Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Που δουλεύεις εάν επιτρέπεται?? Σε μεγάλη εταιρία ή πιο μικρή επιχείρηση?

Εγώ δουλεύω σε μεγάλη διαφημιστική και πιστεύω ότι πιο πολύ όφελος θα έχουν αφού γλυτώνουν 6 μισθούς και αφού ήδη έχουν κάνει κάποιες απολύσεις...

Τι να πω...

Ξέρεις εάν θα πάρουμε κανονικά δώρο του Πάσχα??

vbHl.jpg.png

Διαφημίσεις

Σε πολύ μικρή επιχείρηση δουλεύω και το διάστημα που λείπω

έχει απίστευτο φόρτο εργασίας :?

Περισσότερο πήρα την άδεια αυτή γιατί δεν έπιανε το μπιμπερό

η μπέμπα και πανικοβλήθηκα.

Αλλά σίγουρα κακό δεν της έκανε ο κανονικός θηλασμός από την μαμά :wink:

Δεν ξέρω για το δώρο Πάσχα.

Οτι είναι να γίνει θα γίνει μωρέ.

Αφού την δικαιούμασταν, γιατί να μην κάνουμε κάτι καλό για τα

παιδιά μας;

Γεία σας ,κορίτσια

Συγχαρητήρια και από εμένα για το site σας .

Να πώ και εγώ ότι περιμένοντας το δεύτερο παιδάκι μου και προσπαθώντας να ενημερωθώ για τον θηλασμό έπεσα πάνω στο site και πήρα την απόφαση και το κουράγιο να θηλάσω κυρίως διαβάζοντας τις τεκμηριωμένες απαντήσεις της κυρίας Αγλαϊας .

Γέννησα στις 20/11/08 το δεύτερο κοριτσάκι μου με βάρος 3710 γρ .Θήλασα κατευθείαν και έπερνε συμπλήρωμα μόνο 1 φορά την ημέρα μέχρι να κατέβει και το κανονικό γάλα.Οι θηλές μου βέβαια από την δεύτερη μέρα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση .Βγήκαμε από το νοσοκομείο με βάρος 3450γρ .

Στις 15 ημέρες το παιδί είχε βάρος 3850γρ με συμπλήρωμα 30γρ.

Από την 16η μέρα θηλάζει αποκλειστικά ανά 2.5-4 ώρες σύνήθως 6 γεύματα την ημέρα.

Να αναφέρω ότι οι θηλές μου είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση την 10η μέρα έτρεχαν λίγο αίμα όμως με τα κάλυπτρα θηλών είναι κάπως καλύτερα.

Αυτό που με φοβίζει και θα ήθελα την βοήθεια της Αγλαϊας είναι ότι με τον καινούριο χρόνο θα επιστρέψω στη δουλειά όπου θα δουλέυω part-time 10-2 πρωινό ωράριο ,θα θηλάζω και θα φεύγω πιθανόν όμως θα χρειαστεί να αφήνω τουλάχιστον ένα γεύμα μέχρι να επιστρέψω.Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι οι εξής:

Τι θήλαστρο να χρησιμοποιήσω ώστε να μην έχω και πρόβλημα με τις θηλές γιατί ρωτώντας γνωστές μου είπαν ότι με το θήλαστρο οι θηλές χειροτερεύουν .

Πόσο καιρό πιο μπροστά πρέπει να αρχίσω να μαζεύω γάλα?

Συγγνώμη για το μεγάλο μύνυμα και συγχαρητήρια και πάλι.Χωρίς εσάς νομίζω ότι δεν θα τα είχα καταφέρει και έστω έτσι απλά διαβάζοντας σας χωρίς να συμμετέχω .

.png.png

Γέννησα στις 20/11/08 το δεύτερο κοριτσάκι μου με βάρος 3710 γρ .Θήλασα κατευθείαν και έπερνε συμπλήρωμα μόνο 1 φορά την ημέρα μέχρι να κατέβει και το κανονικό γάλα.Οι θηλές μου βέβαια από την δεύτερη μέρα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση .Βγήκαμε από το νοσοκομείο με βάρος 3450γρ .

