Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΣ ΑΓΛΑΙΑ:θηλασμός και συμπλήρωμα 2 φορές την ημέρα

Recommended Posts

Το αντλημένο γάλα δεν είναι ένδειξη του πόσο γάλα έχεις. Θα σου πρότεινα να πάρεις μια δεύτερη γνώμη από κάποιον παιδίατρο που να είναι και σύμβουλος θηλασμού. Δυστυχώς, η μεικτή διατροφή κατά κανόνα (υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις) οδηγεί σε αποθηλασμό. Το στήθος είναι εργοστάσιο, όσο δουλεύει τόσο παράγει. Όταν σταματάει να δουλεύει γιατί κάποια γεύματα τα δίνουμε ξένο, είναι λογικό να μειωθεί το γάλα κι άρα κάποια στιγμή να μην φτάνει. Συν ότι το μωρό βολεύεται καλύτερα με το μπιμπερό λόγω ευκολότερης ροής.

Όσο πιο πολύ γάλα μητρικό πιει το κάθε παιδί είναι προς όφελος του, είτε είναι 1 μήνα είτε είναι 2 χρόνια. Οπότε σίγουρα αξίζει τον κόπο. Από εκεί και πέρα αξιολογείς τι είναι καλύτερο για το παιδί σου, μετράς τις αντοχές σου κι αποφασίζεις. Καλή επιστροφή στην εργασία σου.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Λοιπόν κορίτσια, δοκίμασα με το θηλαστρο σήμερα 15 λεπτά από το κάθε στηθος και εβγαλα συνολικά 80ml. Μετά σταμάτησα γιατί δεν έβγαζε άλλο. Όποτε είναι αυτό που είπε το marakiz, αν δεν του είχα σώσει πότε μπουκαλι θα είχα σίγουρα αρκετό γάλα για να φάει ο μικρός ένα πλήρες γεύμα 150ml, απλά έχει μειωθεί η παραγωγή γιατί του δίνω μπουκαλι.

Δεν θα έπρεπε να είχα ακούσει τον παιδίατρο αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. ..

παντως ο λουκουμάς μου δεν αλλάζει το στηθος με τιποτα. Και μόνο το βλέμμα του όταν θηλάζει, αυτή η γαλήνη που έχει, με κάνει και θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια. Ετσι οπως τα υπολογίζω από εμένα τρώει περίπου 300ml την ημέρα και από το μπουκαλι περίπου 550ml.τουλαχιστον να καταφέρω να το κάνω μισό μισό με τα τόσα ταξίδια και θα είμαι ικανοποιημένη. Και πριν με κρίνετε να σας πω ότι ο θηλασμός δεν μου ήρθε καθόλου ευκολα, ο μικρός μου είχε κόψει κομμάτι, έτρεχε αίμα από τις θηλές, πονούσαν συνέχεια, δεν είχα αρκετό γάλα για να χορτάσει και θηλαζα 24 ώρες, και δεν θα ξεχάσω την 3 & 4 μέρα αφότου τον γεννησα που μου πριστηκε το στηθος και πονάνε φριχτά, με μια λέξη ήταν απελπισία.. πέρασα πολύ δυσκολα και έχουμε φτάσει 3 1/2 μηνών έστω και με αυτό το λίγο γάλα..

8 ώρες πρίν, Elena2015 είπε:

Λοιπόν κορίτσια, δοκίμασα με το θηλαστρο σήμερα 15 λεπτά από το κάθε στηθος και εβγαλα συνολικά 80ml. Μετά σταμάτησα γιατί δεν έβγαζε άλλο. Όποτε είναι αυτό που είπε το marakiz, αν δεν του είχα σώσει πότε μπουκαλι θα είχα σίγουρα αρκετό γάλα για να φάει ο μικρός ένα πλήρες γεύμα 150ml, απλά έχει μειωθεί η παραγωγή γιατί του δίνω μπουκαλι.

