Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκέψεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Recommended Posts

αυτό θα έπρεπε να σε τρομάζει...αυτό!!το όποιον πάρει η μπάλα.....

Μα με τρομάζει και για αυτό το λέω. Γιατί σε λίγο θα φτάσουμε, ο θάνατός μου η ζωή σου. Δε πρέπει όμως να παραβλέπουμε τον λόγο που κάποιοι ανθρώποι έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν ξύπνησαν μια μέρα και ξαφνικά είπαν θα γίνω ρατσιστής ή δεν αντέχω άλλο τους ξένους. Και δε σου κρύβω οτι και τα δυο με προβληματίζουν εξισου.

τότε μας έχει πάρει όλους η μπάλα...

χαίρομαι που συμφωνούμε...κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωι κι είπε μισώ τον μαύρο τον κινέζο τον ιρλανδό...

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 446
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι ελσακι μου, πεινασες, πεινάν τα παιδιά σου, δε σου μένει κατι άλλο, θα κλεψεις αλλά να σκοτώσεις, γιατί; τι φαι θα δώσει μια σκ@τοκάμερα; Και δε σημαίνει οτι επειδή δεν είμαστε μετανάστες δεν έχουμε κάποιοι ζήσει πείνα και εξαθλίωση, και να βλέπουμε το κουλούρι στη βιτρίνα του φούρνου και να παίζει η κοιλιά μας μαντολίνο.

Μα αυτο δεν το λεω εγω, τα γεγονοτα το λενε. Σε οσες περιπτωσεις ιστορικα υπηρξε πεινα, δυστυχως υπηρξαν κ τετοια εκτροπα... Οχι απ΄ολους αλλα απο πολλους. Σε καταλαβαινω παντως, αν ζουσα κ εγω σε τετοια περιοχη, θα ημουν κ εγω τρομοκρατημενη.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Και άντε, να σκοτώσεις, πάνω στην απελπισία σου, στον αγώνα σου να πάρεις την κάμερα, για να την πουλήσεις και να βγάλεις τα προς το ζην, αλλά εδώ δεν είναι τέτοια περίπτωση, να πάρει! ΤΡΙΑ άτομα, με μαχαίρια, δεν θα μπορούσαν να πάρουν την κάμερα, χωρίς να σκοτώσουν τον ΕΝΑΝ άνθρωπο που την κρατούσε?

Νταλια μου, δεν εχουμε πεινασει ποτε στ' αληθεια για να γνωριζουμε που θα μας οδηγουσε αυτο. Δεν εχουμε ποτε βρεθει σε καθεστως απελπισιας, απογνωσης, κ το πιο σοβαρο ειναι οτι δεν χρειαζεται να μεταναστευσουμε για να το νιωσουμε αυτο.......................

elisaki εξακολουθώ να είμαι σίγουρη ότι δεν θα σκότωνα, σου παρέθεσα άλλα πράγματα που ίσως έκανα...αυτά δεν το συνεχίζω

Νομιζεις οτι αυτοι που μπαινουν στην Ελλαδα την εχουν ως προορισμο? Ειδαν φως, ειδαν ανοιχτα κ μπηκαν οι ανθρωποι, κ οι περισσοτεροι με στοχο να φυγουν για αλλες χωρες. Ομως η ελληνικη κυβερνηση που ειναι πολυ ψυχοπονιαρα δεν τους αφηνει να φυγουν. Τους προτιμα αστεγους, πεινασμενους κ χωρις χαρτια στα παγκακια της Γ. Σεπτεμβριου κ οπου αλλου σκεφτεις. Που να βρεθει η αξιοπρεπεια τοτε? Κ οσοι δεν ειναι κλεφτες αναγκαζονται να γινουν, ακομα κ φονιαδες προκειμενου να επιβιωσουν. (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν δικαιολογω την παρανομια, απλα παραθετω τα γεγονοτα)

Συμφωνώ μαζί σου και αυτό είπα παραπάνω....το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι..

rQGhp3.png

κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωι κι είπε μισώ τον μαύρο τον κινέζο τον ιρλανδό...

αυτό ακριβώς...όταν γίνει κατανοητό αυτό ΜΟΝΟ τότε θα μπορούμε να συζητάμε χωρίς να κλειδώνονται τα θέματα....

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

and i quote (notice της ενότητας είναι αυτο ρατσισμός και διακρύσεις ;;;)

Απαγορεύονται υποννοούμενα/εκδηλώσεις μίσους ή κείμενα που ενισχύουν το αίσθημα του φόβου απέναντι σε ομάδες εθνικοτήτων / θρησκευομένων / μέλη της LGBTQ κοινότητας. Σκοπός των συζητήσεων είναι η ενημέρωση, διάλογος και εύρεση λύσεων.
τι λυσεις προτείνεται ;;;; δλδ πως θα μπορούσε αυτο το θέμα μεταξύ αλλων να εχει επικοδομιτική σημασία για όλους μας - υπο την ένοια - προτασεων για λυσεις και διάλογος

γιατι διαόλογος δεν ειναι

εμενα μ εκελεψε αλβανος να πανε πίσω

καποτε κοιμώμασταν με ανοιχτα παραθυρα

ή τα ρεμαλια οι μπατσοι βαρανε κόσμο

ουτε δε ,τα αναρχοκομούνια που τα σπανε

(αυτο δεν ειναι καν διαολογος )

ρε συ φενακι (και θα μου πεις τωρα, 'εσυ τι πεταγεσαι ρε φυστικι, σα κωλος' και νταξ δικιο θα χεις)

αλλα η τονια σου ειπε, απλα, οτι ειναι δικαιωμα της να παιρνει μαζι της το παιδι της σε οποιαδηποτε διαμαρτυρια θελει... δεν το 'τραβολογαει' το παιδι της, πανε μαζι!!!!

