Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

Σπορικλος, νομίζω οτι δε χωλαίνει η ενημέρωση. Ολοι εχουν δει ανθρώπους να το έχουν καψει, η να είναι στα πρόθυρα του θανάτου απο τα ναρκωτικά. Απλά τα παιδιά είναι παιδιά και θέλουν πολύ προσοχή απο εμάς τους γονείς.

λυπάμαι gioli αλλά εγώ και οι περισσότεροι από την παρέα μου δεν έχουμε δει κάτι σχετικό. Η μόνη μας ενημέρωση ήταν οι συμβουλές των δικών μας οι οποίες ειδικα στην εφηβεία, όπου και ειπώθηκαν, από το ένα αυτι μπήκαν και από το άλλο βγήκαν. Τέτοια λοιπόν ανυποψίαστα παιδάκια που ζουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον είναι πολύ εύκολα θύματα. Τουλάχιστον όσο αφορά την ενημέρωση που χωλάινει μιλάω από προσωπική εμπειρία. Η ενημέρωση πρέπει να είναι οργανωμένη και πλασαρισμένη με πολυ μελετημένο τρόπο για να γίνει αποδεκτή από τους εφήβους.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν για όσους καπνίζουν τέρμα το τσιγάρο, αρχίστε μαριχουάνα που δεν είναι και τόσο εθιστική. Τι λέμε εδω βρε κορίτσια, μιλάμε για ναρκωτικά. Επειδή υπάρχει νόμιμα το τσιγάρο ας κάνουμε το λαθος να δώσουμε νόμιμα και άλλες ουσίες, λες και αυτοι που πουλάνε τα τσιγάρα είναι τόσο ευσυνήδειτοι που δεν πουλάνε τσιγάρα σε άτομα κάτω των 18. ....ας δώσουμε και ποικιλία λοιπόν.

λυπάμαι gioli αλλά εγώ και οι περισσότεροι από την παρέα μου δεν έχουμε δει κάτι σχετικό. Η μόνη μας ενημέρωση ήταν οι συμβουλές των δικών μας οι οποίες ειδικα στην εφηβεία, όπου και ειπώθηκαν, από το ένα αυτι μπήκαν και από το άλλο βγήκαν. Τέτοια λοιπόν ανυποψίαστα παιδάκια που ζουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον είναι πολύ εύκολα θύματα. Τουλάχιστον όσο αφορά την ενημέρωση που χωλάινει μιλάω από προσωπική εμπειρία. Η ενημέρωση πρέπει να είναι οργανωμένη και πλασαρισμένη με πολυ μελετημένο τρόπο για να γίνει αποδεκτή από τους εφήβους.

Δε ξέρω, αλλά καλύτερη ενημέρωση κατα των ναρκωτικών απο το βλέπεις άτομα να σπαρταρούν, νομίζω πως δεν υπάρχει. Ξερεις και εγω δεν είχα τη τρελή ενημέρωση αλλά ήξερα τι κακό κάνουν, και φοιτήτρια στα μέρη σου πέρασα, και φίλους είχα που έκανα και μου προσφεραν και εμένα αλλά δεν έκανα ποτέ μου.

Δε ξέρω, αλλά καλύτερη ενημέρωση κατα των ναρκωτικών απο το βλέπεις άτομα να σπαρταρούν, νομίζω πως δεν υπάρχει.

Συμφωνώ απόλυτα όσο σκληρό θέαμα και αν είναι. Ας γίνει λοιπόν προσιτό σε όλους π.χ με βιντεάκια στα σχολεία γιατί εγώ είμαι 32 χρονών και δεν έχω δει τέτοια εικόνα ακόμα και σπούδασα στην Αθήνα. Ακόμα όμως και στην Αθήνα δεν είχα τέτοια βιώματα γιατί κυκλοφορούσα σε "καθαρές" περιοχές.

Διαφημίσεις

Ellemphriem συνεχιζεις να με καλυπτεις .

και κατι αλο ,ειναι ενα φυτο που δεν ειναι καν χημικα επεξεργασμενο ειναι κατι που φυτρωνει χιλιαδες χρονια τωρα και ξαφνικα τα τελευταια 100 να πω χρονια το κανουν απαγορευμενο .....για κερδοσκοπικους λογους και λογους καθωσπρεπισμου .