παντως ο λουκουμάς μου δεν αλλάζει το στηθος με τιποτα. Και μόνο το βλέμμα του όταν θηλάζει, αυτή η γαλήνη που έχει, με κάνει και θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια. Ετσι οπως τα υπολογίζω από εμένα τρώει περίπου 300ml την ημέρα και από το μπουκαλι περίπου 550ml.τουλαχιστον να καταφέρω να το κάνω μισό μισό με τα τόσα ταξίδια και θα είμαι ικανοποιημένη. Και πριν με κρίνετε να σας πω ότι ο θηλασμός δεν μου ήρθε καθόλου ευκολα, ο μικρός μου είχε κόψει κομμάτι, έτρεχε αίμα από τις θηλές, πονούσαν συνέχεια, δεν είχα αρκετό γάλα για να χορτάσει και θηλαζα 24 ώρες, και δεν θα ξεχάσω την 3 & 4 μέρα αφότου τον γεννησα που μου πριστηκε το στηθος και πονάνε φριχτά, με μια λέξη ήταν απελπισία.. πέρασα πολύ δυσκολα και έχουμε φτάσει 3 1/2 μηνών έστω και με αυτό το λίγο γάλα..

Αυτό που σου είπε η @marakiz είναι σημαντικό και δεν ξέρω αν το κατάλαβες..Το ποσό αντλεις με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό του τι πραγματικά έχεις.Δλδ εσύ με το θήλαστρο μπορεί να έχεις βγάλει 80ml αλλά αν έβαζες το μωρό στο στήθος να έτρωγε κανονικά ενα πλήρες και επαρκές γεύμα.Αν θέλεις να σταματήσεις τις αντλήσεις και να θηλάζετε αποκλειστικά καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε σύμβουλο θηλασμού για να σε καθοδηγήσει.Απλά να ξέρεις ότι η παραγωγή ρυθμίζεται απο τις ανάγκες του μωρού.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν τον έχεις συνέχεια στο στήθος ακόμα κ αν δεν έχεις γάλα θα κατεβάσει ο ίδιος.Εγω πραγματικά πιστεύω οτι αφου εβγαλες με το θήλαστρο 80ml έχεις γάλα,συνήθως τα θήλαστρα βγάζουν το αποθηκευμένο και δεν έχουν τη δυνατότητα να παράγουν καινούριο,εξαρτάται βέβαια κ απο το θήλαστρο που εχεις.Το πως γίνεται το τάισμα του μωρού εννοείται ότι δεν είναι κατακριτέο απο κανέναν,εξάλλου δεν Είμαστε εδω για να κατακρίνουμε αλλά για να συμβουλεύουμε.Αντιθέτως θα έπρεπε να σου δώσουμε πολλά μπράβο που παρά τις δυσκολίες κατάφερες κ θηλασες τον μικρό σου κ εξακολουθείς να το προσπαθείς παρά τις λάθος οδηγίες που έχεις λάβει κατά διαστήματα.

10 ώρες πρίν, Elena2015 είπε:

Θήλασα αποκλειστικά και ποτε δεν έβγαλα τόσο πολύ με το θήλαστρο! Αφού το παιδί το θέλει το στήθος, άρχισε να κόβεις μπουκάλια. Μείωσε το κάθε μπουκάλι στο μισό, θήλαζε για ένα διάστημα περισσότερο, σε καμιά βδομάδα στο μισό του μισού κλπ. Και βρες παιδίατρο που να μην είναι φανατικός εναντίον του στήθους!