Στις 15 ημέρες το παιδί είχε βάρος 3850γρ με συμπλήρωμα 30γρ.

Από την 16η μέρα θηλάζει αποκλειστικά ανά 2.5-4 ώρες σύνήθως 6 γεύματα την ημέρα.

Να αναφέρω ότι οι θηλές μου είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση την 10η μέρα έτρεχαν λίγο αίμα όμως με τα κάλυπτρα θηλών είναι κάπως καλύτερα.

Να σου ζήσουν!

Το μωράκι σου σε πληγώνει γιατί δεν θηλάζει καλά, είναι λάθος τοποθετημένο στο στήθος, πιάνει πολύ έξω τη θηλή και πιθανότατα δεν πίνει όσο γάλα χρειάζεται.

Πρέπει επειγόντως να διορθώσεις τη στάση του μωρού και να το ξαναζυγίσεις.

Αυτό που με φοβίζει και θα ήθελα την βοήθεια της Αγλαϊας είναι ότι με τον καινούριο χρόνο θα επιστρέψω στη δουλειά όπου θα δουλέυω part-time 10-2 πρωινό ωράριο ,θα θηλάζω και θα φεύγω πιθανόν όμως θα χρειαστεί να αφήνω τουλάχιστον ένα γεύμα μέχρι να επιστρέψω.Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι οι εξής:

Τι θήλαστρο να χρησιμοποιήσω ώστε να μην έχω και πρόβλημα με τις θηλές .

Επειδή το μωρό σου είναι πολύ μικρό και ακόμη δεν θηλάζει καλά, παρόλο που θα λείπεις λίγες ώρες, θα σου συνιστούσα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να μην υπάρχει πρόβλημα να διατηρήσεις τη γαλουχία.

Πόσο καιρό πιο μπροστά πρέπει να αρχίσω να μαζεύω γάλα?

Το θήλαστρο πάρε το από τώρα για να έχεις χρόνο να εξοικειωθείς. Μπορείς να κάνεις 3-4 αντλήσεις την εβδομάδα και όσο γάλα αντλείς να το βάζεις στην κατάψυξη. Καλό είναι να έχεις 4-5 γεύματα αποθηκευμένα. Παραπάνω δεν νομίζω να χρειάζεσαι.

γιατί ρωτώντας γνωστές μου είπαν ότι με το θήλαστρο οι θηλές χειροτερεύουν

γιατί όλες αυτές αγόρασαν τα χειρότερα θήλαστρα και δεν κατάφεραν να αντλήσουν γάλα... μόνο τραυματίστηκαν

(ρώτησε και μάθε τις μάρκες, νουκ, κίκο, κορ από ηλεκτρικά και διάφορα συνήθως ανώνυμα από χειροκίνητα με κορυφαίο αυτό που μοιάζει με κόρνα ποδηλάτου...)

Κάνε μία κεραλοιφή με

50ml παρθένο ελαιόλαδο

8-10 γρ. κερί μέλισσας

τα βάζεις σε ένα μπρίκι και το μπρίκι σε ένα κατσαρολάκι με νερό που ζεσταίνεται (να μην βράσει) μέχρι να λιώσει το κερί. Ανακατεύεις και βάζεις το μίγμα σε ένα καθαρό βαζάκι. Γίνεται μια μαλακή αλοιφή που μπορείς μετά το θηλασμό να τη βάζεις στο στήθος. Δεν αφαιρείται πριν τον θηλασμό και προτατεύει το δέρμα αλλά και βοηθά την επούλωση.

Όμως πρέπει επειγόντως να διορθώσεις τον τρόπο που θηλάζει το μωρό, αλλιώς το μωρό κινδυνεύει από υποσιτισμό κι εσύ από μεγαλύτερο τραυματισμό.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση .

Με ανησυχήσατε τώρα με τον υποσιτισμό.

Το μωρό φαίνεται να τρέφεται κανονικά .Τρώει και κοιμάται ήσυχο,δεν κλαίει στο στήθος ή μετά και βρέχει περίπου 7 πάνες την ημέρα .Την Δευτέρα θα ζυγιστεί και από τον παιδίατρο ο οποίος παρεπιπτόντως μου είπε και να της κόψω το συμπλήρωμα .

