Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκέψεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Recommended Posts

να κανω μια χαζη μα χαζη ενελως ερωτηση....:oops:

τους χρυσαυγητες γιατι τους αφηνουν ελευθερους??στην ουσια ρατσιστες-χουλιγκαν δεν ειναι??

Δεν ειμαι νομικος βεβαια, αλλα σιγουρα δεν μπαινεις φυλακη επειδη εισαι ρατσιστης, δλδ επειδη εχεις μια Α αποψη κοινωνικη. Μονο αν διαπραξεις καποιο κακουργημα.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 446
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μα αφου διαπρατουν εγκληματα και ειναι γεγονος!!ειναι στην ουσια κατι σαν σκινχεντ!!!!πραγματικα ελπιζω να βρεθει καποια λυσει δεν ειναι δυνατον να ειμαστε ετσι!!!!!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Τις ταμπέλες εσείς τις βάζετε, σε ανθρώπους που εκφράζουν διαφορετική άποψη από εσάς. Όσο κι αν δε σας αρέσει όμως, η άποψη της ελληνικής κοινωνίας για το οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, είναι πλήρως ξεκάθαρη, γιατί κι εγώ κυκλοφορώ έξω και σε καθημερινή βάση είμαι στο κέντρο, βλέπω, αισθάνομαι και βιώνω καταστάσεις.

Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος, μια γενική δυσαρέσκεια, μελαγχολία και θλίψη για αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χωρίς να μας ρωτήσει κανείς, και όλοι θέλουν πλέον ριζικές και άμεσς λύσεις στο πρόβλημα.

Αν εσένα σου αρέσουν οι κλοπές στα ΜΜΜ, οι ληστείες, τα μαχαιρώματα, το να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να πατάς στα ούρα του καθενός, και να βλέπεις ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια, εγώ αντιτίθεμαι σε όλα αυτά. Και δε νομίζω ότι είμαι λιγότερο ανθρωπίστρια από 'σένα, και ούτε πιστεύω ότι είμαι παράλογη που απαιτώ να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις. Όσο κι αν δε σ' αρέσει, εγώ θα εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου.

Αυτή η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αθήνα, δεν υπάρχει σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου.

Όσον αφορά την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εσύ πιστεύεις, ότι με τις δεδομένες συνθήκες εξαθλίωσης υπό τις οποίες ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους? Λαμβάνω υπ' όψη μου το συγκεκριμένο νομοθέτημα, αλλά λαμβάνω υπ' όψη μου κι άλλα νομοθετήματα, όπως είναι το Σύνταγμα και οι λοιπές διεθνείς συμβάσεις για την αυτοκυριαρχία του κάθε κράτους και την προστασία των πολιτών του.

Κι επειδή εσύ είσαι ανθρωπίστρια, πες μας ακριβώς, με συγκεκριμένα παραδείγματα τί ακριβώς έχεις κάνει για να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους?

Ρώτησα πολλές φορές όσους δεν παραδέχονται καν ότι υπάρχει πρόβλημα στην Αθήνα, τί προτείνουν πρακτικά να γίνει. Απάντηση δεν έλαβα, παρά μόνο θεωρητικά τσιτάτα περί αγάπης και ρατσισμού. Η δική μου πρόταση είναι σαφέστατη - όσοι είναι παράνομοι να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους και να μείνουν όσοι έχουν άδεια παραμονής.

Έχω αναλύσει σε πολλά ποστς τις απόψεις μου, καταδικάζοντας και ανάλογες πράξεις Ελλήνων, στηλιτεύοντας όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, βλέπω όμως ότι αυτά δεν λαμβάνονται καν υπ' όψη και από μια φράση μου με χαρακτηρίζεις ρατσίστρια. Κι εγώ λοιπόν λέω ότι όσοι χαρακτηρίζουν ρατσιστές όσους εκφράζουν μια άποψη που δεν είναι υπέρ των παράνομων αλλοδαπών και χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι ''και οι Έλληνες κάνουν τα ίδια'', είναι ρατσιστές έναντι των Έλλήνων.

Είναι κουραστικό να αναλύω την άποψή μου, γράφοντας για παράδειγμα ότι αναγνωρίζω τα ελαττώματα της φυλής μας και ότι καταδικάζω το έγκλημα απ' όπου κι αν προέρχεται, και να ακούω το επιχείρημα, ότι και οι Έλληνες ίδιοι και χειρότεροι είναι. Βλέπεις κάποια λογική σ' αυτό?

Πολύ σωστά!!!!!!!!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΓΡΕΙ......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΛΟΥς ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙς ΒΡΩΜΙΕΣ,ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Η ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΑς ΠΗΡΑΝ ΤΙς ΔΟΥΛΕΙΕ ΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΟΙΕΣ,ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΙς ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΕΙΣΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝΩΝ,ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥς ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΤΕΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΡΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΗΣΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΠΛΙΣΤΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ....ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΜΑΣ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

Φυσικά και όχι. Αλλά δεν αναφέρθηκε πουθενά κάτι τέτοιο.