και επειδη την ξερω καλα, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να εχει το παιδι της μνημες απο αυτο το πραγμα, ΘΕΛΕΙ να συμμετεχει το παιδι της σε αυτο, δεν το κανει αναγκαστικα, επειδη δεν εχει καπου να το αφησει..

εγω δεν θα το εκανα, κι αυτο δικαιωμα μου ειναι...

και εκεινης το ιδιο

Αν και έφαγα ήδη μια κάρτα για το θέμα θα ξαναπώ την αποψη μου...

Η Ελλάδα έχει γεμίσει λαθρομετανάστες...εχει έρθει κάθε καρυδιας καρύδι χωρίς να μπορει κανείς να ξέρει ποιος είναι τι...

Κανείς πιστεύω δεν έχει προβλημα με τον οικογενειάρχη που ήρθε για να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στην οικογενεια του και ζει και εργάζεται τίμια εδώ,χωρίς να ενοχλεί κανένα.Μακάρι όλοι οι αλλοδαποί να ήταν έτσι.

Αλλά δεν είναι.Δεν υπάρχει καμία υποδομή και κανένας έλεγχος...πόσους πια να απορροφήσει αυτή η χώρα;;

Οταν κάποιος απο αυτους στη χώρα του κλεψει θα του κόψουν το χέρι.Αν το κάνει στην Ομόνοια θα αφεθεί ελευθερος γιατί δεν υπάρχει χώρος ουτε στα κρατητήρια,ούτε στις φυλακές :evil::evil::evil:

Μπορούν να κλέβουν,να σκοτώνουν,να βιάζουν,να κάνουν ότι γουστάρουν πολύ απλά γιατί δεν έχουν χαρτιά και κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη και να τους βρεί.Εχώ πρόβλημα λοιπόν με όλους αυτούς.Γιατί πολύ απλά έχω πέσει θύμα κλοπής δυο φορές και ήμουν απλά τυχερή που δεν μου κάναν κάτι χειρότερο.:evil:

Εχω πρόβλημα που δεν μπορώ να κυκλοφορήσω μόνη μου το βράδυ.

Εχω πρόβλημα που αυριο το παιδί μου δεν θα μπορεί να παιξει στη γειτονιά.

Εχω πρόβλημα που επείδη κάποιοι τους εκμεταλεύτηκαν πρέπει να ζω εγώ μες στο φόβο για μένα και την οικογενεια μου.

Εχω πρόβλημα που δεν τους μαζεύει κανείς όλους αυτους τους λαθραιους,μαζί μ΄αυτους που τους έφεραν,να τους στείλει απο κει που ήρθαν.

Αν το να θέλω να ζω χωρίς να φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα με κάνει ρατσιστρια,τότε ναι είμαι.

Τέλος επειδή τα μεγάλα λόγια είναι και ωραία και εύκολα,αναλογιστειται κάποιες πως θα νιώθατε το κακό χτυπούσε τη δική σας πόρτα.

Συγνώμη για το σεντόνι αλλα ελιμαι αγανακτισμένη τόσο με την κατάσταση οσο και με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν καποιοι.

xceZp3.png

Αν και έφαγα ήδη μια κάρτα για το θέμα θα ξαναπώ την αποψη μου...

Η Ελλάδα έχει γεμίσει λαθρομετανάστες...εχει έρθει κάθε καρυδιας καρύδι χωρίς να μπορει κανείς να ξέρει ποιος είναι τι...

Κανείς πιστεύω δεν έχει προβλημα με τον οικογενειάρχη που ήρθε για να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στην οικογενεια του και ζει και εργάζεται τίμια εδώ,χωρίς να ενοχλεί κανένα.Μακάρι όλοι οι αλλοδαποί να ήταν έτσι.

Αλλά δεν είναι.Δεν υπάρχει καμία υποδομή και κανένας έλεγχος...πόσους πια να απορροφήσει αυτή η χώρα;;

Οταν κάποιος απο αυτους στη χώρα του κλεψει θα του κόψουν το χέρι.Αν το κάνει στην Ομόνοια θα αφεθεί ελευθερος γιατί δεν υπάρχει χώρος ουτε στα κρατητήρια,ούτε στις φυλακές :evil::evil::evil:

Μπορούν να κλέβουν,να σκοτώνουν,να βιάζουν,να κάνουν ότι γουστάρουν πολύ απλά γιατί δεν έχουν χαρτιά και κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη και να τους βρεί.Εχώ πρόβλημα λοιπόν με όλους αυτούς.Γιατί πολύ απλά έχω πέσει θύμα κλοπής δυο φορές και ήμουν απλά τυχερή που δεν μου κάναν κάτι χειρότερο.:evil:

Εχω πρόβλημα που δεν μπορώ να κυκλοφορήσω μόνη μου το βράδυ.

Εχω πρόβλημα που αυριο το παιδί μου δεν θα μπορεί να παιξει στη γειτονιά.

Εχω πρόβλημα που επείδη κάποιοι τους εκμεταλεύτηκαν πρέπει να ζω εγώ μες στο φόβο για μένα και την οικογενεια μου.

Εχω πρόβλημα που δεν τους μαζεύει κανείς όλους αυτους τους λαθραιους,μαζί μ΄αυτους που τους έφεραν,να τους στείλει απο κει που ήρθαν.

Αν το να θέλω να ζω χωρίς να φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα με κάνει ρατσιστρια,τότε ναι είμαι.

Τέλος επειδή τα μεγάλα λόγια είναι και ωραία και εύκολα,αναλογιστειται κάποιες πως θα νιώθατε το κακό χτυπούσε τη δική σας πόρτα.

Συγνώμη για το σεντόνι αλλα ελιμαι αγανακτισμένη τόσο με την κατάσταση οσο και με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν καποιοι.

όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση...άλλος στο δικό του σπίτι άλλος στου γείτονα άλλος στου αδερφού...

