Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πληροφορίες για Μεσσηνία..!!

souzy

Recommended Posts

Εμείς επιλέξαμε την Κορώνη για τις θερινές μας διακοπές θα μείνουμε στο MARIA'S HOUSES σε δίχωρο διαμέρισμα με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Επειδή είχα περάσει παλιότερα από την περιοχή αλλά δεν είχα μείνει ποτε θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με τις παραλίες, τις ταβέρνες, ψησταριές εστιατόρια, αλλά και τα αξιοθέατα. Το θέμα του φαγητού είναι αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα μια και έχω τρία μικρά παιδιά και θα ήθελα πρώτα απ' όλα να είμαι ήσυχη σχετικά με το τι δίνω στα παιδιά μου να φάνε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμεί κλείσαμε τελικά στο Theoxenia, στους Χράνους, ανάμεσα στο Πεταλίδι και την Κορώνη, πιστεύω θα τα επισκεφτούμε και τα δυο. Κι εμείς επιλέξαμε studio με κουζίνα, είναι σημαντικό οταν έχεις μικρό παιδί. Επειδή θα είμαστε στην Μεσσηνία από τις αρχές Αυγούστου (είναι η καταγωγή του άντρα μου και πάμε στο πατρικό του κοντά στον Μελιγαλά) σκοπεύω να ψωνήσω κάποια πράγματα από σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας (υπάρχουν όλες οι μεγάλες αλυσίδες εννοείται) και για τα υπόλοιπα μάλλον θα εμπιστευτώ τα ταβερνάκια που προτιμούν οι ντόπιοι. Στα μέρη της Μεσσηνίας που εγώ γνωρίζω (εσωτερικά, στα μεσόγεια, μέχρι Καλαμάτα) τρώει κανείς θαυμάσια, πολύ καλά υλικά και σχετικά οικονομικά. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για την Δυτική παραλία της Μεσσηνίας. Για τα αξιοθέατα, μπορείς να δεις εδώ:

http://www.koroni.gr/

• 2 εβδομάδες μετά...
Εμεί κλείσαμε τελικά στο Theoxenia, στους Χράνους, ανάμεσα στο Πεταλίδι και την Κορώνη, πιστεύω θα τα επισκεφτούμε και τα δυο. Κι εμείς επιλέξαμε studio με κουζίνα, είναι σημαντικό οταν έχεις μικρό παιδί. Επειδή θα είμαστε στην Μεσσηνία από τις αρχές Αυγούστου (είναι η καταγωγή του άντρα μου και πάμε στο πατρικό του κοντά στον Μελιγαλά) σκοπεύω να ψωνήσω κάποια πράγματα από σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας (υπάρχουν όλες οι μεγάλες αλυσίδες εννοείται) και για τα υπόλοιπα μάλλον θα εμπιστευτώ τα ταβερνάκια που προτιμούν οι ντόπιοι. Στα μέρη της Μεσσηνίας που εγώ γνωρίζω (εσωτερικά, στα μεσόγεια, μέχρι Καλαμάτα) τρώει κανείς θαυμάσια, πολύ καλά υλικά και σχετικά οικονομικά. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για την Δυτική παραλία της Μεσσηνίας. Για τα αξιοθέατα, μπορείς να δεις εδώ:

http://www.koroni.gr/

Πήγατε τελικά στη Μεθώνη Κορώνη; Μπορείς να μου πεις τις εντυπώσεις σου από το μέρις όταν γυρίσεις;;

καλές διακοπές να έχετε!

Από τα 3 αυτά μέρη: Φοινικούντα, Κορώνη, Μεθώνη ποιο νομίζετε πως είναι καλύτερα για διακοπές; Θέλουμε να πάμε 5-6 μέρες τέλος Αυγούστου αλλά επειδή δε ξέρω καθόλου τις περιοχές έχω μπερδευτεί που κοντά πρέπει να βρω ξενοδοχείο....έχει να μου προτείνει κάποια κοπέλα κάτι;

Διαφημίσεις

Από τα τρία μέρη που αναφέρεις αν και είναι όλα ωραία προτιμώ την Μεθώνη, μου θυμίζει λίγο την Ρόδο με το κάστρο και τις παραλίες με άμμο.Το ξενοδοχείο που είναι πάνω στην παραλία και δίπλα στο κάστρο είναι το methoni beach.

