Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΣ ΑΓΛΑΙΑ:θηλασμός και συμπλήρωμα 2 φορές την ημέρα

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος38η

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.-

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.-

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννηση 2/4/2011:3200

19/4/2011:3450

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα μόνο 1 με 2 φορές

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)120 με 150 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. την αλλάζω πάντα πριν από κάθε γεύμα και η πάνα στις περίπου 6 φορές είναι αρκετά βαριά με ούρα

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 7 με 10

ΑΓΛΑΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:1- ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ 1 ΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ;ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4.30ΠΜ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ;ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ;

2-ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΗΣ 7 ΜΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ;ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΗΜΕΡΩΝ. ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΙ ΜΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ.

Διαφημίσεις

Μόλις άνοιξα και εγώ ένα παρόμοιο θέμα για βοήθεια και είμαστε σχεδόν με τα ίδια στοιχεία.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2005397#post2005397

Για πες μου όταν αναγκ'αζεσαι να της δίνεις συμπλήρωμα έχει αδειάσει και τα 2 στήθη και δεν την κάνεις καλά με τίποτα;

Ποιό της δίνεις;

Σορρυ που δεν σου απαντάω σε κάτι αλλά μπορεί να βγει κάτι από όλο αυτό...:wink:

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

εχει αδειάσει και τα 2 στήθη και συνεχίζει να κλαίει.μόλις της δίνω το συμπλήρωμα(συνήθως μια φορά γίνεται αυτό, το βράδυ) πίνει περίπου 90ml και κοιμάται. της δίνω το NAN 1, αυτό μου δώσαν από το μαιευτήριο και το συνεχίζουμε.

Και εμείς ακριβώς το ίδιο....χτες το πήρε το συμπλήρωμα 90ml στη και κοιμήθηκε από 1:20 - 4:20..Εμείς συνεχίζουμε με frisolac που το είχαν και στο μαιευτήριο.

Και έχω την αίσθηση ότι δεν παίρνει το βάρος όπως θα έπρεπε η το παίρνει οριακά...

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

ΑΓΛΑΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ:1- ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ 1 ΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ;ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4.30ΠΜ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ;ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ;

2-ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΗΣ 7 ΜΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ;ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΗΜΕΡΩΝ.

[/color]

τα κιτρινα μουσταρδι με σπορακια, ειναι το τελειο δειγμα ενος μωρου που θηλαζει αποτελεσματικα!

το οτι δινεις συμπληρωμα 1-2 φορες δεν ειναι κακο για το παιδι σου , αλλα ειναι κακο για τον θηλασμο!

εξαρταται λοπον απο εσενα και τι θελεις πραγματικα να κανεις!

εαν θες να θηλασεις αποκλειστικα θα πρεπει να μειωσεις σταδιακα το συμπληρωμα, εαν οχι μπορεις να συνεχιζεις να το δινεις!

Γενικα παντως να ξερεις οτι οι περισσοτεροι παιδιατροι,μαιες και γυναικολογοι ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ στο θεμα θηλασμος!

(συγγνωμη που στα λεω ετσι, αλλα δηστυχως ετσι ειναι τα πραγματα..)

εαν ο παιδιατρος λοιπον πιστευει οτι το παιδι δεν χορταινει, θα μπορουσε να μας εξηγησει και απο που το καταλαβε???????????

σκοπος των περισσοτερων ειναι να γλιτωσουν απο το θεμα θηλασμος, δινοντας συνεχως οδηγιες αποθηλασμου!οσο δινεις λοιπον συμπληρωμα τοσο κοβεις απο το δικο σου γαλα..σταδιακα θα κοψεις και τον θηλασμο..

μηπως θα μπορουσες να γραψεις τις ωρες που τρωει το βραδυ? μηπως περναει αρκετη ωρα απο το τελευταιο γευμα (δηλαδη πριν τις 4.30) και το στηθος εχει γεμισει με γαλα, εχει πολυ εντονη ροη και δεν μπορει να το διαχειριστει η μικρη και κλαιει?