Έλενα θα σου ξαναπώ πως το αντλημένο γάλα δεν είναι ένδειξη από το πραγματικό γάλα που έχεις. Παρόλα αυτά, 80ml δεν τα λες και λίγα. Υπάρχουν γυναίκες που θηλάζουν επαρκώς για χρόνια κι όμως δεν κατάφεραν να αντλήσουν ποτέ πάνω από 10ml. Εγώ στις αρχές έβγαζα 50ml. Σταδιακά αυξήθηκε η ποσότητα. Έκανα αντλήσεις τις ίδιες ώρες και το στήθος έμαθε να βγάζει γάλα τις ώρες των αντλήσεων. Μια χαρά γάλα έχεις. Είναι λάθος η εκτίμηση που βγάζεις περί τα ml που πίνει το μωρό σου από σένα, δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού. Γνώμη μου, αν θες να συνεχίσεις τον αποκλειστικό θηλασμό, σταμάτα το ξένο και βάζε το μωρό μόνο στο στήθος. Και ξεκίνα αντλήσεις όταν μπορείς για να φτιάξεις τράπεζα από τώρα. Τι θήλαστρο έχεις? Νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για πολύ καλή απόδοση. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να πας σε έναν παιδίατρο που να είναι και σύμβουλος θηλασμού, μια επίσκεψη είναι, θα φας λίγο χρόνο αλλά θα πάρεις μια δεύτερη σοβαρή άποψη. Εντάξει, θα ξοδέψεις και κάποια έξτρα ευρώ, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί θα ενημερωθείς σωστά και εξ ολοκλήρου. Αν πάλι δεν θες, κουράστηκες ή οτιδήποτε, άστο έτσι κι όσο πάει. Κανείς δεν θα σε κρίνει φυσικά. Απλά ρωτάς και σου απαντάμε. :) 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Κ η δικη μου συνεισφορα μονο για το ψυχολογικο κομματι ειναι.κ γω νομιζω πως γαλα εχεις.ο μπεμπουλης σου δ ειναι πολυ μεγαλος.κ αφου το θελει το στηθος θα μπορουσες να το προσπαθησεις

Εχεις μια επιπλεον δυσκολια που ειναι η επιστροφη στη δουλεια

Ποτε γυριζεις κ ποσες ωρες θα δουλευεις;θα μπορεις να κανεις αντλησεις στη δουλεια;

Τωρα αν θες να προσπαθησεις αποκλειστικο θα μειωσεις τα μλ του ξενου.ανα 3-4μερες θα αφαιρεις ενα μπουκαλι η 10μλ απο καθε μπουκαλι που δινεις(νομιζω θα προτιμουσα το να μειωνω μλ μεχρι να ειναι λιγο το συμπληρωμα).παραλληλα θα χρειαστει να θηλαζεις αρκετα παραπανω για να αυξηθει η παραγωγη σου

Δες κ για γαλακτογωγες τροφες.υπαρχουν κ συμπληρωματα για αυξηση παραγωγης

Αλλα καλυτερα να μιλησεις με παιδιατρο πιστοποιημενο συμβουλο

Μπορεις να νοικιασεις κ νοσοκομειακο θηλαστρο,να αυξησεις το γαλα με αντλησεις,κ να δινεις μητρικο συμπληρωμα.πιθανον θα χρειαστει κ τραπεζα για οταν γυρισεις στη δουλεια

Θα σου οω κ την εμπειρια μιας φιλης.γεννησε κ προσπαθησε για αποκλειστικο.στο σπιτι ομως αρχισε μπουκαλι,χωρις πραγματικο λογο στην ουσια,οπου σταδιακα το μωρο 2-3 μηνων επινε 5μπουκαλια 60-90μλ.τα επινε ομως δυσκολα,δλδ προσπαθουσε πολυ ωρα.κ του αρεζε κ κεινου του μπεμπουλη ο θηλασμος.στα αλματα κολλουσε στο στηθος κ μειωνε τα μλ του ξενου απο μονο το μωρο.μετα το αλμα των 15εβδ περιπου καταφερε να κοψει τελειως το συμπληρωμα(η κοπελα ειχε παιδιατρο πιστοποιημενο κ ξερω οτι πηρε κ καποιο φαρμακο που βοηθαει στη ροη,οχι με το που γεννησε,λιγο πιο μετα που αρχισαν να μειωνουν το ξενο)

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...