Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ειλικρινά.Είχα άδικο;( τσιγάρο)

DALIA

Recommended Posts

........Παντα έξω καθόμουν στα τραπεζάκια απλά πλέον γύρω από κάποια τραπεζάκια έβαλαν αυτή την κατασκευή με μια τεντα για να βγαίνουν οι καπνίζοντες το χειμώνα και όχι για τους γονείς που έχουν τα παιδιά εκεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ.ΟΛΑ τα τραπέζια εχουν τασακια.Βασικα σας ρωτάω ως προς το νομό, δεν επιτρέπεται να προσαρμοσεις κάποιο χώρο εκτός για τους καπνιστές;Ξαναλεω είχε ένα υποτυπωδες προστατευτικό γύρω στο 1,5μ.Και ναι έχει και τραπέζια με τασακια εκτός αυτής της κατασκευής.Τωρα αυτή γιατί ήρθε εκεί και τσαμπουκαλευτηκε αντί να κάτσει έστω σε εκείνα τα τραπέζια αφού δεν βολευοντα μέσα δεν γνωρίζω ( ίσως και να μην είχε άδεια δεν προσεξα )

Θα ήθελα να καλύψω το θέμα σας ( που σε πολλά σημεία πλάτιασε πολύ) με το τι λέει ο νόμος!!!!

Απλά θα πω πως αυτή η κατασκευή που περιγράφη η Δάλια δεν την βλέπει ο νόμος ως ανοιχτό εξωτερικό χώρο.

Ο νόμος περιγράφει ως εξωτερικό έναν χώρο ο οποίος έχει ελεύθερες τις 3 από τις τέσσερεις πλευρές κι ας έχει και μια σκεπή - τέντα από πάνω.

Αυτά τα χωρίσματα του τύπου είναι ανοιχτό αλλά δεν μπάζει, είναι 1,5 μέτρα ύψος μόνο κτλ είναι δικές μας πατέντες και ο νόμος δεν τις καλύπτει. Όμως επειδή ο νόμος δεν αστυνομεύθηκε αρκετά έτσι έχουμε καταλήξει στην πράξη να μην ισχύει και ο καθένας στα πλαίσια του ανταγωνισμού να αυτοσχεδιάζει ακροβατώντας κατά το δοκούν:wink:

Βέβαια ο μη καπνιστής ψάχνει το δίκιο του και πολλές φορές με άκομψο τρόπο.............. αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο :P

Άρα επί της ουσίας Δάλια μου το κάπνισμα απαγορευόταν εκεί που ήσουν έστω κι αν το Γούδις είχε απλώσει 100 σταχτοδοχεία.

Καλημέρα σας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 338
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάνω αναφορά στα δικά σου λόγια γιατι στάθηκαν αφορμή για να θυμηθώ κάτι που συνέβει σε εμένα.Μη το πάρεις στραβά ότι θέλω να σου την πω και εγώ καπνίστρια υπήρξα για 10 χρόνια.

Λοιπόν είμαι έγκυος στον μήνα μου δηλαδή ήταν Ιούλιος. Έχω πάει σε συναυλία του Μακεδόνα σε υπαίθριο χώρο και μπροστά μου κάθεται μια κυρία η οποία κάπνιζε και όλος ο καπνός ερχόταν πάνω στα μούτρα μου. Μάλιστα όταν δεν έκανε τζούρα κρατούσε το τσιγάρο προς τα πίσω, δηλαδή προς το μέρος μου ώστε ο καπνός να μην ενοχλεί την φίλη μου.

Εεεε δεν άντεξα και της είπα να προσέχει τον καπνό της.Δηλαδή είχα άδικο?:confused:

καλημερα ... να σου πω λοιπον πως κι εγω ειμαι εγκυος και τους πρωτους μηνες δεν αντεχα την μυρωδια του τσιγαρου για κανενα λογο και εκανα εμετους... κανονησαμε να βγουμε ενα βραδυ με μεγαλη παρεα και οι πιο στενοι μου ελεγαν πως θα αντεξω αν εχει τσιγαρο.... τελικα αποφασησαμε αν εχει και μ ενοχλησει απλα θα φυγουμε.... δεν μ αρεσει να βαζω τον ξενο κοσμο που δε μου εχει καμια υποχρεωση σε διαδικασιες περιορισμου... εφω ως καπνιστρια αν μου ζητουσε ευγενικα μια εγκυος θα πηγαινα πιο κει για να μην ενοχλω... μεσα μου ομως απο την στιγμη που ειμαι σε ανοιχτο χωρο θεωρω οτι επρεπε να παει εκεινη γιατι ετσι κανω κι εγω...