κι οι Έλληνες βγήκαν έξω μετανάστες...Αυστραλία Η.Π.Α. Γερμανία κι εγω δεν ξέρω πού αλλού....δεν πήγαν όμως μόνο οι οικογενειάρχες...πήγαν και κακοποιά στοιχεία...θυμήσου μόνο οτι ο Πάσσαρης συνελήφθη στη Ρουμανία μετά απο ληστεία μετά φόνου....

όλα είναι ανακύκλωση γιατί παντού υπάρχουν τα πάντα

άλλο να λες θέλω να συλληφθούν ΟΛΑ τα κακοποιά στοιχεία ανεξαρτήτως εθνικότητας κι άλλο να συλληφθούν ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ κακοποιά στοιχεία

io6Qp3.png

g3BCp2.png

βρε κοριτσια το θεμα δεν ειναι αυτος που σκοτωνει τι εθνικοτητα ειναι..αλλα γιατι σκοτωνει!!!η δικη μου οικογενεια κιαν εχει πεινασει......ποτε δεν σκοτωσαμε ουτε κλεψαμε!!!ειχαμε τρωγαμε δεν ειχαμε ψαχναμε μεροκαματα για να φαμε..τουαλετα δεν ειχαμε θερμανση ουτε,ρουχα μεταχειρισμενα οτι μας εδειναν!!

ειμαστε ολοι ανθρωποι ανεξαρτητου χρωματος φυλης κ.τ.λ!!ολοι προσπαθουμε να επιβιωσουμε σε ενα κρατος που κλεβει το λαο του!!!!αυτοι που καθοντε στην βουλη και τα υπουργεια μας εφτασαν εδω!!!σε αυτους πρεπει να γινει πολεμος και οχι μεταξυ του λαου!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα με τη μαμά μου σε πορείες για την Παλαιστίνη, φορώντας την παλαιστινιακή μαντίλα (τώρα είναι πολύ τρέντυ να το φοράς αυτό, τότε δεν ήταν). Καταλαβαίνω το λόγο που κάποιες κοπέλες θέλουν να το κάνουν αυτό ακόμα και σήμερα, εγώ ωστόσο, αν είχα παιδί, δεν θα το έπαιρνα μαζί μου ΤΩΡΑ ΠΙΑ. Παρόλο που είμαι περήφανη που εμένα, ως παιδί, με έπαιρνε η μαμά μου μαζί της ΤΟΤΕ.

Η Άρια είπε τη μαγική φράση? Να επέμβει η Ε.Ε.? Ε, μα να επέμβει! Ε, μα να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση.

Όταν βλέπω τις καραβιές με τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους μέσα, τις ρακένδυτες μάνες με τα μωρά τους, στεναχωριέμαι αφάνταστα. Δεν μπορούμε να τους στείλουμε πίσω, σαν να είναι χαλασμένο εμπόρευμα, είναι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε και εδώ, στοιβάζοντας τους σε άθλιους χώρους, ή προωθώντας τους σε γειτονιές της Αθήνας- γκέτο, δεν είναι σωστό ούτε για εκείνους ούτε για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα σε αυτές τις γειτονιές. Τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους? Δουλειές δεν υπάρχουν, για όλους αυτούς. Πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Θα πω και εγώ λοιπόν ότι πρέπει να επέμβει η Ε.Ε. Και θα πω και ότι πρέπει όλοι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, να τύχουν περίθαλψης και να τους αντιμετωπίσουμε σαν ανθρώπους. Αν κάποιος από αυτούς όμως σκοτώσει ή προκαλέσει επικύνδινη σωματική βλάβη στον οποιονδήποτε άλλο (έλληνα, αλβανό, πακιστανό, σουηδό κλπ κλπ) να τιμωρηθεί παραδειγματικά, με βάση ότι ορίζουν οι νόμοι.

Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα με τη μαμά μου σε πορείες για την Παλαιστίνη, φορώντας την παλαιστινιακή μαντίλα (τώρα είναι πολύ τρέντυ να το φοράς αυτό, τότε δεν ήταν). Καταλαβαίνω το λόγο που κάποιες κοπέλες θέλουν να το κάνουν αυτό ακόμα και σήμερα, εγώ ωστόσο, αν είχα παιδί, δεν θα το έπαιρνα μαζί μου ΤΩΡΑ ΠΙΑ. Παρόλο που είμαι περήφανη που εμένα, ως παιδί, με έπαιρνε η μαμά μου μαζί της ΤΟΤΕ.

Η Άρια είπε τη μαγική φράση? Να επέμβει η Ε.Ε.? Ε, μα να επέμβει! Ε, μα να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση.

Όταν βλέπω τις καραβιές με τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους μέσα, τις ρακένδυτες μάνες με τα μωρά τους, στεναχωριέμαι αφάνταστα. Δεν μπορούμε να τους στείλουμε πίσω, σαν να είναι χαλασμένο εμπόρευμα, είναι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε και εδώ, στοιβάζοντας τους σε άθλιους χώρους, ή προωθώντας τους σε γειτονιές της Αθήνας- γκέτο, δεν είναι σωστό ούτε για εκείνους ούτε για τους ανθρώπους που ζουν μόνιμα σε αυτές τις γειτονιές. Τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους? Δουλειές δεν υπάρχουν, για όλους αυτούς. Πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Θα πω και εγώ λοιπόν ότι πρέπει να επέμβει η Ε.Ε. Και θα πω και ότι πρέπει όλοι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, να τύχουν περίθαλψης και να τους αντιμετωπίσουμε σαν ανθρώπους. Αν κάποιος από αυτούς όμως σκοτώσει ή προκαλέσει επικύνδινη σωματική βλάβη στον οποιονδήποτε άλλο (έλληνα, αλβανό, πακιστανό, σουηδό κλπ κλπ) να τιμωρηθεί παραδειγματικά, με βάση ότι ορίζουν οι νόμοι.

συμφωνω απολυτα!!!πραγματικα οτι πιο σωστο σαν να ακουσες την σκεψη μου!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Κα Στυλιανάκη δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να χαίρεται βλέποντας τέτοιες εικόνες....
ase .. δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν αυτά τα πράγματα να συμβουν, και το λένε κιόλας δημόσια.