Προσωπικά ανέφερα σαφώς τι εννοώ ως απενοχοποίηση. Και την διαπίστωσα έντονα σε αρκετά ποστς εδώ στο φόρουμ.

Επίσης, δεν έπεσε στην αντίληψή μου η προτροπή από κάποιον να πάμε να χτυπούμε αλλοδαπούς ως αντίποινα. (είδα βέβαια ότι κάποια ποστς μεταφέρθηκαν στο αρχείο, δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα)...

Αυτό που λες εσύ απενεχοποίηση εγώ το λέω ψύχραιμη ματιά και προσπάθεια να εξηγηθεί το φαινόμενο της εγκληματικότητας των αλλοδαπών, αφού η εξήγηση πως ξυπνησαν μια μερα κ είπαν να κάνουν μερικές χιλιαδες χιλιομετρα από το Πακιστάν ή το Μπαγλαντές στην Ελλάδα, μόνο για κλέψουν ή να σκοτώσουν τους έλληνες νοικοκυραίους δεν επαρκεί. (δεν λέω πως αυτό υποστηρίζεις, προς Θεού ;), αλλά κάπου πρέπει να οφείλεται)

Και για να συνεχίσω τις σκέψεις μου δεν θεωρώ πως μόνο η Ελλάδα έχει πρόβλημα, απλά ίσως το πρόβλημα να είναι εντονότερο λόγω των θαλάσσιων συνόρων και της γειτνιασης μετην Τουρκία, μέσω της οποιας έρχονται πολλοί λαθρομετανάστες, Θυμαμαι να έχω δει μετανάστες ασιατικής καταγωγής και στην Ιταλία, ως μικροπωλητές, και θυμαμαι πρόσφατα να λένε στις ειδήσεις για επεισόδια στο Calais ανάμεσα σε αστυνομικούς και (λαθρο)μετανάστες που είχαν φτασει εκει με σκοπό να περάσουν στην Αγγλία

Τα ίδια προβλήματα ακούω πως έχουν και κατα καιρούς οι ΗΠΑ, τόσο στα νότια συνορά τους όσο και στα ανατολικά, προς Κούβα, Αίτή κλπ. Η κινκατζουτζου πιστευω πως μπορεί να μας διαφωτίσει

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι παγκόσμιο και ξεφεύγει από τα όρια της Ελλάδας και των πολιτικών της. Πιστευω πως η ξενοφοβία και η προώθηση των αλλοδαπών στις χώρες τους δεν λύνει το πρόβλημα

Όσο στον πλανήτη υπάρχουν δικτατορίες, πόλεμοι, πείνα και εξαθλίωση θα υπάρχουν και (λαθρο)μετανάστες. Είτε μας αρέσει είτε όχι

Διαφημίσεις

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΓΡΕΙ......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΛΟΥς ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥς ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙς ΒΡΩΜΙΕΣ,ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ Η ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΜΑς ΠΗΡΑΝ ΤΙς ΔΟΥΛΕΙΕ ΠΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΟΙΕΣ,ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ,ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΙς ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΕΙΣΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝΩΝ,ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥς ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΤΕΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΡΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΗΣΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΜΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΠΛΙΣΤΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ....ΑΡΓΑ ΑΡΓΑ ΜΑΣ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

Μαρία με κάλυψες πλήρως. Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες. Μακάρι να ανοίξουμε τα μάτια μας επιτέλους. Αρκετά η κοροϊδία πια, από τους ανέντιμους πολιτικούς που πρόδωσαν την χώρα και το λαό, τόσα χρόνια.

Φτάνει πια !

Συμφωνώ και εγώ μαζί σας.Και να πω οτι προσωπικά με ενοχλεί περισσότερο να ακουω τέτοια περιστατικά οτι έγιναν απο λαθρομετανάστες παρα απο Ελληνες.Η κλοπή,η δολοφονία κτλ είναι ίδια σαν πράξη αλλά αν με κλέψει κάποιος Ελληνας θα έχω την ελπίδα οτι θα τον πιάσουν γιατί ειναι γραμμένος πολίτης όχι φαντομάς που μπορέι να κάνει ο,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις αφού δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά!Βρίσκουν και τα κάνουν λοιπόν!