http://www.discoverhellas.gr/view_polis.php?poli_id=4366

http://www.discoverhellas.gr/diadrom.php?dia_id=32

a40Vp3.pngGchMp2.png

Εμένα πάλι η Μεθώνη δεν μου άρεσε καθόλου, μου φαίνεται σαν μια ξεχασμένη επαρχιακή πόλη του 70΄ εντάξει μπορεί να έχει το κάστρο αλλα δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τη Ρόδο με τη τίποτα. Εγώ προσωπικά ψηφίζω Φοινικούντα. Την Κορωνη δεν τη θυμαμαι καλά εχω να παω χρόνια.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

• 9 months later...

Γεια σας κοριτσια,

επειδη και εμεις ειμαστε προς αναζητηση, ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε προσωπικη εμπειρια με τη Φοινικουντα. Το μωρακι μου θα ναι τοτε 22 μηνων και μας ενδιαφερει να εχουμε καθαρη θαλασσα κοντα και σχετικη ηρεμια. Εχετε ακουσει καλα σχολια?Εχετε να προτεινετε συγκεκριμενο ξενοδοχειο, studios κτλ?Μας το προτεινανε, αλλα οι εμπειριες απο το φορουμ θα ειναι οι καθοριστικες:P

Μημπως υπαρχουν και αλλα μερη σε εκεινο το κομματι της Πελοποννησου που ενδεικνυνται?Γιατι το πρωτευον για μας ειναι η καθαρη θαλασσα, να ναι κοντα Σας ευχαριστω πολυ πολυ

Περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον τις απαντήσεις.

Ο μικρός μου θα είναι 14 μηνων και μπορεί να πάμε με ένα ζευγάρι φίλων με μωρό 16 μηνων.

Πόση ώρα είναι από Αθήνα?

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Θα πάμε αύριο για 4ήμερο θα σας πω από Τρίτη εντυπώσεις ο μικρός μου είναι 2,5 χρόνων .ΕΛπίζω να μην μας την χαλάσει ο καιρός

Περιμένουμε εντυπώσεις και -αν μείνεις ευχαριστημένη- όνομα ξενοδοχείου!!

Καλά να περάσετε!!:D

QqmLp3.png

αχ ωραια, θα εχουμε και φρεσκες εντυπωσεις!!!!!Περιμενω και γω!!!!Παντως το αλλο "σιγουρακι" μας ειναι το Παπα Νερο στο Πηλιο για τελος Ιουλιου να αποφυγουμε τα μελτεμια του Αυγουστου, αλλα να μου πεις με τον καιρο δεν μπορεις να σαι σιγουρος. Παραθεριζουμε πολλα χρονια και το Ανατολικο Πηλιο το θεωρω απο τις ομορφοτερες περιοχες μας, αν κανεις θελει να αποφυγει νησια....Τα νερα εκει δεν παιζονται....Και ονειρευομαι βολτες και μπανακι και καφεδακι στο μπαλκονι με θεα το Αιγαιο....

Γεια σας κοριτσια,

επειδη και εμεις ειμαστε προς αναζητηση, ηθελα να σας ρωτησω αν εχετε προσωπικη εμπειρια με τη Φοινικουντα. Το μωρακι μου θα ναι τοτε 22 μηνων και μας ενδιαφερει να εχουμε καθαρη θαλασσα κοντα και σχετικη ηρεμια. Εχετε ακουσει καλα σχολια?Εχετε να προτεινετε συγκεκριμενο ξενοδοχειο, studios κτλ?Μας το προτεινανε, αλλα οι εμπειριες απο το φορουμ θα ειναι οι καθοριστικες:P

Μημπως υπαρχουν και αλλα μερη σε εκεινο το κομματι της Πελοποννησου που ενδεικνυνται?Γιατι το πρωτευον για μας ειναι η καθαρη θαλασσα, να ναι κοντα Σας ευχαριστω πολυ πολυ

Όνομα ξενοδοχείου δεν έχω να σου προτείνω γιατι εμείς έχουμε σπίτι πολύ κοντά. Πάντως η θάλασσα σε εκείνα τα μέρη είναι πολύ καθαρή και αν τελικά πάτε να φάτε στην Έλενα. Εξαιρετικό μαγαζί και με υπέροχη θέα. :)

Επίσης πολύ καλή είναι η θάλασσα λίγο μετα την Κορώνη (και πριν την Φοινικούντα) στο Βασιλίτσι -οι δυο παραλίες Καλαμάκι και Αμμούδη - αλλά επειδη δεν είναι οργανωμένες δεν νομίζω οτι ειναι καλο να πάτε με το μωρό. Στο λέω όμως για το μέλλον :)

H θάλασσα στην Φοινικούντα είνια τέλεια!