(δεν έχουν εκείνη τη στιγμή βέβαια στο νου τους, ότι αυτό μπορεί και να συμβεί, καθώς και το πώς αυτό φαίνεται, πώς είναι, στην πραγματικότητα.

το εύχονται στα κρυφά, σαν εκδίκηση, σαν αντίποινα. )

και επίσης προκαλούνται απο άρθρα και τα μμε...:evil:

πιστεύω ότι αυτές τις εποχές πρέπει όλοι να αναλογιστούμε σε τί πιστεύουμε, και τώρα είναι που όλες οι συζητήσεις περι θρησκευτικών, και πίστης έχουν το απόλυτο νόημα. είναι στιγμές απελπισίας, και στιγμές πάρα πολύ επικίνδυνες.

Είναι πιο επιτακτικό απο ποτέ, να αφήσουμε πίσω τα συναισθήματα της οργής, (αν αυτά κατευθυνονται, στον απέναντί μας, στον συνομιλητή μας,

ή στον ανθρωπάκο ) και να σκεφτούμε πως να συνεισφέρουμε στο να ηρεμήσουν τα κλίματα, ή να προσφέρουμε λύσεις...

πραγματικά υπεύθυνοι,

για μένα είναι ολόκληρη η δυτική κοινωνια, την στιγμή που πατάει στις χώρες του τρίτου κόσμου κ την εκμετάλλευσή τους, για να έχει όλες τις πολυτέλειες

την στιγμή που εδώ τρώμε και έχουμε κοιλιές και πωπούς, ενώ παιδάκια πεινάνε και εαν διναμε όλοι ,(και οι προηγουμενες γενιές των εχόντων) ή εάν υπήρχε βούληση δεν θα υπηρχαν χώρες με κόσμο σε εξαθλίωση, και πείνα,

δεν θα ερχόταν εδώ όλος αυτός ο κόσμος ψάχνοντας κάποια ελπίδα, ένα στρώμα, ένα δωμάτιο, ένα ψωμί.

δεν υπαρχει καποιος όπου να βγάλουμε την οργή μας για τη σημερινή κατάσταση (το ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ απο όλα)

και προφανώς είναι λάθος να ειναι αυτοι οι άνθρωποι ή η έννοια "μετανάστης".

όταν ήμουν παιδί θυμαμαι που διαβαζαμε για την unicef και την αφρικη.

Ε ΛΟΙΠΟΝ αυτά τα παιδάκια που βλέπαμε ΤΟΤΕ στα φυλλάδια και στα ντοκυμαντέρ, τώρα μεγάλωσαν και ήρθαν και εδω! 20 χρονια μετά είναι ενήλικες....!!!

φανταστέιτε το... εμείς είχαμε τα βιβλία μας, τις σοκοφρέτες και τα παγωτα, τις τηγανητές πατάτες και τα μπιφτέκια, και βλεπαμε σε φωτογραφίες τα παιδάκια που ζουσαν στο χώμα με ένα σώβρακο... αυτά είναι τώρα που μεγάλωσαν...και αναζητούν αυτά που είχαμε εμείς...

όσο ο κόσμος τώρα βγάζει την οργή του (που εχει πολλες αιτίες)

ξεσπώντας σε κάτι,

τόσο καθυστερεί η όποια λύση ... η όποια πρόταση για επίλυση, ή όποια προσπάθεια για να ηρεμήσουν τα κλίματα.

κυριαρχεί το μαυρο και το άσπρο, και η σύγκρουση.

αυτο ομως ειναι μονοδρομος. .θλιβερό. και χαμένοι όλοι!

κάποιοι μέσα στην απελπισία τους να ξεσπάσουν την οργή τους, εξαπολύουν επιθέσεις ακόμα και σε αυτούς που απλώς δεν επιλέγουν

την οργή ως διέξοδο,...

η κατάσταση αυτή δημιουργείται εδώ και δεκαετίες, δεν ξέσπασε τώρα.

(παγκόσμια). απλώς τώρα το βλέπουμε μπροστά μας.

και επειδή πολλοι πιστευουν ότι τέτοια άποψη έχει μονο κάποιος που δεν ζεί τη κατάσταση απο κοντά να πώ ότι μένω ακριβώς μέσα στο κέντρο της περιοχής αυτής, κυψέλη, και μπροστά απο το παράθυρό μου είναι καθε μέρα κάποιοι μετανάστες που πουλάνε cdτσαντεςκ γυαλια ηλιου. Με την διάφορά του ότι αυτοί παίζουν ποδόσφαιρο μαζί με όλων των εθνικοτήτων τα παιδιά και ενήλικες (κ έλληνες) κάθε απόγευμα στη πλατεία. ναι υπαρχει και αυτό.

και ναι δε βλέπεις πέντε στενά πιο κάτω "άσπρη" φάτσα, αλλά σας πληροφορώ, αυτό που βρίσκω άσχημο είναι οι μαύροι τοίχοι και η βρωμιά που έχει γίνει απο το καυσαέριο όλων των ελληνικών αυτοκινήτων τα τελευταία 50 χρονια, όπου η περιοχή δεν εχει ποτέ καθαριστεί ή φροντιστεί ή φωτιστεί σωστά απο κάποιον. να περπατούσα εκεί δεν υπήρχε περίπτωση γιατί δεν υπαρχει λόγος/κατάστημα ή κάτι άλλο ωραίο, και μετανάστες να μην είχε..

Τα κτίρια ειναι όσο άσχημα κ μαυρα όσο η πρώην ανατολική γερμανία όταν ανοιξαν τα συνορα, σε κατι πολεις, όπου δεν υπήρχε ψυχη, και τα μέρη ήταν όπως πριν απο 50 χρόνια (το 90' ήταν όπως το 40'). πόλεις φάντασμα. Αυτά δεν τα έχουν προκαλέσει αυτοι οι άνθρωποι (που έχουν παρεπιπτοντως σιδερωμένα και άσπρα ρουχαλακια και δεν ειναι "βρωμιάρηδες" όπως καποιοι τους αποκαλούν) . είναι αποτελέσματα πολλών παραγόντων.