Το μόνο που με στεναχωρεί είναι οτι ως συνήθως όλο αυτό θα το πληρώσουν οι ξένοι που είναι οικογενειάρχες και δουλεύουν εδώ και όχι τα κακοποιά στοιχεία:(

αν δεν συλληθφεί δηλ. ο έλληνας δεν είναι φαντομάς;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Απλά φαντάζομαι πως η φίλη μας εννοεί οτι υπάρχουν πολύ περισότερες πιθανότητες σε έναν καταγεργαμένο πολίτη να βρεθεί απο την αστυνομία παρά απο έναν μη καταγεγραμένο. Απο εκει και πέρα οταν έχεις τους εγχώριους κακοποιούς και σα κράτος φορτώνεσαι και απο ξένες χώρες και άλλους και δη χωρίς να έχεις στοιχεία τους, σαφώς και είναι ακόμα πιο δύσκολο να το διαχειριστείς.

μα αφου διαπρατουν εγκληματα και ειναι γεγονος!!ειναι στην ουσια κατι σαν σκινχεντ!!!!πραγματικα ελπιζω να βρεθει καποια λυσει δεν ειναι δυνατον να ειμαστε ετσι!!!!!!!

τι εγκληματα διαπραττουν?

εισαι σιγουροι γι αυτα που γραφεις?

δεν εχει λογικη να συλαμβανεται καποιος επειδη ειναι ακροδεξιος,η ακρο-αριστερος..

Μαρία με κάλυψες πλήρως. Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες. Μακάρι να ανοίξουμε τα μάτια μας επιτέλους. Αρκετά η κοροϊδία πια, από τους ανέντιμους πολιτικούς που πρόδωσαν την χώρα και το λαό, τόσα χρόνια.

Φτάνει πια !

συμφωνω απολυτα!

αλλα για να εκλεγονται...καποιοι ψηφιζουν..

χωρις ψηφους δεν εκλεγεται κανεις.

Συμφεροντα.

και αυτων που ψηφιζουν και αυτων που εκλεγονται...

Ολα γινονται για το ιδιωτικο συμφερον..

Διαφημίσεις

συμφωνω απολυτα!

αλλα για να εκλεγονται...καποιοι ψηφιζουν..

χωρις ψηφους δεν εκλεγεται κανεις.

Συμφεροντα.

και αυτων που ψηφιζουν και αυτων που εκλεγονται...

Ολα γινονται για το ιδιωτικο συμφερον..

σωστα,τους βρισκουν στην αναγκη και τους εκμεταλευονται,ψηφισε με για να βαλω τον αντρα σου στον δημο σαν σκουπιδιαρη ε δεν ψηφιζεις;

Αν Μαρία μου είσαι ευσυνείδιτος πολίτης, όχι δε ψηφίζεις. Δε ψήφισα και δε θα ψηφίσω με τέτοια κριτήρια και για μενα όσοι ψηφίζουν με κρητίριο κάποιο διορισμό είναι το ίδιο υπεύθυνοι με τους πολιτικούς για τη κατάσταση που βιώνουμε.

Αν Μαρία μου είσαι ευσυνείδιτος πολίτης, όχι δε ψηφίζεις. Δε ψήφισα και δε θα ψηφίσω με τέτοια κριτήρια και για μενα όσοι ψηφίζουν με κρητίριο κάποιο διορισμό είναι το ίδιο υπεύθυνοι με τους πολιτικούς για τη κατάσταση που βιώνουμε.

απο τις πιο σωστές κουβέντες που άκουσα ως τώρα!!!!!!

επίσης αν δεν συλληθφεί κάποιος τί σημασία έχει αλήθεια τί εθνικότητας είναι;το θέμα είναι να αρχίσουν επιτέλους συλλήψεις!!!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

απο τις πιο σωστές κουβέντες που άκουσα ως τώρα!!!!!!

επίσης αν δεν συλληθφεί κάποιος τί σημασία έχει αλήθεια τί εθνικότητας είναι;το θέμα είναι να αρχίσουν επιτέλους συλλήψεις!!!!!

Σαφως και δεν έχει σημασία. Το έγκλημα είναι έγκλημα απο όποιον και να διαπράτεται. Απλά πάλι τονίζω οτι είναι πιο εύκολο να βρεθεί ένας καταγέγραμμένος πολίτης (πολίτης είπα όχι έλληνας) απο έναν μη καταγεργαμμένο. Και σαφώς είναι για όλους σημαντικό να συληφθεί ο όποιος εγκληματίας.

Απλά φαντάζομαι πως η φίλη μας εννοεί οτι υπάρχουν πολύ περισότερες πιθανότητες σε έναν καταγεργαμένο πολίτη να βρεθεί απο την αστυνομία παρά απο έναν μη καταγεγραμένο. Απο εκει και πέρα οταν έχεις τους εγχώριους κακοποιούς και σα κράτος φορτώνεσαι και απο ξένες χώρες και άλλους και δη χωρίς να έχεις στοιχεία τους, σαφώς και είναι ακόμα πιο δύσκολο να το διαχειριστείς.