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

οτι και να λεει ο νομος η κοπελα που την ενοχλησε το τσιγαρο της dalia θεωρω πως επρεπε να παει να κανει παραπονα στο καταστημα που εχει βαλει τα τασακια και οχι να τσαμπουκαλευτει στην ξενη γυναικα!

Σίγουρα εμείς οι καπνιστές ενοχλούμε με το κάπνισμά μας τους γύρω μας, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους και γι' αυτό άλλωστε ψηφίστηκε και η απαγόρευση.

Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να γίνεται αγενής και εριστικός με τους καπνιστές όταν μάλιστα βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο:evil:

Εγώ δεν θα το έσβηνα και θα της τα έψελνα κανονικότατα...υπήρχε άλλωστε ταμπέλα εκεί που καθόσουν ότι απαγορεύεται το κάπνισμα?

συμφωνω ,εξαλλου οπως οι καπνιστες εχουν μπει σε περιορισμο και δε μπορουν να απολαυσουν το μια βολτα σε κλειστο χωρο επειδη εχει απαγορευτει το καπνισμα,ετσι λοιπον και οι μη καπνιστες οφειλουν να δειξουν αν μη τι αλλο ενα σεβασμο εξαλλου ανοιχτος χωρος ηταν που επιτρεποταν.

εαν δε θελουν ας επιλεξουν να κατσουν καπου που δεν υπαρχει καθολου χωρος για καπνιστες.

διαφορετικα σεβασμος και στους καπνιστες και στους μη καπνιστες.

νταλια μου οπως το θετεις εχεις απολυτο δικιο.

αλλα, απο μια αλλη οπτικη γωνια ομως δεν ειναι ηθικα σωστο (αφηνω το νομο απ εξω στους ειδικους). θα μπορουσαν βεβαια οι γουδαδες να τοποθετησουν αυτα τα μικρα αποροφητηρακια σε καθε τραπεζακι καπνιστων κ να μην υπαρχουν παραπονα ντουμανιασματος απο τους μη καπνιστες. δεν κονομανε κ λιγα!

οσο για τους κλειστους παιδοτοπους η' οχι, εχω να πω οτι στην δικη μας παιδικη χαρα, καπνιζουμε μεν αλλα μακρια απ τα παιδια. στα παγκακια, κ τα αποτσιγαρα (ευτυχως οι περισσοτεροι) δεν τα σβηνουμε κατω στο χωμα της παιδικης. θα ειμουν υπερ στο να απαγορευτει σε οποιοδηποτε χωρο που δραστηριοποιουνται παιδια. ειτε ειναι κλειστος ειτε ανοιχτος χωρος.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από μένα. Εγώ που δεν καπνίζω και ο άντρας μου που είναι αλλεργικός στον καπνό δεν συναντήσαμε ποτέ πρόβλημα στο να σβήσει - περιορίσει ο διπλανός μας το τσιγάρο μετά από προτροπή μας ακόμη και σε χώρο καπνιστών γιατί απλά το ζητάμε πάντα πολύ ευγενικά. Όμως αλήθεια, τι νόημα έχει η κουβέντα από τη στιγμή που ο ίδιος ο καπνιστής δεν έχει εμπεδώσει τον κίνδυνο και δεν το έχει απαγορεύσει από μόνος του στον εαυτό του και κατά προέκταση στην οικογένειά του; Εδώ όταν πρωτοξεκίνησε η απαγόρευση όλα τα καφέ δήλωσαν "καπνιστών" με τη λογική του "τι θα κάνει και ο μη καπνιστής, θα έρθει, το θέμα είναι να μη χάσω τον καπνιστή εντελώς". Έχουμε επομένως δίκιο να εστιάζουμε το πρόβλημα στη νοοτροπία του Έλληνα γενικότερα και όχι στου καπνιστή. Γιατί ο Έλληνας όταν νιώθει οτι προστατεύεται από το νόμο θα μολύνει όσο μπορεί σαν καπνιστής και θα βρίσει όσο μπορεί σαν αντικαπνιστής. Υπάρχουν και καπνιστικά και αντικαπνιστικά κτήνη και γι΄αυτό τα πιστόλια στις θήκες, ευγένεια και ψυχραιμία!!!