Όσο για τις στάσεις θηλασμού έχω δοκιμάσει διάφορες και είναι καλύτερα τα πράγματα χωρίς όμως τα κάλυπτρα θηλών δεν μπορώ ακόμα .Θα φτιάξω την αλοιφή που μου συστήσατε.

Αν δεν κάνει κόπος θα μπορούσατε να μου απάντησετε αν μέχρι να φτιάξουν οι θηλές μπορώ να χρησιμοποιώ τα κάλυπτρα και από που μπορώ να ενοικιάσω το νοσοκομειακό θήλαστρο καθότι βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

.png.png

soko, να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Για τα θήλαστρα δες εδώ, έχει τα τηλέφωνα και όλες τις πληροφορίες για να νοικιάσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

δες κι αυτά τα βιντεάκια για να τσεκάρεις αν το μωράκι σου πιάνει σωστά και να βοηθηθείς στη σωστή τοποθέτηση, καθώς και να ελέγξεις αν τρέφεται καλά

http://www.drjacknewman.com/

HXuSp2.pngaS46p2.png

Όσο για τις στάσεις θηλασμού έχω δοκιμάσει διάφορες και είναι καλύτερα τα πράγματα χωρίς όμως τα κάλυπτρα θηλών δεν μπορώ ακόμα .

Δεν είναι θέμα στάσης. Το μωρό δεν πιάνει σωστά τη θηλή και τη θηλαία άλω. Την έχει αρκετά έξω στο στόμα του ενώ πρέπει να την έχει πιο βαθειά, εκεί που ξεκινά η μαλακή υπερώα. Βάλε το δαχτυλάκι σου μέσα στο στόμα του με το μαλακό προς τα πάνω για να καταλάβεις πού τελειώνει η σκληρή υπερώα και που ξεκινά η μαλακή. Κάνε το ίδιο με τον αντίχειρα στο δικό σου στόμα.

Χρησιμοποίησε τις προστατευτικές θηλές σιλικονης όσο σου είναι αναγκαίο.

Η εταιρεία που νοικιάζει θήλαστρα τα στέλνει σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης στο Ηράκλειο υπάρχει μία γιατρός παιδοαιματολόγος που λέγεται Βασιλική Δανηλάτου και είναι και σύμβουλος θηλασμού. Δεν έχω τα στοιχεία της, αν μπορείς να τη βρεις νομίζω ότι θα σε βοηθησει.

Θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη της κας Αγλαίας, αλλά και όσων μητέρων έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα αναφορικά με το πρόγραμμα που ακολουθώ σχετικά με τον θηλασμό - προκειμένου να ξεκινήσω δουλειά στις 12-1-2009. Ας δώσω τα δεδομένα της κατάστασης:

Θα λείπω από τις 8:30 έως τις 18:30. Παρόλο που είναι εργασία γραφείου δεν μπορώ να κάνω άντληση εκεί γιατί δεν υπάρχει χώρος και γιατί δεν βοηθούν οι συνθήκες.

Για θήλαστρο έχω το swing της medela.

Αυτή την στιγμή η μπέμπα μου είναι 3,5 μηνών. Το βάρος της είναι 5700γρ – ικανοποιητικό. Κατά τον πρώτο μήνα της έδινα 1-2 φορές την ημέρα συμπλήρωμα. Τον 2ο και 3ο μήνα την θήλασα αποκλειστικά. Εδώ και μια εβδομάδα έχω ξεκινήσει και της δίνω ένα γεύμα (το μεσημέρι) με ξένο γάλα για να προσαρμόσω το στήθος στο μελλοντικό ωράριο. Παράλληλα το πρωί κάνω άντληση έτσι ώστε να αδειάζουν και τα δύο στήθη μετά το φαγητό του παιδιού. Κάποιες φορές κάνω και το βράδυ άντληση. Σε γενικές γραμμές μαζεύω δύο γεύματα των 100 ml την ημέρα, καμιά φορά όμως και μόνο ένα των 100 ml. Ό,τι έχω μαζέψει είναι στην κατάψυξη – περίπου 15 γεύματα. Έτσι σκοπεύω να συνεχίσω μέχρι να ξεκινήσω τη δουλειά. Θα έχω συνεπώς μια μικρή τράπεζα με 40-50 γεύματα. Μόλις κλείσω 10 μέρες με ένα ξένο γεύμα, σκοπεύω να δώσω και δεύτερο ξένο για να προσαρμοστεί το στήθος για μεγαλύτερη ώρα. Είναι προφανές ότι με τις ώρες που θα λείπω θα χρειαστεί και τρίτο ξένο γεύμα. Για αυτό, σκέφτομαι να δώσω από την τράπεζα.