Aυτό ακριβώς εννοώ.Εχουμε τα εγχώρια αποβράσματα και τώρα έχουμε και άλλους που ακόμα και σαν λαοι διαφέρουμε.Εννοώ οτι κάποιοι το έχουν πιο εύκολο το μαχαίρι για μια ληστεία..είναι πιο αιμοβόροι:mad::mad:

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

Εμένα πάντως με ενοχλεί...υποτίθεται έρχονται μετανάστες για ενα καλύτερο αύριο όχι για να μας ξεκάνουν.Το οτι πεινάνε δεν είναι δικαιολογία για φόνο.Τρια ατομα σκότωσαν τον άτυχο πατέρα...και να τον έσπρωχναν θα έπεφτε.Επρεπε να του πάρουν τη ζωή?

Εχω συγγενείς και φίλους που πήγαν μετανάστες στη Γερμανία.Ξεπατώθηκαν στη δουλεια κ γίναν αξιοτιμα μέλη της κοινωνίας.Και θυμάμαι μου'χε πει ο θειος μου για να περάσει τότε τα σύνορα του ζήτησαν βιβ/ριο Εθνικής τράπεζας με συγκεκριμενο ποσο καταθέσεων.Γιατι πήγαινε μεν για να δουλέψει αλλα είχε κάποιο ποσο μεχρι να γίνει μια αρχη,δεν θα έκλεβε...

10Ddp3.png

OaR2p3.png

οταν ενας οικογενειάρχης βγει για δουλειά θα κοιτάξει να βρει μια δουλειά που να του προσφέρει ένα μεροκαματο που να ικανοποιεί τις πάγιες ανάγκες. Ενοίκιο, λογαριασμοί, γάλα, ψωμί, φαί. Εάν εγώ λοιπόν δουλεψω για 10 ευρώ τη μέρα όπως αναφέρεις δεν θα τα βγάλω πέρα και έτσι ψαχνω κάτι καλύτερο. Είναι κλοπή να δίνουν τόσο μικρά μεροκάματα επειδή ξέρουν ότι υπάρχουν καποιοι άνθρωποι στο έλεος του Θεού που θα το κάνουν για να επιβιώσουν. 8 ωρες να κρατάει το παιδί προς 10 ευρώ επειδή η μάνα θέλει να δουλέψει 8 ώρες αλλα με μεροκάματα 50 ευρώ;;;;;;Την αδικία δεν τη βλέπετε;;;Οποιος έχει στη δουλεψη του ανθρώπους με τέτοιους πενιχρούς μισθούς έχει δούλους, διαπράττει έγκλημα και ωθεί και στο έγκλημα αυτά τα άτομα. Ενας εργοστασιάρχης θα προτιμήσει εναν αλβανό για παράδειγμα από έναν έλληνα επειδή ξέρει ότι ο αλβανός δεν θα ζητήσει αύξηση, δεν θα διεκδικήσει δικαιώματα, δεν δεν δεν. Ο έλληνας που θα δουλέψει σε εργοστάσιο θα θελήσει να φτιάξει την οικογένεια του και έτσι ότι δικαιούται θα κοιτάξει να το αποκτήσει. Ποιο το κακό;;; Κανένα. Η αυξηση του μισθού είναι δικαίωμα. Η νοοτροπία των επιχειρηματιών είναι φθηνά μεροκάματα κι όχι φασαρίες. Αρα για εργάτες προτιμούν μετανάστες. Μη τα ρίχνουμε όλα στους έλληνες. Κι αυτά δεν τα λέω από το μυαλό μου. Ο πατέρας μου χρόνια δουλεύει σε εργοστάσια και έχει δει ελληνες να ζητάν δουλειά αξιοπρεπή και να μην τους δίνεται γιατί όλο και κάπόιος μετανάστης θα βρεθεί να δουλεψει με μικρότερο μισθό και πιθανόν μαύρα. Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμηθεί η δουλειά των εργατών στα εργοστάσια, στις οικοδομές, στα μεταλλεία και γενικά εκει οπου οι συνθήκες απέχουν μακράν των κυριλέ γραφείων που δουλέυουμε εμείς και μπορούμε και κρίνουμε τους έλληνες που δεν δουλεύουν ως εργάτες

Σίγουρα θα μου πειτε οτι υπάρχουν οι γνωστοί χαραμοφάιδες που δεν θέλουν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους και τρων τα λεφτά των γονιών ή άλλοι που χρεώνονται με΄χρι το λαιμό για λούσα που δεν είχαν πραγματική ανάγκη και μετά κλαίγονται, ή και καποιοι μονίμως άνεργοι γιατί καμία δουλειά δεν τους ταιριάζει. Οχι δεν μιλάω για αυτους. Αυτοί πάντα υπάρχουν, αλλα δεν θεωρώ ότι είναι η πλειοψηφία.