οποως λενε "ολα με σοφια εποιησεν" ειτε ο Θεος ειτε η φυση :)

εδω και παρα πολλες δεκαετιες σπιτια ,οικογενειες ,προσωπικοτητες εχουν καταστραφει ,ξεκληριστει (τροχαια,κ.α),ανατραφει ασχημα και καταστραφει η ζωη τους και το οτι θα γινοντουσαν απο το αλκοολ και ειναι νομιμοτατο .....εχει εξελιχθει σε μαστιγα ο καρκινος και τα καρδιακα απο το τσιγαρο και ολλα αυτα νομιμα .....

και το μονο που λεγετε για την ινδικη καναβη ειναι οτι ειναι το σκαλι για τα σκληρα ....ε οχι δεν ειναι κανενα σκαλι ,οποιος καταληξει να περνει χημικα σκευασματα (ναρκωτικα) θα το εκανε ειτε αρχιζε με τσιγαρο μονο ειτε οχι .....

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Αν δε μπει κάποιος έφηβος εδω μέσα και δει τις έρευνες και τις απόψεις κάποιων οτι η μαριχουάνα δε κάνει κανένα κακό, δε ξέρω κατά πόσο θα αποτραπεί απο το να μη δοκιμάσει....

Τόση πρεμούρα για τη κάναβη και τη μαριχουάνα δε τη καταλαβαίνω και συγωρέστε με για αυτό. Δηλαδή, ας το πιάσουμε απο την αρχή....η μαριχουάνα, το χασις, η κάναβη, δε μας κάνουν κακό; Πόσες απο εσας πιστευουν κάτι τέτοιο; Ας το ξεκινησουμε απο εκει πρώτα.

Τόση πρεμούρα για τη κάναβη και τη μαριχουάνα δε τη καταλαβαίνω και συγωρέστε με για αυτό. Δηλαδή, ας το πιάσουμε απο την αρχή....η μαριχουάνα, το χασις, η κάναβη, δε μας κάνουν κακό; Πόσες απο εσας πιστευουν κάτι τέτοιο; Ας το ξεκινησουμε απο εκει πρώτα.

Φυσικά και κάνουν κακό... καίνε εγκεφαλικά κύτταρα και σου δημιουργουν την ψευδαίσθηση ότι μόνο με αυτό μπορείς να περάσεις καλά. Όμως δεν είναι απαραίτητα το σκαλί για να περάσεις στα πιο σκληρά ναρκωτικά διότι όσοι μπλέκουν με τα σκληρα δεν περνάνε ντε και καλά μια περίοδο όπου κάνουν μαύρο. Επίσης θα προτιμούσα μία ανάλογη πρεμούρα για την επιβολή πιο αυστηρών ποινών στους εμπόρους των σκληρών ναρκωτικών και αφου εξασφαλιστεί αυτό τότε να πέσουμε με τα μούτρα στο κυνήγι του μαύρου.

Sorry για την αποχώρηση αλλά κάτι τα εγκεφαλικά κύτταρα που έχω κάψει κατά το παρελθόν κάτι η νύστα κοντεύω να γίνω φυτό και στο τέλος θα πάρω κόκα για να στανιάρω ( για τους έφηβους που διαβάζουν εννοείται ότι κάνω πλάκα).Καλή συνέχεια...

ο ξάδερφός μου πάντως σε επαρχιακή πόλη ξεκίνησε στα 20 με το χασίς, και κάποια στιγμή η "αγορά" στέρεψε εντελώς, δεν έβρισκες πουθενά για ένα διάστημα. Εκεί λοιπόν οι πονηροί έμποροι πρότειναν κάτι άλλο για να καλυφθεί το κενό, κι έτσι βρέθηκε ο μικρός μετά από ένα χρόνο περίπου να τον τρέχουν για αποτοξίνωση από ηρωίνη... άρα όλα σχετικά είναι. Σίγουρα την ίδια εποχή κάποιοι δεν πέρασαν στο επόμενο σκαλοπάτι, αλλά να που μερικοί το έκαναν... δεν φταίει τόσο η ίδια η μαριχουάνα (από την άποψη ότι δεν σου δημιουργεί καμία ανάγκη για πιο σκληρά ναρκωτικά), αλλά το γεγονός ότι μπαίνεις σε αυτά τα κόλπα συστηματικά σε καθιστά κάπως πιο ευάλωτο κατά τη γνώμη μου. Αυτό βέβαια ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει και επιχείρημα για την νομιμοποίησή της.