Think Different

Άρθρο 17, παράγραφος 5 του N. 3868/2010

Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.»

Τυπικά είχες άδικο. Όπως άδικο είχε κι αυτή να σου μιλήσει με αγένεια.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Υπήρξα για πολλά χρόνια καπνίστρια, δεν κάπνιζα πολύ, το έλεγχα αρκετά, αλλά κάθε δυο μέρες το αγόραζα το πακετάκι μου, παρόλα αυτά. Κατάφερα να το κόψω πριν τον Ιούνιο του 2009, οπότε και γενικεύτηκε η απαγόρευση του σε κλειστούς χώρους. Όσον καιρό ήμουν καπνίστρια, όχι απλά δεν κάπνιζα σε χώρους όπου υπήρχαν παιδιά (προ απαγόρευσης) αλλά επίσης προσπαθούσα να μην καπνίζω σε χώρους όπου έχω οπτική επαφή με παιδιά. Για το δεύτερο όμως δεν ήμουν υποχρεωμένη, από μόνη μου το έκανα και σίγουρα, δεν υποχρεώνεται κανένας να ακολουθήσει το παράδειγμά μου. Έγώ όπως είπα, τον έλεγχα τον εθισμό μου, τον κοντρολάριζα, υπάρχουν και άτομα που έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από το κάπνισμα και δεν μπορούν να το ελέγξουν τόσο πολύ, αντέχουν δηλαδή λιγότερη ώρα χωρίς τσιγάρο από ότι άντεχα εγώ. Τους καταλαβαίνω και όσο σέβονται το μη καπνιστή (πλέον είμαι μία από αυτούς) και δεν καπνίζουν σε κλειστό χώρο, είμαι μαζί τους. Πλέον, στους φίλους που βγαίνουν έξω για τσιγάρο, βγαίνω και εγώ για παρεούλα. Ε, και αν μου έρθει λίγος καπνός, τι έγινε? Στην Αθήνα ζω, ρε παιδιά, τόσο καυσαέριο εισπνέω, το τσιγαράκι της διπλανής θα με σκοτώσει? Μιλάω για ανοιχτό χώρο και πάλι.

Ας αφήσω τα δικά μου όμως και ας μπω στο θέμα. Ντάλια, συμφωνώ μαζί σου, η κυρία είχε άδικο. Πρώτον, η απαίτησή της να σβήσεις το τσιγάρο ενώ ήσουν σε ένα καπνιστήριο (τυπικό ή άτυπο) ήταν υπερβολική. Δεύτερον, ήταν αγενής. Μου θυμίζει μία περίπτωση δική μου: είμαι στο πλοίο, στο κατάστρωμα, καθισμένη, ρεμβάζω κάμποση ώρα. Το πλοίο έχει ένα σωρό θέσεις και μέσα και έξω. Μετά από κάποια ώρα, έρχεται και κάθεται δίπλα μου μία γιαγιά. Ανάβω τσιγάρο. Η γιαγιά: "μπορείς να το σβήσεις, σε παρακαλώ, με ενοχλέι στο λαιμό"?

Η γιαγιά της ιστορίας μου, σαφώς ήταν πιο ευγενική από την νεαρή κυρία που την είπε στην Ντάλια. Παρόλα αυτά, εγώ της απάντησα ότι δεν το σβήνω, γιατί και σε ανοιχτό χώρο ήμουν και καθόμουν εκεί κάαααμποση ώρα πριν έρθει εκείνη. Δεν της άρεσε η απάντηση μου και έφυγε, αλλά εγώ δεν το μετανιώνω, παρόλο που τώρα πια είμαι δύο χρόνια μη καπνίστρια και απολαμβάνω την καθαρή μου αναπνοή. Πως να το κάνουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε και τον άλλον, εφόσον φυσικά μας σέβεται και αυτός (δεν καπνίζει σε κλειστό χώρο).

Άρθρο 17, παράγραφος 5 του N. 3868/2010

Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.»

Τυπικά είχες άδικο. Όπως άδικο είχε κι αυτή να σου μιλήσει με αγένεια.

Σωστό αυτό που λες, αλλά βασικά, η κυρία θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί στην επιχείρηση και όχι στην κοπέλα. Η κοπέλα (Ντάλια) βρήκε ένα χώρο με τασάκια, έκατσε και άναψε το τσιγάρο της, δεν μπήκε μέσα στον παιδότοπο ούτε μέσα στο κυρίως μαγαζί.

