Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευαίσθητη περιοχή κοριτσιών[καθάρισμα]

Recommended Posts

Πλένοντας τώρα την μικρή γιατί λερώθηκε και όταν την είχαμε σκουπίσει , ανοίξαμε λίγο τυχαία το πιπί της και είδαμε μέσα ότι έχει κάτι ασπρα ...Κρέμα δεν βάζουμε σε εκείν την περιοχή αλλά μπορεί με το πέρα δώθε να έχει πάει;

Οπως και να έχει είναι νορμαλ αυτό η πρέπει κάπως να καθαριστεί και αυτό;

Φοβόμαστε για τίποτα ουρολοιμώξεις και τέτοια..

Ευχαριστώ

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

Να σας ζήσει! Δεν είναι απολύτως τίποτα ανησυχιτικό. Θα την πλένετε κανόνικά και θα τη σκουπίζετε απαλά ανοίγοντας λίγο τα χείλη. Σε καμία περίπτωση δεν τραβάμε τις πετσούλες αυτές. Θα φύγουν μόνες τους μέσα στον πρώτο, το πολύ, μήνα.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

κατι παρομοιο εχει τυχει και σε εμενα αλλα ηταν κρεμα..οπως και συ δεν βαζω πολυ αλλα πηγε.η παιδιατρος μου ειπε να προσπαθω οσο μπορω να το αποφευγω, να την πλενω παντα μετα τα κακα της και αν δω κρεμα να την πλενω και να την σκουπιζω καλα.δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο αλλα μια επισκεψη να την δει ο γιατρος ειναι το καλυτερο.

Ευχαριστώ πολύ...

Ο γιατρός την είδε χτες και είπε όλα καλά γενικά..Βέβαια δεν ξέρω αν χτες τα έιχε...Θά έρθει σήμερα και μια Μαία οπότε θα το δούμε.

Να στε καλά.

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Kαλησπέρα Ηλία! Να σας ζήσει η Ζωούλα! Αυτά τα άσπρα που λες ότι έχει ανάμεσα στα χείλη είναι σμήγμα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μη σας ανησυχεί. Δεν πρέπει να το πειράζετε. Θα πλένετε πολύ καλά την περιοχή της μικρούλας σας πάντα από μπροστά προς τα πίσω ειδικά όταν έχει κάνει κακάκια. Με λίγο βρεγμένο βαμβάκι μπορείτε να ανοίγετε απαλά τα έξω χείλη και να καθαρίζετε απαλά σε περίπτωση που έχει λερωθεί και στο πουλάκι. Σημαντικό είναι μια στο τόσο να ανοίγετε λίγο τα εξωτερικά χείλη για να μην πάθετε φίμωση! Ναι συμβαίνει και στα κοριτσάκια! Δεν το ήξερα κι εγώ μέχρι που έκανα την κορούλα μου. Κρέμα μπορείτε να βάζετε στο πωπουδάκι και στις πτυχώσεις ανάμεσα στα μπουτάκια και στο πουλάκι. Δε χρειάζεται πολλή ποσότητα. Έτσι δε θα πηγαίνει στο πουλάκι. Καλό θα είναι επίσης αν χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλο πάντα να την πλένετε μετά με νεράκι. Να μη μένει η λοσιόν από το μωρομάντηλο στο δερματάκι της. Αν το κάνετε αυτό όπως επίσης αν την αλλάζετε συχνά και αμέσως μόλις κάνει τα κακά της, δεν έχετε να φοβάστε ουρολοιμώξεις και τέτοια! ;)

Διαφημίσεις

Εγώ ακόμα και τωρα επειδή από το νερό μπορεί να μην καθαρίσει καλά την πλένω και με ορό clinofar κάθε φορά που κάνει κακα και την εχω καθαρίσει. Πρεπει να ειναι καθαρη γενικα και όσο μεγαλώνει .Πάντα να το κοιτάτε όπως σας έγραψαν πιο πάνω να μην κλείσει.

