίγες εβδομάδες, θα μπορείς με ασφάλεια να ξεχάσεις την πρωινή άντληση, μιας και το μωρό θα έχει χορτάσει στο στήθος. Ούτε εγώ πίστευα ότι θα λειτουργήσω με τον διακοπτόμενο ύπνο αλλά ήμουν μια χαρά. Ο δε άντρας μου, τις πρώτες 2 μέρες ξυπνούσε κάπως από το ξυπνητήρι, μετά έστρωσε και αυτός.

Και οσον αφορα τη δουλεια δεν υπαρχει περιπτωση τωρα πχ να διακοψω αντλησεις γιατι μετα τις 10.30-11.0 ειμαι full και με πιανει ταχυκαρδια, εκνευρισμος, ζαλαδες και ελλειψη συγκεντρωσης συνεπως βλεπω να τις διατηρω για πολυ, εστω μια στο 8ωρο απουσιας μου.

και παλι σε ευχαριστω θερμα για το χρονο σου

Αν στρώσετε κάπως τους πρωινούς θηλασμούς, αυτό θα διευθετηθεί από μόνο του.

Καλή συνέχεια.

αν κανω αυτο που λες συνεπαγεται οτι θα πρεπει να την εχω στο κρεβατι (οχι οτι δεν το κανω απο τοσο πρωι) αλλα..η κορη μου συνηθως 5.30-6.00 "ξυπναει" για να πιει γαλα και μετα στο διωρο η τη μιαμιση ωρα ξυπναει κανονικα και αναλογα με το ποτε τελευταια θηλασε ζηταει γαλα. Τελευταια (κανα μηνα τωρα) τη νυχτα θηλαζει τοσο συχνα που το πρωι δεν μου μενει ποσοτηταγια αντληση, με το ζορι 70μλ βγαζω απο τα δυο στηθη και αν!

Τελος παντων, οπως και εσυ ειπες με τις δοκιμες θα δουμε πως θα παει..απλα μεχρι προσφατα ηταν σε μια πιο στρωμενη κατασταση, τελευταια οπως σου προανεφερα μου τα χει κανει ανω κατω και ετσι παμε καθαρα και μονο με τους ρυθμους που εκεινη μας δειχνει να χορευουμε.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια.

Διαφημίσεις

Άρα, με λίγο περισσότερο θηλασμό καλύπτεις αυτά τα 70 μλ (που το μωρό τα παίρνει πολύ πιο εύκολα) ...

δες πώς σας βολεύει .. δεν χρειάζεται να έχεις το μωρό όλη τη νύχτα στο κρεβάτι σου, το παίρνεις μόνο σε συγκεκριμένη ώρα, που έχεις μια σχετική εγρήγορση (το ξυπνητήρι ανά 20λεπτο παίζει και αυτό το ρόλο, αν και ποτέ δεν ξύπνησε πριν από μένα, για να προσπαθήσει να φύγει) και το έχεις μέχρι να σταματήσει να θηλάζει για τα καλά. Ενιγούεϊ, να μη σε ζαλίζω, είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τρόπους, αρκεί να μην σε φοβίζει η αλλαγή στο "πρόγραμμα".

δεν με ζαλιζεις, ξανα σε ευχαριστω για το χρονο και τη προσοχη σου και ειλικρινα δεν φοβαμαι τις αλλαγες απλα με αγχωνουν στα πλαισια μη στερησω απο το παιδι αυτο που θελει και του αναλογει και οντως πιστευω οτι το ιδιο το παιδι μας καθοδηγει, το ενστικτο μας και στο τελος η συμφωνη γνωμη του εκαστοτε γιατρου..

Επίσης, βοηθάει αν μπορείς να αντλείς ταυτόχρονα την ώρα που θηλάζει το μωρό.

Γ

sofuka

έχω λιγάκι μπερδευτεί....εννοείς να θηλάζω απο την μία την μπουμπού και απο το άλλο στήθος να αντλώ...και τι θα φάει το μωρό όταν θα πρέπει να της αλλάξω στήθος? Εκτός απο το πρωί που χορταίνει μόνο απο το ένα στήθος κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να την βάζω και στα δύο... Το άλλο δεν θα είναι άδειο όταν θα βάλω το παιδί ή καλύτερα δεν θα δυσκολευτεί το μωρό να ρουφήξει?:roll:

καλημερα σας..

θα ηθελα κοριτσια της βοηθεια σας...

εχω το αγορακι μου το οποιο ειναι 6,5 μηνων κ το θηλαζω..αποκλειστικα.

εχω που ξεκινησα να δινω στερεα τροφη καπου στισ 15 μερες...

το θεμα μου ειναι οτι σε 3 μηνες οταν θα ειναι το μωρο μου 9,5 μηνων θα γυρισω στη δουλεια..

οποτε το λιγοτερο σε 2 μηνες πρεπει να αντικαταστησω ολουσ τουσ θηλασμουσ σε γευματα κ αν κρατησω μονο πρωι βραδυ θηλασμο...

θατα καταφερω?

δε θελω αν αποθηλασω..

θελω ενα χρονο αν τα καταφερω αν θηλασω...

το θεμα μου ειναι οτι 3 φορες την εβδομαδα θα γυρναω 7,30 το βραδυ..