Διαφημίσεις

Το βασικότερο θέμα είναι ότι με ή χωρίς νόμο, το κάπνισμα ενοχλεί και βλάπτει την υγεία όσων εισπνέουν τον καπνό.

Οι καπνιστές είτε το δέχονται και δεν επιβάλλουν το δηλητήριο και την άσχημη μυρωδιά του καπνού τους στους άλλους, ή ψάχνουν δικαιολογίες πίσω από τις οποίες κρύβονται.

Συνήθως, σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα (και όχι μόνο στο κάπνισμα) υπάρχουν 2 επιλογές :ή Ατομική Υπευθυνότητα ή Στρουθοκαμηλισμός για να μην ξεβολευτούμε.

Το βασικότερο θέμα είναι ότι με ή χωρίς νόμο, το κάπνισμα ενοχλεί και βλάπτει την υγεία όσων εισπνέουν τον καπνό.

Οι καπνιστές είτε το δέχονται και δεν επιβάλλουν το δηλητήριο και την άσχημη μυρωδιά του καπνού τους στους άλλους, ή ψάχνουν δικαιολογίες πίσω από τις οποίες κρύβονται.

Συνήθως, σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα (και όχι μόνο στο κάπνισμα) υπάρχουν 2 επιλογές :ή Ατομική Υπευθυνότητα ή Στρουθοκαμηλισμός για να μην ξεβολευτούμε.

Σε έναν ανοιχτό χώρο, γιατί ενοχλεί και γιατί βλάπτει? Προσοχή, δεν αναφέρομαι στην περίπτωση μιας παιδικής χαράς, όπου μπορεί ο άλλος να πετάξει γόπα στο χώμα (για όνομα! ), αυτό είναι πολύ επικύνδινο και μπορεί να το πιάσει κάποιο παιδάκι, ούτε στην παραλία, μιλάω για ένα χώρο με τραπεζοκαθίσματα, εξωτερικό. Εκεί γιατί ενοχλεί ο καπνιστής? Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα ως προς την ατομική υπευθυνότητα, εξάλλου και εγώ όταν κάπνιζα ήμουν πολύ υπεύθυνη, αλλά να μην φτάνουμε και στο σημείο να γινόμαστε υπερβολικοί. Πχ, μου έχει τύχει άλλη περίπτωση, να πάω σε σπίτι φανατικών μη καπνιστών, σε πάρτυ, να ζητήσω να βγω στο μπαλκόνι για τσιγάρο και να μην με αφήσουν γιατί και καλά θα τους λέρωνα το μπαλκόνι! :shock: Φυσικά, σηκώθηκα και έφυγα με τη μία και ούτε που με ξαναείδαν ποτέ.

Α, επειδή είπαμε και για τις παραλίες, προτείνω/ παρακαλώ τις φίλες που καπνίζουν, να έχουν μαζί τους πάντα ατομικό τασάκι και να μην πετάνε τις γόπες στην άμμο.

Γαιτί μιλάς γαι επιβολή; Επιβολή σημαίνει καταναγκασμός....

Από τη στιγμή που ως μη καπνίστρια έχεις τη δυνατότητα να πας σε μέρη που δεν καπνίζουν (ναι είμαι υπέρ της απαγόρευσης σε κλειστους χώρους και θεωρώ ότι εκεί, αν δεν τηρείται, υπάρχει επιβολή της συνήθειας στους μη καπνιστές), γιατί να απαγορευτεί στους καπνιστές η συνήθεια τους σε ανοιχτούς χώρους;

Κακιά συνήθεια, κάνει κακό, καταστρέφει την υγεία των καπνιστών....δεν αντιλέγω. Αλλά είναι επιλογή τους!

Η ατομική υπευθυνότητα επεκτείνεται και στους μη καπνιστές! Είμαι υπέυθυνη για τον εαυτό μου, δεν κρύβω το κεφάλι μου στην άμμο και επιδιώκω, αφού με ενοχλεί τόσο ο καπνός, να μην βρίσκομαι κοντά σε καπνιστές που είναι στο δρόμο!

Και ξαναλέω δεν μιλάω για εσωτερικούς χώρους!

Α, επειδή είπαμε και για τις παραλίες, προτείνω/ παρακαλώ τις φίλες που καπνίζουν, να έχουν μαζί τους πάντα ατομικό τασάκι και να μην πετάνε τις γόπες στην άμμο.