Στη δουλειά δεν θα πίνω πολλά υγρά. Όταν θα επιστρέφω στο σπίτι θα θηλάζω αμέσως και ανά 2 ώρες για να μπορέσω να «ξυπνήσω» το στήθος.

Ακόμη και σήμερα το παιδί μου έχει κολικούς – σε καλύτερη κατάσταση βέβαια από την αρχή. Στον πρώτο μήνα έκανα αρκετές δοκιμές με τα γάλατα για να μην πειράζουν. Εννοείται πως αφού στην συνέχεια είχε κολικούς με αποκλειστικό θηλασμό τρέφομαι με ρύζι, πατάτες, κρέας, ψάρι - τα όσπρια, οι σαλάτες, τα θαλασσινά την πειράζουν. Για αυτό και θέλω όταν θα ξεκινήσω τη δουλειά να έχω καταλήξει σε ένα γάλα που δεν την πειράζει. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε το aptamil extra care και αντί για νερό βάζω χαμομηλόνερο. Θα δείξει. Το παιδί πάντως πίνει τα πάντα...

Στερεή τροφή θα αρχίσει 5,5 μηνών – σύμφωνα με την παιδίατρο.

Αναρωτιέμαι αν θα αντέξει το στήθος 10 ώρες χωρίς άντληση; Κινδυνεύω από μαστίτιδα; Μήπως σε λίγο καιρό μειωθεί δραματικά το γάλα μου;

Θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς και τις επιμέρους συμβουλές σας για την βελτίωση του προγράμματος που έχω σκεφτεί.

4MLyp3.pngsJbbp3.png

Διαφημίσεις

lial, καλή επάνοδο στη δουλειά σου.

Για τα πρακτικά θα σε κατευθύνουν σίγουρα οι άλλες κοπέλες με μεγαλύτερη εμπειρία αλλά, εν τω μεταξύ, μελέτησε μήπως μπορείς να αξιοποιήσεις την τράπεζα που φτιάχνεις, ώστε να πάει το μωρό για μεγαλύτερο διάστημα μόνο με δικό σου γάλα και όταν εξαντληθεί η τράπεζα και δεν προλαβαίνεις να βγάζεις όσο γάλα χρειάζεται, τότε να επιστρατεύσεις το ξένο. Θα πρότεινα να κάνεις συστηματικά και την βραδυνή άντληση για την τράπεζα σου. Πιστεύω ότι όσο πιο αργά το χρησιμοποιήσεις, τόσο καλύτερα για το μωρό.

Σκέφτεσαι καθόλου να κοιμάσαι με το μωρό, ώστε τη νύχτα να έχει απεριόριστη πρόσβαση στο στήθος;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σήμερα έκανα μια εύκολη δοκιμή απουσίας: έλειψα 3 ώρες.

Μισή ώρα πριν φύγω την θήλασα.

Ενδιάμεσα έφαγε το γεύμα της και όταν επέστρεψα με θήλασε.

Ισως να μην πολυπείναγε. Πρέπει να ήπιε επειδή με πεθύμησε :)

Αλλες φορές στο σπίτι παρατηρώ οτι πεινάει μετά από περισσότερες

ώρες.

Π.χ. περνούν 4 ώρες από τον ένα θηλασμό στον άλλο.

Ακόμη και χωρίς το γεύμα ενδιάμεσα.

Οταν θα γυρίσω στην δουλειά που θα λείπω 7 ώρες, και δύο γεύματα

να της δώσει η μαμά μου, πιστεύω θα ζητήσει και γάλα.

