THEODOSI

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  346
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον THEODOSI

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  ΑΘΗΝΑ
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 • Επάγγελμα
  ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Απλά όλοι μας έχουμε πέσει στα βαθιά και πρέπει να κολυμπήσουμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε οτι καινούργιο προκύπτει και να προχωράμε μπροστά. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά με πολύ θέληση και προσπάθεια όλα αντιμετωπίζονται.
 2. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω στα παραπάνω είναι οτι σε εμάς παρότι υπήρξαν εξάμηνα που πήρε πολύ λίγους πόντους ο γιατρός έγγραψε κάτι παραπάνω στην αίτηση ώστε να μην έχουμε προβλήματα με την χορήγηση και συνήθως ζητούσε και αύξηση της δόσης, οπότε το παιδί αναπλήρωνε οτι δεν είχε πάρει το επόμενο εξάμηνο. Κατά μέσο όρο παίρνει περίπου 8 πόντους το χρόνο χωρίς αυτό να σημαίνει οτι παίρνει 4 ανά εξάμηνο. Μπορεί να είναι 2 & 6 ή 5 και 3. Από την αρχή δεν είχα άγχος με τα αποτελέσματα της θεραπείας αυτό που με είχε αγχώσει ήταν οι πιθανές παρενέργειες (διαβήτης, θυρεοειδής) κλπ) ωστόσο όλα τελικά πήγαν καλά και συνεχίζουμε.

 3. Διαφημίσεις


 4. Μην φοβάσαι μια χαρά θα πάει η θεραπεία. Οκ δεν έγινε και τίποτε αν φεύγει μια σταγονίτσα. Αποψη μου συζήτα το με την νοσηλεύτρια της εταιρείας που σου έδειξε πως παρασκευάζουν τηνν ορμόνη για να δείς την άποψη της. Μήπως αφήνεις καθόλου αέρα μέσα στο φιαλίδιο της ορμόνης και γίνεται αυτό? Πάντως εγώ κάνω ένα μικρό κολπάκι μόλις φτιάξω την ορμόνη άμα έχει μέσα αφρό ή αέρα βάζω μια βελονίτσα απ΄ευθείας στο φιαλίδιο και μετά με το έμβολο που έχω βγάλει από το μηχανισμό ανάμιξης, πιέζω το φιαλίδιο λίγο στο πίσω μέρος και φεύγει ο επιπλέον αφρός. Ετσι δεν μου βγαίνει καμία σταγονίτσα. Να είσαι θετική ο δικός μου έχει πλήρη ανεπάρκεια και ήτα εντελώς έξω από τις καμπύλες ήδη από τους 12 μήνες και τώρα είμαστε μια χαρά.
 5. Μήπως σφίγγεται το παιδί και συμβαίνει αυτό. Επίσης κι εμείς που χρησιμοποιούμε την συσκευή easypod έχω παρατηρήσει μια πολύ μικρή απώλεια φαρμάκου στην αρχή του κάθε φιαλιδίου οταν είναι πολύ γεμάτο κατά τις δύο-τρείς πρώτες χορηγήσεις, κατά τα άλλα δεν έχω παρατηρήσει συνεχή απώλεια φαρμάκου και κάνουμε εδώ και χρόνια την θεραπεία. Ο δικός μου είναι πολύ συνεργάσιμος και πολύ χαλαρός οπότε δεν έχουμε δυσάρεστα παρατράγουδα με το φάρμακο. Επίσης κάποιες φορές μπορεί η βελονίτσα να πέσει σε κάποιο επιφανειακό μικρό αγγείο και να φύγει λίγο αίμα αλλά κατά τα άλλα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα με την συσκευή.
 6. Δεν είναι απαραίτητα κληρονομικό. Η αιτία που το προκαλεί δεν είναι πάντοτε η ίδια και δεν σημαίνει οτι τι παιδί το έχει κληρονομήσει από το περιβάλλον του. Εμείς στην οικογένεια μας σίγουρα δεν είμαστε πολύ ψηλοί αλλά τουλάχιστον 3-4 γενιές πίσω δεν είχαμε παρόμοιο περιστατικό.
 7. Την θεραπεία με αυξητική όσο νωρίτερα την ξεκινήσεις, εφόσον υπάρχει ένδειξη τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις. Αν φτάσεις στο σημείο να την ξεκινήσεις εφόσον το παιδί έχει μεγαλώσει πολύ τότε τα αποτελέσματα είναι φτωχά. Ο άντρας μου την τελευταία φορά που πήγα στο Αγλαία για να πάρει αυξητική συνάντησε ένα παιδί που με την χορήγηση αυξητικής είχε φτάσει 1,75 και συνέχιζε την θεραπεία γιατί το επέτρεπε ακόμη η οστική του ηλικία. Επίσης να σας ενημερώσω οτι προς το παρόν τα προβλήματα με το Αγλαία Κυριακού και την χορήγηση αυξητικής έχουν διευθετηθεί και παίρνουμε τα σκευάσματα κανονικά.