Πάντα έχω μαζί μου τέτοιο τασάκι τσέπης...το χρησιμοποιώ ακόμη και στο γήπεδο που πάμε τον μικρό να δει την αγαπημένη του ομάδα και ας με κοιτάνε σα να είμαι ufo

Παιδιά ουδέποτε έχω καπνίσει σε εσωτερικό χώρο ακόμη και όπου οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών κάνουν τα στραβά μάτια...

Αν όντως είχα άδικο ως προς τον νόμο ( διότι είμαι σίγουρη ότι εκεί που ήμουν ο καπνός δεν ενοχλούσε ) τότε θα πω στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να βγάλει το τζάμι και να ήμαστε όπως πριν...μπουφανάκι και μια χαρά:-D....

υ.γ. ο χώρος από πάνω συνήθως είναι εντελώς ανοιχτός, κατεβάζουν την τέντα όταν έχει πολύ ήλιο ή βρέχει....

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Καπνιζα πριν τις εγκυμοσυνες μου, το εκοψα κατα τη διαρκεια κ το ξαναρχισα μετα, δυστυχως. Διαπιστωσα πως για τους μη καπνιστες η μυρωδια κ ο καπνος ειναι πολυ ενοχλητικα κ απο τοτε προσπαθω οσο γινεται να μην επιβαρυνω τους γυρω μου με αυτη την ενοχλητικη -για πολλους- συνηθεια. Οταν δε οι γυρω μου ειναι παιδια, τοτε απλα δεν καπνιζω, η πάω καπου παραπερα να κανω το τσιγαρακι μου. Πιστευω οτι οι περισσοτερες καπνιστριες μαμαδες κ μη κανουν το ιδιο πραγμα. Επισης συμφωνω με την απαγορευση του καπνισματος σε δημοσιους χωρους γιατι πραγματικα η ατμοσφαιρα γινεται αποπνικτικη. Ομως, σε εναν εξωτερικο κ απομονωμενο χωρο, οπου οι μη καπνιζοντες εχουν την επιλογη να κατσουν καπου αλλου, δεν καταλαβαινω γιατι να δημιουργειται τετοιο θεμα. Δεν πιανω το νοημα, γιατι να μου επιβαλλει καποιος να σβησω το τσιγαρο μου, απο την στιγμη αυτος εχει την επιλογη να κατσει παραπερα εφοσον βλεπει πως καπνιζω κ ξερει οτι θα ενοχληθει. Υπαρχουν σιγουρα κ πολλοι/πολλες ανεγκεφαλες που καπνιζουν μες τη μουρη μου κ δεν κανουν πιο περα το χερακι τους λες κ θα παθουν εξαρθρωση, απο την στιγμη ομως που δεν ενοχλω, τοτε θεωρω οτι η παρατηρηση μου γινεται για λογους εντυπωσιασμου ή/και ιδιοτροπιας. Ε, κ σ'αυτη τη περιπτωση δεν θα ενδωσω. Με λιγα λογια, Νταλια καλα εκανες κ αγνοησες την κυρια. :-P:-P:-P

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Δεν διάβασα όλα τα ποστ αλλά:

Όταν κλείνουμε τους ανοιχτούς χώρους με τζάμια και τέντες (γιατί στους κλειστούς υποτίθεται ότι απαγορεύτηκε το κάπνισμα) αλλά εξακολουθούμε να τους θεωρούμε ανοιχτούς κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Το με τι ύφος μιλάει ο καθένας είναι το ένα θέμα. Αλλά η κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε λογικά ήθελε να είναι κοντά στο παιδί της. Και φυσικά το πρόβλημα προκύπτει από το κλείσιμο του χώρου.

Αλλά ρε παιδιά έλεος πια με το κάπνισμα. Είναι τόοοοσο δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ο διπλανός του μπορεί να ενοχλείται από τον καπνό? Ειδικά σε έναν όχι-και-τόσο-ανοιχτό χωρο?

KbCJp2.pngEYukp3.png

..................

Αν όντως είχα άδικο ως προς τον νόμο ( διότι είμαι σίγουρη ότι εκεί που ήμουν ο καπνός δεν ενοχλούσε ) τότε θα πω στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να βγάλει το τζάμι και να ήμαστε όπως πριν...μπουφανάκι και μια χαρά:-D....