jHgFp3.png

Όταν πλένω το Ηλεκτράκι καθαρίζω προσεχτικά το πιπί με το ανάποδο μέρος του μικρού μου δάχτυλου (το εξωτερικό μέρος, με το δάχτυλο ελαφρά λυγισμένο προς τα μέσα)

Το άσπρο που βλέπεις είναι σμίγμα. Γενικά πρέπει να το καθαρίζει γιατί συχνά λερώνεται και από τα κακάκια της πάνας.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

ο παιδιατρος μας ειχε πει να μη το πειραζουμε καθολου κ αποτι βλεπω η μικρη σου ειναι πολυ μωρακι και σε τοσο μικρα συνηθιζεται. αν θυμαμαι καλα και οι 2 κορες μου ειχαν και μεγαλωνοντας εφυγε. να σου ζησει!!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Είναι σμήγμα που βγάζουν τα νεογνά από τις ορμόνες τις δικές σου. Μπορεί να δεις και λίγο ροζ που είναι ψευδοπερίοδος και λίγο φουσκωμένα στηθάκια. Όλα αυτά από τις ορμόνες σου. Δεν πειράζουμε τίποτα απ'όλα αυτά. Το σμήγμα λειτουργεί και προστατευτικά. Να ανοίγεις απαλά το πιπί της για να δεις αν έχει κακάκια και εφόσον έχει να τα ξεπλένεις με μια σύριγγα με φυσ. ορό (για να βγαίνει με πίεση) ή με αμπούλες έτοιμες. Τα παραπάνω μου τα έχουν πει στο μαιευτήριο όταν γέννησα και επιβεβαιώθηκαν και απο 2 παιδιάτρους.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Να μαι παλι........ εψαξα πρωτα στο αρχειο αλλα δεν βρηκα κατι ... το γραφω αυτο προς τους συντονιστές πριν με κλειδωσου. Πως καθαριζουμε το πουλακι των κοριτσιων? εννοω έχει ένα σμήγμα μέσα ξερετε ανάμεσα στα χειλάκια ... το καθαρίζουμε αυτό ή όχι ξέχασα να ρωτησω την παιδιατρο που ήρθε και τώρα λείπει σε συνέδριο μου είπε η γραμματεας

Καλησπερα κοριτσαρα μου και να σου ζησουν ο Θοδωρης σου και το νεο σου μπεμπακι.Ανοιγεις το πουλακι με τον δεικτη και τον αντιχειρα και περνας απαλα απαλα την αποστειρωμενη μικρη γαζουλα εμποτισμενη με ορο η χαμομηλι.Παρατηρησα οτι με την κρεμα για τα συγκαματα(ξερεις φανταζομαι ποια λεω,την λευκη)μαζευοταν πολυ πραγμα οποτε την σταματησα και χρησιμοποιω κεραλοιφη που την φτιαχνει η μαμα μου και απο τοτε δεν ξαναδα συγκαματα και πουρι στο πιπι της.Επισης ο παιδιατρος μου ειπε οταν την πλενω να ανοιγω και τα ποδαρακια της και να βαζω το πιπι κατω απο την βρυση για να ξεπλενεται.Αυτα,ελπιζω να βοηθησα....:wink:

adEup3.png

Καλησπερα κοριτσαρα μου και να σου ζησουν ο Θοδωρης σου και το νεο σου μπεμπακι.Ανοιγεις το πουλακι με τον δεικτη και τον αντιχειρα και περνας απαλα απαλα την αποστειρωμενη μικρη γαζουλα εμποτισμενη με ορο η χαμομηλι.Παρατηρησα οτι με την κρεμα για τα συγκαματα(ξερεις φανταζομαι ποια λεω,την λευκη)μαζευοταν πολυ πραγμα οποτε την σταματησα και χρησιμοποιω κεραλοιφη που την φτιαχνει η μαμα μου και απο τοτε δεν ξαναδα συγκαματα και πουρι στο πιπι της.Επισης ο παιδιατρος μου ειπε οταν την πλενω να ανοιγω και τα ποδαρακια της και να βαζω το πιπι κατω απο την βρυση για να ξεπλενεται.Αυτα,ελπιζω να βοηθησα....:wink:

σ'ευχαριστώ παρα παρα πολύ αυτό με τον ορό και το χαμομήλι πρέπει να γίνεται σε κάθε αλλαγή πάνας? ακόμα και το βράδυ που κουτουλάω απο την νύστα? εγώ την καθαρίζω με μωρομάντηλο ειναι πολύ λάθος?:confused:

σ'ευχαριστώ παρα παρα πολύ αυτό με τον ορό και το χαμομήλι πρέπει να γίνεται σε κάθε αλλαγή πάνας? ακόμα και το βράδυ που κουτουλάω απο την νύστα? εγώ την καθαρίζω με μωρομάντηλο ειναι πολύ λάθος?:confused:

Οχι βεβαια.Εγω μια φορα την ημερα την καθαριζω μετα το μπανακι της.Μωρομαντηλο δεν εχω βαλει σχεδον ποτε,δεν τα συμπαθω.Παντα μπανιο η κατω απο την βρυση σε καθε αλλαγη πανας ειναι πιο κουραστικο αλλα αξιζει τον κοπο για να μην ταλαιπωρηθει το μωρο μελλοντικα μιας και ειναι κοριτσακι.;)

adEup3.png

• 2 months later...

Καλησπέρα κορίτσια...

Mamalydia

η κεραλοιφή μπαίνει αντι για sudocream

k τις λοιπές κρέμες;

Πως την βρίσκουμε, έχεις ιδέα;;;

Προσωπικά σκεφτόμουν να μην βάζω καμία κρέμα

στην μπέμπα μας (όταν με το καλό γεννηθεί!)

γιατί κ στον μπεμπάκο μου που εβαζα στην αρχή

γρήγορα το μετάνιωσα κ τις σταμάτησα..

Το κάνει κάποια μαμά αυτό;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Προσωπικά σκεφτόμουν να μην βάζω καμία κρέμα στην μπέμπα μας (όταν με το καλό γεννηθεί!) γιατί κ στον μπεμπάκο μου που εβαζα στην αρχή γρήγορα το μετάνιωσα κ τις σταμάτησα.. Το κάνει κάποια μαμά αυτό;

Ούτε εγώ βάζω αλοιφές στον μπέμπη μου, και με την κουμπάρα μου που το συζήτησα, κι αυτή δεν είχε βάλει ποτέ (έχει 2 κοριτσάκια) . Αν πρόκειται να πάμε βόλτα και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην μπορώ να του αλλάξω πάνα μόλις λερωθεί, του βάζω Sudocrem για προστασία, και περιστασιακά μετά το μπάνιο του βάζω την Baby Cream της Frezyderm, ειδικά άμα δω καμιά κοκκινίλα. Κατά τ' άλλα όταν αλλάζουμε πάνα, μερικές φορές τον καθαρίζω με μωρομάντηλο και άλλες φορές κάτω από τη βρύση (πάντα κάτω από τη βρύση μετά τα κακά).

οντως δεν χρειαζεται καμια κρεμα μετα απο αλλαγη πανας. μετα τα κακα-τοπικο πλυσιμο στη βρυση, γενικως συχνη αλλαγη πανας και να κραταμε το μωρο για λιγο γυμνο απο τη μεση και κατω. μετα το βραδυνο μπανιο βαζω λιγο παιδικο λαδακι στις μηρογεννητικες πτυχες και να μην τριβονται. ουτε κι εγω καταλαβα αυτη τη λογικη-κρεμα μετα απο καθε αλλαγη της πανας(ποιος δινει τετοι οδηγια). :lol:

ποση κρεμα μπορει να απορροφησει ενα παιδικο δερματακι ? ολη η υπολοιπη ποσοτητα μενει στην περιοχη πανας μπουκωνει το δερμα και διατηρει μικροβια.