παρακατω μπορεις να βρεις αναλυτικα τι ειναι φυσιολογικο για τα κοπρανα και τα ουρα:

http://pediatros-thes.gr/?page_id=627

και ναι ειναι φυσιολογικο να κανει 7 με 10 φορες...

παρακατω θα βρεις οδηγιες για τις πρωτες 40 ημερες θηλασμου..

http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

83hKp3.png

Διαφημίσεις

• 6 months later...

το μωρο μου ειναι σχεδον 3 μηνων και απο την αρχη της δινω συμπληρωμα γιατι τον πρωτο μηνα οσο και να προσπαθουσα δεν επιανε το στηθοσ μου. στισ δυο εβδομαδεσ εντουτοις μου ειπαν για τισ θηλες συλικονησ και ολα μια χαρα αλλα το μωρο ηταν ολη τη μερα στο στηθοσ μου και στισ πολλεσ ωρες δυσανασχετουσε μαλλον επειδη δεν εβρισκε αρκετο γαλα. εν το μεταξυ εγω απο τη τριτη ημερα οταν κατεβηκε το γαλα μου χρησιμοποιουσα το θηλαστρο της medela μεχρι να την καταφερω να το πιασει με τις θηλες. τωρα συνεχιζω και με το θηλασμο και με το θηλαστρο αλλα ως το απογευμα αναγκαζομαι να της δινω συμπληρωμα. ειδικα τις τελευταιες μερες της δινω 2-3 φορες συμπληρωμα γιατι την τελευταια φορα μου ειπε ο παιδιατρος οτι μολισ 16 gr ειχε βαλει. δε θελω να της το δινω ομως και νιωθω τυψεις. εδω και μια εβδομαδα αγορασα μαγια μπυρασ τησ Lifeplan και πινω 3 φορεσ την ημερα απο 2 χαπακια αλλα χωρισ καμια διαφορα. διαβασα στο internet για τη lanes αλλα δε την βρηκα στα φαρμακεια και δε ξερω αν ειναι καλη αυτη που πηρα? αγορασα και τριγωνελλα σε ταμπλετες αλλα φοβηθηκα να τις παρω γιατι εγραφε στο κουτι οτι δεν ενδυκνυται σε θηλαζουσες. Τι να κανω για να αυξησω το γαλα μου? φοβαμαι μη μου σταματησει γιατι τις τελευταιες μερες με το θηλαστρο πολυ λιγο βγαζω και το μωρο κλαιει.

το μωρο μου ειναι σχεδον 3 μηνων και απο την αρχη της δινω συμπληρωμα γιατι τον πρωτο μηνα οσο και να προσπαθουσα δεν επιανε το στηθοσ μου. στισ δυο εβδομαδεσ εντουτοις μου ειπαν για τισ θηλες συλικονησ και ολα μια χαρα αλλα το μωρο ηταν ολη τη μερα στο στηθοσ μου και στισ πολλεσ ωρες δυσανασχετουσε μαλλον επειδη δεν εβρισκε αρκετο γαλα. εν το μεταξυ εγω απο τη τριτη ημερα οταν κατεβηκε το γαλα μου χρησιμοποιουσα το θηλαστρο της medela μεχρι να την καταφερω να το πιασει με τις θηλες. τωρα συνεχιζω και με το θηλασμο και με το θηλαστρο αλλα ως το απογευμα αναγκαζομαι να της δινω συμπληρωμα. ειδικα τις τελευταιες μερες της δινω 2-3 φορες συμπληρωμα γιατι την τελευταια φορα μου ειπε ο παιδιατρος οτι μολισ 16 gr ειχε βαλει. δε θελω να της το δινω ομως και νιωθω τυψεις. εδω και μια εβδομαδα αγορασα μαγια μπυρασ τησ Lifeplan και πινω 3 φορεσ την ημερα απο 2 χαπακια αλλα χωρισ καμια διαφορα. διαβασα στο internet για τη lanes αλλα δε την βρηκα στα φαρμακεια και δε ξερω αν ειναι καλη αυτη που πηρα? αγορασα και τριγωνελλα σε ταμπλετες αλλα φοβηθηκα να τις παρω γιατι εγραφε στο κουτι οτι δεν ενδυκνυται σε θηλαζουσες. Τι να κανω για να αυξησω το γαλα μου? φοβαμαι μη μου σταματησει γιατι τις τελευταιες μερες με το θηλαστρο πολυ λιγο βγαζω και το μωρο κλαιει.