υ.γ. ο χώρος από πάνω συνήθως είναι εντελώς ανοιχτός, κατεβάζουν την τέντα όταν έχει πολύ ήλιο ή βρέχει....

Από ότι καταλαβαίνω, ο μαγαζάτορας, έκλεισε υποτυπωδώς το χώρο, για να φτιάξει ένα υποτυπώδες καπνιστήριο, για να μην τρώει το αγιάζι και η βροχή τους καπνιστές πελάτες του. Άρα, ηθικά αν το πάρουμε (γιατί ας πούμε ότι νομικά δεν ήταν σωστός), έκανε κάτι καλό.

Πάντως, δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω την κυρία. Την ενοχλεί ο καπνός? Μαζί της, έχει τα χίλια δίκια. Γιατί πάει όμως να καθίσει σε χώρο όπου υπάρχουν τασάκια? Δεν της κόβει ότι εκεί ο κόσμος καπνίζει? Άσε που, το παιδί της, δεν ήταν σε αυτό το χώρο, η ίδια θα εκτιθόταν στον καπνό του ενός τσιγάρου της Ντάλιας, που πόοοοοοσο πια θα έφτανε στο μέρος της.

Τώρα, την ιστορία με την μυρωδιά του τσιγάρου, εγώ δεν τη δέχομαι με τίποτα, το θεωρώ παράλογη απαίτηση, και να το εξηγήσω για να μην παρεξηγηθώ. Έστω ότι εγώ κάπνισα πριν από 3 ώρες, σε άσχετο χώρο και βρωμοκοπάω τσιγαρίλα. Αν καθίσω κάπου και ενοχληθεί ο διπλανός μου, από τη μυρωδιά (προσοχή, όχι από τον καπνό που έχει βλαβερές συνέπειες στα πνευμόνια), αυτό είναι δικό του θέμα, λυπάμαι. Και μένα με ενολχούν όσοι τρώνε σκόρδο, δεν μπορώ να τους επιβάλλω όμως να μην το τρώνε!

Από ότι καταλαβαίνω, ο μαγαζάτορας, έκλεισε υποτυπωδώς το χώρο, για να φτιάξει ένα υποτυπώδες καπνιστήριο, για να μην τρώει το αγιάζι και η βροχή τους καπνιστές πελάτες του. Άρα, ηθικά αν το πάρουμε (γιατί ας πούμε ότι νομικά δεν ήταν σωστός), έκανε κάτι καλό.

liatatoula ακριβώς όπως το λες...το έκλεισε παντελώς υποτυπώδες....

Επίσης δεν ήταν μόνο η νταλια που κάπνιζε σε εκείνο το χώρο...ήταν άλλες 3-4 παρέες άνω τους ενός ατόμου που όλοι κάπνιζαν, συν κάποιοι υπάλληλοι του εστιατορίου που έκαναν το διάλλειμα τους...

Απλά έτυχε η dalia και καθόταν μόνη της και απλά εγώ την ώρα που μιλούσε την κοιτούσα...

rQGhp3.png

Τώρα, την ιστορία με την μυρωδιά του τσιγάρου, εγώ δεν τη δέχομαι με τίποτα, το θεωρώ παράλογη απαίτηση, και να το εξηγήσω για να μην παρεξηγηθώ. Έστω ότι εγώ κάπνισα πριν από 3 ώρες, σε άσχετο χώρο και βρωμοκοπάω τσιγαρίλα. Αν καθίσω κάπου και ενοχληθεί ο διπλανός μου, από τη μυρωδιά (προσοχή, όχι από τον καπνό που έχει βλαβερές συνέπειες στα πνευμόνια), αυτό είναι δικό του θέμα, λυπάμαι. Και μένα με ενολχούν όσοι τρώνε σκόρδο, δεν μπορώ να τους επιβάλλω όμως να μην το τρώνε!

Προσκυνώ !!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι. Η μυρωδιά του σκόρδου ενοχλεί,ενώ ο καπνός του τσιγάρου βλάπτει. Και βλάπτει εξίσου και αυτούς που ενοχλούνται και αυτούς που δεν ενοχλούνται. Καλό είναι κάποια στιγμή να τον κάνουμε αυτό τον διαχωρισμο.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

liatatoula ακριβώς όπως το λες...το έκλεισε παντελώς υποτυπώδες....