Αυτό που με προβληματίζει αφού δεν πιάνει το μπιμπερό παρά

μόνο το εκπαιδευτικό ποτηράκι για λίγο νερό (δηλαδή σαν μασητικό το

αντιμετωπίζει και με την ευκαιρία πίνει και νερό :lol: ) είναι τί θα γίνει

αν ζητήσει γάλα.

Vanora, μην προβληματίζεσαι, μάλλον η μικρή έχει συνδέσει το γάλα με τη μαμά.

Αν θέλει πραγματικά γάλα την ώρα της απουσίας σου, θα το πιει με το ποτηράκι ή όπως αλλιώς μπορεί. Αν της το προσφέρουν και δεν το θέλει, θα πει πως μπορεί να σε περιμένει, οπότε θα βολευτεί με στερεές όσο θα λείπεις.

Αυτό έχει κάνει τώρα η δικιά μου, να φανταστείς, εμένα ενδιάμεσα από τις στερεές θηλάζει πάρα πολύ συχνά, περίπου θηλάζει λίγο πριν και λίγο μετά το γεύμα με στερεές. Όταν λείπω, δεν πίνει γάλα δικό μου με κανένα τρόπο, ενώ νερό πίνει με ποτήρι και καλαμάκι. Αποφάσισε πως γάλα θα πίνει μόνο απευθείας και με περιμένει.

Άφησέ της γάλα τις πρώτες μέρες και θα δεις τι θέλει να κάνει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αγλαϊα μου ,τελικά είχες πολύ δίκιο το μωρό δεν έπαιρνε το απαιτούμενο βάρος .Μόνο 11 γρ την ημέρα.Ο γιατρός μου είπε να δίνω συμπλήρωμα .

Βρήκα την κα Δανηλάτου επιτέλους είναι σε διακοπές και θα μιλήσουμε αύριο τηλεφωνικά μήπως και με βοηθήσει τηλεφωνικά μέχρι να επιστρέψει ωστόσο βρήκα νοσοκομειακό και θα μου το φέρουν αύριο ,γιατί τώρα θα αρχίσει η κατιούσα .

Είμαι πολύ απογοητευμένη και στεναχωρημένη.Θα κάνω μια προσπάθεια ,αν όμως δεν είχα μιλήσει μαζί σου σίγουρα θα τα είχα παρατήσει ακούγοντας την ατάκα συνεχώς..''παράτα τα το γάλα σου δεν είναι θρεπτικό ,δεν έχεις γάλα,τζάμπα τυραννιέστε ''.Δεν άκουσα κανένα να πει μήπως κάτι κάνεις λάθος? Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά .Ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο θηλάσμος.

Στο πρώτο μου το παιδί θήλασα μόλις 30 μέρες και όταν άρχισε η κατιούσα αρχίσαν οι αλλεργίες ,αλλεργία στο αγελαδινό...ασταμάτητοι κολικοί κτλ.

.png.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα και Χρονια Πολλα!!!!

Πλησιαζει ο καιρος που θα γυρισω στη δουλεια και εχω ενα μικρο διλημα οσον αφορα το ωραριο.Οι επιλογες που εχω ειναι, τρια 8ωρα και ενα 5ωρο την εβδομαδα και 3 ρεπο ή τεσσερα 6ωρα και ενα 5ωρο και 2 ρεπο. :roll: Περισσοτερο κλινω ππρος το πρωτο ,αλλα δεν ξερω μηπως ειναι πολλες οι ωρες (:cool: χωρις να αδειασει το στηθος μηπως παθω μαστιτιδα ή μειωθει η παραγωγη μου γιατι ειναι αδυνατον να παρω μαζι μου θηλαστρο(δεν υπαρχει μερος να βγαλω το γαλα).Εχω το swing της medela κανει αυτο ή να νοικιασω το symphony της medela,για να βγαζω σπιτι να αφηνω γαλα στη μαμα να το ταιζει? Επιστρεφω αρχες του Μαρτη αλλα δεν περναει μερα που να μην το σκεφτω γιατι τα παμε πολυ καλα με το θηλσμο και δεν θελω να συμβει κατι να σταματησουμε :( .Οσες μαμαδες εργαζεστε και θηλαζετe ταυτοχρονα help please!!!