Πεντακάθαρη, φοβερη παραλία. Το μόνο κακό έίνια ότι κ τις 2 φορες που πηγαμε, τον Ιούνιο, η θάλασσα ήταν παγωμένη. Μου εχουν πει όμως ότι Αυγουστο είναι νορμαλ.

Εμεις μείναμε στο Paradise resort, έίνια έξω απο την Φοινικούντα 5 λεπτα με το αυτοκινητο, ΄για την παραλία έχει ενα μονοπάτι κ πας με τα ποδια αλλα εινια καμια 200 μετρα κ αν εχεις παιδι κ πολλα τσουμπλέκια μάλλον θα προτιμήσεις το αυτοκινητο. Δεν ειναι οργανωμενη κ χρειαζεται δικη σου ομπρελα, ξαπλώστρα κτλ.

Μεσα στη Φοινικούντα όπου δεν χρειαζεσαι αυτοκινητο για τίποτα κ θα βρεις ομπρέλες κ ξαπλώστρες ξερω το ξενοδοχειο Κορακάκης, ειχαν μεινει κατι γνωστοι μας κ ήταν ευχαριστημένοι, δεν εινια τιποτα το ιδιαιτερο, όμως εινια οικονομικο, καθαρο , μπροστα στη παραλια κ σε σημειο που δεν εχει κινηση απο αυτοκινητα. Εχει κ δωμάτια με κουζινάκι.

Εμεις φετος θα παμε Μαυροβούνι , Γυθειο στο Σταυρο του Νότου, δεν εχουμε ξαναπαει αλλα φαίνεται κ αυτο ωραίο κ έχω ακούσει καλα λόγια. Ριξε μια ματια στο σαιτ αν θες , ειναι κ πιο κοντα γιατι η Φοινικούντα είνια 4 ώρες περίπου κ αρκετές στροφές.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Xωρίς πολυτέλειες, αλλά δίχωρα, περιποιημένα σπιτάκια με κήπο σε καταπληκτική θέση σε πολύ ωραία παραλία http://www.bluehouses.gr/foinikounta.html δίπλα στο χωριό. Γίνονται ανάρπαστα. Πρόσεξε να επιλέξεις αυτά που λένε 50 μ. από τη θάλασσα γιατί τα Blue houses Maisonettes δεν είναι πάνω στην παραλία αλλά πιο μέσα και θέλουν αυτοκίνητο και δεν έχουν τόσο ωραίο και βολικό κήπο για μικρά παιδιά.

Επίσης στην ίδια παραλία αλλά δεν έχω μείνει http://finikounda-holidays.com/arxiki.html καθώς επίσης και http://www.magicmessinia.gr/tomaras.html δίπλα στα πρώτα που έγραψα αλλά πιο ακριβά. Πάντως μέσα στη Φοινικούντα είδαμε πολύ παλιατζαρία.

Ναι η αλήθεια είναι ότι αυτα που είναι μέσα στο χωριό είναι παλια , ξενοδοχεία του 80΄, έξω απο το χωριό έχουν χτιστεί αρκετά καινούρια.