Απάντησε σ' αυτό http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 και συνέχισε τις απαντήσεις ΜΟΝΟ στο ένα από τα δύο ίδια post σου, προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχιση.

Διευκρίνισε ακριβώς με ποιο θήλαστρο(μοντέλο) της medela (μάρκα) αντλείς.

Sorry απλως δε ξαναγραψα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. οχι

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

2/9 ημερομηνια γεννησησ 2500

9/9 2720

16/9 3070

23/9 3170

30/9 3450

14/10 3950

4/11 4400

10/11 4500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει προσπαθω να της δινω στα 4 αλλα συνηθως μονο στα 2γευματα χορταινει. στα αλλα 2αναγκαζομαι να της δινω συμπληρωμα γιατι αρχιζει και κλαιει επειδη δε βρισκει. το βραδυ της δινω με το μπιμπερο συμπληρωμα η απο το δικο μου αν εχω αντλησει στο συνολο της ημερας 150ml που μου ειπε η παιδιατροσ οτι πρεπει να τρωει.

4. ν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα περιπου 90ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela mini electric

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο συνηθως 4-5 εξαρταται

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι δεν αντλω σταθερες ωρες

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10-15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Sorry απλως δε ξαναγραψα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. οχι

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

2/9 ημερομηνια γεννησησ 2500

9/9 2720

16/9 3070

23/9 3170

30/9 3450

14/10 3950

4/11 4400

10/11 4500

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει προσπαθω να της δινω στα 4 αλλα συνηθως μονο στα 2γευματα χορταινει. στα αλλα 2αναγκαζομαι να της δινω συμπληρωμα γιατι αρχιζει και κλαιει επειδη δε βρισκει. το βραδυ της δινω με το μπιμπερο συμπληρωμα η απο το δικο μου αν εχω αντλησει στο συνολο της ημερας 150ml που μου ειπε η παιδιατροσ οτι πρεπει να τρωει.

4. ν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα περιπου 90ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

medela mini electric

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο συνηθως 4-5 εξαρταται

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι δεν αντλω σταθερες ωρες

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10-15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μωρό κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λίγα γεύματα. Θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα το 24ωρο. Δηλαδή δεν αφήνουμε να περνάνε πάνω από 3 (το πολύ ώρες) από την αρχή του προηγούμενου γεύματος.

Δεν καταλαβαίνω τελικά πόσο ακριβώς συμπλήρωμα ξένου γάλακτος δίνεις το 24ωρο. Αυτό είναι σημαντικό για να καταλάβουμε σε τι επίπεδα είναι η παραγωγή σου.

Για ποιο λόγο σου είπε η παιδίατρος ότι πρέπει να δίνεις και συμπλήρωμα, ειδικά δικό σου γάλα αντλημένο; Υπάρχει πρόβλημα στο πόσο αποτελεσματικά θηλάζει το μωρό;

Απάντησέ μου και σ' αυτά για να έχουμε καλύτερη εικόνα, πριν πούμε τα υπόλοιπα.

Διαφημίσεις

το 24ωρο μπορει να δωσω και 300ml συμπληρωμα η και περισσοτερο αναλογα με το αν χορτασε το μωρο. Η παιδιατροσ μου ειπε οτι απο την ωρα που τελειωσε το γευμα να υπολογιζω 2-4 ωρες για το επομενο γευμα. εν το μεταξυ τις τελευταιες νυχτες το μωρο μπορει να κοιμηθει και 8 ωρες απο το τελευταιο γευμα. και παλι η παιδιατρος μου ειπε απο τις αρχες οτι τη νυχτα μπορει να κοιμαται εως και 6 ωρες. τωρα οταν τις ειπα οτι το τελευταιο διαστημα κοιμαται 8 μου ειπε να μη τη ξυπνω.