 8. Ο γιός μου από τότε που ξεκίνησε την θεραπεία παίρνει 6-8 πόντους ετησίως.
 9. Στο Παίδω έχουμε μπεί πολλές πολλές φορές και στα δύο για διάφορα θέματα. Σίγουρα στο Αγλαία Κυριακού , η εμπειρία που θα΄εχει κανείς έχει να κάνει με το σε ποιό τμήμα θα νοσηλευθεί. Υπάρχουν κλινικές όπως πχ. η Β Πανεπιστημιακή που είναι πλήρως ανακαινισμένη και και με πολύ καλές εγκαταστάσεις, από την άλλη εγώ την χειρότερη αλλά και την καλύτερη εμπειρία μου την έχω στο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Την χειρότερη την 1 ή 2 φορές που νοσηλευθήκαμε με ίωση στην παιδιατρκή που έχουν στον τέταρτο όροφο όπου σε 1 δωμάτιο ήταν 8 κουνάκια , μικτά περιστατικά μισά γαστρεντερίτιδα και μισά κρυολόγημα και χωρίς τουαλέτα στο δωμάτιο αλλά με τέσσερις τουαλέτες όλος ο όροφος και 2 ντουζιέρες. Μέσα σε 2-3 ημέρες είχαμε όλοι ανταλλάξει ιώσεις και είχαμε κολλήσει και όλοι οι γονείς γαστρεντερίτιδα. Συνθήκες τριτοκοσμικές στις τουαλέτες που δεν επαρκούσαν όπως και ο καθαρισμός για τόσα άτομα. Από την άλλη πάλι εκεί στο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στον πέμπτο όροφο είχα και την καλύτερη εμπειρία μια και στην εντατική μονάδα νοσηλείας της όμαδας του Κου Χατζή στην κυριολεξία έσωσαν το παιδί μου από του χάρου τα δόντια από πολύ βαριά πνευμονία αλλά και στην συνέχεια η νοσηλεία του στην διπλανή κλινική ήταν άψογη και από πλευράς εγκαταστάσεων και από πλευράς αντιμετώπισης. Τελικά τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ανα κλινική διαφορετικές συνθήκες νοσηλείας, οπότε είναι θέμα τύχης που θα βρεθείς. Το ίδιο ισχύει και για το ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Αυτό που σίγουρα θα παραδεχθώ είναι η κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού και η ικανότητα τους να τα καταφέρνουν στα δύσκολα γιατί ο μικρός μου γιός είναι μια δύσκολή περίπτωση και το ίδιο συνέβη και με το ανηψάκι μου όπου πραγματικά κατάφεραν και το έκαναν καλά από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια και μια πολύ επικίνδυνη επέμβαση.
 10. Πάντως ο γιός μου δεν παραπονιέται οτι πονάει και πολύ σπάνια μπορεί να δούμε καμιά σταγόνα αίμα. Η ενεσούλα γίνεται στα χέρια και και στα πόδια (μπρατσα και μηροί) οπότε γίνεται εναλλάξ έξι ημέρες την εβδομάδα & 1 ρεπό. Σχεδόν ποτέ δεν είχα γκρίνιες για πόνο ή κάτι τέτοιο και όσον αφορά τη συσκευή δεν φαίνεται καθόλου η βελόνίτσα.
 11. Αυτό με τα κοντά πόδια το έχει κι ο γιός μου. Πάντοτε το σώμα του από την μέση και κάτω ήταν αναλογικά μικρότερο με την ηλικία του. Δηλαδή φοράει μπλούζα για παιδί 10 ετών αλλά παντελόνι για 8 ετών.Ωστόσο το νούμερο στα παπούτσια του είναι φυσιολογικό για την ηλικία του, φοράει 35-36 νούμερο. Αυτό που ο Αγγελος μου δεν είχε ποτέ ήταν παραπανίσιο βάρος. Αντιθέτως είναι αρκετά αδύνατος αλλά μυώδης, σε σημείο να έχει και γράμμωση. Η αδελφή μου χαριτολογόντας τον λέει ότι είναι boby builder σε μέγεθος μπρελόκ!!! Οχι βέβαια μπροστά του για να μην τον στεναχωρήσουμε!!!