την κρεμα δεν την βαζεις για να απορροφηθεί, το αντίθετο μαλιστα!

δημιουργεί ενα προστατευτικό φιλμ και στην ουσία διαφυλάττει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού από τα ούρα και τα κακά

μάλιστα δεν πρεπει να τα παστωνουμε τα μωρά με κρεμα, η ποσοτητα πρεπει να ειναι μικρή, αλλιώς αδιαβροχοποιεί και την πανα με αποτέλεσμα να μην απορροφά ικανοποιητικά τα τσισα/κακα

ο δικός μας παιδίατρος μας ειχε πει απ την αρχή να βαζουμε κρεμα, μικρή ποσότητα, σε καθε αλλαγή πάνας και πλύσιμο με νερό (σαπούνι όχι καθε φορά)

για τη μπεμπα μας εδειξε πώς να καθαρίζουμε το πουλακι της με αποστειρωμενη γάζα και φυσιολογικό ορό, μια φορά την ημερα (συνηθως το βραδυ, μετα το μπανιο) ή όταν εχει λερωθεί πολύ με κακά

πάντως εχω και φιλες που ούτε κρεμες βαζουν, ούτε πλένουν τα μωρά τους στην αλλαγη πανας, χρησιμοποιούν μωρομάντηλα μόνο και όμως μια χαρά ειναι τα παιδάκια, ούτε ουρολοιμώξεις, ούτε συγκαματα, τιποτα (δε συμφωνω με την τακτική, απλά την παραθέτω)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και την βοήθεια!

Οπως και τον σποράκο μου, έτσι και την μπέμπα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πάντα θα την πλένω σε ΚΑΘΕ αλλάγη πάνας

αλλά αυτή η διευκρίνηση για τις ..κρέμες , μου ήταν σημαντική!

Ευχαριστώ!

εμένα πάλι με έσωσε το λαδάκι!!! Αγνό παρθένο ελαιόλαδο που το ζεσταίνω σε μπεν μαρί για μισή ώρα και μετά το διατηρώ σε μπουκαλάκι σαν και αυτ΄απου έχουν ιώδιο μέσα και τα πουλάν σε φαρμακεία. Η μικρή με τις κρέμες γινόταν κατακόκκινη και στο τέλος έβγαζε πληγίτσες. Απο τη δεύτερη μερα χρήσης του ελαιόλαδου βρήκαμε τη γιατρειά μας.

gth0p3.png

Οταν η κορη μου ηταν πιο μικρη και μεχρι περιπου 7 μηνων που ακομη αντεχα το βαρος της την σηκωνα και την επλενα παντα μετα απο καθε αλλαγη πανας αλλα οχι παντα με αφρολουτρο μονο με νερο.Στο βραδυνο μονο πλυσιμο της εβαζα συχνα-πυκνα ή αγνο ελαιολαδο ή κεραλοιφη...Ποε δεν της εβαλα κρεμες αλλου ειδους παρα μονο περσι το καλοκαιρι αντι για λαδακι που ειναι λιπαρο πολυ της εβαζα λιγη λοσιον hydrovit...

Για μενα δεν χρειαζεται παστωμα με λοσιον,κρεμες ακομη και λαδια σε καθε αλλαγη εκτος αν εχουμε παιδακι με σουπερ ευαισθητο δερματακι και κοκκινιζει,συγκαιγεται ευκολα...

Τωρα που κοντευει 16 μηνων...ενυδατωνουμε την περιοχη εκει κατω ακομη πιο σπανια αλλα το πλυσιμο με το νερο το συνεχιζουμε εστω και μια φορα την ημερα..Τις υπολοιπες..μωρομαντηλα!!