Υ.Σ Θα δουλευω και πρωινη και απογευματινη βαρδια :evil:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καλημέρα και καλή μας χρονιά!

Θυμάστε που σας έλεγα οτι 15/12 επιστρέφω στη δουλειά μετά από την άδεια εγκυμοσύνης; Όλα πήγαν πολύ καλά, αλλά χρειάζομαι την εμπειρία στο εξής:

Δούλεψα μια εβδομάδα και μετά είχα χριστουγεννιάτικη άδεια (από αύριο 5/1 τα κεφάλια πάλι μέσα)... Στο διάστημα της μιας αυτής εβδομάδας, έπερνα το swing στη δουλειά, αντλούσα με μία άντληση το μεσημέρι γύρω στα 150ml και μετά από 9 ή 11 ώρες δουλειάς-απουσίας επέστρεφα σπίτι όπου θηλάζαμε ελεύθερα απόγευμα και όλη τη νύχτα. Υπήρξαν δύο μέρες όμως που δεν άντλησα καθόλου γιατί δεν πρόλαβα - δεν αντιμετώπισα πρόβλημα πρηξίματος ή παραγωγής, σκεπτόμενη οτι θα ανακάμψω στις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Η μπέμπα όσο λείπω δεν πίνει καθόλου γάλα, αρνείται! Τρώει μόνο τη φρουτόκρεμα το πρωί στις 11, ένα κατσικίσιο γιαούρτι στις 3 και μετά με περιμένει να θηλάσει. Είναι χαρούμενη και δεν παραπονείται - άρα δεν φαντάζομαι οτι πεινάει..

Να ρωτήσω λοιπόν:

Θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν αντλώ στη δουλειά; Δεν το πίνει, εγώ δεν φαίνεται να έχω πρόβλημα - αναρωτιέμαι όμως αν έτσι διακυβεύεται η παραγωγή μου.

Η μπέμπα κλείνει τον 8ο μήνα την Παρασκευή, το βάρος της είναι κάτι παραπάνω από 8,5 κιλά (γεννήθηκε 3200) και όλα πάνε μια χαρά με το θηλασμό.

Θα περιμένω τις γνώμες σας μανούλες!

Φιλιά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Mαλλον πως το swing δεν κανει δουλεια,χθες ενα ολοκληρο 24ωρο παιδευομουν για να βγαλω 180ml..ετρωγε και η μικρη συνεχεια απο το στηθος.Προσπαθω να κανω μια μικρη τραπεζα γαλακτος για οταν γυρισω στη δουλεια,αλλα δεν ξερω αν θα τα καταφερω.... :roll:

Θα προσπαθησω να νοικιασω το symρhony αν το βρω,αλλιως τι υποτειθεται οτι θα αφηνω στο μωρο τα 3 8ωρα της εβδομαδας?????????? Καταραμενος ιδιωτικος τομεας..... :evil:

Τωρα κανα δυο μερες σαν να μου μειωθηκε το γαλα και σημερα την εχω ολη μερα στο στηθος να αυξηθει η παραγωγη..Την τελευταια εβδομαδα κοιματε 5ωρα το βραδυ και οταν ξυπνα δεν πινει παραπανω απο μιση ωρα, μηπως φταιει αυτο??? Την ημερα χανει την υπομονη της στο στηθπς μετα τα πρωτα 15 λεπτα,ετσι και εγω την νανουριζω και την αφηνω να πιπιλιζει την υπολοιπη ωρα στο στηθος (μεχρι να σταματησει μονη της).