οποτε δε θα προλαβαινω να κανω ενδιαμεσουσ θηλασμουσ παρα μονο πρωι βραδυ..

αν μπορειτε βοηθεστε με στο πως να το χειριστω...

ευχαριστω πολυ:lol:

Eκεί που εργάζεσαι θα έχεις την δυνατότητα να αντλείς ; αν ναι , τότε θα αντλείς γάλα που θα το δίνουν την άλλη μέρα και θα αποσυμφορίζεις και το στήθος που θα έχει συνηθίσει σε περισσότερους θηλασμούς . Ότι απορία έχεις , μη διστάσεις !!!!

Eκεί που εργάζεσαι θα έχεις την δυνατότητα να αντλείς ; αν ναι , τότε θα αντλείς γάλα που θα το δίνουν την άλλη μέρα και θα αποσυμφορίζεις και το στήθος που θα έχει συνηθίσει σε περισσότερους θηλασμούς . Ότι απορία έχεις , μη διστάσεις !!!!

σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου...

αρχοντουλα δυστηχως δε θα μπορω στη δουλεια...

αν δε αντλω θα κοπει/???

αν αντλω μια φορα μεσα στη νυχτα????

Ξερω πως με 2 θηλασμούς δεν διατηρείτε η γαλουχία , το οτι αντλεις τη νύχτα βοηθάει για το ερέθισμα που θέλουμε να υπάρχει . Προσπάθησε έστω και 7 λεπτά για τουαλετα ή στο διαλειμμα σου να αντλείς και στη χειρότερη πέτα το γάλα σου :(:(:( , έτσι θα δίνεις και εκείνες τις μέρες το έρεθισμα που θελουμε για να μη μειωθεί δραματικά το γάλα . Γιατί δεν μπορείς να αντλείς , δεν δικαιούσαι κάποιο διάλειμμα ; Εγώ αντλούσα για σχεδόν 6 μήνες και δεν χρειαζόμουν παρά πάνω απο 10 λεπτά και για τα 2 στήθη . Όλα καλά θα πάνε!!!!

καλημερα σας..

θα ηθελα κοριτσια της βοηθεια σας...

εχω το αγορακι μου το οποιο ειναι 6,5 μηνων κ το θηλαζω..αποκλειστικα.

εχω που ξεκινησα να δινω στερεα τροφη καπου στισ 15 μερες...

το θεμα μου ειναι οτι σε 3 μηνες οταν θα ειναι το μωρο μου 9,5 μηνων θα γυρισω στη δουλεια..

οποτε το λιγοτερο σε 2 μηνες πρεπει να αντικαταστησω ολουσ τουσ θηλασμουσ σε γευματα κ αν κρατησω μονο πρωι βραδυ θηλασμο...

θατα καταφερω?

δε θελω αν αποθηλασω..

θελω ενα χρονο αν τα καταφερω αν θηλασω...

το θεμα μου ειναι οτι 3 φορες την εβδομαδα θα γυρναω 7,30 το βραδυ..

οποτε δε θα προλαβαινω να κανω ενδιαμεσουσ θηλασμουσ παρα μονο πρωι βραδυ..

αν μπορειτε βοηθεστε με στο πως να το χειριστω...

ευχαριστω πολυ:lol:

Καταρχάς, μπορείς να θηλάζεις απεριόριστα τις ώρες που είσαι με το μωρό. Το ότι δεν μπορείς να θηλάσεις ως τις 7:30 για 3 μέρες, δεν σε περιορίζει στο να θηλάζεις απεριόριστα τις άλλες 4.

Αν δεν αντλείς γενικώς, το μωρό θα τρώει στερεές κατα την απουσία σου και θα θηλάζει τις υπόλοιπες ώρες. Επίσης, τα σαββατοκύριακα μπορείς να περιορίζεις κάπως τις στερεές και να δίνεις έμφαση στο θηλασμό, αυτό τονώνει πολύ την παραγωγή σου. Επίσης, μπορείς να αντλείς τα σαββατοκύριακα 3 ή περισσότερα γεύματα, που θα καλύπτουν τις μέρες αυτές. Από την άλλη, μπορεί να μην σε βολεύει αυτό αλλά να σε βολεύει να δημιουργήσεις μια ρουτίνα καθημερινών αντλήσεων (όπου θα μαζεύεις τα γεύματα για τις 3 μέρες), ώστε το στήθος να ανταποκρίνεται καλύτερα στο στήθος. Επίσης, μπορείς να κοιμίζεις το μωρό μαζί σου, ώστε να θηλάζει απεριόριστα και να αναπληρώνει αυτό που χάνει την ημέρα.

Αν νιώθεις πρήξιμο στη δουλειά, θα βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι, ίσα-ίσα για ανακούφιση, όσες φορές χρειάζεται.

Αν επιμείνεις να δοκιμάσεις και να βρεις τη ρουτίνα που σε βολεύει, θα συνεχίσεις να θηλάζεις για πολύ ακόμη.

δηλ αν αντλω μονο βραδυ δε θα κρατησει ε?

αν 4 φορες την βδομαδα κανω 4 θηλασμουσ κ 3 φορε κανω 2 παλι δε θα κρατησει????

σορυ για την ηλιθια ερωτηση μου αλλα ντρεπομαι ρε συ να αντλω στη δουλεια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...