οσον αφορα το δικο μου αντλημενο το κανω γιατι καπου διαβασα στο internet οτι ειναι καλυτερα να κανω αντλησεις για να αυξηθει η ποσοτητα.

το 24ωρο μπορει να δωσω και 300ml συμπληρωμα η και περισσοτερο αναλογα με το αν χορτασε το μωρο. Η παιδιατροσ μου ειπε οτι απο την ωρα που τελειωσε το γευμα να υπολογιζω 2-4 ωρες για το επομενο γευμα. εν το μεταξυ τις τελευταιες νυχτες το μωρο μπορει να κοιμηθει και 8 ωρες απο το τελευταιο γευμα. και παλι η παιδιατρος μου ειπε απο τις αρχες οτι τη νυχτα μπορει να κοιμαται εως και 6 ωρες. τωρα οταν τις ειπα οτι το τελευταιο διαστημα κοιμαται 8 μου ειπε να μη τη ξυπνω.

οσον αφορα το δικο μου αντλημενο το κανω γιατι καπου διαβασα στο internet οτι ειναι καλυτερα να κανω αντλησεις για να αυξηθει η ποσοτητα.

Από τη στιγμή που το μωράκι θηλάζει καλά, προσπάθησε να θηλάζεις μόνο χωρίς να αντλείς. Η άντληση στη φάση που είσαι, μόνο προβλήματα δημιουργεί, σε ταλαιπωρεί και δεν βοηθά να αυξήσεις την παραγωγή. Αν γίνεται δε με λάθος θήλαστρο και με λάθος τρόπο μπορεί να σε οδηγεί και στον αποθηλασμό. (Είναι άλλη περίπτωση εκείνη που διάβασες για αύξηση παραγωγής με αντλήσεις. Δεν υποκαθιστούμε θηλασμούς με γεύμα σε μπιμπερό έστω και αντλημένο. Αυτό μπορεί να γίνεται μόνο συμπληρωματικά, μετά το θηλασμό και ΜΟΝΟ αν είναι απαραίτητο ιατρικά.).

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις μόνο να θηλάζεις, ΚΑΘΕ φορά που το μωρό φανεί ανήσυχο, δηλ. πριν κλάψει και όχι πέρα από 3 ώρες από την αρχή του προηγούμενου γεύματος. Μόλις το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του, αλλάζεις στήθος: θηλάζεις δηλ. από την άλλη. Μόλις τελειώσει το μωρό (από μόνο του) από το δεύτερο στήθος και αν εξακολουθεί να πεινά, τότε δίνεις συμπλήρωμα ξένο γάλα. Δες με αυτό τον τρόπο, πόσο συμπλήρωμα (ξένου γάλακτος) παίρνει το παιδί για 2-3 μέρες. Έτσι θα δούμε σε τι επίπεδα είναι η παραγωγή σου και ανάλογα στην πορεία, θα μειώσεις το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος (θα τα πούμε αργότερα γι' αυτό).

Αν θέλεις να θηλάσεις το μωρό σου αποκλειστικά, ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να αυξήσει γεύματα, σε τουλάχιστον 8 το 24ωρο (έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή σου). Πιθανόν να γίνουν και 10-12. Δεν θα πρέπει αυτό από μόνο του να σε ανησυχήσει, είναι φυσιολογικό. Τα μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στα γεύματα και οι πολλές ώρες συνεχόμενου ύπνου, οδηγούν το παιδί να χάνει γεύματα και μειώνουν την παραγωγή της μαμάς.