Μιλάω για τους έλληνες που έχουν την οικογένεια τους και δουλεύουν κάπου. Αυτοί ναι, καλά κάνουν και ψάχνουν τη καλύτερη δυνατή δουλειά με το καλύτερο δυνατό μεροκάματο και δεν γίνονται δουλικά κάποιων επιχειρηματιών. Βέβαια οι περισσότεροι καταλήγουν να γίνονται αν δεν καταφέρουν κάτι καλύτερο.

gth0p3.png

Και για να συνεχίσω τις σκέψεις μου δεν θεωρώ πως μόνο η Ελλάδα έχει πρόβλημα, απλά ίσως το πρόβλημα να είναι εντονότερο λόγω των θαλάσσιων συνόρων και της γειτνιασης μετην Τουρκία, μέσω της οποιας έρχονται πολλοί λαθρομετανάστες, Θυμαμαι να έχω δει μετανάστες ασιατικής καταγωγής και στην Ιταλία, ως μικροπωλητές, και θυμαμαι πρόσφατα να λένε στις ειδήσεις για επεισόδια στο Calais ανάμεσα σε αστυνομικούς και (λαθρο)μετανάστες που είχαν φτασει εκει με σκοπό να περάσουν στην Αγγλία

Τα ίδια προβλήματα ακούω πως έχουν και κατα καιρούς οι ΗΠΑ, τόσο στα νότια συνορά τους όσο και στα ανατολικά, προς Κούβα, Αίτή κλπ. Η κινκατζουτζου πιστευω πως μπορεί να μας διαφωτίσει

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι παγκόσμιο και ξεφεύγει από τα όρια της Ελλάδας και των πολιτικών της. Πιστευω πως η ξενοφοβία και η προώθηση των αλλοδαπών στις χώρες τους δεν λύνει το πρόβλημα

Όσο στον πλανήτη υπάρχουν δικτατορίες, πόλεμοι, πείνα και εξαθλίωση θα υπάρχουν και (λαθρο)μετανάστες. Είτε μας αρέσει είτε όχι

malecon μόνο εσύ έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση. Το πρόβλημα της μετανάστευσης αυτή τη στιγμή είναι παγκόσμιο και οι περισσότερες ευημερούσες χώρες το αντιμετωπίζουν στον ίδιο βαθμό.

Στις ΗΠΑ που ζω οι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι οι Ισπανόφωνοι της Λατινικής Αμερικής, στην Καλιφόρνια ειδικά το πρόβλημα είναι τεράστιο. Μην ξεχνάτε τα επεισόδια του Λος Άντζελες το 93, όπου έγιναν περιστατικά ίδια με αυτά της Ελλάδας τώρα, αλλά κι ότι πρόσφατα ζήτησαν να φηφιστεί στην Αριζόνα νόμος που να δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία να σταματάει όποιον φαίνεται ύποπτος για λαθρομετανάστης στο δρόμο και να του κάνει έλεγχο. Και φυσικά ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες και δεν πέρασε. Παρόλο που οι ΗΠΑ έχουν από τα πιο δύσκολα μεταναστευτικά προγράμματα, και πάλι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα. Σε λίγα χρόνια οι Λατίνοι θα είναι περισσότεροι από όλες τις άλλες φυλές της Αμερικής, λέτε να το καλοβλέπουν αυτό οι Αμερικάνοι; Και μη μου πεις gioli ότι στην Αμερική δεν έχουν εγκληματικότητα. Κι όπως προανέφερα, ο άλλος έβρισε τη φίλη μου για την ουρά στο σούπερ μάρκετ, φαντάσου τι θα έκανε αν θεωρούσε ότι αυτή του τρώει το ψωμί του παιδιού του!

Στη Σουηδία που μένει φίλη μου, φωνάζουν για τους ξένους και λένε να σταματήσει η μετανάστευση. Η ίδια η γιαγιά της φίλης μου (που δεν αναρωτιέται πώς γίνεται να είναι η ίδια μελαχρινή σε μια οικογένεια κατάξανθων) φωνάζει μπροστά στη φίλη μου να φύγουν οι ξένοι, κι όταν της επισημαίνουν ότι έχουν και στην οικογένεια μια ξένη λέει "εεεε αυτή δεν είναι σαν τους άλλους". Οι Σουηδοί όμως είναι λίγο πιο μπροστά σε αυτά τα θέματα, κι έτσι επιβάλλουν σε όλους να στέλνουν τα πιτσιρίκια τους νωρίς στον παιδικό, έτσι ώστε από νωρίς να μπαίνουν οι βάσεις της ενσωμάτωσης στην κοινωνία, διότι όπως σωστά λένε δεν θέλουν να κάθονται τα παιδιά των ξένων στο σπίτι με τη μαμά και να βλέπουν τηλεόραση της πατρίδας τους, αλλά να έρχονται από πολύ νωρίς σε επαφή με τη σουηδική κουλτούρα.