δεν μπορεί λοιπον, απλώς για να ξεσπάσουμε την όποια οργή μας για όλα, να βρίσκουμε αυτούς ως αποδιοπομπαίους τράγους.

και...η όποια εγκληματικότητα είναι καταδικαστέα, και κακώς η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της, οποτε εκεί θα πρέπε τουλαχιστον να στρέφεται η οργή στην αστυνομια, μέσω κάποιας διαδήλωσης, στην ΓΑΔΑ και στην ευελπίδων, και στη βουλη.

(αντί οι ελληνες να κυνηγάνε μετανάστες στην βαρβάκειο - οπου εκεί πηγαινουν τουλαχιστον οσοι δουλεύουν!)

να βρουν λύσεις να ξεχωρίσουν τους εγκληματίες απο τους πράους ανθρώπους! δε γίνεται να λέμε, χμ αστυνομία δε κανεις τη δουλειά σου, και εξαιτίας αυτού, τότε, στην πυρα ο μετανάστης, όποιος και να ναι, ...

πχ το κράτος έχει εισαγγελείς για να ασχολούνται με γελοιες περιπτώσεις, και δεν εχει εισαγγελείς να ασχολούνται με το να φυλακιστεί κάποιος επικίνδυνος για την κοινωνια? (είτε είναι ο p. o gios του β@ ρδι νο γιάννη που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 2 ανθρώπους, και ζεί ελεύθερος και βασιλεύει και οδηγάει πορσε σε κάποιο βόρειο προάστειο, είτε ο μετανάστης στην ηπείρου)

το εχω ξαναγράψει, στην ευελπίδων θα πρεπε να γίνονται οι διαδηλώσεις...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

το ενα φερνει το άλλο... λίγοι ειναι που ξεκιναν μια ληστεια και καταληγουν σε φονο?

δεν είναι λίγοι, είναι απλά δολοφόνοι, ξέρεις πόσος κόσμος πεινάει, οι παπούδες μας και οι γιαγιάδες που πεινούσαν ούτε ζωντάνο δεν μπορούσαν να σκοτώσουν όχι να αφαιρέσουν, και κατ'αυτό τον τρόπο, ανθρώπινη ζωή, δε με νοιάζει αν είναι έλληνες, πακιστανοί, αφγανοί, με τρομάζει, με ανατριχιάζει το γεγονός ότι για αυτούς μία κάμερα ήταν πιο πάνω από τον άνθρωπο, μπορούσαν απλά να την πάρουν, δύσκολο ήταν?, δεν τους ήταν όμως τίποτα έτσι απλά να σκοτώσουν, και μετά τι θα γίνει, ποιος θα είναι ο επόμενος, γιατί όποιος σκοτώνει ξανασκοτώνει, έτσι απλά, και όταν αυτός ο κάποιος ζει στο περιθώριο, με όλα τα σύνδρομα που μπορεί να φέρει, τότε θα του είναι 2 φορές πιο εύκολα να σκοτώσει, ειδικά όταν δεν πρόκειται για τίμιο βιοπαλαιστή αλλά κακοποιό του ποινικού δικαίου, είτε έλληνα ή ξένο

1FdQp2.png

.

Να επέμβει η Ε.Ε.? Ε, μα να επέμβει! Ε, μα να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση.

ελα ρε παιδια ... τι να παρεμβει η ΕΕ? μα η ευρωπη το εχει φτιαξει ετσι το πλανο ωστε να τους υποδεχομαστε και να τους κραταμε εμεις στην ελλαδα επ'αοριστον! σιγα μην θελει να βοηθησει τοσα χρονια και δεν εχει σκεφτει το πως! μας δουλευουν !το αχρηστο κρατος δεν τολμα να εξετασει αιτησεις ασυλου και παραμενουν εδω αιωρουμενοι ημινομιμοι ημιπαρανομοι και παει λεγοντας... και οταν σκοτωθουμε θα συγκαλεσουν συσκεψη! χα χα ...

Διαφημίσεις

η φτωχεια φέρνει εγκληματικοτητα

όποιος πεινάει μπορει να καταφύγει στο έγκλημα για να επιβιωσει

εχεις δικιο.

η Ελλαδα δεν μας χωραει ολους, πως να το κανουμε.

η παραγωγη μας, οι ποροι, οι δουλειες...ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ της χωρας δεν ειναι τετοιο που να μπορουν να ερχονται ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ χιλιαδες ανθρωποι επιπλεον καθημερινα. Απο ενα σημειο και περα αυτο μονο εξαθλιωση φερνει, τα αποτελεσματα τα συναντουμε καθημερινα...

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα όσα έγραψες. Να προσθέσω και κάτι άλλο που σκέφτομαι εγώ. Πως αυτό το μίσος είναι υποκινούμενο, γιατί συμφέρει τους κυβερνώντες να ασχολούμαστε με τους μετανάστες, και αυτοί ανενόχλητοι να ξεπουλάνε τη χώρα.

Και όταν έρθει η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να ξεσπάσουμε το θυμό μας, πάλι κάποια αφορμή θα δώσουνε για να φάνε το ξύλο οι μετανάστες και όχι οι ίδιοι.

Και φυσικά συνένοχοι είναι όλα τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά με έξυπνο και ύπουλο τρόπο :evil:.

Με μια γρήγορη ματιά στο θέμα να πω πως συμφωνώ απόλυτα! Το ίδιο ακριβώς πιστεύω κ εγώ...Είναι πάγια τακτική των κυβερνώντων...

Επίσης το παράλληλο των δύο γεγονότων φόνος λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης απ την μια κ αλύπητο ξύλο αθώων στην πορεία απ' την άλλη έδωσε ακόμα μεγαλύτερη τροφή για σκέψη...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

παρολο που εχω φαει καρτα θα τολμησω να γραψω.