Καλησπερα κοριτσια,θα ηθελα την βοηθεια σας οχι για εμενα προσωπικα αλλα την κουνιαδα μου.Η ανυψουλα μου ειναι 2 μηνων σχεδον και θηλαζει πινωντας συγχρονος και ξενο γαλατακι,τωρα ομως η μανουλα της θελει να κοψει το ξενο οσο ειναι νωρις για να πετυχει αποκλειστικο θηλασμο..χθες που μιλουσαμε στο τηλ με ρωτησε τι θα μπορουσε ακριβως να κανει για να το πετυχει,η απαντηση μου ηταν πως καλο θα ηταν να την δει η μαια η καποια συμβουλος θηλασμου γιατι το καθε παιδακι ειναι διαφορετικο αρα το μονο που ισως καταφερω ειναι να την μπερδεψω...παρολαυτα της ειπα πως πρεπει σταδιακα να μειωσει το ξενο,να βαζει το μωρακι οσο περισσοτερο μπορει στο στηθος,καθε φορα που γκρινιαζει μπριν ακομα καλα καλα ξεκινησουν τα κλαματα να την βαζει στο στηθος και να ξεκινησει τις αντλησεις γιατι εχει την εντυπωση πως δεν εχει πολυ γαλα και της το ειπα για να αυξησει την παραγωγη της....δεν ξερω αν εκανα καλα που της τα ειπα...εκρινα με βαση την δικη μου εμπειρια αλλα επειδη καθε μωρακι ειναι διαφορετικο δεν ηθελα να την μπερεψω και το σταματησα εκει.

Θελω να σας ρωτησω...τι μπορει να κανει για να αυξηθει η παραγωγη;;πως πρεπει να κοψει το μπουκαλι ,εγω ας πουμε της ειπα πως μπορει καθε μερα η μερα παρα μερα να μειωνει και ενα γευμα απο το ξενο και να το αναπληρωνει με θηλασμο η αντλημενο δικο της....η μικρη πιπιλαει το στηθος και εχει καταλαβει πως απο το μπουκαλι ειναι πιο ευκολα τα πραγματα και ψιλοσνομπαρει το στηθος,τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση αν κλαιει πολυ και ζηταει το ξενο;;Συγχωρεστε με αν δημιουργω συγχηση στο θεμα απλα θα ηθελα την βοηθεια απο εμπειρες θηλαζουσες...εγω θηλασα αλλα επειδη δεν ξερω και πολλα απο θηλασμο θα ηθελα να μου δωσετε καποιες συμβουλες για να την βοηθησω να θηλασει αποκλειστικα. Σας ευχαριστβ εκ των προτερων και ζητω συγνωμη γαι το μεγαλοοοο ποστ

Μαράκι βάλτη να απαντήσει τις ερωτήσεις για να ξέρουμε όσες πιο πολλές πληροφορίες γίνεται ώστε να της δώσουν τα κορίτσια μια κάποια κατεύθυνση.

Για αρχή ας μην αρχίσει αντλήσεις, απλά ας βάζει πολύ συχνά το μωρό στο στήθος και να δίνει συμπλήρωμα μετά το τέλος του θηλασμού. Μπορεί να προσφέρει στήθος ανά δύο ώρες και να μην ξεπερνάει το τρίωρο την ημέρα. Είναι πολύ σημαντικοί οι νυχτερινοί θηλασμοί και εκεί καλό θα ήταν να επιμείνει.

Τη μαία αν δεν είναι σύμβουλος γαλουχίας καλύτερα να την αποφύγει. Έχουμε ακούσει πολλές μπαρούφες κατά καιρούς και από μαίες (με κορυφαίο αυτό που μου είπαν στο μαιευτήριο "σιγά μην αντλήσεις το πρωτόγαλα. Τι να το κάνει καλέ δεν είναι και τόσο σπουδαίο". Για μωρό που νοσηλευόταν αυτό.....)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μαράκι βάλτη να απαντήσει τις ερωτήσεις για να ξέρουμε όσες πιο πολλές πληροφορίες γίνεται ώστε να της δώσουν τα κορίτσια μια κάποια κατεύθυνση.

Για αρχή ας μην αρχίσει αντλήσεις, απλά ας βάζει πολύ συχνά το μωρό στο στήθος και να δίνει συμπλήρωμα μετά το τέλος του θηλασμού. Μπορεί να προσφέρει στήθος ανά δύο ώρες και να μην ξεπερνάει το τρίωρο την ημέρα. Είναι πολύ σημαντικοί οι νυχτερινοί θηλασμοί και εκεί καλό θα ήταν να επιμείνει.