Η μόνη διαφορά νικοτίνης και μαριχουάνας, για την οποία πιστεύω δαιμονοποιήθηκε η μαριχουάνα, είναι ότι η μεν σε τσιτώνει, ενώ η δεύτερη σε χαλαρώνει και δεν μπορείς να αποδώσεις σε διάφορα κοινωνικά επίπεδα, π.χ. δουλειά ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Πίσω από τη μαριχουάνα κι όλα τα υπόλοιπα -που ακολουθούν- υπάρχουν τόσα κυκλώματα που θεωρώ αδιανόητο έως και ακατόρθωτο να νομιμοποιηθεί. Δεν εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα. Και δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο αφού πλέον ΟΠΟΙΟΣ το θέλει το βρίσκει παντού.

Κι επειδή, είμαι καπνίστρια, και το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικό και βλαβερό από τη μαριχουάνα κι ας είναι νόμιμο και απενεχοποιημένο ηθικά θεωρώ ότι η μαριχουάνα είναι λιγότερη βλαβερή από τη νικοτίνη. Και κυρίως δεν είναι εθιστική. Μιλάω ΜΟΝΟ για τη μαριχουάνα. Και όχι, δεν καπνίζω μαριχουάνα. Αν και 1000 φορές 1τσιγάρο μαριχουάνας τη βδομάδα παρά 1πακ. τσιγάρα την ημέρα. Όσες καπνίζουν φαντάζομαι θα αντιλαμβάνονται τι εννοώ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι θα ήθελα στο μέλλον ή θα το ενέκρινα να καπνίζει κάποιο από τα παιδιά μου -είτε τσιγάρο ή μαριχουάνα.

Αυτό που κάπως με προβληματίζει είναι μήπως αφού αποποινηκοποιηθεί το χασίς, μετά η νεολαία στραφεί στα επικύνδηνα χημικά αφού εκείνα θα είναι τα απαγορευμένα=πιο γλυκά...

Άντε καλημέρα...

rQGhp3.png

Ρε κοριτσάκια στην Ολλανδια πως τα κατάφεραν δηλαδή και εμείς δεν μπορούμε?Εγώ μια χαρά τα έχω δει εκει τα πράγματα οσες φορές πάω και δεν θεωρώ οτι η μαριχουάνα ειναι "το ανοιγμα του δρόμου " για τα βαριά αυτό εσυ το επιλέγεις αν το θες ή οχι.

Καλημέρα!

. Κι επειδή, είμαι καπνίστρια, και το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικό και βλαβερό από τη μαριχουάνα κι ας είναι νόμιμο και απενεχοποιημένο ηθικά θεωρώ ότι η μαριχουάνα είναι λιγότερη βλαβερή από τη νικοτίνη. Και κυρίως δεν είναι εθιστική. Μιλάω ΜΟΝΟ για τη μαριχουάνα. Και όχι, δεν καπνίζω μαριχουάνα. Αν και 1000 φορές 1τσιγάρο μαριχουάνας τη βδομάδα παρά 1πακ. τσιγάρα την ημέρα. Όσες καπνίζουν φαντάζομαι θα αντιλαμβάνονται τι εννοώ.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι θα ήθελα στο μέλλον ή θα το ενέκρινα να καπνίζει κάποιο από τα παιδιά μου -είτε τσιγάρο ή μαριχουάνα.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Διαφημίσεις

Δεν βλέπω να αναφέρθηκε κανείς στο Ολλανδικό πείραμα.

Έχω διαβάσει ότι μειώθηκαν οι θάνατοι από ναρκωτικά μετά το διαχωρισμό σκληρών-μαλακών και τη νομιμοποίηση του χασίς στη συγκεκριμένη χώρα.