Τι να κανω? Εχασα την εμπιστοσυνη στο στηθος μου και ξεκινησα απο χθες βραδυ μαγια μπυρας (7 χαπια 3 φορες ημερησιως οπως γραφετε).Πολλα προβληματα μαζεμενα και θα σας ζαλισα :( Αγλαια οταν γυρισεις με το καλο βοηθησε με γιατι εχω πελαγωσει..και με πηραν τα ζουμια απο την στεναχωρια μου........ :cry:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μαράκι μου γλυκό μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Πολλές μαμάδες εδώ δουλεύουν και θηλάζουν και αντλούν κλπ κλπ. Εσύ γιατί να μην τα καταφέρεις;

Δεν μπορώ να σου πω για τις αντλήσεις αλλά ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί γυρίζεις για δουλειά τον Μάρτη; Δεν θα πάρεις το 6μηνο του ΟΕΑΔ; Δεν σε συμφέρει;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μαρία, μην απελπίζεσαι, έχεις πολύ καιρό μέχρι το Μάρτη να φτιάξεις τράπεζα!

Δώσε λίγο περιθώριο να συνηθίσει το στήθος σου στο θήλαστρο! Είναι δύσκολο να βγάλεις αμέσως παραπάνω ποσότητα απ' αυτή που τώρα ζητάει το μωρό, όμως πιστεύω ότι αν καθιερώσεις σταθερά μια άντληση μία φορά την ημέρα ή πολλές μικρότερης διάρκειας (ανάλογα τι σε βολεύει), μέσα σε μερικές μέρες θα καταφέρεις να βγάζεις ένα ολόκληρο γεύμα με το symphony.

Θα σου γράψουν και οι πιο έμπειρες με τα θήλαστρα μαμάδες, πάντως έχεις αρκετό καιρό μπροστά σου, μην αγχώνεσαι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δεν πιστεύω iro μου να έχεις πρόβλημα, το μωράκι είναι μεγάλο, προφανώς θηλάζει αποτελεσματικά και αναπληρώνει το γάλα αυτό με τα υπόλοιπα γεύματα τις ώρες που είσαι σπίτι.

Ξέρω πως και άλλες κοπέλες εδώ που αντλούσαν στη δουλειά, κάποια στιγμή σταματήσανε, όταν μεγάλωσαν λίγο τα μωρά τους και σταμάτησαν να πίνουν μητρικό τις ώρες που οι μαμάδες έλειπαν. Δεν είχανε κανένα πρόβλημα με την παραγωγή τους.

Πιστεύω πως θα σου απαντήσουν και οι ίδιες!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Μαράκι μου γλυκό μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Πολλές μαμάδες εδώ δουλεύουν και θηλάζουν και αντλούν κλπ κλπ. Εσύ γιατί να μην τα καταφέρεις;

Δεν μπορώ να σου πω για τις αντλήσεις αλλά ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί γυρίζεις για δουλειά τον Μάρτη; Δεν θα πάρεις το 6μηνο του ΟΕΑΔ; Δεν σε συμφέρει;

Pipi σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Ειμαι αγχωμενη γιατι με το swing βγαζουμε μηδαμινες ποσοτητες καθε φορα.... 20-30 ml :( υποθετω οτι το μωρο τραβαει παραπανω....Ωρες ωρες θα ηθελα να ηταν διαφανο για να μπορω να δω τι πινει :shock:

Το 6μηνο δυστυχως δεν το δικαιουμαι αλλιως θα το ειχα παρει.... :(

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Pipi σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Ειμαι αγχωμενη γιατι με το swing βγαζουμε μηδαμινες ποσοτητες καθε φορα.... 20-30 ml :( υποθετω οτι το μωρο τραβαει παραπανω....Ωρες ωρες θα ηθελα να ηταν διαφανο για να μπορω να δω τι πινει :shock:

Το 6μηνο δυστυχως δεν το δικαιουμαι αλλιως θα το ειχα παρει.... :(

Κρίμα ρε γμτ. Αν συμφωνούσες με τον εργοδότη να σου έδινε το μειωμένο σε μήνες, θα σε συνέφερε αυτό;

Μην τρελένεσαι με το θήλαστρο. Είναι αυτό που σου είπε κι η Σοφούκα. Θέλει χρόνο για να ανταποκριθεί το στήθος σε ένα θήλαστρο. Νοίκιασε ένα νοσοκομειακό μήπως και δεις διαφορά στην ποσότητα. Αν αρχίσεις από τώρα να φτιάχνεις σιγά σιγά μια τράπεζα, μέχρι το Μάρτιο θα έχεις μαζέψει αρκετό γάλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...