Τη μαία αν δεν είναι σύμβουλος γαλουχίας καλύτερα να την αποφύγει. Έχουμε ακούσει πολλές μπαρούφες κατά καιρούς και από μαίες (με κορυφαίο αυτό που μου είπαν στο μαιευτήριο "σιγά μην αντλήσεις το πρωτόγαλα. Τι να το κάνει καλέ δεν είναι και τόσο σπουδαίο". Για μωρό που νοσηλευόταν αυτό.....)

Καλα απο μπαρουφες γεμισε ο κοσμος...εγω ζω Γερμανια και αυτη Αθηνα αρα απο κοντα δεν γιενται να απαντησει ,δεν πειραζει ομως θα την ρωτησω τηλ....οι ερωτησεις ειναι ιδιες με αυτες που ερωτηθηκε και η κοπελα πιο πανω;;Παντως προσφερει στηθος καθε μια ωρα σχεδον και θηλαζει η μικρη αρκετη ωρα αλλα και πιπιλαει συγχρονως...να πω την αληθεια δεν θηλαζει την νυχτα αλλα δεν ειμαι και σιγουρη,απλα οταν μιλησαμε μου ειπε πως ο τελευατιος θηλασμος ειναι στις 12 την νυχτα τωρα μετα της δινει ξενο η κοιμαται δεν ξερω να πω την αληθεια. Σε ευχαριστω και θα δω τι θα κανω με τις ερωτησεις,ελπιζω να βγαλουμε καμια ακρη για να την βοηθησουμε επειδη την ακουσα και λιγο πελαγωμενη επειδη ηδη εχει την μικρη στο στηθος συνεχεια και εκεινη δεν χορταινει..τεσπα και παλι σε ευχαριστω θα της πω αυτα που μου ειπες.

Διαφημίσεις

Καλα απο μπαρουφες γεμισε ο κοσμος...εγω ζω Γερμανια και αυτη Αθηνα αρα απο κοντα δεν γιενται να απαντησει ,δεν πειραζει ομως θα την ρωτησω τηλ....οι ερωτησεις ειναι ιδιες με αυτες που ερωτηθηκε και η κοπελα πιο πανω;;Παντως προσφερει στηθος καθε μια ωρα σχεδον και θηλαζει η μικρη αρκετη ωρα αλλα και πιπιλαει συγχρονως...να πω την αληθεια δεν θηλαζει την νυχτα αλλα δεν ειμαι και σιγουρη,απλα οταν μιλησαμε μου ειπε πως ο τελευατιος θηλασμος ειναι στις 12 την νυχτα τωρα μετα της δινει ξενο η κοιμαται δεν ξερω να πω την αληθεια. Σε ευχαριστω και θα δω τι θα κανω με τις ερωτησεις,ελπιζω να βγαλουμε καμια ακρη για να την βοηθησουμε επειδη την ακουσα και λιγο πελαγωμενη επειδη ηδη εχει την μικρη στο στηθος συνεχεια και εκεινη δεν χορταινει..τεσπα και παλι σε ευχαριστω θα της πω αυτα που μου ειπες.

Για να τα απλουστεύσουμε λίγο τα πράγματα: σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να ξέρουμε πόσο ξένο γάλα πίνει το μωρό το 24ωρο. Από κει μπορούμε στο περίπου (αν έχουμε και μετρήσεις του μωρού ακόμα καλύτερα) να καταλάβουμε πόση είναι η παραγωγή της μαμάς. Οι οδηγίες εξαρτώνται άμεσα από αυτό.