Για μένα δεν είναι τραγικό να καπνίζει κάποιος χασίς , προσωπικά έχω δοκιμάσει, είχα την ευκαιρία να μπορώ να δοκιμάσω οτιδήποτε υπάρχει αλλά (ευτυχώς) είμαι φοβιτσιάρα και δεν δοκίμασα ποτέ τίποτα άλλο.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας : Τα ναρκωτικά είναι δίπλα μας και δίπλα στα παιδιά μας , δεν υπάρχει περίπτωση ένας έφηβος να μη βρεθεί κάποτε σε μια παρέα που θα κυκλοφορήσουν ναρκωτικά.Άρα την ευκαιρία να δοκιμάσουν θα την έχουν στάνταρ. Το θέμα είναι να έχουμε πληροφορήσει τα παιδιά μας για τη ζημία που προκαλούν και τις συνέπειες που θα έχουν.

Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου έλεγε το γνωστό "να σου ανοίγουν την πορτοκαλάδα μπροστά σου για να μη ρίξουν τίποτα μέσα". Τόσα ήξερε , τόσα έλεγε. Βέβαια η μάνα μου ότι ήξερε από ναρκωτικά , τα είχε δει στον Τριανταφυλλόπουλο , οπότε....

Προσωπικά πιστεύω ότι η συνεχής χρήση χασίς σε "χαζεύει". Αυτό θα πω στο παιδί μου.Επίσης θα του πω ότι η χρήση πιο σκληρών ουσιών μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο...το ίδιο και το τσιγάρο...το ίδιο και το αλκοόλ.

Ακούσατε όλοι την είδηση για το 15χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του την πρώτη φορά που δοκίμασε αλκοόλ...αλλά μπορείς να το αγοράσεις παντού και δε νομίζω να ζητάνε ταυτότητα για να δουν την ηλικία σου...

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ναρκωτικά είναι δίπλα μας.Το αν θα πωλούνται ελεύθερα ή όχι έχει να κάνει και με οικονομικά συμφέροντα.

Ψηφίζω "ναι" στη νομιμοποίηση με το μυαλό μου στο Ολλανδικό πείραμα.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Πριν από μερικά χρόνια μπορεί να ήμουν υπέρ της άρσης απαγόρευσης τώρα όμως που είμαι μάνα σκέφτομαι αλλιώς.

Περάσαμε κι εμείς από το στάδιο με το τσιγαριλίκι και χαχανίσαμε και όλα καλά...όμως ενας ξάδερφος μου πέρασε και στα επόμενα στάδια και έφτασε στην ηρωίνη....ευτυχώς είναι καλά τώρα μετά από αποτοξίνωση...ένα άλλο παιδί από την ίδια παρέα σάλεψε από το "μαύρο" και κατέληξε στο Δαφνί....έπαθα σοκ όταν τον επισκέφτηκα...νόμιζε ότι ήταν ο Θεός...όλοι στην πτέρυγα του ήταν εκεί από το χασίς....και ένας συμμαθητής του άντρα μου λολάθηκε κι αυτός και έχασε κάποια τάξη του Λυκείου με κλινικές κτλ.

Οπότε αδιαφορώντας άλλη μια φορά για τις στατιστικές θα έλεγα οχι στο να το κάνουν ελεύθερο....το αν θα δοκίμαζα τώρα μια τζουρίτσα για εμένα είναι άλλο θέμα ;)

Κορίτσια ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης, δεν είναι όπως πριν 20χρόνια που ο κόσμος δε γνώριζε και δεν έβλεπε. Οι τοξικομανείς τότε ήταν δακτυλοδεικτούμενοι και πλέον τους συναντάς παντού.

Βλέπω ότι πλέον που η νεολαία γνωρίζει το ποιόν όλων των ουσιών και τα αποτελέσματα τους δεν μπλέκει εύκολα.

Και για όσους τα δοκιμάζουν, το κάνουν καθαρά από επιλογή. Διότι ξέρουν.