ειναι απαραδεκτο να ζεις την αθηνα ως πεδιο μαχης. ειναι αδιεξοδο να βλεπεις καποιους να κυνηγανε καποιους να τους σκοτωσουν. αλλοδαποι κυνηγημενοι απο χρυσαυγιτες, αλλοδαποι (οχι ολοι) να βριζουν αδιακριτως και να αντιδρουν σπασμωδικα, αλλοι να κρυβονται.

ο κοσμος χαμενος μεταξυ λογικης και αγριας αντιδρασης, διαδηλωτες βαρυτατα τραυματισμενοι...

και η αστυνομια εξαφανισμενη, παρα μονο στις διαδηλωσεις παρουσα.... για να σακατεψει και αποδωσει ευθυνες εκ των υστερων...

χθες ημουν οργισμενη με καποιους μεταναστες, αλλά οταν μαζευτηκαν οι χρυσαυγιτες, φευγοντας με το αυτοκινητο ειδοποιουσα τους μεταναστες στα κοντινα φαναρια να την κοπανησουν...

δεν ειναι ευκαιρια να εκφρασω ουτε τα δημοκρατικα μου ουτε τα φασιστικα μου αισθηματα και να δειχτω εδω μεσα. οσοι ζουμε ή εργαζομαστε μεσα στο κεντρο και διπλα απο τα γεγονοτα ξερουμε... εχουμε ενα σφυξιμο που ξερω απο την εμπειρια του 2008 οτι θα αργησει να φυγει... και μετα παλι θα περιμενουμε το επομενο μπαμ.

έχεις δίκιο, κι εγώ από χθες έτσι αισθάνομαι, και κυρίως νευριάζω που δεν μπορώ να κάνω κάτι, ακόμη ακόμη δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά, μου τη δίνει, όλοι και κανένας έχουν δίκιο, θύτες και θύματα στο ίδιο καζάνι, που βράζει....

1FdQp2.png

πάντως έχω και την αξής απορία (η οποία και δεν πρόκειται να μου λυθεί ποτέ αλλά ας την πω):αυτοί οι άνθρωποι που διέπραξαν το φόνο του Μανώλη όταν έμαθαν (που σίγουρα με τόσο ντόρο) οτι ο άνθρωπος αυτός πήγαινε τη σύζυγο να γεννήσει πως να αισθάνθηκαν;τύψεις;(σίγουρα)ενοχές;(αφού είναι ένοχοι για την πράξη)

τί άραγε;και ποιός Θεός θα τους συγχωρήσει;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει την ίδια κατάσταση...άλλος στο δικό του σπίτι άλλος στου γείτονα άλλος στου αδερφού...

κι οι Έλληνες βγήκαν έξω μετανάστες...Αυστραλία Η.Π.Α. Γερμανία κι εγω δεν ξέρω πού αλλού....δεν πήγαν όμως μόνο οι οικογενειάρχες...πήγαν και κακοποιά στοιχεία...θυμήσου μόνο οτι ο Πάσσαρης συνελήφθη στη Ρουμανία μετά απο ληστεία μετά φόνου....

όλα είναι ανακύκλωση γιατί παντού υπάρχουν τα πάντα

άλλο να λες θέλω να συλληφθούν ΟΛΑ τα κακοποιά στοιχεία ανεξαρτήτως εθνικότητας κι άλλο να συλληφθούν ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ κακοποιά στοιχεία

Εννοείται οτι θέλω να συλληφθούν ΟΛΑ τα κακοποιά στοιχεία ανεξαρτήτως εθνικότητας.Να σου θυμήσω μόνο οτι πριν 20 χρόνια τουλάχιστον που ήμουν εγώ παιδάκι,παίζαμε ελεύθερα έξω,η μαμά μας γυρνούσε το βράδυ απ΄τη δουλειά χωρίς να φοβάται κτλ.

Οχι οτι δεν υπήρχε και τότε βια κι εγκληματικότητα..απλά ήταν μεμονωμένα περιστατικά.Η διαφορά με σήμερα είναι οτι η βία ειναι καθημερινό φαινόμενο.

Πολλοί απο αυτους τους αλλόδαπους μεγάλωσαν με ωμή βία και κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.Γιατί έτσι τους έμαθαν στη χώρα τους και δεν έχουν πρόβλημα να σκοτώσουν κάποιον ακόμα και για μισό ευρώ.

Κάποιοι άλλοι μεγάλωσαν θεωρώντας την γυναικα αντικείμενο και δεν διστάζουν να βιασουν και να κακοποιήσουν μια κοπέλα απλά γιατί έτσι...

Ολες αυτές οι διαφορετικές κουλτούρες,σε συνδιασμό με τις συνθήκες εξαθλίωσης που ζουν εδώ,τους κάνουν πραγματικά επικίνδυνους.

xceZp3.png

Κανένα κομματάκι οργής περισσεύει για τις... κυβερνήσεις... που εκλέγουμε και μας κυβερνούν...?

Το "άρον άρον" και το "νίπτω τας χείρας μου" φαίνονται μάλλον πιο βολικά...

symfnv ΑΠΟΛΥΤΑ να προσθεσω μονο το εξής. Το μίσος και η οργή ηταν ΠΑΝΤΑ δυο συναισθηματα που βολευαν τους εχοντες εξουσία. χρησιμοποιουνται άπειρες φορές, μαζί με τον φόβο ώς μέσο καταστολής αλλά και ώς εναν θεσπέσιο τρόπο προκειμένου οι πολίτες να βρισκονται σε μια διαρκή σύγχιση. παράλληλα, εμας μας "βολευει" τρομερά να εκτονωνομαστε.. μεταξύ μας. Εγώ πχ να πλακώνομαι με την ζουπυ επειδη ειναι ξανθιά, την σοφια να πλακώνετε με οτν αμιρ επειδη ειναι μελαμψός και πάει λέγοντας. επειδη 8α φτασουμε ετσι όπως πάμε στο σημειο να γινεται αποδέκτης της οργής μας ο αναπηρος, η μονη μητέρα, ο παππούς, ο ασθενής, ο ψυχασθενής και να μπαινει στο στόχαστρο επειδη πχ δικαιουται συνταξη και επίδομα και ουσιασιτκά τρώει τα λεφτά τα δικά μου (πχ μια αναπηρη πολυτεκνη μητέρα... 8α ερ8ει λοιπον η στιγμή που θα πουμε ουπς.. γιατι να παιρνει αυτη τα επιδοματακια της και να καθεται και εμενα να μου βγαινει η πιστη για 800 ευρώ.., στην πυρα κ αυτη)