Και του Κορακάκη παλιο είναι αλλα μου είπαν ότι είνια καθαρό κ αυτο που ειδα κ εγω είναι ότι είναι σε πολυ προνομιακη θέση γιατι τα άλλα εινια μεσα μεσα στο χωριο κ πρεπει να περνάς όλο το χωριο με τα τσιμπράγαλα για να πας παραλία

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Τι έγινε τελικά; τους βρήκες ή ακόμα κοιμούνται; η αλήθεια είναι πως το μερος προσφέρεται για χαλάρωση :wink:

iTLNp3.pnguQzNp3.png

Γυρίσαμε την Τρίτη από το 4ήμερο μας. Μέναμε στο panorama resort άνετο δωμάτιο καθαρό με θέα και ωραίο μπαλκονάκι αλλά μας φάγανε οι δρόμοι για τα πάντα θέλαμε αυτοκίνητο. Η θάλασσα ήταν παγωμένη αλλά ήταν ωραία αμμουδιά. Μας χάλασαν οι κούνιες που ήταν παρατημένες και ότι δεν είχε μια πλατεία ή έναν πεζόδρομο για να κάνεο ο μικρός ποδήλατο.στην Μεθώνη μας άρεσε πιο πολύ. Πάντως δεν με ενθουσίασε ψιλοβαριόμουν να μένω συνέχεια εκεί. Πήγαμε και Κορώνη και Πύλο.προτιμώ Καλαμάτα

Έλενα Μπ.

Ανια, ειδα το μηνυμα της φιλης anemaxxx και απογοητευτηκα.....Κρυα θαλασσα, στροφες.......τι να κανω γ.....το!!! Και εχουμε τοσο αναγκη τις διακοπες. Μεχρι στιγμης το μονο σιγουρο ειναι ενα 8ημερο στο Πηλιο...Εψαξα και για ενα 7ημερο στο Αλντεμαρ στην Πυλο και οι τιμες μου φαινονται απλησιαστες.....Που να παμε Πελοποννησο, με ημιαδιατροφη και φυσικα καθαρη παραλια να τη χαρει το μωρακι μας? Ανεμαξ, τοσο χαλια ηταν????? Καμια αλλη προταση βρε κοριτσια?

Prinzessin μου δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου γιατί πάντα εξαρτάται απο το τι ζητάει κανείς στις διακοπές του.

Όντως η θάλασσα είναι παγωμένη αυτη την εποχή , σου το είπα κ εγω, εμεις έχουμε παει 2 φορες Ιούνιο κ ήταν κρύσταλλο. Ποιο μήνα θέλετε να πάτε;

Επειτα ο δρόμος όντως έχει κάποιες στροφές . Πλατεία κ πεζόδρομο επίσης συμφωνω ότι δεν έχει.

Εμεις πάντως ειχαμε περάσει πολυ ωραία, γιατι ήταν αυτο που ψάχναμε. Τέλεια παραλία κ την βγάζαμε πρωί κ απόγευμα εκει. Με ξεκουράζει να κάθομαι σε μια όμορφη παραλία κ να μην κάνω τίποτα. Ο μικρός όλο παιχνίδι με την άμμο. Το βραδάκι μια βόλτα στο χωριό , για φαγητο, ποτό ή παγωτό κ πίσω για ξεκούραση.

Εμεις είχαμε κάτι κούνιες στο ξενοδοχείο οπότε βολευόμασταν εκει, ο μικρός μου ήταν 1 έτους κ δεν έκανε ποδήλατο οπότε ούτε αυτο μας προβλημάτισε τότε. Εσένα το παιδάκι σου πόσο είνια;

Προσωπικά αναζητάω στις διακοπές καθαρη θάλασσα κ παραλία, είχα παει πχ. μια εβδομαδα Ελαφόνησο στο κάμπινκγ κ δεν βαρέθηκα καθόλου. είναι τελειως υποκειμενικο αν θα σου αρεσει η όχι . Πχ. έχω ακούσει πολλους να πηγαίνουν Ροβιές κ να περνανε τέλεια, εγω μόνο κ μόνο για την θάλασσα τους δεν θα πήγαινα ποτέ.

Εναλλακτικα έχεις κοιτάξει καθόλου τα grecotel (Κυλλήνη, Λακόπετρα),

Στούπα, Καρδαμύλη , Γύθειο - Μαυροβούνι;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

...πάντως εμάς κάτι φίλοι μας πρότειναν και ήδη έχουμε κλείσει για Φοινικούντα!!!

Καινούργια δωμάτια που έχουν και κουζίνα (από βραστήρα μέχρι κατσαρόλα), θάλασσα μπροστά η οποία είναι και ρηχή...

...τί στο καλό?

Μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις πμ με στοιχεία για τα δωμάτια που έκλεισες? Θα με ενδιέφερε... Ευχαριστώωω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...