Στην Αγγλία τα βάζουν με τους Ινδοπακιστανούς, όταν όμως τους είχαν υπόδουλους στην ένδοξη βρετανική αυτοκρατορία ήταν καλά. Τώρα τελευταία τα βάζουν και με τους ανατολικοευρωπαίους που συρρέουν κατά ορδές στην Αγγλία.

Στην Αυστραλία που έχω πάει διαμαρτύρονται για τους Ασιάτες που διασχίζουν με πιρόγες τον Ειρηνικό (:shock:) και κυρίως για τους Αφρικανούς που έχουν κάνει γκέτο στο Blacktown του Σίδνεϊ και εγκληματούν.

Καταλάβετε ότι το πρόβλημα δεν είναι να τους στείλουμε απλά στην Ε.Ε., γιατί όλος ο κόσμος βουλιάζει από ανθρώπους πεινασμένους, που τους έχουν τάξει τη γη της επαγγελίας. Καταλάβετε ότι υπάρχει μια μεγάλη ανισορροπία σε αυτό τον κόσμο, κι ότι πλέον αυτός που δεν έχει να φάει δεν κάθεται να πεθάνει ήσυχα στο χωριό του, αλλά διεκδικεί ό,τι έχουν και οι άλλοι, κι όταν του φέρονται χειρότερα κι από τα κακά του σκύλου που πατήσαμε κατά λάθος, φτάνει στο αμήν.

Όσο για την Ελλάδα, ας τα βάλουμε επιτέλους με τον εαυτό μας πρωτίστως και στη συνέχεια με τους πολιτικούς μας, που μας κλέβουν μέσα στη μούρη μας (με τη συνενοχή μας πάντα) και μετά ευθαρσώς αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη. Αυτοί έφτιαξαν αυτή την κατάσταση, μαζί με μας που μας βολεύει να έχουμε και τον αλβανοπακιστανό για τις χαμαλοδουλειές.

όπως σωστά είπε πιο πάνω η mmdad, ο ξένος είναι πάντα ξένος. Δεν τους νοιάζει αν έχω λεφτά ή οτιδήποτε άλλο, θα είμαι πάντα η ξένη. Κι αυτό δεν το καταλαβαίνει όποιος δεν έχει ζήσει σε ξένη χώρα.

Και εννοείται δεν ανήκω σε καμία ιδεολογία ή παράταξη, μα καμία όμως!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Πολύ πολύ γρήγορα και χωρίς να έχω διαβάσει (συγνώμη) αρκετά απ'τα ποστ, δύο πράγματα.

Ένα είναι ότι σε σχέση με τους πρόσφυγες που έρχονται απο χώρες που γίνονται πολεμοι και η ελλάδα έχει στείλει στρατό... θεωρούμε ότι η χώρα μας δεν έχει ευθύνες; Όταν μπλέκεσαι σε ένα πόλεμο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είσαι άμοιρος ευθυνών;

Και σχετικά με κάτι που έγραψε η marandnik. Υπάρχουν φορές που πέφτω στη λούμπα του ρατσισμού με έναν άλλο τρόπο, π.χ μου παίρνει τη σειρά ένας ομοεθνής μου και τα παίρνω κρανίο, μου παίρνει τι σειρά ένας μετανάστης και λέω εεε δεν πειράζει. Ο ρατσισμός είναι πάλι προς τον μετανάστη γιατί τον θεωρώ υποσυνείδητα κάτι διαφορετικό. Γιαυτό όμως έχουμε το μυαλό για να σκεφτόμαστε και να διορθωνομαστε. Δεν ζω σε γυάλα ζω σ'αυτή την κοινωνία και επηρεάζομαι. Όμως όταν μιλάμε για εν ψυχρω δολοφονία όπως του ανθρώπου με την κάμερα ή του 21 χρονου μετανάστη (που ούτε το όνομά του δεν έχει μαθευτεί) που σφάχτηκαν, εκεί δεν νομίζω ότι κανείς δικαιολόγησε τίποτα.

Είναι άλλο πράγμα η αιτιολόγηση και άλλο η δικαιολόγηση. Αν ένας πατέρας βιάσει το παιδί του και ανακαλύψεις ότι έχει βιαστεί και εκείνος σαν παιδί μπορείς να αιτιολογήσεις την πράξη, αυτό όμως δεν αλλάζει την πράξη και το γεγονός ότι είναι ένα σιχαμένο καθίκι που θες να του συμβούν τα χειρότερα. Απλά με την αιτιολόγηση μπορείς να προχωρήσεις σε πρόληψη παρόμοιων γεγονότων.