τι έλεγα; α ναι.. λοιπον κοριτσια.. επειδη ολοι εχουμε την τάση να ψάχνουμε.. εσωτερικους εχθρους της πατρίδος ας μην κοιτάμε πλέον δίπλα μας... αλλα ας κοιταξουμε προς συνταγμα μεριά και γιατι οχι ας βγουμε στο δρομο αγκαλια με τα παιδια μας και τις κατσαρολες στα χέρια όπως αργεντινή και ισημερινός. σε ο,τι αφορά στους μετανάστες.

Αφού ΟΛΟΙ μας και εγώ μαζί τους εχουμε χρησιμοποιησει

- για να βαφτισουμε τα παιδιά τους και να εχουμε ετσι ησυχη την θρησκευτική μας συνειδηση

- για να μας καθαρισουν τζαμια στα φαναρια και να δωσουμε τον οβολό μας ικανοποιοντας παράλληλα την αχορταγη όρεξη μας για οικτο και συμπονια (του 2λεπτου)

- για να μας κα8αρισουν το χορταρι του εξοχικου μας με 10 ευρώ

- για να μας σπειρουν τα χωράφια και να το παιζουμε τσιφλικάδες με 10 ευρώ τη μέρα και διαμονη στη στανη

- για να εκτονώνονται πάνω τους οι άντρες και τα αδερφια μας γιατι εμεις ειμαστε κυρίες και δεν κάνουμε πισωκολητά

- για να μας βάψουν το σπιτι χωρίς ένσημα και να γλιτώσουμε φράγκα

- για να μας κουβαλησουν τα ψώνια απο το σουπερ (το εχω δει στην κυψελη.. μπροστα η τσουράπω με το μαλλι πλατινα και πισω ο πακιστανος με τα ψωνια) και να νιωσουμε λιγο.. κολωνακιωτισσες

- για να μας κρατησουν τα παιδιά

- για να μας ανοιγουν τις πορτες στα clubs

- για να σοβατιζουν το διαμερισμα που 8α μας αγορασει ο μπαμπας μας για προικα του ντορή

- για να κουβαλάνε τις ντουλάπες στην μετακόμιση μας (απο το κέντρο που μπλιχ δεν μπορουμε να ζηςσουμε άλλο, στο εξωτικό χαλάνδρι)

τώρα ξαφνικά ξουτ ξουτ μυρμηγκάκια δεν σας θέλουμε ειμαστε "νοικοκυραίοι'. εμ αυτο μας έφαγε τοσα χρόνια. η..νοικοκυροσύνη μας.

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

negative thinking(acting) VS positive thinking (acting)

δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το εκφράσω και σίγουρα θα γράψω άσχημα καποιες στιγμές ;)

negative thinkig

μα μας εχουν φάει την ζωη ποια! να κλείσουν τα σύνορα κουράστηκα καποτε κοιμώμασταν υσηχα εχω παιδια να μεγαλώσω !

(αυτη η σκέψη δεν ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τ ι π ο τ α )

είναι μια αρνητική προσεγκιση που δεν οδηγεί σε καμία λύση παρα μόνο σε αρνητικά συναισθήματα που θα οδηγησουν στο negative acting -συσώρευση αρνητικώ συναισθηματων που οδηγούν σε αρνητικές πραξεις - προς πασα κατεύθυνση -

(με επεκτασεις σε criminal acting )

positive thinkig υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία σήμερα πως μπορώ αλήθεια να συνησφερω;

υπαρχει κάτι που θα μπορέσω να κάνω να με βοηθήσει να διώξω αυτα τα αρνητικά συναισθήματα ;

αυτες οι σκεψεις βοηθούν στο ν α πράξω στην συνέχεια

negative actions

εμα το μπιπ τον αλβανο να μου παρει τη θεση ... (βγαινεις απο το αμαξι και τσακώνεσαι η κοινωνία και αντικειμενικά έτσι είναι σε θεωρει ρατσιστή ... μερίδα ατόμων παραδειγματίζεται απο σένα και οδηγείτε σε παρόμοιες συμπεριφορές )

negative thinking that leeds to criminal actions (after negative actions)

σκεψη : δεν αντεχω εχω και παιδια να μεγαλώσω με τόσους ξένους φοβαμαι ποια ! ασε που ο γιαννακης εχειμέινει πίσω στην γλωσαα γιατι στην γειτωνία τα περισσότερα παιδια ειναι ξένα μα κι εγω δεν μπορώ να μετακομίσω , εδω ειναι φτηνα τα ενοίκια κολω κατασταση που φτασαμε ποια

πραξη : (διαλογος στην δασκαλα) να πεις στο μοχάμεντ να μαθει καλυτερα ελληνικά , δε θα μείνει το παιδι μου πίσω επειδη ο πατερας του μοχαμέντ μπήκε παράνομα στη χώρα

εγκληματική πραξη : ο μπαμπας του γιαννακη παει και βαραει το μπαμπα του μοχαμεντ και το μοχαμεντ

(φυλακή μυνήσεις κοκ ίσως και καποιοι στο χώμα)

positive thinkig : ο μοχαμεντ κανει παρεα με το παιδι μου και ο μοχαμεντ δυστυχώς ειναι λίγα χρόνια στη ελλαδα και δε μιλάει καλα ελληνικά

positive acting : τι λες να παίρνουμε πιο συχνά το μοχαμεντ μαζι με το γιαννακη στην πλατεια για να μαθει ελληνικά να ειχει ακόμα περισσότερη θετική επιρροή γα το γιαννακη ;

this world is a better place : ο γιαννακης και ο μοχαμεντ μαζι με τους γονείς τους ζουν αρμονικά σε μια κοινωνία που αλληλοϋποστηρίχτηκαν

δεν εχω κατι αλλο να σας πω !