Η Ολλανδία είναι Ολλανδία. Και τι δηλαδή με αυτό; Εδω θα ξαναπώ οτι είναι Ελλάδα, και οτι ισχύει εξω δεν είναι απόλυτο οτι θα έχει και στη χώρα μας επιτυχία. Και στη τελική σας ενδιαφέρει να νομιμοποιηθούν οι ουσίες ή να γίνουν πρώτα κινήσεις ωστε να τιμωρούνται οι έμποροι και να γίνει πρώτα μια γερη καμπάνια κατά των ναρκωτικών. Κάποιες χώρε ισως έχουν λύσει κάποια άλλα προβλήματα τους για να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους βήματα. Εδω έχουμε άλλα προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα. Και θα ξαναπώ, στη παρούσα φάση και με τα προβλήματα που κυριαρχούν θα ήταν καταστροφική η νομιμοποίηση. Μόνο χαζεμένους πολίτες θα μπορούσε να επιφέρει αυτος ο νόμος. Μήπως μετα τη νομιμοποίηση του τζόγου μας περιμένει και αυτό. Δεν είναι τυχαίο οτι σε χώρες που περνάνε μεγάλη φτώχια ευδοκιμούν τα ναρκωτικά και ο τζόγος. Γιατι είναι ναρκωτικό, απο τη στιγμή που καίει το κεφάλι είναι ναρκωτικό.

Ειμαι υπερ της νομιμοποιησης Η μαριχουανα κουβαλαει ενα μυθο για τους εφηβους

Αν νομιμοποιηθει απογυμνωνεται κατα καποιο τροπο απο το μυθο και οτι συνεπαγεται το απαγορευμενο σε αυτες τις ηλικιες (εφηβεια)

Και περα απ αυτο ρε παιδια δε γινεται για να θες να πιεις ενα τσιγαρακι να αναγκαζεσαι να μπλεκεις με υποκοσμο και βγαινεις στην παρανομια

Οσο για το αλκοολ ειναι πολυ πιο επικινδυνο.. αυτο και αν σε χαζευει..."αδερφακι " της ηρωινης

p7z6p3.pngsQqep3.png

Καλημέρα...πάντως οι περισσότερες είστε κατά της νομιμοποίησης όχι τόσο επειδή είναι ναρκωτικό όσο γιατί δεν ξέρετε πως να προφυλάξετε τα παιδιά σας...τρόμος και φόβος να γίνει το "μαύρο" νόμιμο ...όλοι είμασταν παιδιά και μεγαλώσαμε με γονείς οι οποίοι ήθελαν ή και κατάφεραν τα παιδιά τους να έχουν καλύτερη μόρφωση,βιοτικό επίπεδο,καλύτερη δουλειά κ.λ.π...οι οποίοι προσπάθησαν να μας προφυλάξουν απο όλα τα άσχημα της ζωής με τον τρόπο που γνώριζαν ή που θεώρησαν οτι ήταν ο καλύτερος..όλοι μας γνωρίζουμε απο το περιβάλλον είτε το στενότερο είτε το ευρύτερο κάποιον-κάποια που έμπλεξε/που έμπλεξε-ξέμπλεξε/που έμπλεξε-κατέληξε...κι όλοι μα όλοι μας νομίζουμε οτι θα χτυπήσει την πόρτα του διπλανού μας γιατί έτσι νομίζουμε...με λύπη σας λέω οτι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο σχετικά με τα ναρκωτικά και ο,τι γνωρίζω το γνωρίζω ακριβώς γιατί είχα άτομα στο στενό μου περιβάλλον που έμπλεξαν.. Δεν είμαι υπερ της νομιμοποίησης οχι γιατί φοβάμαι οτι το χασίς είναι ναρκωτικό αλλά γιατί αυτό το πανάθλιο κράτος δεν μπορεί να κουμαντάρει αυτή τη χώρα..κι εγω δοκίμασα και δεν έμπλεξα όπως ανέφερε και η xuito γιατί ήμουν φοβιτσιάρα όχι γιατί είχα σωστή ενημέρωση ούτε απο τον μπαμπά μου αλλά και απο κανέναν επίσημο φορέα του κράτους..η κοκαίνη επίσης είναι φυσικό προιον επεξεργασμένο όπως ο καπνός για να δημιουργεί συγκεκριμένες εξαρτήσεις.Πρώτα απ'ολα λοιπόν ας κοιτάξουμε όλοι να αφήσουμε τη φοβία μας και να αλλάξουμε την άγνοια μας πάνω στα συγκεκριμένα θέματα...