Επίσης δεν ήταν μόνο η νταλια που κάπνιζε σε εκείνο το χώρο...ήταν άλλες 3-4 παρέες άνω τους ενός ατόμου που όλοι κάπνιζαν, συν κάποιοι υπάλληλοι του εστιατορίου που έκαναν το διάλλειμα τους...

Απλά έτυχε η dalia και καθόταν μόνη της και απλά εγώ την ώρα που μιλούσε την κοιτούσα...

Άρα, η κυρία έπρεπε να παραπονεθεί στον καταστηματάρχη, που έφτιαξε αυτό το υποτυπώδες καπνιστήριο και όχι στους πελάτες. Εντωμεταξύ, λογικά καθόντουσαν εκεί και άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τον παιδότοπο, σωστά, που δεν ήταν γονείς, θέλω να πω. Ας αφήσουμε το θέμα παιδί έξω, για λίγο.Αν πήγαινες εσύ χωρίς το παιδί σου εκεί, για να φας, ως καπνίστρια, που είχες επιλογή να καθίσεις, μέσα στο κυρίως εστιατόριο, σε εκείνο το χώρο ή πουθενά, οπότε έπρεπε να πάρεις τη χαρτοσακούλα με το φαγητό και να πας στο σπίτι σου? Αν η επιλογή για τον καπνιστή ήταν ο επίμαχος χώρος, τότε η κυρία είχε άδικο σε κάαααθε περίπτωση. Τώρα θα πω κάτι, ξέρω, θα με βρίσετε και μπορεί να έχετε και δίκιο και εγώ να είμαι η περίεργη (διόλου απίθανο): δεν μπορώ και τη λογική ορισμένων ανθρώπων που επειδή έχουν παιδί, θεωρούν ότι όοοοολος ο κόσμος τους ανήκει και προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις. Προσοχή, το να την πουν σε κάποιοιν που καπνίζει σε χώρο που ΔΕΝ επιτρέπεται, δεν το θεωρώ καθόλου παράλογη απαίτηση, ίσα ίσα. Αλλά, γενικότερα, πολλές γυναίκες, κατά καιρούς συμπεριφέρονται με μεγάλη αγένεια, και καλά για το συμφέρον του παιδιού τους. Μία φορά ας πούμε, μία προσέβαλλε τον πατέρα μου, γιατί δεν της έδωσε τη σειρά του στο σούπερ μάρκετ ενώ ήταν έγκυος. Λεπτομέρεια: ο πατέρας μου είναι 81 Μαϊων. Δεύτερη λεπτομέρεια: η κυρία συνοδευόταν από τον άντρα της, δεν είναι λοιπόν ότι περίμενε όρθια, μόνη της, μπορούσε να τον αφήσει το σύζυγο στην ουρά και να πάει να περιμένει κάπου καθιστή. Τρίτη λεπτομέρεια: ο μπαμπάς μου είχε τρία πράγματα, το ζευγάρι είχε πάρει την Άρτα και τα Γιάννενα. Επειδή δεν τους έκανε τη χάρη, λοιπόν, έγινε ο κ...γερος. Αλλά, ευτυχώς, τους απάντησε και εκείνος κανονικότατα και τους έκανε καινούριους! Και πόοοοσα άλλα παραδείγματα έχω.....Ευτυχώς, δεν είναι όλοι έτσι, για μειοψηφίες μιλάμε.

Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι. Η μυρωδιά του σκόρδου ενοχλεί,ενώ ο καπνός του τσιγάρου βλάπτει. Και βλάπτει εξίσου και αυτούς που ενοχλούνται και αυτούς που δεν ενοχλούνται. Καλό είναι κάποια στιγμή να τον κάνουμε αυτό τον διαχωρισμο.

Συμφωνώ μαζί σου ότι ο καπνός βλάπτει και για αυτό έχω κόψει και το τσιγάρο και ουδέποτε κάπνιζα σε χώρους κλειστούς, όσο κάπνιζα (προ απαγόρευσης, ούτως ή άλλως). Δεν μίλησα για καπνό. Μίλησα για τη μυρωδιά του καπνού, πάνω στα ρούχα. Να έχεις καπνίσει πριν από κάποια ώρα, σε άλλο χώρο, να κάθεσαι σε χώρο που δεν επιτρέπεται ΧΩΡΙΣ να καπνίζεις και απλά να μυρίζουν τα ρούχα σου τσιγάρο και να στη λένε για αυτό. Παράλογο? Και όμως, μου έχει τύχει.