Σε λίγα χρόνια δε θα έχει νόημα αυτή η συζήτηση...Η οικονομική εξαθλίωση θα χτυπήσει όλους όσους ζουν στην Ελλάδα, ξένους και μη...Όλοι στον ίδιο τορβά.. Και τότε τα ξαναλέμε...Και όλα αυτά γιατί ένα μάτσο αλήτες πολιτικοί δε σεβάστηκαν τίποτά μπροστά στο κέρδος... Τι κάναν σωστό για να κάνουν και σωστή μεταναστευτική πολιτική?

Έβλεπα μια συνέντευξη του Γιανναρά στη διεθνή Έκθεση βιβλίου. Είπε κάτι που με τρόμαξε: "Με όλα αυτά που συμβαίνουν, τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους." τα χειρότερα έρχονται

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

να πω κι εγώ μερικές σκόρπιες σκέψεις επί του θέματος;

κι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι μετανάστρια. Ναι, δεν είμαι ο οικονομικός λαθρομετανάστης που ζει σε ένα υπόγειο την εξαθλίωση, αλλά δεν παύω να είμαι ξένη σε μια ξένη χώρα. Αν λοιπόν αύριο-μεθαύριο για κάποιο λόγο ξεκινήσουν ταραχές, δικαιολογείται ο οποιοσδήποτε να με σταματήσει στο δρόμο και να με δείρει/ σκοτώσει/ βιάσει, επειδή είμαι ξένη; Και δεν φαντάζομαι πριν με κακοποιήσει να ζητήσει να δει τα χαρτιά μου, για να δει αν είμαι νόμιμη ή όχι και να πράξει αναλόγως ;)

έχω φίλη που μένει 10 χρόνια εδώ, ο άντρας της έχει τη σούπερ δουλειά, βγάζουν πολύ καλά λεφτά, είναι τακτοποιημένοι οικογενειάρχες. Κι όμως, την έβρισε τύπος εμφανώς σε χειρότερη κοινωνική κατάσταση από ό,τι αυτή, και της είπε να γυρίσει στη χώρα της, γιατί νόμιζε ότι του πήρε την ουρά στο ταμείο. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που προφανώς είναι μεγαλύτερο βάρος για το Αμερικανικό κράτος από ό,τι η φίλη μου.

και κάτι άλλο για τη γενικότερη νοοτροπία μας: ο Σαμαράς, που πήγε στην Αλβανία και κάλεσε τους πολίτες της να έρθουν στη χώρα μας γιατί έχει δουλειές, έχει υποδομές να τους δεχτεί κλπ κλπ, ανταμοίφθηκε για την εξαιρετική πολιτική του (εφόσον πραγματικά αποδείχτηκε ότι ήμασταν 100% προετοιμασμένοι να υποδεχτούμε ξένους χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα - ειρωνία ήταν αυτό) με το να είναι σήμερα αρχηγός κόμματος, αντί να τον στείλουμε σπιτάκι του να φυτεύει μελιτζάνες τσακώνικες... και καθόμαστε και τα βάζουμε με ανθρώπους που ξεκίνησαν χωρίς ένα ρούχο πάνω τους να πάνε να αντιμετωπίσουν το μίσος και την απαξίωση μιας ξένης χώρας, για να ταΐσουν 5 στόματα.. γιατί έχω δει τον τελευταίο γιδόμπατσο του χωριού (δεν αποδίδω σε όλους τους αστυνομικούς αυτό το χαρακτηρισμό, αλλά σε συγκεκριμένο άτομο) να δέρνει τον Αλβανό και να τον ταπεινώνει, γιατί αυτός ήταν ανώτερος άνθρωπος.

για τα εγκλήματα δεν έχω να πω κάτι, θεωρώ αυτονόητο ότι όποια ζωή κι αν χάνεται είναι απώλεια..

και τέλος: φυλάτε τα λόγια σας, γιατί δεν θα αργήσει η ώρα που θα αναγκαστούν πολλοί από εμάς να μεταναστεύσουν, και να αντιμετωπίσουν ίδιες συμπεριφορές σε άλλες χώρες ;) είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Τόσα χρόνια όλοι βοηθούσαν τους λαθρομετανάστες επειδή τους λυπόταν. Η κάθε νοικοκυρά είχε και την Αλβανέζα οικιακή βοηθό, αγρότης έπαιρνε στα χωράφια του τον Πακιστανό, η κάθε μαντάμ είχε τη Φιλιππινέζα να της μεγαλώνει τα παιδιά, όλοι αγόραζαν CD και τσάντες από τους έγχρωμους πλανόδιους, οι άντρες διασκέδαζαν με τις Μολδαβές, Ουκρανές, Ρωσίδες, όλα τα συνεργία οικοδομών είχαν μόνο αλλοδαπούς ανασφάλιστους φτηνούς εργάτες, και όλα αυτά λόγο τις καλής μας καρδιάς.

Υποκρισία, όλοι βολευόμασταν, πληρώναμε φτηνά και το παίζαμε αφεντικά και πάνω από όλα η πολιτική εξουσία που είχε τόσο καιρό ευτυχισμένους τους ψηφοφόρους της. Τόλμησε ποτέ κάποια κυβέρνηση να ενοχλήσει τους εργοδότες που προσλάμβαναν ανασφάλιστους λαθρομετανάστες; Τώρα πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να επανέλθουν οι ισορροπίες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...