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Το αλκοολ όμως εχει και ευεργετικές ιδιότητες όταν πίνουμε ενα ποτηράκι με το γεύμα μας. Με την ηρωίνη δε νομίζω οτι συμβαίνει κάτι ανάλογο. Απο την άλλη νομίζω πως όσοι θέλουν να πιουν κανα τσιγαράκι το γνωρίζουν οτι είναι παράνομο και σαφως είναι επιλογή τους όλο αυτό. Δε θα το πάρουμε και σαν επιχείρημα οτι δε γινετε να θελουμε να πιούμε ενα τσιγαράκι και να μπλέκουμε με υπόκοσμο. Να δω αν θα σας το πουν τα παιδία σας τι θα απαντήσετε.

Δηλαδη λεμε οτι η μαριχουανα βλαπτει, ειναι εθιστικη αλλα επειδη εχουν νομιμοποιηθει πιο βλαβερες ουσιες οπως η νικοτινη και το αλκοολ ας νομιμοποιηθει και αυτη...

Και επειδη η προσβαση σε τετοια τσιγαρα ειναι ευκολη αν νομιμοποιηθει τοτε τα παιδια θα ειναι πιο ενημερωμενα και θα μειωθει η χρηση και ο εθισμος σε αυτην (παρολο που θα εχουν ακομα πιο ευκολα προσβαση)...

Συγνωμη αλλα για εμενα ειναι παραλογο ολο αυτο.

Χρειαζεται να νομιμοποιηθει για να ενημερωθουν καλυτερα οι νεοι οτι βλαπτει??

Δεν γινεται χωρις να νομιμοποιηθει να αυξηθουν οι καμπανιες ενημερωσης κατα των ναρκωτικων? Και αντι να (συ)ζηταμε την νομιμοποιηση της μαριχουανας να ζηταμε σκληροτερες ποινες για τους εμπορους και καλυτερη προστασια απο την αστυνομια?

Πιστευω οτι απο τη στιγμη που θα εχουμε ελευθερη και νομιμη προσβαση σε αυτα τοτε θα δοκιμασουν ολο και περισσοτεροι νεοι και ενηλικες. Ναι θα χασει την ''γλυκα'' του ως παρανομο αλλα δεν νομιζω να παψει να ελκει τους νεους αφου προκειται για βλαβερη ουσια.Και οσο περισσοτεροι δοκιμαζουν τοτε ολο και περισσοτεροι θα γινονται συχνοτεροι χρηστες.Και οσο συνηθιζουν στη χαλαρωση και γρηγορη ευφορια που φερνει θα μπουν περισσοτεροι στον πειρασμο να δοκιμασουν μια φορα και κατι πιο δυνατο. Οι περισσοτεροι χρηστες χημικων ναρκωτικων εξαλλου απο ενα τσιγαριλικι ξεκινησαν..

Και το αλκοολ βλαπτει αλλα ειναι νομιμο κι ετσι ολοι οι νεοι εχουν προσβαση σε αυτο. Παρα πολλα 14χρονα και 15χρονα παιρνουν μπυρες απο το περιπτερο και πινουν στα παρκακια ή σε μαγαζια κανονικα ποτα... Αν δεν τους τα πουλαγανε ομως θα επιναν λιγοτερο. Ναι καποια παιδια πιο περπατημενα και τσαμπουκαλεμενα θα εψαχναν να βρουν παρανομα αλλα θα ηταν μικροτερος αριθμος, καποια θα γλιτωνανε..

Αν κρινω απο εμενα, ημουν πολυ καλο παιδι, υπακουο, σοβαρο, ειχα ατομο στην οικογενεια μου με σοβαρο προβλημα εξαρτησης απο ναρκωτικα, απειρες συζητησεις με τη μανα μου για το ποσο βλαπτουν... κι ομως στα 18 μου που μου δοθηκε η ευκαιρια εκανα ενα τσιγαρο... εριξα το γελιο της ζωης μου και το θυμαμαι ευχαριστα.