.Στο βραδυνο μονο πλυσιμο της εβαζα συχνα-πυκνα ή αγνο ελαιολαδο ή κεραλοιφη...

/QUOTE]

H κεραλοιφή τι ακριβώς είναι και από που την αγοράζουμε;

Φυτική είναι;

Χρησιμοποιηται και στο στήθος κατά τον θηλασμό ή την μπερδεύω με κάτι άλλο;;;

Ευχαριστώ!

την κρεμα δεν την βαζεις για να απορροφηθεί, το αντίθετο μαλιστα!

δημιουργεί ενα προστατευτικό φιλμ και στην ουσία διαφυλάττει το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού από τα ούρα και τα κακά

μάλιστα δεν πρεπει να τα παστωνουμε τα μωρά με κρεμα, η ποσοτητα πρεπει να ειναι μικρή, αλλιώς αδιαβροχοποιεί και την πανα με αποτέλεσμα να μην απορροφά ικανοποιητικά τα τσισα/κακα

ο δικός μας παιδίατρος μας ειχε πει απ την αρχή να βαζουμε κρεμα, μικρή ποσότητα, σε καθε αλλαγή πάνας και πλύσιμο με νερό (σαπούνι όχι καθε φορά)

για τη μπεμπα μας εδειξε πώς να καθαρίζουμε το πουλακι της με αποστειρωμενη γάζα και φυσιολογικό ορό, μια φορά την ημερα (συνηθως το βραδυ, μετα το μπανιο) ή όταν εχει λερωθεί πολύ με κακά

πάντως εχω και φιλες που ούτε κρεμες βαζουν, ούτε πλένουν τα μωρά τους στην αλλαγη πανας, χρησιμοποιούν μωρομάντηλα μόνο και όμως μια χαρά ειναι τα παιδάκια, ούτε ουρολοιμώξεις, ούτε συγκαματα, τιποτα (δε συμφωνω με την τακτική, απλά την παραθέτω)

ειδικα οι κρεμες που ειναι παχυρευστες συγκρατουν τα μικροβια και δεν χρειαζεται να τις βαζεις (γινεται λαπας εκει κατω):-D. επισης, ο φυσιολογικος ορος ειναι αλμυρος(σαν αυτος που βαζουμε στη μυτη) και βγαινει σε μικρες συσκευασιες, πως τον χρησιμοποιεις και για ποιον λογο μετα το μπανιο?

• 3 months later...

Θέλω τη γνώμη σας. Πλένω την μπέμπα μου σε κάθε αλλαγή πάνας, στα τσίσα μόνο νεράκι και στα κακά βάζω και σαπουνάκι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν κάνει να καθαρίζουμε την περιοχή εσωτερικά, ανάμεσα στα χείλη. Ο γιατρός είπε ότι δε χρειάζεται, ενώ η μαία μου είχε πει να την καθαρίζω με βρεγμένη γαζούλα μια φορά την ημέρα. Από χθες έχει κάτι ασπράκια στην περιοχή ανάμεσα στα μεγάλα χείλη, σα να ξεφλουδίζει, και ο γιατρός μου είπε να της βάλω sudocream. Βάζετε εσείς κρέμα πάνω στα χείλη; Στο μαιευτήριο μου είχαν πει μόνο στον ποπό και ανάμεσα στα ποδαράκια. Ελπίζω να περάσει γρήγορα γιατί έχω αγχωθεί...

Τη περιοχή μέσα στο πουλάκι της ΠΡΕΠΕΙ να τη καθαρίζεις εσωτερικά με γαζούλα γιατί μαζεύει κάποια υπολείματα απο κακάκια...

Όσο για τη κρέμα συγκάματος μπορούμε να βάζουμε πάνω στα χείλη, αλλά όχι μέσα στο πουλάκι της!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...