Μη θεωρηθώ ότι παίζω με τις λέξεις, και μερικές φορές αυτά που γράφω τα γράφω περισσότερο για να συμμαζέψω τις σχέσεις μου και λιγότερο για να πω την αποψάρα μου.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Δεν λεω οτι ειναι σωστο αλλα οταν ενας ανθρωπος δεν εχει δουλεια δεν εχει να φαει και δεν ξερει πιο θα ειναι το μελλον των παιδιων του ψηφιζει με τη σκεψη πως εστω και ετσι θα εχει μελλον,οταν σε βρισκουν στην αναγκη δεν κοιτας τιποτα...

οταν ενας οικογενειάρχης βγει για δουλειά θα κοιτάξει να βρει μια δουλειά που να του προσφέρει ένα μεροκαματο που να ικανοποιεί τις πάγιες ανάγκες. Ενοίκιο, λογαριασμοί, γάλα, ψωμί, φαί. Εάν εγώ λοιπόν δουλεψω για 10 ευρώ τη μέρα όπως αναφέρεις δεν θα τα βγάλω πέρα και έτσι ψαχνω κάτι καλύτερο. Είναι κλοπή να δίνουν τόσο μικρά μεροκάματα επειδή ξέρουν ότι υπάρχουν καποιοι άνθρωποι στο έλεος του Θεού που θα το κάνουν για να επιβιώσουν. 8 ωρες να κρατάει το παιδί προς 10 ευρώ επειδή η μάνα θέλει να δουλέψει 8 ώρες αλλα με μεροκάματα 50 ευρώ;;;;;;Την αδικία δεν τη βλέπετε;;;Οποιος έχει στη δουλεψη του ανθρώπους με τέτοιους πενιχρούς μισθούς έχει δούλους, διαπράττει έγκλημα και ωθεί και στο έγκλημα αυτά τα άτομα. Ενας εργοστασιάρχης θα προτιμήσει εναν αλβανό για παράδειγμα από έναν έλληνα επειδή ξέρει ότι ο αλβανός δεν θα ζητήσει αύξηση, δεν θα διεκδικήσει δικαιώματα, δεν δεν δεν. Ο έλληνας που θα δουλέψει σε εργοστάσιο θα θελήσει να φτιάξει την οικογένεια του και έτσι ότι δικαιούται θα κοιτάξει να το αποκτήσει. Ποιο το κακό;;; Κανένα. Η αυξηση του μισθού είναι δικαίωμα. Η νοοτροπία των επιχειρηματιών είναι φθηνά μεροκάματα κι όχι φασαρίες. Αρα για εργάτες προτιμούν μετανάστες. Μη τα ρίχνουμε όλα στους έλληνες. Κι αυτά δεν τα λέω από το μυαλό μου. Ο πατέρας μου χρόνια δουλεύει σε εργοστάσια και έχει δει ελληνες να ζητάν δουλειά αξιοπρεπή και να μην τους δίνεται γιατί όλο και κάπόιος μετανάστης θα βρεθεί να δουλεψει με μικρότερο μισθό και πιθανόν μαύρα. Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμηθεί η δουλειά των εργατών στα εργοστάσια, στις οικοδομές, στα μεταλλεία και γενικά εκει οπου οι συνθήκες απέχουν μακράν των κυριλέ γραφείων που δουλέυουμε εμείς και μπορούμε και κρίνουμε τους έλληνες που δεν δουλεύουν ως εργάτες

Σίγουρα θα μου πειτε οτι υπάρχουν οι γνωστοί χαραμοφάιδες που δεν θέλουν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους και τρων τα λεφτά των γονιών ή άλλοι που χρεώνονται με΄χρι το λαιμό για λούσα που δεν είχαν πραγματική ανάγκη και μετά κλαίγονται, ή και καποιοι μονίμως άνεργοι γιατί καμία δουλειά δεν τους ταιριάζει. Οχι δεν μιλάω για αυτους. Αυτοί πάντα υπάρχουν, αλλα δεν θεωρώ ότι είναι η πλειοψηφία.

Μιλάω για τους έλληνες που έχουν την οικογένεια τους και δουλεύουν κάπου. Αυτοί ναι, καλά κάνουν και ψάχνουν τη καλύτερη δυνατή δουλειά με το καλύτερο δυνατό μεροκάματο και δεν γίνονται δουλικά κάποιων επιχειρηματιών. Βέβαια οι περισσότεροι καταλήγουν να γίνονται αν δεν καταφέρουν κάτι καλύτερο.