Για να τα απλουστεύσουμε λίγο τα πράγματα: σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να ξέρουμε πόσο ξένο γάλα πίνει το μωρό το 24ωρο. Από κει μπορούμε στο περίπου (αν έχουμε και μετρήσεις του μωρού ακόμα καλύτερα) να καταλάβουμε πόση είναι η παραγωγή της μαμάς. Οι οδηγίες εξαρτώνται άμεσα από αυτό.
Για την ποσοτητα του ξενου γαλακτος θα ρωτησω την κυριακη...το μωρακι γεννηθηκε 3.100 και τωρα εχει ξεπερασει τα 4,5 κιλα ...δεν ειναι και σιγουρο μπορει και παραπανω,να φανταστεις την πηγε στην παιδιατρο στο ικα και ειχαν σπασμενη ζυγαρια και δεν μπορεσε να την μετρησει,ανεβηκε αυτη ομως σε μια κανονικη για ενηλικες μαζι με το παιδι και αφαιρεσε τα δικα της...δηλ δεν ξερει στανταρ τα κιλα.Θα προσπαθεισω να μαθω περισσοτερα και θα σας ρωτησω...ευχαριστω

ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση και για το ενδιαφέρον!!Να 'σαι καλά!! θα το προσπαθησω και θα ξαναμιλησουμε. εν το μεταξυ χθες το βραδυ ηρθε η περιοδος μου. επηρεαζει την ποσοτητα?

ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση και για το ενδιαφέρον!!Να 'σαι καλά!! θα το προσπαθησω και θα ξαναμιλησουμε. εν το μεταξυ χθες το βραδυ ηρθε η περιοδος μου. επηρεαζει την ποσοτητα?

Σε κάποιες γυναίκες μπορεί να προκαλέσει κάποια μικρή μείωση την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα. Συνήθως είναι αμελητέα η διαφορά και μπορεί να την υποψιαστείς από το ότι το μωρό ίσως θηλάσει λίγο πιο εντατικά.

exw stamatisei tis antliseis opws me exeis simvoulepsei kai prospathw pio entatika me to thilasmo. alla enw to prwi to mwro trwei kai xortainei, to apogeuma einai sto stithos mou gia polli wra kai prospathei kai apo ta dio stithi alla de xortanei kai xekina aforito klama. tote tis dinw 90ml. tin epomeni fora omws de thelei katholou to stithos mou kai pianei mono to mpimpero pou tis prosferei to gala xwris kopo. tote tis kanw 150ml.

to exw paratirisei kai egw oti to apogeuma ta niwthw poli adeia kai ta dio ta stithi.

• 6 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κοριτσια,

έχω έναν μπέμπη 3 1/2 μηνών 6kg στον οποίο από τη δεύτερη/ Τρίτη εβδομαδα επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος ο παιδίατρος από το βαρος που έπαιρνε, τον θηλάζω κσι του δίνω συμπλήρωμα. 

Πινει περίπου 550ml συμπλήρωμα την ημέρα. Όταν το είπα στον παιδίατρο μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό «άδικα ταλαιπώρησε κοπέλα μου». Η ερώτηση μου είναι τρώει καθόλου γάλα από εμένα ή απλά θηλάζει γιατί τον ηρεμεί;; 

Με θηλαστρο πότε δεν κατάφερα να βγάλω ιδιαίτερο γάλα, στη μισή ώρα εβγαλα 40ml για παράδειγμα μια φορά.

τι να κάνω; Ξεκινάω δουλειά τώρα αξίζει να συνεχίσω; Τρώει καθόλου; Του αρέσει παρά πολύ να θηλάζει, τον ηρεμεί, το προτιμάει από το μπουκαλι. 

πρίν από 31 λεπτά , Elena2015 είπε:

Καλησπέρα κοριτσια,

έχω έναν μπέμπη 3 1/2 μηνών 6kg στον οποίο από τη δεύτερη/ Τρίτη εβδομαδα επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος ο παιδίατρος από το βαρος που έπαιρνε, τον θηλάζω κσι του δίνω συμπλήρωμα. 

Πινει περίπου 550ml συμπλήρωμα την ημέρα. Όταν το είπα στον παιδίατρο μου είπε να σταματήσω τον θηλασμό «άδικα ταλαιπώρησε κοπέλα μου». Η ερώτηση μου είναι τρώει καθόλου γάλα από εμένα ή απλά θηλάζει γιατί τον ηρεμεί;; 

Με θηλαστρο πότε δεν κατάφερα να βγάλω ιδιαίτερο γάλα, στη μισή ώρα εβγαλα 40ml για παράδειγμα μια φορά.