 12. Καλησπέρα & από εμένα. αν και κάνουμε χρόνια την θεραπεία, την έχουμε ξεκινήσει από 2 ετών και τώρα το παιδί είναι 10,5 ετών,δηλαδή κάνουμε θεραπεία εδώ και 8,5 χρόνια, δεν μου έχει παραπονεθεί για πόνους στις αρθρώσεις Τώρα ο γιός μου έχει ύψος 1,37 cm και 31 κιλά βάρος. Εχει ξεκινήσει να μπαίνει στην εφηβεία και να αναπτύσσεται ταχύτατα τον τελευταίο καιρό. Το μόνο που μας τα χαλάει λίγο είναι η οστική του ηλικία που ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 6 μήνες πίσω από την πραγματική είναι οτι στην τελευταία οστική που έγινε πρόσφατα ήταν 1 χρόνο μπροστά. Ελπίζω να καταφέρει να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ύψος για αγόρι. Σίγουρα δεν τρέφω ψευδαισθήσεις οτι θα γίνει ψηλός αλλά τουλάχιστον από τότε που ξεκίνησε την θεραπεία είναι μεταξύ τρίτης και δέκατης θέσης στις καμπύλες ενώ όταν απευθυνθήκαμε στον γιατρό για τις απαραίτητες εξετάσεις σε ηλικία 18 μηνών ήταν μόλις 74 cm και εντελώς έξω από τις καμπύλες. Η δίδυμη αδελφή του σε αυτή την ηλικία ήταν 80 cm και ο μεγαλύτερος αδελφός του στην αντίστοιχη ηλικία ήταν 85 c, μετά από αυτό ήταν για μένα μονόδρομος να ψάξω και να μάθω. Εμείς κάνουμε την θεραπεία μας με αυτό τον μηχανισμό http://www.merckserono.com/en/products/endocrinology/childhood_growth_hormone_deficiency/saizen/easypod/easypod.html και τον έχει συνηθίσει αρκετά καλά και δεν μας παραπονιέται. Το σκεύασμα μας το είχε συστήσει ο τότε γιατρός μας αλλά πιστεύω οτι πάνω κάτω όλα τα ίδια είναι και έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.
 13. Εγώ αυτές τις φωτογραφίες τις είχα βγάλει στο σπίτι και τότε δεν χρειαζόταν να είναι μπροστά σε αναστημόμετρο. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να μην φοράει το παιδί ρουχα. Ηταν μία φωτογραφία προφίλ και μία ανφάς.
 14. Οι εξετάσεις που γίνονται είναι σε γενιές γραμμές απλές, Γενική Αίματος, Βιοχημικές (σακχαρο, ουρία κρεατινίνη, Ασβέστιο κλπ), οπωσδήποτε γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, Τ4 TSH και αντισώματα για τον θυρεοειδή, IGF και μία φορά το χρόνο οστική ηλικία. Κάποιες από τις πιθανότερες παρενέργειες της αυξητικής αφορούν τον θυρεοειδή ή το σάκχαρο, οπότο οφείλουν να τα ελέγχουν σε τακτική βάση. Εμένα ο γιός είχε δύο φορές πρόβλημα με τον θυρεοειδή (υποθυρεοειδισμό) και για κάποιους μήνες έπαιρνε Τ4 αλλά μετά το ξεπέρασε και τώρα παίρνει μόνο την αυξητική.
 15. Στην αρχή κι εμείς με στυλό κάναμε την αυξητική, αλλά και τότε βάζαμε βελονίτσα, όπως και στην ηλεκτρονική συσκευή. Βέβαια εμείς είμαστε παλιές καραβάνες και ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα, πάντως τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρονικό μηχανισμό πάλι βελόνα χρησιμοποιούμε. Τι να πω τα πράγματα αλλάζουν.
 16. Αυτό με την βελόνα δεν είναι και τόσο ακριβές. Βεβαίως και η συσκευή έχει βελόνα. Είναι σαν τις συσκευές που χρησιμοποιούνται από τους διαβητικούς για τις ενέσεις ινσουλίνης. Η βελονίτσα μπαίνει στο κάτω μέρος της συσκευής και δεν είναι ορατή από το παιδί. Απλά ακουμπάς την συσκευή στο πόδι ή το μπράτσο και πατάς το κουμπάκι. Το τσίμπημα είναι απειροελάχιστο γιατί είναι εντελώς επιφανειακό, οπότε το παιδί σχεδόν δεν το καταλαβαίνει. Η συσκευή είναι αυτόματη σαν μικρός υπολογιστής. Ρυθμίζει την δόση, Σου δείχνει για πόσες ακόμη ημέρες είναι το φιαλίδιο που περιέχει. Εχει ημερολόγιο που φαίνεται ποιές ημέρες έχουν γίνει εγχύσεις. Επίσης μας ειδοποιεί πότε η αμπούλα έχει τελειώσει και χρειάζεται αλλαγή. Τώρα όσον αφορά τον φυσιολογικό ορό σαφώς και δεν κάνει τίποτε στην συγκεκριμένη περίπτωση!!