Δεν μπορω να καταλαβω ο αλλοδαπος δεν θελει να φτιαξει την οικογενεια του;ο αλλοδαπος σαν ανθρωπος δεν εχει δικαιωματα;αυτος δεν θελει ενα καλο μελλον για τα παιδια του;ολα αυτα που θελει ο πατερας σου θελει και ο αλλοδαπος.....ξερει γιατι ο εργοστασιαρχης θελει αλβανο για να κανει του κεφαλιου του,επειδη ο πατερας μου ειναι υποεργοαλαβος ξερεις γιατι παιρνουν οι συναδελφοι του τον αλβανο;πρωτον γιατι δεν θα ζητησει τιποτα οπως ειπες κι εσυ και θα τον βαρεσουν κιαπο πανω και δευτερον μπορει ο εργολαβος να κλεψει χρημα και να κανει προχειροδουλειες χωρις να του πουν τιποτα ενο ο ελληνας αν το γνωριζει αυτο θα αντιδρασει ενα πχ σου εδωσα,οποτε παλι εμεις τα κανουμε σ......α,το ξερεις γλυκια μου πως εδω στην γερμανια ολους αυτους τους αλλοδαπους που εμεις ονομαζουμε...ουκρανους,ρωσους,βουλγαρους,πακιστανους,αλβανους εδω τους δινουν καθε μηνα ενα αναλογο ποσο σαν το ταμειο ανεργειας αλλα καλυτερο,τους δινουν το δικαιωμα να σπουδασουν στελνοντας τους καθε φορα σε σεμιναρια γλωσσας,τους στελνουν σε δουλειες,τους βοηθανε να ανοιξουν μαγαζια οπως και στους ελληνες της γερμανιας,θα μου πεις οτι εχει η γερμανια και τα δινει αρα παλι καταληγουμε στο συμπερασμα πως τα φαγανε οι δικοι μας και γιαυτο δεν εχουν ουτε για εμας αλλα ουτε και για τους αλλοδαπους παρα μονο για τον ευατο τους αρα ανοιπαρκτο κρατος....

Καταλάβετε ότι το πρόβλημα δεν είναι να τους στείλουμε απλά στην Ε.Ε., γιατί όλος ο κόσμος βουλιάζει από ανθρώπους πεινασμένους, που τους έχουν τάξει τη γη της επαγγελίας. Καταλάβετε ότι υπάρχει μια μεγάλη ανισορροπία σε αυτό τον κόσμο, κι ότι πλέον αυτός που δεν έχει να φάει δεν κάθεται να πεθάνει ήσυχα στο χωριό του, αλλά διεκδικεί ό,τι έχουν και οι άλλοι, κι όταν του φέρονται χειρότερα κι από τα κακά του σκύλου που πατήσαμε κατά λάθος, φτάνει στο αμήν.

Όσο για την Ελλάδα, ας τα βάλουμε επιτέλους με τον εαυτό μας πρωτίστως και στη συνέχεια με τους πολιτικούς μας, που μας κλέβουν μέσα στη μούρη μας (με τη συνενοχή μας πάντα) και μετά ευθαρσώς αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη. Αυτοί έφτιαξαν αυτή την κατάσταση, μαζί με μας που μας βολεύει να έχουμε και τον αλβανοπακιστανό για τις χαμαλοδουλειές.

όπως σωστά είπε πιο πάνω η mmdad, ο ξένος είναι πάντα ξένος. Δεν τους νοιάζει αν έχω λεφτά ή οτιδήποτε άλλο, θα είμαι πάντα η ξένη. Κι αυτό δεν το καταλαβαίνει όποιος δεν έχει ζήσει σε ξένη χώρα.

Και εννοείται δεν ανήκω σε καμία ιδεολογία ή παράταξη, μα καμία όμως! ακριβως αυτο λεω,μπραβο σου και παλι εισαι σωστη

jucca θες να σου απαντησω κιολας κ με ρωτας ενα κατεβατο; τι να σου απαντησω κοριτσι μου εσυ παραληρεις κ δεν καταλαβαινεις κ τι διαβαζεις.

ειπα δεν ειμαι σακος του μποξ, πεστα αλλου...

ακριβως αυτο.....τι κανουμε εμεις; οι απλοι κοινοι θνητοι; μακαρι να ηξερα, απλα υποθετω οτι το να σφαζομαστε μεταξυ μας κ να στοχοποιουμε τον πιο αδυναμο δεν ειναι λυση!

Έχει βγάλει ο καθένας μια παντιέρα και κάνει αντάρτικο μέσα στην πόλη.

Σήμερα κάψανε ανθρώπους στη λαϊκή, δίπλα σε μαμάδες με καρότσια.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231108313

Δεν πάμε καλά. Δίπλα στο αστυνομικό τμήμα.

Καταλάβετε ότι το πρόβλημα δεν είναι να τους στείλουμε απλά στην Ε.Ε.

Φυσικά και δεν είναι λύση να τους στείλουμε στην ΕΕ. Δεν θα δεχτούν οι άλλες χώρες την εξαγωγή του προβλήματος. Ήδη η Δανία κατάργησε τη συνθήκη Σέγκεν στην πράξη και ελέγχει διαβατήρια. Ήδη προτείνουν έλεγχο διαβατηρίων για τους Έλληνες εντός Ευρώπης. Άμα τους νομιμοποιήσουμε για να τους προωθήσουμε θα μας ζητάνε και για τους Έλληνες βίζα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...