τι να κάνω; Ξεκινάω δουλειά τώρα αξίζει να συνεχίσω; Τρώει καθόλου; Του αρέσει παρά πολύ να θηλάζει, τον ηρεμεί, το προτιμάει από το μπουκαλι. 

Να βρεις συμβουλο θηλασμου και να αρχισεις να κοβεις το μπουκαλι, τουλαχιστον οσες ωρες εισαι με το μωρο. Προσωπικα θα εβρισκα αλλο παιδιατρο αμεσα.

5 ώρες πρίν, Elena2015 είπε:

Καλησπέρα κοριτσια,

Το θέμα δεν είναι τι προτείνουμε εμείς να κάνεις,αλλά τι θέλεις κ τι μπορείς για να σε καθοδηγήσουμε.Θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό;Έτσι όπως είσαι τώρα καλυμμένη;Αν ξεκινήσεις δουλειά πόσο θα λείπεις,θα μπορείς ας πούμε να κάνεις αντλήσεις αν χρειαστεί;Πόσα γεύματα κάνει απο σένα;Δεδομένου οτι οι ποσότητες που πίνει απο μπουκάλι είναι αυτές που "χρειάζεται" σε αυτήν την ηλικία τον βάζεις στο στήθος γτ σε ευχαριστεί,γτ ηρεμεί ο μικρός ή όντως τρώει;Τον ακούς να καταπίνει ή απλά πιπιλίζει;

Όταν ζουλάω το στηθος μου βγάζω γάλα. Επίσης όταν θηλάζει ο μικρός μετά κάνει κακά του και τσίσα του (χωρις να του έχω δώσει συμπλήρωμα, όποτε λογικά κάνει από εμένα). Τον θηλάζω περίπου 7 φορές την ημέρα, έτσι όπως το έχω υπολογίσει συνολικά μιάμιση ώρα.

Δανείστηκα ένα θηλαστρο τώρα να κάνω ξανά μια προσπάθεια να δω πόσο βγάζω και θα σας πω.

θα κάνω πολλά ταξίδια ναι, αλλά μπορώ να έχω το θηλαστρο μαζί. Επειδή όμως θα είναι πολύ κουραστικό για αυτό ρωτάω: αξίζει ή πίνει ελάχιστα και δεν έχει νόημα;;;

4 ώρες πρίν, Elena2015 είπε:

Όταν ζουλάω το στηθος μου βγάζω γάλα. Επίσης όταν θηλάζει ο μικρός μετά κάνει κακά του και τσίσα του (χωρις να του έχω δώσει συμπλήρωμα, όποτε λογικά κάνει από εμένα). Τον θηλάζω περίπου 7 φορές την ημέρα, έτσι όπως το έχω υπολογίσει συνολικά μιάμιση ώρα.

Δανείστηκα ένα θηλαστρο τώρα να κάνω ξανά μια προσπάθεια να δω πόσο βγάζω και θα σας πω.

θα κάνω πολλά ταξίδια ναι, αλλά μπορώ να έχω το θηλαστρο μαζί. Επειδή όμως θα είναι πολύ κουραστικό για αυτό ρωτάω: αξίζει ή πίνει ελάχιστα και δεν έχει νόημα;;;

Συμπλήρωμα παίρνει σε κάθε γεύμα κ πόσο? Νιώθεις καθόλου να πρήζεται το στήθος? Το βράδυ θηλαζεις ή δίνεις μπουκάλι?

Πάντως το θηλαστρο δέν είναι αντιπροσωπευτικό του πόσο γάλα έχεις. Εξαρτάται από τον τύπο του θηλαστρου, την ανταπόκριση του στήθους σε αυτό κ.α. Υπάρχουν μαμαδες που παρότι θηλαζαν αποκλειστικά δεν έβγαζαν σταγόνα και άλλες που κατάφερναν να αντλούν όλα τα γεύματα των παιδιών τους. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...