Άρα, η κυρία έπρεπε να παραπονεθεί στον καταστηματάρχη, που έφτιαξε αυτό το υποτυπώδες καπνιστήριο και όχι στους πελάτες. Εντωμεταξύ, λογικά καθόντουσαν εκεί και άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τον παιδότοπο, σωστά, που δεν ήταν γονείς, θέλω να πω. Ας αφήσουμε το θέμα παιδί έξω, για λίγο.Αν πήγαινες εσύ χωρίς το παιδί σου εκεί, για να φας, ως καπνίστρια, που είχες επιλογή να καθίσεις, μέσα στο κυρίως εστιατόριο, σε εκείνο το χώρο ή πουθενά, οπότε έπρεπε να πάρεις τη χαρτοσακούλα με το φαγητό και να πας στο σπίτι σου? Αν η επιλογή για τον καπνιστή ήταν ο επίμαχος χώρος, τότε η κυρία είχε άδικο σε κάαααθε περίπτωση.

Aκριβώς ο επίμαχος χώρος ( σε σχέση με τον υπόλοιπο τεράστιο ) ήταν η μόνη επιλογή για τον καπνιστή +2-3 άλλα τραπέζια δίπλα στο δρόμο...

Την στιγμή που πήγα εγώ ήμουν η μόνη με παιδί εκεί...

rQGhp3.png

Τώρα θα πω κάτι, ξέρω, θα με βρίσετε και μπορεί να έχετε και δίκιο και εγώ να είμαι η περίεργη (διόλου απίθανο): δεν μπορώ και τη λογική ορισμένων ανθρώπων που επειδή έχουν παιδί, θεωρούν ότι όοοοολος ο κόσμος τους ανήκει και προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις. Προσοχή, το να την πουν σε κάποιοιν που καπνίζει σε χώρο που ΔΕΝ επιτρέπεται, δεν το θεωρώ καθόλου παράλογη απαίτηση, ίσα ίσα. Αλλά, γενικότερα, πολλές γυναίκες, κατά καιρούς συμπεριφέρονται με μεγάλη αγένεια, και καλά για το συμφέρον του παιδιού τους. Μία φορά ας πούμε, μία προσέβαλλε τον πατέρα μου, γιατί δεν της έδωσε τη σειρά του στο σούπερ μάρκετ ενώ ήταν έγκυος. Λεπτομέρεια: ο πατέρας μου είναι 81 Μαϊων. Δεύτερη λεπτομέρεια: η κυρία συνοδευόταν από τον άντρα της, δεν είναι λοιπόν ότι περίμενε όρθια, μόνη της, μπορούσε να τον αφήσει το σύζυγο στην ουρά και να πάει να περιμένει κάπου καθιστή. Τρίτη λεπτομέρεια: ο μπαμπάς μου είχε τρία πράγματα, το ζευγάρι είχε πάρει την Άρτα και τα Γιάννενα. Επειδή δεν τους έκανε τη χάρη, λοιπόν, έγινε ο κ...γερος. Αλλά, ευτυχώς, τους απάντησε και εκείνος κανονικότατα και τους έκανε καινούριους! Και πόοοοσα άλλα παραδείγματα έχω.....Ευτυχώς, δεν είναι όλοι έτσι, για μειοψηφίες μιλάμε.

Γιατί να σε βρίσουμε...? επειδή έχεις δίκιο και το λες...?

Όσο αναφορά αυτό που έτυχε στον πατέρα σου :evil::evil:, εγώ όταν ήμουν έγκυος έδινα τη σειρά μου σε ηλικιωμένους ανθρώπους, στο κάτω κάτω εγκυος ήμουν όχι άρρωστη...

Θα σου πω και εγώ ένα περιστατικό. Τα χριστούγεννα ο γιος μου συμμετείχε σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά για μικρά παιδάκια...Οι γονείς από τα δικά μας παιδιά έχουμε κάνει μια καλή παρέα, και γελούσαμε, μιλούσαμε και γενικά συμπεριφερόμασταν σαν να ήμαστε σε κανονικό γήπεδο...( τα παιδιά φυσικά μες στην καλή χαρά, τους βγάλαμε και συνθήματα )...ε γύρισε μία η οποία είχε φέρει το μωρό στο γήπεδο και με πολύ αγένεια μας έκανε παρατήρηση ότι κάνουμε πολύ φασαρία και δεν μπορούσε να κοιμήσει το μωρό:shock:

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...