Δεν μου ξαναδοθηκε η ευκαιρια και ουτε το κυνηγησα αλλα αν ηταν νομιμο και τα πουλαγανε σε μαγαζια πιστευω ισως θα εκανα μια στο τοσο.. Κι ας ξερω οτι βλαπτει και εθιζει... Γιαυτο ας ειναι παρανομο για να μην μας δινεται η ευκαιρια να το βρισκουμε ανεμποδιστα και μπαινουμε σε πειρασμο να μπλεκουμε και με αλλες ουσιες, μας φτανει το τσιγαρο και το αλκοολ..

Νομιζω το θεμα πρεπει να εξεταστει σε μια αλλη διασταση. Να δουμε το γιατι καποιες κυβερνησεις (μαζι και ο δικος μας Γιωργακης) υπερασπιζουν την νομιμοποιηση του χασις.

Πιστευω οτι γινεται για λογους οικονομικους (τα εσοδα που χανει το κρατος απο τη λαθραια διακινηση του ειναι τεραστια). Υπο αυτη την εννοια, μονο με καχυποπτο ματι μπορω να δω μια τετοια κινηση.

Πιστευω στην ελευθερη βουληση του ατομου. Αν καποιος θελει να καπνισει, ας καπνισει. Δικαιωμα του ειναι.

Ομως! Η χρηση των ναρκωτικων ουσιων μονο στην αποχαυνωση μπορει να οδηγησει. Δε θεωρω οτι θα παει την κοινωνια μας πιο μπροστα. Παρ' ολ' αυτα δε μπορω να το απαγορευσω σε κανεναν.

Το ζητημα με τα ναρκωτικα ειναι η εξαρτηση και η αποχαυνωση. Προτιμω να εχω πολιτες που εχουν διαυγεια στο μυαλο τους (...καλα, κατι ειπα τωρα....).

Δλδ, εγω που αν δε καπνισω μολις ξυπνησω το πρωι (τα κανονικα τσιγαρα :P), δεν ειμαι πρεζακι? Που αν δε μπω στο ιντερνετ μια φορα τη μερα (το ξερετε οτι υπαρχουν κλινικες αποοξινωσης απο το διαδυκτιο, ετσι?) δεν ειμαι πρεζακι? Δε γινεται να τα απαγορευσουμε ολα ...

Αυτο που θελω να πω....ειναι οτι λεω οχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικα και σε ΟΛΕΣ τις εξαρτησεις, κυριολεκτικα ή μεταφορικα εννουμενες....

Κάπου διάβασα (σε καποια ποστ διάσπαρτα) ότι

1. Το χασίσι δε θεωρείται ναρκωτικό

2. Είναι ελαφρύ ναρκωτικό

3. Είναι χόρτο, γιατί έχει φυτική προέλευση και άρα είναι ακίνδυνο

Καταρχήν το χασίσι είναι ναρκωτικό. Είναι γιατί άμα το συνηθίσεις το θες συνέχεια. Κάποια στιγμή παύει να σε καλύπτει και αναζητάς κάτι πιο ισχυρό. Μη διαχωρίζουμε βαριά από ελαφριά! Δεν υπάρχει αυτό, είναι τελείως λάθος! Υπάρχουν ναρκωτικά σκέτο.... Όλα με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες.

Από φυτό (παπαρούνα) φτιάχνεται και η ηρωίνη, μήπως να την απενεοχοποιήσουμε/νομιμοποιήσουμε και αυτή;

Μας διαβάζουνε παιδιά και έφηβοι, μη δίνουμε λάθος εντυπώσεις! Δηλαδή θα παροτρύνατε ποτέ τα παιδιά σας να κάνουνε χασίσι αφού τόσο αθώο είναι πιά; Θα ήσασταν ποτέ τόσο cool εάν μαθαίνατε πως το παιδί σας 'ήπιε'; Δε θα είχατε το φόβο, μήπως μπλέξουν ή επειδή είναι χασίσι δε τρέχει κάτι;

Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά οι αλκοολικοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο! Κυρίως στις κακουχίες.... Τυχαίο; Δε νομίζω!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...